+1 yılBir toplumun en küçük birimi ailedir (son zamanlarda "birey" olduğu düşünülmektedir). Aile, güçlü olursa, toplum; toplum, güçlü olursa da ülke ve devlet güçlü olacaktır. Geleneksel olarak, burada geleneksel kelimesinini tutuculukla karıştırmayın, her zaman o anlamda kullanılmaz, aile, bir anne, bir baba ve çocuklardan oluşur. Bu açıdan eşcinseller, onların yaşamları ve evilikleri mevcut aile tanımına ters düşmektedir. Bu açıdan aile kavramını zayıflattıkları düşüncesiyle varlıkları yadırganabilir. Ancak zayıflatıp zayıflatmadıklar, diğer bir deyişle, aile ve toplum için birer tehdit olup olmadığı ayrıca ve önyargısız şekilde araştırılmalıdır. Bu, sosyoloji ve psikoloji bilimlerinin konsudur. Dini açıdan bakıldığında, her ne kadar fazla dindar biri olmasam da veya mutaassıp, Sodom ve Gomore'nin Allah tarafından niçin yok edildiğini, en azından konuyla ilgili hikayeleri biliyorum. Bu sebeple, dini açıdan, eşcinseller, Allah'ın kurallarını çiğnemiş ve hemcinsleriyle duygusal (ve/veya cinsel) yakınlık kurmak istemiş kimseler olarak tanımlanabilir. Ancak diğer bir tarafta demokrasi ve hukuk vardır ki, görmezden gelinemez değerlerdendir. Hukuk açısından herkes birer birey olarak, insan olmaktan gelen hak ve özgürlükleri, beraberinde ödev ve sorumluluklar vardır. Herkes, vatandaş veya değil, yaşadıları ülkede kanunlara uymak zorundadır. Uydukları takdirde, kanunlar onları korur, aksi takdirde cezalandırır. Hukuk, bireylere ödevler verdiği gibi, haklar ve özgürlükler de vermektedir. Hkukun bir kişiye, eşcinsel olma ve bunu toplumda diğer insanların önünde özgürce ve açıkça yaşama hakkı verip vermediği ayrı bir tartışma konusu olmakla birlikte, kişi dokunulmazlığı, özel hayatın gizliliği, ve dokunulmazlığı, mahremiyet, haysiyet ve şerefin korunması... gibi haklar sebebiyle hiç kimsenin (devlet dahi) bir bireyin bu haklarına müdahale hakkı yoktur. Elbette bu bir teoridir. Dini bakışta bir nokta daha vardır ki, herkesin günahı, sevabı kendisine aittir. Bize kalan sabretmektir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbenim görüşüm islami görüşle tamamen aynı. oda şu:
eşcinselliğin üç aşaması vardır
1- eşcinsel olmak
2-eşcinsel ilişki yaşamak
3- eşcinsel tecavüz etmek
birinci islamda bir suç teşkil etmez. ikinci büyük günahtır. bunu fiile geçirmek günah levata kesinlikle haramdır. üçüncü ise lut kavmini biliyoruz. kavimce yol kesip tecavüz edenler ve daha başka şeyler yapanlar saymıyım şimdi. gazaba ugrayıp yok olup giden kavim.
şimdi yapıcağım tamamen kendi yorumum: insanlar dünyaya Allahın sınavından geçmek için gelirler. kimi zenginlikle kimi fakirlikle kimi hastalıkla sınanır. bu eşcinsellik olayı hormonel ya da diğer sebeplerden geliyor. insan bunu farkedince yapması gereken bunun fiilinden uzak durmak. buda bir sınav. böyle hissetsen bile seni Allah hissettiğin için suçlamıyor. Ne zamanki 2. durumdaki gibi çirkin iş yaparsın o zaman suçlu olursun. zinaya nasıl Kur'an a tabi olup dayanıyorsan işlemiyorsan. bunada dayanıp işlememek düşer.9024 Yorumla- +1 yıl
Eşcinsellik psikolojik bozukluk hormonal olanları da var fakat bunlar tedavi edilebilir en yakın hastaneye gitmelisiniz benden tavisye kusura bakmayın ks nin eşcinsel vatandaşları
- +1 yıl
Haklısınız. Çok açıklayıcı gerçekten teşekkür ediyorum.
- +1 yıl
Eşcinselliği sadece seksten ibaret görmeniz bile ne kadar ruhsuz insanları olduğunuzu açıklıyor.
- +1 yıl
1. maddenin de haram olması lazım ben öyle biliyorum. ayrıca Allah erkeği kadın ve kadını da erkek için yaratmıştır ve çocuk olması için farklı cinsten 2 bireye ihtiyaç vardır. insana cinsellik diye bir şeyin bahsedilmesinin nedeni de üremek ve neslin devamlılığını da sağlamaktır. yani bu doğrultuda eşcinsellik mantıksızca bir şeydir. hatta bana göre bir hastalıktır ve küçük yaşlarda farkedilip önü alınması gereklidir
- +1 yıl
@kaptanpırays
Bunu tıbbi veya psikoloji bakımından kanıtlayabilir misin?
Eşcinsellik herhangi bir bozukluk değildir. Ben eşcinsel doğduysam bunda benim hiçbir suçum yok! Kuran veya hadislerde böyle demiyor. Kanıtlar ile gel. Cahil cahil konuşma. :) - +1 yıl
Kesinlikle güzel bir açıklama
- +1 yıl
Bedenin cinsiyeti vardır , Ruhun Yoktur... Kendimden Örnek vermek isterim gayet bayanlardan hoşlanıyorum hiç bir erkekle beraber olmadım. pasifliğide bayanlara yapıyorum estetik olarak hem güzeller hem onlar için bambaşka deneyim oluyor bu ilişkinin güven ve köklü olmasıyla doğallığa kavuşuyor. En haz aldığım ilişkilerimi kız arkadaşıma pasif olurken yaşadım onun tarifini hiç bir şekilde kelimelere dökemem
- +1 yıl
- +1 yıl
Sodom ve Gomorra Şehirleri
Ayet-İddia-Kaynak
Bilindiği gibi kükürt volkanik patlamalarla ortaya çıkan bir elementtir. Nitekim Kuran'da bildirilen helak şekli deprem ve volkanik patlamalar olduğuna dair apaçık deliller taşımaktadır. Alman arkeolog Werner Keller bu bölge hakkında şöyle demektedir:
Bu bölgede bir gün kendini göstermiş olan çok büyük bir çökmede patlamalar, yıldırımlar, yangınlar ve doğal gazlarla birlikte korkunç bir deprem olmuş ve Siddim Vadisi ile birlikte Lut kavminin şehirleri yerin derinliklerine gömülmüşlerdi... Bu deprem sırasında, yerkabuğunun çatlayıp çöküşü, kabuğun altında uyuyan volkanlara serbest yol vermiştir. Şeria'nın yukarı vadisinde bugün de sönmüş kraterlere rastlanmakta olup buralarda kireç katmanları üzerinde geniş lav kütleleri ve bazalt katmanları yer almıştır. - +1 yıl
İşte bu lav ve bazalt katmanları, zamanında burada volkanik bir patlamanın ve depremin olduğunu gösteren en büyük kanıtlardır. Zaten Lut Gölü ya da öteki adıyla Ölü Deniz, aktif bir sismik bölgenin, yani bir deprem kuşağının tam üstünde yer almaktadır:
Ölü Deniz'in tabanı Rift Vadisi denilen tektonik kökenli bir çöküntü içinde yer alır. Bu vadi kuzeyde Taberiye Gölü'nden, güneyde Arabah Vadisi'nin ortasına kadar 300 km'lik bir uzantıda yer alır. - +1 yıl
Tüm bu kalıntılar ve coğrafi özellikler, Lut Gölü'nde büyük bir jeolojik olayın yaşandığını göstermektedir.
National Geographic dergisinin Aralık 1957 sayısında bu konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer almaktadır:
Sodom Tepesi, Ölü Deniz'e doğru yükselir. Hiç kimse şimdiye dek yok olan şehirler Sodom ve Gomorrah'ı bulamadı, fakat bilim adamlarına göre bu şehirler kayalıkların karşısındaki Siddim Vadisi'nde duruyorlar. Büyük ihtimalle Ölü Deniz'in taşkın suları ve depremin altında kaldılar.
Yıkıma uğramış bu şehirle ilgili işaret edilen bilgilerden biri de, Hicr Suresi'nin 76. ayetinde bildirildiği gibi bu şehirlerin halen anayol üzerinde bulunmasıdır. - +1 yıl
Coğrafyacılar bu bölgenin Arap Yarımadası'ndan Suriye ve Mısır'a kadar uzanan, Ölü Deniz'in güneydoğusundaki bir anayol üzerinde bulunduğunu tespit etmişlerdir. (Detaylı bilgi için bkz. Harun Yahya, Kavimlerin Helakı, Araştırma Yayıncılık)
Anında (yurtlarının) üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş taş yağdırdık. Elbette bunda 'derin bir kavrayışa sahip olanlar' için gerçekten ayetler vardır. O (şehir de) gerçekten bir yol üstünde (hala) durmaktadır. Elbette, bunda iman edenler için gerçekten ayetler vardır. (Hicr Suresi, 74-77) - +1 yıl
Açıklama
İddia sahibleri Lut Kavminin yıkılışının-helak oluşunun Kur'an'da haber verildiğini söylemekte ve bunu Kur'an'ın Allah katından indiğine dair kanıt olarak sunmakta. Kur'an'da Lut Kavminin helak oluşuyla ilgili bilimle uyuşabilecek tek ayet şudur;
Hicr=74:Anında (yurtlarının) üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş taş yağdırdık. - +1 yıl
Kur'an'da Lut Kavmi ile ilgili bundan başka da bilime yamanabilecek herhangi bir ayet bulunmamaktadır. Bu ayet de yine Tevrat'dan alınmıştır. Lut Kavmi'nin başına gelenler Tevrat'ta daha detaylı bir şekilde anlatılmaktadır ve iddia sahipleri de bunu çok iyi bilmelerine rağmen yinede bunu Kur'an'ın bir mucizesi gibi göstermeye devam etmektedirler. İddia sahipleri yalancılıkta ve şarlatanlıkta sınır tanımıyorlar. Tevrat'ta aynen şu cümleler yer alır;
Yaratılış 19. Bölüm:
Lut Soar'a vardığında güneş doğmuştu.
RAB Sodom ve Gomora'nın üzerine gökten ateşli kükürt yağdırdı.
Bu kentleri, bütün ovayı, oradaki insanların hepsini ve bütün bitkileri yok etti.
Ancak Lut'un peşisıra gelen karısı dönüp geriye bakınca tuz kesildi.
İbrahim sabah erkenden kalkıp önceki gün RAB'bin huzurunda durduğu yere gitti.
Sodom ve Gomora'ya ve bütün ovaya baktı. Yerden, tüten bir ocak gibi duman yükseliyordu. - +1 yıl
Görüldüğü gibi Lut Kavminin helakı Tevrat'ta daha bilimsel ve ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor, hatta Lut'un yerleştiği şehirlerin isimleri bile söyleniyor. Kur'an bu ayetleri de olduğu gibi Tevrat'tan almıştır. Dolayısıyla ortada bir mucize varsa bu Kur'an'ın değil Tevrat'ın mucizesidir.
- +1 yıl
Ama kuranla tevratı kıyasladıkmı tevratın mucizesi olduğunu görüyoruz fakat ikiside hiçbir mucize yaratmamıştır araştırmalar tamamen doğal afetler olduğunu gösteriyor olayların deprem volkanik patlama gibi hiçbir tanrısal güç yok olayda arkadaş bırakın artık şu yalanın arkasına sığınmayı kandırmayın milleti
- +1 yıl
Kimse doğuştan es cinsel değildir karşı cinse duyulan ilgi bile belli bir yaştan sonra olur. Nasıl nerde kimlerle yetistiysen ona bağlı olan bisey bu. Zaten bu escinsellerin çoğalması kıyamet alameti diye biliyorum.
+1 yılBenim için kız-erkek ilişkisinden farksız. Çevremde birçok eşcinsel arkadaşım var, hepsi çok iyi, ve sanıldığı gibi de iğrenç şeyler yapmıyorlar. bir erkeğin bir kadını sevmesi gibi onlarda hem cinslerini seviyorlar. Bazı kişiliksizler sadece işin cinsellik yönünü kullanıyor, bu iğrenç. Zaten onlar eşcinsel değil, sapık oluyor. Dibine kadar destekliyorum, eğer ileride çocuğum eşcinsel olacak olursa en büyük destekçisi ben olurum. Eğer haksızlığa uğrarlarsa da ilk ben savunurum onları. Umarim halkimizinda gereksiz önyargıları yok olur, ve Türkiye yaşanılasi bir ülke olur
95 Yorumla- +1 yıl
Türkiye hiç bir zaman öyle bir ülke olmaz seninle aynı fikirde aynı görüşte değilsem muhtemelen aptalım algısı olan bir ülkeyiz maalesef hele cinsel konularda bam başka iğrenç bir durum ben bir bayanla seks yaptığım zaman erkek oluyorum yaptığım bayan o* ve kaşar oluyor bu ülkede sen bu zihniyetin eş cinsellere mi saygı ön yargı göstermemesini bekliyorsun keşke ama mümkün değil
- +1 yıl
Bir gün elbet olur, ama kaç yüzyil geçer bilemiyorum. Her şey bizim elimizde. Bu önyargılar küçüklükten beri beynimize enjekte edilmekte. Herkes kendi çocuğunu bu yargılardan mahrum bırakırsa, o zaman bu millet adam olur, o zaman bu ülke yaşanacak ülke olur @bnymnozcn
- +1 yıl
Neyse ki yeni jenerasyonun çoğu daha sıcak bakıyor eşcinselliğe, ülkece bir iranlaşma yaşamazsak çok beklemek zorunda kalmayacağız o günleri görmek için.
- +1 yıl
Yaşayacak gibiyizde hadi hayırlısı diyorum, yaşayip hep birlikte göreceğiz
Gizli Üye(30-35)+1 yılSon zamanlarda bende çok duyar oldum saygı duyuyorum beni ilgilendirmez ama son zamanlarda artması daha gündeme gelmesi özelillikle Türkiye'de olması böyle birden artması normal değil gençlerimiz internetin beyinlerini yıkamasına çok da izin vermesinler mesela benim arkadaşımda eşcinsel ve ben onla çok uzun zamandır arkadaştım geçen yıl bana ben 3 aydır eşcinsel olduğumu fark ettim dedi zaten son 2 senedir LGBT destekçisiydi bir sürü eşcinsel arkadaşı olmaya başladı ve birden bunu söyledi bu tamamen psikolojik
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
156Cevap
+1 yılkişisel tercihtir eyvallah. isteyen doğal karşılayabilir ona da eyvallah. ancak islam dinine inanların doğal karşılayamacağı davranıştır. lakin eşcinselliğin haram olduğu ve geçmişte eşcinselliğe yönelen kavimlerin lanetlenip helak edildiği kur'an-ı kerim'de yazmaktadır. işte bu sebepten dolayı eğer bir müslümanın bunu doğal karşılama gibi bir lüksü yoktur. eğer doğal karşılarsa inandığı kitaba ters düşer. ancak ne yazık ki günümüzde çağdaşlık mağdaşlık ayağına insanlar dinini bilmeden bir çok konuda ahkam kesiyor ve farkında olmadan günaha giriyor. işte bu yüzden inanan bir insanın eşcinselliği normal görmesi doğru değildir. kişisel görüş olarak soracak olursanız nedir? anormaldir, haramdır, kötü bir şeydir. e eşcinsellere düşman mıyım? değilim. anacak bir eşcinselle dostluk kurar mıyım? kesinlikle hayır. tasvip etmem onaylamam ancak onlara saldırmam ama bu sapkınlığın yayılmaması mücadele veririm. bir de şunu merak ediyorum. mesela eşcinselliği normal karşılayanların annesi, babası ya da çocuğu eşcinsel olsa bunu serin kanlılıkla gayet normal bir şekilde kabul eder mi. mesela bunlardan birinin erkek çocuğu avrupa'ya gidip başka bir erkekler evlenmek istese normal karşılar mı? ömür boyu çocuklarını başka bir erkekle aynı yatakta düşünüp içi rahat eder mi? düşünğn erkek çocuğunun ya da erkek kardeşinin başka bir erkekle aynı yatakta olduğunu.
edit: yazımın dinle ilgili kısmı sadece benim gibi müslümanları bağlamaktadır. hem müslüman olduğunu iddia edip hem de inandığı kitapta yazanlara zıt şeyler söyleyerek neye inandığını bilmeyen, bilgili gibi görünüp bilgisiz olanlar eleştirilmiştir. yoksa inançsızların eşcinselliği savunması gayet normal ve mantıklıdır ve şahsım tarafından kesinlikle eleştirilmemektedir.105 Yorumla- +1 yıl
Hoşgörü dini<3
- +1 yıl
Eşcinselliği yataktan ibaret görüp dinden bahsetmek de ayrı ironi :D Hep çok p*rno izlemekten oluyor bunlar :D
- +1 yıl
Herşeyi güzel yazmış açıklamışsınız da , napalım şimdi bu eğilimi seçen adamları tutup kesecekmiyiz ben de asla tercih etmem diyorum ama dinden önce bana mantıklı gelmediği için. o yüzden eşçinseller birbirleriyle naparsa yapsınlar bu tercih onlarla Allah arasındadır , cezası da sevabı da onlarla Allah arasındadır. Siz tamam doğru birşey yapıp açıklamışsınız ki yapılacak tek şey budur sonrası onların tercihidir, zorlama olmaz sanırım
https://i.hizliresim.com/LY3dQz.gif
sonlarına kadar arkalarındayım bizi böbürlenmek için var eden bir allah için neden dilediğim gibi yaşamak yerine onu dinliyeyim? din min alalh bile karışamaz. bırak insanları allah karışamaz. bak sana bir söz söyliyeyimmi?
Eğer hayatın anlamı olsaydı, onda anlam aranmazdı.
Kendi kendini bile anlamayan düşünceler, sadece onlar gerçektir.
Her sanat yapıtı işlenmemiş bir suçtur.
Cinsel ahlakın ilk ve tek ilkesi:suçlayan her zaman suçludur
yanlış hayat doğru yaşanmaz. yeterli gelir inşallah. müslümanlık bile cevap veremiyor artık müslümanlıkda allahda biticek. bitmek zorunda çunki allah hatalı suçlu bir varlık. çunki bizi hem var ediyor. hemde var ettikden sonra yaratıyor yaratırkende var olmayı isteyip istemediğimizi bize sormuyor. allah bir diktator. dini mini geçtim birader isteyen isteidği gibi yaşar yaşamını 1 defa geliyoz adam gibi yaşadıkdan sonra. ben eşcinselleri normal insanlardan daha çok seviyom kıllarına zarar gelsin bak neoluyo beni kim tutuyo? çeker silahı...21 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. bu kişi müslümansa, kendini hemcinslerine ilgili hissediyorsa bu bir psikolojik bozukluktur. Kendi dinine göre de sapıklıktır, bunu hoşgörmemesi, sapıklık olduğunu bilmesi ve ona göre davranması gerektir. Nasıl zina büyük bir günahsa, eşcinsel zina helakı hak eden bir sapkınlıktır. Eşcinsel psikolojide olan bir müslüman böyle bir cinsel ilişki arayışına girmemelidir, hadi bütün günahı üstlense neyse ama bazıları Allah'ın hükmünü bilmesine rağmen böyle bir sapkınlığa düşmelerini hoşgörü ile karşılayıp üstüne destek veriyorlar. Açık olarak dinden çıkarlar, lamı cimi yok.
kişi müslüman değilse ne hissediyorsa onu yaşamak isteyecektir onu bağlayan bir kuralı yoksa, yasalara da uymak kaydıyla istediği gibi yaşasın.
Ama tekrarlıyorum, müslüman olduğunu iddia eden ve eşcinsel ilişkileri arttırmaya teşvik eden eylemlerde bulunan insanlar , bu yazıdan sonra buna devam ederse bilinçli olarak dinden çıkarlar35 Yorumla- +1 yıl
Bir insan eşcinsel ama islam dininin saldırgan ve vahşi yüzüne değilde insancıl yanına inanmıyorsa inancını da yönelimini de değiştirmek elinde değildir.
- +1 yıl
benim yaratıcım bana bu sapkınlıktır demiş. Ben afedersiniz mal mıyım açık ve net bir hükme karşı geleyim? Adım gibi biliyorum ki deccali çıkartan kurum ana davası olarak eşcinselliği yaygınlaştırıyor. Tekrar diyorum eğilimleri olanlar bir taraflarına sahip çıksın. İçten içe yaşasınlar sapkınlıklarını.
- +1 yıl
2015'e gireceğiz ciddi ciddi bunları söylüyorsun hala..
Buradaki yorumları okudum da çoğunluk ne kadar bilgisiz ve cahil. Eig seçilen cevabın da mantıklı ve tutarlı bir açıklama olduğunu düşünmüyorum ve yanlış yorumlar çok. Eşcinselliğe gelirsek, nasıl ki biz heteroseksüeliz ve bu anormal bir durum değilse eşcinsellik de anormal bir durum değil. Ve eşcinselliğin hormonlarla ve tercihle bir alakası yok herkes hormonsal demiş. Hormonal olarak bir bozukluk yanda tedavi edilmesi gereken bir şey değildir eşcinsel olmak. İstismar ya da kız/erkek gibi büyütülmek gibi şeylerden dolayı da eşcinsel olunmaz ve tabii ki bir tercih DEĞİLDİR! Buraya yazanların %95'i bir şeyi bilmeden yorum yapmış. Ben psikoloji eğitimi alıyorum ve "Toplumsal Cinsiyet" alanında dersler alıyorum. Ama burada yazanlara bakıyorum da hiç kimse doğru düzgün bu konuyu araştırmamış bile ama yorum yazmış. Önce neyin ne olduğunu öğrenin cevap yazanlar. Özellikle de homofobik olanlar tedavi olsun, LGBTİ olanlar değil. Homofobik zihinleriniz temizlenir belki.
30 YorumlaBir cogu bu secimi kendilerinin yapmadıklarını dogustan gelen bir sey oldugunu dile getiriyor..
Böyle bir durumda insanları hor görmekte yanlıs olur..
Dinimizde yer alan bir takım sözler var bu arkadaslar ile ilgili..
Ama ben bunu sonradan bu secimi yapanlara yonelik oldugunu saniyorum..
Birde su sekilde düsünüyorum..
Toplumda bu denli dıslanacaklarının farkında olmalarına ragmen böylesi bir secimde bulunmalari pek mantıklı gelmiyor bana..
Bu kadar baskı ve dislanma korkusuyla yasıyor insanlar..
Öyleki bir cogu arkadaslarından cevresınden ailesinden saklıyor bu duygulari..
İntihar edeninden tut hayata küsmüs kabuguna cekilmis olanlarida mevcut..
Zor bir yasantıları var..
Ona göre hareket etmek lazim..
Bu insanla karsı art niyet tasımak dıslamak hor görmek bana göre yanlis..20 YorumlaTedavi edilmesi gereken hormonal bir hastalık. Gorsel olarak fiziki olarak duygusal olarak mantıklı baktığında hicde hoş görünmez. bırak toplumu dinî ya da aileyi bir insan olarak bile gercekten rahatsiz edici bir durum iki tane kıllı bıyıklı adam el ele gezerken veya öpüşürken veya yatakta ne kadar itici ve igrenç veya iki kadın . Ama sonuçta zor bir tercih kimsenin başına gelmesini istemem ama yinede oyle insanlar çevremde mevcut hiç yadırgamadım saygı duydum ve cinsel tercihlerini gormezden gelerek normalmis gibi davrandım
20 YorumlaAşkın kime ne zararı olabilir. Yani ben bir erkeğe aşık oluyorum gayet doğal oluyor da başka bir kız yine bir kıza aşık olmuşsa veya bir erkek başka bir erkeğe aşık olmuşsa bunun bana zararı ne? Beni ilgilendirmez hem kimin hayatını nasıl yaşadığı. Kötü bir düşüncem yok
78 Yorumla- +1 yıl
Yaa hayır demek istediğim normal olmayan birileri normalmiş gibi yaşamaya kalkarlarsa belli istismarlara aşağılanmalara maruz kalabilirler ya da toplum onların özel hayatlarını kaldırmayabilir benim düşüncem durumu kabullenmeleri ve kendilerini tanımaları eğer hiçbi olumsuzlukla karşılaşmıycak olsalar ve dünya onları istismar etmeyecek bir yer olsa hiçbi sorun olmaz zaten
Yine her zaman ki gibi herkes kendi penceresinden kendi kalıplarını atıyor ortaya... İçinde cinsellik geçen her kelimeyi seks yapmak sananların yaşadığı bir ülkede bu soru hiçbir zaman tam olarak amacına ulaşamaz... Ne zaman ki karşındakinin insan olduğunun farkına varır ve ona göre davranırsan ancak o zaman bir sonuç elde edilebilir... Bende kendi görüşümü beyan edip son noktayı koyuyorum...
LGBT VARDIR, BURADAYIZ, HER YERDEYİZ, ALIŞIN!!!60 Yorumlainsanları rahat bırakın. eğer özgür bireylersek buna alışmanız ya da alışmamız gerekir. çünkü kimse sizin normal olmanıza karışmıyor ve sizde başkalarına karışamazsınız. toplumun kabul görmüş bazı kuralları vardır diye hötöröflük etmeyin hiç, sizin seçiminiz ve onların seçimi. nasıl sen kırmızıyı seviyorken o siyahı sevebiliyorsa bunu da öyle düşünün...
Sen kim oluyorsun da benim yaşadığım hayatı yargılıyorsun!! Ben Mükemmel değilim... ve olmak zorunda da değilim!!! Parmağın ile beni işaret etmeden önce, ellerinin temiz olduğundan emin ol... * Bob Marley00 Yorumlakisisel tercihtir kimin ne dusundugu nasil baktigi onemli olmamali bence , kaldi ki bu sadece cinsel bir secimdir , haysiyetsiz karaktersiz bir sekilde yasamayi tercih edenlerin yaninda gayet de insani ve masum bir secim bence, ayrica escinsel insanlari daha samimi ve de hisli buluyorum.
42 Yorumla
+1 yılÇağdaşlaşma ayagina ulkemi ne hallere getirdiniz be. Bir de normal olan ben degilmisim gibi, homofobik diye isim takmislar bizlere. İnadina bagiriyorum sizden igreniyorum ibneler.
110 YorumlaAile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. Cahillere sesleniyorum! Eşcinsellik psikolojik bir bozukluktur ya da hastalıktır diyenlere...
Psikologlar ve doktorlar kurumlarınca eşcinsellik on yıllar önce hastalık veya bir bozukluk olmaktan çıkıp, sağlıklı bir yönelim olarak görülüyor. Küçük bir araştırma yaparsanız bunu rahatlıkça anlayabilirsiniz.
Ve eşcinseller siz cahil insanların yönelimiyle de yaşayacak değiller! Siz kim oluyorsunuzda kendinizden başka insanlara karışma hakkı buluyorsunuz?30 Yorumla
+1 yılEşcinsellik psikolojik bir bozukluk değildir. Eşcinsel olunmaz eşcinsel doğulur ayrıca. Onlara saygım sonsuz. Ama bu ülkede bunu yaşamaları oldukça güç, toplum tarafından dışlanmak kolay olmasa gerek. Türkiye buna henüz hazır değil. Daha hoşgörülü, daha özgür bir yarına uyanmak ümidiyle. İyi geceler.
21 Yorumlaİste bu arkadaşlar hep homofobi. Dünyaya çok bir faydaniz var ya eşcinselleri hastalıklı, psikolojisi bozuk insanlar olarak görüyorsunuz. Karşı değilim arkadaş (!) Gay'ine de karşı değilim, Lezbiyen'ine de karşı değilim. Herkes zamanı gelince ölecek. Bırakın isteyen istediği gibi yaşasın.
20 Yorumla
+1 yıleşcinsel olmak bir hastalık değil arkadaşlar büyük bir olay da değil bunu bu kadar problem etmeyin herkesin özgür iradesi herkesin kendi hissiyatı kimseye karışamayız herkes istediği gibi yaşar herkes hissettiği gibi yaşar ben böyle düşünüyorum ve eşcinsel değilim ama hepsine saygı duyuyorum toplumun ahlaki yapısını bozmayacak şekilde herkes istediği gibi yaşamalı.
20 YorumlaDogaya aykiri bir durum insanlar bir disi bir erkek olarak yaratilmis. Cinsellik aslinda bir tercih değildir. Erkek kadinla birlesebilir. Escinsellik hastaliktir bir secim degil. Erkek erkekten kadin kadindan bir canli meydana getirebilseydi o zaman tercih denilebilirdi fakat bu bir hastaliktir.
22 Yorumla- +1 yıl
Kullandığın kelimelerin anlamını bile bilmiyorsun henüz
kişi başkasına zarar vermedikçe, kısıtlamadıkça istediğini tercih eder, inanır, sever kime ne. onlarda insandır, her insan gibi özgürdürler. benim asla anlayamayacağım bir tercih biçimi olmasına rağmen yinede o insanların da seçimine karışmam, kendileri gibi eğilime sahip olanlarla istediklerini yapsınlar.
10 YorumlaBirçok biseksüel, eş cinsel arkadaşım var hepside çok iyiler. Günah olması falan bana saçmalık geliyor bu onların seçme hakkı olan bir şey değil sonuçta. Ben yadırgamam böyle bir şeyi. Asla onlara bakış açım diğerlerinden farklı olamaz.
60 YorumlaYani şimdi anlayamadığım şu dururken https://pichost.me/1476394/ şunun neyine bakarsın be adam galeri2.uludagsozluk.com/.../...n-erkek_338479.jpg
10 YorumlaEğer doğuştan bu şekildeyse ve bunu yenemiyorsa açıkçası kınamıyorum, doğal karşılıyorum. İnsan karşı cinse bir şey hissetmiyorsa ne yapsın? Ömür boyu yalnız mı kalsın? Kim yalnız kalmayı becerebilmiş bu dünyada. İnsanlar yalnızlıktan intihar ediyor. Anan baban ileride yalnız kalma diye evlilik için baskı yapıyor. Bu insan 70-80 sene boyunca yalnız nasıl yaşasın. Benim aklım almıyor açıkçası. İşin dinsel boyutuna girmek istemiyorum. Bunlar sadece benim düşüncelerim.
10 YorumlaHerşeye de dini açıdan bakmazsaniz olmaz dimi? İnsanlar ben eşcinsel olucam deyip olmaz ya da artık eşcinsel değilim diyemez. Bu durum doğuştan gelen bir duygudur. Muhafazakar toplumda da vardır ama toplum baskısı yüzünden bastırılmis veya gizlenmiştir hep. Istemedikleri şekilde evlilik yaşarlar. Çoğu evlilik de bu yüzden mutsuzdur. Herkesin cinsel tercihine ya da hislerine saygı duymaniz lazım.
10 YorumlaYorumlara gel. "Asla yargilamam ama igrenc" ironinin dibine vurmuslar farkinda olmadan. Kadin erkek rollerini gectim once bir insan olabilsek ne mutlu olacagiz.
72 Yorumlaeig görüşlerine katılıyorum ama hormonal olan birşeyi nasıl değiştirebilir bir insan ben bunu anlayamıyorum. Allah insanları en büyük içgüdüsü ile bu şekilde sınıyor.. gerçekten onların hayatları çok daha zor sınavları açısından.. ama saygı duyuyorum insanları yaradılış şeklinden dolayı yargılama lüksü kimsede yok.. Allah herkese en iyisini versin.
00 YorumlaBöyle bir konuda kimsenin kimseye karışmaya bir hakkı yoktur.
Ayrıca, tedavi yaş ilerleyince mümkün değildir. Eğer hormonel bir bozukluk varsa, anne karnında tespit edilip hormon takviyesi yapılması gerekir. Yaş ilerleyince iş işten geçmiştir.
Böyle bir konunun nasıl günah olduğunu anlayamıyorum. Sonuçta yaratılıştan, yani Allah'tan gelen bir şey. Ve eğer eşcinsellik dine göre saçmaysa, kusura bakmayın ama din de saçmadır.00 Yorumlaeşcinsellik bir psikolojik rahatsızlıktır. beden cinsel kararlar veremez. kadınsal hormonların başkalarında olması sadece bedeni etkiler. fikirsel olarak neye karar verirseniz ona ilgi duyarsınız. freud bunu çok güzel şekilde geniş bir anlamda açıklamıştır. cinsel hazlar ihtiyaç değil zevktir.
10 Yorumla
+1 yılBir kisi karsi cinse ilgili olabilir. Ama bunu uygulamaya dokmemeli. Yani escinsel diye gidipte hemcinsiyle iliskiye girmemeli. İcinde yasamali ve Allaha dua etmeli. Bu da onun imtihani ne de olsa. Ama yasiyorsa da kendi bilir bisey diyemem ve saygi duyarim
00 Yorumla
+1 yılYav Mesela adam geliyor açmış ağzını kırmızı rujuyla poz veriyor. Ben nasılım diyor sonra insan kendini tutamıyor o zaman adam gibi fotoğraf koy eşcinsellk hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorma.
Bayanların eşcinsel olmasını garipsemiyorum.
Ama erkeğe hiç yakışmıyor. Bu mide bulandırıcı iyrenç bir durum. Eğer eşcinsel erkekler varsa midelerini geri taktırsınlar. Zaten eşcinselsen müslüman olamazsın imkanı yok. Tövbesi de geçerli değil. Yani ne diyelim kendilerini ateşe atıyorlar.34 Yorumla- +1 yıl
@SanalKatliam Ya ben her ikisinide yanlış buluyorum sen nasıl kızların eşcinsel olmasını garipsemiyorsun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bir escinsel olarak soyluyorum insanlarn cogu yasamadan anlamiyo ben dogdum ve cinselligi ogrendgmde escinsel oldugumu anladm yani bu benim tercihim degildi. Peki ben bunu cekmek zorundamym herkesden sakliyorum butun hayatm bu korkuyla geciyo ama sizin gibilerde anca bos konusurlar size diyorum yok gunahmis sevmezmisler oymus buymus diyenler...
31 Yorumlabende bir eşcinselim en azından karşı cinsten hoşlanmıyorum ve bu elde olan bir şey değil tıpkı hoşlandığın kişiyi kendin seçememen gibi bir şey
82 Yorumla
+1 yılhormon bozukluk yüzünden eşcinsel olmak vardır, tercih etmekle eşcinsel olmak vardır tedavisi vardır tedaviye hayır diyen şaşkındır. allah ıslah etsin.
70 Yorumla
+1 yılescinselim, baska turlusunu dusunemiyorum. zaten dusunmek de istemiorum. ben herkese nasil karismiyorsam, nasil saygi duyuyorsam ayni sekilde ben de bekliorum. bu bir hastalik hormonel bozukluk ya da kromozomla ilgili bir sey degil. Tercih degil.
71 Yorumla
+1 yılBedenin cinsiyeti vardır , Ruhun Yoktur... Kendimden Örnek vermek isterim gayet bayanlardan hoşlanıyorum hiç bir erkekle beraber olmadım. pasifliğide bayanlara yapıyorum estetik olarak hem güzeller hem onlar için bambaşka deneyim oluyor bu ilişkinin güven ve köklü olmasıyla doğallığa kavuşuyor. En haz aldığım ilişkilerimi kız arkadaşıma pasif olurken yaşadım onun tarifini hiç bir şekilde kelimelere dökemem
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın ve erkek birbirlerini tamamlamak için yaratılmışlardır. Ama koşullar ve insanların davranışları sonucu insanlar yine başka insanları eşcinselliğe zorlamıştır. Bireyin bu durumda suçu yoktur. Suçu olan karşı cinstir. Karşı cinsin kötü davranışları yüzünden olur herşey.
10 Yorumla
+1 yıleş cinsellik geçmiş zaman diliminde hepsi Allah tarafından helak edilmişlerdir.. lezbiyen ve homoseksüeller karşı cınsleri var iken hem cinsleri ile girmiş oldukları münasebet sonucu helak edilmişlerdir.. fıtrata aykırı bir uygulama oldugundan şiddetle karşıyım
10 Yorumla@nmminaj Bişeyi hayvanlar yapınca insanlar için normal mi oluyor?
Sana burada hayvanlar için normal insanlar için anormal olan hiç zorlanmadan 200 - 300 tane şey yazarım. birz düşünsem 1000 - 2000 tane de yazarım. Bakış açısına bak hayvanlarda yapyorsa normalmiş10 Yorumlakimse tercih meselesi demesin. hormonal bir hastalık günümüzde çözümü var fakat geçmiştede eşcinsellik vardı buna kimse hayır diyemez. eşcinsel arkadaşlarım oldu ben eşcinsel değilim onlara kötü gözle bakmıyorum. ama eşcinselliği kötü olarak gösterenlerde var bunuda biliyorum. tartışmak isteyen yorum yazabilir hakaret etmeden
00 Yorumla
+1 yılEşcinsellik bir hastalık değil artık anlayın. Bilimsel olarak bile gay/lezbiyen geni bulunmuş hala hastalıktır , psikolojiktir diye sallamasyona devam edin siz.
Not:Heteroseksüelim fakat gay/lezbiyen arkadaşlarım var. Savundum için eşcinsel olduğumu düşünmeyin.20 Yorumladin bir yasam seklidir insanlarin hayatlarinda karsilarina cikacak olaylarda dinde cevaplarini bulamazsa o din gecerliligi yoktur escinsellige gelince ahlak disi tamamen insalik mayasini bozan bir tercihtir saygida duymuyorum kusura bakmayim
20 YorumlaBana iyi davransın dostum eşcinsel falan fıstık dinlemem...
uzun uzun yazanlar da karşılarında görseler mal gibi kalırlar burada ahkam din dersleri veriyorlar. Sizinde * o yapmacık halleriniz yok mu? Cahil evlatları20 Yorumla
+1 yılBunun benzerleri geçmişdede var ve sonlarının ne oldugunu biliyorum hepsi helâk oldu eşcinsellik bir sapık düşüncedir
100 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok farklı bir duygu. ama yakın ilişkisi olan eşcinseller sadece seks anının çekiciliğinden eşcinselliği benimsememeli. hisler duygular çok önemli. nasıl yaşanırsa yaşansın önce insanlık derim ben.
hissi ve duygusu olan insan temiz kalplidir. çevresince sevilir ve her zaman saygı görür. ama her ne olursa olsun duygularını en güzel şekilde yaşamak güzel olandır00 Yorumla
+1 yılEşcinsellik doğuştandır. Onun homo olması senin hetero olman kadar normal ve doğaldır.
Eşcinsellik ne bir hastalık, ne de bir seçimdir.
Eşcinseller vardır! İster saygı duyun, ister duymayın. İster sevin, ister sevmeyin. Buradalar ve burada olacaklar.00 Yorumla
+1 yılPsikolojiyle alakasi yok o insanlar Allahin lanetledigi insanlardir boyleleri hz musa donemindede vardi sadece o zamnlar degil oncelerinede dayaniyor Allahin yasakladigi bisey psikolojik olamaz oyle olsaydi psikolojik hastaligi olanlara serbest denirdi saygilar :)
00 Yorumla- https://m.youtube.com/watch?v=vMIzbF__Zx8
bu kısa filmi bir izleyin bakalım heterolar belki bir nebzede olsa bizi anlarsınız..
52 Yorumla- +1 yıl
Gözyaşlarıma hakim olamadim. ne kadar guzen anlatmışlar o saf sevgiyi. ne kaar dogru anlatmislar cektigimiz acilari. adi. nedir bunun? ayrica boyle bir film izlettiginiz icin minnettarim
+1 yılBen karşıyım. Çünkü genetik yönünden hiçbir bozukluk gelmiyor yani eşcinsel olarak kimse doğmuyor. Hormon bozukluğu vs. diye tabir edilen sadece şehir efsanesidir. Yani kılıftır. İşin ahlaki boyutunu tartışmam ama sağlık problemi diyenlerinde alnını karışlarım.
30 YorumlaBen bir eşcinsel olarak halka açılmış değilim malesef çünkü insanlar bu ön yargılarından kurtulamıyor malesef :/ Eşcinsel olmaktan gurur duuyorum hastalık dğildir seçim ve hormonel dir :)
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı. Begensende begenmesende saygi duymak zorundayız escinselim ve iyiki oyleyim...
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇoğu arkadaş islamda yasak olduğu bahsetmiş ve söyle yorumda bulunmuşlardır
"İnsanlar dünyaya allahın sınavını geçmek için gelirler" o zaman eşcinselleri neden hor görüyorsunuz bu bir sinavsa bu bir sınavsa sizde bunu biliyosunuz bunuda geçtik daha fazla zorluk çıkarıyorlar dalga gecmeler laf atmaları şiddet Vs Vs. ...00 Yorumla
+1 yılKendi tercihleri. Illa psikolojik ya da fizyolojik bir bozukluk aramayin. Tercih meselesidir ayni zamanda. Yerden göğe kadar yanlarindayim. Kimseyi tercihleriyle yargilamam. Ayrica her bokuda dine baglamayin ya. Dine ne kim kiminle ne iliski yasiyor.
10 Yorumla
+1 yılSitede ne kadar çok homofobik var. İğrenç. Birde hastalık diyorlar. Siz gidin o hastalıklı beyninizi tedavi ettirin sonra eşcinsellere laf söyleyin.
60 Yorumlaen iyi görüş verdiğin arkadaş kendince fetva vermiş, eşcinsellik islamda suç teşkil etmez diyerek. Allah'a havale ediyorum lut kavmini atlayarak Kuranı çarpıtan bu arkadaşı. mesajı almışsındır umarım...
10 YorumlaEşcinselleri pek hazetmiyorum niyeyse. Sebebini bilmiyorum ama eşcinsel bir tanıdığım olmasını istemem...
40 YorumlaŞu eşcinsellik olayı daha fazla dillendikçe, nedense
Daha fazla kişi kendini eşcinsel hissetmeye başladı. Halbuki böyle bir şeyin normal olmadığı, söylense kimse eşcinsellik diye bir şey bilmiycek, dolasıyla hissetmiycek.12 Yorumla- +1 yıl
saçmalıyorsun
kimsenin cinsi ırkı ve ya dini kimseyi ilgilendirmez. insanları aynı kumaşa sokmaya aynı düşünceleri empoze etmeye çalışmak psikolojik bir rahatsızlıktır. Gaylerden nefret edenler asıl siz bu rahatsızlığınız için tedavi almalısınız. Toplumsal baskının altında kimseyi ezmemeliyiz her insanın alanına saygı duymalıyız
20 Yorumlaya doğuştan hormonsal bir durum ya da çocukluktan psikolojik bir durum olduğunu düşünüyorum. bu yüzden de tamamen saygıyla yaklaşıyorum sonuçta herkesin kendi fizyolojik ve psikolojik tercihi. bu yüzden de hiçbir şekilde de yargılamam.
10 YorumlaHerkesin kendine göre bir popisi vardır, herkes kendi popisinden sorumludur. O adam şu şekül ilişki kurar bu adam şu şekül ilişki kurar kimse kimseye karışamaz.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. Ayyy şekerim ne deseemmki ;D
Eşcinsellik bir tercihtir. Doğuştan gelen birşey olduğuna inanmıyorum ben. Yok hornonal yok genetik vs. Kadına erkek erkeğede kadınmı bitti?20 YorumlaBence es cinsellik cok farkli bisi kimsenin kimseye laf etmesi dogru diyil bu zevk meselesi ve zevkler tartisilmaz erkek erkeklerden hoslanabilir kadinda kadindan bu kimseyi ilgilendirmez kisinin kendi hayati soz konusu olan baskalarina ne
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurada üstün zekalarıyla ahkam kesenler öncelikle düşünmeliler "hastalık, tedavi edilmek, psikolojik bozukluk" yanlış kelimeler yanlış tanımlamalar öncelikle biraz anlamaya çalışın sadece anlamaya, önyargısız bir anlama insalık için daha faydalı olacaktır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben hakszlk olarak goruyorum madem dinen yasak niye boyle birsey ile sınanıyolarlar olene kadar bir kadına bisey hissetmemek ne kdr buyuk bir sınav ceza bilmuyorum artk ne dersnz kimseyi kınamamak lazm yarn bigun sennde onunda cocugu olcak herkesn basına geleblr
00 Yorumla- Devamını Gör (224)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat