+1 yılMeslek seçimi.
Eş yokken meslek ve kariyerin vardır genelde. Bir eş seçmeni ve o eşin seni seçmesini sağlayabilecek şey de “ meslek “ dir.
Ama bu durum kadınlar için çok da böyle değildir aslında;
İşsiz ve güçsüz olmaları, çoğu erkek tarafından önemsiz karşılanır. Eskiye nazaran erkekler daha da dikkat ediyor meslek sahibi olmasına ama yine de işsiz bir kadınla evlenmek isteyen erkek sayısı yine fazla..15 Yorumla- +1 yıl
İşsiz ne yaa. Çocuklarla ilgilenip ev yemekler bi çok işten daha çok tempo isteyen yoran bi iş farkında mısın. Haa hem çalışıp hem bunu yapan var onlara büyük saygı duyuyorum. Ama genelde çalışanda evi başkasına temizletiyor, çocuğu başkasına baktırıyor. İşsiz demek hoş değil bence
- +1 yıl
Ben kadınların ev hanımlığı ile alakalı veya çocuk bakmaları olayına bir şey demedim.
Bunları zaten biliyorum. 🙄
İşsiz ve güçsüz denince bu anlaşılıyorsa, “ Meslek sahibi olmamaları “ olarak düzelteyim. 😄 - +1 yıl
😌👌
- +1 yıl
Evet katılıyorum. Erkekler pek meslege takilmasa da kadınlar takılıyor. Bence normali de bu zaten. Bu fıtratla alakalı diye düşünüyorum. İstisnalar olsa da erkekler genellikle ya kendilerine eşit ya da daha alt konumda biriyle olmak isterler. Kadınlar da kendilerine ya eşit ya da daha ust konumda biriyle beraber olmak ister çünkü. Bu sadece meslek değil bir çok konu ile geçerli baktığımda.
En İyi Cevaplar
+1 yılEş seçimidir. Bak bunu doğru yapmış erkek geleceğini garantiye almıştır. Geleceğini doğacak çocuklarının kaderini, içinde yaşayacağı herşeyi görebilir. Gösteriş meraklısı mı? Anne babasının sözünden çıkmayan bir kukla mı kiminle evlendiğini insanın görmesi önemlidir.
Bu kadınlar içinde geçerlidir.
Bir kadın hayatına seçtiği erkekle kendi değerini bir erkek hayatına seçtiği kadınla geleceğini belirler.
Meslek bulunur şimdi online milyonlarca günümüzde öğrenilebilen meslek var. Geleceğimizde insan gücü kalmayacak öngördüğüm kadarıyla. Zihin gücüyle dolu altın çağında yaşıyoruz.
Kolay para kazanmak günümüzde trend. Ve bunu kolaylıkla yapabileceğin milyonlarca kapı var.
Meslek bulunur. Öğrenilir. Güven duymak önemli olan.
Önce kendine, sonra hayatına aldığın insanlara, kalbine, kendine sadık olduğun zaman, stresten kurtulduğun zaman kendi değerini fark ettiğin zaman hayatın, geleceğini yarınını duygularını garanti altına almış olursun.
Bu günümüz stres, baskı, şiddet dünyasında öğrenilebilen birşeydir. Fark ettiğinde hayat başlar 😇41 Yorumla- +1 yıl
Eig seçicem. Teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılDin seçimi. Hayatını buna göre şekillendirirsin çünkü. Herkes yapamasa bile içinde bir yerde dikkat ettiği şeyler olur
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle doğru evet
+1 yılMeslek seçimi. Eş seçimini yanlış yaptığında boşanıp yoluna bakma şansın yüksek (bunu boşanmış biri olarak söylüyorum) ancak yanlış meslek seçimi yaptığında mevcut işini bırakıp yeni bir meslek öğrenmek ve sıfırdan deneyim kazanmaya çabalamak çok daha zor bence.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence eş seçimidir.. ama her ikisi de önemli bana kalırsa
10 Yorumla
+1 yılEş neden mi meslek bir yere gir calis uzar ya da kisalmazsin ticaretle uğraşırsan ya batar ya zirve görürsün herşeyi kaybedebilirsin maddi olarak ya da kazanabilirsin bunlar gelip geçici şeylerdir.. Sonuçta bir arabaya sarilamazsin bir evin duvarlarına derdini anlatamazsin... Seninle konuşmazlar kaldıki bunun hastalığı var yasliligi var.. Eş çok önemli evlatlar bile bir gün uçup gidiyor bakasina... Geriye bir tek eş kalıyor...
21 Yorumla- +1 yıl
Evet katılıyorum
+1 yılKimse bir şey seçmiyor. İnsana bir şey veriliyor ya da veriliyor. Verilince; şükür mu ediyorsun nankörlük mü yapıyorsun? Verilmeyince; sabır mi ediyorsun isyana mi saplaniyorsun? İnsan bunları seçebiliyor; sadece... Hakikat budur; anladığım kadarıyla...
20 YorumlaEş ya mesleği değiştirirsin. Biliyorsun hocam ben mesela bu puanla kendi mesleğime atanamıyorum bu yüzden düz memurluğa gireceğim daha sonra başka bir kamuya atanmaya çalışacağım. Ama eş 1 kere 😅
13 Yorumla- +1 yıl
Evet :)
- +1 yıl
Amin hepimize diyelim. Eyvallah :)
Eş seçimi. Mesleği değiştirmek daha kolay. Veya çalışmamak gibi bi seçeneğin de olabilir. Ama doğru eşi seçmediysen dünyanın kararması demek. He boşanırsın ama boşanmakta sancılı süreç ki günümüzde boşananlarda kurtulamıyor görüyoruz. Karakterli eşi bulmazsan boşandıktan sonra da bela.
10 Yorumlaikisi de önemlidir. biri kötüyse diğeri kurtarır en azından. bana kalırsa eş seçimi daha önemli. psikolojik açıdan en yıpratan o olur. meslek edinmek günümüzde çok kolay zaten. zarttırı zort üniversitesinin cart curt bölümünden mezun olunca her yerde uzman, yönetici mevkisinde çalışabiliyorsun. en kötü öğretmen oluyorsun formasyon alarak. çok dert edilecek bir durum değil ama eş öyle olmuyor
10 Yorumla
+1 yılMeslek çok önemli değil diye düşünüyorum, adam mühendistir ama kasaplıkta yapabilir seviyorsa. Ama eşi bilemiyor insan doğru seçim mi değil mi, doğru eş seçimi yapılmazsa hayat zindan olur geri dönüşü olmayan şeyler yaşanır yıllar heba olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
Meslek seçimi, eş seçimi herkese göre ilk seçenek olsa da, meslek hayatında mutlu olamayan iyi eşi olsa da her gün yığınla yaşadığı sorunlarla evliliği çıkmaza sokabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın. Ama tam tersi için de aynı şey söz konusu
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle eş seçimidir. Mesleğini istediğin zaman bırakabiliyorsun kimse sana üzülüp darılmıyor veya arkanda bir enkaz bırakıp gitmiyorsun yerine mutlaka birkaç gün sonra birini bulabiliyorlar ama ömrünü geçireceğin insanı iyi seçmen gerekiyor öyle is gibi bırakıp gitmemek için. İkisi bambaşka şeyler
10 Yorumlaİkisi de çok önemli. Lakin bir seçenek seçmem gerekiyorsa meslek derim. Çünkü mesleğini değiştirmek çok zor olur kendim açımdan
14 Yorumla- +1 yıl
Hahaha eş değiştirmek kolay mı 😂
- +1 yıl
Hahaha tamam tamam biz anladık sen rahat ol 😂
Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. Meslek değişir ama eş seçimi çok önemli bana göre Alllah herkesin gönlüne göre versin
211 Yorumla- +1 yıl
Amin
- +1 yıl
O duruma göre değişir. Yalnızlığın daha iyi olduğu koşullar da var, evliliğin daha iyi olduğu koşullar da. Kötü bir evlilik yapmaktansa tabiki yalnızlık iyidir. Ama yalnızlıktansa iyi bir evlilik yapmak iyidir.
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Evet.
- +1 yıl
Bence de
+1 yılBu sorunun yanıtı kişisel tercihlere ve değer yargılarına göre değişir. Kimileri için eş seçimi öncelikli olabilirken kimileri için meslek seçimi daha önemli olabilir. Her iki karar da hayatın yönlendirilmesinde önemli bir rol oynar.
10 Yorumlaİkisi de birbirinden mühim. Mutluluk için her ikisininde seçimi önemli. Her ikiside ömürlük mutsuzluk sağlayabilecek çok mühim şeyler. Birinden birinde mutsuzluk var ve devam ediyorsa eğer hemen kurtulmak çok daha mühimdir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 523 cevap paylaştı.
+1 yılEş seçimidir meslek değiştirilir tamam evlilikte de boşanılır ama çocuk olduktan sonra eşin gerçek yüzü ortaya çıktıysa eyvah eyvah o zaman bi de gidecek yerin yoktur falan
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEşsiz yaşayabilirsin ama işsiz yaşayamazsin aç kalır ruhen bedenen ölürsün işi olmayan birinin zaten eşi olmaz eşler güçlü konumda iyi birini ister buda bir gerçek
10 Yorumla
+1 yılİkisi de hayatını etkiler ama iki kararda da mutsuz olmak kişinin yaşamının sonu olmaz.. hiçbir aldığımız karar ne tamamen dosdoğrudur ne de tamamen yanlıştır..
10 Yorumla
+1 yılOww ikisi ölümüne kapışır gibi. Hatta bence meslek bi tık daha önemli. Eşle bi ömür berabersin o da ayrı ama meslek.. Hayata bakış açını kazanacağın en önemli dönem oluyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çok güzel soru ⭐👍🏻😊 her ikisi de çok önemli iş para geliri rahatlık için eş ise mutluluk huzur için
10 YorumlaMeslek seçim bu dünyayı, eş seçimi her iki dünyayı etkiler. O yüzden de önemli olan eş seçimidir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyi düşünenler veya evliler açısından eş seçimi en önemli karar olsa gerek. Bekarlar ve evlenmeyi düşünmeyen tayfa için meslek seçimi. 🤷♂️
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yıltabiki de ws seçimi çünkü güçlü erkeğin arkasında güçlü kadınlar vardirn
20 Yorumla
+1 yılEş bence para bi sekilde hallolur ama ruhen insani yipratacak biriype olmak çekilmez
20 YorumlaEş daha önemlidir.
İşi beğenmezseniz değiştirebilirsiniz ama eş değiştirilmez.22 Yorumla- +1 yıl
yoo boşanırsın kanka
+1 yılEş seçimidir işi değiştiriyorsun eş değiştirmek zor
10 Yorumla
+1 yılmeslek seçimidir. Meslek seçiminden sonra uygun eş seçmen daha doğrudur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılEş seçimi çünkü birlikte bir hayatı geçiriyorsunuz..
10 Yorumla
+1 yılİkisi de cok onemli olsada es secimi daha onemli
10 Yorumla
+1 yılEş. Eşin yaratacağı psikolojik karşılık mesleği de etkiler başlıbaşına tüm hayatını da.
10 YorumlaEn önemli kararlar finansal bağımsızlık ile ilgili kararlardır
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. İkisi arasından eş seçimi diyorum ama ikiside ayrı ayrı önemlidir
10 YorumlaMeslek seçimi. Eş seçimi benim için önemli değil. Zaten evlenmeyeceğime göre önemli değil.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Işini seçersin değiştirirsin ama eşini o kadar kolay değil.
10 Yorumla
+1 yılikisi de önemli ama bazen çok da seçmek elimizde olamıyor
10 YorumlaEş hiç tartışmasız ve hayat seninle ilgili en önemli karardır
10 Yorumla
+1 yılIkiside çok onenli fakat işin guzel olsun eşin huysuz olsun valla biter huzur kalmaz
10 Yorumlaen önemlisi eş seçimi düşünsene ortalama 25'inden sonraki süreçte yanındaki kişi...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMeslek çok önemli faktör. Sosyal hayatını da kariyerin belirleyeceği için eş ve arkadaş seçimlerini ona göre şekillenir.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılhocam şey demisti , meslek eşten bile önemli çünkü günün 8-12 saati işte geçicek ama evde eşinizle geçiriceğiniz vakit 3-4 saat ya da daha az
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılİki seçim kıyaslanamaz ayrı kararlar
17 Yorumla- +1 yıl
Önem kıyası yapıyoruz ama
- +1 yıl
Bence ikisi farklı şeyler ama madem kıyas istiyorsun ozaman eş seçimi önemli bir kadın vardır hayatı zindan eder bir kadın vardır bu hayatta cenneti yaşatır.
- +1 yıl
Evet katılıyorum. Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Bu erkek içinde geçerli kendi açımdan cevap verdim
- +1 yıl
Evet anladım👍🏻
- +1 yıl
👍..
Kadın için Eş
Erkek için iş11 Yorumla- +1 yıl
Neden böyle bir ayrım var?
Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Eş seçimi daha fazla önemli
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ikiside çok önemli ama es diyorum
10 YorumlaEş seçimi meslek her zaman var.
10 YorumlaAslımda 2 si de hayatını belirler
10 Yorumla
+1 yılMeslek zarar vermez de eş öyle mi 😒
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Eş seçimi daha önemlidir
10 Yorumlaİkiside önemli ya ayıramam
10 YorumlaHedeflerini seçmektir
10 Yorumla
+1 yılEş bence. Ama boşanır giderim dersen iş
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEş seçimi 1, iş seçimi 2
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİkiside çok önemli
00 Yorumla
+1 yılEş seçimi kesinlikle, şanslıyım neyseki 🙃
20 Yorumlaikiside
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılMeslek
10 Yorumla
+1 yılEş seçimi
10 Yorumla
+1 yılEşi her türlü bulursun ama meslek 😐😑
10 YorumlaEş bence
10 Yorumla
+1 yılMeslek
10 YorumlaEş seçimi tabii ki
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEş seçimidir
10 Yorumla - Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler