Ateistleri veya diğer dinleri tercih edenlere söylemiyorum bu yüzden gelip kırıcı yorumlar yapmasalar çok iyi olur :) İslamdan istemsiz uzaklaşıp kötü hisseden varsa yazsınlar yardımcı olalım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılBen Müslüman değilim. Yani kafam bu konuda çok karışık. Kimi zaman müslüman oluyorum. Sonrasında yine dinden çıkıyorum. Kısır döngü gibi bir hal aldı bu durum. Yardımcı olursanız çok sevinirim🙂🙂🙂
118 Yorumla
Soran+1 yılKur'an-ı kerimin mealini güvenilir yerden okumanızı tavsiye ederim. Emin olabilirsiniz ki Allah gerçekten var. Edilen duaların kabulünden bile bu çok belli. Ayrıca islamı güvenilir kaynaktan araştırırsanız anlayacaksınız ki İslam dininin hiçbir kötü yanı yok. Namazın, orucun, zekatın ve diğer şartların faydaları ne kadar da çok. Özellikle Kur'an-ı kerimde yazan bazı şeyler şu an yeni yeni keşfediliyor. Kıyametin küçük alametlerinin hepsi gerçekleşti mesela. Namaza başlamanız tavsiye ederim. Önce sadece farzları kılın alıştıkça sünnetleri kılmayı kendiniz isteyeceksiniz zaten. Namaz insanın gönlünü ferahlatır. Zorluklara direnme gücü gerir. Dua insana güven verir. Rabbimiz çok merhametli ve affedicidir. Tövbe et ve Allah'a tevekkül et bugün sağız yarınımız belli değil. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
- +1 yıl
Üzgünüm ama inancım her geçen gün azalıyor. Bir yaratıcının varlığına inanıyorum. Yani bir güç olduğunu düşünüyorum. Fakat Kuran da çok fazla mantık hatası var. Örneğin Maide 64 ayeti.
Soran+1 yılO ayette bahsedilen kişi inkarcılardır. Kur'an-ı kerimi yalanlayıp üstüne üstlük Kur'an-ı Kerim'i kötü gösterme çabalarından bahseder.
- +1 yıl
Oraya kadar lafım yok. Ayette Allah'ın iki eli de açıktır diye bir ifade geçiyor. Allah insan mı? Bunun gibi örnekler çok fazla örneğin İntikam , Hırs , gibi şeylerin Allah ile bağdaştırıldığı ayetler var. Kur'an da "asarım , keserim" tarzında tehdit içeren ayetler de var.
Sizce de bunlar çok insansı davranışlar değil mi? Kadir-i Mutlak bir yaratıcı antropomorfik yani etimolojik açıdan insan gibi davranır mı? Bir diğer kafama takılan konu Rab kelimesi. Rab kelimesi Allah'ın 99 isminden biri olmasa da Kuran da çok fazla geçen bir kelime. Bu kelimenin anlamı ise efendi, kral. Kuran da insanın halife olarak gönderildiği yazar. Peki sizce de bu efendi - köle meselesi biraz hakaret değil mi? İnsanlar bu dünyaya sadece itaat etmek için mi gönderildi? Bu dünyaya gelmemizin bir amacı olduğuna inanıyorum. Ama bunun itaat etmek olduğu bana açıkçası pek mantıklı gelmiyor. Deistler gibi tanrının evreni yaratıp başıboş bıraktığına da inanmıyorum. Veya ateistler gibi ölümden sonra bizi bir hiçliğin beklediğini de düşünmüyorum. Ben yalnızca bir güce , yaratıcıya inanıyorum. O kadar.
Soran+1 yılAyetlerde geçen el kısmı soyut anlamdadır. Biz Allah'ın nasıl bir fiziksel yapıda olduğunu bilemiyoruz. Bu yüzden Allah ayetleri kendi özellikleriyle indirseydi anlayamadığımız pek çok şey olacaktı. Asarım, keserim gibi ifadelere gelirsek bunlar tehdit amaçlı değil uyarı amaçlıdır. Allah zulüm edenleri, günah işleyenleri cezalandıracağını şimdiden bildirmiştir ki biz ona göre tavır takınalım. Eğer Kur'an-ı Kerim' de uyarı olmasaydı insanlar işin ciddiyetini anlayamazdı "zulüm etsek ne olabilir ki, günah işlesek ne olabilir ki" kafasında olurlardı
Soran+1 yılRab kelimesine gelirsek bu kelimenin sözlükteki anlamı ilahi anlamına ancak benzeyebilir ama yine de tam olarak karşılayamaz. Allah sözlükteki anlamın aksine Kur'an-ı Kerim'de ben yerine "biz" diye hitap etmiştir. Esmaul hüsna Allah'ın en güzel isimleri anlamına gelmektedir ve Allahın sıfatlarıdır. Rab sıfatın aksine bir sesleniş biçimidir
Soran+1 yılİnsanlar bu dünyaya sadece itaat etmek için gönderilmedi tabi ki. Biz bu dünyaya gönderildik ve Allah'ı unutmadan yaşamamız istendi. İbadetin aksine diğer işlerimiz de vardır tabi ki. Özellikle İslam ilime çok önem veren bir dindir. Hatta peygamber efendimiz (s. a. v.) in bir hadisi vardır. "Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışın, yarın ölecekmiş gibi ibadet edin." Burada dünya işlerimizi en güzel şekilde yerine getirmemiz, fakat Allah'ı da unutmamamız gerektiği kastedilmiştir. Umarım yardımcı olabilmişimdir 😊
- +1 yıl
Kur'an aslında Allah'ın kelamı değil. Cebrail'in kelamıdır. Tekvin Suresi 19. Ayet de bu apaçık belirtilir. Biz kelimesinde de bir grup ifade edilir. O grup da meleklerdir. Yani 4 büyük melektir. Bilin istedim. Kafama takılan bir diğer konu ise 4 büyük kitap. Kur'an, Tevrat , Zebur ve İncil. Siz de dahil olmak üzere bir çoğumuz Kuran dışında diğer kitapların tahrif olduğunu biliyoruz. Ancak Kuran da Kur-anı Kerim'in önceki kitapları tasdiklemek yani doğrulamak için geldiği yazıyor. Yani eğer biz değiştirilmiş olan kitaplara iman etmezsek dinden çıkmış oluyoruz. Bir başka ayette de tahrif olduğu yazıyor. Biliyorum dağınık anlattım ama burada bir çelişki yok mu?
- +1 yıl
Bir diğer konu ise İlk Vahiy. Hz. Muhammed Hira Mağarasına gidiyor. Cebrail ona "Oku" diyor. Sonrasını zaten çoğumuz biliyoruz. Şimdi olaya biraz mantıklı yaklaşalım. Oku diyor ama önünde okuyacak bir şey yok. Yani kağıt, kitap vb. bir şey olması lazım ki böyle söyleyebilsin. Sence oku demesi mi mantıklı? Yoksa anlat , tebliğ et ve peygamberlik görevine başla demesi mi mantıklı?
Soran+1 yılKur'an Allahın kelamıdır. Cebrail ise vahiy meleği olduğu için bu sözleri peygamberimize ileten kişidir. Yani Allah ayetleri Cebrail ile iletti. Tekvir süresinden bundan bahsediliyor. Bir de iman etmemiz gereken şey diğer kitapların değiştirilmiş hâli değil değiştirilmemiş hâli. Ama Kur'an-ı Kerim'in değiştirilmemesi için hafızlar yetiştirildi. Diğer kitapların değiştirilmemiş hâline iman etmek demek onların da Allah kelamı olduğunu fakat değiştirildiğine inanmak demektir
Soran+1 yılİlk inen vahyin "oku" olması fakat okunacak şeyin olmaması durumu ise "oku" kelimesinin 2 anlamı olması. 1. Si bir şeyi okumak 2. Si ise bir şeyi ezberlemek, ezbere okumaktır. "Oku" vahyinde gözle okunacak bir şey olmadığı için bu emir 2. Anlamdadır. Yani peygamberimizin ayetleri ezberlemesi için bir emirdir. Bu emirden sonra da zaten ayetler gelmeye başladı ve peygamberimiz bunları ezberledi
- +1 yıl
Ayette apaçık söyleniyor. Cebrail'in kelamıdır diye. Bu yüzden Allah'ın kelamı değil. Cebrail'in kelamıdır. Oku kelimesinin Arapçası İkra'dır. Ve etimolojik kökenine baktığımızda ezberlemek değil. Anlatmak , tebliğ etmek anlamına gelir. Ezber ile alakası yoktur.
Diğer çelişkiler ise şunlar ; Nebe 33 ayetinde geçen göğüsleri yeni tomurcuklanmış huriler. Açıkçası şaraptan akan nehirler ya da huriler bana Arapların Kur'an'a eklemiş oldukları fantazyaları gibi geliyor.
Cennetteki evler , köşkler , bağlar , bahçeler , şaraptan akan nehirler , huriler , nuriler ya da her neyse onların olsun. Ben sadece sevdiklerimle öldükten sonra mutlu bir şekilde yaşamak istiyorum. Gerisi önemli değil.
Bir diğer çelişki Evrenin 6 günde yaratılması. Kur'an da Allah'ın ol deyince her şeyin olduğu yazar. Ama istese tüm kainatı 1 salise de yaratabilecek bir tanrı neden 6 günde yaratıyor? O zaman burada bu iki ayet birbirine ters düşmüyor mu?
Ya da Bakara Suresindeki Din Allah'ın Oluncaya Kadar Savaşın ayeti. İslam hoşgörü dini değil mi? Neden savaş ile kan ile yayılıyor? Diyelim ben bu ayeti yanlış anladım. Peki Hz. Ömer'in halifelik döneminde onlarca savaş yaşanmasına ne demeli? Bu da demek oluyor ki İslam Dünyaya barış ile yayılmadı.
- +1 yıl
Hz. Ömer Hz. Muhammed vefat ettiğinde onun cesedinin yanına hiç kimsenin yaklaşmamasını, Allah ile görüşmeye gittiğini söylüyor. Allah aşkına söyle bu ne kadar mantıklı?
Tabi bunun sonucunda Hz. Ebubekir de ona "Her nefis ölümü tadacaktır" gibi ayetleri hatırlatıp sakinleştirmeye çalışıyor.
Hz. Ömer ise ona bu ayetleri ilk kez duyduğunu söylüyor. Ömer diye bahsettiğimiz kişi bir hafız ve okur yazar. Bir hafız nasıl olurda Kuran da ki ayetlerden bir haber olur? - +1 yıl
Peygamberin cesedi de 3 gün bekletiliyor. Sen Arabistan sıcağında tam 3 gün boyunca bir insanın hele hele bir peygamberin cesedini bekletsen 10 metre öteden yanına yaklaşamazsın. Ceset çürümeye ve kokmaya başlar. Kimse de yanına yaklaşamaz. Kimi insanlar melekler onun cenaze namazını kıldı der. Kimileri de onu sevenler cenazesini parça parça kılmak istedi gibi saçma sapan cevaplar verirler.
- +1 yıl
Ya da bir diğer mesele Kur'an'ın kitap haline getirilmesi. Hafızlar ölmeye başlıyor vs. nedenler ile kitap haline getiriliyor. Biraz mantıklı düşünelim. Bunca sene kimsenin aklına hele peygamberin aklına Kuranı kitap haline getirmek gelmemiş mi? Ayetlerin unutulup gidebileceğini hiç kimse mi akıl edememiş.
Kitap haline getirildiğinde de zaten yapraklarda , kemiklerde ya da insanların evlerinde bulundurdukları ayet notlarından musaflar haline getirilmiş. Fakat Mervan Bin Hakem tarafından noktalama işaretleri yok diye yakılıyor. Sonrasında ise Beni Ümeyye Ailesi yani Muaviye'nin soyu dini istediği gibi şekillendiriyor. Yahudi Forum Siteleri'ne de baktım. Onlar da Kur'an'ın Emevi Döneminde tahrif edildiğine inanıyor. Hristiyanlar da Yahudiler ile aynı fikirde. - +1 yıl
Ya da Hz. Muhammed neden evlatlık çocuğunun yani Hz. Zeyd'in karısı Zeynep ile evleniyor? Kur'an da da niye Zeyd'in karısını Muhammed'e verdik. Siz onu sevmeseniz de biz ona daha iyisini veririz. Tarzı ayetler var?
- +1 yıl
Veya niye iki kadının şahitliği bir erkeğin şehitliğine denk geliyor? Miras dağıtımında erkek niye fazla pay alıyor?
Ben şahsen İslam da kadının ve erkeğin eşit olduğunu düşünmüyorum. Örneklerim de var.
Kadınlarınızdan kötülükte bulunanların kötülüğüne, içinizden dört tanık getirin. Onlar, tanıklık ederlerse kadınları, ölümlerine dek, yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde tutun.
Nisa 15. Ayet
Ayet şöyle devam eder.
Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa onlara eziyet edin. Bu ikisi tövbe eder durumlarını düzeltirlerse onlara eziyetten vazgeçin. Allah tevvabdır. Tövbeleri çok kabul eder. Rahimdir. Merhametine sınır yoktur.
Soran+1 yılBunları cevaplayacağım ama hafta içi müsait olamıyorum pek. Zaman bulursam yazacağım 😊
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen istemlice uzaklaştım, pekala geçerli bir nedenim de mevcut, kendimi araplaştırılmış bir dinin içinde görmek beni rahatsız ediyordu ve bunu farkettiğim ilk anda, müslümanlıkla yollarımı ayırdım.
14 Yorumla
Soran+1 yılArap ve din birbirinden çok farklıdır. Araplar eskiden de arsız bir milletti zaten. Allah o yüzden onlara peygamberimizi gönderdi doğru yola gelebilmeleri için. O yüzden Kur'an arapçadır.
- +1 yıl
Yani şöyle söyleyeyim sen de arkadaşın öyle mantık yorum gidiyorsun ki din böyle anlatılmamalı insanları öyle mantık yorum gidiyorsun ki din böyle anlatılmamalı bir delil bir ayet söylemen lazım ya yanlış konuşuyorsam hevadan konuşma bence
Soran+1 yılAllah'ın birçok delili var zaten. Edilen duaların kabulü, Kur'an-ı kerimde yazılanlar... Ben Kur'an-ı Kerim' in mealini güvenilir yerden okumanızı tavsiye ediyorum. Aynı şekilde İslam'ı güvenilir yerlerden araştırmanızı öneriyorum. Mantık ile gitmemin sebebi ise soyut bir şekilde ilerleyince daha çok kafa karışıklına sebep olacak olması. Bu dünyada Müslümanım diye gezip işlemediği günah kalmayan Münafıklar çok var zaten (bahsettiğin araplar için de geçerli) Allah ibadetlerini içtenlikle yapanlara cenneti müjdelemiştir zaten Ma'un suresi 4,5,6,7. Ayet: Vay o namaz kılanların hâline ki onlar kaldıkları namazdan gafildirler. Onlar gösteriş yaparlar. En ufak bir yardımı esirgerler.
- +1 yıl
Yani dün aslında mantıkla gidilmezdin teslimiyetle olur itaatli olur itiba ve taklit yoluyla gidilir.
Doğru şeyler söylüyordunuz ama yani insanlar anlasın diye de farklı yerlere gidebiliyor peygamber efendimizi taklit etmemiz en güzelidir teslimiyet orgulamayacaksın itaat edeceksin kime Allah başka da kimseye değil
+1 yılBen iş yüzünden namazdan uzaklaştım ve eskisi gibi hissedemiyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılKendine kısa bir zaman tanı. O süre içerisinde bir plan yap ve uygulamaya geç. İnşallah faydası dokunur
- +1 yıl
Kendime hep zaman tanıya tanıya geçti zaten zamanım, o zaman gelmiyor bir türlü.
Soran+1 yılBu sefer planlı ve programlı davran ve kesinlikle uygulamaya geç
senin çok bilmişliğini görüp daha çok uzaklaşırlar baştan söyleyim :d
02 Yorumla
Soran+1 yılBen çok bilmişlik yapmıyorum sadece yardım etmek istiyorum. Ayrıca dikkatli okursanız çoğul eki kullandım yani bir dayanışma içinde yardım etmeyi kastettim. Tek başıma değil. Yorum yaparken lütfen daha saygılı ve dikkatli olursanız sevinirim 🙂
Gizli Üye(30-35)+1 yılben islamda değilde müslümanlardan uzaklaştım :D güzel ahlakın ibadetin yanında bir hiç olduğu ortamda en büyük ahlaksızlıklar müslümanlardan çıkıyor.
012 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef ortalıkta Müslümanım diye gezinip onca harama, günaha girenler var ve bu onların sorunu. Onlara münafık denir. Ama bu kesinlikle imanınızı etkilemesin.
- +1 yıl
Kendine gerçekten müslüman diyen kişi Bence o tarz ahlaksızlıklar yapmaz bana kalırsa onlar müslüman dahi değiller gerçek Müslüman farklı olur.
Müslümanlık kavramını Bence iyi araştırıp Müslümanlardan soğuyacağımızla bu Müslümanlık adı altında sahtekarlardan sormak daha mantıklı dinimiz iyi bilmemiz lazım
Cevap sahibi+1 yıl@kendinsorr1 valla kanki ben 3 defa kuran okumuş bitirmiş bir insanım. nerden baksan 50 tane kitap bitirdim. din ile problemim yok. ama bu dangalaklardan bi s*k olmaz yani. yazılım mühendisiyim. benim işime ayırdığım vakti bile, ingilizceye ayırdığım vakti bile, kişisel gelişime ayırdığım vakte bile karşılar p*zevnkler. kadın geliyor türkçe kuran okuma diyor. niye diyorum. işte dinden çıkarır diyor :DDDDD benim hayatım boyunca gördüğüm müslüman geçinen herkes bu ayarda. o yüzden müslümanım diyen bu şekilde öne çıkan kim varsa ondan uzağım. pek çok cemaatin içinde de bulundum, hepsi boş beleş tiplerden oluşuyor.
- +1 yıl
Yalnız sana ben şunu söyleyeyim zaten Kur'an'ı Türkçe'de okumamız lazım çünkü biz Arapça bilmiyoruz sadece Arapça okuyor duygulanıp ağlayıp içindeki emirleri uygulamadıktan sonra ne manası var ki ve o emirlerin tefsiri var muhkem ve müteşabih ayetler var muhkem olan ayetler apaçık ayetler onları okuduğumuzda anlayabiliyoruz mesela namaz kıl Allah'a itaat et ama müteşabih ayetler kapalı ayetler kalplerinde bir burukluk olanlar bu ayetlere saklanırlar tefsirini ararlar oysa ki tefsiri Allah katındadır ayette geçiyor.
Yani şöyle kişiler dini bilmiyor dini yaşadığını anlamıyorsan da okumuşsun ama bir ilim sahibinden hakiki bir ilim sahibiden Hakkı doğru dinlemediğin sürece sadece okumak da boş sadece okumak ve ibadet etmiyor Allah'a hakkıyla iman etmemiz gerekiyor yoksa Müslüman olmayız - +1 yıl
İstersen ben sana tekrardan anlatırım cemaatlerin hepsi boş bizde hiçbir cemaati tavsiye etmiyoruz zaten biz de bir cemaatız ama onlar gibi değil normalde Kur'an okunduğu zaman tefsiri muhkem ayetlerin peygamber efendimiz nasıl yaptıysa o şekilde yapılmalı kendi hayvandan görüşünden tefsir edemezsin.
Yeni hükümler çıkmasın diye tefsir ettiğin zaman doğruya ulaşsan bile o ayetin nuru kalbinden gider
Cevap sahibi+1 yıl@kendinsorr1 ilim sahibi dediğin kişiden örnek ver kankim kimmiş bu adam :D
- +1 yıl
İnternette gördüğün kişiler değil merak etme hele Cübbeli Ahmet hiç değil ))))
- +1 yıl
Sen tevhidi biliyor musun
Cevap sahibi+1 yıl@kendinsorr1 hanzala hocayı mı diyorsun
- +1 yıl
Yok ya onlarla işim yok hamdolsun aynı mesele ama onlar gibi yumuşak değil delil üzere hepsi hadiste ne varsa alimler eski ne denilse o onlar âlimleri takip etmiyo kendi görüşlerini beyan ediyor
- +1 yıl
Öncelikle sen daha münafığın ne olduğunu bilmiyorsun Müslümanım kelimesi sadece dili ile gerçekleşmez.
Sadece şehadet getirmek Müslüman olmak için yeterli değildir Şehadet getirmek namaz kılmak oruç tutmak zekatı vermek öncelikle tağut'u inkar etmek.
Kim tağutu tanımayıp, Allah'a iman ederse, muhakkak ki o (kimse) kopması mümkün olmayan en sağlam kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. Dinde zorlama yoktur; artık doğru ile eğri birbirinden ayrılmıştır bakara 256.
Buradan da anlayacağımız üzere burada bir inkar gerçekleşmesi gerekiyor o inkar nedir tağuttur hatta aşan kimselere inkar etmemizi reddetmemiz lazım.
Sadece dil ile yani hiçbir şey la ilahe illallah dedikten sonra Müslüman olmaz bunu amele de dökmesi lazım namazı yoksa kalben de iman etmiyorsa Müslüman olmaz bu bir gerçek bütün alimler hak alimler böyle söylemiştir.
Sizin söylediğiniz ise cehmi eşari görüşleridir maturidi görüşleridir iman sözden ibaret derler ameller saymazlar.
Bu görüşler sapık görüşürtür
- +1 yıl
İnşallah hakka yönelin peygamber efendimizin yolu dosdoğru yoldur.
Ondan sonra çıkan ceyhimi eşari maturidi görüşlerini kabul etmiyoruz.
Ayrıca size münafının olduğunu bilmiyorsunuz dedim kaba olduysam hakkınızı helal edin ama siz yanlış kaynaklardan okumuşsunuz
İş yoğunluğu dolayısıyla namazdan uzaklaştım istemsizce
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman kendine kısa bir süre tanı ve bu süre içerisinde planını namaza göre ayarla. Sonra da uygulamaya geç. Umarım yardımcı olur.
- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılİslam'dan uzaklaşmadım tüm dinlerden uzaklaştım. Bence doğru olanı yaptım.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen işlemden istemsiz bi şekilde uzaklaşıyorum artık biseyin günah olması umurumda olmuyor. Ama böyle olmakta istemiyorum :(
05 Yorumla
Soran+1 yılŞunu unutma ki Allah bize çok fazla nimet sundu. Birine bir yardımın dokunduğunda o kişi sana teşekkür etmezse ne kadar üzülürsün değil mi? Aynı şekilde Allah'ın verdikleri nimetlere şükür etmemiz gerekir. Bu tür soğuma olayları hep şeytan işidir. Kur'an meallerini güvenilir yerlerden oku. Namaz kıl. Kılıyorsanda aksatma. Unutmaki zalimler ve günahkarlar için cehennemde çeşitli azaplar var. Bir tek ateş değil. Kıyamet suresinin mealini güvenilir yerden okumanı tavsiye ederim uzun değil zaten. Ne olursa olsun Allah'a dayan. O çok merhametlidir o affedicidir tövbe et bu durum için. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Cevap sahibi+1 yılNamaz kılmak istiyorum ama bi şey beni geri çekiyor kilamiyorum çok değişik
Soran+1 yılDenesen alışırsın aslında kısa zamanda dene. Önce farzları kıl alışınca sünnetleri de kıl
Cevap sahibi+1 yılTamamdir teşekkür ederim :)
Soran+1 yılRica ederim ☺
+1 yılİSLAM Kadın düşmanı bir dindir. Kadının miras hakkı yoktur. Kadının şahitliği erkeğin şahitliğinden daha değersizdir. Kadına hafifçe vurabilirsin. VS VS. çok var daha. Bir KADIN böylebir dini ancak çocukluktan itibaren aklı yıkanmışsa inanabilir.
07 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Allah kendi yarattığı eşcinselleri yakıyor. Sen öyle yarattın yaratmasaydın? Bu dinin İNANILACAK HİÇBİR MANTIKLI GEREKÇESİ YOKTUR. Kadınlar eşcinseller hep daha değersiz. ULU YÜCE BİR TANRI böyle erkek üstünlükçü bir din göndermez kardeşim.
- +1 yıl
Bu din İnsanın Narsistliği ve faşistliğini gösteriyor sadece. Kendilerini narsist ve faşist olanlar ALLAH ı da öyle görüp ona bu dini yakıştırabilir. Ben yakıştırmıyorum.
Soran+1 yılEşcinsellik dediğin şey bir kişi kendi iradesiyle böyle bir şey yapıyor ise bu haramdır. İslamda kulaktan dolma bir çok bilgi var. En iyi kaynak Kur'an-ı Kerim'dir. Güvenilir yerden okumanızı tavsiye ediyorum :)
- +1 yıl
Kuranda yazıyor zaten kadının miras hakkı olmadığı vs.
Soran+1 yılMiras hakkı var ama erkeğe göre az. Bunun sebebi erkeğin evi geçindirmekle sorumlu olduğu için daha çok maddiyata ihtiyacı var
- +1 yıl
peki o zaman özür dilerim
Soran+1 yılBence İslam'ı biraz daha araştırın. Böylece sizin de aklınızda bişey kalmaz 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen önce hele ahzab suresini oku ve bunun şu an olduğunu düşün. Kurgular kur, empati yap, ironi yap, sempati oluştur. Normaleştir gel buraya.
10 Yorumla
+1 yılUzaklasmiyorum ama bu ülkeden ve insanından tiksiniyorum
00 Yorumla
+1 yılSana bu konuda ben de destek olabilirim
03 Yorumla- +1 yıl
Sen konuları Bu arada ne kadar detaylı biliyorsun
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim Allah razı olsun. Çok çok ayrıntılı bilmesem de yardım edecek kadar bilgim var :)
- +1 yıl
İnşaallah sizinle bu konuları konuşmak isterim
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok uzak değilim çok yakin da değilim..
01 Yorumla
Soran+1 yılKur'an meallerini güvenilir yerlerden okuyun. İslam'ı güvenilir yerlerden araştırın. Namaza başlayın, dua edin. Sen yeterki iste
Aile & Toplum konusunda 898 cevap paylaştı. Olalım derken? Siz kimlerdensiniz?
01 Yorumla
Soran+1 yılNormal insanım. Çoğul ekini yardımlaşma anlamında kullandım.
Akp soğuttu sağ olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılKur'an-ı Kerim'in meallerini güvenilir yerden okuyup, İslam'ı güvenilir yerden araştırmanızı öneririm :)
+1 yılBen varım nasıl yardımcı olacaksın?
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden uzaklaştın peki bunu öğrenebilirmiyim
- +1 yıl
Ailevi nedenler
Soran+1 yılUnutmaki kimse rahat bir hayat yaşamıyor. Namaza başla kılıyorsan da aksatmadan devam et. Kur'an meallerini güvenilir yerlerden oku. Olan sıkıntılar için hamd et çünkü her zaman beterin beteri vardır. Sen Allah'a ne kadar yaklaşırsan Allah içini o kadar ferahlatır. Her kulun imtihanı vardır. Peygamberimiz (s. a. v.) bile neler neler çekti. Hepsi imtihan
+1 yılNedir bu saçma sapan çabanın nedeni?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSize masallar ile mutluluklar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Nasıl yardımcı olacan para mı verecen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen köleliği ve cariyeliği anlamıyorum.
00 Yorumla
+1 yılHoca misin
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır sadece yardım etmek isteyen biriyim
- +1 yıl
Yaş kac senin
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEt bakalim
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden uzaklaştın öncelikle bunu öğrenebilirmiyim
- +1 yıl
Sence hersey esitmi islamda
Soran+1 yılNe gibi
- +1 yıl
Güzellik çirkinlik fakirlik zenginlik
Soran+1 yılBunların hepsi Allah'ın imtihanıdır. Fakir olan neden fakir hiç düşündün mü? Ya yaptıklarının cezasıdır ya da onun imtihanıdır. Herkes aynı olursa ne anlamı kaldı bu dünyaya gelmenin? Allah bizi bazı şeylerle sınar. Böylece hem doğru yolu daha çabuk buluruz hem de mükafatını alırız. Kulaktan dolma bilgilere inanma. Asıl kaynak Kur'an-ı kerimin güvenilir meaildir. Okumanızı tavsiye ederim
- +1 yıl
Okudum zaten ben zengin olarak sınanmak istiyorum
- Aile & Toplum konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılAgnostik oldum
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026