Yani artık 30 yaşına geldin hala evlenmedin mi neden çocukların yok senin yaşında olanların çocukları var bana hala neden torun vermedin akraba arkadaş baskısı aile baskısı neden bu yaşına kadar evlenmedin hayatını işine mi adayacaksın ölürken yanında kimse olmayacak mı hastayken ya da derken kimse bana yanımda olmayacak mı? Çevreye bakınca gerçekten böyle düşünen çok insan var sizde böyle düşünüyor musunuz ya da böyle yapan var mı?
İnsanlar belli bir yaştan sonra evliliği mecburiyet gözüyle bakıyorlar bu ne kadar doğru?
Benim abim çok fazla istiyor evlenmemi diyor ki senin şimdi olsaydı evlenseydin? çocuğun olmuştu bana dayı derdi sonra hiç belli olmaz sen evlenirsin sonra artık kardeşime bakarız mobilya falan ama annem hep abime engel oluyor hayır oğlum sana alınacak öyle diyorsun da seninde çoktan olmalıydı abimde hak verdi babam zaten istiyor demişti sende evleneceksin çocuğun olacak demişti ama annem öylesine diyor mesela biriyle sohbet ederken hep abim evlensin kafasında evet beni de diyor ama o kadar değil evet oda evlenecek diyor ama o kadar yoksa beni engelliyor çünkü takıntılı
Kadınlar için bir mantığı var. Yaş aldıkça çocuk yapması ve o çocuğa töleransı daha zor olacak. Ama erkekler için öyle bir durum yok. Saçma sapan hareketler diye düşünüyorum.
Ülkemizde adeta tabu haline gelmiş olan evlilik nesilden nesile soyun devam etmesi açısından yapılan bir eylemdir. Yurdum insanına göre eğer bir kadın veya bir erkek 30 yaşlarının ortalarına gelmiş ise onun evlenme yaşı geldi demektir. Hatta ne yazık ki kadınlar için "Evde Kaldı" diye bir söylem vardır. Dürüst olmak gerekirse evlenmenin yaşı yoktur. Her birey sorumluluk alabildiğini, olgunlaştığını fark ettiği anda evliliğe hazırdır.