Teravihde yaşadığım garip olay?

Tam olarak yaşadığım şeyin adını bilmiyorum. Yardimcı olursanız sevinirim. Dün ailece iftara yaptıktan sonra teravih kılmak için camiye gittik babamla abim erkeklerin olduğu yere bizde annemle kadınların olduğu yere gittik. Teravihi kıldıktan sonra annemle ayakkabılarimızı ayakkabılıktan aldıktan sonra giydik. Yanımda tam o sırasa bir teyze vardı, annem ayakkabısını hemen giyip dışarı çıktı benimki bot olduğu için çok uzun olmasada biraz daha uzun sürdü. Tam ayakkabılarımı giyip annemin yanına gidicektim ama yanımdaki teyzeye o anda içimden, Allah kabul etsin demek o kadar çok geldiki ayakkabımı giymeme rağmen biraz daha yavaş hareket ettim oda giyince ona dönüp "Allah kabul etsin." Dedim gülümseyerek. Teyze bana döndü gözlerime bakıp sıcak bir tebessüm etti. O anda ondan cevap olarak "Sağol kızım, amin ya da seninkinide." Falan demesini bekledim ama beklemediğim bir şey söyledi. Teyze bana "canım firdevs'im" dedi. O anda tam algılayamayıp, anneme doğru yürüdüm oda sağdan hızlıca yürüdü. Annemin yanına giderken saniyeler için şok geçirdim teyze benim adımı nereden biliyordu? Kafam inanılmaz karışık. Kesinlikle ne annemin ne benim tanıdığım biri degil. İsmimi bilmesi imkansız çünkü tanımıyordum. Ve hani neden bana canım firdevs'im dedi? Canım ne demek? Hemen annemin koluna girip herşeyi anlattım annemde şok oldu hemen teyzeye oda baktı oda gördü. Hızlıca camiden çıktı teyze. Babama anlattığımda babam Allah dostu ya da kalp gözünün açık olabileceğini söyle. Mantıklı geldi bu dediği sizce ne olabilir? Uzun oldu biliyorum ama cevaplarsanız çok sevinirim acaba hızır mıydı ama ne alaka? Biri beni aydınlatsın lütfen. Yanlış duymadığıma eminim.
Teravihde yaşadığım garip olay?