Bazen düşünüyorum da Allah herşeyi çok güzel yaratmamış mı? Bazen ne kadar az şükür ediyoruz ya da hiç etmiyoruz öyle değil mi?

Mesela portakal mandalina kışın yaratmış ki grip olduğumuz zaman bize şifa olsun diye. Karpuz, kavun yazın olmuş ki serinlik olsun iyi gelsin diye. Kısacası Allah herşeyi ama bizim için herşeyi özel olarak bize iyi gelecek şekilde yaratmış herşeye ne kadar şükür etsek az değil mi?
Sonra bir derdimiz oluyor kulum bana el aç ben sana dermanını veririm diyor. Bize çalışın diyor ben size rızkınızı veririm diyor. Huzur bulmak için doğayı yaratmış şu sokak kendilerinden bazıları çok rahatsız oluyor. Ama onları yaratmasının bile bir sebebi varmış. Bir yerde kedileri toplamışlar orayı kediler olmayınca böcekler haşereler fareler sarmış. Akıl vermiş düşünelim diye. Canımız sıkıldığı zaman namaz saatlerini vermiş sıkıntınızı unuttun diye. Herşeye çok şükür ya. Ama insanoğlu nankör işte. Bu kadar güzel nimetler varken bizim bazen isyan edebiliyoruz yetmiyor doymuyoruz.
Bazen düşünüyorum da Allah herşeyi çok güzel yaratmamış mı? Bazen ne kadar az şükür ediyoruz ya da hiç etmiyoruz öyle değil mi?