Geç olgunlaşmak suç değil sadece fikir bu artıları da var eksileri de
Erkekler neden geç olgunlaşır?
Geç olgunlaşmak suç değil sadece fikir bu artıları da var eksileri de
30’dan önce hep ergenler bence kimse kusura bakmasın ve evlilik sorumluluğunu alamıyorlar. Ciddi ilişki de kuramıyorlar.
lay lay lomlar.
Sebebi nedir neden geç olgunlaşıyorsunuz?
Türkiye gibi bir ülkede çok büyük misyon yükleniyor bize, gec olgunlaştığımızı düşünmüyorum. kime neye göre, Avrupa Amerika gibi ülkelerde çoğu genç erkek 30 lu yaşlarda kadar partiliyor. Bizde aile kurma ev araba yarışı var hep. dahası ilişkilerimde de hep daha olgun taraf oldum bu sebeple katılmıyorum bu görüşe.
Seninkide senin düşüncen zaten. Dönenimiz kızları sadece güzellik algısına takık ken hatta masa altında 12 üzüm yemek gibi komik mevzularla uğraşırken erkekler yaşam mücadelesi veriyor. buna rağmen manifestler dışında marifeti olmayan kızlarımız bize geç olgunlaşıyor diyebiliyorlar. komik fıkra:D
Ekonomik sorunlar yüzünden hem cinslerim evliliğe sıcak bakmıyor. Adamın eline 30 lu yaşların başında ancak para geçebiliyor. Ben eminim ki avrupalı akranlarımız kadar maddi durum söz konusu olsa kesinlikle daha erken evlenilir. Ha bir de bizim kızlar genç erkek sevmiyor. Nerede enerjisi bitmiş erkek varsa onları kıymetli buluyorlar :D
Cevap
29Cevap
erkekle ilgisi yok yaşanılan acılara göre insan olgunlaşabilir bana da yaşıtım kızlar çok çocuksu geliyor. hatta 30 yaşındakiler bile ergen gibi
Bnc kızlardan küçükten itibaren, giydikleri eteğin boyunu bile düşünmeleri beklerken, erkek donsuz bir vaziyette bacağını ayırıp otursa da, garipsemediğimiz için. Yani erkeklere “düşünmeyi” ve “çalışmayı” öğretmiyoruz ya da yanlış kodluyoruz diye düşünüyorum. Hayata dair çok dokunulmaz büyüyorlar. Kızlar 16 yaşında bir evi çekip çevirebilecekken, bir erkeğin o yaşta yapabileceği max. eylem, bir kızı hamile bırakmak oluyor. Evlendikten sonra da uzun bir süre bu gerçeğe direniyorlar zaten. Çocukları olsa da direniyorlar. Tarif ettiğiniz modellerden var çevremde ve ailemde.
Hepsi öyle değil elbette 🦊😄
Hiç ergen olmamışım şu an yaşanılanlarla geçmişte yaptıklarıma bakınca daha net görmeye başladım.
Belkide çalıştığım sektör buna müsade etmedi.
Erken yaşta karar almaya başlamadıysanız, kişinin kendini tanıması ve buna bağlı olarakta ergenlığın yerını olgunluk alması, halıyle uzun sürüyor.
Gercı bununda birde dışardan görünen ve görünmeyen kısmı var ki o konuyu biraz uzatır girmesem daha iyi.
Tabi birde aile de erkeğe haddiden fazla özgüven yüklemesi yapılmışsa.(Herkes için diyemem tabi.)
Doğru evet.. 30-40 arası sorumluluk almak düzen kurmak ıstemıyorlar aıle kavramına yük ! Gözüyle bakılıyor. Halıyle sosyal medyaya ilgi ve ınsanlara ulaşmanın kolay olması seçeneklerı kendılerınce arttırmak ! Hayatımı yaşamalıyım düşüncesi.. gercı kişiye görede degısır bıraz. Yorulmuş yıpranmış hayatın zorluklarıyla mücadeleyle geçmiş bir erkek 30 dada evlenir ya da daha erken
Evet öyleler 22yaşındayım ama sırf bu yüzden istemiyorum yaşıtım birini ve yaşı büyük biriyle çıkıncada suçun bize atıyorlar paragöz milfçi vs diye bence suç annelerinde sonuçta ekmeğine oğlunun yagını süren hadi oğlum göster pi.. ni deden bir toplumday8z
Kanıtlanmış araştırmalara göre erkek beyni testesteron hormonu nedeniyle kadın beynine göre daha geç gelişiyor siz bizden daha gelişmiş bir beyne sahipsiniz hadi bu bilgiyle bol bol ego kasın şimdi 😅😅
Erkekler sorumlu kalmadığı için hele bu devirde karakter yaşı olarak geride kalıyor çocuk kalıyor
Karakter eğitimi çok önemli bir şey
Göreceli tanımlamalar bunlar. Ben böyle biri olduğumu düşünmüyorum. Erkek kadından bağımsız bu tür şeyler.
Ben hariç Ben, ben 10 yaşında cocukluğumu
20 yaşında gençliğimi kaybettim Ben 10 yaşında annesizliği 20 yaşında babasızliğı 30 yaşında caresizliği tattım Ben On yaşında yetimliği Yirmi yaşında öksüzlüğü Otuz yaşında hayatı öğrendim
Testosterondan kaynaklı kanka
Bilimsel olarak evet geç olgunlaşıyor erkekler :d
Onun dışında istisnalar da var, biyoloji böyle işliyor.
Hayat bana sillesini vurdu diyeni bile çocuk gibi bence aileden kaynaklı içten yaralı çoğu çocukluğunu yaşayamamis , aile anne ve baba yeterince ilgilememis , bu sebeple sevilmek istiyorlar ama aksi şeyleri yapıyorlar yorucularr
Türkiye'de gibi bir yerde bırakında biraz çocuk kalalım.
Ay soruyu görünce bir gerildim😬 tramvam tetiklendi.
Belki de asıl sorun kadınların erken olgunlaşmak zorunda kalmasıdır.
Çok geç çok ancak 40 ta birazcık iyiler hala da boş kafa
bu işin yaşla kesinlikle alakası yok tamamen karaktere bağlı kimisi 20 yaşında olgun dur kimisi 40 yaşındadır hala çocuktur
Neden kalbimi kiriyorsunuz hanimefendi aa
Ben zeki bir ergenim lütfən
Senin gibi gereksiz varlikar bizi bulduğu için doğru kişi olmadığınızı anlıyoruz o yüzden ne olgun oluyoruz nede sizin gibilerle evlenmek istiyoruz
Neden sürekli yok evlilikten korkuyor yok ciddi ilişkiden korkuyor geç olgunlaşıyor gibi sorular soruyor sunuz anlamıyorum. Erkek doğduğu ilk günden belli tek duyduğu şey senin güçlü olman lazım. elinde altın bilezik olması lazım. sen erkeksin, sen yapacaksın. Gerekirse çit çöpçü ol, yok inşaatta çalış para kazan evine ailene çoğuna bak. Peki erkek bütün bunlar ile beraber bir de etrafındaki arkadaşlarının, sevgilisinin derdini dinleyecek onları mutlu edecek istediği gibi kişi olacak sonra olgun düşünecek ve olgun davranacak. Sorsanız sen çocukluğunu iyi yaşadın mı diye? Sorun bı erkeklere. İçlerindeki yarayı sorun. Kimden ne saçma bir konu için dayak yediğini, saçma bir konudan bıçak yediğini. Sorun bir kerede bunu sorun. Tamam kadınlar başımızın tacı ama erkekler de bu kadar aşşalik bir varlık değil. Biraz bu soruları sorarken düşünün biraz her anlamda empati yapmaya çalışın. Olgun olmak kız veya erkek olarak ayrılacak bir şey değil. Olgun olmamış kızlarda var biz onlara bir şey demiyoruz lakin sizler her seferinde bu tarz tutumlar ile geliyorsunuz. Etrafınızdaki insanların düşünce tutumu yüzünden saçma sapan düşüncelere giriyorsunuz ve o yüzden gereksiz varlık oluyorsunuz
Sürekli bu tarz sorular soruyorsunuz. Ve hepinizin cevabı beş parmağın beşi bir değil. Bir söz tutturmuş sunuz gidiyor. Yapmayın ya Allah için yapmayın, İnsan yaşadığı hayat kadar olgun olur, ve ne yaşadığını bilmediğimiz insanlara olgun diyemeyiz. Belki o sevdiği kadının yanında çocuk olmak istiyor hiç bir zaman da olgun birisi gibi davranmak istemiyor kendisini orada huzurlu hissediyor. İnsan dediğin zeki ve bilgeli olur ve zeki ve bilgeli kişi sevdiği kadının yanında çocuk arkadaşının yanında olgun olur
Erkek genelde zaten hep geç olgunlaşır ama 30 undan sonra bile olgunlaşmayan cok var yinede yaratılış bu yapıcak bisey yok
30'dan önce evlenmek doğru değil. İnsan önce hayatını bir düzene oturtup sonra hayatı tanımalı
Birisi kadınlar neden geç olgunlaşır diye sorsa tepemize taş atarlar
Hayat ciddiye alınacak bir şey değil ve bu duruşumuz ergence kabul ediliyorsa bizim sorunumuz değil
Her insanda aynı değil ki bu seda abla beni evlendir diyen adam kaç yaşına geldi hala ergen bu yaşantı yaşanan olaylarla ilgili
Bir kaç odunları eksik
Hepsiii 😒
Soruyu sorma amacın milleti birbirine vermekse başarmışsın hirrime seni
Olgunluktan ziyade kazık yeme meselesi
Kızlar 25 inde hala 13 yaşında gibi kadınların olgunluğu 90 larda kaldı kendiniz bi olgunlaşın da sonra erkekleri çekiştirirsiniz
15 yaşımdan beri çevremdeki herkes yaşıma göre olgun davrandığımı söyler
Öyle yapacak bişey yok
Sana hep geç gelmişler ondan öyle düşünüyorsun
Kadınlara göre geç olgunlaşırlar doğru
Anasının oğlu oldukları için
Bence kadınlar daha geç olgunlaşıyor
Senin çevren de sıkıntı var bence
Çocuksu yanları var
Çok haklısın
Armut gibiyiz
Genelleme yapma
Sen öyle sana😉😁