Güncellemeler
+1 yıl
Merhaba,
Özlemle andığınız Ramazan anılarını takip etmek bizim için de çok özeldi. ❣️ Yarışmaya katılan herkese teşekkür ederiz, ellerine sağlık. ✨ İşte yarışmamızın kazananları:
@Rossoneri2206
@Malefiz1313
@mütesellî
Hepinize kocaman tebrikler 👏 Mesaj olarak HepsiBurada ya da Amazon çeklerinden hangisini istediğinizi bize iletin lütfen. 🥳
Farklı yarışmalarda görüşmek üzere 🎈
Özlemle andığınız Ramazan anılarını takip etmek bizim için de çok özeldi. ❣️ Yarışmaya katılan herkese teşekkür ederiz, ellerine sağlık. ✨ İşte yarışmamızın kazananları:
@Rossoneri2206
@Malefiz1313
@mütesellî
Hepinize kocaman tebrikler 👏 Mesaj olarak HepsiBurada ya da Amazon çeklerinden hangisini istediğinizi bize iletin lütfen. 🥳
Farklı yarışmalarda görüşmek üzere 🎈
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Artık hiç bir şey eskisi gibi değil maalesef.. yani bu ramazan ayı için geçerli değil. eski dostluk samimiyet eski bayramlar ya da mesela eskiden yas tutulurdu ama şimdi kötü bir şey yaşandığı zaman ülkecek 1-2 gün sonra unutuyoruz ya da bundan ders de almıyoruz.. bunun nedeni de aslında insanlığımızı kaybetmemiz.. çoğu kişi aslında kaybetmemiş gibi yapıyor ya da kendini kandırıyor. ama artık bencilleşti herkes. kimse kimsenin derdini sıkıntısını düşünmüyor sadece kendi çıkarını düşünüyorlar.. ve giderek daha da kötü oluyor bu durum.. ileride belki de böyle şeyleri hiç kutlamayanlar bile olacak.. eskiden de tadı yoktu benim için ama bu kadar durgun geçtiğini hatırlamıyorum. insan ilişkilerinde de aynı durum söz konusu. kimseye güvenemiyorsun ya da inanamıyorsunuz.
Biz 6 kisilik bir aileydik. Annem, babam, abim, kardesim, ben bir de dedem. Cocukluguma denk gelen yillarda, kucuk bir koydeyiz tabi... Tum aile oruc tutuyorduk. Sahurun ayri anlami, iftarin ayri anlami vardi. Her yerden bir ses gelirdi kalabalik olmanin artisiydi belki de bu... Oruclu olmamiza ragmen kardesimle ben 2-3 saat top pesinde kosardik kan ter icinde kalirdik. Annem her zamanki gibi ustumuzu degistirelim diye ortaligi ayaga kaldirirdi... Her zanan guzel yemekler yapan annem, iftarda ayri bir doktururdu... Ezanin okunmasina yakin o zamanlarin Trt'sinden dini sohbetler dinlerdik. Kardesim balkona cikar aksam ezanini saatinden once o okurdu cocuk akliyla 😬. Hep beraber orucumuzu acar. Şenlikli bir aksam yemegi akabinde cay taksimi... Guzel gunlerdi... Simdilerde ise abim evlendi, kardesim baska sehirde, babam artik oruc tutmuyor. Annem hala guzel yemekler yapsa da sofrasi kalabalik degil. Dedem öldü... Ben ise hep geçmis guzel gunlerimizi özlüyorum. Bunlari yazarken gozlerim doldu. Dedem seni çok özledim...
Allah rahmet eylesin.
@Nonameoo aminn 🙏
En iyi cevap seçilmeli bu ya🥹
@1dünyasoruvaryaa Tesekkur ederim, icimden gelenleri yazdim 🙂
Ne demek rica ederim
başınız sağ olsun
@civciv Sag olun eksik olmayin 🙏
Tesekkurler @ksFırsat 🙃
Belliydi kazanacağın tebrikler 🎊 güle güle harca 😊
@Nonameoo Tesekkurler 🙃
Rica ederim ☺️
Ramzan Nedir?
Ramazan, İslam dini için kutsal sayılan bir aydır. Bu ay boyunca Müslümanlar oruç tutarlar, yani gün boyunca yemek yemezler ve içmezler. Ramazan, ibadet, sabır, paylaşma ve manevi arınma zamanı olarak kabul edilir. Aynı zamanda iftar adı verilen özel bir öğünle oruçlar açılır. Ramazan, Müslüman toplumunda birlik, dayanışma ve sevgi duygularını pekiştiren önemli bir dönemdir. 🌙✨
Oruç tutmaya 4. Sınıftan itibaren alıştıra alıştıra başladım.
Anne ve baba tarafı olarak çok kalabalık bir aileyiz. Annem ve Babam 9 kardeşler
Baba tarafının hepsi ramazan ayında bizimle buluştu iftara Rahmetli babanem de var herkes birbiriyle küs değil kuzenler de var ben küçüğüm bakkalın üstünde müstakil ev de oturuyorduk ablam herkesi videoya çekmiş herkes çok güzel şeyler anlatmış arkada çocuk sesleri erkekler ranzada zıplıyor , erkekleri de videoya almışlar babanemi çok seviyorum canım kadın onu video ya almışlar baş köşede oturuyor çok güzel sohbet ediyor çok duygulandım o anı hatırlıyorum annem mutfakta iftar için hazırlık yapıyor çok tatlı bir telaş vardı. O anılar bir daha maalesef gelmedi.
2. Hikayem
Bir Ramazan ayı yine bakkalın üstünde oturuyoruz abim eline ayran bidonunu almış salıyor da , salıyor çok komik şeyler yaşanmış ben çok fazla konuşamıyorum elimde barbi telefon bir şeyler söylüyorum. Barbi telefonu çok seviyordum en sevdiğim oyuncaktı çünkü yaşıtlarıma göre konuşmayan bir çocuktum ben çocuk odasında pencere ye çıkıp arkadaşlarımın evine bakıp bir şeyler söylüyorum ablam videoya çekmiş sonra videoya çekiyorum buraya bak değip utanıp kaçıyorum. Birde bizim eskiden her ramazan akraba iftarına gidiyorduk şimdi o eski şeyler yok.
3. Ramazan hikayesi
Ramazan ayı yaşadığım yer felaket çok sıcak o gün gerçekten hava çok kötüydü evimizde klima yok bütün kardeşler 4 kardeşiz hepimiz betona yaktık ne yapabiliriz ki hava çok sıcak nem var dayanamıyoruz klima da yok.
Bir ramazan günü, annemle birlikte iftar hazırlığı yapıyorduk. Annem o kadar özenle yemekler hazırlıyordu ki, onun emeklerini görmek ve onunla birlikte bu özel zamanı geçirmek benim için çok değerliydi. İftar vakti geldiğinde hep birlikte sofraya oturduk ve dualarımızı ettik. Annemin yüzündeki mutluluk ve sevgi dolu bakışları hala gözümün önünde canlanıyor. Ramazanın ailemizle birlikte geçirdiğimiz bu güzel anları özlemle anıyorum. 🌙💕
O gün iftar sofrasında birbirimize güzel anılarımızı anlatmaya başladık. Annem, çocukluğunda ramazanları nasıl geçirdiğini anlatmaya başladı. O zamanlar köyde yaşadıkları için iftarlar çok farklı ve özelmiş. Annem, annesiyle birlikte oruç tutan ailelerle bir araya gelir, hep birlikte dua eder ve güzel yemekler yerlermiş. Bu anıları dinlerken, annemin çocukluğundaki mutluluğu ve huzuru hissettim. Ramazanın aile birliğini ve sevgiyi pekiştiren bir zaman olduğunu bir kez daha anladım. 🌙💕
Bir ramazan atı yenilerde 21 yaşındayım galiba annem yatıyordu ben iftar sofrasını hazırlamıştım çok duygulandım büyüdüğünü anlıyorsun.
Birde ramazan aylarında hep yatılı kuran kursuna gidiyordum yaz bitene kadar orada kalıyorduk ramazan ile ilgili etkinlikler mi dersin yarışmalar düzenleniyordu çok güzel anılarım var orada arkadaşım 1 günlüğüne evine gitmişti şimdi ne yapıyor bilmiyorum 🤷♀️ babası bakkalcı sanırım bir sürü valize iyecek doldurmuş
Kuran kursun da hep Ömer karaoğlu ramazan çalıyordu çok seviyordum. Ramazan ayında yemek duasını ezberleyemeyen kişilere hocamız tuvalet yıkatma cezası vermişti
Arkadaşım söylemişti çünkü valizi boş götürdü 😂 ama bakkalı resmen satın almıştı
Kimseye söyleme ben baya bir iyecek getireceğim iftardan sonra yeriz demişti canım benim
Bende 17 yaşında yaşadım abimle tek kalınca hem iftar hem sahur abimde yardım ediyodu tabi hakkını yemiyim😁
Nerde o eski ramazanlar, Hepimiz safi bir inançla büyük küçük demeden niyet getirirdik anne lütfen beni de kaldır sahura diye yalvalmalarla geçerdi saatler kaldırınca kalkmayan uykulu gözler.. yarım gün tutar büyük bir hevesle olgunlaşmış bir oruç tuttuk sanardık... iftardaki hurma ve su ile başlayan saatler hiç bitmez sanarken yemekler yenir o toklukla teravihe koşardı herkes çocuk genç yaşlı demeden sonra eve gelir o güzel çayı yetişkinler içerken biz yanındaki öte beri abur cuburu lokmalardık... o ramazanların huşu dolu bir kokusu tadı vardı o zamanlar bir baskaydı nerde o eski ramazanlar ah nerde..
gerçekten öyleydi şimdi hiç o günlerin havası yok
@hawkeyee1 evet katılıyorum.
Teşekkürler 🎈
Ramazan ayı geldiği vakit en çok duyulan cümle şüphesiz “Nerde o eski Ramazanlar ah ah….” olur. Mutlaka etrafınızda, yanınızda yörenizde...
Ramazan ayı geldiği vakit en çok duyulan cümle şüphesiz "Nerde o eski Ramazanlar ah ah….” olur. Mutlaka etrafınızda, yanınızda yörenizde bir kişi bu cümleyi kullanarak eski ramazanlara duyulan özlemi dile getirir. Gün geçtikçe, yıllar akıp geçtikçe değişen neydi ki insanlarımız geçmişi anıp durmaya başladı? Ramazan ayı geçmişte olduğu gibi bugün de 11 ayın sultanı olarak anılıyor ve aynı coşkuyla yaşanıyor. Tüm bunlara rağmen eskiye özlem bitmiyor.
Eski Ramazanlar da daha büyük bir özen, hoşgörü ve huzur ortamı bulunur, sokaklarda kadın erkek genç yaşlı oruç tutan tutmayan herkes büyük bir uyum içinde mutlu ve huzurlu bir Ramazan coşkusu yaşardı. Bugünlerde huzur ortamı zaman zaman bozulsa da herkes kendi içinde yaşıyor Ramazan ayını. Özlem duyulan Ramazan aylarını esasında yine biz özlem duyanlar değiştirdik, farkında değiliz.
Komşuluk ve paylaşımın tavan yaptığı, nefis yemeklerin elden ele dolaştığı, sokaklarda uzun sofların kurulduğu, kalabalık iftar sofraları tam olarak özlenen o eski ramazanlarda hüküm sürüyordu. Ee eski ramazanları yaşatmak bu kadar kolaysa ne diye yine yeniden deyip o geleneği, paylaşımı devam ettirmiyorsun? Sorarlar insana, dimi? Nitekim her sene bıkmadan soruyoruz :) Şimdilerde sofraların bereketi kaçtı, insanlar Ramazanı daha küçük yaşamaya etrafındaki aç insanları düşünmeden yaşamaya başladı. Ah’lanmaya son verip o eski güzel kalabalık sofralara dönüş yapma vakti geldi de geçiyor bile.
Aslında sorun sadece Ramazanlar değil. Sorun kişinin her daim geçmişe duyduğu özlem. Ne varsa bu geçmişte daimi olarak yeniden eskiye dönüp o dönemi yeniden yaşamak istiyor insanlar. Halbuki insan, geçmişe dönüp o anı yeniden yaşamaya başladığında bir müddet sonra yine şikâyet edecek ve bu defa bulunduğu andan sıkılıp daha da geçmişe gitmeyi isteyecek. Sorun takvim yapraklarının hızla düşmesinde değil, sorun kişinin ta kendisinde. Bir zamanlar şöyle güzeldi hayat böyle güzeldi ramazanlar diye nostalji yapıp eskiyi yad etmek varken bulunduğu anın güzelliğini kaçıranlar var. Hem bugünü sevip hem de geçmişi özlemek mümkün oysa ki.
Velhasıl kelam, eski ramazanlar hala içimizde. Bugünün tadını çıkararak eskileri güzelce yad edebilir ve hala Ramazan ayının getirdiği güzellikleri doyasıya yaşayabiliriz. Eski ramazanlara dair yapılan geyik muhabbetlerin bile insana keyif veriyor olması ise işin muzip yanı. Huzurlu, mutlu, keyifli ve aile saadetiyle dolu bir Ramazan dileğiyle
Evlerde pişen yemeğin kokusundan anlaşılırdı kimin ne yiyeceği? Kimse paylaşmazdı orada burada. Pide kuyruklarına koşardık. Belki de kimsenin sabrının olmadığı dünyada, en sabırlı ve keyifli anlar pide kuyruklarıydı.
Hele iftar yaklaşınca herkesin elinde bir tabak komşulara pişenden tadımlık giderdi. Kimse bi haber değildi aç kalan komşusundan.
Sıcacık sobanın yanına kurulurdu en samimi sofralar, sofra bezini çekerdik üstümüze ve televizyonda hoş bir sohbet. Hiç bitmesin isterdik o muhabbet. Sobanın üstündeki çayın kokusu sarardı odayı.
Sonra, sofradan eksildi dostlar birer birer. Evlenen evine, vefat eden asıl yerine gitti. En son baktım ki ne pide kuyruğu kalmış o sabırla, ne kapımı çalan bir tas yemek. Baktım ki, ne baba kalmış sofrada, ne anne. Ne sofra bezi var, ne de soba. Çay yine demleniyor ocakta, ama ne aynı kokusu sarıyor evi ne de o sıcaklık var her bir yudumda.
Amaç, hediye çeki değil. Sadece yüreğimden dökülenler. :) Herkese eski muhabbetle aynı ve hayırlı ramazanlar diliyorum.
abi ne güzel yazmıssın
Eski Ramazanları özlemle anıyorum. O günlerde, evimizin mutfağında annemin elleriyle hazırladığı iftar sofraları, içimizi ısıtan en güzel anılardan biriydi. Her gün oruç tutmanın verdiği açlıkla birlikte, iftarın yaklaştığı saatlerde mutfakta yayılan mis gibi kokular, evin her köşesini sarardı. Soframız, sadece yemeklerle değil, aynı zamanda dualarla, sevgiyle ve birlikte geçirilen zamanla da dolup taşırdı.
Ramazan boyunca, komşularımızla bir araya gelip birlikte iftar yapmanın ne kadar güzel bir gelenek olduğunu bir kez daha hatırlardık. Birbirimize destek olmak, paylaşmak, birlikte dua etmek... İşte Ramazan'ın en özel yanlarından biriydi bu. Mahallemizin camiindeki iftar sofralarında, her gün farklı bir ailenin hazırladığı yemeklerle dolu sofralarda buluşurduk. Kimi günler, kuzu tandırın kokusu etrafa yayılırken, kimi günler ise ev yapımı tatlıların mis gibi kokusu herkesi cezbetmeye yetiyordu.
Ama en çok özlediğim şey, Ramazan'ın son günlerindeki kandil geceleriydi. O mübarek gecelerde cami avlusunda yapılan dualar, gönüllerimize huzur ve manevi bir dinginlik verirdi. Birlikte yaptığımız dualar, duaların kabul olduğuna olan inancımızı pekiştirir ve kalbimizi bir kez daha temizlerdi.
Şimdi, uzaklara gitmiş gibi görünse de, o anılar hala içimizde yaşıyor. Belki de en güzeli de bu: Ramazan'ın bereketi, sadece geçmişte değil, bugün de bize ilham veriyor olması. #RamazanAnıları #Bereket #İftarSofrası
Eskiden, Ramazan ayları bambaşka bir coşku huzur içinde geçerdi. İftar sofraları kalabalık olurdu, herkes bir araya gelir, birlikte oruç açardık. O samimi sofralarda, sevdiklerimizle bir arada olmanın tadı başkaydı. Çocukken Ramazan Bayramı’nda şeker toplardık, komşularımızın kapısını çalar, tebessümlerle karşılanırdık. Şimdi ise zamanın değiştiğini, ilişkilerin farklılaştığını görüyoruz.
Bir zamanlar sokaklar iftar vaktinde dolup taşardı. Kokular, ezan sesleri, komşuların birbirine selam verişi… Her bir anı, bir hazine gibiydi. Şimdi ise teknolojiye mahkum olmuş, akraba ziyaretleri azalmış, komşuluk ilişkileri seyrelmiş durumda. Ama unutmadık, özlemle andığımız o eski Ramazanları.
Bir iftar sofrasının sıcaklığı, bir çocuğun gözlerindeki sevinç, bir komşunun kapısını çalıp “Hayırlı iftarlar” demesi… İşte bu anıları paylaşmak istiyorum:
“Komşumuzun bahçesindeki dut ağacının altında toplandığımız bir Ramazan akşamıydı. Işıklar yavaşça yanmaya başlamış, ezan okunmuştu. Herkes bir tabakla dut toplamış, sohbet ederken iftar vaktini bekliyorduk. O anın huzuru ve samimiyeti hala içimde. Dut ağacının gölgesinde, sevdiklerimle birlikte oruç açtığımız o anı hiç unutamam.”
Bu anı, benim için özel ve değerli. Umarım eski Ramazanları özleyen herkes, kendi anılarını paylaşır ve bu güzel yarışmada kazanan olur. 🌟
Ramazan coşkusunun dolup taştığı bu kutsal ayda, geçmişe dönüp unutulmaz anılarla dolu bir yolculuğa çıkmak ne kadar da özel. Hatırladığımız o eski ramazanlar; sahurların sıcaklığı, iftar sofralarının bereketi ve teravih namazlarının huzuruyla dolu günlerdi.
O günlerde sahur vakti, annenin mutfakta neşeli telveleri, babanın sessizce ezanı okuyuşuyla başlardı. İftar için evin her köşesinden gelen güzel kokular, oruç tutmanın verdiği açlıkla birleşince daha da anlamlı gelirdi insana. Sofrada bir araya gelmek, dualarla açılan iftarı paylaşmak; hiçbir şeyin yerini tutamazdı.
Ramazanın bereketiyle dolu gecelerinde teravih namazlarının huzurunu yaşamak ise ayrı bir güzellikti. Camilerin dolup taştığı, duaların semaya yükseldiği o anlar, kalplerde iz bırakan anılar olarak hafızalarda yer etti.
Eski ramazanların o sıcak atmosferini tekrar yaşamak, hatıralarla dolu bir yolculuğa çıkmak; ne kadar da kıymetli. Bu yarışma, o anıları paylaşarak bir araya gelmemizi sağlıyor. Her bir hatıra, geçmişe dair bir parça ve bugüne dair bir armağan.
Katılan herkese bol şans diliyorum. Unutulmaz anılarınızı paylaşın, çünkü her biri birer hazine değerinde. Ramazan coşkusunu birlikte kutlamak dileğiyle... 🌙🕌
Beğendim
Daha çocuktuk, gece kondu mahallesi, havada resmen Ramazan kokan bir hava, iftara yakın komşuların ekmeğini alır koşa koşa gider gelirim, mis gibi bir duygu tabiki o zamanlar. bi kaç kişinin verdiği üç beş kuruşla gider şişe kola vardı o zamanlar minik 😊 ondan alır, bi kaç gofret, tabi şimdi ki gibi muzlu, çilekli bilmem neli çeşidi yok tabi alır, mutfakta bi köşeye dizer ezanı beklerdim. Hoca Allahu ekber dedimi deme çocuk keyfine... şimdimi ne havada bir koku, ne Ramazan sevinci nede insanlarda anlayış saygı, hiç biri yok. tutmayanın saygısı olurdu, eleştiri değil haa saygı saygı. :( 50 milyon verseler kabul etmez, o günleri, o zamanki komşularımı insanlarını isterdim sadece :(:(
Eski ramazanları özlemle andığım tek anı kalabalık aile sofraları. Eskiden babannem, dedem, yengem ve amcamlarla birlikte yaşardık. Baya kalabalık bir aileydik. Herkes kendi köşesine çekildi ve 6 kişi kaldık. Çok özledim çok.😑
Eskiden 50 TL ile dünyayı alıyorduk şimdi ise lolipop bile gelmiyor 😁
Duygulandım nerde o eski ramazanlar 😂
. D Çok duygulu
Dimi 😂
Lanet karı sen eski ramazini nerden bilcen sanki
Ulan 18 yaşındayım 😂
Simitlerin 25 kuruşa satıldığı günü hatırlıyorum 😂
Kes lan sesini
Hadi lan ordan 😂
Sus lan zıbar zabah sahura kalcan daha
Ulan o benim derdim sana ne oliyi 😂
Sus gezme ayak altında gamgam da yok ortada sarmiyo saten
Ulan o mışko burada olsa ben burada durmam 🤣
La sus kulaklığımn da şarjı bitmiş lağ patri deyip duruyo kulağımda 😤git çişini yapıp yat hadi bebe
Cevap bana ait sen git yat zıbar 😂
Ya seni ayağımın altına alıcam bı gün küçük sıçan 🔪
Alsana bi nasıl alacan 😂
Yarışmanın birincisi olacaksın gibi 🤣🤣
Olsam ne olacak 😂
İşte ödül kazanacaksın 😬
Senin olsun 😂
Gerçi hiç böyle şeyler umrumda olmaz 😂
Seni birinci yapacağız 😬🤣🤣
Ulan 50 tl olmasa gorecektim KS halkını 😂🤣
Ne oldu nan kazandın mi meydana çıkmışın su aygırı şarjım bitti benim
Lan ben ne yapayım 50 TL yi yaaa 😂
İnek camış davar 😂
Ben hiç bir zaman tüm aileyle iftar ya da sahur yapamadım ama yinede çok daha güzeldi küçükken oruç kışa gelirdi karda oynardık tabi ben tutmuyordum çok güzeldi sonbahara geldiğinde akşama kendimize birsürü yiyecek hazırlardık çok azını yiyebilirdik birsürü dediğim birkaç şey oruç güzel havalara denk geldiğinde oruç tutmuyorsun diyorlardı sahura uyandırmıyorlardı sahura uyandığımda yemek yer yatardım asla bırakmazlardı tam gün tutayım öğlen olunca hep yedirirlerdi tam gün tutmak istiyordum acıkmıyordum ama
Ramazan'ın eski büyülü atmosferi yok gibi, neredeyse oruçlu gördüğümde sevinecek duruma geliyorum, herkes bir bahaneyle tutmak istemiyor, çoğu işyeri oruç tutanları ' performans ' düşüklüğü nedeniyle, ikaz ediyor. ( Kendin için tutuyorsun, benim için değil.! ' deyip yorgunluğunu hoş görmüyor. Empati yok maalesef. Allah herkesin orucunu, ibadetlerini ve dualarını kabul etsin inşallah 🤲
Eskiden ramazanlar çok güzel oluyordu bizim burada sürekli iftar veriyorduk komşular arası aile ortamı huzur mutluluk vardı telefonlar çıkalı kimse birbiriyle sohbet bile etmiyor insanlar tamamen kendini sosyal medya vermiş durumda iletişim her şey sıfır
Bu adil bir çekiliş değil ama... Herkes de biliyor ki ülkemizdeki ab*zalar yüzünden kızlar fazladan ilgi görüyor. Yorumda bir kız yazmış “Ne olur ben kazanayım“ şimdiden 3 beğeni almış. Böyle bir durumda bizim kazanma şansımız olabilir mi? Tabii ki hayır! Hayır yani 50 TL sorun değil ama hak etmeyen de kazanmasın bir zahmet...
Eskiden daha güzeldi her şey butun akrabalar falan toplanırdık kutlardik birlikte yemekler yapardık sohbetler falan edilirdi şimdi hiçbirinin tadı kalmamış
Ramazan sofraları eskiden kalabalık olurdu. Herkes toplanırdı, bir arada iftar yapılırdı. Artık eskisi gibi değil. Bir de çocukken Ramazan Bayramında şeker toplardık. Şimdi o da yok eskisi gibi.
Çok çok eskiden sokakta kurulan ramazan sofraları sadece fakir fukara içindi ama şimdi maalesef öğlenden dedikoducu kadınlar şımarık çocuklar ve aç köpek görmemişler oturup sandalye kapatıp kimseyi otutturmayıp dedikodu yapacağı mahalle kadınına yer ayırıyor ama aslında çok eskiden fakir fukara öncelikti bu sofraların kurulması için ama şimdi çok kötü durumda hep görmemiş görgüsüz cahiller yüzünden bu hale geliyor iğrenilecek bi durum cidden.
boş ver parayı pulu da bana eski ramazandan bir günümü yaşatsalar neler vermezdim o heyecan o sevinç o his gram alakası yok sabah açım akşam tokum bu kadar tuhaf geçiyor ne diyebilirim anladınız işte
O kadar haklı bir yorum ki. Gerçekten pandemiden sonraki ramazan ayları çok tatsız geçiyor...
🙂🙃
Coca cola'yı ya da siyonistlere yardım eden her türlü markayı sofrana ya da evinin her köşesine getiriyorsan/sanız nerede o ramazanlar hiç demeyeceksin/iz. Çünkü maalesef ki eskileri unutanlar bu yenilikleri yapmaktan vazgeçemeyenlerden başka kimseler değiller.
Biri ses bombasından ezan açtıydı onca insanı günaha sokan kişi bu yorumu görüyorsan yatacak yerin yok 😂
ya allah kahretmesin 4 yıl oldu neredeyse ben bi kere sahurda annem pide yapmıştı unutmuyom hiç neyse yedim saat 2'de yattım yatağa neyse dön sağ dön sol yatamadım saat 6.30 geliyordu en son kafayı yedim anneme dedim anne ben uyuyamıyorum dedim annem bi tokat attı yat lan saat kaç olmuş dedi annem vurunca yatağa koştum korktum biraz o korku ile saat 1'e kadar yattım :d
Nerede o cocola reklamları be yazın sokaklara açılan iftar sofraları, yemekten sonra karbus ve soğuk cola servisleri, şimdi kalarüfer peteğinin yanında çay içiyoz ancak
Karpuz**
50 lira için de o dil dökemem yahu şimdi😂 nasılsa gözdeler birbirine beğeni toplayıp alacak helali hoş olsun 😂
Eski ramazanların güzellikleri deyince, büyüklerimiz geliyor aklıma , şimdi yoklar, vefat ettiler😔aramızdan birer birer gittiler, sofralarda eksikler😔
50 tl ye 1 paket sigara alamıyorsun sevgili KS sizin enflasyondan haberiniz yok galiba kafa 2012 de mi kaldı
Sahurda uyku sersemliğiyle çatalı zeytine batırayım derken önce dedeme sonra neneme derken tüm sülale hastanelik oldu asdgg 😄
En çok beğeniyi zaten herkesin görüşünü beğenerek alanlar var dhdj ben uğraşamam bir de 50 TL için kusura bakma 🦋👻
Bi de düşünsene yorumun tutuyormuş ve sen kazanıyormuşsun 😅😅
Ben bıraktım herkese başarılar bol bol uzun uzun yazın hahahah 🤣
Kalabalık aile sofralarını özlüyorum, şimdi herkes uzakta.
Yaz aylarında, iftardan sonra dondurma sahura kadar oyunlar ve kola çekirdek
hiç eskisi gibi değil tadı tuzu kalmadı, güzel anısı olanları okumaya geldim
Teraviden kaçıp o zaman diliminde kızlar ile buluştugumuz zamanlar... Ne kutsal zamanlardı...
Nerede o eski ramazanlar eskiden top patliyordu ne güzeldi.
Yazarken zaten 50 tl’lik internet harcadım 😅
nerede o eski KS 😎😅
Gün boyu kullansan 100 MB bile gitmiyor abartma 😂
Ben yokum arkadaş🤣paylaşani beğenirim ama
Önemli olan oruç değil aslında nefsini terbiye edebilmektedir bir ömür boyu kimse bunun farkında değil maalesef nerede o eski Ramazanlar gazze'nin vurulmadan önceki hali şu an benim boğazım düğümleniyor yemek yerken
Bı kerede ben kazanım be
Eskiden gerçekten ayrı bir hava ayrı bir olaydı nerde o eski ramazanlar
eski ramazanlarda birbirimize gelirdik iftarlar sahurlar sabaha kadar konuşmalar şimdi kimse kimsenin yüzüne bakmıyor herkes o kadar birbirinden soğumuş ki
Yanlışlıkla arkdaşın bahçesinde şu iştim arkadaş bahceh suluyordu sutu görünce oruç olduğumu unuttum
Herkes nerede o eski Ramazanlar deyip yenisini ayak uydurmaya çalışıyor kimse eskisi için çaba göstermiyor
Herkese başarılar dilerim. 😊
Sevdiklerimle iftar sofrasında oturup iftari açmak gibi yok
Eski ramazanlar daha ii
Dedemin olduğu ramazanları özlüyorum sadece.
Yok eski ramazanların tadı
Sokakta saklambaç oynardık
Saklambaç oynayalimmi 🤣
Olurrr nasıl olacak 😂😂
Sen ebe ol. ben saklanayımm
Teşekkür ederim gerek yok hiç
Eline sağlık
Hediye çekine de zam gelmeli
50 tl mi 😂
50 TL çok değil mi?
hayırlı olsun
Eskiler gerçekten ama gerçekten güzeldi.
Oldu başka
Zor kazanmak
Tamam
Hakeden kazansın