- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKimin ne düşündüğü umrumda değil Diyarbakırlıyım ve çok gururluyum bunun için, küçük beyinlerini tatmin etmek zorunda değilim isteyen istediğini düşünmekte özgür canakkaleli ya da Bolulu, Ankaralı vs olunca çok şey değişmediğini onların da içinde gerçekte ne olduğunu görecek kadar yaşadım cahil tipleri doğuda da batıda da ezerler beyinlerinize yatırım yapın çözülür olay.
03 Yorumla
Soran+1 yılHer yerde iyi ya da kötüler vardır ben sadece çanakkaleye kimsenin bi önyargısı olmadığını düşünüyorum. Mesela Diyarbakır dünya güzeli bi şehir. Bunu şehir kıyası mayetinde söylüyorum yozgatla diyarbakır bir mi şimdi Allah aşkına? Siz daha gelişmiş merkezi bi yersiniz. Ama bilmezler bilmiyorlar... kafalar dolu
- +1 yıl
İşte bunu bilmeyen insan cahildir Yozgat'ı tek görmüştür onu dikkate bile almadan ordan uzaklaşmak gerekir koşarak ırkçı veya on yargılı tiplerin hepsi böyle bu takılacak bir şey değil.
Soran+1 yılArada takılıyorum...
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. Tuncelili olmak kötü bir şey değil ama şehir yaşadığı olaylardan dolayı imajı kötü olan bir yer. bu konuda haklısın. Ama o imajı o şehirde ki insanlar düzeltebilir. Şehirden kaçmakla değil, o sorunları aşmak gerekli bence :))
025 Yorumla
Soran+1 yılTerör olaylarının burada yaşanmış olması bizide öyle yapmıyor insanların aklı buna ermiyor ama. İstanbuldada oldu İzmirdede Trabzondada. Oralı insanlara neden bu muamele yok... Doğuluyuz diye mi?
Soran+1 yılYazmam
Soran+1 yılBiliyorum yanlış anlamadım zaten sadece istemiyorum burada sohbet etmiyorum zaten
- +1 yıl
Ben fikrimi şöyle söyleyim. Bence doğu batıyla batı doğuyla yakınlaşmak istemiyor. Doğu ekspresi gibi karşılıklı turistik geziler olsa, biz doğuyu, doğudakiler de batıyı gezse inanıyorum ki bu kötü algılar kırılır. Ben doğuya gittim. Gayet güzel karşıladılar. Bu anlamda benim ön yargım kırıldı mesela
Soran+1 yılDoğunun boyle bi ayrimi soz konusu degil cunku bizler boyle hor gorulen kimseler oldugumuz icin cocuklarimizida kimseyi dislamayin kimseyi irkina dinine gore ötekilestirmeyin herkes insandir diye yetistiryoruz ve oyle davraniyoruz sosyal medyaya bak mesela hicbir dogulu bi batiliyi elestirmez hatta dogu-bati diye ayirarak soylemek bile sinirimi bozar. Bizler onyargili degilken sizlerin onyargi dayanagi nedir
- +1 yıl
Tüm doğuyu kapsamıyor bu yanlış bakış. Belli şehirleri kapsıyor. Mesela kimse Erzurumluyu ötekileştirmiyor. Diyarbakırı ötekileştirmiyor. Ötekileştirme kaynağı: izlediklerimiz duyduklarımız.. Bingöl, Şırnak, Tunceli, Hakkari... falan burada ki insanlarda kendilerini tam anlamıyla ifade etmiyor. Ben mardin ve şırnak'a gittim. Güzel karşıladılar. Ama dışarıya kapamışlar kendini. "Biz iyiyiz" diyerek oturmuşlar. Ne bir turistik faaliyet ve bir şehrin imajını anlatan broşür bile yok.
Soran+1 yılNe duymuş olabilirsin. Eren bülbül Trabzonda şehit edildi mesela. Ayrıca diğer iller değil ama Tunceli turistik bi yer dünya rafting şampiyonası Tuncelide düzenlendi mesela dünyanın dört bi yanından yabancı ülkeden insanlar geldi ama kendi ülkemizin insanları burayı bizleri öcü sanıyor ve güvensiz bi yermiş gibi zannediyor. Erzuruma yobaz diyeni diyarbakirada kürt diye ayrımcılık yapanı ben gördüm. Senin kafanda yok diye sen öyle sanıyorsun sadece... Tuncelinin zihniyeti ve yaşam tarzıda egeye benzer. Diğer doğu illeriyle alakası yok
- +1 yıl
Mesela Rize: Tanıtım için hamsi festivali düzenler, tüm şehirleri davet eder. Otobüsler kaldırır. Şehri tanıtır.. Mesela Erzurum, kayak turizmi yapar, şehri tanıtır. Konya "Evliyalar kenti" der, kendini tanıtır. Ben hiç Şırnak ya da Tuncelinin kendini tanıttığını görmedim. Isparta bile bir otobüs yapmış Gül lokumu, gülsuyu falan yapmışlar. O otobüs şehir şehir gezip, "Ispartaya gelin" diye reklam yapıyor.
Soran+1 yılTuncelinin tanıtım filmleri çekildi valilik tarafından dünya rafting şampiyonasınıda düzenlendi doğası güzel olduğu için genelde kamp yapanlar tarafından tanınan bi il. Bu yaz tunceliye giriş yapan araç sayısı buradaki nüfusu bile geçti 4 tane akarsuyumuz var. Yani burayı tanımıyor olmak biraz vizyonla alakalı. 15 sene önceki bi olaydan dolayı bunlara kendini kapatıp önyargıyla bakmakta kişinin kendi tercihi ama zaman geçti bi habere takılı kalmamak lazım...
- +1 yıl
Ben Tunceli'nin kötü olduğunu söylemedim. Kendini tanıtamıyor. Tanıtamayınca da kopukluk oluyor. Mesela seninle sohbet ederken, insanın o şehire karşı bile ön yargıları kırılır. İnsan o şehire de sıcak bakar... Ama hiç yazmazsan orada ki insanları yabancı görür toplum... Hata birbirimize yabancılaşmısız.
Soran+1 yıl
Soran+1 yılYardımcı olurlar merak etme
Soran+1 yılMaçoğlu yerine başkası seçilseydi belki sosyal medyanın kullanımının artmasıyla şehri tanıtabilirdi ancak vizyonsuz herif sadece yalandan kendi reklamını yaptı
Soran+1 yıl
Soran+1 yılÖzellikle 10 sene öncesini seçtim🙃
- +1 yıl
Bu güzel paylaşımları keşke idarecilerde paylaşsa da, birbirimize farklı gözle bakmasak... Sorun şehirlerde değil, algılarda. O yüzden şehrinizi boş yere savunmayın, suçlular kendini savunur. Siz suçlu değilsiniz ki... Savunurken bile fark ermeden aynı kötü yere geliyor konu... Şehrinizin her fırsatta tanıtımını yapın ve sadece algıları yıkın...
Soran+1 yılYok savunmuyorum sadece var olanı anlattım tanıttım yani... yerel yönetime iyi birisi gelir umarım ne diyeyim
Soran+1 yılKeşke
Soran+1 yılAleyküm selamm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
+1 yılKayserili olmayı yine isterdim gadası
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 150,6b cevap paylaştı.
u +1 yılAmerika.
10 Yorumla
+1 yılhadi ordan et milletin onyargısini
Tuncelili olmak bir gururdur onyargili olanlari birak adam yerine koymak insan yerine bile koyma bu memleketin her karis topragi beraber alinmistir her milleti bence kutsaldir her sehirde her millete serefsiz vardir suc bireyseldir 12 .13 yasinda kizi koynuna alanlar var10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılİzmirli olmak çok isterdim kendim batı Karadenizliyim orflerin adetlerin baskıların bitmediği yerde büyüdüm
39 Yorumla
Soran+1 yılYaa adına üzüldüm. Kadın olmak zor
- +1 yıl
@Coşkunn00 bir kere geldim yeğenimi askerde ziyarete iki üç gün kalmıştık. İzmir'de
- +1 yıl
@soran teşekkür ederim gülüm ama geçti zaten bixim oralarda eskuden jadinin hic bir değeri yoktu söz hakkı yoktu her şey yasakti ayipti günahtı kadın hiç birşeydi kısaca o baskıyla büyüdük özgürce hareket edemedik yaşayamadığımiz her şey içimde ukte kaldı bu özgürlüğü iş hayatına atıldıktan sonra elde etmeye başladım
Soran+1 yılBen tunceliliyim bizde öyle baskı yok mesela kadin cok kiymetli
- +1 yıl
Batikaradeniz de okadar baskı var mı
Soran+1 yılGümüşhanede okudum biz daha rahatız doğu karadenizde vardi..
+1 yılBende Dersimliyim. :))
Dersimli olmak ayrıcalıktır. Dünyaya bir daha gelsem yine Dersimli olmak isterdim. Millet bize imreniyor sende keşke baska memleketten olsaydım diyosun
13 Yorumla
Soran+1 yılArtık vazgeçtim
Soran+1 yılDiğerlerinden farkliyiz
Soran+1 yılNeresindensin
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen elbistanliyim kürdüm ve bundan cok gurur duyuyorum insanlar ne dusunsunse dusunsun hic umrumda degil. Cok kez irkcilar tarafindan zorbaliga ugradim onlar benden tek uzak olsunlar da allah’a yakin olsunlar
17 Yorumla
Soran+1 yılboş ver ırkçılardan hayır mı gelir
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle valla
- +1 yıl
Arkadaslar ırkçılik yapanlar bu vatan toprağının evladı olamaz sagda solda kalmışlar ve sızintilardir
Cevap sahibi+1 yıl@Çapkınkurtt öyleler zaten asil onlar cok cocukca davraniyorlar pisler
Soran+1 yılHer irkci gebersin biz tunceli olarak modern ve saygiliyiz kurtlerde misafirperver fonlu zengin kimseyi ac biakmaz
Cevap sahibi+1 yılAynen canim yil olmus kac yani allah askina birakin irkciligi kötuyseniz piskologa gidin yani bizden cikariyorlar sucumuz nedir 🙄
- +1 yıl
Aynen canim tunceliler oyledir merkezdemisin
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiliyorum neden onyargili olduklarini. Hic de sallamayin. Onyargilar hep olur ve devam eder. Biri biter oburu baslar.
12 Yorumla
Soran+1 yıl💜
- +1 yıl
🩵
- Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel bir memleketin var çok şanslısın bende Tuncelili olmak isterdim mesela
12 Yorumla
Soran+1 yılGüzeldirr teşekkür ederik
- +1 yıl
Rica ederik 🤭😇👑
Muğlada bulunmak istiyorum. Bir hayranlık bir hayranlık 😄
10 Yorumla
+1 yılBen tunceli insanını daha çok tercih ederim. Memelketin en candan en iyi insanlarını ordan tanıdım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılNe farkeder ki, Çanakkale'nin olunca iyi insan, Tunceli olunca kötü insan mı olunuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır ama tuncelinin insanların kafasındaki karşılığı nedense pek iyi değil
- +1 yıl
Önyargılı tipleri sallama sen de
+1 yılşanslısın medeni eğitimli bir il.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya şanslıyım. Cidden şanslıyım ve yeni farkına vardım. Teşekkür ederim💜
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar Neden önyargılı düşününce Yine orada yaşayanlardan kaynaklı bir durum.
05 Yorumla
Soran+1 yılNapıyormuşuz burada yaşayanlar olarak söylede bileyim. 1 kez olsun geldin mi?
Cevap sahibi+1 yılYorumlara baksana tunceli ye dersim diyorlar ve gurur duyuyorlar
Soran+1 yılTunceli çok güzel bi yer tabiki gurur duyarlar seni ne rahatsız etti?
Cevap sahibi+1 yılTunceli olacak dersim değil
Soran+1 yılZaten Tunceli
Aslen Urfaliyim adana da yaşıyorum hiç pişman değilim
10 Yorumla
+1 yılBen de Tunceliliyim. Her memleketten it de çıkar yiğit de. Memleket, ırk, etnik köken hepsi boş iş
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. Önyargı zihinde başlar ve biter coğrafya sadece tetikleyicidir
00 Yorumla
+1 yılTrabzonluyum , nerelisin sorusuna trabzonluyum deyince insanların yüzündeki o ifade değişimine istemsizce hep gülüyorum. Zannedersin mordor luyuz dedik
00 Yorumla
+1 yılİspanyol olmak isterdim 💫
10 Yorumla
+1 yılNorveç li olmak
10 Yorumla
+1 yılBen adanalıyım ve mutluyum
10 Yorumla
+1 yılDersimli olmak bir ayricaliktir
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Can dersim ❤️💐👑
Olduğum yerde mutluyum
23 Yorumla- +1 yıl
Nerelisin?
- +1 yıl
Yarı hemşerim çıktın😂
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılfarkında mısınız
istekleriniz bitmiyor!01 Yorumla
Soran+1 yılne istemişim ya
Niye önyargılı olsunlar
08 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorummm
Soran+1 yıl💜💜
Soran+1 yılArada takıyorum🤣
+1 yılÖn yargı falan yok abartma
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki
Yaş kaç senin peki
06 Yorumla
Soran+1 yılYirmi3
Soran+1 yılGelip bakabilirsin nasıl diye.
Soran+1 yılNasıl
+1 yılDoğma büyüme İstanbullu olmaktan aşııı memnunum
00 Yorumla
+1 yılDoguluyum aslen ama İzmirde büyüdüm
00 YorumlaMemnunum olduğum yerden
00 Yorumla
+1 yılŞehirler insanların menfaatini belirlemez
03 Yorumla- +1 yıl
@Canselllqx neyi belirler
- +1 yıl
Karakter belirler şehir yöresel geleneksel göreneksel olanı belirler
- +1 yıl
👍👍👍👍👍
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Ötüken
20 YorumlaDüşünme öyle
10 Yorumla
+1 yılNijerya
10 YorumlaYaşadığım yerden gayet mutluyumm
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Norveçli
10 Yorumlaİstanbul lu
10 Yorumla
+1 yılSivaslıyım yine Sivas.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZenci olmak isterdim
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@emints10 sen istemezmiydin doğru söyle
Cevap sahibi+1 yıl@emints10 aslında anlamlı ülke önemli değil zenci olmak isterim
Cevap sahibi+1 yıl@emints10 cik zenci deyince daha havalı
+1 yıldersimli kal iyidir
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet! Bencede.
- +1 yıl
kac yasindasin
- +1 yıl
seni bekliyorum
- Aile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı.
+1 yılNeden önyargılılar
06 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum
- +1 yıl
Bence böyle düşünme
- +1 yıl
Güzel şehir
Soran+1 yılBencede
- +1 yıl
Sende şehir kadar güzelsindir 😊
Soran+1 yılTeşekkür ederim♡
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇanakkale li olamazsınız
05 Yorumla
Soran+1 yılZaten olamam?
Cevap sahibi+1 yılNeden başka şehirli olmak isterdin
Soran+1 yılYazdım ya
Cevap sahibi+1 yılHer yerde var öyle insanlar ama
Cevap sahibi+1 yılNe gibi ön yargılar var
Kenya
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılİzmir
00 Yorumla
+1 yılTexas lı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,5b cevap paylaştı. Londra
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden derimli olmak güzel bence
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDersimli olmaktan gurur duyarim
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılDersimdemi yaşıyorsun böyle yazdigina göre başka yerde yasiyorsun
Soran+1 yılYo tuncelideyim hala
Cevap sahibi+1 yılHangi ilçe mazgirtliyim bende
Cevap sahibi+1 yılİzmir'de yaşıyorum
Soran+1 yılPertek
Cevap sahibi+1 yılGüzel
Soran+1 yılBuraları dağ bayır zannediyorlar yeşil ve su olan bi yer olduğuna inanamıyorlar
Cevap sahibi+1 yılÖyledir doğası harika biseydir Dersim'in
Gizli Üye(25-29)+1 yılTuncelileri severim bu arada ne bu önyargı
05 Yorumla
Soran+1 yılSen sevebilirsin ama insanlar bizi tanımıyor nedendir bilmem terörist ermeni yobaz falan sanıyorlar
Cevap sahibi+1 yılYavrucum herkesin ne dediğini onsemsersen bu hayat sana zindan olur. Sen kendine bak insanların ne dediğine değil
Soran+1 yılKesinlikle💜
Cevap sahibi+1 yılBiraz dertleşmek ister misin , sohbet edriz?
Soran+1 yılTeşekkür ederim istemem
+1 yılFark etmez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende haklısın
00 Yorumla
+1 yılNe bileyim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı