2 senedir bir ilişkim var beraber yaşıyoruz 1 sene önde de imam nikahı kıydık annesi hiç bir şey takmadı ben ailemle görüşmüyorum onlarında annesinin durumu iyi ama param yok diyor hep. bize maddi olarak destek olmuştu zamanında. şu an onun evinde kalıyoruz 5 gün önce resmi nikah kıydık ama babası nikah kıyarsanız yardım ederim dediği için kıymıştık. ne bi evlenme teklifi aldım ne bi düğün ne de bi eşya. annesinin 10 senelik yatak odası takımında yatıyorum eve eşya almıyor anca siz öderseniz taksidini taksitle alırım diyor. benim çok ağrıma gidiyor nikahımda da kimse bi şey takmadı babası da yardım etmekten vazgeçmiş nikahımda eşofmanla gittim bir kutlamayı bile çok gördüler ve ben dul kadın gibi görülüyorum 21 yaşındayım daha boşanmayı düşünüyorum ama sevdiğim için bilmiyorum boşanırsam dönüşü olmaz. eşimde ailesine kalkıp bwn evlendim siz bunu yapmak zorundasınız demiyor çok kötü bi evde yaşıyorum insan ağırlamaya utanıyorum ne yapacağım
Bu kızların neyi şaşmış gidip 18 20 yaşında evlilik havasına giriyor anlamıyorum ve bunları yaşayacağını tahmin etmiyormusun imam nikahı nedir yav sen hatayı başta yapmışsın bu saatten sonra düzelmez ayrıl da geleceğine bak bari çocuk falan olmadan
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Düzelir düzelir. Kocan seni gerçekten seviyorsa zamanla maddi durumları düzene getirir. Herkes fakirlik yaşıyo. Geçmişe bir sünger çek ve yapıcı bir şekilde onunla birlikte geleceğini inşa et.
Zaten evlendiğinizde ömür boyu birlikte kalacaksınız diye birleştiniz. Daha bunca yıl önünüzde. Tabii ki eşinle ciddi ciddi seni rahatsız eden noktaları dile getir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılburada ki kızları kaale alma hepsi baba parası yedikleri için akılları ve dilleri uzun baya. babaları parayı kesse dımdızlak kalıcak tipler hep... Çoğu %95 da bekar çünkü kimse evlenmez bunlarla. Bunlar gibi sap kalmak istiyorsan senin biliceğin şey.
05 Yorumla- +1 yıl
Kızın hayatı mahvoluyor, belli ki kocası da ailesi de onu insan yerine koymuyor, rezil bir hayat yaşattırıyorlar. Sen gelmiş "dap kalma" diyorsun ne kadar da sığ zihniyetli bir insansın böyle.
- +1 yıl
Sap*
Cevap sahibi+1 yılgören de sanıcak odaya kapatıp ağzını gözünü dağıtıyorlar 💅 Sadece maddi taleplerde bulunuyor. Eğer 10 yıllık yatağı değiştirmek istiyorsa çalışıp değiştirebilir eşiyle beraber ama yanlızca eşi çalışıpta o yiyor bir de bu eski şu eski diyorsa geçim denilen şeyden haberi olmdığını anlarız. Türkiyede ki kızların çoğu böyle o yüzden Z kuşağı sap! kimi görsem ya bulamıyor ya da bulmuş boşanmış sudan sebeplerle... Çünkü kadınlar çalışmayı para kazanmayı bilmiyor gidiyorsunuz günde 5 saat mesaili bir yerde çalışıyorsunuz tek yaptığınız mause tıklamak kahve içmek... ay sonu 20 bin borcu geliyor kartın 5-10 bini maaştan arta kalanı diğer 10 bini de baba cebinden araklayıp keyfinize bakmaya devam ediyorsunuz ve aynı şeyi kocanıza da yapmayı bekliyor ve hak olarak görüyorsunuz. Sonuç = Sap sürüsü eklde edilmiş oluyor. Buna alışmış hemcinslerin şu an Tango da got * açarak para kazanmayı hedefliyor. En büyük hedefleri de araba hediyesi almak 😬🤾♂️🤾♂️🤾♂️ sıfır emekle havadan para talep etmeyi hak görüyor kadınlar artık. Orp bir meslekti ama şimdi bir standart oldu kadınlarda 🥴
- +1 yıl
Bir Türk kadını olarak sana sonuna kadar katılıyorum. Soruyu soran kişinin tek derdi şımarıklık. Kendisini başka insanlara baktırmaya zorluyor. İnsanlar evini açmış minnet etmek yerine hâlâ 10 yıllık yatak odası takımına söyleniyor. O kadar ihtiyacı varsa çalışabilir. Çok daha zor şartlarda yaşayan kadınlar var hepsi çalışıp kazanıyor insanlara yük olmuyor. Geleneğe göre zaten kız da eli boş gitmez, beyaz eşya takımını kız tarafı alır. Bu kızın bir çeyizi bile yok, neyine güveniyor da milletten altın bekliyor. O burun kıvırdığı insanlar olmasa kadın sığınma evlerinde çok daha beter bir hayat yaşardı ya da şu anda düşündüğü şey yeni yatak odası takımı değil, asgari ücretle çalışıp ay sonunu bekleyip gelen maaşla borçlarını kirasını ödemek olurdu. Şükretmek yerine hâlâ sanki dünyası başına yıkılmış gibi davranıyor. Babası da iyilik etmiş de nikah kıyın demiş yoksa oğlan 40 sene kıymazdı o nikahı.
Cevap sahibi+1 yıl@YazBunuBirKenara evlenelim 😍😘 O kadar tav oldum yorumuna. Gönlüne sağlık. Haklı yanları olan 1-2 şey olabilir ama kız iyice dengeyi şaşırmış... ınsta kızlarına bakmaktan gerçeklerle hayalleri bir birine karıştırmaya başlamış. Ciddiyim evlilik düşünüceğim bir düşünce yapın var. böyle kadınlar bu kızın istediklerine ulaşır hemde kısa sürede gönlün yeter ki doğru olsun gerçekten istenilen bir şeye ulaşılır mühim olan o isteğinde samimiyet olması.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılboşanmalısınız
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyani bu hayatı sen tercih etmişsin. şu an kimi suçluyorsun tam olarak? imam nikahla aynı evde yaşa, ailenle bağını kopar, çocuğun babası yardım edecek diye resmi nikah yap ee? burada geleneksel olan hangi durum var ki sen gelenek görenek bekledin. imam nikahla aynı evde yaşayarak zaten hatayı başta yaptın. gençsin hayatını yaşa tabii ki, sevgilin olsun, aynı evde de yaşa bizi ilgilendirmez de. imam nikahı yaptığında zaten sen bu hayatı böylece kabul etmiş olmuşsun zaten. eşinin ailesi seni yeni gelin olarak göremez zaten oğullarının eşi gibiymişsin. sana zorla imza attırmadıklarına göre isteklerini söyleseydin. arkanda ailen de yok zaten onların da işine gelmiş. madem ayrı eve çıkma, eşya alma durumunuz yok afedersin de ne g*tünüze güvenip evlendiniz? yani hata üstüne hata. o yüzden daha fazla hataya bulaşmadan ayrıl. sonra bi de çocuk falan yapacaksın ohoo. daha da çıkamazsın işin içinden.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanma konusu senin tercihin , yalnız mesele şu ki , bulmuşlar yalnız bir garip kızı, düzeni düzen olmayan , sözü ise özü olmayan , kıymet vermek nedir bilmeyen. Normal şartlarda da kendilerine kız verecek birileri bulamayacak durumda olan bir aile , nikah kiyilirsa yardımcı olurum demeleride ondan dolayı. Nikah kiyilsin beleşten bir evlilik olsun , diye düşünmüşler bunu fırsat bilmişler. Nikah kiyilirsa senin gidemeyeceğini düşünmüşler. Tabiki hepsi bu değil ama durumuna üzüldüm. Eşin ve sen çalışıyor musunuz
21 Yorumla- +1 yıl
Babası nikah kıyın demeseydi o oğlan nikah kıymazdı. Kızın iyiliğine olmuş en çok evlilik.
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Sen en başından beri yanlış yapmışsın, eşiniz sizi ne evlilik teklif etmiş ne yüzük almış nede ev eşya almış. Sana evlilik teklifi ve hiç bir şey almadığı halde niye kabul ettin. Babasi "imam nikahı kıyarsan yardım ederim" dedi diye ona uymuşsun. Eşiniz sana karşı hiç bir icra görünmüyor. Yaşın genç olduğun için anlamamışsın. Sen ailenle görüşmüyormuşsun eger ailenle konuşsaydın durum daha farklı olacaktı. Senin ailen onun ailesi kendi aralarında konuşurlar size sahip çıkardı. Belki de düzgün bir şekilde nikah kıyardın düğün olurdu herkes para takı takarlardı o parayla ev eşyaları alabilirdin. İş işten geçti. Mutlu bir hayatın yaşamıyorsun boşanın bence. Bak boşandıktan sonra sakın böyle bir hataya düşme. Kendini düşün geleceğin hayatını düşün yaşın gençsin bir şeylerini değerlendirebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKusura bakma biraz sert konuşacağım. Senin ailen yok diye eşinin ailesinin sana yardım etmesini beklemen senin hatan ve bencilliğin. Eşin zaten böyle bir şeyi ailesinden isterse onun da ayıbıdır bu. Başka bir insanın ailesini kendine baktırmaya zorlayamazsın. Düğün yapılır ama herkese yapılmaz, altın takılır ama herkese takılmaz, evlilik teklifi edilir ama herkese edilmez. Tüm bunlar bir alma verme dengesi içinde olmalıdır. Senin onlara ne gibi bir faydan oluyor? Hangi bir gün kendi paranla bir çiçek aldın götürdün ya da işe yarar bir şeyler yaptım onlar için? Dul kadın demişsin, dul kadın çalışıyorsa o eve ekmek getiriyorsa eğer o ailenin gözünde senden çok daha kıymetli, çünkü hak ediyor. Sen kendini para kazanan, maddi gücü kendi elinde olan, evine ekmek getiren kadınla kendini bir tutamazsın ki. Nasıl bir şımarıklık bu.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşkası önceden sana yapma etme değerin bilinmez aynı evde nikahsız yaşanmaz dese : size ne benim hayatım ben özgürüm derdin. Evet özgürsün ama hayat iki kişiden ibaret değil aile olduğunda. Birincisi eşin dururken onun ailesinden medet umuyorsun. İkincisi zaten karı koca olmuşsunuz nikahsız ve buna rağmen yeni gelin muamelesi istiyorsun. Yaşın küçük, toplumsal kurallar, gelenekler bilmeyip modernlik altında gidişatı bozduğunda maalesef bizim toplumda İngiltere prensesi muamelesi görmezsin. Keşke önce seni ailenden isteyip kendi rızalarıyla gelin yapsalardı zoraki gelin olmak zorunda kalmazdın. Boşanırsın boşanmazsın kendi bileceğin iş ama beklentilerinden tutarsız bir gidişatın olmuş bunu anlamalısın sadece…
20 Yorumla
+1 yılKadinin halinden kadin anlar esin sana karsi davranisi nasil iymi ilgileniyormu seninle hersey esya falan degil ama eyer seni evde insan yerine koymuyorlarsa bence orada daha fazla durmamalisin cocugun varsa sabret yoksa ayril gitsin cunki deger gormedigin yerde harcanirsin esin çalismana katismiyorsa guzel bi is bul esinle el ele ver ve esinin aylesiyle arana mesafe koy kendi ellerinle kendi hayatini insa et tabi esin sana deger veriyorsa eyer bunlari yap esin seni sallamiyorsa ozmn yapacagin tek sey hayatini boyle insanlar icin heba etme daha 21 yasindasin onunde yasayacagin cok sey var bosansan belki daha iy bi insanla tanisir daha guzel bi hayat yasaya bilirsin sonucta sende gelinlik giymek dugun yapmak isterdin cocu genc kizin hayalidir bu hakkinda hayirlisi olsun ama bu konuyu iyce dusun derim
30 YorumlaBak şimdi ilişki uzmanıyım sana önceden de değer vermiyor buna rağmen kaçıp evelndiysen imam nikahı da evlenmek değildir bana göre ele geçirip gönül eğlendirmek tir sana değer veren birini hayatına sokmussun çıkar asla pişman olmzsn Kendi hayatını kur kendini geleceğini garantiye al
20 Yorumla
+1 yılResmi nikah olmadan dini nikah adı altında biriyle birlikte olmak saçmalıktan başka bir şey değil. Her dini nikah kıyan karı koca hayatı yaşasaydı bilmiyorum neler olurdu ülkede.
Şartlarınız iyi değilse, orada mutlu değilseniz, boşanın. Birlikte çalışır çabalarız, sıfırdan yeni bir düzen kurarız diyebiliyorsanız devam edin.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanman gerektiği çok ortada ve sebebin ne olursa olsun bu yaşta evlilik olmaz zaten. Seni seven insan sana huzur verir ve seni destekler ama böyle bir şey yok senin hayatında. O kadar kötü şey yaşamana rağmen kalmaya devam edip daha fazla kötü şey yaşamayı kendin seçmişsin.
20 Yorumla Canım sen çok büyük hatalar yapmışsın. 2 senedir gözünü yumdun nikah kıyılınca mı açtın. Baktın olmuyor zararın neresinden dönsen kardı işin sonuna kadar gelmişsin. Ailesi de eşin de seni basit kız olarak görüyor maalesef. Baştan kabul ederek yaşamışsın çünkü herşeyi. Bu saatten sonra boşan desekte yanlış olur, demesekte
20 Yorumla
+1 yılBence boşan kendine yeni bir sayfa aç ben bir gelecek görmüyorum anlattığın kadarıyla burdaki saçma şeyleri takma insanlar kalp kırmaya bayılır boşanıp yeni bir gelecek kur iş vs okuyadabilirsin yaşın erken ben 22 yaşında üniversiteye gitmiştim şu an okuyorum geç değil daha önün çok açık
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı. Kocan çalışıp senin ve ailenin mutluluğu için uğraşıyor ise ona destek olmalısın. Ama uğraşmıyorum ve tamamen kendi ailesinden destek alıyor ise o adamı bosvermelisin, maalesef para kazanmadan da bu devirde geçim olmaz ki, çünkü eskisi gibi kim kime yardım ediyor. Başkasının verdiği yardımlarla aile olunacağını sanmıyorum. Ayrıca sen de ise girip çalışabilirsin ailen için
10 Yorumla
+1 yılAbla ben şu an 18 yaşındayım sevgilim 19 ve 5 senedir birlikteyiz asla ailesine karşı beni savunmadığı olmadı ve sevgilim askere babasıyla bizzat ben konuştum askere gidince bizde birlikte ev eşya bakalım o askerden gelince de düğünümüzü yaparsınız dedim yapmmaz mıyım söz verdi hatta bizim için köydeki yerleri ve bir evleri var onu satıcak parasını bize vericek sözler yeminler ediyor düğünde diresiğine kadar bilezzikler takcam diye ben bunları neden anlattım benim sevgilimin durumu senin eşinin ailesi kadar iyi değil ama bunları yapmak maddiyat değilde değerle alakalı diye düşünüyorum einde eğer seni sevseydi bence senin yanında olurdu daha gençsin çocuk olmadan ayrıl derim ben eşinin senin yanında olması lazım ailesininde size ev eşya alması zorunlu zaten baskın olman gerek ilişkide ben ne dersem odur
10 Yorumla
+1 yılÇocuk doğurmadan bir an önce ayrıl. Sefil bir hayat yaşamasın zavallı çocuk. Sonra maddi sıkıntılar yüzünden o çocuğu da koruyamıyorsunuz sağda solda cinsel istismara uğruyor Allah korusun. İşte her şey para mı her şey maddiyat mı diyenlere de ibret olsun.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe halt etmeye kaçtın elin adamına bu genç yaşında? Kendi ailen gibi mi olur sanıyorsun umrunda bile değilsin hiçbirinin. Sevdiğin adam seni bu kadar sevse ezdirmez her türlü hakkını alırdı zaten demek ki onun içinde önemsizsin. Kendi hatalarının bedelini ödüyorsun ağlamaya hakkın yok.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHata yapılabilir, ama devam edilmez
Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi de bunu sen istemişsin. Sonradan ne bekliyordun ki?
Bedava veriyorsun kendini herşeyini hayatini , sonra diyosun ki niye değer vermiyorsun!
Ben çocukken bir adam vardı çarşıda çecuklara adamlara külahla çekirdek verirdi istemezdik ama verirdi. Sonra da parasini isterdi30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence eşine bir rest çekme zamanın gelmiş. Ya benim isteklerimi biraz dikkate al ya da boşanalım de. Görmüşler arkasında ailesi olmayan bir kızı istediğini yapabileceklerini sanıyorlar hayret bir şey..
Yaşın daha genç, çoluk çocuk yok. Sevgi karın doyurmuyor sen orada devam edersen genç yaşta harap olursun.
Hadi durumları olmasa neyse de varken böyle yapmaları, ya da yardım edecez deyip etmemeleri olur işten değil.
Bunu çözebilecek tek kişi eşin. Eğer o çözemezse ayrılmaktan başka bir seçenek kalmıyor sana. Çürtme kendini orada. Sende anladığım kadarıyla sessiz birisin, insanın tepesine çıkıyorlar böyle olunca. Kaç kurtar kendini20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYazık kafana kendin söylüyorsun bana böyle böyle haksizlik yapiliyor diye sonra dul kadin muamalesi görüyorum diye dul kadinlari kınıyorsun. Dul kadinlarda bakireydi evlendi namusuyla ayrilmistir esi ölmüstür belki onlarinda coguna haksizlik yapildi kimse ayrilmak istemez. belkide milleti kinadigin icin bu haldesin yazik kafana
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAnlaşılan ailenin rızasını almadan muhtemelen kaçarak aynı evde yaşamış sonra evlenmişsin. Kaçan kızların ne kaçtığı adamın nede ailesinin gözünde zerre değeri olmuyor. Ne bekliyordun ki. Yaşın daha küçük ve bunları kavrayamadığın aşikar. Eminim bu yazdıklarımı okumak istemezdin, ancak gerçeklerden kaçış yok
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa sonuç diyorsan… bu böyle hatta belki artarak devam eder gider. Davranışlarınla baştan “ben değersizim sizde değer vermeyin bana” algısı yaratmışsın, şimdi iş işten geçtikten sonra hiç bişey düzeltemezsin
Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı. merhaba bende 22 yaşındayım boşanma açtım ve bekliyorum bir yıl oldu. seni çok iyi anlıyorum ama sadece sana diyeceğim tek sey kendini yıpratma uğraşma aile de çok önemli onlar asla değişmez boyun eğdikçe daha fazla sorunlarla karşılaşıcaksın maalesef üstelik düğün bile yapmamışsın canım ya neden bu kadar acele ettin ki hiç bir şey yapmadan ben bu ilişkinin sonunu ayrılık olarak görüyorum zamanın çok geçmeden... bende 21 yaşında ayrıldım zordu ama üstesinden geldim üstelik bir bebeğim de var..
10 Yorumla
+1 yılKardeşim sen akilsiz misin? Kafasiz misin sen? Neden parasiz bi adamla evlenib sonrada səfalət içində yaşiyorsun? Bu hayatı sen seçdin sonuçlarinada katlanmalisin şimdi gelib buraya ağlamakla değil, evlenmeden önce duşünücektin ne yapman gerektigini
31 Yorumla- +1 yıl
Kendi de parasız kendi çalışsaymış ya 10 senelik yatak odası takımını kullanmak istemiyorsa
+1 yılResmi nikahsız beraber yaşarsanız olacağı o, çoktan onlara gelin olmuş biri için masraf yapmaya gerek görmemişler. Kendi kendinizi kıymetsizleştirmişsiniz baştan bu şekilde yaşamayı kabul etmemeniz gerekirdi.
20 Yorumla
+1 yılAilesinin bir şey takmaması yardım etmemesi falan bunlar önemli değil etmek zorunda da değiller.
burada sorun senin eşinin seni eşofmanla evlenecek duruma sokması. Eşin çalışıyor mu durumu ne bilmiyorum ama madrm evlenmeye karar vermiş nikahtan sonra değişecek demiş bir şeyler yapmalıydı. Evlilik teklifi bile yapmayan adamla ömür geçmez
Ne bir güzel söz duyarsın ne hediye böyle düşüncesiz birinden sakın çocuk yapma yazık
Boşan ve kurtul. Yaşın çok küçük böyle bir ömür geçmez30 YorumlaYa kardeşim erken yaş da evlenmek nedir işini gücünü bul sonra evlen, bunlar olma'dan önce alıcak'dın neyse olan olmuş ikiniz para biriktirip taşının başka yere.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bunları bilerek evlendin o evi görerek evlendin degilmi ohalde ya evlenmiycektin ya da ayrilcsksin mutluluk eşyada değil kalpte eşinle konusup zamanla herşeyi duzeltebilirsin seninde çocuğunda durumu ortada
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYahu sen bunu en basindan kabul etmissin. Bu ne bicim bir anlayistir. Duzgun sekilde evlenmemissin kendini esya yerine koymussun. Sen kendine layik gormemissin elalemmi sana layik gorecek?
32 Yorumla- +1 yıl
Valla ya evlenmeden adamla yatmış evlenirken adam ne değişiyor da bi şey taksın
- +1 yıl
@hayallerdualaraa yatmis evet ama hadi yatmasini gectim onunla yasiyor bide bikah kiyilmis kiyilmasina sanki nikah kiyilmamista oyunmus gibi bide esaofmanla gittim diyor. Aldirsana gelinlik. Adam zorlami giydirecek
+1 yılAbi çok sakat bir durum böyle bir şey yaşanmasın diye evlenmiyorum oyun bağamlılığı vs var birde kıza yazık kendimi adam ettikten sonra evlenirim anca oda zor
20 YorumlaSaygı görmediğin yerde durmanin anlamı yok. İnan sana saygı duyan birini bulursan daha çok seversin zaten.
30 Yorumla
+1 yılYıllar sonra anıların üzülerek hatırlanacak pişmanlık ne kaderini ne de peşini bırakmayacak aşkın kor soğuk sularına kapılma bu anlar bidaha yaşanmayacak
10 Yorumla
+1 yılSana bu kadar değer vermeyen bir birlikteliğin içinde olman, ve bunun için aileni arkanda bırakman, şu an kimsenin yanında olamaması gerçekten senin adına çok üzüldüm. Daha bu genç yaşında böyleyse ileride nasıl olur kim bilir. Sana gerçekten değer veren birisi olsa dini nikahı kıyıp oturmaz hemen resmi nikahını kıyar elinden geleni yapar. Aileyi arkasında bırakıp sevgisinin peşinde koşan mutlu olan insan görmedim henüz
10 Yorumla
+1 yılBaştan sona sen hatalisin farkında mısın? 20 yaşında elin adamıyla aynı evde nikahsız yaşamışsın. Sonra imam nikahı yapmışsın. Ailesi neden istemiyor evliliginizi bunu bir düşün bence
10 Yorumla
+1 yılSen zaten çalışıyormuşsun bence ailesinden medet umman yanlış. Kendi ailenden bir hayır görmemişsin elin oğlunun anası dıdısının desteğine bel bağlama boşuna.
10 Yorumla
+1 yılBosanmalısın böyle olmaz peki bu durumda eşin neden ailesine bisey demiyor? Veya eşin calismiyor mu yanlis anlama sadece soruyorum hani esinin isi gücü varsa falan kredi çeker ev alir taksit taksit eşya parasını öder neden aile evinde kalmaya zorluyor
10 YorumlaYani ailelerin istemedigi kimsenin arkanda durmadigi bi evlilimte ne bekliyordun ki uzulme ama sana ayri ev , taki , evin kesesi sende , esya , el ustunde bir tutum bekleme hani
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
+1 yılSanırım dini nikâhta gözünü yumdun, resmi nihakta açtın. İlişki süresince hiç mi tanımadın da gittin resmi nikah yaptın?
20 Yorumla
+1 yılBunları konuşmadan mı dini nikah kıydın ilk muhattabın eşinin olması gerekmezmiydi
24 Yorumla- +1 yıl
Yaşınız daha küçükmüş yazık olmuş ne diyim ki
- +1 yıl
Yaşı büyük ama aile kuracak yapısı yokmuş yanlış anlamayın ama ya da sizi sevmiyor sevse ailesine sözünü geçirirdi
+1 yılİşin çok zor be kendini geliştirmeye baila spor yap fitnes yani intertte Twitch kick gibi uygulamalarda yayın aç para kazanmaya bak Allah yardımcın olsun işin çok çok zor
00 Yorumla
+1 yılYa yapmayın bunu kendinize awq
Böyle bir anakuzusu, öküzle üstüne de böyle gaddar gereksiz bir aileyle ne düşünebilirsin?
Ayrıl ve kendine güzel bir hayat kur kankam00 YorumlaAile & Toplum konusunda 867 cevap paylaştı. Evlenmeyi bilecek yaşa gelip evlendiyseniz size kimse bakmak ya da bişe yapmak zorunda değil. çalışın yapın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSebin gibi değersizler hak ediyor o dul 40 yaşındaki çocuklu kadınlar bile boyle bi durumu kendilerine reva görmezken 21 taşında bir bahar olarak… ucuz gibi her şeye he demissin neden yeni eşyalar alsınlar ki boşansan da adın çıkacak.
10 Yorumla
+1 yılneden utanıyorsun. Kocan ve sen çalışın bir miktar para biriktirin. eşyalarınızı alın. Her şeyi ailelerden beklemeyin.
10 YorumlaHikaye nerden baksan ekşi nikahsız imam nikahı ile birlikte yaşamış olman ve onun ailesinden yyleni gelin gibi ilgi beklemen saçma
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıl1 sene nikahsiz aynı evde yaşamışsın. Sen bile kendine değer vermiyorsun. Kimsenin sana deger vermesini bekleme bence
10 Yorumla Kusura bakma da kendi düşen ağlamaz yani sen dini nikahlı olduğun süreçte onu ve ailesini tanımış olman lazımdı
10 Yorumla
+1 yılBoşan demesi kolay tabi bu zamanda gidecek yer var mı orası önemli cesaretin var mı oda önemli bana kalsa aileleri dışarda bırakın birlik olup çalışın kimseden bişey istemeyin yüzüne vuracak bişeyleride olmaz altın falan onlar başta olacaktı.
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Sen kendin kendini kıymetsiz kılmışsin geçmiş olsun artık
20 YorumlaDeger görmediğin yerde durma zaten başlı başına hata üstüne hata yapmışsın
20 Yorumla
+1 yılEvlilik iki insanın bir hayatın yükünü birlikte paylaşmasıdır.
20 Yorumla
+1 yılSiz evlendiniz diye ailesi bir şeyler yapmak zorunda değil zaten. Kendi durumunuzu, ailenin durumunu bilerek evlendiniz sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılYazı - Tura at.
Yazı gelirse boşan
Tura gelirse devam et
Dik gelirse aldat
ldfjkbvmkdfklcövdflö
00 YorumlaBir kere ailenin rızasını almadan büyle birnise kalkışman büyük hata...
Sonra, imam nikahı kiyarken mehir isteme hakkin vardı. Mehir istemedin mi?03 Yorumla
+1 yılResmi nikahı kıydın ya artık nafaka peşinde koşar siniz lânet olsun
05 Yorumla- +1 yıl
O boşanma esnasında ortaya çıkar seviyoruz diyenleri çok gördük
- +1 yıl
Koşacak tabi rahatmı bırakacaktı
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşan gitsin insanın içinde hiç çıkmıyor böyle şeyler banada aynısı yapıldı bir gelin görünce hüngür hüngür ağlıyordum sana şimdiden böyle yapanlar ileride neler yapmaz
10 Yorumla
+1 yılBoşan hemen kendine bunu reva görme daha iyi birini bulursun
10 Yorumla
+1 yılBu hayatı sen seçtin madem şimdi mi geldi aklın başına
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılSen zaten dul kadın olarak gitmişsin? Kim nikahsız beraber yaşayan birine düğün yapar ki..
10 Yorumla ne hayatlar var ya , şükrediyorum yemin ederim, allah herkese kolaylik versin
16 Yorumla- +1 yıl
O kadar da kötü değil bu abartma
- +1 yıl
Benim yaşadığım hayat çok daha kötü o yüzden buna kötü değil diyorum. Ben de bu kızla aynı yaştayım ben de evi terk ettim. Babam çok zorba biriydi annemim de babamın da psikolojik problemleri vardı. Ama hep çalışmayı ve kendi paramı kazanmak istedim. Fakat bu kızın burada anlattığı hayat bana göre büyük bir lükstü. Onun gibi altınlar yeni yatak odası takımları istemedim. Fakat uykum geldiğinde uyumam bile yasaktı. Dayak yiyip tecavüze uğruyordum polis yardım etti. 5 sene cezayla yargılanacak kadar ciddi şeyler yaptı ben mahkemede kimsesiz olduğum için yardım ettim. Annemler sahip çıkmayınca da onun yanına geri döndüm. Bu kız ise ailesinin yapmadığı şeyi başka bir aileden bekliyor. Oysa 21 yaşındaki yetişkin bir kız o kadar paraya ihtiyacı varsa bir işe girip kendi yatak odası takımını kendi alabilir. Altın takmaktan bahsediyor, göreneklere göre de kız tarafı beyaz eşya alır. Kendisi bunu yapabilmiş mi? İnsanlar evini açmış hâlâ burun kıvırıyor. Ailesinin tüm bunları yapması gerekirdi başta, eşinin ailesine kinlenmesine gerek yok bunun için çünkü insanların ona yeni eşyalar alma, altın takma gibi bir zorunluluğu yok. Zaten evlerini açmışlar sokakta bırakmamışlar, kimsesiz görüp dövüp sövmüyorlar. İnsanların zaten kendi evini geçindirecek gücü bile yok bir de kendisi başkalarına yük olmaya çalışıyor. Genelde evden kaçan kızların başına çok daha kötü şeyler geliyor. Ya kandırılıp fuhuş batağına düşürülürler, ya da kaçtıkları aldım onları çaresiz görüp her türlü kötülüğü yapar. Bu kızınki sadece şımarıklık. Minnet duyup teşekkür etmek yerine kinleniyor. Şu kullandığı internet bile o insanlar sayesindedir. Ve bu hayata o kadar kötü diyorsan demek ki senin hayatın çok lüks. Şahsen ben burada ortalama bir hayat okudum. Altı üstü altın takılmamış, yeni eşyalar koyduramamış evine. 10 yıllık yatak odası takımı da eski değildir zaten.
- +1 yıl
Kaçtıkları adam*
- +1 yıl
öncelikle yaşadiklarin icin çok üzgünüm ve evet bunlara kiyasla benim hayatim fazlasiyla lüks. Fakat kiza söz verilmiş ve tutulmamiş bence bu maddiyattan da öte bir kötülük, ki durumlari varmiş bile. Ayrica senin durumun göreceli olarak daha kötü olabilir fakat baskasindan daha kötü olmasi , ona şükret demeyi, şimariyor demeyi gerektirmez. O da , sen de belli ki zorluklar yasiyorsunuz ve ikiniz de daha guzel bir hayati hak ediyorsunuz. kucuklugunden beri tecavuze ugramis, sekx kölesi olarak kullanilmis, organlarinin bazilari mafyalar tarafindan alinmiş birinin yasadiklari da sana gore daha kotudur ama sana çikip diyebilir mi ki en azindan sen 20 yasinda tecavuze ugradin cocukken degil? diyemez. o yuzden derdini kucumsememek gerek kimsenin. Negatiflik yaymak icin soylemiyorum. ben kendi hayatima sükrediyorum. Umarim sizin hayatlariniz da düzlüğe çikar. Tetikleyici olduysam özür dilerim. 💗🫂
- +1 yıl
Kendi hayatım böyle olmasaydı da bu kızın anlattığı şeyler o kadar da kötü gelmezdi. Ve yaşadığım son olay değil sadece, çocukluğumda dahil tüm hayatım boyunca kötü şeyler yaşadığım için sonrasında bu kadar kötü şeylere tahammül etmek zorunda kaldım. Benim yaşadığım şeyler de göreceli olarak değil, somut olarak daha kötü. Yatak odası takımına söylenmek, altın alınmadığı için ağlamak hiç aklıma bile gelmedi. Kız gayet evden kaçan birine göre lüks içinde. Ve tekrar söylüyorum, 21 yaşındaki yetişkin bir insan durumu gerçekten kötüyse çalışabilir. Ama kendisi armut pişsin ağzıma düşsün istiyor. Şımartılmak istiyor, normal bir düzen değil.
+1 yılAileni yok sayarak altın olmaktan çıkıp taş olursun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. bi laf vardır sen bilmezsin ufaklık😂
kendi gelen cıkcık
ne inci ister ne boncuk
senin hikaye buna benziyo22 Yorumla- +1 yıl
Gece gece hiç güleceğim yoktu 🤣🤣
- +1 yıl
@meralmercan mmmkkkkkkkkkkk sitesi sansürlemiş lafımı
kendi gelen kan---cık
ne inci ister ne boncuk
- Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?