Bayramda küs olduğum akrabalarımın yanına gideceğiz. Ben gitmek istemiyorum ama ailemse zorluyor. Mecbur muyum?

Yaklaşık 6 ay önce kavga kıyamet 4 kişi benim üstüme geldiler sözlü ayrı ayrı olay sadece doğum günü kutlanmadı diye. İşim olduğunu gelemiyceğimi söyledim ve ben gelmezsem yapamıycaklarını söylediler bende başka zaman yaoalım dedim (2 gün sonra) sonra iptal edip beni sorumlu tuttular nedeni günü gününe kutlanmadı diyeymiş ve sevgilimi kuzenime tercih etmişim önceliğim sevgilimmiş. Fakat sorun bunu diyen kişinin kızı kuzenim yani her aile buluşmasında sevgilisinin yanına kaçan bizle çok fazla oturmayan birisi ben bunu söylediğimde suçlu oldum tabi yine. Ve ben bu olaydan sonra sildim hepsini heryerden hayatımdan temelli çıkardım. Ailem bu kadar kindar olmamamı söylüyor ama bana ayıp eden onlar ve ne özür ne bir adım hiçbir şey yok beklemiyorumda zaten ama gidip el öpmek istemiyorum çünkü ortamda bana kuzenim sesini yükseltirken kahkaha atıp bundan zevk alan aile büyüğümün elini öpmek istememem normal değilmi
Bayramda küs olduğum akrabalarımın yanına gideceğiz. Ben gitmek istemiyorum ama ailemse zorluyor. Mecbur muyum?