İlahi paraysa göreve başlarken neden incile el basıyorlar? Dolara el basardılar. Biden demokrat olmasına rağmen dikkat edin her konuşmasından sonra dua etmeden kürsüden ayrılmıyor. Bizim en dindar siyasetçimiz bunu yapmıyor.
Onu yapsa dini siyasete alet etti oluyor şunu bilmek lazım ki en azılı kafir olan Ebu cehil Allaha günümüz Müslümanlarının çoğundan daha çok inanıyordu
Ebu Cehil Hristiyanlardan aşağıdır. Ebu Cehil putperestti. Putperestin kestiği yenilmez, kızlarıyla evlenilmez. Aynı bizim laikçiler gibi. Ancak Hristiyanın kestiği yenir, kızlarıyla nikah yapılır.(Maide suresinde ilgili ayetlerde geçer) Her ne kadar dalalette olsalar da ehli kitap Hristiyanlar, müşriklerle kıyas edilemez. Allah kitabında onlara ayrı bir statü vermiş. Biz burada onların inancının doğruluğunu savunmuyoruz! Onlar bile Allah'ın ismini paralarına yazabiliyorsa bizler neden bundan çekilnelim?
Dediğin husus doğru Ebu cehil Hristiyanlsr aşağıdadır ancak o müşrikti bir kişinin müşrik olması için Allaha iman edip ona ortak koşması lazım o çoğumuzdan daha çok inanıyordu belkide Allah'a hz peygamberin peygamber olduğu çok daha iyi biliyordu belkide Diğer hususa gelirsek merkez bankasının tüm hisseleri bizde değil bu 1, 2. İse önce millet bir inandın da sonra paraya yazarız
Bak kankam para ulusal bir şeydir. Hatta hatırlarsan tarih derslerinde bağımsızlığın sembollerinden biri olduğu anlatılır. Uluslar farklı dinlerden, mezheplerden insanlardan oluşabilir. Dolayısıyla din bir ortak unsur değildir. Biz paraya bir sembol koyacaksak ya da bir yazı yazacaksan bu bütün Türk milletini kapsayacak bir şey olmalıdır. Bu bir bozkurt olabilir (Biliyorsun ki Atatürk zamanında üzerinde bozkurt resmi olan paralar vardır), belki göktürk harfleriyle yazılmış "Türk" yazısı olabilir vs. fakat Müslüman, Hristiyan, Musevi, Deist, Ateist gibi çok farklı inanışların birarada bulunduğu bir ülkede paranın üzerinde "Allah" yazmadı birleştirici olmayacaktır. Din kişiseldir. Herkes kendi inancı doğrultusunda yaşar. Diyeceksin ki Amerika yapmış, olabilir. Amerikanın her yaptığı doğru diye bir şey de yok.
Senin mantığına göre bayrağımızda da ay yıldız olmaması gerekir. Bak bakalım bayrağında ay yıldız olan ülkelere 1 tane Müslüman olmayan ülke görebilecek misin? Ay İslam'ın sembolüdür. İstisna var mı bem görmedim hepsi Müslüman devletler. Geçmişten günümüze bu böyle oldu. Hatta coğrafi olarak birbirlerinden çok uzak Müslüman ülkelerin bayramlarında bile ay yıldız var.
Hilal yalnızca Müslümanlığın değil, aynı zamanda Türklüğün de sembollerinden biridir. Yapılan kazılar ve araştırmalar sonucunda Göktürklere ait olan paraların üzerinde de ay ve yıldıza rastlandı.
Tekil bir şey söylüyorsun. Malezya bayrağına ay yıldızı Türklerden özenip koymadı. Ayrıca Türkler Araplardan daha fazla İslam'ın temsilcisi oldular. Tuğrul Bey'in büveyhileri def etmesinden itibaren İslam'ın temsilcisi Türkler oldular. Hükümlerini yaşamlarını İslam'a uygun yaptılar.
Kankam tekil bir şey söylemiyorum. Hilal İslam'ın sembollerinden biridir, bu doğru. Ama aynı zamanda Türklüğün de sembollerinden biridir. Ben gayet ispatlı, delilli konuşuyorum. Göktürklerin kullandığı madeni paralarda ay ve yıldıza rastlanmıştır. Görsellerden arat bak, ya da hakkındaki makaleleri oku. Ayrıca bayrağında ay yıldız olan ülkelerin büyük çoğunluğu hem Türk hem de Müslüman olan devletlerdir. Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan gibi. Arap ülkelerinin bayraklarına baktığımızda ise ay yıldız göremiyoruz. Bu dâhi benim görüşümü destekliyor. Tabii Pakistan, Malezya gibi istisnalar var. Bu ülkeler İslam'ın sembolü olarak kullanan ülkeler. Kısaca hilal yalnızca İslam'ın değil aynı zamanda Türklüğün sembolüdür. Bu da Göktürk paralarıyla ispatlıdır.
ben deistim ve parada inanmadığım bir şeyin yazmasını istemem. Ve bu bir para değersiz bir kağıt parçasına yazılması kadar saçma bir şey yok. bir kadının göğüsüne sıkıştırılan para da yere atılan bir parada yeri gelince bir tarafını silen bir şeye Allah mı yazılsın istiyorsun?
Amerikalılar saçma bulmamışlar ve paraları da Allah'ın izniyle dünyaya hâkim olmuş. Bizim ülkemizdeki kadar gerici kafir yoktur başka memlekette. Parasının üzerindeki yazı neden niçin rahatsız ediyor mantıksız olan budur.
O zaman paraya Tanrı yoktur yazdıralım ya da islam yoktur yazdıralım madem senin inancın olacaksa parada benim de inancım olsun kabul ediyor musun bunu? inandığın şeyin mutlak gerçek olduğunu nereden biliyorsun da böyle konuşabiliyorsun. Amerikanın değerli olmasını Allah niye sağlasın hem islamiyeti kabul etmiyorlar hem masum insanları öldürerek inşaa edilmiş bir ülke. Bu küçük beyninizi biraz geliştirin ne kadar sığ düşüncelere sahipsiniz öyle.
islamiyete ne gözle bakıldığını bilmiyorsun heralde avrupada amerikada falan. umursanmak için deist olmadım ben hala saldırgan davranıyorsun farklı görüşlere saygınız yok bir de saygı dini adı altındasın o kuranı aç oku
Amerika'dan Avrupa başka bir dinde, tabi ki Müslümanlara karşı ayrımcı davranacak. Aksi takdirde kendini inkar etmesi gerekir. Ayrıca saygı sevgi bunlar hep karşılıklı.
İşte onu söylemeye çalışıyorum. İslam'ı kötüleyerek ayrımcılık yapıyorlar. Aksi takdirde İslam güzel dedeler siz neden Hristiyansınız o zaman demezler mi? Böylece kendi inançlarını konsolide ediyorlar. Yoksa onlar Peygamber Efendimizin gerçek bir peygamber olduğunu kendi oğullarını tanıdıkları gibi tanıyorlar.
Sorun islamda değil müslümanda. Su an biz bile arap toplumunu insan yerine koymuyoruz. Bir kişi inancının temsilcisidir Türkiye'de dahil hicbir müslüman ülkesi kendi inancı dediği değeri gördüğü dinini koruyamamis ve ayaklar altına almıştır. Kimse kusura bakmasın bu ülkede İslamiyetin ne oldugunu bilen 3 5 kisi var o kadar
Bilen yoksa öğreteceğiz. Okullarda eğitim kötü ne yapalım kapatalım. Böyle bir mantık olmaz. Bu ülkede 100 yıl önce Kur'an eğitimi dahi yasaklanmıştı. Biz önceki nesiller çok kötü koşullarda dinini öğrenmeye çalıştılar. her şey bugünkü gibi rahat değildi. Şikayet etmeyi bırakacağız herkes elini taşın altına koyacak.
Atatürk olmasa bu kadarını bile öğrenemezdi de bu halk neyse. Dini bu ülke ogretemez sadece din ogretmekle olmaz sirf dinden çıkarsa diye her seyin ici boşaltılıyor bu ülkede boyle bir rezilligin icindeyiz
Kuranı neden Türkçe yaptı. Cumhuriyet çocuğunun din dersleri adli kitap neden okunuyordu okullarda. Sen hangi inkilap tarihinde gördün yalan yanlış bilgilerle gelmeyin benim karşıma Atatürk döneminde din yasaklanacak ve halk sessiz kalacak öyle mi? Neyin kafasi bu
En İyi Cevaplar