Islam hakkında bilgi sahipleri yazsın lutfen bu soruya (Kizkardesim islama inanmamasi hakkinda)?

Kiz Kardesime (14yaş) bi soru sormustum random sonra yemin et la dedim yemin etmedi (Bizde yemin edince "Allah haqqı" denir) sonra zaten supheliydim bir suredir sordum hristiyan misin diye. dediki ne alaka Allahin adini bos yere soylemek istemiyorum dedi. sıkıştırdım biraz sonra dediki ben Allaha inaniyorum diyince kotu hissediyorum ama Christ e (Jesus) inaniyorum diyince iyi hissediyorum dedi. Yemin edince kendini kotu hissediyormuş. Biraz aciklamalar yaptim ikna edici. lafi degisti biraz dediki Allaha yemin edince kendimi suclu hissedio ozur diliyorum cunku ibadet etmiyorum diyor ve korkuyorum eger birisi bana basin ortulu degil ibadet etmiyosun diye yeminime inanmazsa diye dedi. bende dedimki ibadetle yemin etmenin farklari cok ibadet Allahin emirlerini yerine getirmektir ama sen Allaha Yemin edince ona Inaniyorsun ondan korkuyorsun diye yemin ediyoruz dedim. iste konustuk falan islami arastirmasini soyledim. yuzyillar once gonderilen Kuran Kitabindaki ayetlerin gunumuzle benzerliklerini soyledim. eger Islam ve Hristiyanligi arastirip Christ i secersem yanimda olur musun dedi (Babamiz musluman namaz kiliyo ibadet ediyo bu arada) bende eger bunca anlattiklarimdan sonra Christi secmek neden diyorsun dedim bilmem dedi hep bilmiyorumla cavap verdi sorularima. dedim ben secmeyecegine inaniyorum. Yabanci okulunda okuyo herkes hristiyan onlardanmi etkilendi acaba dedim ve bazi itiraflar yapti hoca sormuş muslumanlarda zorunlumu kapanmak diye kardesim demis Allahin emridir ama zorla birine kapan demek olmaz bir Musluman erkekde demiski sen hicbisi bilmiyon zorunlu kapanmak demiş kardesim kotu hissetmis kendini. bende dedimki sen daha kucuksun ibadet yapmak istersen zikir et dua et bol bol tevbe et dedim Allah tevbe edenleri sever. (Ben kapali degilim namazda kilmiyorum yakinda kilacam InşAllah) seni kimse zorlamiyor dedim eger Allah Nasip ederse kapanacaksin ya da namaz kilcaksin dedim. kendini hazir hissetmiyorsan kapanmak zorunlu degil cunku kapanip bir sure sonra acilanlar var dedim. Şu an uyuyo Allahım senin adınla uyurum ve senin adınla uyanirim dedirtip uyuttum.

Islam hakkında bilgi sahipleri yazsın lutfen bu soruya (Kizkardesim islama inanmamasi hakkinda)?