Konya'da nasıl kızlı - erkekli arkadaş ortamı oluşturabilirim?

Doğma büyüme Konya'lıyım, üniversiteye kadar Konya'da okudum. Sonrasında İzmir'e üniversite okumaya gittim. Lisedeki sınıf arkadaşlarımın da bir kısmı Konya'da ve neredeyse hepsiyle İnstagram'da takipleşiyoruz, ama liseye kadar fazla konuşkan biri olmadığım için birçoğuyla samimi değilim. Mesela lisede son 2 sene aynı sınıfta okuduğumuz bir kızla aynı sitede oturuyoruz, ama fazla görüşmüyoruz. Geçenlerde bahçe kapısının önünde gördüm ve bana " Merhaba, nasılsın? " dedi, ben de ona " İyiyim, sen nasılsın? " dedim, o da " İyiyim ben de " dedi. Bahçe kapılarımız çiple açılıyor. Sonra ona " Kapıyı tutayım mı, yoksa çipin var mı? " dedim, o da " Var, teşekkür ederim " dedi. Sonra " İyi akşamlar " dedi, ben de " İyi akşamlar, görüşürüz " dedim ve gitti. Yine lisede aynı okulda okuduğumuz birkaç kişiyle daha İnstagram'da paylaştığım hikayeler aracılığıyla kısa da olsa arada bir konuşuyoruz, ama bahsettiğim kişilerin birçoğu kız - erkek karışık ortamlarda bulunmayı sevmeyen, kızlarla erkeklerin arkadaş olamayacağını düşünen kişiler; çünkü lisede muhafazakar okullarda okudum ve gerek hocaların, gerek öğrencilerin birçoğu da aynı düşüncedeydi.
Konya'da nasıl kızlı - erkekli arkadaş ortamı oluşturabilirim?