22 yaşındayım. 23-20 yas civarında birkaç erkekle evlilik için görüştüm. Maalesef cok cocuk gibiydiler, asla yaşıt gibi değildik. Genel olarak erkeklerin geç olgunlaştığını düsünüyorum
erkekler küçükken sürekli topa kafa atmaktan beyin hücreleri ölmüş
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOlgunluk kavramı, öznel ve önyargılı düşüncelere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu durum, bazı kişilerin kendilerini kartal gibi olgun, bazılarını ise tavuk gibi toy olarak görmesine yol açabilir. Fakat bu tür benzetmeler, masallarda kalan ve gerçeklikle örtüşmeyen bir bakış açısını yansıtır.
Küçük bir veri setinden elde edilen sonuçları, büyük veri kümeleriyle karşılaştırmak ve genellemelere varmak hatalı sonuçlara yol açabilir. Olgunluk algısı söz konusu olduğunda, öncelikle kendi mantık süzgecimizin farkında olmalı ve bireysel değerlendirmeler yapmalıyız. Aksi takdirde, "erkekler geç olgunlaşır" gibi önyargılı yaklaşımlar hatalı varsayımlara ve yanlış değerlendirmelere yol açacaktır.
Kişisel gözlemlerin yanı sıra, olgunluk algısını değerlendiren kişinin bu konudaki bilgi birikimi de göz ardı edilmemesi gereken önemli bir unsurdur. Nesnel ve somut bulgulara ek olarak, değerlendirmeyi yapan kişinin bakış açısı ve bilgi birikimi de olgunluk algısını etkileyen faktörler arasında yer alır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet bacım kesinlikle doğru. Erkek sonradan kendini doğurur. Erkek, ne kadar acı çeker ve bu acılardan ders çıkarırsa o kadar erkek olur. Bunun daha çok deneyimle ilgisi var. Kadınlar, kadın olarak doğar; erkeklerse kendilerini Erkek yapmak zorundalar. The Godfather filminin meşhur mottosu da bu yöndedir: Men are not born; they grow men. Sıfırdan doğan erkek, zamanla kendini inşaa eder. İşin fıtratında bu vardır. Dünyaya bakarsan erkeğin sürekli inşaa eden olduğunu görürsün. Bu inşaa etme sürecine erkeğin kendini erkek yapma vasfı da dâhildir.
42 Yorumla
Soran+1 yılEver cok dogru
Erkekler geç olgunlaşmıyor sadece kadınların doğru tanımı çok karmaşık.
Genelde olmasını istedikleri kişinin tam tersini buluyorlar.
Nerede psikopat var, mutlaka kız arkadaşı vardır.
Ama işinde gücünde namuslu, iyi kalpli erkeklerin çoğu yalnızdır.08 Yorumla
Soran+1 yılYoo
Soran+1 yılNasip bu işler hocam ya dengini bulana kadar yalnız kalmakta sorun yok bence zor olabilir ama rastgele biriyle olmaktan iyidir
Soran+1 yılEvet oluyo tabii ki gözünü bi aç da bak abicim
Soran+1 yılMe
+1 yılKesinlikle iliskide erkek büyük olmalı
41 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
138Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u +1 yılherkes aynı değildir karaktere göre değişiyor. ben mesela yaşıma göre çok olgunum.. hatta bu yüzden de yaşıtlarım ile değil benden büyükler ile anlaşırım
10 Yorumla Günümüz toplumunda erkeğin bazı vasıfları elinden alındığı için ve erkeklerin eğlenmeye yönelik yapısı nedeniyle böyle bir algı var yani şahsen tanıdığım olan 20 li yaşlardaki erkeklerde hâla sulu göz olanıda var Savaş uçağı çizende, eskiden 20 yaşındaki erkekler kral olurdu şimdi 30 yaşlardaki bazı tanıdıklarım hala kız peşinde koşmaya çalışıyor dediğim gibi ben bu algının sebebini günümüzdeki cinsiyet algısında görüyorum ama şuda varki erkekler olgunlasinca tam olgun oluyor kadınların çoğu hissi baktıkları için 50 sinde bile çocuksu hisleri devam edebiyor istedikleri kadar olgunlaşsınlar
10 Yorumla
+1 yılBende bir erkek olarak erkeklerin genelde geç olgunlaştığını düşünüyorum.
Ama şöyle bir durum var. Öncelikle erkeklerin olgunlaşma kriterleri yaşadıkları hayata, büyütülme biçimine göre de değişir. Küçük yaşlardan itibaren zor ortamda büyüyen veya çalışmak zorunda kalan erkekler daha çabuk büyür. Çünkü hayat şartları ona bunu gerektirmiştir ve ister istemez olgunlaşır. Ayrıca kendi ayakları üzerinde duran ve arkadaş ortamına da bağlı olan tek yaşayan bireyler de erken olgunlaşır. Bu benim tamamen kendi düşüncem. Mesela benim de yaşım büyük ve hala tam olgun olduğumu düşünmüyorum. Hayatın her şeyin farkındayım küçüklükten beri de aileden ayrı büyüdüm sayılır ama yaşadığım ortamlar ve arkadaş çevresi olgunlaşmama belki de müsaade etmedi. Kendimi hala çocuk gibi düşünüyorum gerçi biraz da rahat yaşamayı seviyorum ama sonuç olarak birazda kişilikle de alakalı olabilir.10 YorumlaBeynin dürtü kontrolü, planlama ve geleceğe yönelik yönelim ile ilişki olan ve bazen 'beynin CEO'su” olarak adlandırılan kısımları çoğunlukla prefrontal kortekste bulunur ve bu kısım erkeklerde kızlara göre yaklaşık iki yıl daha geç olgunlaşır. Ayrıca bu her erkek için geçerli degildir.
11 Yorumla
Soran+1 yılSonunda bilimsel bi cevap
- Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılBelki de sen olgun birisindir. Zekân yüksektir. 60 yaşına gelmiş halen 12 yaşında çocuk aklına sahip milyonlarca yetişkin var bu toplumda. 17 yaşımdan beri çoğu şey, çoğu insan, düşünce saçma geliyor bana. Benim de karşıma hiç istediğim gibi biri çıkmadı. Şans diyorum sadece. Yaş değil mesele belki birgün senden yaşça küçük ama çok olgun birini bile tanıyabilirsin. Tamamen nasip kısmet.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Senin yaşıtların sokakta top oynayıp, topa kafa atan nesilden olma şansını yakalayamadı. Onlar tıpkı siz kızlar gibi, bilgisayar, telefon başında zaman geçirmekten dolayı hımbıl, gdo'lu tipler haline dönüştüler.
16 Yorumla
Soran+1 yılTopa kafa atan nesilden miras kalmış o zaman beyin hasarı
Soran+1 yılSiz istisnasınız o halde
Soran+1 yılİşimiz bu
+1 yılSöylediğin konu istekler ve tercihler babında değişim gösteriyor. Keza alternatifler olarak da farkediyor. 30 yaşında bana evin araban olsun denince bende diyebiliyorum onlar varsa seni ne yapayım. Yaklaşım olarak, etkileşim olarak çok farklı haller kafa dengini aramak kâfi, bulup bulamaması menfii bir durum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Sebebi olan top bu
32 Yorumla
Soran+1 yılKfşeflmeodkwlfneoe
Soran+1 yılYıldızı sana vericem pikaçu
+1 yılBilimsel olarak da öyle olduğu düşünülüyor ama yine de ne olursa olsun ”Beyin hücreleri ölmüş.” gibi aşağılayıcı bir cümle kullanmanı doğru bulmuyorum! Sonuç olarak herkesin yaşantısı farklı.
Küçük yaşta çalışmak zorunda kalan bir erkekle, el bebek gül bebek büyütülen erkek aynı olur mu?
Lütfen, genel konuşmayın!025 Yorumla
Soran+1 yılOf saka yapıyoruz ablacım aglama
- +1 yıl
Bu zeka seviyesinde birisine yorum yaptığım için üzüldüm! Yaptığım yorumu silerseniz, sevinirim!
Soran+1 yılAğla bi de istersen
- +1 yıl
: ) Gecemi, sizin gibi biriyle mahvetmek istemiyorum.
Soran+1 yılYok ben mahvetcem
- +1 yıl
Hayal gücünüz yüksek!
Soran+1 yılBağırma bana
- +1 yıl
Sesimi yükseltmek zorunda kalacağım kadar değeriniz yok!
Soran+1 yılKalbimi kırıyorsun artık he
- +1 yıl
Rica etsem, rahat bırakır mısınız artık beni? Teşekkür ederim şimdiden!
Soran+1 yılYok! Sardı sohbet bırakmam
- +1 yıl
Ben, sizi üzerim!
Soran+1 yılHayırdır deccal mısın
- +1 yıl
Kırıcı!
Soran+1 yılKalbim yok korkma
- +1 yıl
Tamam, barışalım. Üzgün uyuma!
Soran+1 yılKüstüm
- +1 yıl
Bir insan, tanımadığı birisine nasıl küsebilir?
Neyse, hadi barışalım?
Soran+1 yılI-ıh
- +1 yıl
Ne demek ”I-ıh”? Hadi, barışalım!
Soran+1 yılYok barışmam
- +1 yıl
Sebep?
Soran+1 yılHak etmiyosun
- +1 yıl
Sizin tercihiniz! İyi geceler.
Soran+1 yılElveda
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir şey yok erkekler geç olgunlaşıyor diye veya kızlar erken olgunlaşıyor filan evlilik evcilik oyunu degildir basit bir sey degildir diger yandan evlilik erkegin üzerine yük binmesidir sadece başka bir şey degil seninkisi sağacak enayi bulamadim oluyor sadece
01 Yorumla
Soran+1 yılOf aynen
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Duyduğum en komik cümle olabilir top kısmında
@sozsuzzaman
22 Yorumla
Soran+1 yılAy şakasına yazdım ona bile kurulmuş bu erkolar
Biraz daha iyi analiz gerektiriyor bu durum. Evet erkekler geç olgunlaşıyor, dünya genelinde böyle. Kadınların belirli standart özellikleri olduğu gibi erkeklerin de var. Hepimizin ortak bir hatası da tanımaktan ve uyum sağlamaktansa tecrübemiz olmayan konularda "biliyormuş" gibi yapmak. Bu yüzden çoğu zaman yanılıyor ve ön yargılı oluyoruz. Toplumumuzun durumu ve eğitimimizin de bunda payı büyük...
00 Yorumla
+1 yılSorumluluk denilen şey ortadan kaldırdık ta ondan aile ile alakalı ne bekliyorsunuz ki cocugu kucuken tablet telefonla yetistiriyoruz örf adet ayıp vsvs gibi şeyleri ogretemiyoruz ağır başlı olmayı yani
10 YorumlaAnneler preslerini elbebek yetiştirdikleri için, askere gidene kadar Anne bir hizmetkar gibi önünde pervane oluyor da ondan.. sonra evlenince Annelik bekliyor karısından:) evlilik de uzun sürmüyor zaten bu yüzden:))
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılErgenliğe geç giriyoruz da ondan. Bizim suçumuz değil. 🤷♂️
15 Yorumla
Soran+1 yılHiç çıkamıyorsunuz sonra
- +1 yıl
Öyle ise de yine bizim suçumuz değil. 🤷♂️😅
Soran+1 yılAllah kurtarsın abicim
- +1 yıl
Amin. 🙏😅
Bizden de sizi. 🤦♂️😂🤣
Soran+1 yıl😄
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Erkeklerin çoğu kafaya bişey takmaz. Çocuksu davranışlar olabilir cıvık davranabilir bunlar sana ciddi davranışlar olarak gelmeyeceği için daha beyni gelişmemiş bunun diyebiliyorsun. Ama genelleme yapman da hiç hoş değil. Ona bakarsan 33 34 yaşında ne kadınlar gördüm aşığıyla otellerde yatan eve geç gelen kocasına da seviyorum rolü yapan aldatan kadınlar.
00 YorumlaBu senin olgunluk kavramına bağlı ayrıca yaşla alakası yok onun bence yaşanmışlıklarla alakası var. Bu sadece erkekler için geçerli değil iki tarafta da bu durumlar söz konusu
10 YorumlaBizler düşmeden neden kalkilacağını öğrenemeyiz ve asıl maskülenliğin zorluklar karşısında dimdik durduğunu da acı çekerek öğreniriz tabi kimisi bu durumu böyle değerlendirmez salla der devam eder bu tipler kendilerine zulmeden erkeklerdir yani sözün özü iyi bir adam meyhane de bile bozulmaz kötü bir adam kilise de bil düzelmez 23 yaşında olup 40 yaşında gibi olgunluk veren erkekler de vardır dolayısıyla genelleme yapmak yanlış olur..
10 YorumlaAslında bu tecrübe ile ilgilidir bence.20 yaşında birisi vardır hayatın tokadını yemekten olgunlaşmıştır. biri vardır 40 yaşındadır zorluk görmemiştir adam olmaz. bunun gibi
10 YorumlaErkeklere nazarende kadınlar daha çabuk ulaşıyor doğru biraz daha kişinin yaşamına bağlı bu bazı insanlar hayatin küçük yaşta bazı zorluklara ittiği için bazı kişiler küçük yaşta olgunlaşıyor ama şöyle de bir şey var ki kadınlar daha çabuk olgunlaştığı için daha çabuk da yaşlanıyor erkeklerden
10 Yorumla
+1 yılEvet biz erkekler geç olgunlaşırız. Nedenleri belli çünkü erkek egemen toplumlarız ve erkekler kadınlara oranla aşırı rahat yetişiyor buda erkeklerin gevşek olmasına bundan dolayı da çoğu şeyi ciddiye almamasına neden oluyor. Bir nedeni de cehalet, ne istediğini bilmeyen, az okuyan, az gören gevşek olur. Ülkemizdeki erkeklerin entelektüel birikimi de yerlerde olduğu için geç olgunlaşıyoruz çünkü gevşeğiz.
10 YorumlaBence Yaşadığı hayata bağlı,
Kimi zor bir hayat Yaşar ve çok erken yaşta Olgunlaşır diğeri rahat bir hayattan gelir çok geç olgunlaşır.10 Yorumla
+1 yılYaşanmışlık, kişilik yapısı vs çok etkili bu konuda ama yapılan genelleme maalesef doğru. 18 yaşında olgun erkekler istisna oluyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı. Yaşla âlakası yok, yaşadıklarınla âlakalı maalesef.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 542 cevap paylaştı.
+1 yılDeğişir yaşadığı hayata bağlı ben çocukken olgunlaştım buna mecburdum kimisi de geç olgunlaşır 20 yaşında hala çocuktur. Ama genel olarak kızlar yaşıt erkeklerden daha olgun oluyor orasi da ayrı bir konu
00 Yorumla
+1 yılolgunluk yaşla olmuyor yaşanmışlıkla oluyor ben erken yaştan olgunlaştım her erkek aynı değildir bazı olgunlar var çok çocukça hareketler yapar bazı yaşı küçükler vardır o olgun yaşta olanlardan daha olgunca düşünür her şey yaşla olmuyor başla olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 755 cevap paylaştı. 20yaşomda eriştim bir babanın olgunluğuna cocugum olmadı ama şöyle derler bır erkek cok sevdiğini kaybedene kadar olgunlaşmaz diye ben bu şekilde aştım o sınırı herkese aynı kader yazılmadı sonuçta elbebek buyuyenler cocuk tur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı. 45 yaşına gelmiş adam olamamışlar var maalesef! Kesinlikle katılıyorum 👍🏻
10 YorumlaÇünkü zorluk görmüyorlar el bebek süt bebek yetişiyorlar
10 YorumlaDoğru bu yüzden kendimizden küçüklerle ilgileniyoruz çoğunluk olarak
11 Yorumla
+1 yılcinsiyetler arası fark var işte yapacak bir şey yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı. Doğru erkekle kız arasında olgunlaşmadan 5 yaş farkı var sana uygun olanı 25-30 arası olur
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle ve yüzde yüz doğru onun için erkek buyuk kadın küçük olmalı evlilikte 27 22 gibi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılBen hala olgunlaşmadım demekki sorun benden kaynaklanmıyor.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlarda çok barbie oynadığı için aşırı çocuk a davranıp ilgi sevgi istiyorlar utanmasalar altında biz temizleyip değiştirecek
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen sen maykıl jeksının karısı mısın niye soyadını aldın
- +1 yıl
İşte böyle çocukca konuşmadan bahsediyorum aynen öyle kendince birde laf sokuyor evlilik bekliyor ergenliğini daha atlatamamışsın çocuk sen
Soran+1 yılMdösxlösşsmşemdld
+1 yılYetiştiğin yer aldığın eğitiminde katkısı olduğunu düşünüyorum çünkü ben 14-15 yaşlarımda olgunlaştım. Hatırlıyorum benle konuşunca sanki yetiştik biriyle konuşuyor gibi hissediyorum diyordu bi abim
00 Yorumla
+1 yılBence bu durum erkeklerin toplum tarafından işte erkek ağlamaz erkek şöyle böyle olmaz diyerek yaptırım içinde bulunarak işlem yapılmasından kaynaklanıyor
00 Yorumla
+1 yılAlakasız. Topa kafa vurmanın da alakası yok. Coğu kadının geç olgunlastığını düşünüyorum ben.
03 Yorumla
Soran+1 yılAy topla nasıl alakası yok şaka mı yapıyosunnnn
- +1 yıl
Kimsenin yanında böyle bişi deme bence. Senin dediğin doğru olsaydı, eski futbolcular teknik direktör koç hatta daha yüksek yerlere gelemezlerdi.
Soran+1 yılÖf dalga geçiyoruz zaten babalık
+1 yıl16 yaşındaki kızın olgunluğu 40 yaşındaki adamla eşittir
02 Yorumla
Soran+1 yılYuh o kadar da değil
- +1 yıl
O kadar
Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. bu çağ gençleri aile kavramının peşinde değiller sanırım
01 Yorumla
Soran+1 yılYok maalesef
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yıl- + sjlajskjs. Ben daha bu kivamdayim meselaa sjlsjsksk
01 Yorumla
Soran+1 yılEyvah eyvah
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Öyle gibi görünüyor ama erkek kazancı ve işleri düzgün gidince diğer somut şeylere fazla takılmadığı için daha olgun görünüyor kadınların gözünde
00 Yorumla
+1 yıl43 yaşındayım ve 15 yaşında ki halimle hiç bir fark yok kişilik ve kural olarak , senin dediğin bazılarına geçerli olabilir
00 YorumlaSen de yaşlanınca yanında ablası gibi duracaksın.. Bu işler böyle erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşırlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılErkekler olgunlasmasında !! Aile ve çevre önemli yer kaplıyor zaman tamamen kendi gelişmesine bağlı!!
00 Yorumla
+1 yılYalan be
27 yaşında
50 yaşında adamın ruhunu taşıyor gibiyim05 Yorumla
Soran+1 yılYaşanmışlık var
- +1 yıl
Gözyaşım dinmez
Karanlık odalarda ağlar erkekler belli etmez
Soran+1 yılAy ağlamayın cok kadınsı
- +1 yıl
Odun gibisin derler ama soran yok ne derdin var
Paran var mı
İyi mısın - +1 yıl
Ağlamak cinsiyetle alakalı değildir
Ruhu rahatlatır
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl23 yaşında bir erkek asla evlilik düşünmez. Belki tek seferlik yatak arkadaşı olur, o da güvenilmez olur
02 Yorumla- +1 yıl
@BalalarBabası aynenn
- +1 yıl
@IamTamo23 bir erkeğin evlilik yaşı, bence 30a yakın. Daha küçük yaştaki erkekler hebele hübele Pes fifa takılır.
ben istiyorum ve kafadayım ama sorun şu ki param yetmiyor şu anda :)
03 Yorumla
Soran+1 yılGenel problem
Soran+1 yılEvet öyle
+1 yılBırakmıyosunuz yaşıyalım. Git 30lu yaşlarda birini bul
06 Yorumla
Soran+1 yılBuluruz hocam ne olmuş
- +1 yıl
Bulamadın dimi
Soran+1 yılAramıyorum
- +1 yıl
Haliyle bulamıyorsun. Üzülme herkesin kaderi işte seninmide yalnızlık
Soran+1 yılAbicim senin de 30dan pek farkın yok biliyor musun
- +1 yıl
Bana bulaşma daha 30 lu yaşlarıma çok var kanka
Aile & Toplum konusunda 828 cevap paylaştı. Yani böyle olan kızlar da var. Belki de yapısal bilemiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılKızlarda daha az bence erkeklerin çoğunluğu böyle
Bilmem Allah olgunlaşma suremizi uzun programlamis sanırım biz hep çocuguz adnjdjd
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
10 YorumlaBunun cinsiyetle alakası yok tutturmussunuz bi erkekler geç olgunlaşır algısı... kişilikle alakalı bir şey bu şunu aklınıza sokun artık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu ekonomide nasıl düğün yapacaksın. Ev geçindirmek erkekler için büyük yük artık. Memur olan evlensin ben evlenemiyorum.
016 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvlenmiyorum.
Soran+1 yılHer şey %100 olmak zorunda değil kim %100 bi evlilik yapıyor ki. Evlilik dinin yarısıdır. Dinin yarısı olan bir şey illa ki kolay olmayacak imtihan edileceksin evliliğinden. Paragöz olmayan aklı basında birini bulursunuz inşallah
Cevap sahibi+1 yılÖnüme çıkanlar öyle demiyordu hanımefendicim. Evin yok diye kaç tane ayrılan oldu. Bende ümidimi kestim artık arabamla mutluyum 😅
Soran+1 yılNasip bu işler ne arıyorsanız onu bulursunuz
Cevap sahibi+1 yılNasip falan değil bunlar çıkar ilişkisi artık hepsi.
Soran+1 yılNasip kardesim nasip. Sizin dinden yana niye hiç bilginiz yok
Cevap sahibi+1 yılBenim nasibim yok artık hele şu devirde kim kimin altında belli değil gerekte yok
Soran+1 yılSen kendini temiz tutarsan Allah sana senin gibi temiz birini nasip eder
Cevap sahibi+1 yılBen temizim Allah'a şükür ama sosyal medyada gördüklerim çok moralimi bozuyor. İşten güçten kpss çalışmaktan sosyal biride değilim
Soran+1 yılHayat sosyal medyadan çok farklı. Bence görücü usulü olarak biriyle görüşmeye bak en güveniliri o diğer türlü ararken cok yıpranıyorsun zaten
Cevap sahibi+1 yılGörücü usulü oluncada ev araba konuları açılıyor sürekli bende yok ev işte. Tek kişide geçim zor yani kısır döngü gibi bişey artık.
Soran+1 yılAy evet öyle gerçekten ama olsun sen niyetini Halis tut Allah bir kapı açar
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı ya hiç umudum yok artık
Soran+1 yılAllah yardımcınız olsun hocam
Cevap sahibi+1 yılAllah herkesin yardımcısı olsun durumu olan evlensin. Sizinde umarım nasibinizde yokluk olmasın.
Soran+1 yılAmin cümlemizin hocam
- Aile & Toplum konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılDenk gelmemişsin bir, iki konuşmanın içeriği neydi..
00 Yorumla Büyüdüğünü ispatlamak isteyen 17-18 yaşında ki çocukların uydurduğu bir şey bu
00 YorumlaDoğru diyosun ama çok olgun erkekler de var ki
00 YorumlaYaş değil yapı meselesi bence bu, 30 üstündekini de bulsan aynı çıkabilir.
31 YorumlaEvettt cocuguzzz ahahahaha
11 Yorumla
Soran+1 yılİyi
Aile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı. Doğrudur geç olgunlaşır
12 Yorumla- +1 yıl
Reis kusura bakmada herkes aynı değil beş parmağın beşide aynı olmaz , belkide sen gec olgunlaşıyor olabilirsin kişisel degilde genelleme yapmasan iyi olur.
Soran+1 yıl@Bordo_Bereli0001 hayat şartlarına göre
- Devamını Gör (85)
Devamını Gör(130)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026