+1 yılBu soruyu hocamız sormuştu bize sap gibi kalmıştık ne cevap vereceğimizi şaşırmıştık..
Birde Dursun ali erzincanlının gelseydin adlı bir şiiri var o geldi aklıma çok anlamlı gerçekten.
Gelseydin,
Bizim için cennet olurdu gelişin.
Gelseydin,
Saadetli asrından gönderdiğin selâmını,
'Kardeşlerim' deyişini
Birbirimize nasıl anlattığımızı görürdün.
Gelseydin,
Dolaşsaydın sofralarımızı,
Bir tabak fazla görecektin,
Bir bardak, bir kaşık fazla...
Ve sofrada bir yer boş,
Baş köşe! ..
Ola ki Sen (A. S. M.) lutfeder gelirsin diye.
Gelseydin,
Dolaşsaydın gecelerimizi,
O 'Kutlu Doğum' gecelerini,
Anneler görecektin.
Sen yeni doğmuşsun gibi,
Yeryüzünü yeni teşrif etmişsin gibi,
Mışıl mışıl uyuyasın diye
Seni sabahlara kadar
Hayalen ayaklarında sallayan anneler görecektin.
Sevgili!
Gelseydin,
Medine-i Münevvere'den dünyaya yayılan Ashabın gibi,
Eyyüb Sultan gibi,
Kab bin Malik gibi,
Bir fecir vaktinde,
Henüz yirmisinde yirmi beşinde,
Bırakarak yurtlarını ocaklarını,
Hedeflerine ilahi rızayı koyan,
Arkalarına bakmayı ar sayan,
Yiğitler görecektin.
Onlar senin yiğidin,
Elleri, o öpülesi elleri,
Kimbilir hangi memleketin zemheri soğuklarında üşürken,
Senin köyünün hayaliyle ısındılar.
Gelseydin,
Gecenin zifiri karanlığında,
Uykunun en tatlı aralığında,
Rabiatül Adeviyye gibi Rabbiyle başbaşa
Gençler görecektin.
Gözyaşı dökerken günahlarına,
Veysel Karani'den istediğin gibi,
İnsanlığa dua eden gençler görecektin.
Gelseydin,
Asr-ı saadet gibi olmasa da,
Koklanmaya değer güllerimiz vardı.
Yine senin ikliminde yetişen.
Ama sen gelseydin,
Dikenler bile gül kokardı EFENDİM (A. S. M.) ! ! !161 Yorumla- +1 yıl
@zumruduankakusu
Sen 1 tanesin. Bunu biliyor muydun?
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBunu Fem dershanesinde çok sorarlardı.
Valla kim gelirse gelsin, aynı davranırdım. Yahu bu soruda ciddi ciddi takılanlara sesleniyorum... ikiyüzlü müsünüz, salak mısınız? Tanrı sizi her an görmüyor mu? Ha, o görünce sorun yok da elçisi gelince mi problem doğuyor?
Peygamber kimdir ki sizi her gün izleyen Tanrının yanında. Kötü işler yaptığınızı düşünüyorsanız, yapmayın o zaman.
''Tanrı, her zaman görür''76 Yorumla- +1 yıl
Abartıyosun bence alt tarafı bir soru hem o tanrı değil 99 isminden birinide kullanabilirsin.
- +1 yıl
Allah tanrının belasını versin.
- +1 yıl
Basın gidin be. Red'i rahat bırakın.
+1 yılO varken melek gibi davranırdık o yokken insan gibi insanlar günahkar olur zaten onu görürsek bir 10 dk boyunca baygınlık olacağından ayılana kadar bunları düşünecek vaktimiz olur eve getiririz en kralından bir et yemeği 2-3 çeşit de normal yemek durumumuz yettiğince verirdik ama yemezdi midesinin 3 te ini yemek 3 te 1 i, ni su ve diğer kalan 3 te 1 inide havayla doldurur kalkardı yaptığımız yemekler boşuna giderdi, çay kahve ikram ederdik baklava falan bulursak olmadı pasta yedirirdik sonra eve misafir ederdik 1 günlüğüne kalmasını isterdik ama alçakgönüllülük yapıp kalmaz cennete geri dönerdi
00 Yorumla
+1 yılÇok utanırdıım, çünkü evimde televizyon, dergiler, müzik aletleri buna benzer bisürü, Peygamber efendimizin hoşuna gitmicek eşya oldugu için. Onun için anamdan babamdan Herşeyden vazgeçerdim. çünkü namaz kılmayan Oruç tutmayan bisürü arkadaşım var. düşünsene internet kafeye gittiğimi hiç öyle bişey olabilir mi. bir tek camii götürebilirim camiiye.
100 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
267Cevap
Peygamberimiz gelecekteki ümmeti için ağlamış derler belki bilirsin. Bizim için ağladıysa gerçekten zaten bizim ne halde olduğunuzu biliyordur. Evet utanırdım yüzüne bakamazdım belki de ama Peygamberimizden bahsediyoruz kimseyi rencide etmezdi beni rencide etmez garip hallerime acı acı güler geçerdi. Doğru yola teşfik eder hatanın neresinden dönülürse kardır tövbe et derdi. Çevremle tanıştırırdım kötü bir çevre edinmedim kendim için. Ama dizilerime ara vereceğim kesin. Evde fotoğraf yok bizim manzara tabloları var dua yazan tablolarda. öyle işte...
52 Yorumla- +1 yıl
Fotoğraf ne alaka ben onu anlayamadım?
Peygamberimiz ( s. a. v ) 'in biz gibi günahkar kullara böyle bir lutufta bulunması kadar güzel birsey olamz.
Peygamberi bir günlügüne evine değil de , hergün adını anarak kalbine misafir et.
Kur'anın yolundan ve peygamberimizin verdiği hadisler dogrultısında sünnet işiginda yasarsak, peygamberimiz her gün kalbimize misafir olur.
Rabbim hepimizi peygamberimizin kalbıne misafir oldugu kullardan eylesin120 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılNe resimleri toplarım ne eşyaları...
https://www.youtube.com/watch?v=sAI3DIErubc
Gerçek mümin yaptığı hatayı gizleyen değil düzeltendir...
Resul'u Zişan evime teşrif edip gelmişse ki ancak rüyalar aleminde mümkün olur bu...
Şu saate kadar Ömrümüzü beyhude tükettik geçti 23 sene
Bu saatten Sonra İzin vermezdim Geçmesin 1 saniye bile...
Rüyasını da olsa görmeye layık olanlardan oluruz inşallah :)60 Yorumla
+1 yılbunu düşününce gerçekten çok kötü hissettim :(Düşünsenize Resulullah kapıyı çalıyor ve siz şunları yapıyorsunuz önce evde kimse görmez diye giyidiğiniz kısa açık saçık giysilere bir çeki düzen veriyorsunuz sonra televizyonu kapatıp fişten çıkarıp saklıyorsunuz ardından odada dağınık yerleri düzeltiyorsunuz sonra kitaplığınızda duran magazin dergilerini topluyorsunuz sonra mutfağa geçip bulaşık artıklarını saklıyorsunuz ve ardından koşup kapıyı açıyorsunuz ne kadar dehşet ki en kötüsü o büyük zatı o kadar saçmalık için kapıda beletecek olmak :( emin olun hiçbirimiz şu anda gerektiği gibi her an ölecek gibi yaşamıyoruz ne yazık
31 YorumlaHangi yuzle misafir edecgiz kasimiz gozumuzdeki boyalarimi silecegiz once yoksa once evdeki putlari mi kaldiracagiz peki dolabimizdaki fazla fazla kiyafetler mutfagimizdaki bolluk peki ya Allah rasulu cop kutusuna bakarsa nasil aciklayacagiz copteki ekmekleri yemekleri.. yuzumuz yok onu misafir etmeye
165 YorumlaSELAM O'NA
peygamberimiz zaten bizimle...
bilene tanıyana hissedene sevene...
kutsal emanetleri aramızda,
getirdiği en kutsal mesajlar ilk günkü orijinal haliyle elimizde,
mübarek dudaklarından dökülen inciler hadis kitaplarında,
şan ve şeref dolu hayatı, şanlı mücadelesi, eşsiz ahlakı en ince ayrıntısına kadar
kitaplarımızda...
kıymetli evladı pak nesli, şerefli hanedanı ehli beyti bize emanet ettiği kutsi emaneti
cennet gençlerinin efendileri hz hasan ve hz hüseyin ve torunları ile o içimizden biri... aramızda... çok uzaklarda aramayın onu... yakında... yakınında...
gidin görün tanışın yaşayan peygamberi...
yaşayın ve yaşatın...
O sizi bekliyor burada mahşere kadar...
mahşerde de kevser havuzunun başında...
size kendi elleriyle içirecek !..
SELAM ONA
VE ONUN EMANETİNE SAHİP ÇIKANA
SONSUZA KADAR VE SONSUZ SAYIDA...10 Yorumla
+1 yılYüzümüz yok falan denilmiş...
Unutmayalım ki zaten izleniyoruz. Rabbim her şeyi görüyor zaten... Peygamber efendimizi misafir olarak evimize geldiğini düşününce mi aklımıza geliyor yüzümüzün olmadığı? Bunun hep farkında olup, İslam'a göre yaşamalıyız.
Valla hayalinde bile kalbim duracak gibi oluyor...94 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir insanın yüzü yoktur bence şu devirde... Günahtan kaçınmak çok zor ama kaçınmaya çalışıyoruz en azından.
Demek istediğim; yüzümüzün olmadığını hep bilelim. Bu durumu düşününce farkında olmayalım yani. İnsanlar çok rahat çünkü genel olarak ahireti düşünmeyip dünyayı düşünüyorlar. Bu devirde "Ahirete hazır mısın?" sorusuna hiç kimse "Evet, hazırım." diyemez zaten. @mammamiaa - +1 yıl
güzel bir noktaya değinmişsin google gibi insansin :) Ama unutmiyalim insan kendini yuzumuz yok diye yererken gösteris mahaiyeti ile yapmiyor ictenlikle samimi bir sekilde dile getiriyosa bu o insanin olgunlugunu gosterir eğer sirf gösteris olsun diye (hadiimi bildim ha alkışlayın beni) niyeti taşıyosa sakınca vardir. riya ( gösteriş ) sevilmeyen bir davranıştır. Her nefis sahibi bu duruma düşebilir. google bir insan cok iyi empatide yapabilse karsidaki insanin yerine tam anlamiyla kendisini koyamaz bu sebeple niyetini algiliyamaz. dedigin gibi üzülmek çare değil madem artik bazi seylerin farkina varmaya basladik bilmek yetmez hayatimizada gecirmemiz gerekir.
- +1 yıl
+1 yılYaşadığımız her an Allah tarafından izlenmektedir. Efendimiz geldiğinde bunlara şahitlik eder. Biz ne yapsak boş. Bundan ötesi munafiklik olur. Önemli olan O gelmeden her halimizi düzeltmek. Ha gelseydi Evimin baş köşesine kurulurdu. Baş köşede bir sofra. Hayran hayran izler haram duymuş kulaklarimin pasını siler haram gören gözlere nazar ederdim. Sefaat ister, hakkını helal etmesini dilerdim.
70 YorumlaArif Nihat Asya ne güzel demiş naatında
Gel ey Muhammed!
Bahardır
Dudaklar ardında saklı
“amin”lerimiz vardır..
Hacdan döner gibi gel...
Miraçtan iner gibi gel...
Bekliyoruz yıllardır!
Bulutlar kanat, ruzgar kanat;
Hızır kanat, cibril kanat,
Nisan kanat, bahar kanat;
Ayetlerini ezber bilen,
Yapraklar kanat...
Açılsın göklerin kapıları
Açılsın perdeler, kat kat..
Çöllere dökülsün yıldızlar,
Dizilsin yollarına
Yetimler, günahsızlar..
Çöl gecelerinden yanık
Türküler yapan kızlar
Sancağını saçlarıyla dokusun;
Bilal-i habeşi sustuysa;
Ezanlarını davud okusun!00 YorumlaHemen içeri buyur ederdim. Çünkü o bizim kalbimizin içindekini zaten bilir. Evi toplasak da dağınıklığımızı çekmeceye koyarız, ruhumuzu toplasak kirimizi ancak başkalarından saklayabiliriz. Ama Sallalahu Aleyh-ul Vessellem Efendimiz bir günlüğüne de olsa bizi seçmişse zaten bizim kim olduğumuzu bilir. Allah (cc) , Peygamberleri ve Melekleri kandıramayız. Dolayısı ile sorunun kendisi hatalı. Sanki her hangi bir din bilginiymiş de peygamber efendimiz (Sümme Haşa!) kendimizi değiştirir miydik diye soruyorsunuz. Cumhurbaşkanın'ndan değil, Seyyid-i Kainat Hazret-i Fahri Alem Muhammed Aleyh-ul Vessellem Efendimiz'den bahsediyoruz.
52 Yorumla- +1 yıl
Soruyu yanlış anlıyosunuz, ruhumuzu toplasak da asıl hal ortadadır evet madem bunu biliyoruz o anlık değil hayatımızın her anına yaymamız lazım bunu, ve bu soru bir çeşit hatırlatma, bir uyarı
- +1 yıl
ayol sana mı düştü beni uyarmak uknowwhosheis? rabiş misin yoksa sen? bu ülkede herkes birbirini uyarmanın peşinde, lütfen müslümanlığınızı kendinize göre yaşasanız artık. Ha merak ediyorsanız evet başörtülüyüm, ilahiyat fakültesi mezunuyum ve İslam fıkıhı konusunda biraz olsun bilgi sahibiyim. Ama şimdiye kadar kimseye böyle abbuksubuk bir şey söylemedim. "Peygamber kapıyı çalsa ne yaparsınız?" Ayol sana ne? Böyle mi uyaracaksın insanları? Bizim şehadetimiz Allah-u Teala'ya ve kuşkusuz onun Resul-i Ekremine, daha güzeli var mı?
ne buyuk seref ahıretde gorecegız ama ınsallah, topkapı sarayında ayak ızını gormustum camı kırıp kapanacaktım naparım acab sıluetı belırınce bılemıyorum dogrusu, ruyama gırsın yeter bır gece olsun...
237 Yorumla- +1 yıl
Rambo sen anlamazsın
- +1 yıl
Ne Tatlı Bir Düşüncedir Bu Çok İyisiniz. :)
- +1 yıl
@RAMBO1892 Ne tuhaf dimi insanlar peygamberin gösterdiği hedefe bakmaz, parmağının ucuna bakar.
- +1 yıl
@greeneyes Bakmayın siz bu gereksizlere, Konuşurlar onlar edepsizce. :)
+1 yılPeygamber efendimiz s. a buyurmuşki adımı duyupta salavat getirmeyenlere lanet gelsin demiş. Öncelikle peygamber efendimiz bir kıssasında sanırsam bir dağda ağliyomuş karısıyla kızı herelde bakmişlarki ortada yok armişlar taramişlar güneş gibi birşey parlamiş fağda ve yanına gitmişlerki peygamber efendimiz. S. a aglıyormuş sormuşlar neden ağlıyorsun peygamber efendimiz ağlayarak gelecek nesillere ağlıyorum demiş onun içinde ben sanırsam ayağına kapanır operdim aglardım
49 Yorumla- +1 yıl
Sadece hz Kuranı-kerim mealinde yazıyor bunlar.. Sadece biraz araştirma sevdamiz olsaydı bunlar yayılırdı yanliş anlamak değil herkez bilmek zorunda değil bilmekmek ayığ değil araştırmamak ayıp
- +1 yıl
Cok haklısın. .
bu vesile ile3 belirteyim
Cocuklarna insanlar muhammed ismini bilgisizce koyuyorlar.. cocuk ve aile o ismin kiymetini bilmiyor.. her soykebdihinde selavati da bilmiyor. .
misal cocuk büyüyüp futbolcu oluyor sahada ismi ila ona ana avrat kufur yapıyorlar.. aileye bu ceza yeter..
ayrica spiker macta 2de 1 muhammed diyir selavat her halukarda lazim..
aileler bu isi ciddiye almali bu sebeple ejdat cogu kisi çocuğuna muhammedin kısaltması olan MEHMET ismini vermislerdir..
Yanlış telefuz edenler ve yazanlar var. .
Memet.. memed denmez yazilmaz.
MEHMET olmalıdır - +1 yıl
👍 👍 bunu yeni öğrendim dikkat edicem
- +1 yıl
Hz. Ali den rivayet olunur ki : "Yanında anıldığı halde bana salâtü se*lâm getirmeyen kişi cimrinin ta kendisidir."Tirmizî lütfen bilip bilmeden hadis olarak yanliş bilgi yansitmayin. simdi senin bu kurdugun cumle ile alay edicek cok labali insan var dogru yazdıgına inansan bile yazmadan once bu durumuda bir düşünmeni isterim...
- +1 yıl
Yanliş bilgiyi benmi yansıttım acaba?
- +1 yıl
cimrilikden kasıtta peygambere karşı yapılan cimrilik olarak değil insanin kendisine karşı yapmış oldugu cimrilik olarak algilanabilir zira ona getirmedigin salavat seni coğu şeylerden mahrum edebilir bu durumda kendine karşı cimri oldugunun ispatı olur. Tasavvufda daha geniş acıklamalarda vardir.
- +1 yıl
K. bakma ama r hadisi Kurani kerimin mealinden başka hiç biyerde okumam
Hoş gelmiş safa getirmiş başımın tacı gözümün nurudur ama ben bu lutfa layık değilim ama bir şartım var derdim misafirimsen ya hancer burada al canım senin derdim ya da layıkıyla bir müslümanlık yaşamam için bir dua et derdim... Ya canım alan hak bildiğim yolun önderi olurdu ya da Peygamber duası geri çevrilmez ona layık onu ağırlayacak bir yaşantım olurdu... Elhamdülillah..
30 Yorumla
+1 yılGuzel kardesim soruyu iyi hos demişsin de gelmedigini nerden biliyorsun? Biraz istek biraz iman yetmezmi gelmesi icin biraz silkenip biraz getirdigi o muhteşem dine uymamiz gerekmezmi gelmesi icin simdi neden yazdin dersen bukadar şeyi buyrun bir hadisi serif
"Beni ruyada goren goren, uyanikken gormus gibidir."ibni mace30 YorumlaHz. Vahşi gibi gizli gizli uzaktan izlerdim ne yüzle çıkarım karşışına. Utanırım. Onu çok seviyorum. Ümmeti olmakla şereflendik ama o şerefi layıkıyla taşıdığıma inanmıyorum. :'(
90 YorumlaÇok güzel bir soru ama biz hangi yüzle ona bakacağız ne diyeceğiz
90 YorumlaÖncelikle mutlaka dilim tutulur konuşamazdım hareket edemez ve büyük ihtimal Ya resulALLAH deyip ağlardım. Sonrasında kendisiyle arapça konuşamadığım için yüzüne bile bakamazdım konuşurken. Hayatımda evime gelen kapımı çalan çok insan olmadı. Fakat mutlaka ama mutlaka hayatımda kendim dahil hiç kimseye göstermediğim özeni gösterirdim..
20 YorumlaBiri kacio biri kapıyı acmam dio Yazıklar olsn Bukadar mi haniii gelse sarilsam boynuna hiç brakmam ağlarım olurum ellerini ayaklarini operdim tüm herseyi sorardim Sevaplari gunahlari din üzerinde herseyi onun agizindan duymak nekadar güzel birşeydir bir gece değil bir ömür boyu evimde misafir ederdim keşke öyle birşey olsa
20 YorumlaÇay demlerdim ikram ederdim. Türkçe biliyorsa sorardım, 1400 yıl önce bu varsayımları ortaya atmadan önce düşüncelerinin 1400 yıl daha kabul göreceğini ve dünya nüfusunun %25 30 una yakınının bunları benimseyeceğini düşünüyor muydun yoksa sadece arap ırkını adam etmek için mi yazdın bu kadar hikayeyi diye.
20 YorumlaBence utanır sıkılırdık çünkü evimizde moda dergileri posterleri bibloları ne kadar saklayabilcektik ki onlari kaldirim yerine Kuran ı Kerimleri seccadeleri mi koycaktik arkadaşlarimizin yanina goturebilcekmiydik O nu ne kadar ibadetlerimizi yapsakta her aksam oturup izledigimiz gibi televizyon izleyebilcekmiydik tv izlemek yerine her saniyemizi ibadetle gecirebilcekmiydik
Ben ibadetlerimi yapiyorum ama gunun her saniyesini ibadetle gecirmiyorum ben utanirdim20 Yorumla
+1 yılhttps://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=93291
Defalarca okumuşluğum vardır.'Müslüman bir sahabe kadının kıyafetine dokunan Yahudilere karşı '20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce halime şükreder, akabinde misafir eder, ve nasihat alırdım vede pişmanlıktan ağlar ve yüzüne bakamazdım. dediklerini not eder ve paylaşırdım etrafımla, cehennemi ve cehennem ehlini sorardım benzer veya aynı hatalar içindemiyiz diye. nasuh tövbesi eder ve imtahanıma devam ederdim.
Yerinde ve size yakışan bir konu. Allah razı olsun vede teşekkürler.20 Yorumla Tesekkürler öncelilkle böyle bir paylaşımda bulundugun için.. Nasıl bir muttlulk olurdu içimde anlatamam:) Peygamberimiz s. a. v Efendimize layık Ümmet Olabildik mi onu düsünürdüm kapımız sonuna kadar açık Onu göremedik belki ama görmüş gibi içimizde sevgisii çok güzel örnekler bıraktı bizlere O mübarek insanım tırnağına bile layık olamayız Rabbim Onu örnek almayı nasip etsin..
Rabbime layık Kul Peygamberimiz sav. me
layık Ümmet olabilme dileğiyle :))40 YorumlaO , Allah Rasulu benim evime misafir olacak yerin dibine girerim utancimdan O bize uzuluyordur su an baksana halimize Onun ummeti olmayi hak etmiyoruz Allah in izniyle daha iyi bir Musluman oluruz Peygamber Efendimiz gelirse ben dindar olur cikarim bizi tekrar adam eder keske oyle olsa ama ahir zaman Muslumaniyiz biz istenen sey çok degil ama yapmasi zor
20 Yorumla
+1 yılHer şey bir şeyler karalamış da merak ediyorum hangi birimizde onu (sav.) karşılayabilecek yüz var. Bügün hepimiz günah içinde yüzüyoruz benim hiç yüzüm olmazdı yüzüne bakacak.
İnançsız arkadaşların yazdıklarını okumamış görmemiş olmayı tercih ederdim.10 YorumlaAynen şu andaki hayatımı yaşardım... Onun tasvip etmeyeceği bir hayat yaşamıyorum çünkü. Küçük hatalarım tabi ki vardır. Ama rahmet peygamberidir. Bütün girdiğim ortamlara rahatça götürüp bütün arkadaşlarımla tanıştırabilirdim. Bunu çok büyük samimiyetimle söylüyorum.
10 YorumlaO an dünyanın en mutlu insanı olurdum. Bu benim için büyük bir şans derdim. Çok şükür Müslümanım ama dört dörtlük bir şekilde de İslam vazifelerini yerine getirmedim ama bağlılığımdan dolayı Allah'ın bana verdiği bir şans olarak görürdüm. Öyle bir insanın bizim gibi sadece onu görmeyi hak edecek yani gerçekten iyi niyetli insanlar ile tanıştırmak isterdim.
10 YorumlaÇoğu arkadaşımız Hz. Muhammed yaratıcının yanında kim ki demiş.
Evet bu doğru ama bunu unutmayalım ;
Peygamber Efendimize (s. a. v) İtaati Emreden Ayetler;
“Kim Peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.”[1]
Ayrıca ALLAH'ın, Hz. Muhammed (S. A. V) ;
“(Rasûlüm!) De ki: Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz (bilesiniz ki) Allah kâfirleri sevmez.” (3/Âl-i İmrân, 32)30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloyle birsey olasaydi su anki musluman alemini sikayet ederdim yuzum kizarirdi utanirdim ayrica bu kadar kendi cikarlarini dusunen dinciler rantcilar, teroistler kafa kesenler yobazlar varken keske bana degilde onlara gitseydin derdim ayrica peygamberlik mugurunu opmeye calisirdim cehennem atesi yakmasin diye :D
31 Yorumla- +1 yıl
o sayıp yerdigin insanlarin icine dusup o hale gelmiyecegine garantin warmis gibi konusuyorsun insan heran sapabilir Kalpler Allahin elindedir sen yahudiyi sagda solda orda burada ariyacagina icindeki yahudiyi müslüman etmekle ugras Peygamberden dua iste Noksanlarim hatalarim war bunlar icin Allaha dua et ben duzeleyim demek yerine arzularımı firenliyemiyorum ister istemez gunaha dusebiliyorum dua ette nefsimi zapteder hale geleyim demek yerine bu saydıgın yere meyletmesinimi isterdin yani _? unutma her insan bu istekleri istese o saydıgın tabirler bugun varolurmuydu. Unutma iş insanin kendisinde bitiyor. kendini duzelt sen durust ol senin akibetin ne olursa olsun o zaman belli olur elalemin derdiyle ugrasma onların derdi onlari ilgilendirir. sen kendini kurtarabildinmi ki? bu kadar rahatca suraya gitseydi buraya gitseydi diyebiliyosun?
Buyur ederdim. Kötü alışkanlıklarımdan vazgecmem için duasını isterdim. İnsanların imanına vesile olacagi icin her gittigim ortamda onuda yanımda isterdim tabiyki. tanıştırabilirmisin demişsin bu biraz peygamber bilgisizliginden kaynaklanan bir soru olmuş. tanıştırmaya gerek duymazdim aksine dostlarimi o bana daha dogru bir şekilde tanıtabilirdi :)
00 Yorumlaşaşırıdım neden beni seçti diye merak ederdim, sohbet ederdim sormak istediğim bir çok şe var y, tv yi açar dinin nasıl siyasete alet olduğunu gösterirdim, dışarıya çıkarırdım şehri dolaşırdık bize yasak günah denilen herşeyi görmeisni ister yorumlarını dinlerdim,
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Oyle bir sormussun ki. Sanki güne geliyor , tövbe ya.. Bu soruyu cok daha duzgun sekilde sorabilirdin.. Efendimizi bu dunyada sansliysak ruyamizda , ve yine sansliysak cennette gorebiliriz.. Eve cay icmeye gelirse , geleni kovala.. O degildir zira.. Ha , Hz. Hizir falan gelebilir , o yine ayri bir mesele..
00 Yorumla
+1 yılben öldüğümü düşünürdüm kesin. sonra aklıma ailem gelirdi napıyolar aceba diye. malüm görebileceiğim tek yer ahiret ya o açıdan. zaten herşeyi görüyorlar biliyorlar ki, melekler falan. neyi kimden saklıycam allah aşkına :) ne rezilliklerimizi gördüler, ne dualarımızı işittiler.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı. Nefesim kesilirdi. Muslumanim Peyganmberim gelmis simdi ben ona ne diyecem halime bak diye dusunurum. Normalde dinime bagliyim sadece 5 vakit namaz kilmadigim icin boyle dusunuyorsam vay muslumanligi yasamayanlarin haline derim
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1 kere daha aşık olurdum nur yüzlü yakışıklı peygamberimee
104 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@cressious çok mu komik ulan ya bazı zekasızlar eksilemiş yanlış anlamışlar heralde
- +1 yıl
Yeni nesil cevabı da böyle oluyor herhal Dur ben de güleyim shkjgzMnxzzzbx
Aile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. Aman dur gözünü seveyim. Adamlar dizide canlandılar anaları ağlıyor içeride. Şimdi senide almasınlar içeri paralelden :d
Şakası bir yana. Şunu derim ; bizler ona layık ümmet oldukmu ki gelsin misafir olsun. Namaz yok niyaz yok şükür yok. Bu şekilde gelsw yüzümüze tükürür. Em iyisi gelmesin derim ben. Utancımdan değil üzülür diye bumu benim ümmetim der diye!!! O üzülmesinde hiç görmeyeyim razıyım :(00 YorumlaEvimizdeki resimleri toplayıp, saklasakta, o eve girince hisseder zaten sakladığımızı bilir.!
Peygamberimiz bu şehir ortamını görse, insanların yollarda nasıl giyindiklerini, ortamlarda konuşan küfürler falan dünyanın bu haline üzülürdü bence. Halbuki bizler ne yaptıklarımızı bilmiyoruz. İnsanlar yollarını şaşırmışlar00 YorumlaAğlardım ya şok olurdum. Elini öperdim onu sevdiğimi söylerdim... Merak ettiğim çok şey var onları sorardım. Sarılırdım...
80 YorumlaUtançtan yüzüne bakamazdım galiba. Kuran nerde namazla nerde getir okuyalım namaz kılalım diye sorsa hangi odada bilir miyim? Kendimize çeki düzen vermemiz gerek galiba bu soru bunu hatırlattı. O biz Allah katında zor duruma düştükçe çok üzülür katlanamazmış. Biz onu üzmeye nasıl katlanıyoruz bilemiyorum..
41 Yorumla- +1 yıl
aynen :(
Hepinizin suratına tükürür dinini kimlerin oyuncağı yaptığınızı onların ahlaksızlıklarına göz yumduğunuzu hatırlatıp size lanet eder tüm bu yaptıklarınıza zaten sıratta cehenneme gidin diye şahitlik edecektir burada da size beyan eder tekrar tükürür yüzünüze hak katına çıkardı
18 Yorumla- +1 yıl
Rahmet peygamberidir, ön yargılı olma Allah neleri affediyor.. yeterki ölmeden nasyh tövbesiyle hatandan dön.
- +1 yıl
Her haltı ye en son tövbe et allah size öyle bir lanet verecek ki ahmed-i muhtar şahidimdir her gününüz keşke diye milyon cümle ile geçecek ve o hak yediklerinizin laneti yedi göbek üstünüzden gitmeyecek. Bunu ben demiyorum. biraz peygamberi bilen varsa hem bu dedigimi bilir hem zaten destek verip göz yummazdı
- +1 yıl
Yakındır helâk olmanız temmuz ayında duruşunuz seçiminize göre hırsız yolsuz din sömüren mi yoksa hâk yolunda mısınız görülecek allah 12 senenin hesabını öyle bir soracak ki göremiyorsunuz körsünüz alametleri dün kardeş deyip beraber haram yediklerinizle yanacaksınız lût kavmi sizi görüp şükredecek. Yeryüzünde allahtan başkasına biat etmek neymiş allah soracak size peygamberden başkasına lider diye biat etmek neymiş ve bunların hırsızlıgına göz yummak neymiş. Bir kere kuran okusanız zaten bunların yanında durmazdınız ki bakara suresi bunlar ve sizden bahseder allah büyuk ondan o sureyle alay edip makara dediniz
- +1 yıl
Gucar peygamberi taşladılar kafasına gözüne vurdularda onlar hakkında kin gütmedi Rabbine dönüp dua etti onları dogru yolunla buluştur diye. Peygamberi bilmiyor damgasi vurma insanlara. asıl sen bilmiyorsun. kim oluyorsunda Peygamberin adina konusur gibi konusuyorsun. Kendi kinini peygamberin kini gibi göstermeye ne hakkin war insanlara cahil damgasi vuruyorsun önce kendini bir sorgula bilmiyorsanda sorgulamayi ögrenmeni tavsiye ederim. Peygamberimiz gece yatmadan önce uyguladigi sahih sünnetlerdendir. iyidir faydasını gorursun.
- +1 yıl
Ki sadece de son mesajımdır kelamullah OKU gerisinde zaten hala hirsiz yandasiysan hala dunyada birine biat etmişsen ağzina allahı eline kuranı zaten alma kirletme yandaş yalaka hallerinle şükür allah var ve cayır cayır yanacaksın bu dünyada yediginiz gormediginiz haramlar sinirsiz olumsuz zamansiz dunyada ates ve eziyet olarak donecek haziranda yanmasi mujdelenenler yine biat edip hak yiyecek
vallaha evde juran var rsim olarak aileden bir kaç kişinin resmi asılı alalhla ilgili yazılar asılı karınca duası vs gibi süreler var azda olsa bir dolab dolusu kuran ekrim meail dini kitaplar peygamber efendimizin hayatı vs vs gibi kitaplarda var yani evi temizleyip derleyip toparladıktan sonra bence bir sakıncası yok şaşalı bir hayat da değil zaten hayatımız ve her gittiğim yerde onun adını anıyosam onunla gittiğim her yerde onun kim olduğunu bence davranışlarımla tanıtmalıyım :))
04 Yorumla- +1 yıl
Kurani Kerim i dogru yaz simdi carpilacan :D
- +1 yıl
ne bicim bir deyim carpilican suana kadar gördünmü çarpılanki gereksiz espiriler yapiyosun. Allahi bu sekilde yorumlamak güzelmi sence carpilacaksin donacaksin tutulacaksin gibi deyimler hiç hoş değil... Allahın sıfatlarınızı okumanızı, anlamaya calişmanizi ve daha dikkatli bir şekilde yorumlamanizi önemle rica ediyorum.
Kesin ve kesin ağlardım.. Sonra onun kokusu sarardı her yeri.. ne güzel olurdu ah hayali bile güzel.
91 YorumlaHis patlaması yaşardık bence o an ölene kadar her nefeste aklımızda olurdu.
390 YorumlaMüslümanların çoğunun Allah'a karşı yaptıklarıyla ikiz yüzlü olduğunu zaten yorumları da okuyunca görüyoruz. Yavaş yavaş Avrupa'da ki gibi genetiği ile oynanmış Hristiyanlık'lığı nasıl yarattıysa Hristiyanlar, İslamiyetin genetiği bozulmayacak ama İslamiyeti kendine emellerine, zevklerine uyarlayıp yaşadığını sananlar olacak güzelim Türkiye'de ve dünyada hemde İslamiyeti kalbimle yaşıyorum diyenler yapacak bu tahrifatı...
00 YorumlaGelseydin,
Ve yürüyüp geçseydin önümüzden,
Gülleri bayıltan o enfes kokunu çekerdik içimize.
Sevgili!
Hakiki aşıkların sana doğru uçarken
Bizim bu yaptığımız yolda emeklemekti.
Dünya güzelliğiyle kollarını açarken
Bize düşen el açıp kapında beklemekti.
Sevgili!
Bekliyoruz..50 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. 60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok farklı bir soru tebrik ederim...
Ben heralde ne yapacağımı şaşırırdım elim - kolum bağlı dilim tutulurdu heralde :( :) ya da o anki nasıl davranacağımı tahmin bile edemiyorum :S
Düşünsene yolundan gitmemiz gereken sünnetini yapmamız gereken PEYGAMBERİMİZ (S. A. V) evimde ve O nun sevmeyeceği çok davranışım hareketim ev düzeni olabilir ki kesinlikle çok tur çok karmaşık bir duygu yaa... Odfff... Düşündümde...
DÜŞÜNEMİYORUM :( :) :(10 Yorumla once iznini alir sonra soru yagmuruna tutardim hiclikten varlik anina gecis anini , tanrinin planinin ne oldugunu, gama isininin olusum maddesini, kozmik karadeligin sonrasinda neler oldugunu vs, vss ha birde seytani sarapla kutsayip musayi face te arkadaslik isayida twitter like yaptigimi soylerdim , tanri sizi korusun
10 Yorumla
+1 yılhiçbirşeyi değiştirmem doğal davranırım memnun olurum tabiki sadece müslüman olduğum için değil onun düşüncesine inanan milyonlarca insan olduğu için bu che guavera olsa da değişmez aklımda kalan soruları sorarım ona Ağlama olaylarını falan saçma buluyorum...
10 YorumlaBu nasıl soru dini bilgilerin cok zayıf senin nice evliyalar rüyada görebilmek icin yıllarca allaha yalvarırken o alemlerin sultanı nebilerin en yücesi biz günahkarlaramı gelecek?
Aşık yunus seni över
Lutfeyle cemalin göster
Uğrunda ölmeye değer
Ölelim ya Rasulullah22 Yorumla- +1 yıl
Bu ateistlerin sacma sapan yazması beni rahatsız ediyor verilen cevaplara bak bir kadeh icermisin dermis birisi birise karısını kızını saklarmış kendine almasın diye bunlar cehenneme odun olur inşaallah merak etmesinler zebaniler onlara kadeh ikram edecek iclerinde irin bulkunan bir kjadehki ondan ictikce gectigi yeri parcalayip disari cikacak. siz böyle sefanızı sürün dünya sizin cennetiniz ey cehennem ehli can bogaza gelip gözünden perde kalkınca ben iman ettim dersinde fayda vermez
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılMuhtemelen dilim tutulur sevinc gozyaslari dokerdim sarilmak isterdim..
Ne buyuk bir seref olurdu bizim icin..80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa ben saat 2 de uyudum gunduz besmelr salavat cekip komik gibi olacak ama. ruyamda hz. Muhammed savi gordum anlami nedir bunun heyecanlandim sonra uyku seyidir deyip yattim. evet o mu degil mi bilinmez ama. ruyama gelmesi boyle. bise gormem ne anlam ifade ediyor
16 Yorumla- +1 yıl
Merak ettim gerçekten gördün mu. yüzü nasildi. eğer ozelden yazarsan bakalim ikimizin gordugu birbiriyle tutuyor mu. yalniz yanlis yapiyoz peygamberimizin ruyada görmek kimseye soylenmezmis.
Cevap sahibi+1 yılSıfatını hatirlamiyorum uyku dalginligii deyip uyudum iyi yanni bu belki de hafizadan silindi gunaha girmeyeyim az cok orta boyluydu normal kilolu u yku sersemi daldim tekrar arkadasim dedi ki ismini anmani bekliyor olabilir bayadir salavat besmele cekmiyordum. Filan
@gunahin-rengi
Cevap sahibi+1 yıl@gunahin-rengi
- +1 yıl
Anladim tam hatirlamiyorsun. ben çok iyi hatirliyorum. yaklasik iki sene oldu. mubarek göğüs kismindan yukarisini gördüm komple. tebessum ediyordu ve senin o arkadasinin dediği gibi ben de peygamberimizmiymis diye soruyordum seslice. ama cevap vermiyordu sadece tebessum ediyordu. kalktigimda hic bir daha uyuma isteğim gelmedi ve o günüm şimdiye kadar hic yasamadigim kadar güzel geçmişti.
Cevap sahibi+1 yılBen 23 saat uukusuz kalmistim sersem. gibiydim kalkinca farkina vardim zaten
- +1 yıl
Ben herkese gördüğümü söyleyince anlatma dediler nedendir bilmem. o yüzden aslinda burada da yazarken yanlis yaptim galiba. bu yuzden ozelden yazin demistim. Allah tekrar gormeyi nasip eder inşallah. iyi aksamlar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılherşeyi gerçeğe uygunmuş gibi düşüneceksek, peygamberimizin de mütevazı bir adam olduğu söylenir, o yüzden ayaklarına kapanılmasından ve kendisine yalvarılmasından rahatsız olacağını düşünüyorum bir ihtimal olarak. o yüzden gelse büyük ihtimalle soru sorup dururdum adamcağıza...
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@hilmibote
neden? peygamberimiz allah'ın kulu değil mi? ben o lafı acıma manasında demedim ne haddime. ancak ilahlaştıranların, puta tapar gibi tapanların bu durumu anlamasını beklemiyorum zaten.
Cevap sahibi+1 yıl@hilmibote
insanların anlayışlarındaki bozukluk beni bağlamaz.
+1 yılEllerinden öperim
O benim canım Peygamberim. Canımız feda olsun.90 YorumlaUtanir yerin dibine girerdim... onun ümmetine layik olamadigim icin...
92 Yorumla- +1 yıl
O yine bizi severdi ama.. Herseye ragmen
geleceğinden haberim var mı? ve yaşıyor ve ben bunu biliyor muyum? eğer haberim varsa o zaman saygı duydugum bir büyüğüm evime geleceği zaman nasıl hazırlanıyorsam hazırlanır, her büyüğüme yaptığım gibi onları rahatca dinlemek için telefon vb şeylerin seslerini kısar veya kapatırdım
02 YorumlaEşyaları resimleri niye topluyoruz ki onu anlamadım. Alışkanlıklarımdan vazgeçemezdim sanırım adı üstünde alışkanlık. Gittiğim pek ortam yok yanımda sıkılmaz ise laflardık laf lafı açar misafir olana kadar konuşacak bir konu illa ki bulurduk sanırım. Hepsi bu kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHic kimse peygamber efendimizin sav tekrar dunyaya gelmeceni bilmiyormu ciddi ciddi cevaplar verildi boyle yapardim soyle yapardim demesi bile dogru değil bence.
Cunku peygamber efendimizden bahsediyoruz burada, hz Isa mesih, ten bu soruyu sorsan cevap verirdim ne yapcami cunku tekrar dunyaya gelcek olan odur. O kapimizi calabilir.03 Yorumla- +1 yıl
Olabilecek bişey olsa hayal demezdik zaten, burada asıl anlatılmak istenen olması gerektiği gibi yaşayabiliyor muyuz sorusunu cevaplandırabilmek, hatırlatmak. Ve yanlış bir durum yok
Cevap sahibi+1 yılBunu zaten bitek boyle sorularda dusunuyorsaniz yanlis var demekki
+1 yılpeygamber evımıze gelse kendımıze cekı duzen verıoruz ama onu da yaatan allah 24 saat bızımle oldugu halde etmedıgımız kalmıyor
bu ne paradox arkadas ^.^81 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhemen evıme alırdım cunku boyle bırseyı bekletmek ıstemezdım o herkesı herseyıyle kabul eder yeterkı nıyetı ıyı olsun. ve dagınıksada af ıster hemen onu karsıladıktan sonra toplamaya baslardım. her gun gıttıgım ortama da gotururdum eger o ısterse cunku benım gıttıgın ortam aıle okul v. s. dır bar, dısko tarzı yerler degıl bu yuzden korkucak bıseyım yoktur
00 Yorumla- Devamını Gör (321)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat