İstisnai durumlar hariç ama büyüklerin ane babanın rızasıda çok önemlidir. Hayat tecrübesi, karşıdaki kişiye bakınca anlayabilmesi önemlidir. Anne baba rızası şart değil diyen anne babasınıda saymaz hesaba almaz ve kopuk bir aile başlamadan yol alır.
Varsa anne baban şükredip kıymetini bilip rızasını ve heleki duasını alacaksın ki yol alasın hayatta. Hele hele anne babayı ikna edip duasını alırsan ki bunun önemini kavramak lazım, seni kimse tutamaz ozaman💐🌺🌼🌹😊
Mutlu ve sağlıcakla kalın🌹🌼12 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ailenin fikrini her alanda almak gerektiği kanaatindeyim. Çünkü ebeveynler çoğunlukla neler olabileceğini hissederler.
Evleneceğim kişi ile ilgili fikirleri çok önemli ama benim fikrimde önemli. Hem ailemin hem de kendimin fikrini iyi ölçüp tartmak en iyisi.
Yaani ne şiş yansın ne kebap. 😂😂😂(evde olunca her şeyi yemeğe bağlıyorum yaa)22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- +1 yıl
Evet, ailemin rızası önemlidir. Zaten ailemde benim sevdiğim adam çokk kötüü birisi olmadıkça bir şey demezler. ☺️
10 Yorumla - +1 yıl
bence şart değildir neden mi? çünkü onların yaşadığı devir öyledi şartı ama bizler artık farklı bir çagdayız onlar istemez trip yapar ama sonra kıyamaz gene senin dedigine gelirler hani biraz zorlu olur oda bir kaç ay sonra gönül işi kimse karışamaz buna.. ama konu akraba evliligi ise bir taraf istemiyor ise nasıl desem anne istemiyorsa o ilişki zor gider anne sürekli benim taraf neden degil baba tarafı der ve takar takar durmadan takar.. hiç kabullenemez.. ama yabancı kişi ise istemedikleri el oglu ise sorun olmaz..
10 Yorumla Bence aileler cocuklarinin hayatina bu kadar mudahale de bulunmamali... her seyine her yaşta karisiyorlar ve asla fikirlerini kisiligini gostermelerine izin verilmiyor... evlenecegi kisiden nasil bir meslek yapacagina nasil mutlu olucagina kadar aileler karisiyor...
40 Yorumla- +1 yıl
Bizim mezhebimiz hariç diğer üç mezhep evlilik için anne ve babanın rızası şartını koşmuş. Yani anne ve babanın rızası yoksa o evlilik batıl olur. Hanefi mezhebiyse şart koşmasa da anne ve babanın rızasının mühim olduğunu, onların rızasının olmayan bir evliliğin hayır getiremeyeceğini ifade etmişler. Yani anne ve baba rızasının çok mühim olduğu kesin. Üzerlerimizde emekleri var. Anne hissiyatı önemlidir. Sonuçta hiçbir anne ve baba evladının kötülüğünü istemez.
10 Yorumla - +1 yıl
Ben bu tiple evlenemem ki. Ben istesem de , ailem istese de , kız istemez. Hadi kaza bela kız da istedi. Olmaz ama hadi diyelim ki istedi. Aslında çoooook zor bir ihtimal istemesi ama diyelim ki sarhoştu olur dedi. Nikah memuru istemez. Tip yoksa kız da yok.
10 Yorumla Seni büyüten ailenin rızasını almadan evlilik yapmak, etik değildir! Canımız, kanımız olanlar bizimle farklı görüşte olabilir ama rızası alınmalıdır. Onların istediği bizim istemediğimiz kişiyle evlenmekten bahsetmiyorum.
20 Yorumla- +1 yıl
Anne baba rızası elbette şart. Babadan önce anneninki şart! Elbette istediğim kişi ile evlenmek isterim lakin çevremin gözlemlerine ve tecrübesine kulağımı kapamam. Evlilik öyle aceleye gelecek, şüpheyle atılması sağlıklı bir karar değil.
20 Yorumla Bence şart değildir. Ama çok önemlidir. Sonuçta seni o yaşa kadar getirmiş bir aile. Fakat şartlar farklıysa veya ortada kocaman bir sevgi varsa işler değişir :) Siz yine de iki tarafın da gönlünü yapmaya çalışın :)
10 YorumlaYaşanmışlık ve tecrübe sen yanındakini bilsende başkasının görüşü önemlidir. Sana güzel ve kusursuz görünen başkasına kusurludur. Senin göremediğini ve anlayamadığın yerlerde tecrübeli birinin fikri önemlidir
10 Yorumla- +1 yıl
kendi istediğim kişiyi ailemle zıt düşürmem..
onların rızası şart değil ama neden arada soğukluk olsun..
onların istediği insanla değil, benim istediğim kişiye onları da istertirim10 Yorumla - +1 yıl
Annemin babamın rızasını almak isterim.
Şart, onları kırmamak lazım her ne olursa olsun evlatlarının iyiliği ve geleceği için endişe duyuyor olmaları çok normal.10 Yorumla Ailenin onayını almadan bittabi evlenebilirsin lakin evliliklerin temellerinde aileler vardır. Aileler bir çok evliliği de bitiren unsurlardır ayrıca. Aile herşeydir...
10 Yorumla- +1 yıl
Anne-babanın, rızası önemli. Fakat onları ikna eder sevdiğim kişi ile evlenirim. Bir de onların neden itiraz ettiğini geçerli bir nedenleri olup olmadığına da bakarım. Son söz benim olur.
10 Yorumla - +1 yıl
Evet, şarttır. Ailemin onay vermediği bir ilişkiye başlamam. Gerekirse günlerce çabalar, ikna etme yoluna giderim. Ama onların istemediği bir evliliği yapmam.
10 Yorumla - +1 yıl
Evlilikte ve hayatın her alanında (mantıklı olmak kaydıyla) anne baba rızasını gözetilmesi taraftarıyım. Evliliğe gelince benim gönlümün ve onların onayladığı kişi ile evlenmek tabiki güzeldir.
10 Yorumla - +1 yıl
Bu aslında anne ve babanın neden rıza göstermediğine bağlı.
''Boyu çok kısa''
''Çok çirkin''
''Fakir, fukara''
gibi saçma sapan nedenler içinse, rıza şart değildir.31 Yorumla - +1 yıl
Eğer Babam sağ olsaydı, O'nun onayını ve rızasını almadan asla bir evlilik yapmazdım..
🙁🙁 Babamı kaybettimne yazık ki.10 Yorumla Şart değil yalnız onaylamaları için elimden ne geliyorsa yaparım.
Anne/Babam'ın önemini anlatmaya gerek bile yok.10 Yorumla- +1 yıl
Evet şarttır çünkü onlar bizim görmediklerimizi görebiliyorlar üzerimizde haklari emekleri oluyor bu yüzden rızasini almamiz gerek..
10 Yorumla - +1 yıl
Müslümansanız ailenizin rızasını almadan evlenmeniz pek hoş karşılanmaz. Yasak olarak somut bir biçimde ifade edilmemiş bir yasaktır.
10 Yorumla Kendi istediğim biriyle evlenmek isterim ama ailem şiddetle karşı çıkıyorsa vardır bir sorun diyip onları dinlerim. Çünkü onlar aklı selim insanlar vardır benim göremediğim bir şey.
21 YorumlaBazı durumlar için ailenin rızası şart. Annemin bazı sağlık sorunları var ve bulacağım gelin adayının annemi üzmesini istemem.
10 YorumlaAnne ve babanın fikri önemlidir lakin sevdiğin biri varsa şayet gerisi teferruata kalıyor benim naçizane görüşüm😉
20 Yorumla- +1 yıl
bizim yasalarımıza göre maalesef şart maalesef ki şu açıdan bazen sevdiklerine aileler zorla müdahale edebiliyor
10 Yorumla Evet şarttır bence, sonuçta seni büyüten onlar ve senin kötülüğünü düşünmeyecek tek insanlar da onlar.
10 Yorumla- +1 yıl
Benim için ailemin görüşleri önemlidir. Rızası olmayan evliliklerin sürmediğini çevremden biliyorum.🤷🏻♀️
10 Yorumla - +1 yıl
Şarttır. Çünkü sadece sende değil ailende evleniyor aslında ama yok efendim ben bireysel yaşıyorum ailemle alakam olmaz sorun çıkarsa gider başka şehirde yaşarım ve ya suratlarını görmem sorun değil diyorsan rıza almana gerek yok. :)
10 Yorumla - +1 yıl
Değil. Dinin getirdiği yükümlülük de umrumda olmaz. Kız tamam diyorsa kaçırırım ben.
20 Yorumla - +1 yıl
Şart degil. sakın ha o hatayı yapmayın. kime aşıksanız onla evlenin
31 Yorumla- +1 yıl
Evlimisiniz..
- +1 yıl
Son 4 yıldır bununla mucadele edıyorum. Onlar buluyor ben red edıyorum. Kendı istedıgım uyusabılecegım sevebılecegım bırı ıle olacak. Herkes benı evlendı desin dıye evlenmeye hıc nıyetım yok.. 🤟
20 Yorumla - +1 yıl
Şart değil ama anne babasına karşı gelip evlenenlerin de halini görüyoruz. Beter oluyorlar
20 Yorumla Ailenin rizasi olmayacak bir kizi gwtiriyosan baska sikintilar var demektir...
10 Yorumla- +1 yıl
Ailemin onayından geçer formalite icabı. bendiysem bitmiştir.😄
11 Yorumla- +1 yıl
Ben beğendiysem *
- +1 yıl
Bence şart.Çünkü onların rızası olmadan başımıza kötü şeyler gelebilir. Hem bir bildikleri de vardır.
10 Yorumla - +1 yıl
Anne ve babanın izini önemli çünkü izin olmadığı zaman evlilikler fazla uzun sürmüyor
10 Yorumla Fikirleri önemli dikkate alınmalı ama yinede kendi kararları daha iyi olur.
10 YorumlaEğer evleneceğim insanda ben kendi açımdan hiçbir problem görmüyorsam ailemin rızası şart değil.
20 Yorumla- +1 yıl
Fikirlerini dikkate alırım elbette ama son kararı ben veririm.
20 Yorumla - +1 yıl
Evlilik için anne babadan fikir alınabilir oturup konuşulur tartışılır fakat rızası şart değildir.
20 Yorumla - +1 yıl
Olmalı. Ailenin bir bildiği vardır. Onlara güvenirim. Israrla olmaz deseler evlenmedim.
10 Yorumla - s+1 yıl
Belli bir yaştan sonra anne-baba rızası şart değildir.
20 Yorumla Fikirleri çok önemlidir benim için. Ama benim istediğime de hayır demezler. Ama ben iş ciddiye bindiği an ailemle tanıştırıp onların görüşlerini alırım.
10 Yorumla- +1 yıl
Evet bize bakıp büyütüp bu yaşa kadar getiriyorlar bence riza almak şart
10 Yorumla Büyüklerin rızasını alın yavrucum. Yoksa parasız evlenip 3 gün sonra kavga etmeye başlarsınız.
10 Yorumla- +1 yıl
Şİmdi anne ile babanın rızası önemli ama neden istemediğim bir insanlar bir ömür yaşayayım ki?
20 Yorumla Benceyse değil. Benim yaşayacağım insanı kimse seçemez
20 Yorumla- +1 yıl
Normalde şart değildir. Ama Türkiye'de durum farklı. Şart değil ama Şart
20 Yorumla - +1 yıl
Sevdiğim kişiyi onlar da benimser ise zaten sorun olmaz kiii. 😉
10 Yorumla - +1 yıl
ailemi Elbet önemserim... ama cok da seviyorsam evleneceğim kişiyi.. onlarin gönlünu alarak isterim ama. olmadi evlenirim her halükarda
20 Yorumla - +1 yıl
Şarttır tabiki de yanında ailen olmadan hayır dualarını almadan kıydığın nikahtan bile hayır gelmiyor benim düşüncem bu yönde
10 Yorumla - +1 yıl
Şart bence ya, aile kavramı önemlidir bizim toplumumuzda. Onlar bizi en iyi tanıyan kişi olduğu için onay vermeleri içimizi rahatlatır
10 Yorumla yani önemli ama bu ailene göre de değişir. eğer ailenle fikirlerin çok uyuşmuyorsa onların istediği biri senin için hiç uygun olmayabilir. tabii rıza almak güzeldir ama alamıyorum diye de sevdiğimden vazgeçmem.
20 Yorumla- +1 yıl
Tabi ki büyüklerin sözünü dinlemek lazım eğer rızalarda yok ise gönülleri yapılmalı
10 Yorumla - +1 yıl
Bence sart annem kime kotu dediyse hep hakli ckti valla 😄
21 Yorumla- +1 yıl
Onu dinle o vakit 😄
Şart, istemeseler evlenmem. Başkasıyla da evlenmem tabi seviyorsam gerçekten
10 YorumlaMutlaka tabi rıza almadan içim rahat etmez mutlu olamam
10 YorumlaTabi ki şart eger onların yoksa rızası evlenmem şahsen..
10 YorumlaRızası fikri önemli ama senin tercihinede saygılı olunmalı
20 Yorumla- +1 yıl
Hem erkek için hem kız için aile rızası onemli bence onların istediği bırıyle degıl de sevdıgın kişiyi sevmelerini saglayarak olabılır
10 Yorumla Annemin gelin kriterleri bana hep enteresan geldiği için kendi istediğim biriyle evlenmem daha mantıklı elbette.
20 Yorumla- Devamını Gör (88)
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar