Evlilik şiddet boşanma uzaklaştırma?

Merhaba arkadaşlar benim eşimin madde sorunu ve geçmişte kaynaklanan piskolojik sorunu var tedavisiz iyleşmeyen yatta o bile zor kullanır o derece. Beni sevdi ama kontrolünü tutamazdı hatta istediği o maddeye (uyutrcu) yu alamayınca her ne dersem yanlış anlardı hatta çok dayak yedim ve boşanıyorum artık… buraya kadar tamam ben almanyada yaşıyorum ve son şiddetinde onu evden attırdım ve onun için dayak kemik kırmak yani tokat yumruk saç sürüklemek vücudunu elleriyle ezmek hiç dayağa girmez kendisi için o sebepten ötürü beni suçlu buluyor şu an 14 gün uzak evden boşanana kadar ve evlatlarından 2 ay görme hakkı yok boşanmaya da razı ama eğer şikayetimi çekersem… ama asla çekmem! Tek bilmek istediğim şey sizce o adam hep kendini mi haklı görür hep sonra ayrılıp kötü mü beller hep ömür boyu sadece merakımdan sordum sevgi aşk meşk geçti bende çoktan artık kendimi düşünür oldum ama insan ayrılınca bir boşluğa düşer ya o durumdayım bir o kadar mutluyum kuş gibiyim sadece merak ediyorum bu yaptığı hataları hiç görmeyecekmi çünkü artık tek derdim hani gelecekte çocuklar için görüşmek zorunda kalacağız ve kendisi bir gün evlenir önemli değil sadece geçmişteki emeğim hep unutulacakmı çok düşünüyorum adı üstü 8 sene geçirdik bundan ötürü insan merak ediyor
Evlilik şiddet boşanma uzaklaştırma?