Mesela bir öğretmenle bir fabrika işçisi evlenebilir mi kızın işi olmayinca evlenebilir diyorlar ama bir erkeğin işi olmalı diyorlar evlilikte olmazsa olmazlar nelerdir? Farklı bakış açıları kazanalım 🙂
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eş seçiminde mesleğin önemi, kişilerin yaşam tarzlarına, değerlerine ve önceliklerine bağlı olarak değişebilir. Bazı kişiler için, eşin mesleği, kariyer hedeflerinin uyumlu olması ve finansal istikrarın sağlanması açısından önemli bir faktördür. Örneğin, benzer mesleklerde çalışan bir çift, iş yaşamlarını daha iyi anlayabilir ve ortak zorluklarla başa çıkabilir. Aynı zamanda, benzer iş saatleri, zamanı birlikte geçirmek için daha fazla fırsat sunabilir.
Diğer yandan, bazıları için eşin mesleği daha az önemli olabilir. Onlar için karakter uyumu, duygusal bağ ve ortak ilgi alanları daha öncelikli olabilir. Mesleklerin farklılığı, ilişkiye renk ve zenginlik katabilir ve birbirlerini tamamlayıcı özellikler bulmak, ilişkiyi güçlendirebilir. Bu durumda, her partnerin kendi alanında özgür olması ve birbirlerinin kişisel ve profesyonel hedeflerini desteklemesi önemlidir.
Eş seçiminde mesleğin önemi aynı zamanda kültürel ve toplumsal beklentilere de bağlıdır. Bazı toplumlarda, belirli meslek gruplarına mensup kişiler arasında evlilik daha yaygındır ve mesleklerin prestiji önemli bir rol oynar. Ancak, diğer toplumlarda, meslek daha az önemlidir ve kişilerin birbirlerini sevmesi ve anlaması daha önceliklidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet önemli. Zira kadınlardan pek talep görmeyen erkekle sadece, kendisiyle aynı geliri olan kadın , severek evlenebilir. Bir de evlilikte geçim baya zor olup kadının erkeğe denk olması; oldukça önemlidir. Hal böyle olunca asla, benle denk olmayan kadınla evlenmem. Daha detaylı şöyle izah etmem gerekirse;
Cinsel deneyimi , benden az olan kadınla evlenmem gerekiyor. İlla bakire hayali kurmuyorum ama cinsel deneyimi ne kadar az olursa;karşılaştırma yapması bir o kadar az ve sadık kalma ihtimali de bir o kadar fazla olur. Zira benden deneyimli kadını, tatmin edebilmem mümkün olmaz. Kadın da tatmin olamaz ise, erkeklerden daha kolay seks partneri bulup aldatabiliyorlar. Ben de kendimi, 10/5 erkek olarak görüyorum. Bu yüzden kesinlikle, benden fazla cinsel deneyimi olan kadınla evlenmem. Peki bunu nasıl anlarsın? Evlilik öncesi, benimle en az üç ay seks yapıyor olması lazım. Bu durudma, benimle aynı geliri kazanan kadın, tatmin olup olmadığı konusunda doğruyu söyler ki kariyeri olan kadın illa benle evlenmek istemez. Çünkü benden çıkarı olmayacağından, severek evlenir. Seven kadın ise, yalan söylemez ve kandırmaz.
Bu yüzden kariyer, önemli ve ilk eleme nedenimdir !!
Şöyle ki; Kadınlar, Hipegramik varlıklardır. Hipegrami, kendinden üstün erkekle evlenmek demektir. Bu durumda kadının kariyeri benle ne kadar denkse, bir o kadar dürüst olur ve bir o kadar erkeğini gerçek anlamda seviyor demektir.
Vasıfsız kadınlar ise, hep kandırmaya çalışır. Çünkü kadınlar hep, kendinden üstün erkekle evlenmek ister ve bu yüzden de işkembeyi sağlam sallar; Bakireyim, kimseyle olmadım vs vs... Çünkü erkeği kaybetmesi, kadına kaybettirir. Çünkü bir daha karşısına , maddi durumu ve karakteri iyi bir erkek çıkar mı? Kesin değil..
00 Yorumla
+1 yılBir padişah, başka bir padişahın kızını oğluna istemeye gitmiş. Kızın babası olan padişah diğer padişaha sormuş, oğlan ne iş yapıyor? Tabi diğer padişah kaşlarını çatmış hemen! Hey bire densiz bu nasıl soru bu ne cüret ben koskoca padişahım oğlumun ne iş yaptığının ne önemi var, benim servetim yıllarca kızınada bakar sanada bakar demiş.
Tabi kız babası padişah oda kızmış hey bire densiz banane senin servetinden haydi sen öldün servetin yok oldu gitti oğluyun mesleği yok nolacak bu ahval demiş. Oğlun meslek öğrensin tekrar gelin demiş, kalkmış gitmişler. yolda giderken oğlan orada bir sepet örücüsü görmüş bildiğin kamış örme sepet. Oğlan attan inmiş sepetciye nasıl yapıyorsun bunu demiş. Sepetci şehzadem zamanınız olursa size öğreteyim isterseniz demiş oğlan tamam demiş. Oğlan bikaç gün o sepetciden sepet örme eğitimi almış ve sepet örmeyi öğrenmiş babasının yanına gitmiş baba ben hazırım bak bu sepeti ben yaptım demiş. Oğlan yanına biraz kamış almış ve ördüğü sepetle beraber babasıyla yola koyulmuş varmışlar saraya. Hünkarım biz gene geldik. padişah sormuş ne öğrendin? sepet örmeyi öğrendim yap bitane göreyim demiş şehzade sepeti örer ve buyrun hünkarım der sunar. padişah bakar oğlana düğün hazırlıkları başlasın der kızı verir.
Evet belki gereksiz bir hikaye oldu ama bir erkeğin düzenli bir gelir elde edebileceği mesleği ve o mesleğide icra etmesi kesinlikle şart aksi halde kız zengin bile olsa bu ekonomiye yansır ve sonrası yatak odasına kadar yansır acı ve hüsranla biter62 Yorumla- +1 yıl
yani padişahın oğlu bile olsa ipsiz sapsız beynelmilel ne yaptığını ya da ne yapacağına karar vermekde zorlanan hatta çalışmaya gtü yemeyen hiç bir kimseyle muhatap dahi olmayın.
bizim kızlarımızın en büyük hatası bu gidip bitane ipi kopuk boluyorlar ay gözleri renkli çocuk dudağı pembe çocuk ay çok yakışıklı çocuk aynı bred pite benziyor ay varya çalıştığım yerde mertcan isimli bir çocuk var çok tatlı kolundaki dövme okadar harika ki anlatamam falan filan işte yani karın doyurmuyor allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin aç adam karısınıda satar kendi eliyle yuvsınıda yıkar
+1 yılHerkes şunu kabul etsin ki erkek güçlü olmak zorunda her yerde yani ataerkil bir toplumuz.
- Erkek güçlü olacak her alanda ekonomik olarak meslek olarak hani adam kadını taşıyacak kadın adamı taşıyor gibi gözükürse sorun oluyor.
- Mesela erkek memursa kadının mesleğinin ne olduğu önemli değil,
- Hani gelir meselesi de bu biraz mesela adam 40.000 alıyorsa 30.000 falan alsın ister kadın 50 50.000 alıyorsa derler ki kadın bundan bundan fazla alıyor.
- Şimdi şöyle düşün sen bir ortama girdiğinde baskın olan tarafın birazcık daha erkek olmasını istersin hani, O bir dağ yaslanacaksın
04 Yorumla- +1 yıl
Ben öğretmenim nişanlım pazarcı bu nasıl olacak şimdi 😅😅
- +1 yıl
İyi kazanıyor mu? Bir de aynı şehirde yaşayabilecek misiniz
- +1 yıl
Aynı şehir problem. Valla haftalık en az 10 15 kazanıyorum diyor ama doğrumu yanlış mı bilemem.
- +1 yıl
Kızım şimdi seninle aynı şehirde gezebilecek biri de olması gerekiyor
Ben mesela işim gereği Türkiye’nin her yerinde çalışabilirim hiçbir sorun yaşamadım ‘
Çünkü benim çalışma hayatım buna uyumlu o yüzden benim eşimin memur olması falan benim için sorun olmaz çünkü 3000 TL az veren yere giderim 5000 TL az veren yere giderim ama eşimin yanında olurum.
Ama senin evlenecek olduğun kişi de sanırım bu da ayrı bir sorun
Ya bir de sen onu ne kadar kazandın nasıl bilemiyorsun hiç gidip görmedin mi işini falan
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
68Cevap
+1 yılManeviyat her şeyden önemli. Ahlaki değerleri, erdemleri olmalı. İnsan olmalı her şeyden önce. Ama hayatta toz pembe değil. Bir de gerçeklik var. Erkek kendini yetersiz hissedebilir, aşağılık kompleksine kapılabilir. O yüzden eşini ezmeye, onun öz güvenini yok edip üzerinde hakimiyet kurmaya çalışabilir. Ya da kendisini yeterli hissedeceği başka bir kadına yönelerek aldatma yoluna girebilir. Bunlar psikolojik gerçeklikler. İlla böyle olur demiyorum. Ama böyle durumlarda ne yazık ki istisnalar hariç böyle şeyler yaşanıyor. Yani riskli bir seçim olur. Kumar oynamak gibi bir şey. Ataerkil bir toplumda yaşadığımızı unutmamak gerek. Erkek evi geçindirmekle yükümlüdür. Çalışan veya çalışmayan bir kadınla evlenmek de onun tercihidir. Kaç kadın kendisi çalışırken eşinin evde oturup ev işleriyle ilgilenmesini ister? Yaradılışımıza terstir bu durum bir kere. Eşler kültürel açıdan, eğitim açısından, hatta ekonomik açıdan birbirine ne kadar denk olursa huzurlu olma şansları da o kadar yüksek olur.
52 Yorumla- +1 yıl
Maddiyatsız maneviyat olmuyor. Hayat, hayallerinizde ki kadar toz pembe değil.
- +1 yıl
Çok doğru bunlar...
Eş seçiminde. meslek. calişma. saatlerinin uyuşup uyusmadiği nokta da önemlidir bence. Eğer statü takıntısı yoksa kişilerin tabiki. Ben öğretmenim sen fabrika işcisisin diye karşındaki insanı asagilayacaksa kişiler girmemeli o ilişkiye zaten dengini bulmalı. Ben yaptığı işten çok ileri gorusluluğune, kadına verdiği değere kendini ne kadar yetistirmişe bakarim. Neticede üniversite mezunu olup, statü sahibi olup eşini döven adamlar var memlekette. Adam narsist dövmede de asagiliyo, psikolojik şiddet uyguluyo geniş düşünmek lazım.. Doktor olunca, prof olunca daha mükemmel eş olur diye bir şey yok..
10 Yorumla
+1 yılKarakterin uyusmusyorsa evlenilmemeli. Sınıf farkı yok duyarlılıklarını geçelim. Mesleki grupta , kadın beyaz yakalı erkek mavi yakalı ise kesinlikle tavsiye etmiyorum. Böyle bir durum olsa bile , kadının gerçekten çok çok iyi biri olabilmesi lazım. Bunun dışında gerçekten çok zor. Diğer bir husus , konu evlilik ise eğer. Kadının kesinlikle çalışmak gibi bir zorunluluğu yok. Kimse kadına , işin ne , atanamadın mi, bir yerde çalışmıyor musun gibi sorular sormasın bence. Kadının böyle bir sorumluluğu yok. Bunun yerine kadın vizyonunu geliştirsin, eğitimlere katılsın, eğitimler versin. Kadın kendini bildikten sonra insanlığa ışık olan yegane varlıktır. İnsanoğlunun varolusundan ziyade gelişiminin ocağıdır. Bir kadın ne denli kendine değer kattiysa gelecek nesillere de o denli katkı sağlayabilir. Mesele bu gün Kadının yılda 240 bin TL kazanmasından çok çok daha mühimdir.
10 YorumlaYa artık anlayın şunu. Bu para ile ilgili değil. Mesela ben doktorlar ile anlaşamıyorum. Ama gelirleri gayet iyi. Hiç mi doktor aday gelmedi. Fıstık gibiyim geldi. Ama anlaşamıyorum. Mühendisler ile bir tık daha iyi anlaşıyorum. Bu para konusu değil. Yeri geliyor işsiz biriyle de anlaşıyorum. Bu tamamen kafa ile ilgili. Şimdi ama bir fabrika işçisi gelse büyün ihtimal onu da ederim. Ben öğretmenleri de eliyorum. Çünkü bu ülkede yaptığın iş senin kültür ve eğitimini yansıtıyor. Kafa yapısı bakış açını yansıtıyor. Ben öğretmenlerin bakış açısını dar gördüğüm için pek anlaşamıyorum. Genelde mülayim olurlar ama bakış açıları dar. Eğer farklı statüde iki insan anlaşamıyorsa sadece paraya bakmayın. Büyük ihtimal hayata bakışları çok farklıdır. Bu bir gerçek.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu arada şunu da eklemek istiyorum. Kuzenim evlendi ve bir çocuk sahibi. Evlendikten sonra kocası kaza geçirdi ve şimdi çalışamıyor. Ama çocuğa kocası bakıyor ve kendisi devlet memuru çalışıyor. Aslında temel sebep bu. Eğer erkekler evde kalıp çocuğa bakarsa ev işleri ile ilgilenirseniz zaten çalışan kadınlar belki çalışmayan erkeği de o kadar sorun etmez. Erkekler çalışmayan kadın ile evleniyorlar çünkü ev işi ve çocuk bakımı ile uğraşmak istemiyorlar.
+1 yılKızın işi olmadığı zaman da evlenebilir çünkü evlilikte para kazanmak dışındaki hemen hemen bütün sorumlulukları kadın yerine getiriyor. Yoksa hiçbir erkek evde süs olsun diye işsiz bir kadınla evlenmiyor.
Meslek meselesine gelirsek... Burada önemli olan mesleğinizin hayatınızı nasıl şekillendirdiği ve birbirinizle uyumlu olup olmamanız... Sonuçta ikiniz de belli saatlerde çalışan ve geri kalan zamanını evde geçiren maaşlı insanlar olacaksınız. İki de bir yurt dışı seyahatine çıkan ve elit bir çevreye sahip biri olsaydın sorun olabilirdi.
Karşındaki erkek mental olarak da güçlü bulduğun ve otoritesini kabul edebileceğin biriyse problem olmaz.
10 Yorumla
+1 yılTabiki meslek farkliliklari olur. Normaldir. Ama ben burada suna dikkat edilmesi taraftariyim. Ayni meslek grubu bile olsa burada en onemli olan husus evdeki birlikte zaman gecirme durumu. Yani arkadasim var mesela karisi gece kendisi gunduz vardiyasinda calisiyor. Bunlar sabah ve aksam ise gidis geliste goruyorlar birbirlerini. Ben boyle bir calisma hayqtta istemem ya. Yuzunu gormedigim ya da sadece 5 dklik yuzunu gormedigim kisi karim olsa ne olmasa ne. İste calisalim ama aile olmuyacaksak ne calismanin ne evlenmenjn bir anlami kalmiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Mesela ogretmen olsun isterim. Yazlari evde olur hafta sonu mesaisi yok. Aksam 4 te 5 te en fazla 6 da evde olucak. Bol bol gorusme imkani olucak yani. Veya ayni iste gelis gidislerimiz ayni olsa ayni yerde her firsatta birlikte vakit gecirme olur bunu da cok isterim. Cunku para degil sadece onemli olan baska seylerde var bu hayatta :)
+1 yılMeslekten önce evlilik için farklı kriterler gerekli. Saygı sevgi ilgi hoşgörü anlaşmak empati merhamet guzel ahlak zeka sağlıklı olmak ten uyumu karakter uyumu vb... Bunlar tamam ise... mesleğinden ziyade kazancı önemli eşlerin ikisi çalışıyor veya biri çalışmıyor olabilir. Her iki durumda da kimseye muhtaç olmayacak şekilde bir kazancı olması gerekli. Maddiyat huzuru etkiliyor evlilikte ne yazık ki... yarın ne yiyeceğini düşünmeden kafanı yastığa rahatça koymak bile başlı başına huzur. Gelelim mesleğine haram yedirmedigi sürece ailesine bence mesleği önemli değil. Çünkü doktor da olsa temizlik görevlisi de olsa o mesleği kendi yapacak eşi değil. Hırsız uğursuz kumarbaz madde bağımlısı sigarası alkolü olmasın:) yeter.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 984 cevap paylaştı.
s +1 yılMesleğin önemi yok. Çalışkan olsun yeter. Zamanında annemle babam tanıştığında babam markette depoda çalışıyor annem devlet dairesinde kadrolu işçi. Anneme hep senin hammalla ne işin var diyorlar. Ama babam çok çalışkan, sonra yükseldi yükseldi falan, deli paralar da kazandı üstelik. Annem hep der ki çalışkan olsa yeter, ekmeğini taştan çıkarır. Çalışkan değilse olanı da götürür o yüzden ben de mesleğe hiç bakmadım
22 Yorumla- +1 yıl
Annenizin ellerinden öperim
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌸
Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. bence onemli mi evet ama cok değil. iyi kötü bi işte calısmasını isterim ama hani güzel olur sosyal hayata katılır. kamuda vardiyasız cok yorucu olmayan bi iş ideal. ogretmenlik en süperi. ama senin acından bende acıkcası kız olsam işsiz erkek istemezdim. kızımı da vermezdim. kızın işsiz olmasına cok takılmam ama. olsa daha iyi de. bak işte hayat böyle. erkek ve kız için hayat farklı görüyorsun. kadın erkek eşit diyenlere bi ornek oldu bu
00 YorumlaBana göre bu zamanda kadın da çalışmalı bir mesleği olmalı ev işleri ortak da yapılabilir iki maaş la yılda 2 kez tatile bir gidilir yani hem asosyal o dedikoducu kadınlara dönüşmesini istemem eşimin arkadaşlarıyla bir kafede gezip iş kadını olması benim için çok güzel olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHelal ve yeterli para kazanıyorsa, kültürlü ise mesleğin çok bir önemi yok. Benim şu anda nişanlı olduğum kişi elektronik teknisyeni, ben ise farklı bir kurumsal firmada end mühendisi olarak çalışıyorum benim maaşım daha yüksek ama biz hiç para statü olaylarına takılmadık bunları hep sevgimizin arkasında tuttuk.
31 Yorumla- +1 yıl
Senin gibisi nadir bulunuyor
Biliyorsun bunu
Bakınca evet önemli gibi ama tek seçenek de değil para inan mutluluk vermiyor. Önemli olan anlasabilecigin yol arkadaşı evde huzur bir dilim ekmeği beraber huzurla yemek gibisi yoktur. Önünde onca şey olsa ne yarar huzur olmayıp boğazına dizilecekse.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesele meslek değil de statü farkı bence ben bunu cok yaşadım kendimi yüksek gördüğümden veya birini küçümsediğimden demiyorum meslek önemlidir bir zaman sonra kişiliğine katkilari oluyor illaki örnek verecek olursam ben kendim lojistikciyim normal hayatta ice kapanik sakin cok konusmayan biriyim ama mesleğim geregi bunun tam tersi olmaliyim bir sure sonra değişmek kacinilmaz olacak ve bende ona gore insanlari hayatima çekeceğim mühendislerle anlasamiyorum mesela ben sadece zeka olarak iyiler bence duygusal olarak pek iyi değiller denk gelmedim veya emin değilim!! Kendim üniversite mezunuyum fakat lise terk insanlada iliskim oldu yüksek lisans bitiren insanlada anlasma konusunda büyük fark oluyor yaşayan anlar ancak
21 Yorumla- +1 yıl
DHL de misin
Gizli Üye(36-45)+1 yılilk başta duygusal düşünsekte zamanla maalesef ciddi sorunlar teşkil ediyor bu durum.
sosyla ve iş ortamları farklı olunca karaktere yansıyor, dolayısıyla kültür çatışması oluyor.
ben eskiden saçma bulurdum iş güç olayını, ama atalarımızın tüm koşulları tecrübeyle sabitmiş maalesef.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbir erkek olarak, şu an işsiz güçsüz fakir olsam da hesabı neredeyse hep erkeğin ödemesini savunuyorum. aynı şekilde erkeğin bir işi olması gerekiyor güzel bir iş. kadının işi olmaması evet bence de olabilir. erkek gerçekten de güçlü, azimli ve zamanında kafasını çalıştırıp kendini kurtarmış olmalı bence. yani güçlü olmalı. bunu bu halde olsam bile bende savunuyorum doğruya doğru.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıltabiri caizse şöyle anlatayım 3 yıl önce 22 yaşımdayken garsonken tedavi oldugum bir diş hekimi hanımefendi vardı acılmak için cok zorlandım muhabbetimiz ufakta olsa vardı sevgiliyi bırak date bile cıkmak istemedi bende saygıyla karşıladım ben kız olsam bende garson bir erkekle bir olmazdım aradan yıllar geçti şimdi yazılımcıyım ortalama bir diş hekiminden çok daha fazla kazanıyorum ayrıyetten bir vasıflı meslek sahibi bir insanım son üç sevgilimin ikisi doktor biri avukattı şuandada cok zengin bir mali müşavirle ilişkim var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEş seçiminde meslek seçimi elbette önemlidir. Denklik kıstasıyla, mümkün mertebe denk olunmalıdır ve refah seviyesi iyi olmalıdır. Ama her şeyden evla, mutlaka helal kazançla, münasip yerlerde çalışmak en mühimidir.
Rabbim elbette her şeyin hayırlısını versin, evliliğin de, eşin de, çocuğun da...
00 Yorumla
+1 yılErkeğin işi olmalı çünkü eve ekmek getirmek erkeğin vazifesidir. Kadının vazifesi değil. Gelelim öğretmen kadın fabrika amelesi erkek meselesine. Bence; erkeğin MERHAMETLİ olması şartıyla sakıncası yok. Sence var mı gizli hatun?
00 YorumlaKimse, ne erkek ne kadın başıboş, kendini bilmez, eğitimsiz ve cahil biriyle olmak istemez. Önemli olan kişinin kendini ne kadar geliştirdiği ve geliştirmek istemeye devam etmesi. Yani, her iki tarafta birbirinden çok düşük seviyelerde olmalı.
00 Yorumla
+1 yılKızlar için iyi bir araba iyi bir maaş önemlidir. Çünkü kadınlar erkeklerin gelirlerine bakarlar. O yüzden hiçbir kadın hiçbir erkeğin kalbini sevmez, parası olan adama da öyle bir k. sarlik yapar ki o adam sevildiğini zanneder.
00 YorumlaNe kadar Kadın erkek eşitte olsa yaratışsalmıdır bilmiyorum uzun vadeli bir ilişki için erkek kadından biraz daha fazla uzun boylu, kilolu, maaşlı, statülü v. b. olmalıymış gibi geliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Onemli olan uyum ama hic okulla alakali olmayan kisi okumus birini somurebilir kandira bilir... melekler onemli bazi konularda en azindan evde huzur olur
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben de böyle düşünüyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılYani bence maddi kazançtan ziyade sosyal statü önemli.
Atıyorum psikolog bir kadın kendinden 4 5 kat fazla kazansa bile kamyon şoförü ile birlikte olmak istemez10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. İnsanları mesleklerine göre sınıflandırmayı doğru bulmuyorum. İstersen sanatçı olsun karakteri olmayan biriyle birliktelik kurmak ve yaşam sürdürmek bence sıkıntılı bir durum.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemcinslerim diyor ya benim için önemli değil mesleği vs emin olun yalan. İş ciddiye binince istemez hiç biri. Herkes kendi gibiyle hatta daha üst seviyede biriyle evlenmek ister. katiyen inanmayın zaten zeki erkekler inanmamıştır
20 Yorumla
+1 yılMeslek değil de,, hayata olan bakış açısı, tutunması.. geleceği için olan çabası.. hayalleri.. amacları.. bunlar daha çok önemli
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 667 cevap paylaştı.
+1 yılEri seciminde en önemli kriter; kişiliktir. Eşin önce düzgün ve dengeli bir kişilik yapısı olmalı. Sonrasında uğraştığı ve para kazandığı iş, kazanç ve bu işin meşruluğu önemlidir.
00 Yorumla
+1 yılBakış açısı illa ki önemli ama hayatı her ne şekilde olursa olsun yürütebilme inancını veriyorsa o arada ki sevgi inanın hiçbir şeyin önemi kalmıyor cidden...
00 Yorumla
+1 yılSiz karşı cins için en önemli şey para ve k. çınızın rahatı olduğu için başka hiçbir şey umurunuzda olmadığı ve asla ama asla gerçekten hiçbir şeyi sevmediğiniz için önemli
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Erkek için sorun değil. İtin kopuğun olmadığı yerde çalışmasın, normal bir işi olsa yeter. Hem boşta kalıp adamı darlamaz. Bir de mesai saati 8-17 gibi bir şey olsa iyi olur.
00 YorumlaBir erkeğin mesleğinden çok bir işinin olması, çalışması tembel olmaması inan mühendis, mimar olmasından çok daha kıymetli.
10 Yorumla
+1 yılEş seciminde mesleğe göre es seçmek değil de, karşı tarafın benimle aynı grupta meslegi olsun isterim.
11 Yorumla- +1 yıl
Olmazsa
+1 yılMesleklerin biraz denk olması gerekir ama asıl önemli olan entellektüel seviye ve zevklerin uyumudur.
10 Yorumla
+1 yılyani statü yahut paraya ihtiyacın var ise önemli harici değil.. genelde insanlar kendisinde eksik olanı arar
00 YorumlaKişinin mesleğini ya da statüsünü sevmiyorum. Kendisini seviyorum. Sanırım demek istediğim anlaşıldı
00 Yorumla
+1 yılBuna mantık evliliği diyorlar sanırım, mantıklı bir insan olduğumu düşünmüyorum hayatımı paylaşacağım insanın duygularına bakarım mesleğine değil.
00 YorumlaErkek kendinden düşük ile evlenir ama kadın evlenmez çok nadir istisna çıkar, meslek önemli diyenler net yalan söylüyordur.
00 Yorumla
+1 yılYok neden önemli olsun. Sonuçta masöz bir erkekle, hafız bir kız gayet güzel anlaşabilir 🧐 Ya da İmam biri, dansçı bir kızla da evlenebilir.
01 Yorumla- +1 yıl
Tövbe de
+1 yılBu devirde erkekler de kızlara gelirini sorup öyle evleniyorlar. Zamanında sevgilim maaşımdan dolayı ayrılmıştı bnden
03 Yorumla- +1 yıl
@atmc123 niye denmesin ya kadınlar yapıyor bana da maaşım düşük dedi red etti kendi maaşı benden düşükmüş halbuki ben sormamıştım bundan sonra bende soruyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence şart değil iş, mesela ben üni mezunuyum, çalışmıyorum ama 60-70k gelirim var ayda, sıfır ev, arabada var, faiz, döviz, altın, iddaa yolumuzu buluyoruz 😀 evli değilim ama belaruslu sevgilim var taş gibi
02 Yorumla- +1 yıl
İşsiz bir adamın nasıl 60-70 K geliri oluyor
- +1 yıl
Kardeşim kumarı bırakmanı tavsiye ederim
+1 yılGünümüz şartlarına göre maddiyat önemli, bu yüzden meslek çok daha önemli
10 Yorumla
+1 yılmesleği olmayan bir erkeğe kız verilmez mağdur eder kızı
10 Yorumla
+1 yılBenim için önemli. Sevgili seçiminde bile önemli. Her zaman en üsttekileri severim çünkü.
15 Yorumla- +1 yıl
İhtiyar nasılsın hatırladın mı beni.
- +1 yıl
@atmc123 sen değil bilader suuu ya diyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılKizim olsa fakir birisine vermezdim gercekci olalim kendine hayri olmayan erkeğin etrafima hayri olmaz
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMeslek değil de, gelir önemli. Çalıştığım fabrikada işçi maaşı 45-70 bin bandında
00 Yorumla
+1 yılSeks işçisi olmazsa sanki daha kolay bir evlilik olur 😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılDeğildir pazardan karpuz almiyon sonuçta eş farklı karpuz farklı
00 YorumlaKadın için pek önemli değil ama erkek için çok önemli
00 Yorumla
+1 yılSorumluluklarini bilmeli..
Ne is yaptiginin bir önemi yok00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek için kadının mesleği pek önemli olmuyor. Fakat kadın her zaman statü olarak kendinden yüksek birisi ile evlenmek ister Türkiye gibi bir ülkede. Bizzat bu olay başıma geldi.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir hakime gidipte mesela bir hizmetliyle evlenmeyi tercih etmez. Ya bir savcı veya hakimle ya da kaymakam gibi birilerini tercih eder. Bir doktor gidip teknisyenle evlenmez mesela
- Eğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir bizim mahallede kaçak sigara satan çocukla ondan sigara alan doktor evlendi 😬
02 Yorumla- +1 yıl
doktor kaçak sigara güzel hikaye
- +1 yıl
@mahirfhcfh hikaye değil tuhaf ama yaşandı ayrıca kaçak kullanan uzman vs de tanıyorum anormal değil.
Öğretmen Dr avukat hemşeri bu kesler sıkıntı kimin eli kimin cebinde belli değil
00 Yorumla
+1 yılAnca beraber kanca beraber tutumu yok ise
biri ay diğeri güneş olsa fıs.
00 Yorumla
+1 yılOda benim gibi doktor. olursa sevinirim aksine doktor. degilse olgun güzel olmalı
00 Yorumla
+1 yılKadınlar güçsüz erkek sevmez
O yüzden kendinden düşuhunu istemez
Istisnasina pek rastlamadim00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 420 cevap paylaştı. Bence onemli. Önemli olmaması gerektiğini bilsem de mevcut koşullarda önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞahsi fikrim önemli, çünkü insan nerede bulunuyorsa ister istemez o kabın şeklini alıyor.
30 YorumlaDengi dengine olmalı yoksa sıkıntı oluyor evlilikte.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkek kariyerli olmalı bir üst noktada hatta. En kötü denk.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnemli
Ama her şey değil. Evlilik için 50 kez düşünmek gerek.
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Devamını Gör(110)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem