Erkek arkadaşım şiddete meyilli, babam evlenmem için baskı yapıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Erkek arkadaşım biraz şiddete meyilli. Sürekli istediğini yaptırmaya çalışan biri her konuda ve bu yüzden özgürlüğümü kısıtlıyor. Şiddet huyu da var hatta bu yüzden Ekim ayında kamu davası açıldı. Ama annemle babam boşanınca annemin borçlar yüzünden sinir hastalığı tetiklendi. Babam zaten öfkeli biriydi onda kaldığım zamanlar sürekli küfür edip duruyordu çok küçük şeylerden bile (tepsiyi odamda unutmak gibi şeyler ya da üniversiteye giderken evden biraz geç çıkmak). Onun yanına geri dönmeye karar verdim. Onunla evlilik düşünüyoruz. O yüzden onun ülkesine gittim. Annem zaten en başından biliyordu babama da sonradan anlattım. Sonra nişanlanmak için tekrar onun yanına döndüm ama davranışları değişmedi. Bazen iyi davranıyor ama genelde agresif ve şiddet huyu var. Vurduğu yerler ya morarıyor, şişiyor ya da günlerce ağrıyor. 1.5 ayda 5 kez vurdu. O yüzden evlilik konusunda kararsız kaldım. Babam bunu bildiği hâlde kararsız olduğumu söylediğimde "buraya evlenmeden geldiğinde milletin yüzüne nasıl bakacaksın pis ahlaksız, dost hayatı mı yaşadım diyeceksiniz millete f. hişe" gibi şeyler söyledi. Sizce ne yapmalıyım? Türkiye'ye dönmeli miyim yoksa babamı dinleyip evlenmeli miyim?

Erkek arkadaşım şiddete meyilli, babam evlenmem için baskı yapıyor. Sizce ne yapmalıyım?