Allah'ı seviyor musunuz Allah'a güveniyor musunuz?

Bu hadisi duyduktan sonra Allah'a karşı güvenim ve muhabbetim arttı.

Ey Ademoğlu hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından Korkma benim Sultanlığım durduğu müddetçe... ve benim Sultanlığım asla sona ermez. Rızkın darlığından korkma benim hazinelerim dolu olduğu müddetçe, ve şunu bil ki benim hazinelerim asla bitmez.

Ey Ademoğlu ben seni ibadet için yarattım. öyle ise oynama ve senin rızkıma kefil oldum. Bundan dolayı kendini yorma. İzzetime ve celalime yemin ederim ki, benim taksim ettiğim ile razı olursan kalbini ve bedenini rahatlatırım ve benim indimde övülenlerden olursun. Ama eğer benim taksim ettiğime razı olmazsan, İzzettime eve celalime yemin ederim ki, dünya sana musallat olur. Vahşi hayvanların yabanda koştuğu gibi koşarsın. Ve sonunda yine benim sana taksim ettiğim nasibi alırsın.

Ben yerleri ve gökleri yarattım, bunları yaratırken yorulmadım zorlanmadım. Sana bir ekmek vermek bana zorluk verebilir mi?

Ey Ademoğlu benden yarının rızkını isteme. Benim senden yarının amelini istemediğim gibi...

Ey Ademoğlu, ben seni seviyorum! Öyleyse benim de hakkımdır ki, senin sevdiğin olayım.

(İmam Gazali, Kitabül mevaiz, el Mevizetus sabia ves selasun s.97)

Kimse kimseye muhabbetini de ilgisini bu derece belli edemez. Hiç kimse seni Allah'tan daha fazla sevemez ve koruyamaz. Peki Allah senin sevdiklerin ve güvendiklerin listesinde kaçıncı sırada?

Bu gönderiyi Instagram'da görüntüleyin

#Allah

#Rızık

#Güven

Allah'ı seviyor musunuz Allah'a güveniyor musunuz?