Evet öyle çok avantajı var ama bazen çok sıkıntı oluyor zaten son yakın dönemde kan davası vs nedir öğrenmiş oldum bu yaşımda maalesef:( bazı şeyler göründüğü gibi olmuyor
Hadi ordan çok aşirette olan arkadaşım oldu bizzat kendileri itiraf ediyorlar böyle şeyleri her türlü şey var akraba evliliğinden tut küçük yaşta evliliği kadar
Valla bizde bugüne kadar hiç görmedim küçük yaş evlilik son 20 yıldır çünkü yirmi yaşındayım öncesinde olabilir tabi bilmiyorum akraba evliliği normal bu arada ne var bunda
O kadar abartı ama en son bir kuzenim evlendi 100k Euro takıldı baya altın takıldı kaç kg bilmiyorum ama o kadar da abartmasinlar en fazla bir iki kilodur
Bencede çok iyi bu aile yapısı çok iyi mesela bne üni biritince evlenirsem babam bir tane ev hediye ediyor üstüne düğüm masrafları ev masrafları herşeyi karşılıyor ve düğünden gelen paralar bana kalıyor eşimin mehiri de ona kalıyor gül gibi bir başlangıç oluyor😀
Vayyy be . Benim altın set gitti bile Kredi borcuna Burma bileziklerim de gitti. Hemde ben uyurken habersiz alp götürmüş esim.. çok zoruma gitti küstüm 2 hafta. 🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İstediğin toplulukta ol birileri yer birileri de boş beleş fanatikligini yapar. Akıllı olmak lazım
Evet aşiret diyince zengin saniyorlar tüm üyeleri ama öyle değil
Tabiki öyle. Belli aileler dısında hepsi normal sıradan maddiyata sahip ve hatta aşiret yüzünden olumsuzluk bile yaşarlar. Kavga cinayet vs
Evet öyle çok avantajı var ama bazen çok sıkıntı oluyor zaten son yakın dönemde kan davası vs nedir öğrenmiş oldum bu yaşımda maalesef:( bazı şeyler göründüğü gibi olmuyor
Kötü bişey ya one öyle gelenek görenek akrablar dedikodular
Dedikodu ne alaka aşiretle ve gelenek göreneklerimizde ne varmış
Aşiret olunca gelenek örf adet düşkünlüğü oluyor ayrıca dedikoduda çok oluyor
Çok alakası yok
Hadi ordan çok aşirette olan arkadaşım oldu bizzat kendileri itiraf ediyorlar böyle şeyleri her türlü şey var akraba evliliğinden tut küçük yaşta evliliği kadar
Valla bizde bugüne kadar hiç görmedim küçük yaş evlilik son 20 yıldır çünkü yirmi yaşındayım öncesinde olabilir tabi bilmiyorum akraba evliliği normal bu arada ne var bunda
Tamam çocuğunuz sma hastası olursa bizim sorunumuz değil o zaman madem normal bişey akraba evliliği
Bugüne kadar uzak yakın çevremde hiç sma hastası olmadı?
Tek sma hastası olunmuyor yalnız talasemi, kistik fibro, Akdeniz anemisi , zeka geriliği , engelli doğumu gibi daha bir sürü hastalık var
Evet ama öyle büyük risk yok bende çok tasvip etmiyorum zten akraba evliliğini önceden çok vardı artık eskisi kadar çok değil
gelinin kilosu kadar altın takıyonuz mu cidden
O kadar abartı ama en son bir kuzenim evlendi 100k Euro takıldı baya altın takıldı kaç kg bilmiyorum ama o kadar da abartmasinlar en fazla bir iki kilodur
ohaaaa
Öyle valla
iyiymiş
Eyww
Detaylı bilmiyorum.
Ama merakta ediyorum 😀😆
Neyi?
Anlat bilim
Çok detay var bence görüşleri oku
Anladım
Para ve altın konusu iyimis.
😄😃
Bencede çok iyi bu aile yapısı çok iyi mesela bne üni biritince evlenirsem babam bir tane ev hediye ediyor üstüne düğüm masrafları ev masrafları herşeyi karşılıyor ve düğünden gelen paralar bana kalıyor eşimin mehiri de ona kalıyor gül gibi bir başlangıç oluyor😀
Vayyy be .
Benim altın set gitti bile
Kredi borcuna
Burma bileziklerim de gitti.
Hemde ben uyurken habersiz alp götürmüş esim.. çok zoruma gitti küstüm 2 hafta.
🙂
Kredi haram eşin yanlış yapmış hemde çok bence boşanma gerekçesi bu
Evimizi kredili satın aldı pandemi de.
Kira da oturmak daha zor ama.
Öteki taraf ateş olacak ama bu daha da zor
Ben orasını bilemem.
Oğlan evi onlar.
😃
Borç benim değil ki
Sende ortaksin
Neden
?
Tapu benim üstüme deel
Eşlerin mal varlığı ortaktır 😀
Nasıl ortak ya tapu onun üstüne sadece?
Ikimizin üstüne olsa anlardım
Dinen ortak
Hmm nasip.
Ama kirada değiliz buna şükür.
şu an ki ekonomide hemde
Bir yönden iyi bir yönden de kötüdür bence
Kötü olan ne
Evli olsam devamlı misafir gelir. Aile ilişkileri sıkı olduğunu biliyorum
Biz misafir gelince mutlu oluyoruz keyifli oluyor
Ama mutfakla sen ilgilenmiyorsun
Olsun bu işler böyle parayı eve getirende kadınlar değil
Getiren var
İşte bizde gerek yok buna eğer ki getiriyorsa erkekte mutfak işi yapar merak etme
Umarım öyledir genelde erkekler kaçar
Yok be nesil değişiyor
Benlik diil noooo
Olabilir saygı duyarım
Bence güzel
Eyvallah