AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Hizmetçi tut ya eşin hizemtçi mi senin ailenin evini temizlesin diye. Çok iyiymiş senin eşin melek onun popon öp, böyle yaptığına ondan daha iyisini hayatta bulamazsın mağara adamı.
@Evabeckar sanki kendiniz altın kaplamasiniz sacmalamissin
Hayır saçmalamadım millet sizin hizmetçiniz değil 😏
Valla kadinlar hiçbir devirde bu kadar ayaklara düşmemişti. Suriyeliyle afganla sevgili olanlara biz çok fazlayız çok. Seviye yerlerde bu devirde hepiniz kepazesiniz
Sümüklü daha ağzı süt kokuyor bu yaşta yemediği nane kalmamıştır gelip burada ahkam kesiyor
Anan sümüklü, eşin seni aldatsa helal olsun ona 😏. Senle evlenmeyende ne biliyim yani mağara adamı.
Bunu yapmasini temizlik yemwgi devam ettirmesini istersen muhtemelen evliliginiz zamanla zarar gormeye baslayacak ustelik bu istediklerini yapmaya mecbur degil kendi evine zor yetiyordur yardimci bi kadin tutmaniz iki ev icinde daha iyi olur bence
Eşin uşağan değil umarım kadın tepki gösterir ayrıca haklı insanın özel hayatı olmalı
Halbuki erkek kadının kölesi olmalı dimi Androm Hanımım 😃
@tözel-seyyah pasif erkek sevmem centilmen ve erkeksilik bir arada olanlar favorim
Özel ortamda köleniz dışarıda özel korumanız olmamız lazım Androm Hanımım 😃
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir
sözünü hatırlat karına..
ne diyosun lan sen hayırdır
@beliluu Okuduğunu anlayamıyor musun?
dayak mı atacak karısına
@beliluu O son çözüm
hadsiz herif, senin gibilerin sonu cehennem. sen şimdi çocuğunu da döversin, umarım kısırsındır
@beliluu Kısır senin babandır, anan da artık seni kim bilir kimden peydahlamış.
seni savcılığa şikayet etsem neler yaşayacağını biliyor musun ayağını denk al
Ustam o kadın senin eşin, kölen değil, o eve girerken sen ona her gün bunu yapacaksın dediysen ve kabul ettiyse başka ki öyle olduğunu hiç sanmıyorum, öyleyse böyle bir hakkında bulunmamakta maalesef
Sen yapıver o kadar istiyorsan hizmetçi mi kadın iki eve baksın çok değişik kafanız var valla
zorunda değil... temizlikçi tut. karın seninle evlendi annenlerle değil paşam
O senin eşin. Annenin hizmetçisi değil
Direkt söyle arvat de aşağı in temizlik yap.
evlenirken sen mi ona yalvardin o mu sana yalvardi ve nasil tanistin evlendin
Hiç uğraşma, temizliği oğulları olarak sen yap. Belki sana bakar, kendinden utanır.
Yeni gelin zihniyeti ve karısının kılıbık kocası zihniyetine sahip insanların yorumlarını okursan eşinle bu konuyu hiç konuşma sözümün nedenini anlarsın.
Yorumunu git kendi sayfanda yap
Gizlenme de engelleyeyim, çöp, vasıfsız fikirlerin sayfada görünmesin.
@Banker_Bilo Ne boş bir yorum.
Bir erkek karısından ailesine yardımcı olmasını isteyebilir, ama kadın yapmak zorunda değildir. Erkeğin bunu istemesi ise boşanma sebebi değildir.
Bunun tam tersi de geçerlidir. Kadın ise kendi ailesine yardım etmesi için kocasından yardım isteyebilir. Erkek de bunu yapmak zorunda değildir. Ancak istemek boşanma sebebi değildir.
Rica etmek bir kez olur, kadın kabul etmek zorunda değildir. Erkek, kadının bunu yapması gerektiğini düşünüyor, bu yüzden tartışma yaşanıyor. Boşanma nedeni olan bu.
20 kere de rica edilebilir, bunun boşanma sebebi olduğunu düşünmüyorum
Tartışmaya ise zaten gerek yok.
Anlamadığın şey şu, kadın bu görevi üstlenmek istemediğini beyan ettikten sonra erkek bir daha bu konuda talepte bulunamaz, bulunmamalıdır. Çünkü evli bir kadının böyle bir yükümlülüğü yok. 20 kez rica, ısrar demektir, bu görevin kadından bekleniyor olması demektir. Bu da kadın için haklı boşanma nedenidir.
@Banker_Bilo Düşüncelerinize saygımız sonsuz
Tek bildiğim şey var bu konularda... Kimseden bir şey istememek, eşiniz dahi olsa istememek.
Hatta mümkünse eşim beni mutlu etsin diye bile beklememek lazım. Yeterki sıkıntı vermesin.
Düşüncelerimin dayanağı, adına nikah denen sözleşme ile, kadın ile erkeğin içinde büyüdükleri aileden farklı ve bağımsız yeni bir aile kurulmuş olması gerektiği kuralını koyan Türk Medeni Kanunu. Nikah akdinin imzalanmasından sonra görev ve yükümlülükler bakımından toplum kurallarına değil, Medeni Kanun hükümlerine göre yaşamanız gerekir. Evliliğin anlamını bilmiyorsunuz. Eşiniz ailenizle görüşmek zorunda değildir, onların ev işlerini yapmak zorunda değildir, isterse çalışır, istemezse çalışmaz, kadının çalışması kocasının iradesine bağlı değildir, evlendikten sonra annenize evinizin dış kapı anahtarını vermeniz bile eşiniz için boşanma nedenidir. Aynı binada yaşıyorsanız ebeveynlerinizin diğer komşularınızdan farkı yoktur.
Nikah mevzusunun ne olduğunu ve evliliğin ne demek olduğunu çok iyi bilen bir insanım. Fakat Medeni Kanun evlilikte her şey değildir.
Boşanma davalarında geleneklere göre değil, Türk Medeni Kanununa göre hüküm kurulur.
Ona bakarsak erkeğin kendi kök ailesiyle ilgilenmesi bile boşanma sebebi olsun. Adam eşinden böyle bir şey istemediği halde adamın kendi kök ailesiyle ilgilenmesinden bile rahatsız olan kadınlar var. Üstelik o adamın yüzde 100 engelli kardeşi olduğu halde böyle yapan kadınlar var. Maalesef, her sorunu kanuna yorum yaparak açıklayamayız.
Aynı durum kadının başında olsa kadının engelli kardeşi olsa kocası durup durup kök ailenle çok ilgileniyorsun dese ne olur acaba?
Önemli olan uyumdur evlilikte.
Zorunluluk hallerinde evli bireyin kök ailesiyle ilgilenmesi, tolerans gösterilmesi gereken bir durumdur. Boşanma nedeni olmamalıdır.
Eyvallah.. Allah herkese uyumlu evlilikler nasip etsin.
Bu arada öncesinde kızdırdıysam kusura bakmayın. Kendinize çok iyi bakın.
Sen de birader... Sağolasın.
@Banker_Bilo Sizin çok sorumluluk sahibi bir kız babası olduğunuzu anladım. Allah, ona da güzel bir gelecek nasip etsin.
Eksik olma, sağol güzel kardeşim...
@Banker_Bilo Bu duyguyu hiç yaşamadığım için bilmiyorum. Bir kızım olsa diye istiyorum. 😀
Aslında sizin tepkileriniz bu konularda bazı şeyleri daha iyi fark etmemi de sağladı. Biz de öğreniyoruz. 😊
Bak buna çok sevindim işte
@Banker_Bilo Öyle hocam, anlamsız hususlarda direnmenin bir anlamı yok.
Her ne kadar bazı hususlarda karşı açıklamalar yapsam da cevapları iyi tahlil ettim.
En takdir ettiğim insan modeli... Sabit fikirli olmayıp karşıt görüşler ışığında kendi düşüncesini sorgulayan modeli...
@Banker_Bilo Ben bazen bilerek karşı tarafı hafif kızdırıp onu konuşturmayı da severim. Çünkü kendini anlatan, düşüncesini savunan insanlardan öğrenecek bir şey mutlaka çıkar. 😀
Yalnız ufak bir eleştirim olacak. Bazı başka yorumlarda gördüğüm mesajlardaki bir ifadeniz hoş görünmüyor: Kızınızda kocasının ailesine köle olsun, şeklinde bir yorumdu bahsettiğim mesaj. İnsanlar değişebilir hocam, hatasının sonradan da farkına varabilir. Hem çocukların anne ve babalarının düşüncelerinden dolayı bir sorumluluğu yoktur. Bu yüzden iyi düşünmek lazım. Siz kocaman yürekli bir babasınız. Bırakın herkes sizi örnek alsın. Örnek almıyorsa o halde "Allah akıl ve vicdan versin" deyip geçin.
Banker bilo size bir konuda bir itirafta bulunmak istiyorum. Yakın zaman öncesinde son derece kötü bir olay yaşamıştım ve bu konu beni karşı cinse karşı güvensiz hale getirmişti. Bugünkü bu konuşmalar benim bu güvensizliğimi kırdı. Herkesin aynı olmadığını çok iyi anladım.
Bir itirafta daha bulunayım. Esasında ben sizin vasıfsız dediğiniz yedirenk7'nin ta kendisiyim.
Hakkınızı helal ediniz, inşallah.
Yaşadığım olayı dinlemek isterseniz özelden mesaj yazmanız yeterli olacaktır. Belki dertleşmek iyi gelecektir. Yazmazsanız da canınız sağolsun.
İyi geceler...
Bir konuşma falan yapma mecbur değil ki kadın yoruluyordur biraz eşine anlayışlı ol
İlk karının yanında ol git ve annenle babanın evini sen temizle
Ulan embesil kendine hizmetçi olarak aldın anladık ana babana neden hizmetçi yapıyorsun ben olsam tekmeyi sana da koyarım
az ye de hizmetci tut, karın sizin hizmetciniz degil.
Reis tatlı dille söyle beraber istersen yardım da edebilirim diye eklersen daha güzel olur
Pardon esin mi hizmetcin mi?
Eve hizmetci mi aldın?
Kendine eş, anasına hizmetçi almış. Tek imza ile 2 in 1, ikisi birarada. Multifunctional wife with housekeeper features for mother in law.
Bu bana dense soluğu boşanma mahkemesinde alırdım
Mümkünse sen evlenme
@FendLijrbey kes lan
Bence de mümkünse sen evlenme düşman başına
Eşin böyle bir şey yapmak zorunda değil biraz empati kur seni terk etmediğine dua et acıdım şu an eşine
Annenlere neden temizlige gidicek?
Evlendiği için hizmetçilik görevini bonus olarak yüklemişler.
Kızlar saldırın 🤣🤣🤣
😂😂😂😂 Allah'da seni güldürsün
Sanki savaşa gidiyonuz
@Sniper3927 bu adamla savasilir gazı bile edilir 😅
Yani şu yapızılmış olan soru için illa ki kadın olmak gerekmiyor
Yani sen kendine eş alıyorsun ki ne demek annemlerin evini temizlemedi..
Şaka gibi sanki hizmetçi almış kadını da gelmiş burada daha sitem ediyor
Bu gibi konularda cidden kadınlara hak veriyorum
@Sniper3927 tencere kapak modelidir onlar :)))
Olabilir Allah tren kazası vermesin gari 😂
Git kendin temizle senin anan baban
annenlere robot süpürge al
Keske hic evlenmeseydin sen ya
Kesin trol soru kesin
öyle bir zorunluluğu yok ki
Temizlikçi almış aileye yuh artık
Kendin in yap çok düşünceli isen
Git sen temizle eşin senin ailenden sorumlu değil.
Bence yanlış düşünüyorsun
Sen yanlış düşünüyorsun asıl. Eşin iyi niyetten 1 temizler 2 temizler sürekli kendi evi gibi temizlemek zorunda değil şu algıdan çıkın
Kendi evi gibi temizleme gibi bir durum yok zaten yapacağı 20-30 dk lık bir yardım o da mecbur değil orası da ayrı konu şart koşma gibi bir durum yok yani bunu yapsa ben çok mutlu olurum kocasını mutlu etmiş olur fenamı
Ee nasıl çözüldü sorun ne yapacaksınız
Eşimin sıkıntısı ara sırada olsa beraber vakit geçirmek istemesiymiş baş başa yani birde sürekli aşağı evde yemeğimizi filan beraber yiyorduk bu durum eşimi biraz üzmüş artık kendi evimizde beraber yiyoruz yemeği oda kendisinin bi evi olduğunu hissetmek istiyor ara sıra kocasıyla baş başa kalıp naz yapmak cilve yapmak istiyor yani kadın olduğunu hissetmek istiyor bende biraz düşündüm ve hak verdim ona şimdi hep beraber bizim evde yiyoruz yemeğimizi filan eşim mutlu ama ufak bir sorun var şimdi de aşağı inmiyor hiç yani hiç yardıma bile gitmiyor diyebilirim bunu düzeltirsek çok iyi olur
Bırak inmesin boş ver kendine yuva kurmuşsun anne babanın evini temizlemese de olur ve düzelmenize sevindim hep mutlu olun bunun şerefine yarın eşine çiçek al işten çıktığında mutlu olsun😅
Bırak inmesin olmuyor işte annemi de çok seviyorum eşimi de ikisinin de yerleri ayrı annem artık yaşlandı ve bazı şeyleri yaparken yoruluyor artık bir evlat olarak bu durumu gördüğümde üzülüyorum bunu ana kuzusu filan olarak algılama sadece gönlüm el vermiyor ya eşim bir aşağı inse Allah rızası için bi yarım saat yardım etse kıyamet mi kopar ondan çok mu şey gider ya ya da çok mu yorulur sanmıyorum ama onunda yanlış anlamamasını kendini kötü hissetmemesini sağlayacak bir şekilde bir yol bulmam lazım
Bence konu komşudan akrabadan isteyebilirsiniz parayla yapmayacakları bir şey yok
Ya bu iş paraya kalmış bir iş değil ki eşim eğer benim bir istediğimi yapmayacaksa benim onda bu kadar hatırım yoksa ne bileyim ya
Kadın bıkmış o kadın sonuçta hizmetçi değil
Annen de sizin evinizin işini yapıyor mu?
Sakin ve güzel bir konuşam yaparsan
Ve bir şey daha yeni evliyiz diyorsun
Eşinde çalışsın hizmetli tutun
Ben sanki eşininde sorusunu gördüm...
Nerde
Bu uygulamada
Keşke evlenmeseydin
Mecbur degil cok düşünyosan sen git temizle
Nasil sinirlendim gitmesi gerekmiş kiz gelmeden önce anan ne yapyodu ayrica yemek yapyomus daha ne yapsin senin gbi hanzolarn evliligi sürmez zatenn
sen git temizle
Nenolduki
Trol di mi? Hizmetci mi aldiniz
Trol soru değil gibi... Ciddi ciddi karısından beklentisi bu...
Bunlari tatmin edecek hrn seyini yapacak kölr aliyolar resmn yemgi suyu verip kendi yapr miydi acaba
zorunda değil
Zor isin