Oruç tutmak sağlıklı mı?

Herkese selam, gecen tekrardan aklima geldi “oruç tutmak sağlıklıdır” tarzı şeyleri duyuyorum , eminim sizde duyuyosunuzdur arada sırada. Zaten kafamda oruç tutmak değilde en azından 16-17 saat su içmemenin sağlıksız olduğunu az çok tahmin ettiğim için oruç tutmanın sağlıksız olduğunu düşünüyorum ama sol gericilik yapmak gibi olmasın diye şu an tekrardan araştırıyorum. Türkçe oruç tutmak sağlıklı mıdır diye yazdığım zaman sanki dünyanın en iyi şeyiymiş gibi lanse etmişler. Yok kansere iyi geliyor , kan şekerini düzeltiyor , beynini geliştiriyor tarzı bir sürü yanlış bilgi veren site gördüm hiç biriside kaynak vermemiş , sallamışlar. Hiçde şaşırmadım. İngilizce aradığım zamanda sitenin kaynağında verilen “güya kaynakların” konudan bağımsız ap ayrı araştırmalara link vermiş. Neyse biraz uzattım özür dilerim. Asıl sorum elinde adam akıllı oruç tutmanın sağlıklı olduğunu destekleyen makale veya araştırması olan var mı acaba? Belki de ben haksızımdır , belki de oruç tutmak bir şekilde sağlıklıdır.

Oruç tutmak sağlıklı mı?