+1 yılO sizin eşiniz, köleniz değil. Bir kaç kere yaptı diye her gün gidip yapmak zorunda mı? Yaptıklarını görmezsiniz, anında yapmadıklarını görüp neden yapmıyor ki diye yakınırsınız. İnsanoğlu işte nankör ne yazık ki iyilikleri görmek yerine, asıl doğru olanın yapıldığını görünce onu eleştiriyor.
Eşim yoruldu istemiyor, hem yapmamakta da özgür sonuçta demek yerine başlardaki gibi olması için çabalıyorsunuz ve bunun her gün olmasını istiyorsunuz. Farkettim de yorumlarda da eleştiri görünce 2 günde 1 yapsın yazıyorsunuz. Allah razı olsun ne diyeyim.(!)
Kadınları da anlayın. Biraz empati kurun. Sizin yaptığınız şeylerin o kadın 10 katını yapıyor. Kendi evini temizlemek bile zorken sizin ailenize neden koştursun. O kadın karınız mı, köleniz mi?
Özel bir zaman olur hani bayramdır odur budur gerektiğinde yardıma gidersin ama bunun her zaman olmasını bekleyemezsin. Senin ailen de bunu bekleyemez. Çok istiyorsanız temizlikçi tutarsınız. Evlenmeden önce aileniz sonuçta kendi yapıyordu temizlikleri değil mi? Ayrıca o kadın belli ki kendi ailesinden çok sizin ailenizi görüyor. Bir insanın kendi ailesi kızına kıyamaz ki bunları yaptırmak istemez ama siz gelinin her şeyi yapmasını istiyorsunuz.
Kayınpederinin, kayınvalidenin alışverişini yapıyorum; onlara da ben yardımcı oluyorum, karım da benim aileme yardımcı olmak zorunda demekle olmuyor. Kendinizi aynı kefeye koyamaz ve kıyaslayamazsınız. Karının yerine 2 gün kendiniz geçin bakalım. Karına bak, yemek hazırla, evi toparla, sonra da ailenin evini temizlemeye git. Nasıl oluyormuş, o zaman anlarsınız belki, kıyas yapmamayı da öğrenirsiniz. :)
Sizin hak vermeniz gereken yerde bu soruyu sormanız zaten çok tuhaf. Lütfen empati kurun olur mu? Onu da düşünün. Zorunda olmadığı bir şeyi yapmak zorunda değil. Umarım aileniz de sizin gibi düşünmüyordur ne diyeyim.
Önemli olan birbirleriyle anlaşabilmeleri; anlayış göstermeleri, sıkıldıklarında karşılıklı oturup kahve içebilmeleri, gercekten gerektiği durumlarda birbirlerine ikisinin de yardımcı olmaları... Gerisi hiç önemli değil.
2213 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻hiç yorulmadan hiç sıkılmadan minnetle tebrikle okudum çok haklısınız
- +1 yıl
@Kızlardasormasınm @lvny_ böylelerine böyle cevap gerek. Teşekkür ederim.💜
- +1 yıl
Helal olsun grill💕
- +1 yıl
Soran+1 yılYapıcı ve gerçekçi eleştirin için için teşekkür ederim öncelikle ama durum sanıldığı gibi değil yani eşimin öyle hergün ailemin evini baştan aşağı temizlediği yok öyle bir beklenti de hiç olmadı ne ailemin ne de benim sadece isteğim şu yönde annem artık yaşlandı bazı şeyleri yapmakta zorlanıyor bir evlat olarak gönlüm el vermiyor ne yapayım bir insanın eşinden günlük ya da ne bileyim 2 günde bir annesine 20-30 dk yardımcı olmasını istemesi ya da dilemesi neden bu kadar kötü algılanıyor ki
- +1 yıl
Gündelikçi tutsana kardeşim annen için. Beleşçi misin? Neden eşinden bekliyorsun bu işi?
- +1 yıl
Evlat olarak gönlün razı değilse sen yap... Senin, annen için yapmaya gocunduğun işi eşin neden yapsın?
Soran+1 yıl@Banker_Bilo ya sen nasıl bir embesil yaratıksın seninle tartışmaya girmek bile istemiyorum işine bak
- +1 yıl
Yav bunlara he de geç abi bunlar özgür kadın ruhu diye saçmalık zirvalik lari var kadın özgürdür diye eşit tır diye tamam o zaman onlarda askerlik yapsın bizim yerimize eşit felan değiliz sadece Adalet olarka eşitiz. Tutturmuş lar para kazanıyor istediniz yaparız diye ne canım saçma işler. Abi bence sen tatlı dille söyle hediye felan al hatta müsait olunca sende yardım et beraber yapalım mı diye ne güzel olur tatlı dille. Bunlara bakarsan iki dakikada seni yerle bir ederler he diyip geç
- +1 yıl
Terbiyesiz bir mağara adamısın valla... Yazık eşine... Cehenneme düşmüş...
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni yetiştiren anne eğer iyi bir anne olsaydı şu an buraya ne bunu yazabilirdin ne de bu şekilde düşünüyor olabilirdin. seni yetiştiren anne iyi bir anne olsa zaten yeni evli bir gelini kendine hizmet ettirmez sizin de huzurunuzu kaçırmazdı. sen evlenmemişsin kardeşim sen eve hizmetçi almışsın çok belli. ben de yeni gelin oldum. kaynanamın 6 tane oğlu var hiç kızı yok. oğullarını kız gibi yetiştirmiş hepsi kendi işini annesinin işini temizliğini yapacak durumda. ben kayınvalideme ne zaman gitsem bir tabağı mutfağa koymama bile izin vermez. sen çalışıyorsun otur der hep. yapılacak bir işi varsa kalkar eşim yapar. bana bırakmazlar bile. iyi bir anne böyle olur. elin kızı kimseye hizmet etmek zorunda değil. ederse çok sevap ama yapmazsa da dinen bile zorunluluğu yok. şükret ki merhametli bir eşe sahipsin. günümüzde hiçbir kadın bu durumu kabul etmez. ailen çok yardıma muhtaçsa başka kardeşin varsa onlar da onların eşi de yardım etmek zorunda. tek bir insana yüklenemez bu görev. ya da 15 günde bir eve temizlikçi çağırırsınız. annen baban sen evlenmeden önce nasıl yemek yiyip, temizlik yapıyorlardı? senin evlenmen mi gerekiyordu onların yaşamlarına devam etmeleri için. siz de hiç merhamet yok mu ya. bide eşimi kırmadan nasıl temizliğe gitmesi gerektiğini söylerim diyo. o kadın bunu isterse yapar. bunu söyleyemezsin sen ona hakkın yok kusura bakma. sizin gibi erkekler evlenmesin ya, alın eve bi hizmetçi işinizi görsün. elin kızına zulmetmeyin bu kadar. senin kızına yapılsa aynısı gönlün razı gelecek mi? empati yoksunları sizi. inşallah eşin gözünü açar da tez vakitte kurtulur sizin gibi bir aileden.
514 Yorumla
Soran+1 yılSen tanımadığın insanları eleştirecek kadar aciz zavallı bir kadınsın tanımadığın bilmediğin hiç bir günahı olmayan anneme bile laf atacak kadar aşağılık bir insansın tabi sizin gibi pis zihniyetli bencil gelinler yüzünden günümüzde bir çok yuva dağılıyor boşanmalar artıyor yazık
Cevap sahibi+1 yılgit annenin dizinde ağla gelip burada ağlama. annene ölüp bitiyosan evlenmeseydin elin kızının başını yakmaya hakkın yok. anasının koynundan çıkamamış sünepe ana kuzusu seni. burada aciz olan bir insan varsa o da sensin sadece. hepimizin annesi var. hepimiz sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz ona karşı. annen çok ihtiyaçlıysa gider temizliğini yemeğini sen yaparsın, elin ayağın tutuyor kafan çalışıyorsa az buçuk. ya da evlenmeden önce evleneceğin insana dersin ki bak ben senle evleniyorum ama hem kendi evine bana hizmet edeceksin hem anama babama hizmet edeceksin her gün temizliğe gideceksin yemeklerini yapacaksın diye paylaşacaktın. kadın da kabul ederse evlenecekti. kimsenin kimseye bunu yaşatmaya hakkı yok evlenirken türlü vaatlerle kandırıp evlendikten sonra da hizmetçi yapamazsın eşini
Soran+1 yılYa sen nasıl bir embesilsin kendini şimdi kadın hakları savunucusu olarak görüyorsun öyle değil mi? Seni zavallı. Senin nasıl bir gelin olduğun ya da nasıl bir gelin olacağın konuşma tarzından filan belli zaten senin gibi aciz şeytan ruhlu kadınlar böyledir kocasına ve ailesine sadece yük olup ona hayatı ızdırap ederler
- +1 yıl
Mesele kadın hakları değil kardeşim. Annenin evinin temizlenmesi evlat olarak senin görevin. Ya kendin yaparsın, ya da parasını verip birine yaptırırsın. Eşine değil.
Soran+1 yıl@Kovaa151 ne alakası var şimdi embesil yaratık benim en azından bir birey olduğum belli sen bir birey bile değilsin
Cevap sahibi+1 yıl@Banker_Bilo ya bıraksana adama öyle bir kodlama yüklenmemiş herkes aynı şeyi söylüyor ama asla kabullenemiyor. sadece kadınlar değil erkekler de adamın eşini destekliyor adam ısrarla kendini haklı zannediyor. istiyor ki biri de onu desteklesin:D yani demek ki yarın öbür gün allah korusun kendi babası yatalak olsa, onun altını dakendi karısına aldırır bunlar böyle tipler. benim babamdır ben bakayım ilgileneyim demez karısından bekler karısı yapmazsa dünyanın en iğrenç kadınıdır. allah merhamet versin böylelerine. karısına çok üzüldüm umarım gözünü açar da tekmeyi koyar buna
- +1 yıl
Bir de terbiyesiz, üste çıkıyor, hakaretler falan... Allah kızlarımızdan uzak tutsun böylelerini.
Cevap sahibi+1 yıl@Banker_Bilo bide sürekli her yorumunda ne olur yani yarım saat yardıma inse diyor:D ya bazen insan yarım saat kendi annesiyle telefonda bile konuşamıyor. herkesin her gün psikolojisi aynı olmaz ki. evlendikten sonra her gün kendi annemi bile görsem bir süre sonra sıkılırım yani. adam evlendiği için eşinin her gün on dk bile aşağı inmesini hak görüyor kendinde. yani delirmemek mümkün değil. insan kendi ailesiyle bile geçinemiyorken bir de eşinin ailesiyle geçinmeni her işini görmeni bekliyorlar. acaba soruyu yanlış mı sordu diye her cevabını okudum ama yok yani neresinden tutsam elimde kaldı. bazen öyle zamanlar oluyor ki gün içinde kimseyi görmek bile istemiyorsun. en sevdiğin insanı bile. ama her gün eşimin ailesini görmek zorundayım neden ya niye? ben görevimi yerine getiriyor muyum eksiklerini görüyor muyum? adama bu bile yetmiyor. arkadaş bir melekle evlenmeliydi, eşinin ailesine gönüllü kendini adayacak tek varlık melek olabilir:D hayat zaten fazlasıyla zor, bir de daha da zorlaştırmaya ne lüzum var ya. evlenmişsin mis gibi eşine zaman ayır. bak annen baban yakınındalar ne güzel. bişey olsa anında yardıma koşarsın. destek olursun. vicdanın rahat olur. ama yetmeeezzz, karım her gün yarım saatte olsun inip baksın bi:D beyinsiz ya
Soran+1 yılSenin gibi ucuz hayat kadınları ve seni destekleyen güzel kardeşim erkek kılıklı kılıbık herifle daha fazla diyaloğa girmeyeceğim
- +1 yıl
Terbiyesizliğe devam diyorsun yani. Sen kimsin de tanımadığın bir kadına "ucuz hayat kadını" diyebiliyorsun ki? Edepsiz, ahlaksız!
- +1 yıl
Erkek karısını annesine hizmetçi, köle yapmayınca, ondan bedava işgücü olarak faydalanmayı yanlış görünce kılıbık mı olunuyor? Sen zamanda bi 500 yıl kadar geriye gidip orada yaşasana, burayı daha fazla kirletme... Boşa oksijen tüketiyorsun.
Cevap sahibi+1 yıl@Banker_Bilo bırak arkadaşım böylelerine ne anlatsan boş. algılayacak kapasite yok. kızmıyorum bile söylediklerine çünkü acıyorum. hem karısına hem kafasına. neyseki artık azınlıkta bunun gibiler. kadınlar artık daha net görüyor birşeyleri. yakındır zaten karısının da buna yol vermesi. gitsin anasının dizinin dibinde yaşasın. 500 yıl önce bile erkek karısını bu kadar aşağılık görmüyordur bence. taş devrinden kalmış bu arkadaşın düşünce yapısı. en iyisi kendi haline bırakmak
Bak kardeşim bende yeni evliyim 8ay oldu benim eşimde aynıydı annesinden kopamama diyoruz biz buna biraz annenle arana mesafe koy annenlere gidip temizlik yapmak zorundadegil karın sen onu hizmetçi olarak almadın o senin ailen ve önceliğin o olmalı kendi haline bırak belliki kız daralmış sıkilmis kocasıyla vakit geçirmek istiyor veya yetisemiyor olabilir sonuçta 2ev temizliği kolay değil abicim birazda onuda anlayın dahaoturmamis evliliği alışma sürecinde belki annenizin bir sözü hareketi onu kırmış küsmüş olabilir zamana bırakın duzelmek isterse saten düzelir sen üstüne gidersen daha kötü olur tartisirsiniz boşuna huzurunuzu kaçırma bence naçizane fikrim bu benim eşim ilk zamanlar evler yakındı halen öyle yakın hergun gitmek istiyordu her akşam her hafta sonu bir zaman sonra bende sıkıldim çünkü eşimle zaman geciremiyorduk geliyordu zırt uykuya busefer soguyorsun ilişkiden ben tartıştım bunla dedimki biraz mesafe koy en azından haftada bir git dedim bende insanım vs dedim çünkü görümcemlerde oluyordu eşiyle busefer hurra gir mutfağa çay vs derken oturduğunu anlamıyorsun oyuzden biraz kadınlara anlayışlı olun lütfen evde oturmuyoruz bizde sonuçta siz ise gidebilirsiniz o kadınlarda evde canları cikiyor
150 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Bunu yapmak zorunda değil, gene de yapmaya gayret etmiş, Allah razı olsun demek gerekir. Başkası elini bile sürmez. Eşin de haklı olabilir, hem kendi evinde hem de orada yapması onu yorabilir. Parayla kadın tutuyorlar, yani işi temizlik olan kişileri, onu bir eşine teklif et istersen. Ya da hiç olmuyorsa sen de yardımcı ol beraber yapın. Unutma ki eşin bir hizmetçi değil.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKadın zorunda değil. isterse gider istemezse gitmez.
30 Yorumla
+1 yılKendine ve ailene hizmetçi mi aldın yoksa hayatını paylaşacagın hayat arkadaşı mı önce buna karar ver bence ha ben hizmetçi aldım aileme diyorsan git karına aynen bunu söyle o da inşallah akıllıdır da terk eder seni sende kriterlerine uygun bi hizmetçi bulursun böyle şey mi olur kardeşim 2 evi nasıl idare etsin bu kadın insan o da az insaf ya ha ailen hastaysa işlerini yapamıyorsa arada bir eşinden rica edersin yardımcı olur orası ayrı ama ailen iyiyse her gün her gün ne temizliğe incek kendi işlerini kendileri yapsın ya da sen yap yani
234 Yorumla
Soran+1 yılBirincisi ben kendime ömür boyu hayatımı paylaşabileceğim bir hayat arkadaşı aldım ben eşimden her gün gitsin diğer evide baştan aşağı idare etsin gibi bir düşüncede değilim tek isteğim boş olduğu zamanlar veya arada bir yardımcı olması hepsi bu olayı nerden nereye çekiyorsunuz ya
- +1 yıl
Eşim ilk başlarda her gün temizlige giderdi şimdi gitmiyor ilk başlardaki gibi olması için ne yapabilirim demişsin cevabımda bu yüzden bu şekildedir. Bence eşin ilk başlarda yeni gelindi iyi niyet gösterip gitmiş ama baktı ki 2 evin temizliği işi vs bitmez yorulmuş ve artık gitmek istememiş arada bir gitsin istiyorsan bunu düzgün bir dille anlatırsan anlayabilir bunu yapmasını istiyorsan sende ona yardımcı olmalısın kendi evinizin işlerinde hem o da çok yorulmamış olur
Soran+1 yılSorun değil ev benim evim sonuna kadar yardımcı olurum o benim hayat arkadaşım
Gizli Üye(30-35)+1 yılPardon da eşin neden anne babana bakmak zorunda temizliğini yemeğini yapmak? Bunlar senin görevin onların evladı olan sensin karın değil. Karın eğer keyfi isterse Allah rızası için bir yudum su verir bu kadar. Ne dünya hukukunda ne de İslam hukukunda bir kadının kocasının ailesine kendi keyfi dışında bir bardak su verme zarureti yoktur. Hatta kdının kendi bebeğini emzirmesi bile kendi zevkine bırakılmıştır. İstese emzirmeyip süt anne tutturur. Bu kafayla evlendiysen yazık gerçekten. Az ye de kendine hizmetçi tut.
104 Yorumla
Soran+1 yılPeki ne zamandan beri aşağı inip eşinin yaşlı annesinin ev işlerine 20-30 dk yardımcı olmak hizmetçilik oldu sizin gibi bozuk zihniyetli insanlar yüzünden günümüzde boşanmalar arttı aile birliği günden güne zayıflıyor aile bağları kaybolmaya başladı sizin gibi kadınlar yüzünden bir bardak su verirmiş o da keyfi isterseymiş kafaya bak ya sen kocanın ailesine öyle yap hatta bırak ölsünler
Cevap sahibi+1 yılKardeşim sen iyi misin kadının kendi insiyatifine kalmış keyfi bir şeyi sanki boynunun borcuymuş gibi yazmışsın. Eğer isterse yapar istemezse yapmaz sen bunu eleştirecek hakka sahip değilsin bu onun görevi değil? Seninle nasıl evlenmiş zaten yazık kıza. Sabırlar diliyorum.
Soran+1 yılBen iyiyim de iyi olmayan biri varsa o da sensin Bunun eşimin boynunun borcu olduğunu filan kim söyledi ki ! sen bizim ilişkimizin ya da hayatımızın ne kadarına sahipsin eşim şu an gayet mutlu onu mutlu ermek için elimden geleni de yapıyorum böyle bir durumdan dolayı hemen böyle ortalığı yangın yerine çevirmenize gerek yok
Cevap sahibi+1 yılEşinin eskisi gibi temizlik yapmasını nasıl sağlayacağını soru olarak açmışsın. Ondan beklentin bu. Hatta bunu yüzünden tartıştığını yazmışsın. Yani kadından bunu ısrarla, zorla istiyorsun. Kalkıpta soruyu sen sormamışsın gibi ne saçma saçma cevaplar yazıyorsun kıt kafalı herif. Yazık kafana cidden.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnlatamazsın kardeşim, kadın zorunda mı? Ailene bir terbiyesizliği mi olmuş? İçinden gelir yapar o ayrı ama yapmasını bekleyemezsin. Kadın seninle evlenmiş senin ailenle değil. Hem ev işlerini hallet hem eşinin ailesine koştur. Çok pardon siz evlenmeden anneniz babanız aç ve kir pislik içinde mi yaşıyordu? Haftadan haftaya alışveriş yapmak veya aydan aya bir işe yardım etmek vs ile her gün 2 evi düzene sokmak aynı şey değil. İnsanlar kendi evi ile zor uğraşıyor, koca gün oturmadıkları oluyor 2 eve koşturmak nedir. Çok rahatsız oluyorsan, eşinle konuşursun, o kendi ailesinin işini görür sen kendi ailenin. Bu şekilde giderse ya en kısa sürede boşanırsınız ya da aranız sık sık bozuk bir şekilde gittiği yere kadar gidersiniz, kusura bakma
3044 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@yedirenk7 Siz alışmışsınız eve bi köle getirip her şeyi onlara yığıp yan gelip yatmaya, kadınlar gözünü açınca ağır geldi tabi
Cevap sahibi+1 yıl@yedirenk7 Tabi canım size hiçbir şeyi sorgulamayacak, bir sözü ikiletmeyecek, hakkını savunmayacak, ömrünü size adayıp eliniz kolunuz tutmuyor gibi davranacak bir köle lazım. O yüzden sesini çıkaranları aklınızca küçümseyip, dışlayıp, yakıştırmalar yapıyorsunuz. Gram umrumda değil sizin gibi 'errrkekler' ve çöp düşünceleri.
"Senin gibi kadınlar" güçlü olduğu için, boyun eğdiremediğimiz, korkutamadığımız için bir tarafımız tutuştu demiyor da 🤪😂- +1 yıl
@yedirenk7 Lan açın bi Türk Medeni Kanunu okuyun. Evlilikle yeni bir aile kurulur. Kadın eş, kocasının çekirdek ailesinin bir bireyi olmaz. Kocasının anne ve babasına hizmet etmek gibi bir yükümlülüğü de yoktur. Dilerim kızınız da kocasının ailesine kölelik yapar.
Cevap sahibi+1 yıl@yedirenk7 Çok merak ettiysen söyleyeyim, annem babaanneme ne kadar adım attıysa o geri adım atmış, millete saçma sapan işlere yardıma gitmiş, annemi 3 çocukla yalnız bırakmış. Şimdi o insan arıyor, annem gitmiyor, misss
Cevap sahibi+1 yıl@Banker_Bilo 👏 İnsanda biraz vicdan, anlayış ve empati olacak işte, sonradan edinilen şeyler değil, anlamazlar
Cevap sahibi+1 yıl@yedirenk7 O kadar normalleştirmişsiniz ki, dolaylı yoldan kölelik olduğunun farkında bile değilsiniz. Yardımseverlik içinden gelerek, gönüllü olarak yapılan bir şeydir. Herkes zaman zaman bunu yapar. Sizin savunduğunuz yapmak zorunda olduğumuz, görevimiz olduğu
- +1 yıl
*vasıfsızı
- +1 yıl
Valla ben kendi kızıma "evinin, kocanın her türlü işini yapmaktan gocunma, orası senin evin" derim, ama iş kaynanasına hizmet etmeye gelirse "ben seni kaynananın hizmetçisi olasın diye mi büyüttüm" der, afedersin ağzına sı.. arım.
Cevap sahibi+1 yıl@yedirenk7 Ben ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum, yorumumu tam anlamamışsınız sanırım, dediğime geldiniz işte. İki temizlik yapılır o sorun değil ama her gün her gün hayatının bir parçası haline getirmek, eşinin ailesine yemek pişirmek zorunda değil hatta paşa gönlü isterse ziyaret etmek zorunda bile değil. Herkes hak ettiğini bulur, ailesi zaten iyi insanlarsa o kadınında içinden gelir, elinden geldiğince, vakti varsa yardımcı olur. Soru soran arkadaş baya bakıcılık yapmasını istiyor eşinden. Ben ev işlerinden kendime vakit ayıramamışım ne anlamı var öyle hayatın, herkes bir kere geliyor dünyaya
Cevap sahibi+1 yıl@yedirenk7 bence kız ailelerinde değil erkek ailelerinde genelde sorun. 30 yaşına kadar sofradan bir tabak kaldırmadan yetiştirilmiş paşa, evlenince de annesi aynı fedakarlığı gelinden bekleyince, bir de üzerine kendilerine hizmet bekleyince surat asarlar tabi. Başlarım öyle toplumun direğine
- +1 yıl
Tek imza ile kaynana evine hizmetçi özellikli, çok fonksiyonlu kadın eş kişisi. Fırsat bulursa sevişebilir.
- +1 yıl
Arkadaşlar, ben evlilik süreci yaşamış ve bu süreçte çokça hırpalanmış ve haksızlıklara uğramış bir insanım. Gördüğüm ve yaşadığım bazı durumlar geniş aile mevzularındaki anlaşmazlıklar hususunda maalesef beni gereğinden fazla hassas yaptı ve antipatik gelen yorumlara tepki gösterme ihtiyacı hisseder hale bile geldim. Hatamın farkındayım. Selamlar
- +1 yıl
@yedirenk7 okumadan destekliyorum seni 😁
Cevap sahibi+1 yıl@Grumpyres Erkek dediğin de sorumluluk alır, gerçekler ağır geliyorsa evlenmeyecek o zaman
Cevap sahibi+1 yıl@Fuc_kBudyDady_ Seni ciddiye bile almıyorum yaş 40 yazmış ama akıl yaşı 13 falan
- +1 yıl
Demek soru sahibi bekar olsa anası babası aç, kir, b.. k içinde yaşayacaktı... Hayırsız erkek evlat işte.
- +1 yıl
@KızlarSoruyor şu yorum trafiğine bir son verseniz
- +1 yıl
Hâlâ yazıyor vasıfsız.
- +1 yıl
Lan bu kafada biri benim kızıma koca olsa, kendi anasına hizmetçilik yaptırsa eşek sudan gelene kadar döverim.
Soran+1 yılHaklısın ama benim beklentim öyle aman aman bir şey değil ki evin işleri zaten görülüyor eşimle evlenmeden öncede görülüyordu annemin de babamında eli ayağı tutuyor annem hala çoğu işi hatta tüm işleri kendi yapabiliyor zaten benim ama artık yaşlandı ben onun evladıyım gönlüm el vermiyor bu kadar yorulmasına ne yapayım eşimden gidip boş olduğu vakitte bir göz atmasını bi yarım saat yardım etmesini bekleyemez miyim yani hani o benim hayat arkadaşım yoldaşım ya he tabi ki mecbur değil bunu eşime şart koşmaya çalışıyorum gibi bir durum yok yani anladın mı
Soran+1 yıl@yedirenk7 adamsın kardeşim yeni nesil gelinler eşlerinin anne ve babası başta olmak üzere ailesini hiçe sayıp çöpe attıkları için böyle kuduruyorlar işte
- +1 yıl
Şu sidiqlinin yorum daha kalkmamış,
+1 yılEvlenirken iki kişi nikah masasına oturuyorsunuz ve birbirinize söz veriyorsunuz nikah bitince hemen aileleri de dahil ediyorsunuz. Anne babamız baş tacıdır onlar hastalandığında elden ayaktan düştüğünde destek olmalıyız ama onun dışında kendini eşinin yerine koy çalışıyorsun ve eşin kendi ailesini geçindirmeni istese masraflarını üstlen dese sen ne tepki verirsin? O da mecbur değil içinden gelir yaparsa Allah razı olsun senin evlatların da sana böyle güzellikler yapsın der geçersin ama yapmazsa gerçekten mecbur değildir. O da ne hayallerle evlenmiştir ve o hayallerde sadece sen ve çocukların vardır senin annen ve babanın ev işleri değil. Gerçekten eşini seviyorsan ona saygı duy bunun yeni gelin eski gelinle alakası yok kardeşim huzurun için önceliğin kendi ailen olmalı
63 Yorumla
Soran+1 yılŞu ana kadar okuduğum en yapıcı ve gerçek eleştirisel yorumlardan biri teşekkür ederim. Haklısın Eşimi çok seviyorum Allah ondan razı olsun çok iyi bir insan annem artık yaşlandı hala her işi nerdeyse kendi yapıyor öyle eşim insin aşağı baştan aşağı evi temizlesin bütün zamanını ağşağıda geçirsin gibi bir durum yok annem baban tek yaşıyor zaten ev ne kadar pis olabilir ki? Kalmıyor da zaten annem çok şükür eli ayağı tutuyor tüm işlerini görüyor ama işte evlat yüreği gönlüm el vermiyor ben istiyorum ki eşim boş olduğu zaman gitsin bir yardım etsin anneme yardımcı olsun ne bileyim 2 günde bir filan ne var ya bunda he bunu yapıp yapmamak onun vicdanına kararına bağlı bir şey mecburiyeti yok ama yaparsa ben çok mutlu olurum yapmazsa da saygı duyarım bu kadar basit olayları bu kadar uç noktalara götürmek zorunda değilsiniz teşekkürler
- +1 yıl
Anladım ben sizi umarım tatlıya bağlarsınız tavsiye olarak sadece eşinizi çok severseniz el üstünde tutarsanız ona dünyadaki tek kadınmış gibi hissettirirseniz kadınların altından kalkamayacağı yük yoktur 🙏
Soran+1 yılPeki bu durumda bunu nasıl sağlayabilirim
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Senin düşünce yapın çok yanlış.
Anne ve babana bakması gereken tek kişi sensin, eşin değil.
Sen tüm yükü eşinin omuzuna yüklemeye çalışıyorsun.
Dinimizde bile yazıyor.
Bir kadın eşinin anne babasına bakmakla yükümlü değildir.
Tek yükümlü kişi sensin.
Eşin kendi evinin temizliğinden yemeğinden sorumludur.
Senin ailenin yemeğini temizliğini yapmak zorunda değildir.
Kusurubakma ama bir uşak tut yaptır ailenin yemeğini temizliğini, eşin seninle evlendi ailen ile evlenmedi.
Yapmak zorunda değil
İçinden gelirse yapar yapmak istemezse zorlayamazsın.
Ama ben uşak tutamam kendimde yapamam diyorsan o zaman eşinin gönlünü kazanmaya bak huyunu suyuna git kadına iyi davran zıtlaşırsan yapacağı varsada yapmaz.
kadına çiçek al güzel bir yere yemeğe götür güzel bir hediye al mümkünse değerli bir hediye olsun. tatlı sözler söyle gönlünü kazanırsan senin hatrin için yapar.51 Yorumla
Soran+1 yılÖyle düşündüğün gibi bir durum yok izah edeyim öncelikle günlük rutin işleri filan annem yapıyor zaten temizliktir filan öyle evin tüm işlerini eşim yapıyor ya da eşim yapsın gibi bir düşüncem yok benim beklentim şu yönde annem artık eskisi gibi değil yorulduğunu bazı şeyleri de yapamadığını görüyorum artık buna da gönlüm el vermiyor bir evlat olarak Hayat arkadaşım eşim yoldaşım yani günlük boş olduğu vakitlerde bir aşağı inse anneme bir el atsa ne bileyim diyelim her iş yapılmış süpürge kalmış bir süpürge atsa ya da ne bileyim her şey yapılmış bir bulaşık kalmış bir el atsa bunun gibi şeyler vs… yardımcı olsa kötü olur ben daha çok mutlu olurum yani kocasını daha çok mutlu etmiş olur o böyle ekstra şeyler yapacağı için bende ekstra şeyler yapmaya çalışırım bunun neyi kötü onu anlamadım ben tabi ki eşim ailemin hizmetçisi değil benim de hizmetçim değil mecburiyeti de yok yaparsa çok mutlu olurum hem yaşlı bir insanın duasını almış olur fena mı burada bazı kötü niyetli zihniyeti bozuk insanlar olayı sanki annemin evi öylece kalıyor annemde bekliyor öylece gelin gelsin bütün işleri yapsın iki evi baştan sona idare etsin gibi bir düşünce olduğu algısı yaratmaya çalışıyorlar ama öyle değil
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKarın annenle babanın yaşadığı evin hiç bir işini yapmak zorunda değil. Çöpünü atmak zorunda bile değil. Sen evlenip yeni bir aile mi kurdun, yoksa annene hizmetçi aldın da arada seksi de bedavaya mı getiriyorsun? Bu durum karın için haklı ve geçerli boşanma nedenidir, onu bil.
2216 Yorumla- +1 yıl
Haksızsın kardeşim, fazla zorlama mevzuyu. Kanunen ayrı bir hanesiniz. Eşinin herhangi bir komşunun ev işlerini yapmasıyla senin annenin ev işlerini yapması arasında teknik olarak fark yok.
- +1 yıl
Annesinin evini karısına temizletemeyen erkeklere kılıbık diyen mallar da gelmiş soruya.
- +1 yıl
Evli kadının böyle bir görevi yok. Bunu talep ederseniz karınız için haklı boşanma nedeni yaratırsınız. Kendisi isterse, içinden gelirse yapar, siz bunu ondan isteyemezsiniz.
Soran+1 yılKardeşim sende bir yol al iki dk aile avukatı kesildin başımıza sen olayın ne kadarına hakimsin ne kadar içerisindesin ilk önce olayı anlamaya detayını öğrenmeye bak sonra yorum yap
- +1 yıl
Soru detayından olay da, durum da anlaşılıyor. Yüzlerce cevapta eleştirilmişsin, hatta linç edilmişsin, bana "yol al" diyorsun. Eşin kendisi gönüllü olursa, içinden gelirse yapar. Görevi değil. Evli çiftin görevleri kendi haneleriyle sınırlıdır. Başka bir evi eşine temizletemezsin. Bunu bilmeden neden evlendin ki?
Soran+1 yılYa ne alakası var kılıbık kılıflı bunu eşimin görevi olarak gördüğünü söyleyen oldu mu? Sen nasıl bir erkeksin ya sen bu anlayışla eğer eşin varsa ya da olacaksa ancak karılık yaparsın.
- +1 yıl
"temizliğe gitmesi gerektiğini" ifadesi, bu işi eşinin görevi olarak gördüğünü gösteriyor. Cevaplarda karısına annesinin evini temizletemeyen kocalara kılıbık diyenler olmuş, onlardan bahsediyorum.
Soran+1 yılÖyle bakan kocalar beni ilgilendirmez ben öyle bakmıyorum kardeşim. Benim temennim sadece eşimin yaşlı anneme yardımcı olması tüm işleri yapması değil anladın mı bunu yapması içinde onun beni yanlış anlamaması gerekiyor hepsi bu
- +1 yıl
Arkadaşım ben de bu iş senin sorumluluğun diyorum. Sen daha kendi annene doğru düzgün bir evlat olamamışsın ki. Ya kendin yaparsın, ya da parasını verip birine yaptırırsın. Senin eşin bedava işgücü mü?
Soran+1 yılYa bir yol al git boş edebiyatını seni gazlayacak boş kadınların arasında yap karı kılıklı erif sizin gibi erkekler olmaz olsun ya beş paralık ettiniz erkekliğin şanını sen mi belirliyorsun ln benim evlat olup olmadığını denyo birde bana şart koşuyor ya kendin yaparsın ya da parasını verip yaptırırsın diye sen kendini şu an mahkemede karar veren hakim filan mı sanıyorsun kendini benim üzerimde hayırdır? Sen belli ki karısına söz geçiremeyen ya da geçiremeyecek kendini erkek sanan pembe kimlikli birisin hepsi bu kale almıyorum seni
- +1 yıl
🤣🤣🤣 içindeki ağzı bozuk, kaba saba, mağara adamı nasıl da güzel ortaya çıkmış haksız olduğun yüzlerce üye tarafından yüzüne yüzüne çarpılınca...
- +1 yıl
Keşke baban zamanında prezervatif kullansaymış...
Soran+1 yılSenin baban kullanmadığı için pişmandır Kerimcan durmaz kardeş yazık adama şimdi bir oğlum var diyordur o da kendi kendine
- +1 yıl
Bir mağara adamı olarak yaşamını sürdürdüğün için sana acıyorum. Umarım kızım koca diye senin gibi birini karşıma getirmez.
- +1 yıl
Benim kızımı kendi anasına hizmetçi yapacak adamı doğduğuna pişman ederim çünkü.
- +1 yıl
Eşinin ailesi ne diyor bu duruma? "Git kaynananın evini temizle, yemeğini yap, iki evin birden işini gör" dediklerini sanmıyorum.
Gizli Üye(18-24)+1 yılKafayı yemişsin bu baya belli
İnsan eşini hizmetçi olarak nasıl kullanabilir
Annense annen sadece onlara saygıda kusur etmez bu kadar
Sen kadını köle olarak almışsın bu belli
Annene iş görülmesini istiyorsan bir zahmet git de kendin gör
Elin ayağın var çok şükür
Birde eski haline dönsün diyor ya sabır
Kadınlar erkeklerin kölesi değildir
Seninle evlendi diye senin her istediğini yapacak diye bir dünya yok
Yemek yapması saçma bana kalırsa
Sen bu hızla devam edersen evlilik diye bir şey kalmayacak o bariz belli
Biraz da karının gözünden baksan olaya
Kendini onun yerine koy
Annenizi sevin değer verin buna sözüm yok
Ama bu kadar da ana kuzusu olmayın ya
50 Yorumla
+1 yılKusura bakmayın az yiyin kendinize bir hizmetçi tutun kadını da salın hayatına baksın. Kimse sizin evinizi bile temizlemek ya da yemek yapmak zorunda değilken birde gidip ananızın babanızın evini temizleyemez. Bir düşünün bakalım kendi içinizde kendinize cevap verin sahiden eşmi aldiniz yoksa kendinize bedava bakicimi? O kadindan kendi evine ne yapıyosa anne-babanızın evinde de onu yapmasını istiyosunuz, siz kendi evinize yaptığıniz hersey onun ailesinin evine yapıyomusunuz? Onu eşiniz diye adlandırmanıza sebep olan tek sey aynı yatağa giriyo olmaniz belli ki. Kimse size sizinle evli diye birsey borçlu değil istiyosa yapar istemiyosa yapmaz.
15 Yorumla
Soran+1 yılBak bak bak kimse bizim evimizi temizlemek yemek yapmak zorunda bile değilmiş yani kendi evini öyle mi ulan ben böyle devrin taaa neyse nerdeyse şey diyecek kadın gelsin evde otursun bir Esra Erol açsın alsın çekirdeği eline eşek eşi de gitsin sabahtan akşama kadar çalışısın boğazını doyursun canının istediği her şeyi yapsın ona çay koysun o da keyfine baksın öyle değil mi
- +1 yıl
İşine bak kardeşim. Senin gibi bir zihniyete benim söyleyecek çok sözüm yok. Baksana bir kadını mutlu etme anlayışın bile çarpık. Zaten sen buraya fikir sormak için yazmamışsın. Sana hatanı gösteren onca insanda tavrın ortada. Yazıpta daha fazla parmaklarımı yoramam sana. Evliliğindeki durum sana nerde hata yaptığını çok yakında gösterir. Maksimum 2 yıl ömür biçiyorum evliliğine.
- +1 yıl
Aaa yazmayı unuttum. Hayatının geri kalanında annenle mutluluklar. Bolca Esra Erol izlemeniz dileğiyle
Soran+1 yılSen yazmaya devam et Esra Erol filan da izlemem bilmem sen bahsettiğine göre çok izliyorsun sizin gibi gelinler ve gelin adayları yüzünden insanların aile bağları zayıfladı birlik ve beraberlik diye bir şey kalmadı kültürümüzde işiniz gücünüz Eşek eşim gelsin çalışsın benim her dediğimi yapsın aileme de o şekilde olsun keyfime bakayım onun ailesi umrumda olmasın onun ailesi beni ilgilendirmez kendi ailem olarakta görmem anlayışı he son olarak ömür biçmişsin ya evliliğime geleceği bilecek tek varlık Allah’tır ne olacağını bilemeyiz ama seni üzecek birler söyleyeyim bu durum eşimle anlaşamadığımız eşimin beni sevmediği ya da mutsuz olduğu anlamına gelmez biz şu an çok iyiyiz sen böyle her evliliklerde oluşan en ufak sıkıntıda millete ömür biçeceğine kendi hayatına odaklan eşin varsa ona kendi düşüncelerini uygula bakalım senin sonun ne olacak
Soran+1 yılHer insanın evliliğinde inişler çıkışlar hatalar olabilir önemli olan bunları düzeltmemek orta yol bulmak sorunu çözümlemek sizin gibi en ufak sıkıntıda sorunda soluğu mahkeme salonunda alacak insanlardan uzak etsin rabbim
+1 yılDinde kadın kayınvalidesinin evine değil temizlik, yemek yapmak kendi evinde bile yemek yapmak zorunda değilken söylediğin şey çok saçma.
Şimdi inançsız olduğunu varsayarak da konuşayım. Sen yanında, ömrünün sonunda dek sana hayat arkadaşı olsun diye mi evlendin yoksa evi temizlesin, toplasın sonra annenlere gitsin temizlik, yemek yapsın oradan da kardeşlerine falan gitsin mi kadın? Kimseyi zorlama. Yaptıkları için teşekkür et, kıymetini bil.
Eğer çok gerekliyse ve çok önem veriyorsan annenler için günübirlik bir yardımcı çağır, yeterli. Eşinin her gün annesine gidip yemek ve temizlik yapmasını ister miydin? Bence istemezdin. Ki bazen insan kendi evini dahi toplamak istemiyor, içinden gelmiyor. O sebeple biraz kıymetini bil.11 Yorumla
Soran+1 yılSayın çok bilmiş sen bir müslüman olduğuna emin misin eğer eminsen bu konuyu sabaha kadar tartışabiliriz Hangi din sana kadın evinde yemek yapmak zorunda değildir diye net bir fetva veriyor bana herhangi bir kaynak gösterir misin Buhari Müslim vs… ya da kuran ı Kerim den bir ayet? Neyse konumuza dönelim öyle senin düşündüğün gibi bir durum yok arkadaşım eşimi çok seviyorum ve ona saygı duyuyorum o çok iyi bir insan Allah ondan razı olsun Eşim öyle sandığın gibi gidip evin tüm işlerini yapmıyor ya da kimsenin öyle bir beklentisi yok sadece şöyle açıklayayım sana durumu çok şükür annem tüm işlerini kendi görebiliyor kimseye de muhtaç değil kimseden de bir beklentisi yok benim de öyle ama şu var annem artık yaşlandı ve eskisi gibi değil yorulduğunu görebiliyorum bi 20-30 dk aşağı inip eşinin annesine yardımcı yaptığın yemeğinin yanına bir iki tabak fazladan yemek koyup aşağı bırakmak olmak neden hizmetçilik olarak adlandırılıyor onu anlamıyorum
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Eğer Esinin gönlünü hoş tutmazsini, beraber gezip, beraber neşeleniyorsaniz ayni sekil ailen evlendikten sonra bi mecuburiyet gibi değilde bi lutüf gelinizin iyi niyetliliğinden yaptiğini hisettirirse bu tatli dil olur, ya da Anneninde bi cabbasini görürse eğer zamani ve imkani varsa seve seve ve hic sorun etmeden yapa bilir ama asla beklentisiz olsun. Işe giden insan bile rahatsizim işe gelemiyorum derken evin işleri aksamazsin diye bi sekil yemek vs yapar ama bu durumda Annenlere herseyi yapmazsini bekleyemezsin.
Senin imkaninin oldukca beraber yapmaya calişin, daha keyifli ve sevgi saygi baği yükselir...
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun ne güzel bir yorum keşke herkes senin gibi insanca anlamaya çalışı öyle yorum yapabilse Annem tüm işlerini kendi yapabiliyor öyle sanıldığı gibi evin tüm işlerini eşime yükleme gibi bir düşüncem yok ailemin de böyle bir beklentisi asla yok tek annem artık yaşlandı başı işlerde zorlanıyor ya da yetişemiyor öyle diyelim eşimin gidip anneme 20-30 dk yardımcı olmasının neyi kötü he yapmak zorunda değil orası ayrı konu ama öyle hizmetçi gibi bir durumda yok ortada
+1 yılEvet.
Kendimden örnek verecek olursam.
Tabi ki bu aile apartmanı gibi aynı blok site etrafında oturmanın iyi yanları da var macerali yanları da var.
yani bi sekilde karsi taraf sizden bekliyor arada bi cikip hal hatr sorup görünmenizi. yemek vermenizi.
ben dengelemeye calsyorum.
Orta yol bulup. yoksa tam tersi bi durumda maalesef dedikodu söz hanek oluyor. Bende dedikodu duyacagima artik hamile oldugumuda ogrendikten sonra nabza gore serbet vermeye basladim. bide ben tek gelinim esim tek oglan 😄😃😀 konu sahibini soyle anlamaya calisiyorum ailesi ile karisi arasinda kalmak istemez01 Yorumla
Soran+1 yılİşte ben çok kalıyorum bu durum arasında
Neyin kafası bu anlayamıyorum.
Eşin kendi evinin bile temizliğini yapma mecburiyeti yokken anne babanın evini neden yapsın. Anne babanı düşündüğün kadar eşini de düşünmen gerekirken tavır hala eşi aileye hizmetçi etme derdindesiniz. Tutun annenize üzülüyorsanız haftalık birş gelsin temizlesin gitsin.53 Yorumla
Soran+1 yılSizin gibi insanların zihniyetinde kendi evini temizleme kocasına yemek yapmak hizmet etmek gibi şeyler yok doğru ya
- +1 yıl
İslamı bir araştırırsanız geleneksel zihniyetten uzaklaşırsanız hakikati o zaman görürsünüz. Yapmak zorunda değildir. Yaparsa sadakadır sevaptır diye buyurmuş yaradan. Sen yaratılan olarak nasıl oluyorda bunu yapmak zorunda görevi olarak görüyorsun.!
Oda yapmalı sende yapmalısın. Eğer eşin çalışmıyorsa evet o daha çok emel sarfetmelidir. Ama ikinizde çalışıyorsanız şartlar eşittir. Hizmet etmek ne demek? Bu zihniyetinden Türk toplumu uzaklaşmadıkça kadınları ayaklarınızın altına ala ala boşanmaları ayyuka çıktı. burada insanlara saldıracağınıza bi oturup o bakış açınızı ve görüş açınızı genişletin.
Soran+1 yılHizmetten kastım canı gönülden yapılan hizmet kocaya karşı yani
Gizli Üye(25-29)+1 yılGitmiyorsa zorlama ailene temizlikçi mi aldın kendine eş mi aldın, tutun bi temizlikçi temizlesin evi pişirsin yemeği olsun bitsin, ya da senin ailen sen git yap işlerini... yeni evli bir çiftin aile akraba yanında oturması hiç sağlıklı değil bence, genelde sonu boşanma oluyor çünkü
148 Yorumla- +1 yıl
@Smsmaksm adamin annesi ve değer veriyor ona bağli deger verdigi diğer kişi de karisi o da aynı şeyi dusunuyor ya da dusunmeli gibi saniyor ama öyle değil onlar ikisi de ayri birey ve kadın asla böyle hisetmez iki kadın bir birine karsi mali seks objesi gibi gordugunden değil yani
Cevap sahibi+1 yıl@Smsmaksm özet budur
+1 yılKardeşim karın haklı kendine eş mi aldın ailene hizmetçi mi onun açısından düşünsene her gün ailenin evini temizleyip yemeğini yapmak zorunda değil kendi evini yapsın , sana sadık olsun güzel geçinin yeter sen hala diyorsun ki ilk zamanlardaki gibi olsun kadın bıkmış hala bunu nasıl isteyebilirsin o zaman uşak tut kendine her gün ananın babanın evini temizleyip yemeğini yapcak
185 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alakası var bende onun babasına annesine bir çok şey yapıyorum o zaman uşak mı oluyorum karşılıksız değil yani bazı şeyler
- +1 yıl
Allah senin gibilerden uzak etsin karşılaştırdığın şeye bak sen ayda yılda bir yapıyosun karından her gün bekliyosun korkunç bir eş
Soran+1 yıl@xmonstery ayda yılda bir yaptığım şeyler ömür boyu unutulacak şeyler değil ama ona ne diyeceksiniz dışardan konuşması kolay
+1 yılDostum, bir geminin iki kaptanı olmaz. Keza iki aile de bu devirde bir arada yaşıyorsa sorunlar doğal olarak baş gösterir. Karının annenler için başlangıçta yaptığı şeyler iyi niyet gösterisi ve nezaketten fazlası değildi. Annen de baban da karından böylesi bir muameleyi hak etmiyorlar doğal olarak. Neden gidip temizlik yapsın? Para mı alıyor karşılığında? Veya senin annen de gelip sizin evi mi temizliyor?
34 Yorumla- +1 yıl
Veya üstteki yazıyı okumak istemeyenler için kısaca şöyle de sorulabilir: "Sen kendine karı yerine köle mi aldın?"
Soran+1 yılKardeşim soru çok yanlış algılandı olayın iç yüzünü bilmeyen herkes yorum yapıyor işte Eşinin yaşlı annesine gidip yardımcı olmak neden hizmetçilik olarak görülüyor onu anlamıyorum
- +1 yıl
Çok basit: Hiçbir kadın gidip başkasına bakmak için evlenmek istemez.
- +1 yıl
'Yardımcı olmak' gibisinden güzellemenin mantığı da yok bu konuda. İstemiyorsa istemiyordur. Bu kadar basit. Yanlış anlaşılmadan anlatabileceğin bir konu ayrıca bu çünkü yanlış anlamış olmuyor eşin durumu. Gayet de doğru anlıyor. Ve gayet de saçma bir durum.
Normalde anti feminist bir insanım ama ben bile bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Sen hangi kafa yapısı ile doğru olduğu kanaatine varabildin orasını rabbim bilir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerekmiyor ki.. Annenin özel günlerinde, bayramda seyranda, misafiri geldiğinde yardıma inebilir belki bu da gereklilikten değil kendi iyiliğindendir. Bunları iyiliğinden yapıyor diye göreviymiş gibi görmeye başlıyorsunuz. Böyle eşler bulup kadını kullanıp kullanıp en sonunda çileden çıkarıp “sen çok değiştin” diyorsunuz. Şu devirde kendi hizmetinizi gören kadını buldunuz da annenizin evi kaldı
71 Yorumla
Soran+1 yılDoğruya öyle bir devire geldik ki burada yorumlarda bir kadın kendi evini temizlemek kocasına yemek yapmak bakmak zorunda bile değil diyen kadınlar ile dolu yazık
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAman Allah'ım bu nasıl soru. Kızlar görün işte bunlardan bu ülkede o kadar çok ki, köle olmamak için evlenmeyin, bekar olup kendi sultanliginizi ilan edin. Doğru ve objektif görüş bildiren beyleri de tebrik etmeden olmayacak,👏👏 onlar gibi beyler bu ülkede çok çok az, denk gelebilene aşk olsun😊
40 Yorumla
+1 yılbu yüzden aile apartmanında yaşanmaz eşinin yanında olmalısın hizmetçi değil gelin olduğunu unutma tabi ki yardım edebilir onda sorun yok ancak sürekli yapması eşin için üzücü bir durum olur
94 Yorumla
Soran+1 yılİşte o da öyle düşünüyor galiba ama ona kimse hizmetçi gibi bakmıyor ki eşinin anne ve babasına yaptığın bir şey neden hizmetçilik olsun sonuçta onunda anne babası oluyor artık öyle değil mi çok zor şeylerde değil aşağı inip 1 saat bile sürmeyecek bir temizlik yapmak bunu her günde yapması gerekmiyor ki 2 günde bir de yapabilir öyle değil mi ilk başlarda böyle değildi son zamanlarda böyle oldu bende bunu güzelce nasıl anlatabilirim diye düşünüyorum
- +1 yıl
sen yapabilirsin abi bu kadar endişe ediyorsan temizlik işleri kadın için değil insanlar için ailen o gözle bakmayabilir ancak eşin bakar eşinin yanında olmalısın ve eşin bunu yapmak zorunda değil hizmetçi değil yardım edebilir ancak her gün aşağı inip temizlik yapmak istemez dert ediyorsan işten gelip yardım edebilirsin
- +1 yıl
Bir kadının, kocasının ailesinin ev işlerini yapması hizmetçiliktir. Evlenip yeni bir aile kurmuşsunuz, eşinden bunu isteyemezsin. Yok öyle bir hakkın. Evliliği ne zannediyorsun ki? Kadın seninle mi evlendi, ailenle mi? Kafandaki "gelin hanım" kavramı nedir tam olarak? Eşini ailesi senin annenin hizmetini görsün diye mi yetiştirdi?
Soran+1 yılBen eşimin her zaman yanındayım ve onu da çok seviyorum yemek yapma konusu onlara yapmıyor bana yapıyor yaparken
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBir çılgınlık yap ve hafta sonlari sen temizle... o kadın sizin köleniz değil insan kendi evini temizlemesi yoruyor ağır geloyor... iyi nikahina aldin diye her işinize koşsun ver parasını tut bir kadın haftada bir temizlesi... aile huzuru kaçmasın yeterki.
22 Yorumla
Soran+1 yılYa haklısın ama durum sandığınız gibi değil öyle tamamen bir evin temizliği ile ilgilensin yapsın gibi bir durum yok annem babam yaşlı insanlar tabi ki de mecbur değil eşim bunları yapmakta bunlar içinde evlenmedim ama hani ne bileyim 2 günde bir filan bir yarım saat el atsa anneme yardım etse fena mı olur kocasını yani beni mutlu etmiş olur haksız mıyım
+1 yılabi farkinda misin bilmiyorum ama o senin eşin.
ananin evinden ayrildin. ordan bi kop gel yani.
herkes kendi evine baksın. yapmak zorunda değil. ha arada büyük temizlik yapılınca gidilir ama normal ev işini yemeğini yapsın annen bi zahmet.
karından önce kim gelip yapiyodu pardon?
21 Yorumla
Soran+1 yılKarımdan önce de kendisi yapıyordu halende kendisi yapıyor pek değişen bir durum yok yani olaylara durumlara bu kadar negatif bakmak zorunda değilsiniz ama ne var biliyor musun annem artık yaşlandı ve yaşıda baya var hala evin tüm işlerini kendisi yapıyor ama bir evlat olarak şunu görebiliyorum annem çok yoruluyor artık eski gücü yok ve bende üzülüyorum istiyorum ki evin 10 işi varsa bir iki tanesine de eşim yardımcı olsun tabi isterse he zor bir şey de değil onu da söyleyeyim
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşinin kendi evi var. Ne alaka annemlere temizliğe gitmek? Sen gidiyor musun onun ailesinin evine iş güç yapmaya? Eşinde hata varmış zaten başta ne diye gitmişse! Ayda yılda bir olsa hadi neyse diyeceğim de sen hizmetçi gibi hergün onların işini görmesini bekliyorsun. Kusura bakma öyle bir dünya yok.
67 Yorumla
Soran+1 yılPeki ben ne diye eşimin anne babasına bir ev alıyorum eşya diziyorum sizin baktığınız gibi bakarsak ömrü boyunca çalışsalar bir ev alabilirler mi ben bunları yapıyorumda eşim neden gidip 20-30 dk anneme işlerinde yardımcı olmasın bunun ne kötü ne tarafı var bak gidip tüm işleri tek başına eşim yapsın gibi bir düşüncem yok sadece yardımcı olsun istiyorum mecbur değil tabi sadece temennim o yönde yaparsa ben çok mutlu olurum yani kocasını çok mutlu etmiş olur
Cevap sahibi+1 yılYapmak zorunda değilsin yani yapmasaydın. Kaldı ki senin dediğin şeyler parayla oluyor, eşinden beklediğin ise emekle oluyor. Kadın kendi evinin işini gördü de senin ailenin evinin işi mi kaldı? Kusura bakma ortada olan emek benim ise eşimin ailesine gidene kadar gider kendi ailemin işine yararım. Kaldı ki eşinin ailesine ev alabilecek kadar iyi durumdaysan annene de bir yardımcı tutabilecek kadar iyi durumdasındır..
Soran+1 yılYa meselemiz o mu bakıcı tutmak temizlikçi tutmak gibi bir derdi yok ki benim annemin çok şükür çoğu işini yapabiliyor kendi ama artık yaşlandı yoruluyor bir evlat olarak benimde gönlüm el vermiyor hepsi bu birde birisi emekle oluyor diğer şeyler parayla demişsin o bahsettiğin para da emekle kazanılıyor hatırlatayım şimdi feministlik yapma lütfen ve gerçekçi ol Eşimin canı gönülden aşağı inip anneme yani kayınvalidesine bir 20 dk yardımcı olmasının ne sakıncası var ya da ne gibi bir zorluğu olabilir evi baştan aşağı temizlesin her işi yapsın gibi bir durum yok yani ortada o da isterse tabi
Cevap sahibi+1 yılBence senin bir gün evde oturup evin işini gücünü yapmam lazım. 20 dakika dediğin şeyde ancak ev süpürülür. Tozundan lavabolardan ya da mutfak işlerinden hic bahsetmiyorum bile. Dışarda hamallık yaparsın işin bellidir alırsın bir yükü ordan oraya taşırsın ama evde kırk türlü iş yaparsın karşılığını da alamazsın. Ustelik bir de evde boş boş oturuyor muamelesi görürsün. Bugün neden kadınlar evde durmak istemiyor illa ki çalışmak istiyor hic düşündüm mü? Kusura bakma benim ki feministlik asla değil ama seninki bir hayli bencillik. Zaten annen işini de görebiliyormuş, başkasına muhtaç olmayacak durumdaki birine yardım etmenin anlamı da yok. Eşinin böyle bir görevi zaten yok. O kendi evinden sorumludur sadece ki eğer çalışan bir kadınsa o evden her iki cins sorumludur.
Soran+1 yılBak kardeşim durum sandığın gibi değil dışardasın dışardan konuşması kolay bende onu diyorum işte diğer kalan tüm işleri annem yapıyor zaten gelinin gelsin hepsini yapsın gibi bir düşüncesi yok siz mutlu olun yeter diyor keza benim de öyle bir düşüncem yok ama işte annem eskisi gibi değil temennim eşimin gidip bir 20 dk bir işte olsa yardımcı olması bunu tabi onun da istemesi önemli mecbur değil ama yaparsa da ben çok mutlu olurum yani kocasını çok mutlu etmiş olur
Cevap sahibi+1 yılBenim eşim benden böyle bir şey istese sakin kalamazdım muhtemelen. Ben yapıp mutsuz olacağıma yapmam o mutsuz olsun. O benden önemli değil ve bu bencillik de değil. Çünkü senin beklentin ayda yılda bir değil her gün. Neyse umarım halledersiniz, evin dışındaki sorunlar yüzünden birbirinize düşmez orta yolu bulursunuz.
Soran+1 yılDışardan bakıldığında haklısın ama eşimden de öyle yapılamayacak bir beklentim yok ki ne var ya yaşlı bir insan günlük gidip yarım saatte olsa yardımcı olunamaz mı çok mu zor bir şey kaldı ki bu kişi senin kocanın annesi yani senin kaynanan annen yerine geçiyor bu kadar sorun haline gelmemeli bence bu durumuda düzeltmek için gidip bir gün ben yardımcı olayım da anneme oda görsün belki utanır ne bileyim ya da insafa gelir diyelim şart koşmuyorum zorlamıyorum çünkü bu konuda özgür bir şey diyemem
+1 yılEs mi aldın temizlikçi mi bu işi yapan bir sürü insan var her ay tut birini hem iş sahası olur hemde evliliğinde stres olmaz istemez ise hiç bişi diyip yaptiramazsin gonulden gelir bunlar
100 YorumlaKendinize eş yerine bi hizmetçi bulup alsaydınız hergün annenizin evinide temizler yemeğini yapardı. Şaka gibisiniz gerçekten. Eşinizin yerinde olsam hayatta evli kalmazdım sizinle. Annenizi bu kadar düşünüyorsanız bir kadın bulur parası neyse yaptırırsınız evinin işini. Eşinizi köle olarak görmeyin. Böyle bir dünya yok.
13 Yorumla
Soran+1 yılEşimi köle gibi görme durumu söz konusu olamaz onu çok seviyor ve saygı duyuyorum Siz annenizi düşünmüyorsunuz galiba neyse ama şöyle açıklayayım durumu eşimin gidip evin tüm işlerini yapıyor gibi bir durum yok annem işlerin hemen hemen hepsini yapıyor zaten sadece artık yaşlandı artık zorlanır gidip 5-10 dk yardımcı olmak hizmetçilik mi oluyor ya da kölelik mi oluyor size göre
- +1 yıl
Ben annemi düşünüyorum ama annemi düşündüğüm için eşime her gün annemin evine gidip şu şu işine yardımcı ol demem, kimse diyemez çünkü kimsenin böyle bir hakkı yok. Eşiniz bunu sadece kendisi isterse yapar. Eğer annenizi bu kadar düşünüyorsanız size göre 5-10 dakika sürecek işleri gidip siz yaparsınız.
Soran+1 yılTamam ben kendim de yaparım sorun değil bu böyle büyütülecek bir durumda değil ortalığı neden böyle yangın yerine çevirdiniz anlamadım 😊
+1 yılKardaşım annen eğer ki hasta yatalak filan değilse eşin annene neden temizlik yapsın ne dini yönden nede kanuni yönden böyle bir emir yok ha ama ihtiyacı olur kadın yapamiyordur hastadır rica edersin halden anlar yapar yapması gerekir zaten ecrinide Allah'tan alır ama hiçbir sebep yokken hergun neden annene temizlik yapsın ki
20 YorumlaBir hanım da aynısını yazdı, sanırsam eşin kendisi. Kusura bakma da, hakareti işitip temizlik mi yapmasını bekliyorsun hala sen? Seninki anne de karın anne evladı değil mi hayırdır? İlişkiler karşılıklıdır, özür dilemesi lazım kadından. Uşak tut derler adama, sen karını boşa git hizmetli tut o zaman.
10 YorumlaBirader esin bu konuda tepki gostermekte haklı ve inan o evin temizliğini yapmak zorunda değil ailen ve sende eşini bu sekilde kabul edip anlayış göstermelisiniz kendi yapmadığı sürece asla yap deme eşine bu konuda
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeyi yanlış anlamadan söyleyeceksin ya? Kusura bakma da hem senin gönlünü etsin hem evini çekip cevirsin annenlere hizmet etsin istiyorsan çok şey istiyosun.
Kendi istediği zaman gider yardım eder zaten kimse kimseye zorla ne yaptırabilir kaldı ki zorunda değil asla.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPardoooooonnnnnnnn sen eve hizmetci ya da ailene hizmetci köle almiyosun senin bacıların yok mu hep bi karın yaparsa emin ol kendisine yazık eder 2 evi mi geçindirsin bu kolay bişe değil sen evine eş hanim alıyosun rahat etsin bi yemek yapmasina en azindan şükret madem böyle bişe istiyosun karına yardım et ben böyle olsam boşanirim böyle hayat geçmez
42 Yorumla- +1 yıl
Keşke bitse evliliği. Kadına yazık...
Cevap sahibi+1 yılBide yeni evliler bu kadar yük yüklenmez ki cocuk olsa bu işin altindan nasıl kalkicak cok zorlanicak benim annem 2 ev bakiyor bu zorlugun ne demek oldugunu biliyorum bu gencecik yaşta kendinizi yıpratmayinnnn eyvallah kaynanadir kayinbabadir her isidr gelin üstlenecek diye bi kaide olamaz
+1 yılO senin eşin annenin babanın hizmetçisi değil. Eğer anne baban eli ayağı tutuyorsa kendileri yapsınlar işlerini
90 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 706 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel üslup ile kırıcı olmadan bağırmadan. Bir kaç tatlı sözle ikna edebilirsin.
Gördün ki olmuyor. Temizliği kendin yaparsın. Youtube temizlik nasıl yapılır izle öğren. Sonuçta senin ailen, karın yapmak zorunda değil.
Eğer ki yaparsa, ikna olursa. Onu dışarı akşam yemeğine götüreceğini söyle. Veya hediye alacağını söyle. Mutlu olur daha çok yapar.
10 Yorumla Merhaba eşinizin durumunu anladım sanırım. Eşiniz güzel duşunen iyilik yapmayı seven birisi halen vazgecmis degil. Sadece kendi işleri de var ve gun yoğun geciyor kendi evinlede ilgileniyor. ailenizin evini temizlemek gonlunden içinden geçerse birgun yapmak yine ister kendisine baglidir ama her temizlik zamaninda eşinizi zorlamayin tartismayin anlayişli olun birbirinize ona iyi davranin ve kendi istedigi zaman karar verir gonulden kopan birsey. Herseyin bi normali olacak herzamanda olmaz temizlik için eşinizi bu konuda sıkmayın kavga etmeyin. Guzel olarak konusun eşinizle ozaman kendisi arada gider yapabilir içinden gelir. ama herzaman yapmak istemezse saygı gostermeniz gerekir. Siz ona surekli bu konuda sıkarsanız daha çok tiksinme duygusu yaratırsınız zorla güzellik olmaz. Ve herkes boyle iyilik yapmaz eşinizin kiymetini bilin.
04 Yorumla- +1 yıl
Gündelikçi masrafından tasarruf etmek için kadıncağızı bedava köle olarak kullanıyorlar işte. Bunun desteklenecek bir yanı yok.
- +1 yıl
İkinci bir evin temizliğini kadına görev olarak yüklemişler. Bunun adı gelin görünümlü kölelik.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşin en başta hatalı davranmış aslında şimdi değil. Fazla iyi niyetli yaklaştı belki ama hata yapmış. Annen kendi temizliğini kendi yapamayacak durumda mı? Kendi yemeğini kendi yapamıyor mu? Dip köşe bir temizliğe girişir o zaman eşin gider bir işin ucundan tutar yardım eder tamam da bir zorunluluk hali olmadan neden iki evin yükünü üstüne alsın kadın?
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen anana babana köle mi aldın yoksa eş mi aldın? Niye evlendin? Kimse senin ananın babanın hizmetkarı değil yapmaz yemek bile yapmaz seninle evlenmiş mecbur değil ailene bakmaya. Bu ne yaa bi akıllı sizsiniz demi hediye almayın para vermeyin her şeye dır dır dır sonra onu yap bunu yap bizde akıl yok mı bi akıllı siz misiniz
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKalkip oraya gelcem simdi gel de delirme ya. EŞINIZ ANNENIZIN TEMIZLIGINI YAPMAK ZORUNDA DEĞIL ABİCIM. BAŞTA YAPTI DİYE BU ONUN GÖREVI OLMADI!!! Ailenizin bakımi ile siz ve kardesleriniz ilgilenmek zorundasiniz. Eşinizin islamda da asla boyle bir sorumluluğu yok. Guzel kalbinden yapmis. Yapmak istemezse de yapmaz. Sen yapmak zorundasin. Hayirdie ya ne oluyor da kavga cikaracaksin bir de paşam? Gercekten agir konusmak istemiyorum ama konusturacaksiniz.
36 Yorumla- +1 yıl
"temizliğe gitmesi gerektiğini" demiş bir de ya 🤣
Cevap sahibi+1 yıl@Banker_Bilo valla ya. Akilliya bak bir de kendisini hakli saniyor. Gercekten ramazan ramazan sinirimi hoplatiyor bu site.
- +1 yıl
İşin kötüsü, savunan sığırlar da var 🤣
Cevap sahibi+1 yıl@Banker_Bilo yorumlara bakarsam kesin kriz geciririm. Iste bu yuzden evlenmiyorum ulkenin %90 erkeği naalesef ki boyle zihniyette. Gençler de böyle. Allah onlari bu zihniyrtte eğiten anne ve babalarindan sorsun.
- +1 yıl
Yorumlara bakma, telefonu kırarsın masraf çıkar. Canhıraş durumu savunanlar var, evli kadının görevi diyerek.
- +1 yıl
Hatta bir yedirenk7 var, "inşallah kızın kaynanasına kölelik yapar böyle" dedim, kızıma nasıl beddua edersin diyor 🤣🤣🤣
+1 yılEşin sizin köleniz mi? Kadına kendi evinin yükü yetmiyo bide alt kat çıkarmaya çalışıyosun :D
Az ye de uşak tut derler adama80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen dalga mı geçiyorsun inş trolsündür. Kadın senin ailene hizmetçi olmak için mi evlendi. Yapmak isterse yardım eder ama zorunda mı? İlk baştaki haline dönmesi için demiş bide yaa. Çok istiyosan kendin yap ailenin temizliğini ya da temizlikçi tut.
30 Yorumla
+1 yılEşini tüm aileye temizlik görevlisi olarak işe mi aldın yoksa hayat arkadaşın olarak mı seçtin? Annenin evinin temizlik için yardıma ihtiyacı varsa babanla paranıza kıyın bir temizlikçi tutun.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa kardeism bu kadın makina mi her gün aynı seekilde çalışsın, aynı şeyi yapsın bu işin sonu yok ve görüldüğü üzere yaranilmiyir hep daha fazlası isteniyor kadinu rahat bırak kendi evini bilsin yemegini yapsın yeter anana babama köle mi aldın onu
63 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alakası var var ben onun anası babası geldiğinde her yere götürüyorum evine ne eksikse alıyorum o zaman da ben mi köle oluyorum
Cevap sahibi+1 yılHayır bu kadında senin ailenle birlikte disri çıkıp gezebilir ama senin istediğin bedenini yormasi ve her gün aynı şey yapılmaz sen her gün yapıyor musun ailesine bir iyilik her şeyin yeri zamani var tadında bırakmak lazım sakın isteme bile kadının kendi evi olsun psrdgi yemeği ayrı olsun bu zamana kadar o mu vardı ben bunu isteyen kayinvalidede art biyet ararım eğer bunun için sorun cikarirssan bu kadın seni bu yüzden bıraksa haklı bir sbeep bunu bil yeter akıllı adam karisini savunur her zaman o öyle uygun gormustur deyip konuyu kapatcaksin gönülsüz yapması daha mı hisuna gider soğutma iyice kendinden de ailenden de
Soran+1 yılBenim annemin hiç bir beklentisi yok talebide olmadı sadece bir evlat olarak benim gönlüm el vermiyor annem artık yaşlandı zorlanıyor başı işleri yaparken bende eşimden gitsin bütün gün boyunca eve girsin temizlik yapsın gibi bir düşünce içerisinde değilim annem yapıyor günlük rutin işleri zaten sadece boş olduğu zaman günlük gidip bir yardım etsin 10-20 dk bu kadar mecburiyeti yok tabi şart koşma gibi bir durumum yok zorlamıyorum da olayı başka yerlere çekmeyin lütfen
+1 yılAyy sizin gibiler ölsün. Sen git yap eşin zorunda mı? Onane senin ailenden.. parayla birini çağırsınlar sen erkek değilsin. Karını aile apartmanında oturup hizmet ettiriyorsun ailene
45 Yorumla
Soran+1 yılAsıl senin gibiler ölsün o ne biçim bir konuşma ben zorunda diye bir şey dedim mi sizin gibi insanlar yüzünden bir çok yuva dağılıyor evleniyorlar gidiyorlar erkeklerin anasını ağlatıyorlar adamın ailesini darma duman ediyorlar şeytansınız siz ve sizin gibiler ona neymiş benim ailemden hele laflara bak ya
- +1 yıl
Senin ailenin mkkkk git sen temizle!
Soran+1 yılBende senin ailenin taaaaa mkkkk khpe
- +1 yıl
Karısını hizmetçi yapan sümsük
Soran+1 yılSen evliysen git kocanın annesinin babasının ağzına sç yapıyorsundur da eminim şirret karı
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşin kendi evinin yemek temizligini bile yapmak zorunda degil dinimize göre ki senin annenin evini mi yapıcak? Üstelik 2 günde bi demişsin. Ve annen kendi yapamıyor mu? Eşin olmadsn çnce ne yapıyordunuz? Sen bçyşe bu kafayla evliligin yürümez boşanmsaa kadar gider haberin olsun
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnene gidip temizlik yapma zorunda değil ki.. Hat da yemek yapmak bile, zorunda değil. Haklı sonuna kadar, sonuçda din devletin de yaşamıyoruz ki ; eşinin annesine köle olacak. Bu durumda onu temizliğe zorlaman, sana olan sevgisini azaltır ve bu iş boşanmaya kadar gider ki Yargıtay bu durumda kadını haklı buluyor. Senden, tazminat bile alır
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşin büyük ihtimal ev hanımı ve evinizdeki işleri yaparak zaten bir meslek sahibi olduğu anlamına geliyor sadece maaş almıyor. Bunu hafife alıp bir de üstüne annenlerin yardımcısı olmasını istiyorsun gönüllü olarak. Şu eşlerinizle biraz empati kurmaya çalışın artık gönüllü olarak sen maaş almadan başka bir işte çalışır miydin? Tabiki hayır. Kadın zaten evin işlerini üstlenerek yeterince yorulurken bir de annenlere gitmesini isteyerek buyuk bir bencillik yapıyorsun. İlerideki kocam beni senin karını gördüğün gibi görmesin diye, mali bağımsızlığımı elime alabilmek için okuyorum şu an.
20 Yorumla
+1 yılKarın hizmetçi mi her gün aşağı inip temizlik yemek yapsın? Ne saygısız adamlarsınız lan sen eşinin ailesi için ne yapıyosun da kadından bu kadar şey bekliyorsun iyi evlenmiş senin gibi andavalla.
50 Yorumla
+1 yıleşinde, yazdığının tersini yazmıştı buraya, eşin anana babana temizlik yapsın diye mi evlendi senle? Adam gibi erkek olda temizlikçi tut, az yede uşak tut derler. mınoğlu
32 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alakası var sandığın gibi bir durum olsa bir dk bile durmazdı eşim benim yanımda emin ol olayın iç yüzünü bilmeden atıp tutmayın sen şey yap tamam mı kocanın annesinin babasının ağzına sç şirret şeytan insan
- +1 yıl
mınoğlu inşallah karın şirret olur adam olda karını ezdirme moruk anana babana karşı.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAnnenize babanıza hizmetçi mi yoksa kendinize eş mi aldiniz evet atadır büyüktür ama böyle bir durumu eşinize dayatamazsınız. Yapmak istese zaten sizin soylemenize gerek kalmadan yapardı
30 Yorumla
+1 yılEşin senin ananın babanın evini temizlemek zorunda değil tut bir yardımcı abla temizlesin. Siz erkeklerde ne çok şey istiyorsunuz kadınlardan benim eşim olacak adam benle bu yüzden kavga edecek kapıya koyarım eşine yat kalk şükret.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapilan iyilik ne zaman esinin vazifesi oldu? Esin senin veya annenin hizmeticisi hizmet kari degil. Herkes kendi isini yapsin. Rahat birak kadini bunalmis sendende bunalmasin. Yuva kolay kurulmuyor onceligin kendi cekirdek ailen olsun ha yok ben Anna kuzusuyum dersen evlenmeseydin elin kizi sizin usaginiz hamaliniz degil Allahin emaneti, emanete iyi bak.
10 Yorumla
+1 yılNiye senin eşin hizmetçi mi? Çok yardıma muhtaçsa ailen kalk git kendin yap yemeklerini temizliğini. Sen yat kalk dua et bu kadar zaman yapmış. Bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok düpedüz YANLIŞ zaten. Eşine maaşta bağladın mı? Hayret bir şey ya ettiği lafa bak densizin. Senin gibi kocam olsa anasının babasının yanına postalardım. Git anana kendin bak diye. Hadsiz
40 YorumlaKendin yazmışsın zaten, o senin ''eşin'', annenlerin evini temizlemek zorunda olan bir görevli değil, bunun içinde anlatamazsın hatta anlatmamalısın
40 YorumlaEsin temizlikçiniz değil. Kendisi isterse yapar. Yapmazsa hakmış gibi böyle bir şey isteyemezsiniz . Anne senin kendin gidip temizle. Yaparsa iyi yapmazsa kavga etmek ne kadar çirkin bir şey
40 YorumlaBence fazla üzerine gitme eşinin zor bir şey yaşlılara bakmak he illa yaptıracaksan para filan ver yani insan bir süre sonra bişeyler karşılıksız yapmak istemiyor kimse iyiliğine bir şey yapmaz uzun süre lütfen bunu zorlama çünkü senden soğuyabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bakıma muhtaç bir durumları yok annenim babamın her şey yolunda sadece ara sıra anneme yardımcı olmasını işlerini yükünü hafifletmesini istiyorum hepsi bu
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Eşin bunları yapmak zorunda mı? Annenin yemek, temizlik işlerini hiç yapmasa evliliğin sarsılır mı?
61 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca senin onun anne babasına bazı hizmetleri veriyor olman, onun da bunu seninkilere yapma zorunluluğu doğurmaz. Herkesin duygu, düşünce ve yük kaldırma kapasitesi aynı olmaz. Eşini kendi duygu ve mantığına göre tartıp, sonuçlar çıkarırsan hata yaparsın.
Günümüzde kadınlar bir evi bile kolay çekip çevirmezken , iki ev için bunları yapmak, senin onun anne babasına yaptıklarından çok daha ağır bir yük oluşturur.
Kendinin ve eşinin mutluluğu, ailenizin geleceği için akıllı, doğru kararlar vermen son derece önemli bir durumdur.
Umarım başarırsın.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Dostum bir git Allah aşkına ya hayırdır ya karını sen anana babana köle olarak mı getirdin?
Ailede başka yardımcı olacak kimse yok mu sürekli yapıyor zaten neyin kafasındasın çok meraklıysan gider bakıcı tutarsın10 YorumlaAile & Toplum konusunda 910 cevap paylaştı. Sen anne babana hizmetli mi aldın ki yapsın ara da bir temizliğe yardım edebilir ama sürekli sürekli zaten yemeklerini de yapıyormuş şükret yapıyor bazısı yapmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam bu konuda hem fikiriz Allah razı olsun ondan zaten benimde kastettiğim şey ara ara yardım bunlarda da mecbur değil ama yapsa da fena olmaz kocasını ve kocasının ailesinin duasını almış olmaz mı olayı çok saptırıyor bazı insanlar
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKadın haklı abi oranın temizlikçisi de değil arada bir yapabilir annesi babası sayılır o insanlar ama alt üst oturmak çok sıkıntı o kadında bi özel hayatı olsun istiyor kafa dinlemek istiyor yapmak zorunda da değil yani
10 Yorumla bu nasıl bir düşünce yapısıdır Allah eşine sabır versin sana da hidayet versin insallah kendi eviyle ilgilenmesi yeterli zaten senin ailene bakmak zorunda değil sende kadını kendi amacın için kullanıyorsun belli ki
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 946 cevap paylaştı.
+1 yılHocam pardon ama sen annenlere temizlikci mi aldin? Cok yanlis bir tutum.
70 Yorumla
+1 yılHaklı olarak bı süre sonra sıkılmış belliki hiç bir kadın bu durumda olmak istemez
60 Yorumla
+1 yılHasta mısın sen? Eşini köle diye mi aldın ailene yoksa kendine eş diye mi aldın? Yazık valla olmayan beyninize. Git boşan kadından kurtar onu
40 Yorumla- Devamını Gör (102)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat