Kimse beni korumuyor ailem bile harcıyor sahip çıkıp korumuyor
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
bence sabret ve umursama kötü insanlar çok
Mesela kim sana ne yapıyor, çevrendeki insanlar sana maddî ve mânevî eziyet mi veriyorlar?
Evet özellikle manevi. Herşeyi gördüm psikolojik şiddet baskı. Sonra suçlama yargılama hepsi
Anladım mânevî kardeşim. Şu bir hakîkattir ki dünyanın her yerinde zâlimler, vahşîler ve bedevîler bulunuyorlar ve bazı mazlum ve bîçare insanlar şu zâlimlerin zulümatına uğruyorlar. Belki sende o bedbahtlardan birisin ki o vahşî zâlimler sana rast geliyorlar.
Eğer seni aile fertlerin ve yakınların himayet edip korumuyorlar ise, başkaları seni nasıl korusun neye istinaden korusunlar. İnsanlar birbirine karşı şüphe ile bakıyorlar ve birbirinden kaçıyorlar. Şimdi yabanî olan bir ceylan nasıl olsun da seni vahşî bir kaplanın elinden ve zulmünden kurtarsın?
Kendimden de korkuyorum artık. Çünkü çok öfkeliyim kin besliyorum can yakmaktan korkuyorum onlara benzemekten korkuyorum
Bu yanlış ve hatalı bir hüküm'dür. Zîrâ seni yılanlar ve akrepler ısırdılar ve zehirlendirdiler diye sende mi yılanlar ve akreplere inkılab edeceksin?
Elimde değil korkuyorum işte. Zalim olmak istemiyorum
Kötü olmayı veya kötülük yapmayı tercih etmek senin elindedir yani bütünüyle senin irâdendedir.
Bunu anlamak istersen şu nükteli misâle bak şöyle ki.
Senin önünde iki bardak bulunuyor, o bardakların birinde zehir, diğerinde ise idrar bulunuyor ve başında da bir adam bulunuyor ve o adam sana diyor ki, sen çok susamışsın ve daha fazla dayanacak gücün kalmamış, öyle ise şunlardan birini içersen eğer susuzluğunu giderir fakat zehri içersen ferç olursun veyahut ölürsün. Diğerini içersen eğer sende ona karşı bağımlılık ve alışkanlık olur diye İhtar da bulunuyor.
Şimdi bunlara karşılık sen diyebilirmisin ki ben çok susadım onlardan birini içeceğim fakat elimde değil.
Sen kendi irâden ile tercih ediyorsun, o bardaklarda bulunan şeyleri ellerin kendi kendine alıp senin ağzına götürmüyor. Eğer öyle kabul etsek şu iki bardağı da elin alıp ağzına dökecek ağzında susuzluktan yanmış ve onları bütünüyle sömürecek.
Hem meselâ senin elinde bir tüfek bulunuyor, sen o tüfeğin tetiğine fiili kuvvetle basarak bir adamı öldürüyorsun. Sonra sana neden o adamı katlettin diye seninden soruluyor, sen ise hâkim bey benim parmağımın tetiğe basması benim elimde değildi, parmağım benden habersiz ve izinsiz tetiğe basmış ve adamı öldürmüş demek gibi maskaralı bir iştir.
Şunu yazarken çok güldürdü beni😊
Herkes bana yaparken sorun yok ama. Misal tecavüz eden? Dönüp tahrik oldum da yaptım diyebilir ama değil mi?
Sen bunca yüksek mânâlı şeyleri ya anlamıyorsun veya anlamak istemiyorsun.
Sen diyorsun ki herkes kâtildir, bende kâtil olayım diyorsun.
Hem bak bedbîn ve bedbaht hemşîrem. Bu dünyada çok zâlimler işlediği suçların ve yaktıkları canların hesabını ödemeden ve hak ettiği cezayı görmeden. Ve iyilik yapanlar yaptığı nihayetsiz iyiliğin mükafatını almadan ölüp gidiyorlar. Yâni zâlim izzetinde mazlum zilletinde kalıp bu dünyadan göçüp gidiyorlar, demek ki bir mahkeme-i Kübrâ ya bırakılıyor.
Meselâ zâlim bir adam bir dakika da bir insanın hakkına ve hukukuna tecavüz etmesi bin katil hükmünde olduğundan, dünyada ki adâlet kanunu ile hesaplarsak 7.884.000.000.000 (yedi trilyon sekiz yüz seksen dört milyar) dakika yâni 15 milyon yıl hapis cezası müstehak oluyor.
Bunun için sana diyoruz ki, mazlum iken zâlimlerin saflarına iltihak etmeyin...
Can yakmam ama zalimin bir başkasına gösterdiği zulme de engel olmam zira kimse beni korumadı bir tekme de onlar vurdu. Ben tekmelemeyeceğim ama kimsenin hakkını da özelikle korumaya çalışmayacağım. Gördüklerimden yaşadıklarımdan sonra yüreğim karardı çünkü tüm insanlara önyargılı olmaya başladım
Belki beni de günaha ittiler. Belki benim de kanıma girdiler. Bununla yaşamak o kadar zor ki
Ben mazlum olsaydım ezilen ben olsaydım da günaha bulaşmasaydım
Ne oldu ne yaptılar sana
Her kötü şey geldi başıma
Mesela ne geldi. Düzeltebilirsin bazı şeyleri hiç bişey için geç değin
boş ver
Düzelmez artık sokan sokmuş bir kere
İşte bu yaptığın en büyük hata böyle yaparak daha da dibe batarsın onun için ayağa kalkmalısın ıstrsn knslm seninle
Kimseyle özel olarak konuşmak istemiyorum sağol
kendını kendın koruycackasın
18 19 yaşına kadar hep harcandım ezildim zaten
işte insanlar ezmeye clasısır dik olcaksın ailene gelince sana sahı cıkmıyorlarsa kendını hayatnı kurcaksın zaman gecmeden bakcaksın ısıne yoluna
Benim peşimi bırakmazlarsa ne yapacağım
ölmemizi