Merhabalar aylar önce asansörde annem ile birlikte karşılaştığımız komşumuzun kızının hanımefendiliği çok hoşuma gitmişti. Haftalar sonra Annem ile konuştum kız hakkında bilgi aldım annem komşumuz olan annesi ile samimi olduğunu bize uygun aile olduğunu kültür görüş farklılığı olmadığı söyledi olum yönde karşıladı. Geçenlerde çay içme bahanesiyle komşumuza gitti sohbet esnasında konuya biraz girmiş annesi olumlu yönde karşılık vermiş lakin annesi kıza söyledi mi kız ne düşünür bilmiyorum buraya kadar her şey sorunsuz gibi görünüyor lakin aramızdaki iş statüsünde takıldım kaldım ben belediyede belediye kadrosunda çalışıyorum kız ise son sınıf tıp okuyor oldu da evlendik ilerde maaş farklılıklarında dolayı sorun yaşarmıyım vs gibi kafamda bir çok soru işareti var. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim 🫶🙏
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaz abi gerçek bu. Olur diyenlere bakma. Hele ki kız yüksek statüdeyse hiç olmaz. Yani ben bunun tersi versiyonunu yaşadım. Hani normalde erkekler pek takmaz derler ama erkeklerden de takan olabiliyor bu meseleyi.
Bir ara ailelerimizin tanışmasına kadar ilerleyen tipçi erkek arkadaşım vardı. Bazen atamayı falan söylerdi. Hani kendinin ders çalışmasıyla beni karşılaştırır, sen az çalışıyorsun derdi.
Yani ben kpss ye girsem iyi puan alır ilk yıldan atanırıdım, az çalışıyorsun, rakiplerinden önde olman, gerek daha erken kalk, geç yat ben öyle yapıyorum yoksa hiçbir şey yetişmez kazanamazsın vs vs diyordu. Tipçiların çalışma düzenini bilirsiniz ve gerçekten bu disiplin olmasa o bölümde kazanılmaz, o kadar yıl eğitimde bitmez. İşte bu tarz bazı noktalarda anlaşamıyorduk ve bazı şeyleri yüzüme vuruyordu.
Galiba arkadaşları, çevresi de biraz iyi görmüyordu. En son öyle şeyler geldi kulağıma. Kız öğretmen kötü falan değil de yani onun zamanı çok bol olacak, senin olmayacak, zaman ayıramayacaksın belki o bunu anlamayacak, ona göre daha yorgun olacaksın, nöbetini, psikolojini, yorgunluğunh kolay kolay anlamaz. O gezelim der sen hastanede olursun, tatil yapalım der senin yıllık iznin belli. Ne zaman atanacağı belli değil. Sen bu okulu bitirdiğinde işin hazır ama onun değil. Bir süre belki ev hanımı olacak. Yani bize bizim gibi biri lazım ki bizi anlasın, atanmış olsa neyse de vs diye biz ayrıldıktan sonra kulağıma geldi bir şeyler.
Sende daha da kötü olur bence. Çünkü dünyanın her yerinde erkekten güç beklenir. Bu güçte günümüzde eskisi gibi avlanma vs değil belki, günümüzdeki versiyonu da statü, kariyer ve para anlamında güç erkekten daha çok beklenen.
Yani bazı alanlarda kız da, erkekte kendini dengini ister ya da çevre bunu illaki söyler. Senin kulağına bunlar daha çok gelir çünkü erkeksin. Yani özellikle bizim ülkede erkekler kendilerine sorumluluk olarak sadece çalışmak ve para kazanmayı aldığı için bu konuda yeterli ve iyi değilse, kadının altında kalıyorsa hoş karşılanmıyor. erkeğin o ilişkide ya da evlilikte hiçbir yükümlülüğü, sorumluluğu kalmamış gibi algılanıyor ve öyle duruyor.
Çünkü diğer türlü evi en çok geçindiren tarafta kadın olmuş oluyor. Kadın evi çekip çeviriyor, çocuklara bakıyor, yemek temizlik yapıyor bir de bunun üstüne erkekten daha iyi bir statü ve kazanca sahipse erkek o kadının yanında silikleşiyor açıkçası. E kadın daha çok kazanıyor, kariyer anlamında iyi, ekonomik olarakta evliliği en çok sırtlanan kadın e erkeğin vasfı ne o zaman diye bakıyor çoğu kişi.
Bak sen bile düşünüyorsun daha ortada hiçbir şey yokken. Bir de eylemde daha da sıkıntı olabilir. Yani yani dengi dengine olacak. Ya da arada statü açısından ve kazanç açısından çok uçurum olmayacak kadın ve erkek arasında.
Bir de böyle şeyleri kız ve tarafı daha çok takar ve dile getirir. Onun akrabalar yine öyle. Senin akrabalar vay be doktor kızı kapmış derler de onun tarafı kim bilir neler der. Yani bilmiyorum belki takmaz kız, en azından çekirdek ailesi öyle değildir annesi olumlu diyorsun ama ileriyi kimse bilemez. Yine de temkinli gitmekte fayda var.
59 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel aciklamissiniz gerçekten. Bir konuda bir sorum vardı da sizle iletişime nasıl gecebilirim acaba?
- +1 yıl
@TOKAREV evet umarım soru sahibi de farkına varır
- +1 yıl
@Kendinisevmelisin hanım efendi. Bazen bu işin içindeyken insan kabullenmek istemez ama gerçekleri biz kabul etmek istemezsek sonra çok sert bir şekilde yüzümüze vuruyor. Yani bunun farklı bir örneğini kendimden verebilirim. Mesela ben 40 yaşındayım ve evlenmek istememe rağmen olmadı. E çocukları çok seviyorum ve kendi yalıma yakın biri ile evlendiğimde çocuk meselesi özellikle bir kadın için çok kolay değil. Genç bir insanı istemek veya tabiri caiz ise bir şekilde evlenmek karşımdaki insana haksızlık olur. Bende artık evlenmeyebilirim diyorum. Zira olaylara sadece kendi açımızdan bakamayız bazen bizim istememiz durumu olumlu hale getirmiyor.
- +1 yıl
@TOKAREV sonradan uzulecegine şimdiden önlemini alsın mumkunse herkes. Boşuna konusmuyor insanlar demek ki bir şey biliyorlar.
- +1 yıl
@Kendinisevmelisin işte bunu bu düşünceye kapılmış birine anlatmak çok zor. Yaptığını yargılamak elbette benim haddim değil. Ama bunu annesine iletmeden önce bu tür bir ilişkiyi araştırsaydı veya sorsaydı birçok kişiye vazgeçerdi belki. Bazen düşünüyorumda çok bencilce hareket ettiğimiz oluyor. Aile kurmak ve ilişki biraz ince düşünmek gereken bir şey
- +1 yıl
Güzel açıklamışsin acı ama gerçek işte bende bu yüzden tüm kadınları geri çeviriyorum doktor psikiyatri uzmanı kadının teklifini reddettim çünkü saf tertemiz kalpler kalmadı teknem var arabam var denize karşı evim var ama kimse benim kalbimle ilgilenmiyor herkesin derdi para zengin olan bile laraya bakıyor bende hepsini itiyorum açıkçası bir kadına harcayacağım enerjiyi bunlara harcamak beni borç harçlada olsa daha mutlu etti
En İyi Cevaplar
+1 yılAnnen bir iki güne arasın kızın annesini sorsun.. olumlu ise kız asansörde zaten seni beğenmiş demektir ki.. bir an evvel yüz yüze görüşmeye çıkarsınız.. bu işlerin statüsü filan olmaz.. olumsuz bir yanıt gelirse de ya seni beğenmemiştir, ya aklında ya da gönlünde biri vardır.. olumsuz ise zaten bunun bahanesi de kızım okulunu bitirmeden düşünmüyor olacak.. ama statü asla seni beğenen bir kızın ilgileneceği bir şey olmaz buna emin ol.. hayırlısı hakkınızda
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Maneviyatı yüksek bir. kizsa takılmaz belki
. Ama maddiyat sorun olmasa da çalışma. saatleri noktasında uyumsuz olabilirsiniz çok empatiyla yaklaşman gerekir. Doktor alıp hizmet çok bekleyen insanlar duyuyorum çevremde.. Kızla tanışmadan anlayamazsın kafa yapısını..
00 Yorumla
+1 yılsevgili kardeşim merhaba,
biz erkekler olarak maaş statüsünde bir sorun olacağını düşünmeyiz ama ve lakin kızlar böyle değil benimde başımda böyle bir olay var sevgilim devlet memuru ben ise fabrikada çalışıyorum her şey iyi güzeldi ailelerle konuşuldu tanışıldı sonra ne oldu biliyormusun
tabii iş ciddiye binince denilen kelime şu
ben para sıkıntısı çekme istemiyorum
benim ailem EŞ DOST sıkıntı eder
atanman gerek
para bulman gerek
zengin olman gerek
benden daha güzel yerde olman gerek
allah yardımcın olsun benim mahsum kardeşim ben başaramadım inşallah sen başarırsın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır benim açımdan sorun olmaz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılHayır yaratmaz seven gönüller için gadası
00 Yorumla Kardeşim yanlış anlama ancak. Tıp okuyan biri sana kolay kolay bakmaz. Yaşadığımız çağda buna etken. Hadi oldu diyelim zamanla bu durum sıkıntı oluşturacak. Yani bunu o veya sen dile getirmeseniz bile toplum dile getirecek. Aileler işin içine girmeye başlayınca akrabalar laflar edecek. Kaldıkça tıp okuyan insanların çoğu ile anlaşmak çok kolay değildir. Özellikle erkekleri çekilmez oluyor çoğu zaman. Bak birçok kişi aynı örneği vermiş yorumlarda. Yol yakınken bence çok zorlama. Yinede senin tercihin ancak gerçekten çok farklı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılYani tıpci kizi kendine yakistirdin öyle mi
Annesine demeden önce kıza söyleseydin keşke. kizin isteyip istemediği senin pek umrunda değil gibi.
Ha çok yakışıklı isen 190 kaslı vücutlu isen kiz sorun etmez statüyu ama değilsen şansın yok
33 Yorumla- +1 yıl
@Besyocu89 ben öyle bir kızım
Benden düşük statüde ise tipe bakarım
Yüksekse de bakarım :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılTıp okuyan birisinin statü olarak sana bakacağını düşünmüyorum hadi bunu bir kenara bırakalım sen kızı asansörde görüp annenle hemen gelin güvey olmuşsunuz ha birde kızın annesi de size ortak olmuş ama kıza ne istediğini soran yok? Belki kızın sevdiği birisi var veya ciddi bir ilişkisi var ama henüz ailesine söylenmedi yani bu işler belli olmaz ama yinede şansını dene istersen
60 Yorumla
+1 yılKardeşim sana dürüst bir şey söylemem gerekir ki bu belli bir süre sonra sorun meydana getirecektir çünkü onun maaşı seninkinden yüksek olacaktır onunkinin imkanları senden daha yüksek olacaktır belki bu sende belli bir zaman sonra psikolojik olarak sorunlarına neden olabilir Ancak bunu bir uzmanla görüşmeniz gerekiyor
21 Yorumla- +1 yıl
@kahvemavim Görüşümü beğendiğin için teşekkür ederim
+1 yılYaratmaz diyenler büyük yalancı kardeşim kusura bakma. Bak sen bile içten içe şimdiden bunun korkusunu yaşıyorsun bile. Tipci kız biraz zor kendi denginden baskasina bakması. İlerde maaş farkı büyük sorun yaratır bence. Bir ilişkide erkek kadından daha fazla kazanmalı bence. Ben bunu savunurum.
20 Yorumla
+1 yılAbim döner ustası yengem hemşire. Maşallah hiçbir sıkıntıları yok bu konuda. Hatta abim okumasına yardımcı olmuştu öyle soylim. Çokta bu konulara kafa takmayın mutlu bi yuva olacak mi onu göz önünde bulundurun. Birbirinize yeterli sevgiyi verebilecek, ayni ortamı paylasabilecek misiniz ona bakın. Umarım hakkınızda hayırlısı olur
10 Yorumla
+1 yılSorun olarak algılanırsa oluşturur galiba yoksa bu şarkı neden var? Tee seneler önce yazılmış söylenmiş. Davul bile dengi dengine demişler ama denkliktesi kıstası söylememişler...
https://youtu.be/408tZ5_Zmw0?si=55ZBecCf922B6If_00 Yorumla
+1 yılOlabilir de olmayabilir de bu size bağlı. İlk buluşmada hemen bundan bahsetmeyin birbirinizi tanımaya güzel vakit geçirmeye çalışın belki dolaylı yoldan sorabilirsiniz nasıl biriyle evlilik düşündüğünü. Statü dışında önemli konular da var. İleri sorun olacağını sanmam. Hatta daha çok size bağlı. Hayatınızdaki kişinin kimliğine de sevgi saygı göstermeniz gerekir
00 Yorumla
+1 yılYaratir. Herkeste yartacak diye bir sey yok tabiki ama 98% yaratir. Kisilere bagli birazda. Her sey iyi gitse bile biranda deisebilir. Kiz mesela kendi mesleginde veya doktor olan birini buldugunda maasi bahane ederek aldatailir seni. Veya sen kendini ezik hissedip sacma sapan hareketlerde sergiliyebilirisn.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Eğer bunu o dert etmezse şeninde etmeme gerek yok öyle biriyse mutlu olursunuz zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılÇevremde benzeri örnekler var maddi olarak erkeğin kazandığı eşinin kazandığının 4/1 denk geliyor samimi olduğum için sordum ben eşimle sorun yaşamadım kendide bu zamana kadar hiç bir zaman sorun yapmadı dedi
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞöyle söyleyeyim sana ben eşimle tanıştığımda üniversite öğrencisiydim o savcıydı. Başta kendime çok kompleks yapıyordum ama o hiç sorun etmedi etmiyor. Ben hala öğrenciyim düşün yani😅
evliyiz şu an ve çok mutluyuz. İnşallah darısı başınıza:) Sen efendi ol dürüst ol emin ol doktor hanım bu meziyetlerini mesleğinden daha çok önemseyecektir. Kaldı ki işin gayet güzel kendi hakkına girme kardeşim:)
12 Yorumla- +1 yıl
Pardon ama sen savcı olsaydın bir öğrenciye asla pas vermezdin 😃
Gizli Üye(25-29)+1 yılHocam yanlış anlama ama sevgili olsanız veya evlenseniz bile bir yerden sonra ciddi sorunlar yaşayacaksınızdır tıpçı çok arkadaşım var anlattıkları şeyleri burada yazmaya elim varmıyor. Eşinizin hastane ortamındaki arkadaşları sizi küçük görecek eşinizin aklına girecek aldatılma ihtimaliniz de çok yüksek ciddi yıpranırsınız.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu karakter ve tercih meselesi. Kişisel bir şey. O nedenle kendisine bunu sorup görüşünü almadıktan sonra kim ne söylerse boş. Ben böyle şeylere değer veren biri değilim statü veya maaş miktarı. Bana göre ahlaki değerler ve kafa denkliği esastır. Ama bir başkası için satatü ve maddi kazanç ilk kriter olabilir..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana kalırsa sorun olur. Aşk belli bir süresi olan bir olgu. Eninde sonunda biter. Kadın degil, erkek üstte olmalı kadından. Onun çevresi, iş hayatı vs farklı olcak tamamen. Hipergami denen olguyu araştırırsan hak verirsin. Kötülükten demiyorum ileride üzülmemen için diyorum. İleride tartışmalarınızda, bu konudan seni vurmayacağı ne malum?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirde belediyede kadrolu dedigin ne tam meslek olarak? mühendis te olabilir sonuçta yazmamışsın onu
Gizli Üye(36-45)+1 yılKanzi anneler tamam dediyse evoen, kıza sormaya ne gerek var. Kafanız bayağ iyi sizin, ne içiyorsanız ben de ondan istiyorum.
Bir memur bir doktorla, hakimle olamaz. Gireceğin ortamlarda konulara yabancı kalır ve üzülürsün, sen mutsuz olursun. Akıllı ol biraz.00 Yorumla
+1 yılDaha kizla oturup bi cay icmemissin neyin acelesi bu kanzi. Once kizla otur bi cay icte sonra bunch sor be guzum. Is statusu erkeklerin maasi azsa gitmez. Erkek ustun olmali Yani simdi hic birbirimizi kandirmayalim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılolmaz bu iş sen başlamadan bitir ben den sana abla tavsiyesi sakın ablam lafımı yanlış anlama niyetim seni kırmak değil ama doktor olacak kız seninle neden evlensin
158 Yorumla- +1 yıl
@everkeğii sen nereden çıktın yorumumun altında ne işin var doktor erkek belediyede çalışan kızla evlenirmi iyimisin sen içkiye erken mi başladın
Soran+1 yılBelediye çalışanı diye kücümsünüyorsunda asgari maaş ile calışmıyoruz sabit güvenceli iş niye bu kadar alt tabaka bir iş olarak görüyorsunuz anlamlandıramadım
Soran+1 yıl@everkeğii tabu olmuş bu kafalara anlatmak zor hocam
- +1 yıl
asla küçümsemedim ilk başta yorumu mu okursan lütfen yanlış anlama sakın kırılma diye yorum yaptım @Yüzmebilmeyenpenguen sadece bir gerçek var davul bile dengi dengine bunu söylemek istedim asla niyetim seni kırmak ya da aşağılamak değil
- +1 yıl
@everkeğii kadın evi geçindirmiyor erkek geçindiriyor erkek kadından her zaman üstün olmalı
- +1 yıl
@everkeğii kadın kendinden mevki para kültür eğitim olarak kendinden daha az olan biriyle evlenmek istemez çünkü %99 u böyle ya sen hem kimsin bir bas git yorumumda ne işin var
- +1 yıl
@everkeğii isteme banane ya bananeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bananeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hem senin işin gücün olmadığına eminim
- +1 yıl
@everkeğii paçalarından akıyor
- +1 yıl
@everkeğii ne alaka okuduğunu anla mesleğin olsan söylerdin Allah ıma şükür kimsenin parasına ihtiyacım yok aslanlar gibi çalışıyorum Rabbime çok şükür
- +1 yıl
@everkeğii patlayıp çatlayabilirsin
- +1 yıl
@everkeğii sevinme sanane ya bas git
- +1 yıl
@huzunluyurek Belediye çalışanı sonuçta asgari ücretle çalışmıyor evet ama doktor bir erkeğin belediye çalışanı bir kızla evlenmesi ile doktor bir kızın belediye çalışanı ile evlenmesi aynı şey değil. Ama doktor kız belediye çalışanını napsın demek de biraz saçma olmuş. Evet davul dengi dengine bu doğru ama arada bir miktar fark olabilir yani uçurum fark yok sonuçta. Ama genel olarak yorumlayacak olursam bu kişilerin kendi tercihine kalan ve bir çok kişi tarafından anormal karşılanmayacak da olsa, bir erkeğin bir kadınlar aynı veya daha yüksek gelire sahip olması çok daha iyi olur. Çünkü tersi olduğu durumlarda evliliklerde genelde parasal anlamda erkeğin kendini yetersiz hissetmesi ve beraberinde gelen bir sürü sorunlar olabiliyor. Kadın küçük görmese bile bu erkeklerin bir çoğu maddi konularda kompleks yapıyor. Bu da erkeğin fıtraten daha üstte ve daha güçlü olmak istemesinden kaynaklanan doğal bir şey.
- +1 yıl
@Nightwalk35 öyle bisey yok ya bu sizin yüzünüzden oluyor böyle fıtrat falan diyerek siz bize kompleks yatırıyorsunuz yoksa kadin daha çok kazansın bizim için daha iyi yani ne var bunda sizin nasıl işinize geliyorsa bizimde işimize gelir eve daha çok para girecek sonuçta
- +1 yıl
@everkeğii ufak tefek farklılıklar sorun teşkil etmez tabiki. Ama kadının çok iyi kazanıp erkeğin çok çok düşük kazanması çoğu insan tarafından kabul görmüyor. Umursamayan var mı illa ki vardır ama az yani.
- +1 yıl
Uçurum farklar genellikle hep sorun olmuştur. Bu sadece maddiyat ile ilgili değil her konuda böyle
- +1 yıl
@Nightwalk35 bunu erkek sorun etmez ama işte kadin sorun eder kocam benden az kazanıyor diye
- +1 yıl
@everkeğii dediğim gibi ufak farklılıkları kimse sorun etmez ama çok ciddi fark varsa bunu iki tarafın da sorun edeceğini düşünüyorum.
- +1 yıl
@everkeğii yoo ben eşimin çok zengin olmasını istemem. Bana yakın olsun. Her kadın aynı fikirde değil ben denklikten yanayım. Orta halli bir ekonomik durumu tercih ederim
- +1 yıl
@everkeğii anlamadım?
- +1 yıl
@everkeğii valla benim kimseye yalan borcum yok. Herkesin kriterleri de farklıdır. Sen muhtemelen benim söylediğim gruba girmediğin için kompleks yaptığından dolayı "hep öyle olur zaten" dedin ama inan bana bu benim problemim değil. İyi geceler
- +1 yıl
@everkeğii ben önem vermiyorum demedim. Gerektiği kadar önem veriyorum
- +1 yıl
@everkeğii evet
- +1 yıl
- +1 yıl
@Nightwalk35 davul bile dengi dengine asla ve asla belediye çalışanını küçümsemem küçümsemedim haddim de değil dürüst olun sizin kızınız 6 yıl tıp okusun belediye çalışanıyla evlenmesine izin verir misiniz? İslamda bile denklik var denklik önemli
- +1 yıl
@Nightwalk35 belediye çalışanı ve doktor uçurum fark değil mi
- +1 yıl
@huzunluyurek yazımı tam okumadınız sanırım. Tercih olarak ben de tercih etmem ama tercih edene de saygı duyarım. Çocuğum evlenmek istiyorsa tabiki evlenebilir sadece maddiyat uğruna çocuğumun mutluluğuna neden engel olayım? Bu sebeple evliliğine engel olmak İslam'a da terstir bu arada. İslam'da denkliğe din ve ahlak anlamında bakılır. Diğer konudaki denklik kişisel tercihlerdir.
- +1 yıl
Doktor ile belediye çalışanındaki farkı bilmiyorum Belediyede ne iş yaptığına bağlı o fark.
- +1 yıl
@Nightwalk35 belediye başkanı değil sonuçta kimseyi asla ve asla küçümsemiyorum belediye çalışanları aksine yüksek maaş alıyorlar ama ben bunları söylüyorum diye kötü oluyor erkek kadından her zaman üstün olmalı yoksa kadının altında ezilir
- +1 yıl
@huzunluyurek çok fark varsa haklısın ama ufak farklılıkların sorun olacağını düşünmüyorum. Ha bu benim görüşüm. Bu kişisel tercihtir yani. İslami olarak bakalım dersen Hz. Muhammed (s. a. v.) fakir iken Hz. Hatice zengindi. O şekilde evlendiler bunu da göz önünde bulunduralım
- +1 yıl
@Nightwalk35 fakir zengin meselesi değil Peygamber efendimiz zamanında üniversitemi vardı Allah aşkına sapla samanı birbirinden ayıralım
- +1 yıl
@huzunluyurek o zamanlar mektep yok muydu zannediyosun? Okuma yazmayı nereden öğreniyordu insanlar? Onu da geçtik ufak farkliliklar sorun oluşturmaz zaten. Sen sorun olur diyorsan o senin tercihin saygı duyarım. Ama kendi kişisel tercihlerini İslam'a bağlayamazsın ona karışırım. Yanlış çünkü
- +1 yıl
@everkeğii bak aşırı farka kadın da üstte olsa erkek de üstte olsa karşıyım ama erkeğin üstte olması hem kadının, hem de erkeğin daha tercih edeceği bir durum bunu da göz ardı etmemek lazım. Sana sorsak sen de istersin evlendiğin kişiden bir çok anlamda daha üst olmayı. Sadece maddi konu değil mesele. Cinsiyet farkı diye bişey var. Algı, bakış açısı kadınla erkeğin aynı değildir.
- +1 yıl
@everkeğii merak ediyorsan ben lise mezunu kamu çalışanıyım kocam yıldız teknik üniversitesi bitirmiş bir makine mühendisi çatlayıp patlayım geberebilirsin
- +1 yıl
@huzunluyurek dediğinin tersi şekilde olsa sorun olurdu ama bu şekilde olmuyor tabi o da bi gerçek.
- +1 yıl
@everkeğii eğer başına gelirse (umarım gelmez) anlarsın bence. Etrafına bakarsan evliliklerde bunun genellikle sorun oluşturan bir durum olduğunu anlarsın.
- +1 yıl
Ha herkeste sorun olmuyor o ayrı ama çoğunlukla sorun oluyor.
- +1 yıl
@Nightwalk35 şükür canım ya aynı noktada buluşabildik bunu söylemek istiyorum yoksa büyüklük Allah a mahsus ben kimim ki asla küçümsemekten değil birbirlerine denk değiller bunu anlatmaya çalıştım ve yanlış anlaşıldım
- +1 yıl
@everkeğii sen kemal sunalın filmindeki gibi evde otur çamaşır bulaşık takıl kadın çalışır sana bakar enin canın onu istiyor
- +1 yıl
Herkesin kendi tercihi tabi bişey diyemem
+1 yılİlk zamanlarda kız alçakgönüllüyse sorun olmaz ama ilerisi için aynı şeyi diyemem kızın çevresi akrabaları çok etkili bu konuda senin hakkında olumsuz konuşurlarsa onlardan etkilenebilir ve onun parası evin geçim kaynağıysa ilerde ezebilir seni bence kızdan çok senin iyi düşünmen lazım ona hava hoş çünkü
12 Yorumla
Soran+1 yılKızdan ziyade ailesi mütevazi alcak gönüllü ki olmasa bile egosu olmadığı takdirde sorun olmaz ki bugün evlenecek olsam borcsuz evlenebilirim harici zaten sabit maaşlı çalışıyorum
- +1 yıl
Ailesinden ziyade kız önemli aile olsa bile kız sonradan değişebilir bence kızı çok iyi tanı öyle ciddi bir işe girişin kızın çevresi dediğim gibi sen daha iyilerini bulabilirsin tarzı konuşabilir kız etkilenebilir çevresinden önce sen kıza kendini tanıt aileni hayatını işini her şeyini bilsin zaten seni severse çevreye kulak kapatır
+1 yılKabul ederse sonucunu da yaz ama sanmıyorum edeceğini statü eğitim meslek gelir uyumsuz denklik önemli insanlar günümüzde buna çok bakıyor fikrim bu
20 Yorumla
+1 yılBu konu ilk zamanlarda gündeme gelmese bile ilişkinin ya da evliliğin ilerleyen dönemlerinde mutlaka gelecektir. Arada çok fark olmaması lazım bana göre. Ama yine de aradaki uyum bu sorunu aşamaz mı aşabilir, bunu onunla konuşmadan bilemezsin.
00 Yorumla
+1 yılKadın seviyorsa, bir sorun etmiyorlar. İki örnek biliyorum, çevremden. Ama çok umutlanma, genelde yakışıklı doktorlarla evleniyorlar. Sen yine de kendine evlenecek, eş değer statüde bir kadın arayışında ol derim
00 Yorumla
+1 yıl6. sınıf okuyor tus derdi varken belediye çalışanıyla evlenmeyi düşünecek 🤣🤣🤣🤣🤣
310 Yorumla- +1 yıl
@biyotikkk hanım efendi tarz acımasız olabilir ama
Bunun benzerini bir yerde dinledim. Üniversite sınavında görevli olarak bina sınav sorumlu yardımcısıydım. Bina sınav sorumlusu olan hoca. Tıpta okuyan bir kız ile ilişkiye başlamış. Aralarında yaş farkı yok. 3-4 yaş. İlişki boyunca herşeyde destek olmuş. Maddi olarak yanında olmuş. İlişkileri devam ederken. Kız gel zaman git zaman işe başlamış ve bir gün tatile gitmeye karar verdik ve ben yalnız gidelim istiyordum. Oda arkadaşlarımız ile gidelim istiyordu dedi. Bundan dolayı tartıştık ve bana aynen şunu söyledi “ ben o senin yardım ettiğin sözünü dinleyen kız değilim. Doktorum ve istediğimi yaparım” demiş. Onun üstüne tek söz etmedim dedi bunu anlatan kişi. Ceketimi aldım çıktım bir daha ne aradım ne sordum dedi. Evet keşke böyle olmasa ama maalesef sonuç genelde aynı oluyor - +1 yıl
neyine üzülüyorsunuz? adam kaç gelecek yerden tavuk esirgememiş, neden maddi durumu iyi olmayan ev kızı için maddi destek olmamışlar? geçin bu işleri, maddi geleceğiniz parlak ise erkekler size her türlü destek olurlar
Soran+1 yılKızı ilk gördüm anlında Tıp öğrencisi ilerisi doktor yazıyordu hanımefendiliği filan hikaye bunun maaşı iyi olur dedim. Sizin düşünceniz buna benziyor karşılaştığım kız fakir bir ailenin kızı ya da lise terk biriside olabilirdi. Başka birisi olsa maddi konuda bu kız ev kızı buna para harcamaya gerek yokmuydu diye düşünecektim. Olaya sadece maddi boyutlardan bakıyorsunuz.
- +1 yıl
fakir aile kızı olsaydı annen meraklı gibi gidip kızın ailesine söylemezdi.
Soran+1 yılZaten bendeki ilk kriter ya fakir olup iyi bir işi olacak ya da zengin olup ev kızı olacak
- +1 yıl
Ha şöyle, zikrin ne ise fikrin de o olsun.
Soran+1 yılSizin istediğiniz cevap bu siz rahatlayın gerisi önemli değil
- +1 yıl
hee heee sen zaten kadınları rahatlatmak için dünyaya geldin 🤣🤣🤣mınoğlu
+1 yılAğzın laf yapıyorsa, biraz da ilgi gösterirsen, bakımlı olursan o kız zaten düşer sana
Para mara umrunda olmaz
Hem tıp okuyor, asosyal, inektir o şimdi
İlişki konusunda da fazla akıllı değildir sayısalcılar
Garanti cebe indirme şansın var kızı
Aklını kullan sadece10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Doktor kız sana bakmaz
Yani kendi gibi biri ister diye düşünüyorum naçizane fikrim40 Yorumla
+1 yılDoktorlar; bu ülkede kurulmus sınıflar arasinda en tutucu ve sınıfına en bağlı meslek grubudur. Hatta sınıflarinin ayricakli kalmasi içinde bir çok şeyi gözlerini kirpmadan yaparlar ve bu sınıfa girme daha üniv. 1. Sınıftan başlar. İstisnalar hariç tüm etrafında kendi sınıfından oluşur. Ez cümle havada bulut sen o tipci kızı unut.
00 Yorumla
+1 yılArada sevgi saygı olursa bir sorun olmaz. Ama aileler açısından ya da çevre açısından ne olur bilinmez. Hastanede çalışanların hayatı belli çok yoğun oluyolar, nöbetler, çalışmalar.. Bu seni yıpratır mi ilişkiniz yıpranır mı bence bunlari düşünmelisin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Şu ana kadar kızın haberi yok, iki anne ve senin bilgin arasında dönüyor. Kız zaten direk reddedebilir. Sevgi varsa sorun yok gibi görünür ama illa ilk tartışmada seni ezmeye kalkabilir.
00 Yorumla
+1 yılValla bilemedim şimdi de kızın fikri önemli maddiyat sorun yaratmaz ona takılma da kız görücü usulü ne düşünür bilemedim
04 Yorumla
Soran+1 yılgörücü usulu bulduğum şehirde fazlasıyla işlevsel
Şöyleki aslında ailelerin geçmişten günümüze birbirini tanıyor olması iki taraf içinde olumlu oluyor şu an bulunduğum durumda +35 yıllık komşu diyaloğu var- +1 yıl
Kızla konuştun mu peki
Soran+1 yılHayır şu an için beklemede Annesi ve babası şehirdışında olduğundan annesi ile öncelik iletişim kurulması lazım aşamalı yol almam gerekiyor bu hafta sonu netleşir inşallah
- +1 yıl
Kolay gelsin o zaman umarım olur ya
+1 yılYaratir. Kimse bos yapmasin. Ikiniz arasinda olmasa bile dis etkenler comak sokar. Illa ki de etkilenir biri ve iliski cuvallar.
10 Yorumla
+1 yılKızın hayatında belki birisi vardır? Görücü üsuluyla evlilik mi olur? Ya da aşık mi olunur? Belki de kızın sevgilisi vardır.
11 Yorumla- +1 yıl
En genç üyenin en aklı başında yorumu yapması 😃😂
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Denklik önemli bence ama herkesin bi hayat görüşü var sormadan bilemezsiniz…
20 YorumlaKız sana bakmaz değil evlilik sevgili dahi olmaz. Onun şu an amacı var evlilikle bunu bitirmez.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Tıp okuyorsa yaşamazsın. Zaten nöbeti cartı curtu olacağı için birbirinize olan özlem o farklılığı unutturur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Aşkla, fedakarlıkla gelen evlilikte olmaz. Amaç sadece evlilik ya da Mantık evliliği ise ciddi sorunlar yaşanabilir
00 Yorumla
+1 yılTamamen 2 kişinin anlaşmasına baglı ancak şu bir gerçek ki KADININ maaşı yüksek olunca genellikle sıkıntı çıkıyor..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu ülkede eğer kadın karşısındaki kişinin işini ve maaşını sorun etmiyorsa, maaş farkını gurur sorunu haline getirenler genelde erkekler oluyor.
00 Yorumla
+1 yılDoktor sana mı bakacak kafama yatmadı demissin de aşağılık kompleksi diyemiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var aşağılık kompleksi ile belki maddi imkamın iyidir sadece iş statüsü eşit değildir.
Aşağılık kompleksi olmuş olsa adım bile atmazdım bize bakmaz öz güvensizliği yapardım
+1 yılYalnız kız şu an okuyor. Bir amacı var.
Ne bu acele.10 Yorumla
+1 yılMaaş sorun olmasada kizinncevresi ve senin çevren, çalışma saatlerinin farklı olacak.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılSevginin olmadığı her evlilik birgün yıkılmaya mahkumdur, yanlış anlama ama bu kafayla işin zor.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Maaş farkı kızlara sorun olmuyor sana neden sorun olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaştan dolayi sorun yaşamasan bile (ki yaşanır) intern'lüktü, TUS'du, asistanlıktı derken kızı hastane koridorlarında kaybedersin 😄😄😄 bunun 24 saat 36 saat acil nöbetleri falan var.. boş ver bence
00 Yorumla
+1 yılKişiliğe bağlı onu geçtim daha konuşmadınız yani belki anlaşmaya da bilirsiniz bol şans
00 Yorumla
+1 yılCalisan kadinlarda. biraz ego olur seni takmayabilir
00 Yorumla
+1 yılBence erkek kadından her konuda güçlü olmalı ama herkesin düşüncesi farklı olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim bırak kızın peşine işine konsantre olsun. Daha iş hayatına bile atılmamış
00 Yorumla
+1 yılYahu o kız sana bakar mı? Doktor kızın senle işi ne ya işine bak abi
00 YorumlaBuraya sorman hata dene ve gör maddiyati sen dert etmezsen oda etmez
00 Yorumla
+1 yılher şey uyumsuz olsa bile mutlu olunur, tabi tamam olur derse
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaz o iş, doktorlar senin 5 katini kazaniyor en az
30 Yorumla
+1 yılKarakter meselesi. Bunu önce kendine sormalisin etkilenir miyim dert eder miyim diye çünkü genelde ilişkilerde ozguveni zedelenecek taraflardan sorun çıkıyor. Kız da kendi acisindan kendi düşünsün
12 Yorumla
Soran+1 yılOlayların seyri değişmez ise kız ile konuşacağım ilk konulardan biri bu olacak kendi açımdan bir sorunum yok. Bakalım karşı tarafın ailevi istekleri ve kızın karakteri ne yönde bir karar verecek.
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı
Gizli Üye(30-35)+1 yılTıp okuyan bir kızı görücü usulüne nasıl ikna ettiniz ya 😄
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla istedigi kadar zengin veya statulu olsun kadin erkek iliskilerinde kim iyise eşleşme ona gore belirlenir.
00 Yorumla
+1 yılEvlendiğin kişi seninle maddiyatın için evlenmediyse yaratmaz
10 Yorumla
+1 yılUlan ne farkı ne sorunu, ben burada ailemle yaklaşık 1 yıldır ayriyim verem oldum,, tabiki karşılıklı uyum uyum anlaşmak orta noktayi herzaman bulmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızın Şu an evlenmesi ilerde sorun yaratabilir nöbet dış nöbet vs vs
00 YorumlaSorun yaşatmamış işi eve gitmediği sürece işyerinde ki sutatu evde uygulamaya kalkarsa olmaz bu aslında genel bir olgu konumda önemli değil işi eve getirmeyecek
00 YorumlaTipci kız sence görücü usulü ister mi yatar o is
11 Yorumla
Soran+1 yılKafanızda nasıl bir model var bilmiyorum 🤷♂️
- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım