AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
269Cevap
Emin ol bizden çok o üzülürdü ümmetinin bu halde olduğuna. .. Yüce Mevlam ona tabi olan ummetlerden eylesin bizi amin...
Hz. Muhammed (sav)'i daha dine yakın olmadığım zamanlarda rüyamda görmüştüm ve çok etkilenmiştim. Şimdiki halimle görmeyi Allah yeniden nasip eylesin. O ne güzeldir Allah'ın resulü. Lakin sorun yanlış. Küfür içeriyor. Düzeltmeni talep edeceğim. ''Zamanında misafirliğe gelmiş olsaydı'' gibi bir soru daha doğru olur ve gidip tanıştırma gibi şey hiç doğru değil.
Hocam Allah adına işlenen cinayetlerin Şeytan adına işlenenlerden daha çok olması durumu hakkında ne düşünüyorsunuz.
@Jongleur_IV hoca değilim. Allah adına cinayet işlenmez, cinayet işleyenler Allah adını verirler. Allah'a küfredenler ve inananlara zulmedenlere baş kaldırmak ve cezalandırmak cinayet değil, adalettir.
Ben hz Muhammed i kimseyle tanistirmazdim. resulullah aramızda değilken bile her ramazanda Topkapı sarayında putlastiriliyor (yermek amacıyla değil insanlar hz Muhammed in hırka ve sakalına tapıyor) o yüzden saklardim. tabii his olarak mutluluktan ve hüzünden ağlardım hüznün sebebi onun gibi olamamak, sahabesi olamamak, sadece 1 gün olması, onun yaydığı dinimizin durumu olurdu.
sevmek deger vermek asık olmak vb. seyler tapmak deildir. disaridan gorunenler icerdeki gercekleri yansitmaz İnsanlar suna buna ıvıra zıvıra ttapıyorlarda olsa bunu insanin algilamasi zordur disardan goruneni direk dile vurursan kolay olur. tapıyorlar damgasını vurmadan once filtreden durumu birdaha analiz etmenizi oneririm. cezbe nedir bilmessin hal nedir bilmessin aşkın siddetini tanımassin. vasıflarıyla tapıyorlar damgasini vurmak kolaydır.
Mutluluk ve utanci ayni anda yasardim. Cunki ona layik oldugumu dusunmuyorum ibadetlerimi mumkun oldugunca yapsamda nefsimede yenik dusuyorum. Allah sonumuzu hayir etsin
Amin
inanan ya da inanmayan herkesi çok etkileyeceği kesin. o dönem etkilemişse şimdide etkilerdi. ayrıca yolundan gittiğini idia eden bir çok insanın heralde yüzüne bile bakmazdı!!!
Ben bikeresnde kabeyi gördüm rüyamda efendmz cikicak zannettm ruyamda kalp krizi geciriyodum evime gelmesi Allahm tuylerm diken diken oldu.
Bu video herşeyi açıklamış zaten.
bu büyük şerefi , böyle günahkar birine nasıl layık görüldü diye oracıkta çöker ağlamaya başlardım heralde , elim ayağıma dolaşırdı nasıl hizmet etsem, nasıl ikramda bulunsam diye şaşırırdım ama beni çevreleyen günahlarımdan onunla konuşacak , yüzüne bakacak cesareti bulamazdım ne denebilir ki :( Şefâat yâ Resûlallah
valla tuttum mu bırakmam Muhammed Mustafa yaalemlerin efendisi Allahın dostu Allah onun için 18 bin alemi yaratmıs basit bir misafirmi sürekli elini ayagını öperdim hizmettede kusur etmezdm kurban olurum ben ona
hafife alınacak birsey değil ben utanirim kizaririm yerin dibine girerim kendisinden tek bir eser bulamayacak diye ölmek isterim benim için ölmekle eş değer şu an
Biz kim iki cihan sultanını misafir etmek kim :(..
Öyle birşey olmuş olsa bile vay bu rezil halimizle mubarek efendimizin S. A. V karsindaki halimize..
Peygamber öldügune gore...
bana misafirlige gelse ben de ölmusum demektir...
muhtemelen uzulurum oldugum icin
+ sole bisi war bacim... peygamber in peygamber oldugunu nasi bilicez? Sen hic resmini gordun mu?
Hiç mi kitapta okumadın bacım?
Bacim kitapta peygamberin sekli semali fiziksel yapisi mi anlatiliyo?
Sorum gecerli hala... kapin calinsa bu saatte yaslica sakalli bir amca gelse kapina (hadi nur yuzlu de olsun) ve amca ben peygamberim dese nerden bilicen?
Yazıyo kitaplarda tipinin tavrının ahlakının anlatıldığı kitaplar var gelse evime buyur ederim ben peygamberiyim diye yalan söyliycek hali yok ya değil mi?
Himm sen tipini biloyosan mesele yok... ben bilmiyorum isin asli o yuzden misal bu saatte biri kapima gelse polisi arardim
Her Müslüman, Peygamber Efendimiz'i gördüğü zaman onu tanır. Çünkü o güzel insandaki sima kimsede yok
Gelse tanirsin hssedersin polisi aramazsn emin ol
tip tipi tanımaz... ruh ruhu tanır ruh tipe onun peygamber oldugunu belli ettigi zaman anlarsın resime şekle gerek kalmadigini
Sen nasıl bir trolsün bilader, kaç milyon insanı nasıl kekledin anlat hele derdim.
:D la istemsize güldüm.
:D e insan hayret ediyor
Aynısını profil resmi yaptigin Atatürk icin ben dusunuyorum. Sizi hem yedi hemde size kendisini sevdirdi.
Ortalama 1.5 milyar insandan bahsediliyor hocam. Arapları yola getirmek için çıkıp fikirler atıldı ortaya, fikir sahibi öldükten sonra hepsi bir kitapta toplandı sonra geldik bu günlere. Peygamberin kendisinin bile bu işin bu kadar büyüyeceğini hesap ettiğini sanmıyorum :D.
Ne açıdan? Atatürk'ün bugüne kadar yapmış olduğu olumlu olumsuz herşeyin arkasındayım.
@Spikopat zaten böyle bir tebliğde bulunduğunda 800 e yakın kişiyi uzun bir sürede ikna etmiş. Çoğu akrabası. 1500-2000 kişi kabul etmemiş. Malum savaşlar vs derken yürümüş gitmiş. Şu zamanda aynı şekilde ortaya çıkanları zaten deli diye tımarhaneye atıyorlar. Bir de mehdi bekleniyor. Öyle bir adam çıksa meydana, deli diye alırlar içeri.
@bluevistabodrum Öyle yetiştiriliyoruz, öyle kafamıza yerleştiriliyor öyle korkutuyoruz ki kimimiz gerçeği aramaya çekinip ulan varsa başımızı belaya sokmayalım diye kenara çekiliyor, kimimiz gerçeği farkediyor ama ya varsa boşver deyip kendini kandırmaya devam ediyor kimimiz de gerçekleri farkediyor ama yıllar boyunca kabullenemeyip yaşayıp gidiyor, kimimiz de mevzuya geç olmadan uyanıyor. Objektif olarak bakıldığında gerçekten çok komik din ve peygamber olgusu. Dünyada aksini düşünenlerin sayısı hızla artıyor fakat bize hala islama geçiş hızla artıyor diye lanse ediliyor mevzu. Umarım herkes bir gün gerçeği görür ve ahlaklı yardımsever eğitimli başkasının hakkını yemeyen biri olmak için dinin olmazsa olmaz bir düşünce sistemi olmadığını farkeder. Dünya böyle çok daha yaşanılır bir yer olur eminimki. Düşünsene en azından din savaşları olmaz. Böylece savaşların zaten :%80 i 90 ı ortadan kalkmış olur.
Spikopat sen çok yaşa gülmekten catlayacaktim
@blueistabodrum olumlu olumsuz arkasindayim demek ne demektir? Sen resmen bir insana tapiyorsun. Asıl Atatürk ne yapti da böyle zerre dusunmeden ve elestirmeden arkasindayim diyosunuz. Cocukken akliniz cok yikanmis cook!..
@obirodun bana bıraktığı Türkiye'ye baktığımda ve öncesine baktığımda onu çok sevmem gayet normal. Yanlışlarını da doğrularını da sahiplenirim. Birine tapmak demişsin. Tapılan bir şey yanlış yapabilir mi? Kendinle çelişme. Yanlışıyla doğrusuyla dediğime göre bu tapmak ya da bir inanç unsuru haline getirmek değildir.
Ah şu insanin kendini kandirmak icin bulduğu ironik palavralar!
Yahu kurdugun cumle neydi? Olumlu olumsuz her ne yaptiysa desteklerim Atatürku demedin mi?
Bir tek elestiri yapmayi ogrenmişsiniz. Özeleştiri sıfır!
Misalen Atatürk'ün henüz ilkokula giden çocuklara besleyici oldugu iddiasiyla AOÇ de bira içirdiğini bana bir açıkla bakalım. Bu durumda benim goremedigim mukemmel olan ne var?
Evveliyatı ironi ile beslenmis insanlarda fazla empati aramayacakmissin, onu anladım! Yazık!..
@obirodun
Yani küçük bir kıza bira fabrikasında içirdiği bir iki yudum bira ile düşman mı belledin? Bize de çocukken büyüklerimiz merak ettiğimiz için tadını aldırırdı. Eminim sen hiç alkol almamışsındır. Farkındaysan bize tapıyor dersin ama Atadan da peygamberlik beklersin. Tekrar ediyorum doğrusuyla yanlışıyla arkasındayım. Cümlede bir ironi de göremedim. İroninin kelime anlamını bilmiyorsun sanırım.
Bu arada konumuz eve peygamber kaçsa napardınız tarzı birşeydi. Hemen Ataya nerden bağladın konuyu? Muhtemelen akpkklısındır. Genelde vatan hainleri ya da aşırı arapgiller bu kombinden çıkıyor.
Devreler yandı galiba :) konuyu senin resminden bagladik ya olaya IQ sunu yedigim :) en son yazdigima cevap vermeyip konu nasil buraya geldi diyerek kivirmana hayran kaldim :) sende tam bir muhalefetsin onu anladim. Dhkpc li bir muhalifsin yuksek ihtimalle. Sende cocuklara bira iciren bir insansin galiba. Elestiremedigine gore :) gecin efendim bunlari geçin. Hep siz dogrusunuz ve tek bir yanlisiniz yok.
he heee :))
Sen nasıl bir trolsün bilader, kaç milyon insanı nasıl kekledin anlat hele derdim. ) demişsin kardeş bende şöyle soyliyeyim ondan sonra 1436 yıl boyunca ortalama 65-60 yıl yaşayıp ölenler birdaha doganlar ve iman edenler ve şu an iman edenler keklenmiş k. bakma ama bir sen akillisin hmm madem sen akillisin bu kadar neden seni tanımıyorum bilmiyorum ben (aklı put edinmek moda olmus) mantık artık herseyden fazla aranır olmuş neden diye sormak lazim adı ahir zaman olan bir zaman diliminde yasadıgımızdan. İslam = teslimiyettir teslim olmadan akil yurutenler sınıfta kalir. once teslim olucaksin sonra akil yurutursen yapbozda hersey yerliyerine oturur. İslam dini bu bir siz akiillisiniz bu kadar insan bosuna yasamis. dimi?
@obirodun oyy oyy o kadar dikkatli ve zekisin ki, arka arkaya iki yorum yaptım. Özellikle ikinciyi ayrıca yaptım bana cevap vermedi deme diye. Sen sonuncuyu okuyup akıl fukaralığını belli edercesine onun üzerine saçma sapan konuşmuşsun. Özlü bir söz vardı hatırlar mısın bilmem; Aptal olmaktan daha kötüsü aptal olduğunun farkında olmamaktır. Sende de bu malesef oldukça mevcut. Ben Atatürkçü, Milliyetçi bir insanım. Zaten size göre akpliler dışında kalan herkes terörist. Halkının tamamı terörist olan tek ülkeyiz :)
@Lhima kusura bakmada 3 kuruşluk kuralları olan bir tanrıya şayet olsaydı bile teslim olmazdım.
Einstein'ın bile yanacağı söylenen ahir zamanda benle onla beraber yanarım ;)
Şayet bir tanrının varlığını kabul edecek bile olsak bu kadar saçma bir din üzerinden kabul etmezdik. Kitabı okuyorsun, yarısı muhammedin davranış biçimleri, arapların cinsel hayatı vs. vs. yav yörü git :)
@bluevistabodrum ey kendini zeki ilan eden aklı evvel!.. bu sited sayfa yenilemedikce diger bir yanit görünmüyor bilmiyormusun! Hadi onu geçtim sen cok zeki oldugun icin mi benim bir soruma sen iki cevap veriyosun? Madem IQ patlamasi yasiyosun tek bir yorumda anlat anlatmak istedigini. Misalen benim yaptığım gibi :) simdi konumuza gelelim. Atatürk ilkokul cocuklarina bira iciriyor ve sende diyosunki ne olacak bir iki damla alkolden. Be beynamaz nasilda savunuyosun kendi hatalarinizi. Sizinle tartışanda kabahat. Sizi kaale almak aptallik evet. Ama ilkokul cocuklarin kimse rahat rahat alkol iciremez artik. Neden biliyomusun? Cunku Artik biz variz!.. sizlerin zihniyeti zaten yikilmis durumda. Zihniyet yok ise sizin olmaniz zaten boş kalabalik. Atalarimiz ne guzel soylemis. Birileri ürür kervan yürür. Ilerde cocuklarinin beslenme cantalarina meyve suyu degil bira koy tamam. Sizlere gore besleyici degil mi :)
@obirodun hakikaten kullanıcı adın sana cuk oturmuş. İşin ilginç yanı sayfa yenileyince demişsin de dikkatsizliğim dememişsin. Son yorumumu okumuşsun bir öncekini görememişsin. Bir insan aptallığını göstere göstere nasıl deklare edebilir, insan hayret ediyor. Ayrıca kaale değil kaile denir. İki yorumda açıklıyorum ki kafan rahat alsın. Sonuçta sizin gibi tiplerde algı sorunu oldukça fazla. Bir önceki yorumunda yaptığın "konuyu değiştiriyor" vurgusu oluşmasın diye önce yanıtladım ve sonra durumdan bahsettim. Ancak ne fayda. Karşımdaki bireyimside odunluk olduğu sürece çözüm ne mümkün? İyi ki senin gibi düşünmüyorum. Umarım güzel ülkemiz sizlerden arınır.
@bluevistabodrum sen hala bu konudamisin :) bu ulkeden kimler arınıyor fazlasiyla aşikâr :) Sizler kendinizi en iyi bilin en iyi zannedin. Bizler icin hic sorun yok. Atatürk şu an 10 yil onceki kadar sevilmiyorsa sebebi sizin gibi ataputlardir. Siz varsa yoksa heykel icraatlarina katilin. Sizin gibi zihniyet hic hatasını kabul edermi bendekide uğraş iste. 7 yasindaki cocuga bira iciren kisiye madalya dahi takarsiniz. İşte bunlar hep çağdaşlik :) sen devam et benim yazım ve İmlâ hatalarimi konu yap kendine emi :) yazdigin yorumdaki eksi ve artilar dahi senin zihniyetinin sonucunu ortaya koyuyor. Devam et boyle :)
@obirodun Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcı sürüsünün peşine takılan bu koyun efendiye bak sen. Tüm dünyanın kabul ettiği, ortak paydada birleştiği, bir çok ülkeye heykelini diktiği ve bazı ülkelerin ders kitaplarında okuttuğu bu efsanevi lidere bir kıçı kırık çıkmışta put diyor. Nankörlüğün had safhası. Sen caminde özgürce namaz kılıyorsan, senin çakma imamlar ülkeyi yönetebiliyorsa onun sunduğu özgürlük ve seçme hakkı sayesindedir. Bugün anan bacın fransızca ingilizce yerine kendi dilini kullanıyorsa o put dediğin adam sayesindedir. Ben Atamı severim. Hem de çok severim. Taptığım bir şey yok ama senin gibileri gördükçe gerekirse put yapar taparım kime ne? Sen kimsin ki senin düşüncene göre yaşayayım? İnanç benim, inançsızlık benim. Sen Ataya put dedikçe sadece peygamberine değil, inandığın tanrına da bir iki laf edesim geliyor ama senin gibi biri için değmez, saygıyı hakeden arkadaşlar mevcut bu sitede. Sen önce kuyruk olduğun çakma imamlarını akla, sonra liderimize laf et.
@bluevistabodrum be en azından tapmiyorum. Gerekirse destekler gerekirse elestiririm. Sen ise her yaptigini destekliyorsun. bir kac ornek daha verecem yanlisi olan ama sen yine savunacaksin o yanlislarini. Birayi savundugun gibi. Asıl sen 9 secimdir ustuste halk tarafindan secilmis ve her seferinde dahada büyümüş kuruluslari elestiremezsin. Sen kimsinki bu seviyeyi elestiriyorsun? sen ak partiyi degil halkı elestiriyorsun. Turk milleti zekidir diyen Atatürk'ün sözünü hiçe sayiyorsun mesela :) madem cagdas laiksin halkın kararina saygi duyacaksi. 9 secim ustuste oylarini her defasinda artırmis kaç parti var dünyada. Sevmesende saygi duyacaksin sayın Çakma çağdaş ve laik olan insan. Madem Atatürk'ün her dediginin arkasindasin Atatürk'ün millete olan sevgi ve saygısını sende sergile gunumuzde. Atatürk Türk milleti zeki derken sen Türk milleti cahil diyosun sayın Atatürkçü! Bu sebeple bu halkin severek üstüste seçtiği kisileri elestirmeyi kes! Az Atatürk gibi düşün :)
Ayrica iki saat yorumlarda senin yorumunu bulmaya çalışıp cevap yazmayacam artik. Önyargılar yıkılmıyor. bendeki boş uğraş. Sana zaman ayirarak cevap yaziyorum ve sonrada kendime kiziyorum yine bos islerle ugrasiyorum diye. Unutma yazdığın cevap seviyesindedir kaliten! Ne yazarsan yaz bu zihniyete cevap vermem artık. Hadi kolay gelsin sana argo canavarı :)
@obirodun tezata bakar mısın :) iki saat yorumumu arıyormuş. Bahsedenler bölümünde direkt çıkıyor. Neyse daha fazla saçmalama.
Ya sen neymissin be arkadaş. Mobilden giriyorum ve bahsedenlere tikladigimda sayfanin en uzerinde gösteriyor. Asagidaki "daha fazla" sekmesine 7 8 kez tıklayıp anca buluyorum bu yorumu. Mobilden girip deneyebilirsin sayin cok bilmiş. Yok tezat yok sacmalama falan. O senin IQ na ekmek baniyim emi. Ne zekiymissin sen öyle! Her seyi ben biliyorum havasinda olursan kazanamazsin seni cok bilmiş. Klasik kazanmaya hasret bir muhalif!
Yani konuşmana bakıldığında kendini bilgin edalarında lanse ediyorsun ama için boş. Her akpli gibi. Burada boşa vakit harcayan ve gereksiz biriyle uğraşan varsa benim.
Yüzüne bakacak yüzümüz yok ki. Bizim gibi adamların kapısına gelmez zaten.
insAllah. peygamber efendimizin s. a. s bahsetyigi ahir zwman enclerinden oluruz olurumda kiyamette. elinden su ivme serefine nail olurum. amin
Dünyalar benim olurdu en mutlu insani ben olurdum hicbirsey umrumda olmaz selamun aleykumder direk içeri buyur ederdim istegini arzusunu sorar sefaat dilerdim elimdeki bütün imkânları kullanirdim
Şu devirde gelseydi kimse tanımayacağı için muhtemelen kapıyı açıpta içeri alan olmazdı. Kendini tanıttığında ise ona inanmaz dalga geçer ısrar ederse polisi arardık sanırım
O ne büyük şereftir ki peygamber efendimizi misafir etmek.. Rabim onun yolundan ayırmasın ki onun ahlakı şu dünyandan daha güzel. Tüm hislerim karıştırdı Mutluluğun nirvanasında olurdum. Ah, keşke gelse o huzura Ersek.
kim ne derse yalan söylemiş olur. o anki halimizi Allah-u tealadan başkası bilemez kendimizde dahil. ama ben ilk olarak kesinlikle hıçkıra hıçkıra ağlardım. (Allahümme salli ala seyyidina Muhammeden ve ala ali seyyidina Muhhammed)
Şöyle Sorular Sormayın Ya. Kötü Yorum Yapan Oluyo, Sonra Uğraş ki Sinirin Geçsin.
gizliden çıksana bir
Söyle Kardeş?
ok. saol kim olduguna baktım
Kutlu doğum programında okumustum bunu okurken bile çok zorlanmıştım sürekli bu zamana kadar yaptıklarım aklıma geliyordu utanıyordum görmek istermiydim onu görmek evet lakin utancımdan yüzüne bakamazdım..
Dusuncesi bile yerin dibine sokuyo beni... EDENDIMIZ gelmis beni bizi boyle gormus... Cehremi yoneltipte gozunu kirletmezdim... Yok olurdum affeylesin...
kalbimin nasıl attığını hissederdim feci şekilde, başım yerden kalkmazdı büyük ihtimal, birseyleri toplamaya çalışmazdım ama o hal diliyle bir bakışta anlardı neyim varsa
Reha Yeprem-Taha... Güzeldir. Bir de Umut Mürare dinle.. Tavsiyemdir.
https://youtu.be/cN4UTfcLeIQBiraz temizlik yeter. Şekle gerek yok. Evde ne varsa en güzelinden koyar , kendi yatağımı verirdim. Konuşmaz, uzun uzun dinlerdim. O zaten geleceği yeri bilir geldiyse de vardır bir hayır, mutlu olurdum.
Hz Muhammed ve Hz Ali gelse çok sevinirdim ama yaptıklarımdan utanırdım. Özür dilerdim hata yaptığımı gerçekleri söylerdim. Kesinlikle durumumu bilirlerdi.. Ve yaşamla dünyayla insanlıkla ne konu varsa sormak öğrenmek isterdim..
Neden 9 yaşındaki kız ile evlendiğini, kendi adını taşıyan surenin 4. ayetinde Allah'ın neden kafa kesmeyi emrettiğini, niye kuranda enfal suresinin 1 ayetinde ganimetlerin tamamının kendisinin olduğu hükmü verilirken enfal 41 de bu oran 5 te 1 e düşmesinin nedenini, fatr 43 ve feth 23 de hükümlerde asla bir döneklik olmadığı söylenirken bakara 106 da niye tam tersinin yazdığını sorarım. Kafasını bu kadar karıştıran şey nedir merak ediyorum doğrusu
9 yaşında biri ile evlenmemiştir. Git öğren de gel söz kaynak bulamazsan sana buradan dilediğin kadar kaynak kitap veya link söyleyeceğim.
Tamam onu geçtim. Diğerlerini sorarım. @ne_guzel_bir_hic
@Ne_Güzel _Bir_Hiç
Hidayet Allahın bir nurudur kardeş bence Kuranı Kerimden bahsetmissin oncelikle islam kelimesinin kökeni yani anlami teslimiyettir islam olmadan Kuran anlasilmaz o ayetlerin manasından once iniş sebepleri ile ilgilenmek gerek. ha dahada direticek olursan yani soru sormakda israr edicek olursan ölünce neyin ne oldugunu anlariz İnşAllah..
İniş sebebine göre mi uygulanacak bu kitap? Bir ayette dediğini diğer ayette yalanlıyor. Hangisi doğru? @Lhima
Bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu bir dönemde merak ediyorum sen "sözde" merakını gidermek uğruna bir kez olsun Kuran-ı Kerim'in meailini okudun mu? Misal dem vurduğun Muhammed Suresi 4. Ayet " O küfredenlerle savaşla karşılaştığınız vakit. Hemen boyunlarını vurmaya bakın. "Boyunlarının köküne vurun da vurun, öldürün. Ta onların kuvvetlerini kırdığınız zaman, yani çok kırıp ordularının yarasını derinleştirdiğiniz, iyice alt ettiğiniz zaman, bağı sıkı basın, kalanlarını sağlam bağlayıp esir edin. Sonra da artık ya azad, ya fidye, yani muhayyersiniz ya lütfeder salıverirsiniz, yahut can bahası bir kurtuluş fidyesi alırsınız." Ki dikkat et Allah ne buyuruyor: " Savaşta karşılaştığınız vakit ! Sağ kalanları da ya azad et ya da fidye karşılığı serbest bırak." Bunda savaş hukukuna aykırı ne var? Okumuyorsunuz, okumuyorsunuz, okumuyorsunuz, duyup işittiklerinizle bir fikir sahibi olduğunuza kanaat edip; böyle durumlara düşüyorsunuz. cehalet zor zanaat yazık kardeşim, yazık !
Ya kutsal bir kitap savaşı emreder mi? Müminleri teşvik eyle der mi? Birini açıklasanız öteki kalıyor lütfen susun artık. Benim inancım beni ilgilendirir başkasını değil
bende onu diyorum ya kardes hidayet Allahin bir nurudur senin inancinda dedigin gibi senin olsun. ama Rabbim Allah demek baskadir ... Putum akıl demek başka kal diliyle solemesende hal dilini bir sorgulamakda fayda var. mantigin lazim oldugu yer war olmadigi yer war dedigim gibi İslam = Teslimiyettir. Akıl = saftir temizdir ancak saf oldugu icin seytan onu kullanmasini iyi bilir... dikat et ister istemez seytanin yolundan gidiyor olabiliriz.
Haklısın olabiliriz. Ben yaratıcıya inanıyorum herhangi bir dine mensup değilim
once iznini alir sonra soru yagmuruna tutardim hiclikten varlik anina gecis anini , tanrinin planinin ne oldugunu, gama isininin olusum maddesini, kozmik karadeligin sonrasinda neler oldugunu vs, vss ha birde seytani sarapla kutsayip musayi face te arkadaslik isayida twitter like yaptigimi soylerdim , tanri sizi korusun
Dalga geçilecek konu bu değil. Gidin maymun hücrelerinin nasıl sizleri oluşturduğu hakkında makara yapın.
Dalga geçmiyorum salak mısın? Maymundan geldiğimizi söylemedim ne geri zekalı varlıksın sen öyle.
Bırak evlerimize rüyalarımıza dahi misafir olsa utanırdık herhalde.
Önce şok olurdum. Sonra eve davet ederdim tabi ki. Yapacağım tek değişiklik dağınıksa toplamak olurdu çünkü nasıl yaşadığımı Allah yukarda biliyo ve prygamberdende saklayamam. Yalan olur öteki türlü.
ALLAHIM inşallah rüyalar aleminde gerçek olur bu dediğin o anı düşünemem ki ağlamaktan bişey yapamazdım ruhumu bile teslim ederdim mutluluktan of şimdi bile mutlu oldum
Biz onu görmeden de sevmişiz... Bu derece sevdiğim sevilen biri evime misafir gelse, mutluluktan ne yapacağımı bilemezdim heralde, hoş ne yapsak az kalırdı herhalde...
yüzüne bakmak çok istesem de bakamazdım, elini öper yalnızca ağlardım..
şu dünyanın günahını görse O da ağlardı bilirim...
ah, Rabbim cennetinde buluşmayı nasip etsin inşallah.
Nasılsınız, çay demlim muhabbet ederiz derdim. Doğal davranırdım. Mantık çerçevesinde muhabbet yapardım. Bilim hakkında konuşurdum, felsefe yapardım.
Dizlerine kapanır ''şefaat ya resulallah '' şeklinde yalvarır helallkik isterdim.
canımı feda ederdim bir gün değil bir saniyelik ziyareti için
Hemen inanıp ağlamaya mı başlardınız? Şimdi biri gelse ben peygamberim dese yine aynı yazdıklarınızı mı yapacaksınız. Ahh keşke bir kerecik rüyada bile olsa görsek ama hiç kimse nasıl biri olduğunu bilmiyor kimse tanımaz ki
aslında peygamberler her zaman bizim yanımızda. hatta evimizde. sizden istedikleri tek şey namaz kılmanız. imana gelmek i. in Hz. Muhammedi beklemeyin. bu dünyanın öbür dünyasıda var. öbür dünyada Allah'ım lütfen bana bir şans ver dediğinizde size o şans verilmicek. şu an hayattaysanız gidin NAMAZ KILIN.
Bir sürü yiyecek İçecek hazirlardim ne biliyim elimden geldigince rahat hissettirirdim resimleri kalfirmazdim evdeki tablolar islam uzerine resimler veya yazilar elimden geldiginin en iyisini yapardim
Türk'ü neden değiştirdin muhterem insan derdim sonuçta o arapların ve ona inanmak isteyenlerin peygamberi gerçek bir Türk'ün değil maalesef ama Tengri şahidimdir ona büyük bir saygı duyuyorum.
Arapların değil tüm insanlığın onu da geç peygamberlerin peygamberi. Allah tüm kainatı onun yüzü suyu hürmetine yaratmıştır. İnanmıyorsanız da büyük bir kayıp.
@ecz46 ben Tengri'ye inanırım atalarıma inanırım Türklüğe inanırım lakin İslam bizi bu hale getirdi Atilla ne güzel dize getirdi Hristiyan alemini işte bizim Tengri'den başka kimseye ihtiyacımız yok hacı hocalara köle olarak Türklüğün aslını unuttuk Uyanın!!! Biz bozkurduz kimse bize tasma vuramaz arapların dini araplaradır bizim ki sadece bir din değil bir insanlık örneğidir Tarih bugünlere Türkler sayesinde ulaştı Türkleri şempaze eden İslam oldu.
Türkler osmanlıdaki gibi tam uysa kuran a. 3 kıta değil 5 kıtaya da hükmederiz. Türkler neden İslamî çok cabuk kabul etti. Çünkü zaten inancımız çok yakındı. Neyse uzatmayalım. Sen islama inanmayarak Türklere çok yardımcı olacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Ülkemizde rüşvet yolsuzluk olmasa hak adalet yerinde olsa yine aynı günlere döneriz..
Utancımdan yerin dibine geçerdim.. Ona layık bir ümmet olduğumzu düşünmyorum. Utanci
Ben bunu okurken elim ayağım titredi öyle bişeyi düşünmek en iyi nasıl misafir ederim mümkün mü tarifi mümkün mü bunun rabbim hepimizi peygamber efendimize komsu etsin. Biz peygamber efendimize misafir diyebilirmiyiz biz onun misafiriyiz bu dünyada
Elim ayağıma dolaşırdı heycandan kalbim fırlardı muhtemelen
aga bikere ben onun peygamber olduğunu nerden bilicem.. hadi diyelim biliyorum, gene bişey olmazdı. çay koyardım.
neden eksilendim acaba? ben herkes gibi hissetmek zorunda mıyım? sonuçta 1500 yıl önce yaşamış adam. neden ağlıyım, neden resimlerim bilmem ne yüzünden utanayım.. peh.
Ağlardım utancımdan kimbilir ne günahlarim var o kadar ince kii bakamazdım ki yüzünee yanii kücücük bir kul hakkı bile yeter
yanına oturup butun gun onu ızlerdım ve dınlerdım. goz yaslarıma hakım olabılecegımı de hıc sanmıorum...
Baş tacısın ya Resulullah..
Der evimin en güzel köşesini en güzel yiyeceğini içeceğini ikram ederim..
Rüyanda Görde sonra evine davet edersin, açmayın böyle kutsal Konuları, bu sorunun olduğu yerde belden aşağı sohbetler donuyorsa beni rahatsız eder
Eleştirince ver eksiyi çokta umrumdaydı, Yaptığın yanlış kutsal olan konuların yeri burası değildir
O an sadece ALLAHA şükür secdesine kapanırdım çünki Peygamber Efendimiz bana misafirliğe geliyorsa demekki buna layık görülmüşümdür.
İlk işim ona sarılıp bana şefaat etmesini istediğimi söylerdim sonra ümetine evim canım ailem ona kurban olsun eşyanın tabloların bir önemi yok ondan neyi saklayabilirizki o zaten biliyordur herşeyi
benim gibi dini gerektiği gibi yaşayamayan aciz ümmetinin evinde ne işi var acaba der ve utançtan yerin dibine girerdim herhalde...
Bu ne ya nefesim kesilirdi falan, azrail gelmiyor arkadaşlar. ayrıca madem müslümansınız tapmanız gereken kişi/şey o değil, kendinizsiniz.
Tam bir muslumansin :D Dogarken karakteri alinmis mahlukat :D
Kendinizsiniz ne ya?
Biraz düşünürsen anlarsın. Ama tam olarak eylemden değil, hissetmenden bahsediyorum :d
O an yaşanmadan bilinmez çok büyük şereftir ki şu an o şerefi hak eden kaç kişi var bilinmez. ( l*n mal mal cevap yazan denyolar kendinizi neden gizli yapıyosunuz utanıyomusunuz kendinizden utanıyorsanız utanacağınız şeyi neden yapıyosunuz)
o da sen ben gibi insan tanrısallaştırmanın pek mantığını göremiyorum akıllı adammış vesselam oyüzden oturur bilgilenirdim bundan öteye gitmezdi ilişkimiz Not : arkadaşlarımla tanıştıracak vakti olmazdı adam yürüyen tarih saf bilgi daha ne istiyim :D
Yetmiyormu sana hadis-i şerifleri ya da hangisini kulağına küpe ettin sünnetinin hangisinden faydalandın
tövbe de bre kafir :D dostum ben genel olarak kitaplara inanmıyorum oyüzden hadisi şerif dediğin şeylere de inanmıyorum ama gerçekten o adamla tanışmak isterdim
İnsanların yorumlarının abartılı olmasinin sebebi tanrilaştırmakdan değil ... sevgiden vee aşkdan kaynaklaniyor... bir kiza aşık olunca kölen olayim dersin dizine kapanayim dersin yolunda paspas olayim dersinde peygambere gelince tanrısallaştırmakmı oluyo? kelimelere mana kazandirirken filtreden bikez daha gecirmeye calişiniz. rica olunur...
hiç bir kadına ayaklarına kapanmam bitmişse zaten biter veya bunu yapabilecek bir davranış sergilemem, ama zeki insanlara hayır diyemiyorum oyüzden konuşmak ve dinlemek isterdim daha ne kadar saygılı olabilirim ki
burada da mı arıza cıkardın yaa
:DD
zekilik diyerek akıllı insan modelini kastediyorsan ki zannımca odur Akıl nedir diye sorsam akıllıca bir cevap verebilirmisin?
@bengisu_ ee ben böyle bir insanım :D yoo ben gayet zekilikten bahsediyorum zannınca yanlış olmuş o zekilik, adam cidden zekiymiş mesela 9 yaşında bir kız çocuğuyla evlenipte ben ona bakıyorum demesi gibi anladın mı? yani çıkılamayacak durumdan sıyrılma çıkma anlamında ki zekilik hani literatürde olan. bu arada noktalama işareti kasamadım ders çalışmam gerek aynı zamanda
Ben valla ne diyim onu evime alirdim ama cok degisik bir duygu olurdu aklima gelicek ilk soru ben kimin de alemlerin son peygamberi gelicek beni ziyaret edicek ki? ya da onu gorebilecek kadar layik bir ummetmiyim?
Ya da her gittiğimiz ortama onuda götürüp tanıştırabilir miydik? bu nasıl bir soru.. tövbe et tövbe.. bizler gibi aciz kulların değil bu tip soru sorması aklından geçirmesi dahi caiz değildir.
neyin caiz olup olmadigini cok iyi dile getirebildigine göre = fetvalar kitabin var mı senin varsa hangi yazara ait ismini bagislada faydalanalim kitabin adinida yazarsan sevinirim. :)
neyin caiz olup olmadığını iyi biliyorum.. fetvaya gelince benim gibi aciz bir kulun sadece imanı var.. buda bana yeter sanırım...
Bu soruya günümüzde müslümanız diyerek geçinen hiç kimse cevap veremez. Onun yanında biz kimizki. Kaldıki öyle yüce bir insan bizim ayağımıza gelmez. Diyelimki bu bozuk dünyamıza teşrif etti, veysel karani misali bizim onun ayağına gitmemiş gerekir.
Keşke diyeceğim ama o şerefe nail olmak biraz zor bir kere sünnetine uymak gerekir bırakın 1 günlüğüne ben 1 dakikaya bike razıyım hatta olmadı rüyamda görmeye bile razıyım İnşallah ama ne olurdu sanırım aklım giderdi heyecandan sevinçten
Kendimizden utanıp yerin dibine girerdik.. ALLAH m rüyamızda görmeyi nasip etsin inşallah..
@soran nediyon kızın kendine gel akılsızlık yapma böyle sacma sorumu olur
Sav. öyle alırdım Allah Resulünden ne saklayabilirizki. eksiklerimizle kusurlarımızla hatalarımızla iyisiyle kötüsüyle ama en elimizden geldiğiden fazlasıyla ağırlamaya bakardık hissi sorarsan donar kalırdım ben orda :)