Dedem öldu kendimi suclu hissediyorum napmaliyim?

Yaklasik 2sene olucak surekli aklima geliyor. Dedem ölmeden bir hafta once babama ölumden korkuyorum falan demis. Sonra bir hafta sonra butun cocuklarini aramis halam engellemisti dedemi. O yuzden acmamis ama dedem 10 15kez aramis. Babami aramis babam evimize getirdi. Yemek yedirdi sonra babam dus aldirtti dedeme. Sonra dedem cok sessizdi o gun. İki uc cumle konustuk. Dede hasta falan degilsin bak iyisin dedim. Oda ya ya dedi. Sonra gece benden pecete istedi verdim. Sabah oldu. Ben de acile annemin israriyla gittim bacagim agriyordu kas yirtilmasi vardi. Balkonda dedem yatiyordu. Baktim icimden ölu gibi yatiyor dedim. Dedeme hic seslenmedim bile. Ciktim gittim acile. Kardesim eveeydi. Dedem banyoya gitmis elini yuzunu yikarken sanirim dizlerinin ustune oturmus kalp krizii gecirmis. Ve öldu kardesimde hic duymamis evde. Babam disardan geldiginde dedemi oyle gormus banyoya bakinca. Kisacasi ben kendimi cok sucladim eger hastaneye gitmeseydim dedeme o balkonda baksaydim belki ölmezdi ambulans cagirirdim yardim ederdim, en azindan su mu yemek hazirlardim adama hicbir sey yapmadan direkt evden ciktim. Kendimi cok sucladim cok agladim suanda bile aklima geldi

Ben evde olsaydim yine de ölür muydu? Acaba ölumunden once su falan istemis midir?
Dedem öldu kendimi suclu hissediyorum napmaliyim?