Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlilik, bireyin hayatında önemli bir dönüm noktasıdır ve bu süreçte birçok faktör düşünülerek karar verilmesi gereken bir konudur. Anne baba rızası, genellikle kültürler arası bir benzerlik taşısa da, bireyin kendi tercihleri ve duygusal durumu da göz önüne alınmalıdır.
Anne baba rızasının önemi, aile bağlarını güçlendirebilme ve evlilik sürecinde destek sağlayabilme potansiyelinde yatar. Ebeveynler, genellikle daha fazla yaşam deneyimine sahip oldukları için, evlilikle ilgili potansiyel zorluklar konusunda kılavuzluk yapabilirler. Bu deneyimler, çiftin karşılaşabileceği sorunları daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir.
Ancak, bu durumu sadece aile büyüklerinin bakış açısından ele almak yeterli değildir. Bireyin kendi duygusal durumu, değerleri ve hedefleri de hesaba katılmalıdır. Çünkü evlilik, sadece aileler arasında bir birleşme değil, aynı zamanda bireyin kendi yaşamını yönlendireceği bir süreçtir. Kişinin mutluluğu, uzun vadeli bir evlilik için temel bir faktördür.
Sonuç olarak, anne baba rızası evlilik sürecinde önemli bir etken olabilir, ancak bireyin kendi kararlarını verme özgürlüğü ve mutluluğu da göz ardı edilmemelidir. Evlilik kararı, dengeli bir şekilde aile büyüklerinin tavsiyeleriyle ve kendi içsel değerlendirmeleriyle birleşerek alınmalıdır. Bu, uzun vadeli bir birliktelik için sağlam temeller atma açısından önemlidir.
Ben evliliğin bireysel olması gerektiğini düşünüyorum. Anne baba da seçimlere saygı duyup karışmamalı. Evladınun iyiliğini isteyebilirler ama nasıl bir evliliğe varacağını bilemezler. Bıraksın çocuklar sınavlarını yaşasın
Yaşayalım değilmi
Babam beni terk etti sonra da öldü. Annem de yaşayamadığı hayatın acısını küçüklüğümden beri bana küfür hakaret ederek almaya çalıştı. Büyükannem büyüttü beni. Evleneceğim kişi için ancak ondan izin alırım. Annemin ne dediği umrumda olmaz
Anne hakkı önemlidir ama
Hangi hak? Ben mi dedim beni peydahla diye. Emzirmemiş bile. Gözümü açtım anda her ihtiyacım olduğunda büyükannem başımdaydı. Ezbere konuşmayın. Köpeklerde ürüyor. Herkes 'anne' 'baba' olamaz.
Önemli olan, evlilik kararının taraflar arasında sağlıklı iletişim ve anlayış içinde alınmasıdır. Herkesin aile yapısı ve değerleri farklı olduğundan, bu konuda genelleme yapmak doğru olmayabilir.
Cevap
22Cevap
Hayır önemli değil
Evet ailemi karşıma almak istemem. Korktugum için degil onlar benim herşeyım rızalarını hayır dualarini almak isterim. Ama ben de onlarin istedigi biri ile evlenmem. İlla ortak yol bulunmalı başka türlü mümkün degil
Önemli. Yıllarca senin için her şeyini feda etmiş insanların hakkını asla ödeyemezsin. Evliliğine onlar karar vermeli demiyorum kesinlikle. Ama bu konuda hiç olmazsai çleri rahat olmalı
Evleneceğim kişiye bağlı düzgün biriyse durduk yere sorun çıkarırlarsa fikirleri önemsizleşir aksi bi durumdaysa da önem kazanır kendi iyiliğim önemli yani
Bu ailemin vereceği karara göre değişiyor mesel benim ailem batılı bir aile ve fazla İslami şeyleri sevmezler ama ben bu konuda onları dinlemem
Benim için çok önemli heleki babamın hayır derse hayırdır benim için ama ILAKI sebebini söylemesi gerek ve benim o sebebe ikna olmam gerek
Gıdıp bır tanıstırur ellerını öptürürüm o kadar... Zaten oyle mudahale eden tıpler degıller... Ben rahatım o konuda
Önemli ama rızaları yoksa bile ben sevdiğimle evlenirim
Evet önemli
Kimse seni annen kadar sevmez baban kadar merak etmez.
Tabiki önemli böyle bir durum da hiç birzaman ailemi karşıma almam
Bi rizasini alin tabi, baktiniz ne yaparsaniz karsi cikiyor o zaman yapacak birsey yoktur.
Önemlidir ama benim ailem sevdiğim insana karışamaz bir şey demez yani
Dikkate almak gerekir bizim göremeyip onların gördüğü şey olabilir
Benim görüşlerime saygı duyarlar fakat göremediğim bir konu olursa fikirlerini dinlerim.
Ana baba rızası olmayan evliliklerin çoğu kötü oluyor tabi ana babada aklı başında insanlar ise
Önemli, babamın onayladığı birine yüzde yüz güvenebilirim
Yerine göre evet alınmalı
Bizim kültürümüzde anne baba rızası önemli.
Pek önemli değil ~☆
Önemli tabii bizi büyüten onlar
Tabii önemli ezip geçmem
Anne baba rızası olmadan nikâh sıkıntı.
Evet önemlidir..
Ana baba rızası olmazsa o iş yaş olur genellikle.
Fazlasıyla
Elbette
Evet önemli
Evet önemli.
Evet
Yani önemlidir
Evet
onemli
Evet
Evet önemli.
Önemli…
tabiki de