İstanbul'da hoca Ahmet Yeseviyi görmüş olabilir miyim başka gören var mı?

Arkadaşlar ben 15 yaşlarımdaydım İstanbul bahçelievler yayla civarında sokakta başı öne eğik aynı zamanda dik duruşu elinde deynek "üstü yamalı cübbe tarzı bir elbise giymiş, uzun İnce Bir külah üzerine sarılı sarıklı siyahımsı beyazla karışık uzun sakalı olan" yaşlı ama çok yaşlı olmayan bir adam görmüştüm tüylerim diken diken olmuştu sanki tarihten fırlamış da gelmiş gibi bir havası vardı yani kesinlikle günümüze ait biri değildi sokakta yürüyordu kuzenlerimin dükkanında çalışıyordum ve onu gördüm şok oldum işin ilginç yanı yanından geçip gittiği insanların hiçbiri bikere olsun bakmadı özellikle dikkat etmiştim buna çünkü sanki birtek ben görüyormuşum gibiydi birkaç akşam daha gördüm yine aynı şekilde ve kime sorduysam biz İstanbul'da böyle yolda yürüyen bir adam hiç görmedik dediler esnaflar bile dedi şimdi 24 yaşındayım ve birden aklıma geldi buraya yazmak ben hayalim gördüm yoksa benden başka bu yamalı cübbeli sarıklı tarihi hocayı veya adamı gören kim var bilen var mı aşırı derecede merak ediyorum bu adam kim?
İstanbul'da hoca Ahmet Yeseviyi görmüş olabilir miyim başka gören var mı?