Evleneceğiniz insanın ailesini ya da kendi ailenizi silip atamazsınız. Ancak onların da görüşünü alarak mutlu ve huzurlu bir evlilik yapabilirsiniz. Mutlu bir evlilik için evlenecek kişilerin anlaşması kadar ailelerinin onayı da önemli. "Biz anlaştık, ailelerin ne dediği önemli değil!" diyerek evlenen çiftler, hayat şartlarının acımasızlığı ve beklentilerin karşılanmaması yüzünden kısa sürede ayrı. Ailelerin rızasını almadan veya yok sayarak gerçekleştirilen evliliklerin ömrünün çok kısa olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, aile rızası olmadan gerçekleştirilen evliliklerin yarıdan fazlasının ilk bir yıl içinde boşanmayla sonuçlandığını bildiriyor. Erciyes Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Yıldız Özkan Dereli, ailelerden biri veya ikisinin evlenme kararına karşı çıkması sonrasında yeni evliler için önü alınamayacak sorunların başladığına dikkat çekti. Aile ve çocukların birbirlerini anlayıp dinlemeye çalışmaları gerektiğinin altını çizen Dereli, aksi takdirde evlilikten kısa bir zaman sonra aile içi şiddet ve geçimsizlikle boşanmaların yaşandığını söyledi.
Ailelerin onay vermediği evlilikler, kısa ömürlü oluyor! Evlilikte anne baba onayı sizce ne kadar önemli?
Evet çok doğru yaşamış biri olarak söylüyorum evlenmeden çiftler sadece kendilerini değil aile onayınıda almalı eğer ailede bir kişinin bile rızası olmazsa ileride gerçekten sorunlar çıkıyor iki arada kalmaktan yoruluyor insan tavsiyem evliliğin temeli sağlam olmalı
Ailem evliligime onay vermiyordu lakin eşimi tanimadan, tanimak istemeden önyargili yaklastiklari icin onaylari olmadi. :) Ancak evlendik biz. 4. Yilimiz olacak gayet mutluyum. Ailemde esimi tanidiktan sonra cok sevdiler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tecrube değıl. Aıleler bazen sebebsız yere ınat edıyorlar. Sonrada çoçukları O kışıyle evlenmek ıçın onları karşılarına alınca, bıtmek bılmeyen bır kın oluşu. Ayırmak ıçın elerınden gelenı yapıyorlar. Etkılıde oluyor.
Hiç bir anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez o yüzden dinlemekte fayda var ama kararı sen vermelisin. Bir anlamda ailelerde evleniyor ailesininde çok iyi insanlar olmaları önemli aileleride dikkate almak lazım bir anlamda aileler evleniyor
Ne yazık ki iki kişilik evlilik yapamıyosun. Aileleri işin içine dahil etmemek için sağlam duruş gerekli. Hudutları iyi çizebilir ve sağlam durursak sorun olmayacaktır.😌
Aileler de evleniyor aslında. Ben düşünüyorum da evlenmeye karar versm nasıl ikna ederim ailemi daha doğrusu babamı. Babam her bölgeye önyargısı var. Annemin de yabancılara😄
En İyi Cevaplar