Esimden ayrildim eve dondum cocugumla. Hergun benim maasimin hesabini yapiyorlar mal mulk edinme derdindeler ve gidecek bir yerim yok
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Kazıyalım.
Hayat heryerden vuruyor sana. Yani en güvenli yer aile deriz onlarda rant peşinde
aynen ya, tokat manyagi oldum resmen
Bu konuda ne diyeyim bilemedim ama gerçekten geçmiş olsun. Yerinde olmak istemezdim. Çocuk olmasa her şey daha kolay olurdu ama çocuk içinde herşeye değer iyi ki var
aynen iyi ki var, şukur nedenim o benim
Şükür ki varlar. Peki planın var mı? Çocuk bakıcısı tutsan asgari ücret birde sigorta istiyorlsr artık birde nasıl güveneceksin.
ayneniste bu sebeplerle getirdim ama ailemde onlari maasa baglamami istiyorlar resmen... ama zaten kira elektrik harcamalar hepsini ben oduyorum. yani kisacasi tum maasimi onlara vermemi istiyorlar
Allah allah yani yanlış anlama ama nasıl aile. Yani ben hiç yaşamadım böyle şeyler çok garibime gidiyor. Peki babası ya da babannnesi filan yokmu aynı şehirde. İse giderken bırakıp gelirken alsan. Ki olsa zaten öyle yapardın
ama galiba hep muhtac kalmami istiyorlar boylece dalga gecebilecekleri biri elleri in altindaolsun istitorlar
Bu bahsettiğin kendi ailen mi eski eşinin ailesi mi. Böyle düşünen insanlar olması bile ürkütücü
yok maleaef
Çocuk kaç yaşındas peki. Erkek mi kız mi
erkek ve yasi 3
Peki gün boyu olan kreşler var hiç görüştün mu? Kamera ile 7-24 izleyebildigin
var ama şoyle; ben kira elektrik dogalgaz su yiyecek herseyi bu evin tek basina karsiliyorum, onu da verirsem cocuguma hic oara biriktirememki ben 2 yila ev almayi istiyorum. Annemi cagirirken de bunu dedim, anne cocuguma bak, ben de para biriktireyim ev alayim. Eger dediginizi yaparsam ev alabilmem imkansiz
O zaman yapacağın şey önceliğin olacak yani çocuğun. En mantıklisi şu aşamada ailen ile oturup konuşmak. Çok kez konuştun biliyorum ama en mantıkli yol bu.
cok denedim... ama mumkun degil... odasina giriyorum, daha girdigim an anne konusalim diyorum, cik cik cik disari diye gozlerini pörtletip uzerime yuruyor.. sonrada erkek kardesimle odaya gecip şoyle yaptim boyle dedim diye kahlahalarla benimle dalga geciyorlar
Ya bunlar gerçek mi ben anlamakta Zorluk çekiyorum!! Yani keşke troll soru olsa. Alla alla
maalesef gercek :,(
şu an evlenme işi olmaz sende denize düşüp yılana sarılmak olur. Bari bu kadar şey çekiyorsun oğluna iyi bakıyorlardir umarım. Yani ben sinirlendim su olaylara
erkek kardesim gercekten aalina bakarsaniz ozveride bulunuyor.. Gidip baska sehirde is bulma imkani varken, basimi bekliyor ve hayatini feda ediyor. ama ben ona dedim, calis arada sirada yanimiza gelirsin, bu da etrafa yeter dedim. Ama ayrilmiyor cocuga kiyamiyor. Bu da onda stres yapiyor ve saldiriyor. annem desen, o da yasliliginda gezmek istiyordu belki... onlar cephesinden bakarsam onlara da hakveriyorum.. ama benim de par abiriktirmem gerekiyod
cocuga iyi davrabiyorlar ikisi de.
bu soruyu sini4 animd ayazdim.. simdi sinirim gecti.. empati yapinca durumu boyle goruyoru.
Bak hangi cepheden bakarsan bak Hakli olan taraf sensin. Bende boşandım kaç milyonluk evi ve arabayı eşyaları herşeyi bıraktım bavulumu aldım çıktım. Hiç bir şey almadımm çocuğumu haftada en az 3 gün alıyorum. Ailem benden beklentiye girmeyi bırak hep destek oldular. Seninkiker haklı gibi göstersede değiller. Sen şu an en muhtaç durumdasin sana tam destek olmaları lazım
Ben onları kötülemiyorum. Kendilerince iyi davranıyorlar ama sevgide karşılıklı beklenmez ki
ben de haksiz olduklarini biliyorum ama icimi rahatlatmaya calisiyorum. onlarin amaci belli. yani en azindan gozlemledigim şu; beni surekli hirpalayip basimi kaldiracak halimi birakmamaya calisiyorlar, parami da birikmeme engel olmaya calisiyorlar. Sebep dedigim gibi onlara hep muhtac kalirsam, baskasiyla evlenemez dusuncesindeler. Ama anlamadiklari ben zaten evlenme niyetinde olsam, onlari cagirmam, gider aninda biriyle evlenirim. Ben onlara ailem dedim, cocugum guvende olur d3dim sigindim. Anlamiyorlar. Ev almami da istemuyorlar, yine ayni sebepten guclenmemi istemiyorlar. Boylece oglumu koruduklarini dusunuyorlar bence.
Himm anlıyorum mantıksız bir düşünce tarzı ama anlıyorum.. sen çözümleni yapmışsin. Muhtemelen de doğrudur dediklerin. Lakin böyle koruma olmaz aksine seni daha pisirik, kararlarını alamayan, kendinr bile yetemeyen biri haline dönüştürür.
donusturdu bile simdiden. yani ben ne yapacagim bilemiyorum artik
Çocuk olduğu sürece mecbur biraz daha katlanacaksin. Elin mahkum onlarıda biliyor. Böyle durumlarda arkadaş ya da dost diyeceğin kişiler ile dertleşmen lazım. Yoksa hep içine atarsın, içine attıkça da daha kötü olursun
etrafimda guvenebilecegim kimse yok. O yuzden bjraya yazdim, patlamak uzereydim o anda. ama simdi iyiyim
İyi bari iyiysen sıkıntı Yok. Ama hep olacak bu. bunu yaşayacaksin neyseki oğlun güç veriyor sana
biliyorum ve tehdit edil iyice boyundurluga sokmak isteyecekler.
Peki senin bir plan ya da başka bir seçenek düşünüyormusn
baska ne secenegi olabilir? sizin tavsiyeniz var mi?
Tek tavsiyem var kendimce tâbi. Oğlun biraz büyüyüne kadar dişini sıkman lazım. Çünkü filimin kahramanı o. şu an ailenden daha iyi bakacak birisi yok ona. Çok garip bir yaşantın var. Ayrıldin, apartmandakiler sarkıntılık yapıyor, ailen farklı düşünüyor. Yani bunlar nasıl denk gelebilir ya da Türkiye gerçekleri mi bunlar
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah güç versin
Çocuğun yok ise kolay bence
Şimdi gördüm varmış 😔
iyuki var, Allah ona saglik versin🤲 benim derdim ailemle
Mazur görün nerede yaşıyorsun
bu soru neden? yani benim sorumla ilgisini anlayamadim
Sakarya Düzce de isen bir vakıf var sana ev tutuyor ise girinceye kadar kirasını ödüyor ve her şey gizli devlet kontrolünde o yüzden dedim
Yuklerinden kurtul
benim guzel bir isim var... soruyu okursaniz detayda yazmistim aslinda. Hatta komedi ama benim eoey guzel bir isim var burada yazmak istemuyorum. ben bile bu durumdayim inanamiyorum kendime
Çaresizlik
Allah kimseyi bu duruma getirmesin
hayatına kendin yön vermelisin kendi ayaklarının üzerinde durmadıkça böyle olmaya devam eder
anlamadim
yani onlarla yaşamayı bırak kendi evin kendi hayatın olmalı onların evinde kaldığın sürece onlara kazanacaksın gibi düşünürler sana ev verdik çocuğuna bakıyoruz derler en basiti
isin komigi evin kirasi tum masraflari elektrik dogalgaz su yiyecek herseyi ben karsiliyorum tek istedigim cocuguma ben yokken bakmalari ama onun icin de asgari ucret istiyorlar bakim oarasi
dediğim gibi yaptıkları yüzsüzlük ama sen onların yanına gittiğin için sanki onlar sana bakıyorlarmış tavrı var en mantıklısı ayrılman kendi evine geçmen ve çocuğun içinde kreş çok mantıklı yoksa sana sığıntı gibi davranmaya devam ederler bu arada bakım parası nedir ya yani böyle anne kardeş akraba olmaz
hayir.. evi ben kiraladim, onlar sonradan geldiler ben cagirinca... ama şu var, erkek kardesim bu sehirde is bulamiyor. Benim icin duruyor. o yuzden , burada senin icin kaliyorsam sende maas gibi ode, diye bir mantik yurutuyor sanirim
yani ozaman çık karşılarına arkadaş ben çocuğumu kreşe vereceğim sizde kalmak isterseniz evimin kapısı size açık de
maalesef sadece turkiye degil tum dunya kadinlara kolay degil. Bir de dul olunca yasam cok daha zorlasiyor. Bir de aile destegi umulan gibi olmayinca daha da zorlasiyor. Ben muhendisim ve kamu da calisiyorum. Disardan bakinca en guvenli meslek... Ama gelin gorunki, ben bile bu haldeyim. Yasamayan bilemez bu durumu
Maaşınla ayrı eve çıkma şansın yok mu
zaten suanki evin kirasini her turlu masrafi sadece ben oduyorum
Tamam ayrıl o zaman onlar kendi başlarının çaresine baksın bu yükü taşımak zorunda değilsin
peki cocuguma ben isteyken kim bakacak? yani kilitlendim resmwn
Bu evde yaptığın masraflar düşse bakıcı tutamaz mısın o paraya
tutarim da sonra sifir lira kaliyor elime. ben anneme dedimki, anne destek olun ben 2 sene para biriktireyim ev alayim... olmuyirlar.. yani benden para istemeseler 2 sednede ev paraisni biritiktiririm
İşin çok zor gerçekten, güvenebileceğin kimse yok mu arkadaşın dostun falan
Esine mi döndün anlamadım
esimden ayrildim annemle erkek kardesimi yanima aldim daha dogrusu.
Sonra ne oldu peki
onlari yanima cagirma nedenim, ben isteyken annem cocukla ilgilensindi ama benim dul oldugumu anlayan cakallar çıkınca erkek kardesim basinizda durayim diye geldi. Tamam ama kira, elektrik, digalgaz herseyi ben oduyorum bir de cocuk bakim parasi istiyorlar o da yetmedi maasimi onlara vermem gerektigini dusunuyirlar ve eziyet ediyorlar. ben ne yaoacagimi sasirdim
Anladım o zaman cocugunla birlikte yasa zaten bende bıraktım her şeyi artık
yasatmiyorlar... maleaef esimden ayrildigimda bir sure kizimla yasamayi denedim. Apartmanda dul oldugumu anlayan les kargalari rahatsiz etmeye calistilar. O yuzden cagirdim ben bunlari ama onlar da para koparma derdindeler acik ve net, erkek kardesim arsasina ev yaptirma planinda, ve ben yaptiracaksam tapu diyorum, hele bir de tapu mu istiyorsun adim atamazsin oraya demezmi saka gibi
Ya kim yanascak boş ver oğlun büyüyünce rahat olursun
Tekrar evlenn
cocuguma uvey baba getirmeyi dusunmedim
Yarın çocuğun gelini getirip seni umursamasa neyapacaksin
ozaman evlenirim
yani cocugum evlenip yuvasini kurdugunda
İyi ozaman hakkında hayirlisi