Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar (müslüman deiglim)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yıl"Bir kimsenin diğer kimseye secde etmesini emretmek isteseydim, kadının kocasına secde etmesini emrederdim. Şayet bir kadına kocası, kendisini şu dağdan o dağa, o dağdan bu dağa taşımasını emretse, kadının bu emri yerine getirmesi gerekir”
Takva üstünlüğünden bahsediyorsak ve bu cümleyi kuran kişi müslüman bir bireyse bu konu özelinde aksini iddia edene göre daha "takva üstünlüğüne" sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Ve zaten kadınların çok büyük bir bölümü bu düşüncesini onun kulaklarına fısıldamamış erkeklerle evliler.
00 Yorumla
+1 yılEvlenilmez
1114 Yorumla- +1 yıl
müslüman degilim=Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar
- +1 yıl
@oliver100
Erkek calisip parayi kazaniyorsa, kadin da o parayla yemegi pisirip bulasigini yikiyor.
Iki taraf da emek harcarken tek yorulan erkekmis gibi konusmayin. Kimse kimseden sirf cinsiyeti bilmem ne diye ustun olmaz. - +1 yıl
Sorumluluk olarak ya da kas gucu olarak soylenmistir. Cunku toplumumuzda genelde erkek ustundur sayilsa da dine gore karini aglatman, aldatman, dovmen vs yanlistir. Islam kadina da haklar verir ve kadini assagilik gormez.
- +1 yıl
Insanlar genelde kuranda yazilanlari carptirirlar bilmiyor musun?
Mesela Allah iffet kadina daha cok yakisir demis ama erkektir yapar dememis 🙂 Ama ne yazik ki bazi erkekler zina sadece kadina gunah saniyor🙄 - +1 yıl
Duymak istemeyene davul zurna az
- +1 yıl
Tamam onu da aciklayayim
- +1 yıl
Eskiden kadinlar daha cok zorbalik gormus ve kadinlar daha az calisiyordu. Erkek de zor durumdaki kadini korumak icin eger HER ANLAMDA 4 KADINA YETEBILIYORSA alabiliyordu.
(Ama islam zaten 1 kadinla olmayi daha dogru bulur cunku 1 tanesine bile esit davranmasan zaten kul hakki olur)
Soran+1 yılTamamda erkek hakkiyla erkekse itaat edilir ama erkek karaktersizin tekiyse neyine itaat edeceksin
- +1 yıl
Eskiden kadinlar daha cok zorbalik gormus ve kadinlar daha az calisiyordu. Erkek de zor durumdaki kadini korumak icin eger HER ANLAMDA 4 KADINA YETEBILIYORSA alabiliyordu.
(Ama islam zaten 1 kadinla olmayi daha dogru bulur cunku 1 tanesine bile esit davranmasan zaten kul hakki olur) bunu bana yazan bir kadınmı şu an?
- +1 yıl
@oliver100 Evet resit bir kadin yazdi ne olmus?
Ayrica itaat kismi da kadin daha sakin olsun gibisindendi cunku feminenligi ve erilligi islam da dolayli yoldan savunur. Ama erkekler de karilarinin kiymetini bilmeli. Gunumuzde erkek gibi erkek cok az oldugundan kadinlar lider olmak zorunda kaliyor. Nasil itaat etsinler?🧐 - +1 yıl
@oliver100 Erkegin kas gucu daha fazla ve calismak zorunda olan o. Ben 4 erkek alsam da onu koruyup kollayamam ama erkek kadini koruyup kollayabilir. Zaten islam da bu gibi durumlarda fazla eş almayi soyler🙄
- +1 yıl
Su ictim sen de ic
- +1 yıl
Karisini aglatarak uyutan erkege de lanet yazdiririm diyor. Bunu da sorguladin mi
- +1 yıl
Insan olarak esitiz, kas gucu olarak degil. Ben calisip da seni koruyabilirim ama islam bana bunu zorunlu kilmaz. Ama evlenirsek sen beni korumak ZORUNDASIN.
- +1 yıl
Bakima muhtac degil ama daha narin. Ben bir erkeksiz de yasayabilirim ve ölmem. Ama maskulen bir erkek duygusal olarak daha gucludur ve bedenende oyle.
Allah da iki cinsiyet yaratmisken, birbirinizi tamamlayin ister. Varlik icinde yokluk cekmemek adina😅 - +1 yıl
Kadinlar regl doneminde mesela daha duygusal oluyor. Kadinsa 2 sahit olsun vs durumu da duygusal karar vermesin diye.
- +1 yıl
Empati kurarsan anlayacaksin. Islama gore de erillik disillik var ama adi oyle gecmeyebilir.
Allahin getirdigi emirlere gore zaten bu boyle. Kadina verilen gorevler genelde feminenligi besleyecek sekilde mesela ✨️ - +1 yıl
Kadinlar genel olarak daha duygusal oldugu icin 2 sahit diyorlar. Sen hic tirtil olsam sever miydin diyen erkek gordun mu?😬
- +1 yıl
Mesela erkege daha cok sorumluluk yuklemistir dinimiz. Bu da kadinin bedenen daha narin oldugundandir.
Kadin surekli kendini savunmak zorunda kalmaz, agir isleri yapmaz ise feminen tarafi beslenir zaten.
- +1 yıl
Eksik degil sadece duygusallik var.
Ama gunun sonunda kadin da erkek de birbirine saygili olmali ve dinimiz de bunu soyler 🙂 - +1 yıl
Onu bilmiyorum
- +1 yıl
iyi kadınlar ita'atkar olup, Allah'ın kendilerini korumasına karşılık (Allah'ın verdiği başarı ile) gizliyi korurlar (kocalarına asla ihanet etmezler). Hırçınlık, etmelerinden korktuğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarda onlara sokulmayın, onları DÖVÜN. Eğer size ita'at ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın." (Nisa, 4/34)
- +1 yıl
Dövün kismini ben savunamam zaten 🙂 o kisima yorumum yok. Ama genel olarak dini inceledigimde kadina da haklar verildiginizi goruyoruz. Muhtemelen erkegin sadece goz dagi verme amacli hafif vurmalarindan bahsediliyor. Gene de beni doven erkegi ben istemem.
Ama sunu da eklemeliyim ki karisini uzen erkege de azap vardir. - +1 yıl
Eskiden tiktok yoktu ama olsaydi belki de tanisirlardi 😅
Ama erillik disillik tabii ki var.
Maskulenlik öncü olmak degil midir?
E dinde de erkek öncü olmali deniyor. - +1 yıl
Feministligi carptiran bir feminist degilim.
Feministlik iki cinsiyetinde deger gormesidir. - +1 yıl
Demek ki onlara nikah dusuyor dinimizce. Ben de uvey abimle evlenebilirdim, oz mu sonucta?
- +1 yıl
Öncü derken ilk adimi atan, daha cok önde giden anlaminda diyorum.
- +1 yıl
Feministlik esitliktir. Zenciyle sarisini, kadinla erkegi ayni degerde gormektir.
- +1 yıl
Ahlakin olsa saldiriya gecmezsin.
Evet evlenirdim, öz ise evlenmem ama ÜVEY ISE evlenirdim. - +1 yıl
Genel olarak esitligi savunur gercek bir feminist. Ha kadin ha baska konu..
- +1 yıl
Ben din hocasi degilim Oliver.
Ben dinin genel bakis acisini anlatiyorum.
Tek tek ayet sayamam sana ama okudugum cok ayet oldu ve genel sonucu soyluyorum. - +1 yıl
Neden evlendigini bilmiyorken o kisma yorum yapamam. Ben bildigim seyi savunurum. Ama eminim ki gecerli sebebi vardir.
- +1 yıl
Bir sebebi olmasa yapmazdi
- +1 yıl
Ben evlenmem esimin erkek kardesiyle. Sen de 4 kadin almak zorunda degilsin.
- +1 yıl
It deme !
Evet nedeni olmali. Cunku 4 kadinla evlenmek icin bile gecerli nedenlerinin olmasini savunur dinimiz.
Peygamberimize kadin mi yoktu da onunla evlendi? - +1 yıl
Bir kedi durduk yere bebekleri öldüruyorsa sen de kediyi öldürebilirsin mesela.
Ama normal sartlarda ölduremezsin. - +1 yıl
Cunku esimin abisi oz abim degil. Onunda kistaslari vardir belki de. Dinin o kadar detayi var ki oku oku bitmez.
- +1 yıl
Dinen iliskiye girmen guzel bile cunku kisiler doymadikca zinaya yaklasma durumu artiyor.
Ama neden o kisiyi sectigini bilmiyorum. Ama ben nedeni olmasa evlenmezdi diyorum - +1 yıl
Sensin cahil, fikrimi begenmiyorsan daha fazla oyalama.
- +1 yıl
Ne g*rizekali birisin yaa ben evlenirim mi dedim? Ben zaten evlenmem.
Ama din dümdüz degil anliyor musun? Ornegin x sartinda birini öldurebiliyorken, q şartında öldüremiyorsun. Iste bu yuzden hangi durumlarda nasil evlenebileceginde degisebiliyor. (Ben yapmam o ayri) - +1 yıl
Sartlarini bilmiyorum. Normal sartlarda zaten evlenilmemeli. Insan mi kalmadi?
Ama sebebini bilmiyorum. Belki o kiz cok cirkindi ve kimse evlenmek istemiyordu. Bunu yapmasalardi zina yasayacak ya da intihar edecekti. Belki bu gibi durumlar icin gecerlidir. Din cok detayli bir sey sen de biliyorsun. - +1 yıl
Islama gore Allah katinda cirkin insan da degerlidir ama insanlrin cogu cirkinle evlenmez. Konuyu ne kadar carptirsan da ne niyetle soyledigimi anladigini umuyorum.
- +1 yıl
islama göre allah katında çirkin insanda ddegerlidir demişsin ya çirkin diye yüz güzelligi bakımından kavram yok bunlar sizin avrupadan ögrendiginiz garip terimler yani islama göre fiziken çirkin diye bir terim yok çirkinlik yok? güzellik var ondan daha güzel diye belirtir sadece
Soran+1 yılTamam yeter surekli bildirim geliyor. Ozelde muhabbet edin
Tesekkurler cevabiniz icin- +1 yıl
Haksiz cikarttigim icin mi saldirarak iyi hissetmeye calisiyorsun?
Cirkin dogmak ya da cirkin kalmak gunahtir diye bir ayet yok mesela. Ama insanlar nefis tasir ve tercihen GENELDE bedenen de iyi olanlari ister - +1 yıl
- +1 yıl
Çığlıkların bitsin artık, kız rahatsız oluyor.
Soran+1 yılFarkettiysen kiz sana hep saygili cevap verdi ve seni cevap vermeye deger buldu. Sense sadece hakli cikma odaklisin. Su son yazdiginin neredeyse her cumlesinde kapak atma hedefin var ve bu cok yanlis. Kim isterse oyle dusunur kime ne.
- +1 yıl
Soran+1 yılRica ederim canim. Engelle istersen. Yazilanlari okuduklarimiz erkek egoizmi sanirim 😊
- +1 yıl
Engelledim prenses, iyi geceler.. ✨️🙂
Soran+1 yılSana da iyi geceler prenses. Tesekkur ederim 😘🧚♀️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
+1 yılEvet hanfendi elimize 3 sene sonraki halinizden bir görüntü ulaştı. Buyrun.
10 Yorumla
+1 yılGünümüzde feminist kadınların kendilerini sırf vajinaya sahip olduğu için, kendilerini tüm erkeklerden üstün görmesiyle aynı durum. Bence bu tip kadınlar evlenmemeli.
00 Yorumlaİleride ayaklarını yıkamayı sorun etmeyeceksen olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılHahahhaha pissikkkk herkes ayagini kendi yikasin
Ne olarak üstün olduğunu söylüyor ama o önemli fiziksel olarak bir üstünlükse evet doğru
01 Yorumla- +1 yıl
müslüman degilim=Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Cennet annelerin ayağı altındadır sözünü hatırlat ona
01 YorumlaErkek kadından üstün değil kadın da erkekden. Kadın harbi kadınsa baş tacıdır değilse skmsonik
00 YorumlaBöyle biri kadına şiddet uygulabilir
00 Yorumla
+1 yılevlenilmez anca parası için kullanılıp atılır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHeeee anladım heheeee
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır hayır hayır hayır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı.
+1 yılevlenilmez
00 Yorumla
+1 yılEvlenecek misin
03 Yorumla
Soran+1 yılSanirim hayir
- +1 yıl
Niye
Soran+1 yılErkekleri uatun goruyor ve piyano dersine 5 senedir gitmem yeterliymis. Tipki babam gibi...
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar