Çoğu arkadaşlarım birbirlerine randomcu kız falan diyolar random atıyorum falan diyolar.
Random nedir yahu? Random atmak ne demek?

Çoğu arkadaşlarım birbirlerine randomcu kız falan diyolar random atıyorum falan diyolar.
Random nedir yahu? Random atmak ne demek?
Sosyal platformlarda ve ikili yazışmalarda oldukça popüler olan kelimeler arasında random var. Peki bu kadar çok duyduğumuz random ne anlama geliyor. İngilizce kökenli olan random, rastgele, herhangi bir kurala dayanmayan ve tesadüfi anlamına gelir.
Random, İngilizce kökenli bir kelime olmakla beraber Türkçeye son dönemlerde yerleşmiş bir sözcüktür. Türkçe anlamına bakıldığı zaman 'Rastgele, tesadüfi ya da gelişigüzel' şeklinde karşılık bulunmaktadır.
Random gülmek, kelime anlamında olduğu gibi rastgele ve hızlı klavye tuşlarına basarak oluşan gülme şeklidir. Artarda gelişigüzel yazılmış herhangi bir anlam ifade etmeyen harflerden oluşmaktadır. Randomun bir diğer anlamı ise devasa kahkahadır. Komik bir durum karşısında çok güldüğünü ifade etmek için kullanılabilir. Random gülmek, karşılaşılan duruma karşı bir cümle kuramayacak kadar çok güldüğünü dile getirir.
Random kelimesi kökünde İngilizce bir kelimedir. Türkçe anlamı ise rastgele. Rastgele tıklamak, seçilme, sallama, sıkmak anlamlarında da kullanılabilir. Random tıkladım, random seçtim, random salladım tuttu, random sıkıyorum, random sipariş geçtim şeklinde Türkçe tamlamaları bile değiştirmeye başladı günümüzde.
İkinci bir anlamı ise seçmekten yola çıkan fark etmez, herhangi biri anlamında kullanılmaya başladı. Fark etmez random bir yere gidelim, random söyle gelsin. Yani kişinin isteklerinin net olmadığı durumda karşıya ilettiği algıda; rastgele kafana göre bir şeyler iste gibi anlamlarda çıkarılabilir.
Bu kelimeyle tanışma hikayem ise 2006 yıllarında Warcraft adlı oyununda bir haritanın AR ''All Random'' şeklindeki oyun modunda olmuştu. Tümü Rastgele olan karakterler her birimize bizim kontrolümüz altında tamamen sistem tarafından rastgele dağıtılarak gelmekteydi.
Random evet en çok gülmek anlamında kullanılır. Random atmak aslında random tıklamak, dokunmak anlamlarını taşıyıp karşıya iletilen iletide rastgele harfleri anlık olarak tepkiye bağlı iletmesine yarar. Kişinin olaya olan ani tepkisinin direk dokunarak vermesiyle samimi bulunarak insanlar tarafından yaygınlaşmış bir emoji aracıdır.
Bilinenin aksine random sadece gülmek amaçlı değil olaylarla dalga geçmek, kızgınlık, sinir bozukluklarını da temsil edebilir.
En çok kullanıldığı yer tabii ki mesajlaşma üzerine kurulu sistemlerde olacaktır ki günümüzde bunlar yüzlerce var. İnstagram, Twitter, Facebook, Whatsapp, Messenger, Snapchat bunlardan sadece en çok bilinenleridir.
Bilinenin aksine aslında bunu, karşımızdaki alışık olduğumuz insanın, o anki olan ruh haline de erişmemizi mümkün kılıyor. Şöyle ki çoğu insan benzer şekillerde random atmakta. Uzunluğu bile neredeyse aynı. Eğlenceli bir konuşma geçerken ki rastgelelik ile karşıdakinin sıkkın durumdaki rastgeleliği çok farklı şekilde olacaktır. Bunu karşısındaki kişiye alışkın her insan fark edebiliyor.
"Randomcu kız" terimi daha çok algıda kırıcılık, karşısındakini ezmeye çalışan, dalga geçen insanlar tarafından kullanılan bir terim. Bunu terimi kullanan kişi, her insanın özgür olduğu, seçimlerinden dolayı yargılanamayacağı (bu durumda) gerçeğini henüz ergen zihnine ulaştıramamış kişidir.
Randomun kelime anlamını da tamamiyle öğrendik şükür. Saol dostum
Harflere rastgele basarak oluşturulan bir gülme çeşidi. Yani çok güldüm elim klavyede/tuşlar üzerinde delicesine hareket etti demenin bir başka anlatımı. Sağ elini kullananlar genelde "asdafas" randomu atar, sol elini kullananlar "şlkmkkşok" der. Hunharca gülenler "kasjfajflnvkansak" diyerek karıştırır. :) Bunu saçma bulup sadece "ahahaha" diyen de var tabii, ben random seviyorum.
random türkçe karşılığı rastgele demektir.
Genelde gülmek için kullanılır. normalde gülmek için ha ha ha / he he he / hi hi hi / :) / :D / :p /:P gibi şeyler kullanılıyordu. Şimdi random gülmek diye bir şey çıktı ortaya.
Klavyeden rastgele tuşlara basarak çıkan yazıya deniyor.
random değişkendir mesela kafadan rakam atmak gıbı random bır sayı soyle yanı kafandan rakam soyle demek asfqwekrj1213asdgsdgl bu random oluyor ama manası çok güldüm bir anda anladınmı şimdi tatlım (mesela sana random tatlım dedım:D) mucukk
Türkçe karşılığı rastgele olup, belirli bir anlam içermeyen klavyedeki harflere amaçsızca basılması sonucu bir ünlem ifade ettiği düşünülen yazılardır.
Merhaba
Sanal ortamlar gençlerden yaşlısına yediden yetmişe artık herkesin kullandığı chat odalarıyla dolu
Ve bu sanal ortamın da kendine has bir konuşma stili oluştu.
Msn zamanlarında selam nbr diye konuşan gençlerdik hepimiz itiraf edelim :D
Tabi bu sanal ortam başlangıç zamanlarında insanların yüz yüzeyken yapabildiklerini yazıya dökmeye çalışan yerlerdi öyle ki Facebook ta insanları mesajımızı görsünler diye dürttüğümüz zamanları unutamayız.
Bu chat ortamlarında sohbet edilirken tabi bazı olaylara güldüğümüz bazılarına üzüldüğümüz bazılarına şaşırdığımız oluyordu. İşte o zamanlar ilk emojiler çıktı.
:d :S :D :0 :(
Bunları unutmak mümkün mü?
Harflerden oluşan yüzler bile o anki surat ifademizi tanımlıyordu.
Tabi kullanımı çoğaldıkça bu sosyal mecralar da gelişmeye başladı ve emojiler de gelişti bunlara dönüştü
Bazılarına bu emojiler gereksiz göründü yine harfli suratlara devam ettiler tabi
Normal hayatta birşeye gülerken çıkarttığımız sesi " haha" diye tanımlamışız
Kim tanımladı bilmiyoruz tabi ama ülkecek kabul ettiğimiz gülme şeklimiz buydu :D
Klavye ile yüzyüze sohbet edası oluşturmak isteyen gençlerimiz çivi yazısı emojilerle birlikte gülme efekti olarak "ahahaha " yı kullanmaya başladılar.
Tabi bu ahahaha yı yazarken arada ellerin kaymasıyla oluşan harf farklılıklarından ziyade gülerken de ahahaha diye direkt değil de araya farklı kıkırdama tınılarının da girmesinin etkisi olduğunu düşündüğüm ilkel randomlar ortaya çıktı.
Ahahahshshsj gibi
A ve h nin yanında olduğu s ve j harflerine de el yakın olduğundan ahahaha zamanla sjsjsjsjs ye dönüştü.
Ve ilk random olan sjsjsjs den sonra insanlar gülme seslerini klavyedeki harflere karışık basarak göstermeye başladılar.
Tabi kahkaha küçükse hıhıh şeklinde ya da tebessümse " ısnwpsmwpsmwlw "
Eğer çok komikse ve kahkaha atarcasına gülünmüşse " PSMZPWMSPWMWLW"
Halini aldı. Randomun kelime anlamı rastgele demektir. Yani harflere karışık basarak oluşturulan gülme sesi de diyebiliriz. İşte randomun tarihçesi umarım anlamışsınızdır
Artık siz de kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla çok güzel günler diliyorum 🌸
Merhaba 💫
Random, ingilizce bir kelimedir ve anlamı "karışık/rastgele"dir.
Örneğin bir oyuna ilk girişte karakter seçme kısmında "customize - random character" yazar. Bunun Türkçesi "özelleştir ya da rastgele karakter kullan"dır.
Randomun kelime anlamını anlatabildiğimi düşünerek, random atmak ne demek sorusuna geçebilirim.
Random atmak, rastgele harflere basarak gülmek demektir.
Örnek 1 : sjsjsjsj
Örnek 2 : lakzlakalzl
Bu rastgele ve harflere ard arda, çokça ve büyük küçük basarak gülmüş kabul edilirsiniz. Yani "😀😁😂" işlevinde fakat yazıya renk katmadan gülmüş olursunuz. Random atmayı daha çok gençlerin kullanırlar ve çoğu zaman random içerisine ilanı aşklar, küfürler yazarlar.
Örneğin, kdkdkAdŞkedKskIjdM gibi.
Random atarak gülmek nasıl bulundu bilemiyorum fakat randomdan daha önce -2010/2015- internette ":a. S:Das" ve "q. E:ewQ" şeklinde de gülünüyordu.
Random atmak ne demektir anlatabilmişimdir umarım ve şimdi son sorunuza geçiyorum.
Random atmak nerelerde kullanılır, randomu aile ve arkadaşlarınızla olan anlık mesajlaşmalarınızda gülmek için kullanabilirsiniz. Fakat patronunuza, elemanınıza, öğretmeninize ya da iş dışında görüşmediğiniz bir arkadaşınıza kullanmanız etik karşılanmayacaktır. -diye düşünüyorum- Onlara daha çok "😊🙂😁" kullanmanızı öneririm. Aradaki resmiyeti bozmamak adına daha sağlıklı bir yaklaşım olur. Sosyal medyada gezerken, komik bir videonun altına random atarak gülebilirsiniz.
Randomdaki kullanılan harflere göre farklı anlamlar taşıdığını söylemeden geçemeyeceğim.
Örnek 1 : Tamamı büyük harflerden oluşan ve tamamen karmaşık random = Dediklerine gerçekten çok güldüm. / Sesli güldüm. / Klavyeyi kırdım.
Örnek 2 : Sadece "s" ve "j" harflerinden oluşan random = Ben aslında bu dediğine hiç gülmedim boş kalmasın, görüldü olmasın diye random attım.
Örnek 3 : Tamamen karışık küçük ve "a","j","k" harflerinden oluşuyorsa = Kızım, senin canın kavga mı istiyor?
Anlamına gelmektedir.
-Bomboş harflerden dolayı umarım site yönetimi görüşümü kaldırmaz, yazıktır burada açıklamaya çalışıyorum!!😅-
Random genellikle gençlerin kullandığı bir terimdir anlamı ise herhangi bir gülme çeşididir. Buna kahkaha atmak da diyebiliriz. Daha önce xd ya da ahahahaha yazarak güldüğümüzü mesajlarda belli ederken şimdi ise rastgele herhangi birkaç harfle basarak belli ediyoruz. Kelime anlamı da zaten rastgele demektir. Örnek olarak: djfvbjbngjn, kdfvgbkhnjhn , asdfghjkl, kdfvngkbjthkn , ldskefbktyopkhrt bunları gösterebilirim. Bu randomların hepsinin büyük harfle yazılması da genellikle daha çok gülündüğü anlamına gelebilir.
Random dediğim gibi rastgele harflere basarak bunu karşı tarafa mesaj yoluyla göndermektir buna da gençler arasında random atmak denir.
Random bir şeye çok güldüğünü belli etmek için atılır herhangi bir videoya, mesaja, görsele çok güldüğümüz zaman o mesajın, videonun ya da mesajın gönderildiği sosyal medya platformundan mesaja cevap olarak gönderebiliriz.
Random atmayı sevmiyorum bilmiyorum çok saçma geliyor yaşıtlarım atıyor anlam veremiyorum bende yapmayınca bende soğuyorlar şey diyorlar konuşma tarzın değişik halbuki değişik değil sana birşey anlatayım lisede iken arkadaşım hocaya mesaj atmış ve random da yollamış jddjjdjdjdjdj böyle şeyler hoca Türkçe öğretmeni şey demiş olayı tam unuttum 2 sene geçti çünkü işte hoca bu kız bana küfür ediyor felan algılamış baya gülmüştük hoca anlatınca ve gelelim random ne demek;
Rastgele klavye üzerinde anlam ifade etmeyen kelimeler bir araya getirilerek çok büyük kahkaha atmak anlamına geliyor.
Zaten ingilizce karşılığı Rabdom= "Rastgele" demek. Bazıları klavye de eli yorulduğu için atıyor. Birçok anlamda kullananlar var ama ben ergen gibi davrananlara aga ve kdjjdjdjd böyle yazan tüplere ayak uydurmıyorum çoğunlukla emoji atan biriyim ben ciddiyim beni böyle kabul etsinler etmeyenler hiç konuşmasın.
Random nedir 🙂
Aslında bunun anlamını bilmiyordum biliyor musun, çoğu insan neden Random atıyorsun diyince Random ne la diyordum sonra İnternette araştırdım, tabi demedim Random ne diye 😅 klavyede ki harflere rastgele sallamakmış 🤦♀️ Bunu genelde çok yapıyorum, yani klavyede ki bütün harflere rastgele bas ve yolla 🤣
Sjsjsjsjskksjsjsjs
Jşgşflelelrltltl
Blblflelelelelekeo
Gibi gibi bir çok örnek var işte ⭐
Bilindiği gibi sosyal medyada mesajlaşırken sıkça kullanılmaktadır. Random kelimesinin kökeninin sözcük anlamı 'rastgele' demektir.
Klavyede bulunan tuşlara rastgele basarak çıkan harfleri karşımızdaki insana gönderme durumudur. Rastgele seçilen harfleri kullanarak karşımızdaki kişiye göndermenin asıl anlamı gülme anlamını taşımaktadır.
Random aslında rastgele anlamına geliyor ama bizim gençlerimiz bunu 'fjkafhadh' tarzı gülüşün adı olarak kullanıyor. Bkz.
-gkljasşfkljhljqwedolqwjfasklfnasdmfgbaskmd
+Random atmanında adabı var ulan.
Random rastgele demek, rastgele harflere basarak gülme efekti verme olayına diyorlardır büyük ihtimalle. Başka anlam yüklemişlerse ı d k
Random sudur slsllslsls ya da kfkdkdksks ya da asdfghhjodod3939f9xjxnaka gibi bu bir tur gulme cesidi
Alsşmslaöskslsk 👈 random
Bir gülme şeklidir.
Cevap
68Cevap
rastegele tuşlara basma veya gülme efekti
sdfjkhsdjkf gibi
Özellikle gençler arasında popüler olan bu gülüş stili diye tabir edebileceğimiz random atmak ya da random gülmek türkçe anlamı rastgele demektir. Kelime kökü itibari ile rastgale kelimesinden de anlaşılacağı üzere rastgale harflere basılarak bir kahkaha ve gülme anlamına gelmektedir. Eskiden kullandığımız; xD, smile ve haha gibi gülme şeklinin çağ atlamış modeli de diyebiliriz.
Rastgele klavyeye basılarak oluşturulan kelimelerden oluşan bir gülme şekli diyebilirim. Random atmak karşıdaki insanın yazdığı şeye gülmek anlamı taşıyor. Özellikle mesaj ve sosyal medyalarda sıkça karşılaştığımız "asdfghjkl" gibi harfler anlamsız gelsede gençler arasında sana gülüyorum, yaptığın espiri hoşuma gitti gibi anlamlarla karşı tarafa gönderilen yazı dilimine random atmak denir. Random atmak tabirinin yanında random gülmek tabiride kullanılabilir. İkiside aynı anlamı taşır. Yan yana geldiklerinde bir anlam ifade etmezler yani o kelimeleri yan yana getirip kelime oluşturmaya çalışmak yersiz ve gereksizdir. İlk etapda sesli harfleri kullanmayı unuttu bir şey yazmaya çalışıyormuş gibi gözükür ama işin aslı sadece kahkaha atmaktır. Kelimeler ile ne kadar güldüğünü ifade edemeyenler genellikle random atmak yolunu seçerler. Hatta öyle ki büyük kahkahalar için random harfleri büyük yazılır iken küçük tebessümler için ise daha kısa ve küçük harfler kullanılır. Randomun büyük ya da küçük yazılmış olması, random atarken kaç karakter kullandığı gibi ufak detaylar size karşıdaki insanın ne kadar güldüğünü belli edebilir.
Randomcu kız, randomcu çocuk gibi terimlerin çıkışından tutun da random nerelerde kullanılır sorusunun cevabının hepsi hemen hemen internet kullanımına ve internet çağına çıkıyor diyebiliriz. İnternetin bu denli bir şekilde hayatımıza girmesi ile birlikte yeni kelimelerin ve yeni terimlerin gelmesi de kaçınılmaz olması gayet normal bir şeydir. Random artık evrensel bir terim haline gelmiştir. Öyle ki türkçesi rastgele olan bu kelimeyi kimse rastgele olarak sese dökmez ve söylemez. Random atmak terimi evrenselleştiği için kimse rastgele atmak demez. Lakin şunu da belirtmem gerekir ise bazı insanlar tarafından çok samimiyetsiz bir eylem olarak nitelendirebiliriz. Galiba bunların arasında bende bulunuyorum. Random atmak bana pek samimi gelmiyor belki de genç değilim diyedir ama eskiler hep der ya "nerede o eski bayramlar" benim için de resmen "nerede o eski kahkahalar" oldu. Pek benimsiyemedim ben nedenini bilmiyorum ama kullanmadım, kullanana lafım yok tabikide olduğunuz çağa ayak uydurmak hakkınız. Ayrıca random atmak sadece gülmek olarak değil aynı zamanda normal mesajlaşma esnasında ya da sosyal medyalarda sohbet sırasında bir konuyu sonlandırmak ve yazılacak bir şey bulunmadığında yapılan rastgele yan yana koyulan harfler bütünüdür. Her ne kadar türkçe anlamı olsada çevresel ve arkadaş etkisi ile random atmak ifadesi ile kullanılıyor. İnsanlar yeni şeyler bulana kadar random atmak için bilgisayar ya da telefon klavyelerinden rastgele harflere basacak gibi gözükür. Hatta KizlarSoruyor sitesinde bile pek çok yorumun altında random ile karşılaşabilirsiniz. Bu kahkaha anlamına yani o yoruma güldüğü anlamını taşıyan rastgele yazılmış harflerdir.
Umarım yeterince açıklayıcı bir şekilde yazıp, yardım edebilmişimdir.
Sosyal medyada çok sık kullanılan kelimelerden birisi, random! Random; “rastgele, gelişigüzel” anlamlarına gelmektedir. Random atmak, genelde emojilerle ifade etmek yerine tercih edilen bir seçenektir.
Random, gülücük emojisinin yerine kullanılır. Gülücük atılmaz, random atılır. Peki random nasıl atılır? Random atılırken, herkesin farklı tercihleri bulunur. Örneğin bazıları; her ne kadar random rastgele anlamına gelse de kendilerine has standart harfler belirleyerek bu işlemi gerçekleştirir. Örnek vermek gerekirse; “sdjjd” kalıbı belirlenir ve sürekli bu kullanılır. Bazıları ise, random atmak denildiğinde hakkını vermeliyiz der. Standart ve anlamsız harflerden ziyade; akışına göre gelen anlamsız harf bütününü kullanır. Her random atma eylemi de farklı harfler içerebilir.
Random, İngilizce kökenli bir kelimedir. Her ne kadar “rastgele, gelişigüzel” şeklinde Türkçe’ye çevrilse de; random kelimesi dilimize oturmuştur. Rastgele atmak ya da gelişigüzel atmak denildiğinde; random ifadesini çağrıştırmamaktadır.
Öncelikle merhaba;
Galiba bir nevi gülmenin, dışa sesli vurumu. ((: Öyle kullanıyor kullanan yani kısacası.. Sürekli hahahahaa diye gülmek sıkıcı geldi sanırım ya da h ile a harflerine basarken aradakileri de götürmüştür :))
Random mu rondom mu ya da rondo mu, inanın ismini bile çok sonradan; hatta daha da ileri gideyim, sözlükten yazıp öğrendim. Bazen yine de unutur bakarım ara sıra "acaba doğrusu neydi?" diye..
O kadar uzağım işte randoma..
Bana ergence gelmesi de bir başka sıkıntı.. Ne kullandım şimdiye kadar ne de kullananı sevdim. Normal emoji ya da :)) şöyle gülümsemeler varken, abartmanın mantığı ne onu da anlamıyorum.. Asdfgh 😀..
Teknoloji insana özgü duygulara, hislere sahip olamasa da bize yardımcı olmak için bizim ifadelerimizin kopyasını kullanır. O an yüz ifademiz nasılsa onu belirtmek isteriz. Bu kişiden kişiye değişir. Tıpkı gerçek hayatta nasıl her insan çok gülmez ya da bazıları küçük olayda bile kahkaha tufanı koparır, bu olay da buna özgü tamamen. Dileyen emoji (😄😈😭😅) dileyen random dediğimiz rastgele klavyeye harf yazarak ironi halini (eoğpğespsl) kullanır. Ben günlük hayatta randomu daha fazla kullanırım. Çünkü ironi ya da güleceğim zaman random daha samimi geliyor.
Harflere ansızın basmak ile olan gülme çeşidi. Uzun zamandır kullanılıyor, özellikle ergenler ile başlayan bu akıma artık büyük ve yetişkin kişiler de kapılmakta.
Her insanın sosyal medyada da, gündelik hayatında olduğu gibi kendine has bir gülüş tarzı vardır. Kimimiz emojilerle, kimimiz kelimelerle, kimimiz harflerle güldüğümüzü belli ediyoruz. Random gülüş bunlardan birisidir, insanlara sorduğumda bunun daha çok kolaylarına geldiğinden bahsettiler. Herkesin tarzı farklıdır, sen nasıl istiyorsan öyle gül. :)
Random atmak absürt bir gülme biçimidir. Örneğin komik olayların ardından nasıl gülen emoji atılıyor ise absürt olaylara da random atılır. Karda kalmış genç bir adamı yaşlı bir teyze bastonuyla çeker kurtarır ise bu absürt komediye girer ve random atılır. Anlamsızca harfleri sıralayarak ne kadar çok değişik, güçlü ve tuhaf güldüğünü simgeler.
İyiki KS ailesine katılmışım yoksa ergen kızımla iletişim kurmakta zorlanırdım. Burada çok şey öğrendim
Biride random atmak ve bende senin gibi ne demek bu şimdi tarzında kala kalıyordum kiii ciddi kahkaha atmak gülmek gibi bir şeymiş "ahdılyclisiws" bunun gibi 😄😄
Selâmun aleyküm,
Random dediğimiz şeyler rastgele tuşlara basarak yazdığımız kelimelerdir. Instagram'da ve diğer sosyal mecralarda insanlar güldüğünü belli etmek için random yani rastgele tuşlara basıyor. Doğru random diye bir şey yoktur çünkü rastgele tuşlara basarak yazılır.
Random çok güldüm anlamında kullanilir genelde fakat bazı kişiler için ergence geliyor.
Selam💫
Randomun anlamı gibi (rastgele) tuşlara basarak bir nevi sanal gülme çeşidi diyebiliriz.
Random atanlar emojileri sevmez ( bunun nedeni ise emojilerin ruh hallerini pek yansıtmadığından) emoji atanlarda random sevmez ( bir çoğunluk random atmanın ergence birşey olduğuna inanıyor). 🙂
Ben bu konuda çok tuhafım. Arkadaşlarımın randomlarını çalmayı çok seviyorum. Bi arkadaşımın randomu çok ilginç. Şu şekilde:
ASFU-9AS-FHUS9AF-HU9AFHU9-S
Ne zaman bunu kullansam birisi "Steam key için eyv, RP kodu mu bu, Windows etkinleştirme kodu galiba" gibi sözler söyler.
Çok saçma bence. Gülüyorsan emojiler var çeşit çeşit , onları kullanmak daha mantıklı ama ergenler böyle saçmalıkları seviyor yapacak bişey yok.
Bence random çok anlamsız ve hoş değil. Random atmak demek güleceğin yerde rastgele birsürü harfler yazmak demek. Random ingilizce rastgele demektir zaten. Bence bir gülme efekti sayılmaz
Randomun Türkçesi "rastgele" demektir. Z kuşağı ile ortaya çıkan random mesajlaşma anında güldüğünü belli etmek amaçlı kullanılır. Biriyle mesajlasirken ya da bir şey yazarken güldüğünü belli etmek için kahkaha atan emoji vs. kullanmak yerine random atarsın. Ve bunun da belli bir şekli yoktur, yani istediğin şekilde atabilirsin. İstediğin harflere istediğin kadar basarsın, hatta sayı ve sembol bile kullanabilirsin! Adı üstünde olduğu gibi rastgele tuşlara bas ve eglenmene bak
Random bir çeşit silahtır. Son derece etkili ve menzili inanılmaz uzundur. Patlayıcı bir silah olmasına rağmen uzaktan kumanda ile değil klavye ile atış yapılır. Ve patladığında kahkaha gazına maruz bırakır. Örneğin bir keresinde bir bayan arkadaşa selam yazacağıma yanlışlıkla elim kaydı ve tesadüfen bastığım harfler yanyana gelince
''Sni Sevyrm benlen evlnr msn'' yazısı çıktı. Arkadaş şok oldu tabi. Random deyince bastı kahkahayı. ''Elin de ne kayarmış beee'' diye ekledi.
Random klavyeye oturduğunuzda ortaya çıkan harfler bütünüdür.🤪 Ha yok ben klavyeye oturmayı tercih etmiyorum diyorsanız rastgele tuşlara bastığınızda çıkar harfler bütünü de diyebiliriz. Random kullanmaya başladığımdan beri emojiyi bıraktım. Her şeye random atıyorum. Gülücük yerine de geçiyor. Bknz. “hdjsjsjshshs”
Merhaba
Ramdom aslında karşındakinle aynı fikir de olup bunu açık açık değil de karma kelime oluşturmaya Random demektir.
- Mesajlaştığımız da karşı tarafın bizi bizzat en iyi yolla araması İçin Random kullanırız.
- Randomun bir diğer karşılığı ise iki sevgilinin en iyi şekilde karma kelimelerle anlaşması demek.
- Random konuşmalarımız da espri ile konuşmamızı daha güzelleştirmek için kullandığımız kelimeler demektir.
Alın işte kadınlarla erkeklerin birbirini anlamadığının kanıtıdır bu soru ve cevabı..
erkekler demiş ki random rastgele anlamındadır. sertbest takılıyor istediğiyle...
kadınlar demiş ki random asdşlkasldkaşsd şeklinde gülmedir.
:D:D
Random, gülücük emojisinin yerine kullanılan, rastgele ve karışık harflerden oluşan Türk usulü bir gülücük şeklidir. Yardımcı olabildim mi?
Komik durumlarda kahkaha insanin çıkardığı tuhaf seslerin rastgele yazılan harfler butünüyle içindeki komik anlamsız durdurulamaz kahkaha duygusunu karşı tarafa verebilme biçimidir
Random bir balıkçı terimidir RASTGELE durmuş kaptan🤣
sdnhxn bu işte salak salak harfleri karıştırıp karşı tarafa atmak
Random günümüz Z kuşağının gelişi güzel harflere basarak oluşturduğu anlamsız bir kelimeden ibaret olup gülme tebessüm veya mesaja cevap nihayetinde kullanılan bir ifade
Harflere karışık bi şekilde basılarak oluşturuluyo. Gençler arasında daha yaygın kullanılıyo. Gülmek gibi bişey 😂
Hdudududujsjsjsu
Gibi rastgele yazılan tuhaf gülücük şekli. Bazen aralara başka şeyler de yazan oluyor dikkat et ajjajajajajamckkdieieiwiwi gibi.
Çok Aptalca Bir Davranış Şeklidir.
Onca Emoji varken Rast Gele Klavyeye basmak Hem göze çirkin Geliyor.. Hemde Cümlenin Yapısını Bozuyor.
Random ergence bir gülme olarak geliyor çoğunun gözüne benimde o şekilde tabi gülmek için random atmaya gerek duymuyorum saçmalamak sabuklamak çocuk işi normal gülmeyi tercih ederim. O, şekilde, de emoji atarım.
bazen gülerken kullanıyorlar, ben yapmazdım ama arada yapıyorum xd
@nisenseix ustası burda randomun. Başına iyi kötü ne gelirse random atıyor böyle SJDJDOWFLGJDKXK
Bu soruyu görünce atma isteğim gelen rastgele tuş kombinasyonu ULDKŞNPKDKŞNO
. d yazmaktan ya da :) göndermekten skksks demesi iyidir birader. Terapi gibi
Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok☺️Kahkaha demek bu kadar 🧚♂️
Komik bulduğun bişeyi saçmaca belirtmek. Karışık harflere basmak yani :D
yeni nesil çeşit çeşit şeyler buluyor ve ben bunları anlayamıyorum
bize okulda çok yanlış öğretmişler. ya da biz çağın çok gerisinde kaldık
Adam had safhada demis gulmemiski 😂😂😂
Gelisi guzel klavye tuslariyla kopma sanatina denir 😂😂
Gelişi güzel, rastgele, manasiz ve amaçsız şeklinde yorumlayabiliriz
Rgehysyssysjsjsjsjsnsafafgagsgssgs bu iste rast gele one basilan harfler sacma bisi
Rastgele harf yazdınmı gülmek anlamına geliyor jsjsksnsks bunun gibi
"Herkese veririm" demek... Bizim zamanımızda "motor" falan derlerdi...
Benim cancağızlarım İspanyollar jajajaja diye gülüyorlar sonra bizim Türklerde böyle karışık şekilde gülüyorlar işte
Ya su ergence hemde cok ergence sidihejdod boyle guluyolarmis guya te allahim en nefret ettigim bisey
Agaajxkkxkddkdkedldlddk böyle bir yazıyı sürekli atan kişilere denir
LKAŞDASİŞDLAİSŞİDLASEİQWLEİQWLEQĞWPELQWPE
bu bir randomdur hepsini aklında tutmayacaksın tabiiki salla gitsin sanal alemde gülücük tür ama ne yazıkki ben ne zaman random atsam gülmüş gibi yaparım fakat hiç gülmem.
Bir sürü çeşidi var aslında ama genel anlamda attigin şeyi, söylediğin sözü komik buldum ve buna tepki veriyorum manasında kullanılıyor.
Türkçe karşılığı rastgele olup, belirli bir anlam içermeyen klavyedeki harflere amaçsızca basılması sonucu bir ünlem ifade ettiği düşünülen yazılardır.
ajhdaskdhad bu saçma gülüş şekli :D
Hı tamam saol
"kkjgjghghjhgj" bu şekilde gülünce random güldüm oluyor mesela baştan savma gibi
Random komik bir şeyin altına güldüğünü belli etmek için yazılır.
rasgele ergence tuşlara basıp güldüğünü sanma eskiden sadece yabancılarda vardı bizimkilere de sıçramış
oyunlarda kullanılır. random rastgele demek. seceneklerden bır tanesi.
Rastgele harflere basarak gülmek örneğin : hsjfksjfdjjdj böyle ben sıklıkla kullanıyorum çok hoşuma gidiyo jdksksk
Rastgele anlamına geliyor ama son zamanlards gençlerin rastgele tuşlara basarak olusturduğu gülme şekli 😉
Random, rastgele demek. Bu durumda, randomcu kız önüne gelen her erkekle birlikte olan kız?
"Asdfghssdgd" falan yazıyorlar ya bu random
Gulmek kahkaha atmak anlaminda atiyolar 🙂
Rasgele demek. Birde hocam da random vardı ah random ah :(
asdfghjk gibi gülenler
random rastgele demek de randomcu kızı bilemicem.
Klavyenin üstüne oturmanın tek kelime ile tarifi
rastgele gdemek random