Arkadaşlar görücü geldi bana bir tanıdık vasıtasıyla artık aşka bir inancım kalmadı zaten hemen evlenmiyeceğiz konuşup tanışacağız çocuğun evi arabası varmış borcuda yokmuş 70.000TLde aylık geliri varmış ne yapayım çocukta yakışıklı giyimine kuşamına önem veren birisi sosyal medyadanda takip etmeye başladık birbirimizi evi yeni bir ev 5 yıllık bir daire arabasıda kaliteli bir araç
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılarkadaşlar. evet bir insanın geliri, hayat kalitesi bunlar çok çok önemli şeyler. ben de aşk evliliği yapmadım ama para evliliği de yapmadım aksine üstüne bir tane arabası bile yoktu babasız büyümüş, kamuya girmiş, kendi yağında kavrulan biriydi. ama onunla evlenmek çok mantıklı geldi çünkü her işini kendi görebilen, kadından hizmet beklemeyen, annesinin bile tüm temizlik işlerini yapan, merhametli bir adamdı. bende de ev hanımlığı tipi yoktu. mantıklı geldi iyi ki de evlenmişim. şimdi evliyim ama hiç evli sorumluluğu hissetmiyorum. daha banyo ve mutfağı hiç temizlemedim detay temizliği hep eşim yapar. her işe yardım eder, çöpler ne zaman toplanır atılır bilmiyorum bile. evet çok gelirimiz yok ben asgari alıyorum o da 35-40 alıyor. kiradayız. ama bizim için üst düzey bir sitede yaşıyoruz. herşeyimiz en güzelinden oldu. evleneli 9 ay oldu 5 ülke gördük. benim para yönetme yeteneğim onun bana güveni bizi bu noktalara getirdi. hiçbir zaman bu ay parasız kalıcaz gezmeyelim evde oturalım demedi. geçen aylarda beş kuruşumuz yoktu, bir anda çat diye 30 bin lira kore bileti aldım:D bide eşimin kartından. normalde bir koca sen naptın manyak mısın delirdin mi paramız mı var bilet alıyosun falan der. benim kocam kız iyi ki aldın almasan daha da gidemezdik diyor:D ve borcu bi şekilde ödüyoruz aydan aya, nakit avans falan fişman. otelleri bile ödedim taksit taksit. yeme içme paramız da hazır. zaten hedef koymadan hiçbir şey başarılmıyor bu hayatta. neyseki buna uyum sağlayan bir eşe sahibim ve benim için enn önemli şey buydu. hayallerime ket vurmayacak beni yormayacak biri
yani söylemek istediğim şey şu. adamın geliri, mal varlığı çok olabilir ancak vizyonu dardır. yani paran vardır ama istediğin yemeği yiyemiyorsundur, bırak ülkeyi şehir dışına çıkıp gezdirecek kafa yapısı yoktur. öyle çok zengin tanıyorum. ben bu yaşa kadar okurken de hep çalıştım para biriktirip 15 ülke gezmişim. bir çok zengin belki de başka şehri gezmeye bile gitmemiştir. çünkü vizyon meselesi. he ben de zaten çok gezmeyi sevmiyorum diyorsan sorun yok. adamı tanımaya çalışırken parasını ne işlere harcıyor ona dikkat et. bir ömür varlık içinde yoklukta çekebilirsin. duygu zamanla da gelişir şu an bir şey hissetmesen de karşındaki seni sevdikçe sen de seviyorsun. biz kadınlar duygu geliştirme konusunda çok başarılıyız.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlattığına göre evlilik için yeterli sebepleri olan makul bir aday. Ama çok önemli bişey var, bu adamla bir ömür geçer mi? Hemen evliliğe adım atmadan önce iyice tanı huyunu suyunu öğren. Herşeye sahip bir adam ama kendi kız arkadaşına bulamayacak kadar asosyal ise eğer, sıkıcı bir tip demektir. Ben karakterede önem veririm parası pulu var diye kafamın uyuşmadığı, birlikte eğlenemediğim, sohbet edemediğim, ölü balık gibi biriyle ömrümü geçirmek istemem açıkçası. Bunlara dikkat et eğer kafan uyuşuyorsa ne mutlu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAska inancın kalmadığı halde parasına bakmayacaksın hata yapıyosun. Karakteri nasıl ona bak sana değer verecek mi çocuğunuz olduğunda onu sevip ilgi gösterecek mi hamileliğinde yanında olacak mı? Hadi bir gün batsa ne bilim işini kaybetse elindeki avucundakini satar ama karakteri kalır. Ben yirmi yaşındayim aynı durumu ben yaşadım ama takiplesmemistik her neyse yaşım küçük daha erken hazır değilim diye zengin diye acaba olur muydu diye düşünmedim bile. Sen onun karakterini huyunu suyunu tanımaya çalış
00 Yorumla
+1 yılher şeyi varken bir şey olmayacakmış gibi yaşamak veya başkasının varlığı üzerinden sevgi beslemediğin birine karşılık sırf varlığı için sefa sürme niyeti ile evleniyorsan bırak uzatmadan bitir görücü geliyor diye evlenecek halin yok şu ailelerin kızlara yaptığı 23 -24 yaşından sonraki evlen artık zengin koca bul konusu canımı sıkıyor bitsin artık küfür edeceğim
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
54Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBende aşka inanmıyorum zaten.. senin seçimin istersen evlen. arabası da varmış gezdirir seni.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvi arabası olması güzel ama önemli olan insanlığı gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl- Bunu yapan birini tanıyorum. Aile dostunun kızı diye evleniyor. Kağıt üstünde kalmış bir evlilik. Birlikte bile yaşamıyorlar. Çünkü çocuk onu sevmediği için yapamıyor onunla. 25 yaşında iken evlenmişti. 29 yaşında başka bir kadını sevdi. Ve sevdiği kadınla da evli olduğu için olamadı. O kadın da onu sevmişti çok. Bu kez o kadın da başka bir adamla evlenmek zorunda kaldı. Çünkü anne olmak istiyordu ve yaşı geçiyordu. Çocuklarının hayatı kurtulsun istiyordu sadece. Kendisini düşünmüyordu. Evlendiği kişi ile yatmakta çok zorlanıyormuş. Cunku hala kendisini diğer adama ait hissediyormuş. Erken verilmiş kararın bedelini ağır ödüyorlar şimdi. Adam boşanamıyor çünkü aile baskısı da yaşıyor. Aslında adam ailesine evlendiği için pişman olduğunu ve ayrılmak istediğini söylüyor ama olumsuz tepkiler alıyor herkesten. Evlendiği kıza yazık edeceği ve o kızın psikolojisinin buna direnemeyip intihar edebileceğini söylüyorlar. Ya gizli gizli görüşecekler bundan sonra ya da kalplerine gömecekler... Bu yüzden sana da bunu tavsiye etmiyorum. Böyle bir durumla sen de karşılaşabilirsin...
10 Yorumla
+1 yılBabasının yanında çalışıyor olayına takıldım.. keşke kendine ait bir geliri olsaydı.. ailesiyle iş yapanlar genel olarak kendi kararlarini kendileri veremiyor.. çevremde gözlemlediğim şey bu hep bu yönde maalesef.. çok iyi tanı.. çocuğu ve ailesini.. özellikle annesi ve eltilerin filan varsa da onları..
24 Yorumla
Soran+1 yılHayır kendi geliri bu kadar babasının yanında maaşlı çalışıyor 2 kardeşler kardeşi küçük 13 yaşında
- +1 yıl
Görücü usulü ile gelen erkekler pek sosyal olmuyorlar.. bu arada herkesin düşüncesini tecrübesini sormuşsun.. umarım farklı bir pencereden bakıp yorumladigim icin itici gelmemisimdir..
Soran+1 yılHayır gelmedin evet fazla bir çevresi yokmuş yani arkadaş çevresi
- +1 yıl
Bana kalırsa ailesinin çok kontrolü altında bir eleman izlenimi verdi.. iyi tanı olur mu.. benden bir abla tavsiyesi.
Şimdiki aklım olsa görücüleri değerlendirirdim. Evlilik gerçekten aşkı öldürüyor. Karşınızda iyi biri varsa sevgi saygı ile devam ediyor. Değilse hep üzülüyorsunuz. Madem üzülecez bolluk bereket içinde üzülelim dimi!😅 Bence değerlendir. Tanımaya çalış. Şimdiki görücülük eskisi gibi tanımadan zorla olmuyor sonuçta. Gezip tozabiliyosun
30 YorumlaYani anne olunmak isteniyorsa düşünülebilir. Ki herkes büyük bir aşkla evlenmiyor ne yazık ki. Kafada kavak yellerinin estiği deli dolu aşk, bir defa oluyor zaten. Onunla da olunamiyorsa yuva kurmak açısından sevgi ile de biriyle yollar birlestirilebilir. Zamanla insan insanı sevebilir.
00 Yorumla
+1 yılEvi olur arabası olur ahlakı olmaz. Ahlakı olur evi olmaz neyi istediğini bilmek gerek. Ev , araba olur da huyu çirkine , ahlaksız herife katlanamazsın
40 Yorumla
+1 yılMal mülk iyidir ama inanki birbirinizi anlamiyosaniz sohbet ilerlemiyosa hiçbir anlamı yok bir hayat paylaşıcaksiniz sonuçta mal mulkten önce anlaşabildigin birini bul bence
20 Yorumla
+1 yılBelki o da senin için böyle düşünüyor. Bir parayla evde ses yapcak , evi toplucak biri falan. Yarın kötü oldunuzda kendini çok ap tal hissediceksin. Aşkla başlayan bir çok ilişkinin sonu bila hüsranken çıkarla neyse.
00 Yorumlagüzel serin hikaye ama he. Klasik kezboş masalı mk :d
30 YorumlaEş adayından başka, ona ait olan her şeyi sevmeye başlamışsın! Müthiş bir aşk. Leyla ile Mecnun kıskanır
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu devirde görücü usulü üstelik dediğin gibi hali vakti yerinde ise altında bir bok vardır şiddete eğilimli kadına değer vermeyen insanlar olabilir dikkat et
20 YorumlaBu paragrafta neden baştan aşağı maddiyatın konuşulduğunu görüyorum?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de kötü deneyimlerimden sonra pek aşka inan biri deiğilim hiç sevgisiz evlilik olaz tabi dayanamazsın ama beğendiysen hoşlandıysan neden olmasın Darısı başıma İnşAllah
20 YorumlaSırf parası için mantık evliliği yapta gör dünyanın kaç bucak olduğunu sonra diğer kızlar gibi
20 Yorumla
+1 yılTalip beğenmiyorsan sorun sende. Dediğin imkanları olan birine hayır demekte ilginç geldi doğrusu. Sen damata ne vereceksin?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bu zamanda daha ne istiyorsun aşk diye bir şey yok zaten aşık olup sefillik çekeceğine böylesi daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılAşık olma potansiyeli varsa gözden geçir derim. Tipi ve sana, çevreye olan tavırları nasıl bir bak. Aşk olmasa bile bir çekim olur zamanla.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum ben evlenmedim çocuk oyuncağı değil ama begendiyse içine sinseydi buraya yazmazdin bence kabul etme
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmanızı tavsiye ederim. Kariyer hedefiniz olmasa bile kendi paranızı kazanmanız gerekir
00 YorumlaYani çok mantıklı duyguları bir kenara bırakmak gerekir bana kalsa sırf tatlı diye bı çocukla evlencem
00 Yorumla
+1 yılAşka inancın kalmamış o zaman burada mantıklı olan biraz beğendiysen evlenmek çocuğun durumu da iyi gibi rahat edersin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce bi tanı, maddiyat sonra bakılır. Yemeğe alışverişe falan git
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArabanin kalitesine kadar dikkat ediyosun yani. Bu kafa seni mutlu etmez. Ask evlilihi zaten yanlistir ama para pul onceligin olursada uzulursun. Evet tani anlasirsaniz 3vlenirsiniz
00 Yorumla
+1 yılAsk olmazsa para bi hic bence bilemedim şu an zamanla olur belki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsenin neyin var bu kadar şeye karşilik? Adam senin çalişmana gerek yok demiş koca parasi mi yiceksin …. Bi kaç ay sonra burada sorularini görürrüz seninde sndjsksk
00 Yorumla
+1 yılAranızda herhalde Bi 7 8 yas var diye tahmin ediyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbla tavsiyesi kaçırma derim. Aşık olsan mutlu olacağının garantisi yok. Tek bakacağım nokta seni seviyor mu değer veriyor mu? Biraz onu anlamaya çalış. Eğer o da varsa hiç düşünme kur yuvanı.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSence buna biz mi karar vermeliyis. Açık konuşamam ki argoca anlatayım. Trol falan mı bu soru. Aynı Yatağa girecek olan sensin. Biz ne bilelim. Amaç ney. Senin yüzünden KS den engel yicem ya
00 YorumlaAşk zaten gecici aşkla gözler körken evlenme görücü usulu tabiki evlenilir
00 Yorumla
+1 yılIcin isindimi? cekim hissediyormusun uyumlumusunuz bakis aciniz uyuyormu bunlar önemli
00 Yorumla
+1 yılParanın çok önemi yok adam olsun Allah'tan korksun , zengin olup karısını döven öldüren çok gördük
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılticaret yapıyorlar sanki hahahahahah :D merak ettim senin teknik özelliklerin ne acaba puhahahahaah
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle erkeklere bakan kız çok olur. Belki geydir de ailesi örtbas etmeye çalışıyordur bu ihtimali de düşün derim hsjdjs
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO vakit evlen gitsin, zamanla seversin, sevemezsen de saygıyla idare edersin... aşkı bulamamak veya evde kalmaktan bin kat iyidir
00 Yorumla
+1 yıldaha neyı dusunuyosun.. bırak en onemlı sey evı olması 20 bın bıle alsa kıra olmadıkca gecınırsınız. kaldıkı 70 bın tl her baba yıgıt almıyo ne ıs yapıyokı bu
03 Yorumla
Soran+1 yılKendi işlerini yapıyorlar babasının yanında çalışıyor demir işi yapıyorlarmış tabi ailesi daha fazla kazanıyormuş ama babasından aldığı maaş bu kadarmış evlenince yine aynı parayı kazanacakmış
- +1 yıl
dusunme bıle
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumların için 🙏
Gizli Üye(30-35)+1 yılbendede 2 daire 1 yazlık 2 araç var ama bunlar kriterin olmamalı çok saçma bence. vasıfsızlık
04 Yorumla
Soran+1 yılYa görücü usulü yani sevgilim değil sonuçta görücü usulü sonuçta bunlara bakılması gerekiyor diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılBana biraz saçma geldi yani varlıklı veya yakışıklı olan erkeklerin peşinde çok kız olur görücüye felan asla gitmezler zaten. benim bildiğim görücüye giden erkek gerçek hayatta kız düşüremeyen tipler
Soran+1 yılBilmiyorum yakışıklı ve bakımlı bir çocuk evi arabası olduğu borcu olmadığı aldığı maaş doğru tanıdık vasıtasıyla tanıştık
Cevap sahibi+1 yılgarip
Gizli Üye(25-29)+1 yılnerden denk geliyo awk size ya keske banada denk gelse
20 YorumlaHerşeyi varmış evet bu çok önemli ama bence en önemlisi karakter böyle zenginlik içinde olupta kanı beş para etmez insanlar çok malına güvenipte evlenme bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece bu yüzden evlenirsiniz sonra çocuklar komşudan çıkıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlla yuva kurmam lazım bekar kalamam diyorsan olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen bilirsin bence ama iyice tanımadan etmeden güven oluşturmadan falan olmaz bence ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörücü kelimesinden nefret ediyorum. Acayip iğrenç gıcık bir kelime
01 Yorumla- +1 yıl
Al bendede okadar bayan için kötü
Gizli Üye(25-29)+1 yılOh oh ne güzel, alışırsın seversin boş ver. Hayırlı olsun
00 Yorumla
+1 yılGönlüne yatarsa evlen tabiki, aşk yok cidden boşuna aşk beklemeyin en iyisi mantık evliliği
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 849 cevap paylaştı. 70 bin maaş iyi valla
50 Yorumla
+1 yılBaya iyiymiş ama yine de tanış huyunu suyunu bı gözünle gör sonradan sadakatsiz volkan çıkmasın aman dikkat
00 Yorumla
+1 yılBence evlen zamanla seversin eminim bundan zamanla alışır çok seversin 😊😊😊
00 YorumlaKimseyle tanimadan evlenilmez para bir yere kadar onemli olan sevgi huzur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenimde aska olan inancim kalmadi, mantik evliligi yapmayi düsünüyorum ama ne yazikki tipe cok önem veriyorum.. ama sen begenmissin. Kafalarda uyusursa olur bence
00 Yorumla
+1 yılEvlen bence kaçırma sende beğendiysen ama iyice bir tanı yinede
00 Yorumla
+1 yılDaha iyisi çıkarsa bu arada o da olabilir diyorsun yani. Garip
00 Yorumla
+1 yılsevmeden evlenirsen ne olacağını bilmen lazım. sevmeden evlenirsen sonu ayrılık olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılBir tanış derim şans vermekten zarar gelmez
04 Yorumla- +1 yıl
70.000 TL iyi seni yurtdislarina filanda gezdirir
Soran+1 yılYani Türkiye şartlarında güzel bir yaşamımız olur ama yurt dışına çıkmak için yeteceğini sanmıyorum
- +1 yıl
Askim İtalya turu 45.000 TL
- +1 yıl
Rahat gidersiniz
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. tanışın, sana göreyse evlenirsin
10 Yorumla
+1 yılAllah rızası için sevin birbirinizi. Evlen bence
11 Yorumla- +1 yıl
Gerçek aşk diye bişey zaten yok
+1 yılEvlilik parayla pulla olacak birsey değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Bu devirde mantık evliliği yapılır bence devam et.
10 Yorumla
+1 yılher şey maddiyat değil
00 Yorumla
+1 yılSevebileceğinin garantisi var mı
01 Yorumla- +1 yıl
Sence her şey mal mülk mü
- Devamını Gör (49)
Devamını Gör(94)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Aşka inancım kalmadı. Görücü gelen 25 yaşında ev araba sahibi erkekle evlenilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne