20 yaşindayım hayatımda kimse yok ama ailem evlendirmek istiyor görücü üsülü mantıklı mı sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Görücü usulü evlilikte, kendin beğenerek ve sevgili olarak evlenmek kadar mantıklı. Eğer sende istiyorsan ilk önce o kişiyi biraz tanımaya çalış. Görüşmek istedin diye hemen evlenmek zorunda değilsin. Tanıdıkça belki sevmeyeceksin ya da sana karşı davranışları kötü olacak. Ama bunun tam tersi de olabilir bu yüzden o kişiyi tanımaya çalış. Yaşın evlenmek için küçük değil ama üniversite okumadıysan ya da ekonomik özgürlüğün yoksa önce onları halledip sonra evlenmen daha iyi olur. Ekonomik özgürlüğün olduğu sürece eşin bile olsa senin neye ne kadar harcadığına karışamaz. Evlilikten önce ilk sırada bunlar olmalı.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
İyi kalpli, senin anladığım kadarıyla şu an elinde mesleğin yok üni yi falan bitirdinmi (2 yıllık) kpss ye mi hazırlanıyosun? Neyse demek istediğim şu biriyle evlendiğin zaman bazı erkekler hatta bir çoğu eğer elinde mesleği yoksa ailesi de güçlü değilse sahip çıkmıyorsa zaten gidemez gitse bile döner kafasıyla olup ona göre davranıyor kısaca kendi ayakları üzerinde durmayan biriyse kendilerini üstün görüp beni bırakamaz kafasında oluyorlar ama öyle olmayanlar da var tabii eğer mesleğin varsa ailenin onayladığı biri var sa biraz birbirinizi tanırsınız sonra mantıklı gelirse evlenirsin mesleğin yoksada yine aynı şekilde o kafadaki biriyle sakın evlenme bence görücü usulüne karşı değilim ben hatta bir sürü güzel örneği var ama o kişiyi de biraz tanımak lazım hayırlısı olsun hakkında
30 Yorumla
Elinde mesleğin olsunda nasıl tanışıyorsan tanış
13 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim kafamı toplayıp senin gibi düşündüm
- +1 yıl
Çok güzel demişsin mavisii kardeş.
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulü eskiye dayanır onun için çok farklı algı var önceden aileler iki taraf birbirini görmeden özellikle kız görmeden bir kere görüştürüp veya hiç görüştürmeden evlik yapmalarını sağlarmış bunun için günümüzde görücü usulü ozamki gibi düşünülüyor. Bence görücü usulü kanışmakta kötü bir şey yok birisi ailesi ya da bir tanıdık vasıtasıyla seni görmeye gelir oturur konuşursunuz bunun illaki ev olması şartda değil cafe olabilir kendi nerede rahat hissediyorsan anlaşırsan karşıtarafa ısınırsan devam edersin yok olmadı anlaşamadım dersen konuşmassın kimse zorla bir şey yaptıramaz unutma. Sevdiğin ve seni seven birisi ile birlikte ol evlen yaş durumuna gelirsek o senin bileceğin durum kendin karar ver erken ya da geç olduğuna hep mutlu olacağın bir hayat yaşaman dileğiyle.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
146
Cevap
145Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılSana mantıklı mı geliyor Allah aşkına bi söyle? Hayattaki en önemli şeyi evlilik sanan birde bu kadar genç yaşta evlendirmeye çalışan ailelerden nefret ediyorum. Kendin istiyorsan evlen tabi ama ileriki yaşlarda keşke yapmasaydım diye ağlarsın. Evlilik bambaşka bir boyut burada tek sen evlenmiyorsun aileler de evlenmiş oluyor bir nevi. Evlilik bir başarı, gereklilik veya zorunluluk değildir ne diye bu acele? Sen daha gençliğini yaşayacak yaşlardasın. Ailen zorla evlendirmeye çalışırsa da polise gidersin.
10 Yorumla
+1 yılEğer senin kalbinde istiyorsa bir tanış, konuş ama hem iki tatlı söze paraya, paranın alabileceği şeylere aldanıp evet deme arkadaşça konuş baktın oda sana açık, samimi, dürüst yaklaşıyor küçük bir adım daha at, ilişkide karşılıklı anlayış, fedakarlık olursa o ilişkiden bir şey olabilme ihtimali var diyeyim ama tekrar söylüyorum ailene de güzel bir dille şöyle istemiyorumsan zorla birisiyle evlendiremezler yoksa hayatını karartırlar aman dikkat ol abim önce kariyerine odaklan asla bir erkeğin eline bakma kendine güven...
118 Yorumla- +1 yıl
20 yaşında biri çocuktur. İyi misiniz siz.
- +1 yıl
Yazdıklarınız içler acısı. Bir yetişkinin yapması gereken şeyler bunlar. İlk cümleniz kariyerine odaklan olmalıydı. Sizler yorum yapmayın daha iyi.
- +1 yıl
Beni anlamadıysan sırf cevap vermek için cevap verme, önce yazdıklarımı tekrar tekrar oku anla sonra gel konuşalım, lütfen boş konuşma
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir ne cocuğu ya. siz bazı kadınlar 30 kadar evlenmeyince 20 leri cocuk saymaya başladıınz. .
- +1 yıl
Boş konuşan sensin asıl. Neyin kafası bu,20 yaşında evliliği onaylayamazsın sen!
- +1 yıl
@Terazideli Sizin için 20likleri si... mek normal karşılanabilir. 20 yaşında biri çocuktur. Reşit olmak evlilik için yeterli değildir.
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir sen hala öfkeli ve gururlusun ve beni anlamaya uğraşmıyorsun, ben şunu söyledim eğer bu kızda evlenmek istiyor ise bir tanışsın fakat iyi tanımadım aceleyle evet dememesini söyledim artı sözümün sonunda yaşının küçük olduğunu ve "ailesi dahil" hiç kimsenin sözüne bakmaması gerekiyor dedim
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir seks yapmak ta evlilik için yeterli değildir... ama biyolojik yaş denilenbir şey var. ben 20 likleri s. kmeyi bırakalı 10 yıl oldu :)
- +1 yıl
@Terazideli sende bir sus belli ki sen sapıksın konuştuğun cümleden öyle anlaşılıyor ama ben değilim
- +1 yıl
asıl sapık sen olabilirsin. kadın fikrini yazmış bende fikrimi yazdım. sen ise fikrinde patinaj yapıyorsun.
- +1 yıl
Bir s*kirtir git 🤬 şimdi bütün sözlerimin arkasındayım, senin gibileri çok gördüm şimdi konuyu bana çevirip beni anlamayan kadını etkilemeye çalışıyorsun 🤣 akıllı olan her kadın şu an senin yapmaya çalıştığını görür
- +1 yıl
etkileyip ne yapacağım... 20 lik değilya sonuçta
- +1 yıl
20 yaşında bir kız normal arkadaşlık veya sevgililik için tanışabilir ama neden evlilik için tanışıyor. Ben buna dikkat çekmeye çalışıyorum.
- +1 yıl
@Terazideli bana mı diyorsunuz yukarda yazdıklarınızı? 20liğin evliliğine normal bakan herkes uçkurunun derdindedir. Başka da bir şeyin değil. Hala sözümün arkasındayım. Bir salın 15likleri 20likleri. O zaman ben de 20liklerle düşünebilmeliyim. Neden izin vermiyor YAŞADIĞINIZ TOPLUM BUNA?
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir seni gerçekten çok iyi anlıyorum ve bende hep senin savunduğun şeyleri savunuyorum. Ben yorumu yaparken şunu göz önünde bulundurdum belki kızımızda istiyordur da burada trol niyetine yazmıştır aynı zamanda sözlerimin sonunda uyarımı da yaptım bilmem fark ettin mi😅🙏
- +1 yıl
Benim de canım 20lik çekiyor belki? TOPLUMUN BUNA ONAY VERİYOR MU? VERMİYOR. E o zaman erkeğe nasıl 20lik helal? Herkes aklını başını ya almalıdır ya da geleneksel kurallar kaideler örf adetler herkese eşit biçimde uygulanmalıdır.
- +1 yıl
Terazideli denen kardeşim sapık pislik olduğunu belli etti zaten
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir benim fikrim yaptıklarım ve topluma göre yaşarım demiyorum. elbette seks ve cinsellik yaşantısı ile evlilik ayrı. 20 lik biri evlenmek isterse evlensin diyorum. ben evlenmem..
+1 yılHayır mantıklı değil önce biraz daha tanımalısın görücü usulünde aileler baskı yaptığı için istemeden de olsa istekli olmak zorunda kalıyorsun. Tabi aileden aileye değişir. Sana tavsiyem evlenmek istiyorsan kriterler oluştur. Evi arabası hiç yoksa en azından işi olsun. Tip artık önemli değil çünkü Türkiye'nin genetiği ortada o yüzden bakımlı ve hijyenik bir insan olmasına dikkat etmelisin. Vücudunu geliştiren bir insanlada olabilirsin sonuçta cinsellikte vücut daha önemlidir. Onun dışında merhametli ve vicdanlı olmasına dikkat etmelisin. Bu kriterler bende var ilgileniyorsan yanıtlayabilirsin :D
10 Yorumla
+1 yılHayat senin hayatın aile elbette değerli ama olay oraya kadar değil önemli olan sonrası senin göremediğini ailen görebilir ailenin göremediğini sen görebilirsin o yüzden zamana yayarak iyice tanımak gerek ne kadar bildiğin tanıdığın ailede olsa ilişki adına işin gerçek rengi ortaya çıkıyor. Ayrıca çalışma hayatına bi odak kurmanda fayda olur olurda ailenin başına bişey geldi allah gecinden versin o zamanda karşındaki hayalindeki gibi bi yaşam sunamaz sunmak istemezse mecbur burada kendinden güç destek alman gerekir o yüzden bi yandanda maddi olarak kendini güvence altında tut derim gönlüne siner baktın zor anlarda da bırakmazsa bas nikahı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşın daha çok küçük 24ten önce evlilikler baya küçük oluyor. Ben bazı aileleri cidden anlayamıyorum. Çocuklarını küçük yaşta evlendirmeye ne meraklılar birde görücü usulü. Şahsen ben 27 yaşındayım ailem bir kez evlendirmeye çalışmadı etraftan da evlensene gibi kelimeler duymadım. 1 hafta sonra nişanım var aylar sonra da düğünüm severek büyük bir aşkla evleniyorum çocukluğum olan biriyle. Yani demem o ki kısacası bu yaş evlenilecek yaştan ziyade ailenin evlendirmeye çalışacağı bir yaş değil. Hele hele görücü usulü. Evde mi kaldın da bu yola başvuruyorlar sanki. Severek içine sinen insanla zamanı gelince evlen. Sevmeden evlendiğinin her şeyi yük olur sana hele hele bu yaşlar da tamamen yük.
10 YorumlaBenim şahsi fikrim görüşebilirsin kafana yatmazsa ona göre bi yol izlersin ben kendim buldum evleniceğim kişiyi ailem onaylamadı ama kararıma saygı duydular en sonunda boşandık dışardaki yorumların hepsine olmasada seni sevenlerin gerçekten tanıyan insanların yorumlarını dikkate almanı öneririm evliliğin yaşı yoktur sadece o sorumluluğu alabilcek miyim diye kendine sorman lazım sorumluluklar ne dersen de annene bakarak gözünün önünde örnek var az çok fikir edinirsin.
30 Yorumla
+1 yılHayır mantıklı değil bu görüpte seversen yinede mantıklı değil bir insanı baya bir tanıman lazım sevmediğin tanımadığın bir insanla asla evlenme ve evlenmek birini sevmek istemekle değildir Allah isteseydi zaten karşına çıkarırdı böyle kendine boşuna zaman kaybettirme ayrıca annen baban istiyor diye de evlenmek zorunda değilsin hayırdır yani çok mu istiyorlar senin bu evden gitmeni sen istiyordun falan deme yani isteseydin zaten sen söylerdin kendi kararınla evlenmek görücü usulü hiç güzel bir şey değil evliliği sen getirme o sana gelsin gelmiyorsa da başının değilmiş napalım nasibin değilse de bundan sonra olanlar arda zaten bir şekilde bozulur nasibin olmadığı sürece boş ver takma evlenmeden zaten çok saçma bir şey bu dönemde zor adam gibi adam birini bulmak ya da öyle bir evlilik geçirmek boş ver kafaya takma umarım yardımcı olmuşumdur😊
29 Yorumla- +1 yıl
Sen çok mantıksız konuşmuşsun eskiden insanların çoğu görücü usulü evleniyolardı ve şu an baktığımda gerçekten şu anki ilişkilere göre baya sağlıklı ilişkileri var. Şu an ki ilişkiler o kadar mide bulandırıcı ki bence gerçekten gorupte birini tanımak çok daha temiz ve mantıklı belkide birbirlerini sevecekler nerden biliyosun ha ayrıca nasibin nerden geleceğini bilemezsin belki başkasinin vesilesi ile olacak belkide rasgele onun karşısına çıkacak bunu sen asla bilemezsin bu kadar nett
- +1 yıl
@edaanur_00 tamam da yani görücü olarak saçma bence
- +1 yıl
Görücü usulünde görüyorlar yalnız. Ha arkadaşın sana ayarladı ha ailen birini buldu. Aynı kapıya çıkıyor.(Ha ben, arkadaşımın bulmuş olduğunu da istemem dersen anlarım. Çünkü ben de öyle düşünüyorum. Çok iyiyse kendi niye olmuyor?)
- +1 yıl
@_Güneş____00 yani evt
- +1 yıl
Görücü usulünün kötü yanlarıda var ama şu anki ilişkilere baktığımızda en mantıklısı bu bence daha güvenli en azından ailesini çevresini daha iyi tanımış oluyosun şimdi öylemi değil açın abi haberleri ya da sosyal medayaya bakın o kadar çok yalanlar var ki adam evliyken kendini bekar olarak tanıtıyor sonra bir bakiyosun işin içinden başka şeyler çıkıyor olaylar büyüdükçe büyüyor... bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
@edaanur_00 Anladım Allah herkese iyi insanlar çıkar inşallah
- +1 yıl
@edaanur_00 Zaten aile, çocuğunu öyle yoldan geçene emanet etmek istemez. Önce bir araştırır ve tanır.
- +1 yıl
Yani evt anlatmak istediğim o inş karşımıza iyi insanlar çıkar aminn🤲🏼
- +1 yıl
@edaanur_00 inşallah tatlım, çok amin.
+1 yılgözünü seveyim daha 20 yasındasın ömrünün baharı en güzel yaşların neden evlenmek hele ki görücü usulu aynı eve girince nasıl davranır sana ne huyları var bilemezsin yaşın küçük diye otorite sağlamaya çalısır bir sürü sorun yaşarsın evde oturup cocuk bakarsın anca kocanın evden gelmesini beklersin hayat bu değil oku ufkunu genişlet evlilik her zaman her yaşta olur sen kendi ayaklarının üzerinde dur mesleğini eline al bir erkeğe ekonomik olarak bağlı kalma dünyanın binbir türlü hali var lütfen akıllıca düşün
20 YorumlaAilen seni sen istemedigin sürece evlendiremez. Böyle bir hakları yok. Sen eşya degilsin. Kimse senin yerine karar veremez.
Görücü usulu ile evlenmek senin yaşındakı biri için dogru olmaz.
Ayrıca yaşın çok küçük. Önce oku çalış sonra evlenirsin.10 Yorumla
+1 yılBence görüşüp tanımalısın içine sinmeyen biriyse kimse seni zorlayamaz ayrıca hemen evlenceksin diyede bir şey yok evlenmen yine birkaç yılını alacak. Görücü usulüne sıcak bakmıyordum ama aslında düşündüğümüz gibi bir şey olmadığını aksine daha mantıklı olduğunu düşünmeye başladım. Günümüzde doğru erkekte doğru kadında bulamıyoruz ama eş dost akraba iki tarafına tanıyo uygun oduğunuzu düşünüp sadece bi görüşme tavsiyesi veriyo bence oluru var. Tabi hala görücü usulünü eskisi gibi sananlarda var. Onun dışında umarım okumuşsundur ya da sağlam bir işin vardır 😊❤️
20 Yorumla
+1 yılAilene çok sinirlendim. Ben abin olsaydım asla müsaade etmezdim. Senin okuman lazım. He okumak ıstemıyor musun o zaman gırer bır ıse calısırdın. Zamanı gelınce kendı aşık oldugun hayırlı bırıyle olurdu o ısler.
Ya bu ailelere akıl sır ermiyor ya bırsuru kötü ornek var... göz göre göre seni yakıyorlar
10 Yorumla
+1 yılBence değil çünkü seni sadece temiz kız gözüyle gördüğü için evlenecek. fikirlerin ya da insanlığın onun için önemli değil. sadece kendi gibi biri olmayan birini arama peşinde olucak muhtemelen bu yüzden ailesine kendine uygun bir lız bulmasını isteyen beceriksiz biri gelecek. daha kendine kız bulamayan biriyle ciddi düşünmek bence saçma
10 YorumlaSAKIN SAKIN SAKIN sakın öyle bir hataya düşme görücü usulü evlenme sakın bak arkadaşımdan biliyorum şu an hiç mutlu değiller ve ayrılacaklar kendin sevdiğin birini bul veya evlenme evlenmek şart değil evlenince ne oluyor ki yani boş ver sakın ama sakın yapma kesinlikle önermem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Öncelikle senin yaşın gençsin evlilik yerine kendini birşeylere değerlendirin okulunu mesleğini ilgilen. Sonrasını evlilik düşünürsün. Ama ailen seni evlendirmesi yanlış bir şey, zorlamiyorsa tabii. Önemli olan senin mutlu olman senin seveceğin kişiliğini karakterligini gözlemle, tipini görürsün de kişiliğini göremezsin o yüzden iyi düşün.
00 Yorumla
+1 yılKardeşim sen cahil misin? Bu yaşta evlilik mi olur hiç? Daha 20 yaşindasin gençliginin en güzel yaşlari olmalı senin 20li yaşlarin. Evlenmekle hata yaparsin, git oku tahsilini al, evlilik her zaman olur. Ama bu hayata ikinci defa gelemiceksin ki, neden evlenesin bu yaşta, lütfen akilsizlik yapma
01 Yorumla- +1 yıl
Bide burada yazılanlara kulak verme aşik olmak çok güzel bir şey, ve görücü üsulu sadece şans işinden başka bir şey değil, görücü üsuluyla evlenmek hayatını şansa birakmak demek
+1 yıl20 yaş erken evlilik için ama görücü usulü evlilik en mantıklı olanı ailelerde onaylıyor annenin babanın rızasını alıyorsun , anne baba çocuklarını büyütüyorlar kötülüğünü istemezler gidersin tanışırsın bi çay içersiniz eğer istemezsen istemiyorum dersin.. şu an da olan sevgililer çok miğde bulandırıcı iğrenç görücü usulü daha iyi...
22,23 yaşında evlenmeni 2,3 yıl daha bekarlığını yaşamanı tavsiye ederim canım01 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı katılıyorum👏🏻
+1 yılGörücü usulüyle evlenmek kişisel tercihlere bağlıdır. Bazı insanlar bu yöntemi tercih ederken, bazıları ise tercih etmez. Önemli olan, bu kararı verirken kendi düşüncelerinizi ve duygularınızı dikkate almanızdır. Evlilik kararı, size, ailenize ve partnerinize bağlıdır. Karar verirken dikkatli olmak ve doğru seçimi yapmak önemlidir. Mutlu olan insanlarda var mutsuz olan da imkanlara bağlı namaz kılıyor mu vicdanlı mi dürüst mü geliri evi var mı ailesi ailene uygun mu önemli
00 YorumlaYaoilan bilimsel araştırmalara göre görücü usulü evlilikler normal flört ve sevgilikle olan evliliklerde daha uzun ömürlü oluyur. İstersen araştır.
Hem görücü usulü evlilik illa bu kişiyle evkeneceksin demek değil , sadece birilerinin tavsiyesiyle tanışamadır. Beğenip anlaşırsan citti düşünüyorsün değilse herkes kendi yoluna bakar.
Bu kadar basit10 Yorumla
+1 yılBence önce oku, bir iş sahibi ol. Sonra da evlenirsin. Koca kaçmıyor.
Görücü usulü mantıksız değildir diyemem. Çevremde ailesinin bulmuş olduğu biriyle evlenen var ve bir problem yok evliliğinde. Kafan uyuşursa evlenirsin. Mecbur değilsin ama gmrüşmeden ve tanımadan da karşı taraf hakkında yorum yapmak boşa olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Görüşmeden *
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörücü usulünu yanlış anlayanlarla dolu. Arkadaşlar eski tip görücü usulü kalmadı. Yani eskidendi o tanımadığın bilmediğin birisi ile evlenmen. Gelecekler kız begenirse konuşur beğenmezse geri çevirilir. Ve hemen jet hızıyla evlendirilmiyor. Birbirini tanıma süresi devam ediyor. Uyum yakalanırsa evleniyorlar. Olay bu.
21 Yorumla- +1 yıl
Uyum yakalamak değil sadece olay aşk lazım sevgi lazım 2 günlük bi mesele değil bu evlilik
Gizli Üye(25-29)+1 yılIç güzelliğine bak ve evlenmeyi aceleye getirme daha 20 yaşindasin gençligin baharindasin erkenden evlenme ben bu kişiye güvenebilirmiyim nasil bi araştir konuş tanış ama ailende seni evlendirmek icin zorlamasin hayat senin evini gecindiricekmi güvenilirmi bunlar çok önemli
00 Yorumla
+1 yılMantıksız tabiki ve 20 yaşında evlenmen daha mantıksız ben 20 yaşındayım ve evliyim eşim çok iyi ama keşke diyorum biraz daha bekleseymişiz evlendikten sonra eski rahatlığın olduğunu düşünmüyorum ama tabiki senin kararların daha önemli hayatını yaşantını karşı tarafı sen bilirsin benim fikrimce kızlar biraz daha gezmeli görmeli yaşamalı ama bunun içinde imkan lazım. İnşallah senin için hayırlısı olur kendi kalbini ve aklınıda dinle.
31 Yorumla- +1 yıl
Evli misin cidden
Mantıklı fakat insanlar gorucu usulu deyince zorla evlendirilme gibi goruyor. görücü usulünde de o insanı göreceksin konusacaksin sever ve anlasirsan evlenirsin. kimse sana gördün illa bunla evleneceksin demez şans ver tanı
20 YorumlaEğer hayata dair okumak meslek sahibi olmak gibi bir hedefin yoksa tanışmaktan zarar gelmez her erken evlenen kötü şeyler yaşamıyor belki çok uyumlu bir çift olacaksınız eşinle de hayatı doya doya yaşayabilirsin 🎈
20 YorumlaGörücü usulüne karşı mıyım Hayır herkesin kendi hayatı neticede beni bağlamaz kimsenin seçimleri Fakat sürpriz yumurtadan çıkar gibi fazla riskli sevdiğin ve zamanla tanıdığın biri olması çok daha doğru olur
10 Yorumla
+1 yılAsla öyle bir hataya düşmeyin. Sonra bir ömür boyu pişmanlığını çekersiniz, fayda bile etmez.
Bir düşün, iyi tanımadığın ya da hiç tanımadığın bir karşı cins ile bir ömür geçireceksin. Düşüncesi bile çok korkunç geliyor cidden.
10 Yorumla
+1 yılyaşın çok küçük evlilik sonra düşünülecek bir şey. Önce kariyerini oturt kimseye muhtaç olma. kimseye güven yok artık
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Hayır çünkü bu tip evlilik ne çıkarsa bahtina oluyor.. Erken görünüşe göre istiyor aradığını bulamazsa kıyamet kopuyor. Tanimak ve anlaşmak çok önemli.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl20 yaşında evlenmek mantıksız bende 20 yaşındayım şu zamanda asla evlenemem o sorumluluk zor kolay değil ve kimin ne b*k olduğu da belli değil kimseyi taniyamazsin i yaşta
20 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlenmek her yaşta mantıksızdır çünkü evleneceğin kişiyi başkası seçer. Evlenecek olan sensin bu yüzden kendin koca seçimi yapmalısın ama bu yaşta değil. Hayatını tadını çıkarınca.
00 Yorumla
+1 yılYirmi yaşında görücü usulü tanıştım ve evlendim. Çünkü sevgili olmak bana Gore ve dinime göre doğru değildi. Kısmetliyim eşim iyi biri fakat çok farklı bir hayatın varsa görücü usulü evlenmek zor olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlendiğiniz kişinin vicdanlı veya vicdansız olma ihtimaliniz kadar mantıklı.
Eğer vicdan sahibi birine denk gelirseniz mutlu olursunuz , vicdansız birine denk gelirseniz hayata kusersiniz.
Tabi sizinde iliskideki tavriniza da bağlı.00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılDışarıdan evllilik olan, ama içeridende ev arkadaşlığı olan bir mevzu. Bari zengin biri olsun daha iyi olur.
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. 30 yaşından önce görücü usulü ile evlenenin kendisine saygısı yoktur. 20 yaş evlilik için çok erken ve aşırı riskli.
30 Yorumla
+1 yılAynı durumu bende yaşadım çocukla görüştüm ama ben hazır olduğumu düşündüm oyuzden tanıştım ama çocukla anlaşamadik bende aileme bunu dile getirdim anlayışla karşıladılar konu kapandı
11 Yorumla
+1 yılGüzel kardeşim hayatının baharındasın. Yanlış kararlar verme. Sevdiğin biri olursa onunla evlen. Yoksa sevmiyorsan hayat her gün senin için ızdırap olur. Sevgiler
12 Yorumla- +1 yıl
Demek ki yanlış ortamlardasın. evde kalmak diye bir şey yok. Asıl evlenen evde kalır.
Görücü usulü evlenmek mantıklı ama, erken yaş 'da değil tabi git oku işini gücünü bul sonra evlilik sen bilirsin sana kalmış yine'de.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAileler hemen evladi yuva kursun mutlu olsun isterler dogal olarak ama cok erken seninn icin. Okulun ne alemde Şu an ?
03 Yorumla
Soran+1 yılhukuk 3. sınıfım
- +1 yıl
E sendr okulu bahane et okul var de
- +1 yıl
Daha atncam de ben baska sehre gidecem adam benimlemi gelcek de. Gitmessin derlerse puanim yetmiyor deneme yaptim baska sehir yazacam iki yil zorunlu hizmet var de. Adam issiz gucsuz le mi evlencem ben de. Bu bahanelerle kimse evlen diyemez.
+1 yılBak güzel bacım öncelikle 21 yaş çok erken ya sen daha gençliğini baharındasın ne işin var senin evlilikte çolukla çocukla ve daha sonrasında o nasıl bir insan bilmiyorsun senin kafa yapana uygun mu bilmiyorsun bence hiç bulaşma sen böyle işlere ırak gençliğini yaşa illa evleneceğim diyorsan bari 25-26 yaşında evlen yazık ya sana da
00 YorumlaGörücü usulü gayret iyi yani insanlar neden sürekli bunu kötülüyo görürsünüz konuşursunuz olmadı biter zaten zorla bişey yok görücü deyince direk evlenmiyo
00 Yorumla
+1 yılBu senin kararın senin hoşuna gidiyorsa evlencegin kişi evlenirsin ama gitmiyorsa evlenme ve kararları ortak yapmanızı tavsiye ederim ( bu arada zorla evlilik değil demi arkadaşım var da şiddet yapıyor ailesi sevdigi varsa ona yardım etcem ama yoksa sevgilim olmasına ikna etcem çünkü şiddet yapıyor ailesi...)
00 Yorumla
+1 yılBak şimdi benim bir halam var görücü usulü ile evlendi fakat eşi olacak şeref yoksunu insan değil. Ama başka bir halam var görücü usulü ile evlendi sanki aşık olup evlenmiş yani. Ailen kötüyse kurtulacağım deyip evlenmeye kalkışma. Önce tanı Başak ve ikizler burcu erkeği hariç bütün erkeklerle evlen ama iyi tanı ve kalbine güven. İçine sinmeyen insanı kim ne derse desin kocan olarak seçme.
00 Yorumla
+1 yılOku mesleğini eline al sonra evlenirsin okumana engel oluyorlarsa şikayet et ama yine de oku mesleğini eline al öyle evlen elinde mesleğin olursa kimse sana kolay kolay karışamaz çünkü o senin bir bileziğin olacak öyle birine kolay kolay karışamazlar eğer amacın evlenmek değilde okumaksa ben senin yerinde olsam kaçıp devlete siginirdim en iyi o bence
00 YorumlaHer şeyden önce , dertleşebileceğin, sohbet muhabbet edebileceğin , güleceğin ağlayacağın , yeri geldi mi güzel tartışabileceğin , arkadaş olabileceğin , saygı ve sevgi kurabildiğin , birbirinizle dalga geçebildiğiniz gülerek , severek , birini bulursan evlen yoksa asla evlenme ! Ki bu çok zor o yüzden evlenme. Mantık evliliği zaten olmaz , aşk ta bitiyor boş ver 😉
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki. Daha yaş olarak çok küçüksün. Böyle bir hayatta tek güzel şey aşk ve sevgiyken bunu tatmadan evlenme. Sevgisiz aşksız bir ömür geçirebilecek misin? O evlilikten doğan çocuklar ne kadar mutlu olacak?
Mantık evliliği yapacaksan da bunun bayağı iyi koşullar sağlayabilecek, saygılı düzgün anlaşabilfiğin biri olmalı. Ki bana görr sevgisiz aşksız bir evlilik eninde sonunda biter o yüzden hiç evlenme daha iyi00 YorumlaHayatını yaşa ne diye çabuk evleniyorsun yaşlanmıyosun ya
31 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı
Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Bu devirde en sağlam ewlilikler görücü usulü oluyor artık ama yaşının ewlilik için henüz erken olduğunu düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılCevabı bilşnmez bi soru bu. Herkes 40 kat maskeli artık
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 696 cevap paylaştı.
+1 yılİşin okulun falan yoksa mantıklı, tabi çocuğu önce iyice araştırmak gerekiyor nasıl biri falan diye. Sonra senin görüp içine sönmesi gerekiyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. değil bence çok saçma selam naber evlenelim mi gibisinden. insan tamamen tanıyıp sevdiğiyle vakit geçirdiğiyle evlenmeli..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Severek evkenmek gibisi yok bence acele etme derim daha yaşın çok erken ben 26 yaşındayım hala bekarım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok mantıklı hem de çok. Saygı olduktan sonra sevgi de oluşur. Çok aşik olarak evlenip hayatımın hatasıymıs diye boşanan çok insan var. En mantıklısı mantık evliliği yipranma yok huzur var. Tecrübe ettim aşk falan yalan..
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMışıl mışıl
+1 yılŞu zamanda yapılacak en mantıklı şey görücü usulü evlilik emin ol. Ama 20 yaş biraz erken gibi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. O metotta bir evlenme metodu adam iyi işi gücü olan insaflı merhametli biriyse olur çunki oda aynı durumdadir
00 Yorumla
+1 yılGörücü usulü en güzeli. Beğenmezsen karşındakini olur biter. Hem de İslam'a uygun bir şekilde yuva kurmuş oluyorsun.
00 Yorumla
+1 yılBende bulamıyorum bazende fırsatları tepmemek lazım yok armudun sapı üzümün çöpü diye naz edersek hayat arkadaşı bulamadan göçüp gidicez😒
00 Yorumla
+1 yılGeçenlerde beğenmediğim kızın bugün nisanlandigini duyunca pişman olmamak için gidip bi görüş istersen. Belki doğru insandır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSanki evde kaldın evlilik yaşı geçiyor da görücü usülü evlilik düşünüyorsun komik
04 Yorumla
Soran+1 yılaçıklamayı okusan keşke ablacım ben istiyorum ya da yaşimmi geçiyor dedim ailemn isteğini belirttim
- +1 yıl
ablacım mı bir aya bende 20 olacağım şaka mısın :D
- +1 yıl
ailen niye istiyor peki?
Soran+1 yılpardon yaa bilmem ailem geri kafalı işte boşverr
Evlenmeden önce maddi olarak özgürlüğünü elde etmelisin sonra evlilik
01 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum
+1 yıl20 yaş bir kadın için çok erken güzel kardeşim. Zorla kimseyi evlendiremezler. Şu hayat zaten yoruyor bride şu yanınızda o kadar sorumluluk yüklemeyin gözünüzü seveyim ya kendinize yapmayın şunu üzülüyorum.
30 Yorumla- Devamını Gör (231)
Devamını Gör(276)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 20 yaşındayım hayatımda kimse yok ama ailem evlendirmek istiyor, görücü usulü mantıklı mı sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler