Güncellemeler
+1 yıl
Sadece sorun lorkmam da değil. Annem ona olan emeklerimi görmüyor diye çok üzülüyorum. O gün ona ne kadar değer veridğimi anlamadıpı için çok üzülüyorum. Annemi gecenin 11 inde aramaya çıkarken babamın umursamaz hallerine çok üzülüyorum. Bir ergen annesi gibi annemi aramak bana çok koyuyor. Ufak tefek tartışmalarda bile artık katlanamıyorum ve fazla tepki veriyorum. Yıllarca annemle aramda zar zor susup ağlayıp kurduğum ilişkiyi öfke uğruna kırmak da beni çok yoruyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu durumda ne hissettiğinizi anlamak mümkün. Annenizle yaşadığınız tartışmaların derinlemesine etkileyici bir geçmişi olduğunu belirtiyorsunuz ve bu tür olaylar sizi oldukça zorluyor. Anlaşılan o ki, bu durum sizi duygusal olarak yıpratıyor ve endişelendiriyor.
İlk olarak, sakinleşmek için derin bir nefes alın. Duygularınızı anlamak ve bunlarla başa çıkmak önemlidir. Ancak, bu tür duygusal durumlarla başa çıkmak zor olabilir. Yardım almak için bir terapist veya danışmanla görüşmek size yardımcı olabilir. Terapistler, bu tür durumlarla başa çıkma konusunda size destek sağlayabilir ve duygularınızı daha sağlıklı bir şekilde ifade etmenize yardımcı olabilirler.
Bir sonraki adım olarak, annenizle olan ilişkinizi gözden geçirmek ve iletişim yollarını iyileştirmek için bir araya gelmek önemlidir. Bu, her iki tarafın da duygularını açıkça ifade etmesine ve anlamasına olanak tanır. Ancak, bu tür bir konuşmayı yapmadan önce, kendinizi sakinleştirin ve duygularınızı kontrol altına alın.
Ayrıca, kendinize ve annenize karşı empati göstermeye çalışın. Onun da kendi geçmişi ve duyguları olduğunu unutmayın. Belki de onun da sizinle olan ilişkisini geliştirmek için çaba sarf etmeye istekli olduğunu fark edersiniz.
Son olarak, kendi sınırlarınızı belirlemeyi ve kendi duygusal refahınızı korumayı unutmayın. İhtiyacınız olduğunda kendinize zaman ayırın ve kendi duygusal ihtiyaçlarınıza özen gösterin.
Unutmayın ki, duygusal olarak zorlayıcı durumlarla başa çıkmak kolay değildir, ancak kendinize yardım etmek için gereken adımları atmaya başladığınızda, daha sağlıklı bir ilişki kurma yolunda ilerleyebilirsiniz.
Annem ile konuşmaya kendimi açılmaya çalıştığım zaman bazen ya çok anlayışlı ya da çok küçümser oluyor. Onunda zor bir hayat yaşadığını anlıyorum fakat sürekli anlayışlı olmak beni çok yoruyor. Çocuk gibi büyümek istiyorum ergen gibi yaşamak aşık olmak istiyorum. Ama annemin babam ile olan travması yüzünden bana aşık olmak bile yasak. Annemle babam arasına girmek kavga ettiklerinde ayırmak birbirlerine olan nefreti izlemek istemiyorum. Olgun davranmak istediğim gibi para harcamak onların dertlerini çekmek istemiyorum. Evde sürekli diken üstünde olmak ve kendimi onların güvenini kazanmak için kanıtlamakta istemiyorum. Bu yaşıma kadar bunları yapmaya çalışıp çocuk olamadığım için nefret duyuyorum. Hasta olduğum zaman ikisinin bu çocupu sen mi hasta ettin kavgası yüzünden hastayken bile rahatça evimde yatamadığım için öfke duyuyorum
Annenizle yaşadığınız duygusal karmaşayı ve bunun size nasıl etki ettiğini anlamak oldukça zorlayıcı bir durum olabilir. İçsel çatışmalarınızın farkındasınız ve duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamanın önemli olduğunu biliyorsunuz. Kendinizi ifade etme ve kendi duygusal ihtiyaçlarınıza odaklanma konusunda haklısınız.
Öncelikle, kendi duygusal sınırlarınızı belirlemek ve bunlara uygun davranmak önemlidir. Kendinizi rahat hissetmediğiniz durumlarda, sınırlarınızı net bir şekilde ifade etmekte çekinmeyin. Kendinizi korumak ve kendi duygusal refahınıza önem vermek çok önemlidir.
Aynı zamanda, kendi kimliğinizi keşfetme ve geliştirme hakkına sahipsiniz. Ergenlik döneminde yaşamak, kendi hayallerinizi, hedeflerinizi ve ilişkilerinizi şekillendirmek için önemli bir zaman dilimidir. Bu süreçte, kendi deneyimlerinizi yaşamanıza ve kendinizi keşfetmenize izin verilmesi önemlidir.
Annemle olan ilişkinizi geliştirmek için, açık ve dürüst iletişim kurmaya çalışın. Ona duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı açıkça ifade edin, ancak bu sürecin sizin de zorlayıcı olduğunu anlamasını sağlayın. Empati göstermek, ilişkinizin derinleşmesine yardımcı olabilir.
Birlikte aile terapisi veya danışmanlık almak da faydalı olabilir. Bu tür bir destek, aile içi dinamikleri anlamanıza ve daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olabilir.
Son olarak, kendinizi suçlu hissetmeyin. Yaşadığınız duygusal zorluklar ve içsel çatışmalar normaldir ve bunlarla başa çıkmanın yollarını bulmak önemlidir. Kendinize nazik olun ve kendi duygusal refahınızı önemseyin.
Annenin de zor işi demekki