32 yaşındayım.. isteyenlerim çok olduysada ısınamadığım ve şartlarıma uymadığı için hiçbiriyle evlenemedim.. birilerini hayatıma alıp severek denemeye kalksam da hayal kırıklıkları yaşadım.. en son tanıştığım kişi meğer evliymiş, karısı kocasının benimle olan mesajları yakalamış, beni aradı hakaret küfür etti, ben kocasının evli olduğunu bilmedigimi söyledim biraz sakinleşti, biraz soru sordu kaç yaşında oldugumu sordu 32 yaşındayım dedim.. neyse bu sonra telefonu kapattı mesaj attı seni yaşlı bunak kocamı sana kaptırmam diyip yine dünya kadar küfür hakaret etti.. kendimi çok kötü hissettim, ablam vaktiyle evlenseydin bunlar başına gelmezdi bu sözleri duymazdin dedi.. evlenmedigim için gerçekten benmi suçluyum ya da kader miydi olmadı da başıma bunlar geldi?
+1 yılSanıyorum sizin duruma daha fazla gecikmeden müdahale etmek gerekiyor. Konuyu kaderden açtığınız için de olaya bu dünyadan ve öbür dünyadan bakmak istiyorum.
Öncelikle, ben her insanın yeteneği olan bir spor dalında, sevdiği bir müzik aletinde ve ekmeğini kazandığı işte profesyonel olmasını savunurum. Zira profesyonellik insana "Kendini bilme ve haddini bilme" gibi iki büyük ilim kazandırır. Bunun yanında karizma daima çekicidir.
Dolayısı ile güzelliği kadar karizması ile çekiciliği ve seçenekleri de artan bir kadının sevdiği erkeğe denk gelme ihtimali de istatistik açısından artış gösterir. Ki şu hayatta insanın elinden gelen de ancak "ihtimalleri kendi lehine çoğaltmaktır".
Bu sizin iradenizle gerçekleştirdiğiniz gayretinizken bir de İradelerin üstünde tüm Evreni yöneten üstün bir kudret ve irade vardır ki insanın küçük iradesi O'nunkinin yanında bir kasırganın içindeki saman çöpü gibi kalır.
Ve insan çoğu zaman O büyük güç ve iradeye sığınma ihtiyacı hisseder.
Şimdi ben de size O büyük iradenin son gönderdiği Peygamber vasıtası ile bize ulaştırdığı mesajdan bir kaç pasaj alıntılayacağım.
"Kullarım sana beni sorarlarsa, bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, biri bana dua ederek beni çağırdığında davet edenin davetine icabet ederim, öyleyse onlar da benim çağrıma icabet etsin ve bana iman etsin ki böylece doğru yolu bulabilsinler (Bakara 186)."
Size ulaştırmak istediğim ikinci ve asıl mesaj ise şu:
Türkiye’de 5 yıllık ilahiyat fakültelerinde, bitmek tükenmek bitmeyen sohbetlerinde, o uzuuun uzun süren ve insanın içini bayan kandil merasimlerinde, mevlid okumalarında ve televizyon programlarında anlatmayı bitiremedikleri İslam dinini Rabbimiz Beyyine suresinde sadece 3 cümle ile özetliyor.“Biz onlara, Dinde samimi bir şekilde sadece Allah’a kulluk etmelerini (gösteriş yapmamalarını), namazı kılıp zekâtı vermelerini emrettik. İşte sapa sağlam ayakta duran din de budur (Beyyine 6)”.
Günde 5 vakit namazın en uzunu 4 rekattir, abdest ile birlikte en çok 5 dakika sürer (ve biz kısa süren işleri “5 dakkaya geliyorum” diye söyleriz, Allah özellikle bize kısa gelecek kadar emretmiştir namazın süresini).
Zekat ancak ihtiyacının fazlasından vermektir, samimiyetse insanın özünde olan bir güzelliktir.
Kısacası duası Allah katında kabul görecek bir insan olmak hiç de zor değildir.
Çekici olmak için gerekeni yapın. Nasibinse Allah'ın elinde olduğu gerçeğini unutmadan onunla olan bağınızı kesmeyin.
Güzel bir söz vardır. Dua da istenir ama zaman belirtilmez diye. Siz isteyin sizin için en hayırlı olduğu zamanda doğru kişiyi karşınıza çıkartacak tek güçse O'dur.
22 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmışsınız bu konuyla ilgili sizle konuşmak isterim.
- +1 yıl
@Geologicalengineer Merhaba, aklınıza takılan ne varsa burdan sorabilirsiniz
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Keşke zamanında, maddi durumu en müsait olan çekici bir erkekle evlenseydin. Şimdi tecrübelerim 32 yaşında bir kadınla, sadece 40 yaş üstü ortalama veya maddi durumu iyi erkeğin veya 30 -35 yaşında kadınlar tarafından talep görmeyen fakir ve maddi durumu iyi itici şapşal bir erkeğin evleneceği yönünde olmakta.
30 lu yaşlarda çekici bir erkek, kolay kolay aynı yaşlarda birisiyle evlenmez. Deli gibi, aşık olmalı. Ama nice 30 lu yaşlı bayanlar var ki maddi durumu iyi 30-35 yaşında itici erkeklerle evlenebiliyorlar. Tipe bakmayıp itici, saf ve ezik ama maddi durumu iyi olan bir ezik erkeği tavlamaya bakacaksın. Bunlar, kolay evleniyor ve senin yaşıtların genelde bu tür erkeklerle evleniyor. Çok duydum, böyle.. Ama maddi durumu iyi olmalı, aksi halde çekemezsin veya sen böyle birisi istemezsin zaten00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. Yazıyı okudum ve gerçekten çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Evlilik nasip işi. Aklınızın ve kalbinizin kabul edemediği biri ile evlenmek -şahsi görüşüm- intihardır. Lütfen bu konuda kendinizi suçlamayın ve bundan sonra evlilik görüşmelerini çok çok daha iyi ve hassasiyet ile değerlendirin. Dış görünüş gibi fiziksel özelliklere çok takılmadan kişiliğine odaklanın karşınızdakinin. Ahlaka çok önem verin. Gerisi nasip. Umarım yakında karşınıza hayırlı bir kısmet çıkar ve çok mutlu olursunuz. Dualarım sizinle. ♥️
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bende evlenmedim ama halimden mutluyum. Bu kadın sana söylediklerini bana söylemiş olsaydı bekarım diye kendimi suçlu hissetmezdim çünkü suç bende değil o erkekte. Çünkü evli olduğunu söylememiş kendisinde sorun var. Yani senin bekar olması hayırlı neyse o olsun demek gerekir şikayet etmemelidir. Serbest bırak şükür içinde kal. Hiç beklemediği bir yerden kısmet çıkar.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,4b cevap paylaştı.
u +1 yılKader değil.. ya tipi yoktur insanın ya da parası yoktur
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. kadın dünyası cok garip anlamakta zorlanıyorum bu yazdıklarını açıkcası. yani yasın hani 55 değilki niye sana bunak der. 32 yasına kadar evlenmemek sucmudur evlenmemek sucmudur. senin mi başına bişeyler geliyor bu durumda. yani onun değil senin. niye sen küfür edilince sessiz kaldın öyle anladım en azından ben. yaşını niye sorar yaşına göre değerlendirmesimi değişicek o da garip. senin evli olduğunu bilmiyor olabilmen gayet dogal ki yalanda diyebilirsin o da var. diyelim biliyorsun ne olcak yani burada herkes kendinden sorumlu diye düşündüm. sen niye bu durumda kendine bi sorgu haline giriyorsun onu da anlamadım. evlenmemeyi tercih de edebilir bi bayan.
cocuk istemeyebilir hayatımı yasıcam der. kocaya da denmez bu no cocuk denmez. nasıl dicen. seks düşmanı olabilir. korkusu olabilir sekse. bağlanmak istemez birinin bağlanmasını. kendini tek kocayla sınırlamak istemez. o bu şu.
evlenmemek evet bencede kader soruna gelicek olursam demekki rabbim yazmamıs diceksin bende aynı durumdayım yani anlıyorum seni. beyaz atlı prens gelirse gelince burdan yaz gelim beraber dovelim bunca zaman nerdeydin sen diye:D
33 Yorumla
Soran+1 yılFarkındaysanız başkalarının yaptığını günahı suçu bile kendimden arıyorum evlenmemeyi suç işlemiş gibi hakaret küfürleri ben alıyorum.. yaşadığım toplumdan coğrafyadan nefret ediyorum..
- +1 yıl
moral bozma gizli üye. onun hayatı ona seninki sana. yetişkin bir insan da evli ise diğer kadınlardan erkeklerden kendini korumasını bi zahmet bilsin. sen ayartan bi hatunda olsan suç yine ayartılandadır bence. sen bekarsın herkeske oynasabilirsin gezebilirsin yani. sende kısıt yok. en sonki vakada öyle bence.
ama tabi toplum boyle algılamıyor birinin karısına sıkıysa salca ol:d kocası karım ırspılık ettti demez ki öyle de anlatmaz karısı yuksek ihtimal.
neyse ya cografyayı boş ver takıl gez dolaş. bekarlara bak. evlilerle gelecek olmaz. karısını bosamaz senin icin zaman kaybı. copsuz üzüm bulmak en iyisi. temiz sıfır km. bir hemcinsimi mutlu et işte bizde hatunsuz iyi olmuyoruz bence küsme. ama tabi kendi tercihin - +1 yıl
Bekar biri bekar birileriyle konuşabilir belli bir yaştaysa eğer karşı tarafın evli olup olmadığından emin olmalı bekarsa konusmasında bisey yok ama karşı taraf evliyse konuşamaz evli insanlarda kimseyle konusamaz. Gerçi bayan demis evli olduğunu bilmiyordum sanırım yalan söylemis heralde karşı taraf
+1 yılBahsi geçen ve sana saçma sapan mesaj atana takılma. Takılacaksan savcılığa ver, moruk kimmiş görsün, hakimin karşında bir renk değiştirir.
Evliliğe gelince, kader midir, keder midir tam bir şey diyemedim. 34 yaşında evlendim. 40 yaşında boşandım. Hem çok bekar, hem çok evli, hem çok dul kaldım.
EN güzeli sabah uyandığın zaman hayatında gereksiz tiplerin olmaması. Hepimizin yaşamı parmak izlerimiz gibi eşsiz. Mutlu olmayı hepimiz gibi sen de hak ediyorsun.
Güzel dileklerini esirgeme kendinden.
33 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun özel değilse boşanma sebebini öğrenebilir miyim?
- +1 yıl
@Hesapsız_Duygular ilgisizlikle başlayan derin bir yalnızlıktan sonra, varlığına tahammül edememek ve fiilen biten bir ilişkiyi hukuken de sonlandırmak ihtiyacı. Evlilik bence bu nedenle herkesin harcı değil. Belki benim de değildi. Ama sonuçta mutsuz ve asabi bir kadın olmak istemedim. Bazen kadınlar alışkanlıkları fark edilsin ister. Bu şekilde konuşmasa da anlaşılacağını düşünür. Çünkü kadın erkeği izler, kahvesini nasıl içer, en çok hangi yemeği sever.
Benim eşim benim hangi yemeği sevdiğimi bilmezdi örneğin.. vesselam uzun hikaye
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Evlenmek ya da evlenmemek kaderdir.
Kader ikiye ayrılır. İhtiyari ve ızdırari kader, ızdırari kaderde kulun hiçbir etkisi yoktur. İhtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir..
Evlilik sevgili ilişki bunlar cüzi irade ihtiyari kaderdir!
Diyorsun ki ısınamadım, uyuşmazdık, şartlar uymadı, hiçbir şey şak diye diye uymaz uyum sağlamaz. Karşılıklı çaba fedakarlık lazım!
Karşınızdaki insanın evli olduğunu bilmemek çok saçma, insan sevgilisinin evine gitmeli, ailesi ile tanışmalıdır...20 Yorumla
+1 yılAblan yanlış bir söz etmiş. Hiç alakası yok. O kişi ile diyalog kurmuş olmak da suçun yanlışın değil. burada en masumu sensin. O yüzden s... tir etmeyi bilmek, tecrübe diyip kefeyi doldurdum demeyi bilmek gerek. Vakti veya değil, kadere inananlar için bir parça kader, inanmayanlar için tercihtir, seçimdir. Adını her ne koyarsan. Kimse biri evlenmedi de bunları yaşadı diyemez. Diyen a... maktır. Evlenmiş olsaydın da buna benzer örneği yaşayabilirdin. Karşına doğru dürüst insan çıkmaması nasıl senin suçun olabilir ki... Bir bildiğim varsa o da; hayatımıza giren çıkan insanların vadesinin o kadar olduğudur. Ve bu daima böyle olacak. Evliler vadesiz mi? Sadece evli kalan ama ilişkilerinin vadesi dolmuş milyon insan var. Hiç kimse kimsenin ömürlüğü olamaz. Yaşama ters bu durum. Bakma kimse kabullenmek istemiyor. O yüzden kim giriyorsa hayatımıza, bir süre sonra çıkacak. Bunu bilerek hareket etmek gerek.
10 YorumlaKaderci isen kaderdir!
Adamla cikip onun evli oldugunu anlamamak ya tecrübesizligin ya da „32 olmanin“ verdigi bunalimin gözlerini kör etmesidir!
Is güç meslek sahibi degil isen bizim memleket 25ni gecirmis kiza „ev kurusu“ muamelesi yapiyor.
Türkiyede yasadiginizi unutmayın Mecidiyeköyde olsa Tunali Hilmide olsa burasi Türkiye.
Evde kalmis olmak sorun ama sadece sen kendin sorun edersen.
Böyle evde kalanlar, illa evleneyim diye kendilerini yırtıyor vede çetçöpe yem oluyor ( bak etrafina hatta sor)
Kendinle mutlu isen, evlenmemis olmak sorun olmaz pardon evde kalmis ( teşhisinde ismini koymak lazim)00 YorumlaAile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. Cok secici biri oldugun belli genelde senin gibi kızlar iyi insanı elinin tersiyle iter kötü sanarsın kötü insanında iyi sanıp inanırsın buda senin saflıgından temiz kalbinden kaynaklanır iyi kötüyü ayırt edemiyorsun sen ağızdan cıkan sözlere inanıyorsun şunu unutma iyi insan kendini Met etmez çünkü karekterinden emindir zamanla anlar der o car car konuşan cicek hediye alan yapmacık seviyorum aşkım diyenlerin dünyası sende o dünyanın içine düşmüşsün
50 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCanım böyle şeyler kader kısmet işi birazda. Bazı şeyler çok istemene rağmen olmuyorsa, Allah’ın bi bildiği vardır, seni mutsuzluktan köyü insanlardan koruyordur. Hani derler ya, her şerde binhayır vardır, işte tamda o konu. Allahım sevgili kuluymuşsun ki, evli olduğunu çok çabuk öğrenmişsin. O eşi olcak kadınada denecek çok şey var, ama burada söylenmez. Seni kandıran kocası, kadın sana horozlanıyor. Çok büyük konuşmuş, ama hiç boşa çabalamasın, o adam kafaya koyduysa o kadını illaki boynuzkayacak, senle değilsede başka kadınlarla, karısıda orta yerinden çatlamakla kalcak. Nikah masasında kendilerine sadakat sözü veren eşleri gidiyor aldatıyo hemde diğer kadınları kandırarak sonra kabak komple dışardaki kadınların başına patlıyo. Kocalarına yoz kondurmuyorlar onursuz haysiyetsizler. Hırsızın hiçmi suçu yok. Sinir oluyorum bu tip kadınlara. Ama çoğunluğu böyle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Şöyle düşün, evlenseydin de o 34 yaşında kocasını kovalayan kadın sen olacaktın? O evlenmiş de başı göğe mi ermiş? Senin derdin kadınım söylediği. Peki aldatılmak? Alfatilmaya giden süreç? Bunları yaşamak daha mı hafif? Evlenmeyi bu kadar kutsamayin kafanizda. Aşık olmadan evlenmek kendimi bile bile kafese koymaktır. Özgür hayatınızdan bu kadar şikayet ediyorsanız evlenseniz dertleriniz hiç bitmeyecek demek ki.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılAçık konuşacağım dokunacaklar illaki vardır. Evet kader şans ama bizlede ilgili olan şeyler var. Bekletiyi yüksek tutmuş olabilirsin. Genelde 30’a kadar evlenmeyen kadınlarda problem çıkıyor tecrübelerim bu yönde. Hangisi efendi düzgün desek farklı bir canavarla karşılaşıyoruz belki sen değilsindir ama 30 civarı evlilik yaşamayan kadın görünce uzak durmak ya da mesafeyi daha iyi ayarlayıp daha çok gözlemleyip öyle karar vermek gerekiyor çok yaşadım bu konuda tecrübem çok
03 Yorumla
Soran+1 yılYorumladiginiz gibi bir durum olmadı bende.. aksine ne kadar iyimser yaklaşsam da bu konuda şansım hiç yaver gitmedi.. neler çektim neler gördüm ama çıtayı asla yüksek tutmadım.. hayat karşıma hep hayal kırıklığı çıkaran kişileri çıkardı bunda gerçekten benim bir suçum yok..
- +1 yıl
Beklentiniz nedir
Soran+1 yılAilesiyle aynı evde yaşamamak, kimseye muhtaç olmadan yaşayacak kadar maddiyatin olmasi, zekanın kültürün olmasi, yanıma yakışacak birinin olmasi, cokmu şey istiyorum?
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKader degil ama seninde sart Mart diyerek ustten gitmen hata onun yerine biraz daha olurinda olman lazim. Ha konustugun kisinin evli olmasi falan bunlarda durumu bilmiyorum belkide o isaetleri sana verdi sen farketmedin. ya da tamamen adam maharetli bir yalanci bunu sen daha iyi bilirsin bence
04 Yorumla
Soran+1 yılŞart dediğimiz çok birsey beklemedim.. sadece kendime ait bir evde eşimle çocuklarımla huzurla yaşamak istedim.. görücü gelenlerin hepsi ev içine aileleriyle yasamami istediler..
- +1 yıl
Haaa bak ozaman kokune kadar haklisin tatlim. Bu isteginde israrci olman hakli. Ama mesela benim ev aile aparti usste annemler orta katta benim daire altta kardrsim var. Sen bundan rahatsiz olmasdin dimi. Sadecr daire ayri olsun istedin?
Soran+1 yılHayır kendi evim olduktan sonra neden dert edeyim.. gelenlerin hepsi evine ailesine misafir ağırlayacak hizmetçi istiyorlardı
- +1 yıl
Ozaman istegin gayet anlamli. Gqyet uygun. E evlenicek olan bi zahmet aile kurma seysine katlansin yani. Hem evknicek miss gibi guzel kizi alicak hemdr ayri eve cikamiyacak. Ozaman evlenmesinler. Kokune kadar arkandayim haklisin
- Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılBen de anlayamıyorum. Tip desen çirkin insanların yanında güzel insanlar olabiliyor, karakter desen beş para etmez insanlar var ki el üstünde tutuluyor. Bir türlü anlayamadın bu iş nasıl oluyor. Hayır mı şer mi kader mi başka bir şey mi anlayamıyorum.
10 Yorumla Kadınların geç evlenmesini anlamıyorum. Üniversite bitene kadar beklemek doğru olan ama sonrasında çok beklemek pek mantıklı değil.
Uygun biri çıkınca karşınıza evlenin. Çok kusursuz birini de aramayın.
Benim naçizane tavsiyem zengin mal mülk her yıl tatil lüks hayat aramayın, sizi seven değerli hissettirecek, merhametli iyi yürekli bir adam seçin..
Takdir sizin tabi ki...10 Yorumla
+1 yılArtık aşkı ısınmayı bırak araya mantık girmeli. Arkadaşımın aşkı bulmak çok senelerini aldı senin yaşlarda ve hala tek zamanla fikirlerini değişti ve mantık evliliği yapacak. Hayatın da hiç görmediği değeri de ilgiyide mutluluğu da mantık ilişkisinde tattı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 912 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik de nasip.. Siz evlilik istemişsiniz ve istiyorsunuz. İstemeyip pişmanlık duyulacak bir şey yapmamışsınız ki suçlu olasınız?
Bazı şeylerin olmayışı, olmasından daha hayırlıdır.. Evlilik yapınca belki de çok daha kötü bir durumda olabilirdiniz.
Siz yeterki yanlışa düşmeyin. Ucunda bekar ölmek bile olsa..
00 Yorumla
+1 yılKaderdir çünkü beğeneceğin kimse çıkmıyor olmuyor evlilik, ama çok da takmamak lazım eskiden olsa evde kaldı denirdi bu yaşta kıza ama artık evlenmeyen çok kız erkek var. Evlenmeden de mutlu olunur. Önemli olan hayatta bir amaç edinmek, evlenmeden mutlu olunmasaydı, boşananlar nasıl mutlu oluyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSen aşk bense dost acısı çektim. Kiminle arkadaş olduysam hep canım yandı. Sevgilim olsaydı neler gelirdi başıma? Ben 30 yaşıma gireceğim hiç kız arkadaşım olmadı. Bu dünyanın sonu değil, evlenmemek dünyanın sonu değil. Maganda bir erkekle evlenmek yerine bekar kalmak en iyisi. Allah önce sağlık ve huzur versin.
00 Yorumla Senin suc7n y9k bi çok evli erkek bunu yapıyor ama önemli olan birlikten sonra nasıl davrandığına bi kadın olarak guru duydum başka kız olsa konuşmaya devam ederdi evli olduğunu bile bile ne yazıkki erkekler oyle kandoriyolarki kesin eşine de sen yanastin diye anlatmıştır serefsizligi yapan adam yani oyuzden buna takma ayrıca yas8n da 32 çok bi yasin yok 40 yaşında evelnmiyen insan çok senin sucun değil bunlar ve evlenip o bayan g8bi bi kocan olacağına böyle kal daha iyi gercekten
00 Yorumla
+1 yılee birilerine sırf yakışıklı, parası var, helede memur diye inanıp güvenirse bayanlar, evlide çıkar, evlenir boşarda, evlenir aldatırda kusura bakmayında. tavsiyem karşınızda iyi birisi varsa birazcıkta siz birşeylerden ödün verin. taviz verin orta yolu bulup konuşun anlaşın. yoksa kimse kimseye uymaz ki
00 Yorumlakadınlar belli bir yaşı geçtikten sonra evlenebilme ihtimalleri düşüyor. sonuçta bir erkek bir kadını tercih ederken fiziksel özelliklerine göre tercih ediyor. kadınlarda bu durum daha çok kendini rahat ettirebilecek sosyoekonomik olarak güçlü erkeğe dönüyor. dediğim gibide yaş aldıkça sizi tercih edecek erkek sayısıda azalıyor. evlilik işi şans meselesi biraz fakat kendi yaptığın kararlarda istediğin kişilerle karşılaşamamayı veya sevebileceğin potansiyeldeki insanların karşına çıkmasını engellemiş olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılhahah canımsın ya telefonda sakin sakin konuşup sonradan niye mesaj atıyor. sen de niye sohbet ediyorsun? ikisiyle de ilişiğini kes.. evlenmemeyle alakası yok bu sözleri duymanın. gereksiz insanlarla muhatap olmayacaksın, o zaman duymazsın. evlenmemek de kader değil bence..
00 Yorumla
+1 yılKader midir bilemem ama çeşitli nedenlerin olduğu kesin. Kimi evlenmeyi tercih etmez kimi evlilik imkanı olmadığı için evlenmez kimi de doğru kişiyi bulamaz.. Benim gibiler de ülkede eşcinsel evlilik yasal olmadığı için evlenmez. Ama yine de şunu söylemek istiyorum, sevmediğimiz biriyle evlenmektense ömür boyu bekar kalmak çok daha iyidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe saçma, küçücük beyniyle hemcinsini yaşından vuruyor. Erkenden koşa koşa kocaya gidenler de bin pişman. Herkes belli bir yaşa gelince evli barklı olmak zorunda değil, bu bir tercih. Sırf toplum baskısı yüzünden yaşım geçer korkusuyla yanlış evlilikler yapan aptallar o kadar çok ki.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTanrı isteyene vermiyor istemeyene de en alasını veriyor, ben 44 yaşıma geldim çok istedim ama olmadı, artık ne kadere ne hayra ne de şerre inanmıyorum ve tanrının adaletine de zerre inancım güvenim kalmadı, bu saatten sonra dünyanın en güzel kadınıyla evleneceklerin hatta bütün kadınlar emrine amade deseler işim olmaz bu saatten sonra, lanet olsun hayata da evliliğe de bekârlığada
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle bisey var zamaninda görucu geliyor ise ve sen hepsini red ediyorsan biraz da senin hattan var
Bazi kizlar hepsini red yapiyor sonra bi yaş geliyor iste evlenmeedim felan diyorlar
Hayata cok secici olmaya gerek yok bzen iyise karakteri ahlakli merhametli calışgan ise düşünmkde fayda vr hersey para pul da degil10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılBiriyle ilişkin varsa e devletten bakacaksın evlilik durumuna. Üzülecek bir şey yok olan olmuş ders çıkartmışsın. İnsan yaşlandıkça beğenmekte de zorlanır. Gençsin daha bulursun birini ilk başta isinamayabilirsin biraz tanı vakit geçer iyi biriyse seversin. Olanlar oldu canını sıkacak bir şey yok 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılherkes evlenmek zorund değil. bu tamamen toplum dayatması. Ayrıca herkesin hayattan beklentisi çok farklı. Ben nasibe çok inanıyorum belki sizin başka zaman iyi bir insanla olacak. Erken evlenip mutsuz olan birçok insan var. Kimin ne dediğine takılmayın. Unutmayın ki bu hayatta tekiz. Evlenseniz bile bir gün bitebilir. Evli olup kendini yalnız hisseden bir sürü insan var. Başarı evlilik değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMadem o kadar hakaret ettiler boş yere gidip savcılığa şikayet etseydin ya Senin bilmediğin halde senden faydalanmış adamdan şikayetçi olabilirdin tazminat da alabilirdin üstüne üstlük Bir de rezil olurlardı Siz sessiz kaldıkça herkes dışarıdakine daha fazla göz dikecek
00 Yorumlaher şey nasip kısmet ama şöyle bişey var 30 dan sonra çok seçici oluyo insan adayların arasında ince eleyip çok sıkı dokuyosun bendede aynı durum var kısmetsizim ama ilerleyen zaman içinde karşına kim çıkar nasıl olur bilemeyiz tabiki
10 YorumlaKader iki türlüdür
Kişinin elinde olan ve olmayan
Elinde olana da seçim denir ve sen kendi tercihini bu yönde yapmışsın, sonuçta elde olmayan kader olmuyor
Mutluluk oturduğun yere gelmez , ona ulaşmak gerek10 YorumlaEvlen bence ama bunun için dogru insani bulman şans işi kader deyip kenara cekilirsen sorun büyür bence şimdi birini bulsan tanısan evlilik süreçleri 35 ine kadar evlen bence bende 1/2seneye evlenme düşünüyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence kader falan değil. Sadece yanlış kişilerdenk gelmiş. Sen doğru olduğun müddetçe, doğru kişiler gelecektir.
Seçeceksin. Toleranslarını biraz yükselt.
Şimdi seni tanımıyoruz da
00 Yorumla Çocuğun yaşı kaç sana bunak dedi ben tribe girdim 35 yaşında bekarım ilgi gösteren oluyor hastanede bakmıyorum falan anlamadım valla 32 neyi varmış yaşının evlilik yaşı bu yaşlara gelmedi mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılKocasi 36 kendisi 34 yaşında, 11 yıldır evliymiş.. Ben 32 yaşında hala bekar olduğum için yaşlı bunak dedi bana..
- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılAblanın söylediğinin ne alakası var ya.. nasip bu işler. senin şer gördüğünde hayır var aslında. ya bu şekilde değilde iş ilerledikçe sonra öğrenseydin evli olduğunu. umarım gönlüne göre birini bulursun. evlenmenin yaşı yok. hersey nasip
00 Yorumla
+1 yılMuhtemelen adam yalan yanlış şeyler soylmistir karısina da sen nasıl ayikmadin hayret geçmiş olsun insanları anlmak zor hem ne vvarmis yaşında genç sin daha daha en az 5yilin var evlilik için umarım iyi birini bulur mutlu olursun
00 YorumlaSenden kaynaklanan bir şey. Kendin diyorsun taliblerin olmuş sen beğenmemişsin. Zaten rüyanı süsleyen biriyle evlenemezsin, evlilik öyle bir şey değil, öyle yakışıklı efendi zengin olsun diye beklersen 50’yi rahat görürsün
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sen suçlu değilsin bu karşındaki mahluk adamın suçu herkesin hayattan beklentileri vardır kimisininki olur kimisininki sabır gerektirir
vaktinden önce çiçek açmaz
Allah gönlüne göre versin, kederlerinin üzerine bahar düşsün00 YorumlaEvlenmek için tedbir almak ve sebeplere yapışmak lazımdır. Mesela kötü biri ile evlenip de suçu kadere yüklemek doğru değildir. Tedbir alıp sebeplere yapıştıktan sonra evlenemedim diye kendini sıkıntılara sokmak çok yanlış olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence biz seçiyoruz kaderimizi, Kur'an da da yazıyor...
Yabancı bi adam en güzel yaş 40 evlilik için demişti
Ben katılıyorum, çocuk düşünmeyen için tabi ki harika bi yaş
41 yaşındayım ve sözlendim
Tabi spor yapan, kendine bakan,10 yaş genç gösteren için kolay evlilik 40 ta bile çok talibim var şükür 🙈41 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBeni de evli olduğunu saklayarak kandrdı başta birisi, ama çok sevdim onu
Boşandı sonra ama biz olmazdık 😢
Unutucam mecbur, hayata küsme yani
+1 yılBence evlenmek zorunlu bir şey değil, bunu bize hep bu şekilde lanse ettiler küçük yaştan beri. Ben şahsen evlenmeyi düşünmüyorum. Herkes anne baba olacak diye bir şey yok.
10 Yorumlaşartlarınızı en üstten belirlemezseniz evlenirsiniz.
ama türk kızısın işte bulunmaz hint kumaşı o yüzden "evlenememek" değil senin sorunun00 Yorumla
+1 yılGerçekten nasip işi asla üzülme. Sorun senin karşına düzgün birilerinin çıkmaması. Allah isteseydi düzgün birini gönderir evlenmeyi nasip ederdi demekki vakti var. Olmuyorsa da bir hayır var. Evlenenler şimdi daha da sıkıntı da belki bizi koruyor böyle düşün.
00 Yorumla
+1 yılAsla kader değildir. Sen seçme sonra kendini beğen sonra da kader diyemezsin yok öyle yağma. Ben inanmam bu dünyada her kıza mutlaka çok seven iyi kalpli bir erkek gelmiştir.
00 Yorumla
+1 yılyani seni zamanında isteyen olmuş en azından içine sinenleri hemen reddetmeseydin açık kapı bıraksaydın , şartlar zamanla değişir biraz kendi kendine yapmışsın
00 Yorumla
+1 yılMerhabalar
Evlilik kolay değil ama artık insanlara güven kalmadı ama bende 30a giriyorum girdim yıl olarak ama evlenmek istiyorum ama hala bir kız bulamadım kendime00 Yorumla
+1 yılBence çoluk çocuk için evlenilebilir başka bir artısı yok, maddi ihtiyaç yoksa, akıllı bir kadin çocuklardan sonra boşanır hayatını yaşar 😋🙈
12 Yorumla- +1 yıl
o nasıl oluyor anlamadım çocukla boşanmak hayatını yaşamak mı öyle mi düşünüyorsunuz?
- +1 yıl
Evet evlilik gereksiz tâbi herkesin mizaç farklı benim için böyle diyelim
- Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılO değil de, o beyinsiz karı nasıl bi model la?
Aldatan adam, kaptırılmayan yien adam dbdhdush.
Zavallı ya10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Kader değil kocaman bir şans şansın yoksa dünya guzelide olsan ewlenemezsin ewlensen bile mutlu olamazsin.
10 Yorumla29 yaşındayım evlenmek istiyorum merhametli biri karşıma çıkmadı
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende yazın 32 olacağım. Bende henüz evlenmedim. Kimseye içim isinmadi isinanlarda beni sevmedi.
211 Yorumla
Soran+1 yıl😔😔😔
Cevap sahibi+1 yıl91 li mısın 92 mi
Soran+1 yıl92 liyim
Cevap sahibi+1 yılHimm bende. Biz ne ara 32 olduk yaa. Şahsen ben 27 sanıyorum kendimi
Cevap sahibi+1 yılHâlâ
Soran+1 yılBende yaşımı göstermiyorum ama ruhum 80 olmuş gibi hissediyorum
Cevap sahibi+1 yılÇokta kafaya takma bence. Olacağı varsa olur. Çok zor bir durum
Soran+1 yılHem kafaya takma hemde çok zor bir durum ne demek oluyor bu nasıl çelişki
Cevap sahibi+1 yılAynı cümleye yazdım karıştı. Hani yaşın ilerlemesi kimseyi bulamamak zor. Ama kafayada takmamak lazım bir yandan
- +1 yıl
Allah alah niyeki
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki kaderdir. Ama ben kocamı kaptırmam lafına takıldım. O nesaçma bi cümle öyle.. çok arabesk çok cahilce..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılYauv evlenmek isteseydin evlenirdin. Yaşın küçük olsaydı da bu sefer başka şekilde hakaret yiyecektin.
00 Yorumla Bizim mahallede iyi turşu kuran yaşlı bi nenemiz var ölmeden gel bir görün istersen o sirkeylemi tuzla mı limonla mı karar verir 😁
00 YorumlaKader mi bilmem ama, bekar kalman evlenmiş olmak ve bu yaşadığın gibi bir durum yaşayıp kocanı yakalamaktan iyidir. Çokta şey yapma yani, boş ver.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBiri ile tanışıp güvenip sevmek evlenmek çok zor bende 33 yaşındayım aynı şekilde ne olacak bilmiyorum
00 Yorumla Kaderdir kısmettir. Ama kaderınde kismetinde gayretine hasrettir. Gayret etmen lazım gevşek bırakmaman lazım.
00 Yorumla
+1 yılŞans kısmet insanın atağına geliyor onu istemem bunu istemem derken nasiplerini teptikten sonra o kısmetlerin önü kesiliyor sonra
00 YorumlaGeçmiş olsun normal bunlar sevdiğin hayatı yaşa olursa olur kafaya takmaya gerek yok yarını kim biliyor
00 YorumlaEvlenmemek ilr alakalı değil bu. Ne iş yapıyosun?
02 Yorumla
Soran+1 yılEv kızıyım
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşın 32 tanıştığın görüştüğün insanlar haliyle yaşıtın veya büyük senden o yaş grupları da çoğunlukla evli bununla karşılaşmayı beklemeliydin beklemelisin kimse evlenmek zorunda değil tabiki de sadece karşı tarafın evli olma ihtimali kafanda dursun
00 Yorumla- Devamını Gör (133)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer