Herkes fazla gerilmiş; ilk olarak doğrulardan, sonra düşüncelerimden bahsedeceğim:
İlk olarak rahatsız olabileceğiniz fakat açıklamayı istediğim ve sevdiğim bir konuya değineceğim:
(Bu açıklamamdan dolayı sinir olup okumayacaksanız zaten gerçeği ret edenlere anlatmak boşa zaman kaybı olurdu bu yüzden buyrun gidiniz ;D [Evet bilim karşıtları da buyurabilirler.])
Kadın ve erkek değil, kadın ve adam.
Kız ve oğlan, karı ve koca, (evli olanlar için) Han ve Hanım, (Ki bu hanım kelimesi çok güzel bir şekilde türkçemize geçmiştir; merak eden olursa araştırabilir veya sorabilir.) Bay ve bayan, dişi ve erkek.
Herkesin de bildiği kadarıyla dişi ve erkek fizik olarak farklıdır. (Çift cinsiyete vs. girmiyorum.)
Fakat ileride bence bu cinsiyet kavramı körelmeye başlayacak: Genetik mühendisliği sayesinde doğumları istediğimiz şekilde değiştirebileceğimiz bir gelecek sunacak. Ve belki yine bunun ile veya zaten yapay ve/veya doğal yol ile erkek ve dişi hormonları alabiliyoruz. Bunun da yapay hali tabii daha gelişecektir.
Bu yüzden dişi ile erkeğe şu an eşit haklar tanınmasa da ileride daha fazla tanınacaktır.
Ayriyetten bence zaten eşit haklar tanınmalı;
(İyice saçma düşüncelerde olan kişilerden arınmak adına bir fikrimi sunuyorum.)
Mesela bir evlilik bittiğinde bildiğim kadarı ile (yanlış biliyor olabilirim.) dişi taraf para alıyor. Bence ciddi bir durum olmadığı sürece iki tarafın da para alması mantıklı değil. (Bence direkt evlilik kurallarını evlenen kişiler bizzat kendileri anlaşıp koymalı.)
Evet artık bu kısmı okumaya devam eden çok az kişi kaldı (sizleri seviyorum <3) ve zaten eşit olmalarını düşündüğümden bahsetmiştim. Şimdi ise kendimce neden eşitsizlik olduğundan bahsedeceğim.
Açıkçası bu konuda pek bir fikrim yok; dini ve keyfi geliyor. Fakat zamanında erkek egemen olmasının nedeni erkeklerin fiziksel olarak daha güçlü olmasından dolayıdır muhtemelen. (Doğal olarak karşı gelemiyorlar zaten.) Artık teknolojinin gelişmesi ile (ki bence teknolojiyi de pek iyi kullanmıyoruz. Buna başka zaman değiniriz.) dişiler de hak sahibi oludular/oluyorlar.
Dini boyuta gelirsek; diğer dinler konusunda pek bir bilgim olmasa da müslümanlıkta zaten erkek üstün tutuluyor. Neden böyle dediğimi yine araştırabilir veya direkt bana sorabilirsiniz. (Çok fazla bahsetmem gerektiğinden yazmadım. Yoksa illaha ama şöyle vs. yazılacaktır.)
Yani dini sebeplerden de eşitsizlik olabiliyor/oluyor.
Keyfi dediğim ise; mezhep ve tarikatlar gibi bir kişinin düşüncesi fazla kişi tarafından kabul görmüş olabilir. Ve eğer o an bu fikir/düşünce uygulanabilecek durumda ise uygulanmıştır.
Okuduğunuz için teşekkürler, hepinizi seviyorum <3
(Okumadan yorum yapmazsanız sevinirim.)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHukuksal olarak evet ama cinsiyet olarak eşit olamazlar...
Kadınlar hayata hack pass yazmış gibi 100-0 önde başlar... Bu fark 35 lu yaşlarında eşitlenmeye başlıyor genelde...
Hayat erkekler için survav moda yani aynı olamayız. Eşit felan da değiliz. Toplumun beklentilerinden tut da... İnsani değer yargılarına kadar bam başka yaratıklarız erkek ve kadın aynı insan cinsi bile sayılamaz. Erkek A+++++... tasarruflu modelken kadın sınıfı G+ çünkü varoluştan beri kadınlar genelde erkeklerin sırtından geçinmiştir... Her anlamda. Maddi manevi...
Bu yüzden erkek çocuğu yapan aileler testlerden geçmeli çünkü bir erkek evlat dünyaya getirirseler ve yeterli donanım yoksa ailede o erkek evlat çoook acı çekicektir... Acı bizim parçamız ama bu bitmeyen ve kesilmeyen bir acı. Tüm ay adetli dolaşmak gibi. Tüm aileler kız evlat sahip olabilmeli ama erkek evlat yasaklanmalı resmen 😬 Yapılması daha güç ve izne tabbii olmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadınlar ve Erkekler sadece hukuki statüde eşittir .
Hersey eşit olması mümkün degil, çünkü o zaman iki farklı cinsin yaratılmasının bir anlamı kalmazdı.
Ama bir konuda anlaşalım kadınlar üstün varlıklar ❤️. Zira doğanın kendisi bile dişi.1072 Yorumla- +1 yıl
Hurişhanım bence siz erkeksiniz. Troll olduğunuzu biliyorum.
- +1 yıl
bilimsel olarak kadınlar daha zeki ve zekanın yüzde 60ı kadınlardan geçer
- +1 yıl
Aynen zaten bu yüzden bütün icatları erkekler yaptı.
- +1 yıl
nasıl kadınları baskı altına aldıklarını da anlatsana o zaman
- +1 yıl
nasıl dışladıklarını icatlarını keşiflerini alaya aldıklarını
- +1 yıl
Baskı altında olan bir kadın yok. Ayrıca bilimle uğraşma yerine kocaya hizmet etmek daha doğru.
- +1 yıl
Neyse sen bilimle uğraş. Belki uçan arabayı falan bulursun.
- +1 yıl
Vallaha kimseye kolelik yapmam ben. Kocam benim için çalışıyor zaten.
- +1 yıl
Asıl siz gidip çalışın hadi. Vakit kaybetmeyin burada.
- +1 yıl
hee senin için hayatta kalmak için çalışmak zaten zorunda
- +1 yıl
Terbiyeli konuşun. Allah hidayet versin size.
- +1 yıl
terbiye sizin anlamanıza katkı sağlamıyor ne yazık ki
- +1 yıl
Neyse daha fazla sizin gibi biriyle muhattap olmak istemiyorum.
- +1 yıl
Kıskanma beni.
Cevap sahibi+1 yıl@HurişHanım Evet senden üstün oldukları kesin.
- +1 yıl
Arkadaşlar bu muhtemelen erkek troll hesap. Takmayın bu kadar
Cevap sahibi+1 yıl@samedjackson erkekler köledir diye bir şey yazmadim okey? Babam, abim, erkek kardeşim var onlara asla saygısızlık edemem. Üstelik inançlı biriyim peygamber efendilerimize asla öyle bir şey demem.
Sen okuyup anlama özürlüsüysen bu benim suçum degil?
Ve bu benim yorumum istedigimi yazarim. Boş yapma !- +1 yıl
Sen kadın üstün varlıktır diye erkekleri küçümsüyorsun sen yazdıklarınla ne anlatmak istediğini bilmiyorsan sorun senin
Cevap sahibi+1 yıl@samedjackson istedigim gibi fikrimi belirtirim sana mı sorcam? Yorumda da belirtdigim gibi sadece hukuki açıdan eşitiz.
- +1 yıl
Neyse siz bu şekilde devam edin. Allah size bunları öteki tarafta sorar.
Cevap sahibi+1 yıl@HurişHanım Allah sana profil fotonu da soracak canim 😂😂
- +1 yıl
Merak etme ben sacım basım açık gezmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılYarası olan gocunurmuş 💅🏻
Cevap sahibi+1 yılevet yaşasin erkek egemenligi
- +1 yıl
Kadının üstün olduğunu
- +1 yıl
HurişHanım pick me liğinizi az ötede yapın çok eşlilik normal geliyorsa size ayrıca gidip birinin metresi olabilirsiniz
- +1 yıl
Allah’ın adını anma sen.
Cevap sahibi+1 yıl@SoyPerfecto koptumm kızz 😂😂😂
- +1 yıl
Yok kole falan değilim. Kocam istediğim her şeyi yapıyor benim.☺️Allah herkese nasip eder inşAllah.
Cevap sahibi+1 yılhadi ordan git !
- +1 yıl
ayn öyle
- +1 yıl
@SoyPerfecto eğer ortaya bir şey atıyorsan arkasında duracaksın
Cevap sahibi+1 yılHayattaki tek başarısı erkek olarak doğmak o da tesadüfen olmuş :d.
- +1 yıl
bilimi reddeden biri için neden kendimi açıklamak gibi saçma sapan vaktimi harcayayım inanmayan sensin git sen araştır
- +1 yıl
kimseye kendimi kanıtlama ihtiyacı hissetmiyorum senin aksine
- +1 yıl
femboyum ben ne abazası, kadınlarla sıkıntım yok. saçma kibriniz rahatsız ediyor sadece.
- +1 yıl
yazık ya bi de idda ediyor
- +1 yıl
uğraşmaya değmez
Cevap sahibi+1 yılRahatsız ediyorsan az ötede oyna! Birileri rahatsiz oluyor diye gerçekleri söylemekden vaz geçmeyecegim.
Yüz yıllar boyunca kadinlar hep 2. plana atıldı. Üstelik bunu zorla yaptılar. Ne okumalarina ne de kendi seçimlerini yapmalarina izin verildi.
22. yüzyıldayız durum yine aynı. hala kadınlar sesini çıkardıgında hor görülüyor? Bazı kızlar hala zorla evlendiriliyor okumasina izin verilmiyor.
Neden kadinlarin bilerek önü kesiliyor? Çünkü erkekler hep egemen olmak derdinde bilinçsizde olsa farkindasiniz aslinda üstün varliklar oldugumuzun.
Git iyice araştır işin dini ve bilimsel taraflarini.
Madem developersin bizim meslekte iyi bir araştirmaci olmak gerekir. Sana yeni task git bu konuyu araştır.
Ben erkekleri kücümsemiyorum ama siz kadinlari kücemsüyorsunuz. Benim tavrim buna zaten baska sorun yok.
- +1 yıl
l** egaliteryanım ben. ayrıca araya sen daldın, yukarıdaki arkadaş mantıksız bir şey yazmıştı ona yanıt verdim, ben senle tartışmıyorumki araya sen girdin.
Cevap sahibi+1 yılAraya girmedim benim yorumumun altina dalmişsin. Neyse ne.
- +1 yıl
Bu arada femboysun ya kadınlara özenen bir erkeksin :D @Sinirlicoksinirli
Cevap sahibi+1 yılKadinlara özeniyor ama erkek seviyor işte 😂
- +1 yıl
ya egaliteryanım diyorum. kadınlar daha zeki yazmışsın ona sinirlendim. egaliteryan insanların her bakımdan eşit olması gerektiğine inan kişi demektir.
- +1 yıl
üf daha yazmayın bana
- +1 yıl
Evrimsel olarak erkeklerin doğma oranı dişilerden yüksek olmuştur hep. Fakat cinsiyyet popülasyonundada eşitlik vardır. Bunun sebebi erkeklerin ölme oranı daha yüksektir bu böyle toplum dengede kalıyor. Erkekler mücadeleci varlıkalar her türlü adrenalıni ekstren durumu kadınlardan katbekatdaha fazla yaşarlar ölü oranları yüksektir ve kendilerini öldürmeye çok müsait bir cinsiyetdir. Erkekler basit varlıklar beyinleri çok fonksiyonlu değildir. İQ oranları kadınlarda genellikle ortalamaya yakın değer alır. erkeklerde standart sapma payı çok yüksekdir. Genel olarak bilim adamlarının çoğunun erkeler olmasının bir sebebi bu diğer küçük sebebi de kadınların tarih boyunca baskılanması
- +1 yıl
ilk defa bilgili erkek gördüm
Cevap sahibi+1 yılFemmiboy bos olan sey senin erkekligin canım
Cevap sahibi+1 yıl@rashaddemirov halal olsun gardaş 🖤👍🏻
Cevap sahibi+1 yılCok haklisin canim 💗
- +1 yıl
Hukuki olarak eşit olduğuna inanmıyorum. Kadının cinayeti ile, erkeğin cinayet işlemesi karşısında, cezalar farklı işliyor. Kadına iyi hal indirimi daha fazla oluyor. Kadın kocasını öldürdü 5 yıl yatıp, çıktı. Gazetelere, televizyonda manşet oldu. Millet gururla alkışladı. Erkek yapsa karısını öldürse, hapisde adamın işini bitirirler. İntihar etti süsüde verirler. Kim vurduya gider. Erkeğin erkeği öldürmesi. Ve kadının, kadını öldürmesi, karşılığındaki cezalarda aynı değil. Kadına çok merhametli davranıyor Savcılarımız. Hırsızlık konusuda aynı. Kadın hep kıyak geçiliyor. Hukuki statüde kadına, erkeğe verilmeyen pek çok haklar veriliyor. Doğum izni, süt izni, vs. Ayrıca okullarda, erkek öğretmenden çok, kadın öğretmen var. Özel okulda özellikle%90 ı kadın. Bu bir tesadüf mü?
- +1 yıl
Ayrıca kadın askere gitmiyor, buda bi eşitsizlik. Avrupa'da askere gidiyor kadınlar. Bizim ülkemizde ayrıcalıklı davranıyor kadına. Askerlik zorunluluğu yok. Olmalı. Erken yaşta evlenmenin önüne de geçer bu. Beklesinler askerden gelip, evlensinler bizim gibi.
- +1 yıl
hee hee ayn ondan 3 kadını öldüren erkek serbest dolaşıyor ya da 3 kişiyi öldüren erkek iyi hal indirimi alıyor tecavüzcüler serbest kalıyor dimi ama kendisini ve çocuklarını dövüp bıçaklamaya çalışan eşini öldüren kadına 35 yıl hapis cezası veriliyor dimi
- +1 yıl
doğum izni süt izni demişin o zaman bebeği 9 ay senin karnına koyalım durum eşitlensin ha nasıl olur
- +1 yıl
erkeklerde adet olsun madem eşitiz
- +1 yıl
iş ev temizliğine , yemeğe , bulaşığa , ütüye, çamaşıra , çocuk bakımına gelince kaçmasını bilirsiniz ama dimi
Cevap sahibi+1 yılTamam emre sana da doğum izni süt izni lazım haklısın tabii en doğal hakkin. Çocuk doğurmak kolay tabii izine gerek yok 10dk doğur hooop ertesi gün iştesin.
Bravo dahi ayakta alkışlıyorum 👏🏻👏🏻👏🏻
Cevap sahibi+1 yılAskerlik konusunda sorun yok. Bu milletin erkeginde kadını da kurt!
Cevap sahibi+1 yılBu kadarini da kadınlara çok görüyorsunuz ya pes yani pes valla !
Cevap sahibi+1 yılAdam doğum izniniz niye var dedi ya şaka gibi 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılAbi onu da vermeyin aq onu da çok görünn
Cevap sahibi+1 yılDışarda abaza erkek tacizci erkek kadina cocuga tecavuz eden yine erkek şidden gösteren yine erkek? Onlara sesini çıkarsana? İşiniz gücünüz güç gösterisi ve show !
Cevap sahibi+1 yılBu haklısın emre erkegede verilsin izin verilsin diyorsan aynı fikirdeyim. Hem doğru yazmıyon hem kızıyon aq
Cevap sahibi+1 yılDogru ama bu kadınladın sucu degil? Cok degerli yetkililere iletin.
Cevap sahibi+1 yılYa emre senin etrafında yok diye öyle sanıyorsun ama o kadar baba olmak istesen erkek var ki. İki taraf için de geçerli yaratılışımızda var üremek. Doğanın kanunu bu.
Cevap sahibi+1 yılGenelleme yapman dogru degıl her kadının her erkegin istedikleri farklıdır.
- +1 yıl
İçgüdü diye bişey var. Kadınlar menepoza yakın, çocuk sahibi olayım düşüncesine giriyor. Bu gerçek. Yalnız ölmek istemiyorlar. Bizim öyle derdimiz. Yok. İsteyen erkek 80 yaşında baba olur
- +1 yıl
@Emre3558123 para olunca ister diye masal uydurma boşuna doğudaki erkeklere sorsan beş parasız olduğu halde 5 çocuk ister çoğunluğu
- +1 yıl
@SoyPerfecto oha bu kadar kişi neyi tartıştiniz bu kadar uzun
- +1 yıl
Pardon etiket yanlış oldu genele söylüyorum yani herkese. Kadın ve erkek eşit değildir arkadaşlar. Aynı cinsler bile birbirine eşit değilken kadinla erkek nasıl eşit olabilir?
+1 yılYerine göre bence mesela kadın doğum yapıyor acılar cekiyo zorlanıyor erkekte böyle bı durum yok bu konuda pek eşitlik yok bence.
37 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun erkek sünnet olurken askere giderken güle oynayan yapıyor bu işleri. Ul an ne ksk biti insanlarız biz yaa
- +1 yıl
Sünnet dini bir şey ya. Kadının doğum yapması değil ama.
- +1 yıl
Evet onu da Allah veriyor. Baya farkediyor haklısın
- +1 yıl
Ya şimdi, narkozlar oldu bilmem neler oldu, sezeryan oldu. Falan.. Ayrıca kadın acı çekse bile. Kendi istiyor çocuk sahibi olmak. Kendim ettim, kendim buldum misali. Çocuk isteyen kadındır. Kadın çocuk yapmak istemese gider doğum kontrol hapı kullanır, yumurtalığını aldırır falan
- +1 yıl
Saçma örnek vermişsin ve örneğinde kadını kollar gibi örnek vermişsin. Cinsiyetçi seni. Siz kadın sınız. İçinize giren penis ve sperm var. Bizim içimize giren, penis ve sperm tarzı sıvı olmadığından, rahmimiz olmadığından biz nasıl hamile kalalım. Saçma yani örnek. Vajinasına kolunu sokanlar var onlar daha rahat doğum yaparlar. Baktın dopum acısı yaşıycan. Vajinana elini sok açılsın, doğumda acı çekmezsin. Ama ozamanda düşük yapma ihtimalin var.
- +1 yıl
İyimisin sen Sadece kadinmi istiyor çocuğu ya
- +1 yıl
Allah istiyor ki öyle yaratmış kadını, dini bir şey yani çiçeğemmm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEşit olması gerekir
00 Yorumla Bu soruya hemen "evet" veya "hayır" demek çok zor. Çünkü, soru bu hâliyle yeterince açık değil. Onu bir başka soru ile açmak gerekiyor. "Nerede? Hangi konuda? Ne yönden?" gibi. Eğer, "hukukî açıdan" soruluyorsa, cevap olarak "evet" diyebiliriz.
Eğer, her hususta denilirse, o zaman, bu soruya cevap vermeye gerek kalmayacaktır. Zira, cevabı sorunun içindedir. Madem ki, iki ayrı cinsten söz ediliyor; öyleyse mutlak eşitlik nasıl düşünülebilir?
Kadınla erkeğin eşit oldukları sahalar bulunduğu gibi, erkeğin kadını çok gerilerde bıraktığı, yahut onun çok gerisinde kaldığı sahalar da mevcut. Onun için, meseleyi sadece bir tek madde çözümlemek mümkün değil.
Soruyu bir de psikolojik yönden ele alabilir ve şöyle sorabiliriz: Kadınla erkek arasında psikolojik yönden farklılık var mıdır?
Bu soruya hiç tereddüt etmeden "elbette" diye cevap veririz. Kadınla erkek arasındaki psikolojik farklılık kendini çocukluk çağından itibaren göstermeye başlar. Erkek ve kız çocukların oyuncakları farklıdır. Bir kız çocuğu en çok oyuncak bebekleri sever. Henüz evlilik nedir bilmediği o yaşlarda, bebeklerini bağrına basar, öper, elbiselerini değiştirir, beşikte sallar ve uyutur. Günün büyük bir kısmını onlarla geçirir. Erkek çocuk ise, taksi, uçak, tabanca gibi oyuncaklar ilgilenir.
Kabiliyet yönünden de iki cins arasında bariz bir fark var. Erkek, terkip ve tahlilde, kadın ise taklit ve ezberde daha ileridir
Kadında sezgi gücü, erkekten çok kuvvetli. Değişikliğe ondan daha çok ihtiyaç duymakta, yenilik ve heyecana daha açık. Vücut büyüklüğü itibariyle ve güç ile kuvvet yönünden, kadın erkekten genellikle daha geri.
Kadın, hayat arkadaşına (ona nispetle) daha çok bağlı. Ondan daha vefalı. Dünya sevgisinde erkekten çok ileridir.
23 Yorumla- +1 yıl
Emeğinize sağlık 🙏🏼
- +1 yıl
Rica ederim
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani buna hangi perspektifte baktıgın önemli.
misal devlet nazarında bakarsan değil. kadın önde. emeklilikte yas sartı daha az sadece cinsiyet farkı ile. y dısında ev hanımlıgı süresi borclanılabiliyor ama ev erkekliği süresi hayır. yani siz calısmıyorsanız esiniz calısıyorsa erkekseniz olmaz. yine nafaka konularında sanırım yüzde 99.99 gibi bi orandır kadına erkek verir. askerlikde cinsiyet ayrımı yapılmayan ülkeler var nadirde olsa ama türkiye de bayanlar yapmıyor.
sosyal acıdan da bence kadın önde. magazalara girersiniz ilk sizi kadın bölümü karsılar. erkek katı ise ya altta ya üsttedir ya arkada. erkek olmak düz cay içmek gibi ama bayan olunca papatyalı cay. sütlü cay az sekerli cok ballı cay vs cesitlenilir. yine bir yere yönetici olarak da artık pr olarak bayan seciliyor. reklam olsun. oraya hava katsın diye. bi kadına bi kötülük yapılsa haberlerde yapan erkekse bi de linc olur ama kadın yapsa ekrekse yaptırmasaydı der insanlar.
erkeklerinde kimi dallarda üstünlüğü de yok değil. ama konu hakkında cok yazan olmustur bu soruya bence. uzatmıyım.
dineni de yazım dinen bildiğim kadarıyla kuranda yazıyormu bilmiyorum ama erkek bi adım öndedir diye biliyorum. tabi bugun insnalar dinden uzaklastı bu havada kalıyor ama.
bence nerden baktıgına göre erkek önde olduguda var esitlikte var ama bence trend kadının önde olması yonunde. totalde kadın bence farkı actı bile. tek tutan sey kadınların erkekleri cok ezmek istemeyen dişilik dürtüleri. devlet değil yani. karıyım ben ne yapam pısırık adamı diyorlar ic dünyalarında.
10 Yorumla
+1 yılKadın ve erkek var olduğundan beri biyolojik olarak da, zeka olarak da birbirine eşit değil ki zaten. Kadın ve erkek birbirlerini tamamlar. Sağ ayak ile sol ayak gibi. Sağ ve sol el parmaklarının birbirine geçmesi gibi. Her cinsin rolü farklı.
Ama erkeğin toplumdaki rolü her zaman daha ağır olmuştur. Bahsettiğim şeyi aşağı yukarı anlamışsınızdır.
Savaşlar, buluşlar, maddi yükümlülük, askerliğe gitmek vs vs… Detaylar çok yoğun ama aynı şekilde kadının doğurması, belli toplum yapılarında baskı görmesi vs. De onların
Kadın ve erkek eşitliği diye bahsedilen şey; Hukuk ve fırsat eşitliğidir. Sağlanması gereken budur zaten. Geriye kalan tüm eşitlik söylentileri tamamen feminist tayfanın erkek düşmanlığından kaynaklanan yanlış bir algıdır.21 Yorumla- +1 yıl
İstisnai durumları " genel " bir şey gibi de göstermeye gerek yok. Mesela siyahi erkekler de beyaz erkeklerden fiziken daha güçlüler. Bunu kimse sorun etmez. Yaratılış/Evrim ne derseniz diyin adına artık, bunu herkes kabul eder.
Biyolojik rolleri hukuk ve fırsat eşitliğinden ayıramıyorsanız, bu sizin sorununuz.
+1 yılHayır tabiki değil, erkekler daha zeki ve akıllıdır, kadınlar unutkandır ve çok kafaları çalışmaz, erkekler burada bile daha, düzgün cümleler kurabiliyor görüldüğü gibi, kızlar düzgün cümle bile kuramıyor, anlatım bozukluğu oluyor yazdıklarında. Erkekler karmaşık şeyleri çözebilir, kadınların hemen kafası karışır. Erkekler bilim üretebilir kadınlar üretemiyor, tek tük var bilim üreten kadın, tarihte de böyleydi. Erkekler savaşçıdır, savaşları çıkarırlar bazıları tarihte de böyleydi. Kadınlar duygusal daha çok.
21 Yorumla- +1 yıl
bir kısmı doğru ama kadınların da beyinleri çalışır sadece atılgan varlıklar değiller.
+1 yılKadın ve erkek eşit değildir. elmayı ortadan kessen bile iki taraf aynı olmaz. Her zaman iki eş birbirinin eksik yönlerini tamamlar. Kadın gibi doğurabilir mi erkek veya erkek gibi doğurtabilir mi kadın, erkekteki güç kadın da var mı, kadındaki anacıl içgüdüler erkekte olur mu veya erkeğin ailesini sahiplenmesi (atasözleri zamanında boşuna söylenmemiştir; yuvayı dişi kuş yapar, erkek evin direğidir). Her karakterin toplumda ve ailede rolü vardır kadınla erkek eşittir diyeceksiniz tamamen demeniz lazım, güç yettiremeyen bir iş olduğu zaman bu erkek işi dememek lazım veya erkekten o erkek tabii ki yapacak diyerekten maddi manevi olarak kendi gösterdiğinden fazla fedakarlık beklememek lazım. Eğer bunları beklenirse o eşitlik değil tek taraflı çak allık olur. Erkekler biraz saftır genelde görmez ama merak etme yavaş yavaş görmeye başladılar. Farkındaysan günümüzde evlilik düşünen çok insan kalmadı
26 Yorumla- +1 yıl
Allah'ımmmm her geçen gün kendimi daha yalnız hissediyorum 😢😢😢 kadın olmasın da taşı mik er çocuk yaparsın dostum.
- +1 yıl
Kardeş sen bilim takip ettiğine emin misin🙄 erkeğe gerek olmadan kadınların çocuk yapmasını sağlayacak yöntemler geliştiriyorlar. Neyse mevzu değil ben ilk yorumumda da diyeceğimi dedim kadının yeri erkeğin yeri ayrıdır normalde iki tarafta birbirinden Üstün değildir iki taraf birbirinin eksiğini tamamlar ama sadece bizim toplum değil dünya insanlarında bunu anlayacak beyin kapasitesi gün geçtikçe düşüyor maalesef neredeyse tamamınız fındık beyinlisiniz
- +1 yıl
Kimsenin yeri ayrı falan değil. Eşitlik diyorsan inşaatta amelelik de yapacaklar, şehrin kanalizasyonunu da temizleyecekler, askere de gidecekler. Etrafında gördüğün her şeyi erkekler yaptı. Şu elindeki telefonu da erkekler yaptı. Hepsini geçtim din bile 1 erkeğe karşı 2 kadın diyor. Geçin bu romantik pembelikleri. Allah’a da mı kafa tutuyorsun?
- +1 yıl
Ya arkadaş okuman yazman mı yok, anlaman mı kıt anlamıyorum. Aynı şeyden bahsediyoruz zaten. Sen ısrarla saçma sapan konuşuyorsun amaç ne Xp mi kasıyorsun
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Ben konudan tamamen bağımsız, sadece yanlış bir bilgiyi düzeltmek istiyorum. Arkadaşın biri %60 anneden, %40 babadan alır demiş ve bunun bilimsel olduğunu iddia etmiş. Bu konu 2016 yılında bir blog’da söylenmiş ve tüm dünya’ya bu şekilde yayılmış. Tabi insanlık inanmayı sever, araştırmaz. Lakin bu hurafe bilgi o kadar yayıldı ki, Emily Willingham adlı bilim insanı ve yazarı, bu konuya Dünya’nın en büyük bilim sayfalarında açıklık getirdi. Yani %60 ve %40 olayı yoktur. Birçok farklı genomun birleşerek zekayı meydana getirdiği bilimsel olarak kabul görür. Yani zeka sadece gen ile açıklanamaz. Bilim adı altında yanlış bilgiler vermemeniz dileğiyle.
10 Yorumla
+1 yılKadın ve erkek, hatta tüm insanlık; değer ve haklar bakımından eşittir. "Yetenek ve becerileri farklıdır, o yüzden eşit değildir" zırvalığına gelecek olursak, yeryüzündeki her canlının yetenekleri birbirinden farklıdır. Dolayısıyla her insanın da yetenekleri birbirinden farklıdır. Bu kadın ya da erkek olmakla sınırlı bir durum değildir. Kiminin müziğe yeteneği olur, kiminin resme yeteneği olur. Kimi matematiği sever, kimi dil bilgisini sever. Bu böyle uzar gider. Hiç birimizin parmak izi bile eşit değil, bu kafaya girecek olursak sadece "kadın-erkek" diye sınıflandırmak yerine bütün insanları tek tek sınıflandırmak gerekirdi.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor.
Yasalar önünde eşit olsun yeterli.
Onun haricinde bir kadınla , erkeğin eşit olması zaten imkansız.
Doğanın kanuna aykırı.
Tabi zaman zaman kadın erkek eşitliğinden bahsedenler oluyor.
Bir kısım kadın, kadın ile erkeğin eşit olmadığını kabul ederken , bir kısım ise tam tersini savunuyor.
Genelde maddi özgürlüğünü kazanmış olanlar kadın erkek eşit diyor. Eşinin eline bakanlar ise kadın erkek esit olamaz zaten diyor.
Artık ne demek istediğimi burdan anlayın.
Şunu da unutmamak lazım.
Ben erkeğe muhtaç değilim diyen karşı cins olacaktır.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbırakın cinsiyeti insanlar bile eşit değil bu dünyada ne kadını ne erkeği
görünmez bir kast sisteminin içindeyiz ciddi anlamda köylüler, tüccarlar. din adamları ve soylular...
kadın erkek eşit olsa ne olur olmasa ne olur?
neye göre eşit neye göre değil?
fiziksel olarak tabiki değil, hukuksal olarak boşanma vs. durumlarında kadın önde cinayetlerde erkekler
toplumsal olarak kadınlar daha fazla hırpalanıyor ama erkeklerde kadınların çalışamayacağı ağır işlerde çalışıyor psikolojik olarak yıpranıyor cüzdan olarak görülüyor vs.
yani kısaca kadın da erkek de eşit olmama konusunda eşit
131 Yorumla- +1 yıl
Kast sistemi? :D
Cevap sahibi+1 yılfarklı dünyalarda yaşıyoruz sanırım sizin emekli maaşlarından asgari ücretlerden kaderine bırakılan insanlardan haberiniz yok galiba
- +1 yıl
Elimde bir sürü tarih kitabı var dersini de alıyorum üniversitede ama kast sistemi benzetmesiyle uymamış. Ve bu son yanıtın şu gibi
Nobody:
You: ekonomi çöküyor agaa - +1 yıl
Kanka devlet hastanesinde tedavi olmak herkesin hakkı değil mi? Senin söylediğin kavram bahsettiğinle uyumuyor. Angarya desen eeh belki anlarım.
Cevap sahibi+1 yılboşa okuma o zaman her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu göremeyecek kadar körsen belli ki rahat içinde yaşayan ve toz pembe dünyadan birisin. kadın erkek eşitliği insanların yaşayış tarzı ekonomik durumu, dini bunlardan etkilenen şeyler norveçle türkiye ya da kanadayla arabistan kıyaslandığında farklı sonuçlar çıkacak, ekonomiden bahsetmem durumla asla alakasız değil tam tersine tam ortasında bir durum insanın değeri yok diyorum sen kadın erkek diye ayırmaya çalışıyorsun hala hayat sana güzel süt banyonu yapmayı unutma
- +1 yıl
Pardon boşa okuma derken? Kavramları öğren öyle konuşalım çok toysun. Çeneni bilmediğin konular hakkında kapatmalısın. Burada benim konuştuğum toplumsal cinsiyet eşitliği. Kör derken? Aa haksız olunca böyle mi üste çıkıyorsun sen her şeyin sahte profilin gibi. Tatlım iktisat dersi alıyorum inkılap alıyorum sen ne alıyorsun ahahaha? Aa pardon sen bir üniversitede öğretim görevlisisin bana o yüzden böyle çıkışıyorsun anlıyorum. Bence daha çok yüzünü kapatmak zorunda kalacaksın elinde kafandaki eksiklikler yüzünden.
- +1 yıl
Kanka kast sisteminde köylü eğitimden bile faydalanamıyor sen ne diyorsun? Bu kadar mı bilgisizsin? Kapitalist bir dünyada yaşıyoruz ama kast sistemi olan dünyada değil!
- +1 yıl
Kanka boyunu aşan konular bunlar uzun uzun yazmışsın. Tüp kuyruğu var diyen amcalardan farksızsın. Şimdi dersin uzaylılar dünyayı istila edecek. Ahahahaha sadece gülüyorum. Bildiğini iddia ettiğin için.
- +1 yıl
Ya sen kimsin ya? Lise terk. d
Cevap sahibi+1 yılBirincisi ben senin kankan değilim toy hiç değilim sen önce ruj sürmeyi öğren laf ettiğin profilim hiç değilse göze hitap ediyor. Daha eğitimin başındasın bir b*k bildiğin yok görünmez kast sisteminden kastım insanların sınıf sınıf ayrılması ayrılmak zorunda kalması ekonomik olarak çökmemizin yanında toplumsal olarak da çatırdıyoruz zenginler daha zengin olurken açlıktan intihar eden insanlar var ne anlatıyorsun sen? fakirlerin okuduğu devlet okulları gittikleri devlet hastaneleri süpermiş gibi davranıyorsun alınan eğitimin bir kalitesi yok hastanelerden bahsetmiyorum bile doktorlar statü için okumuş hastanın yüzüne bakmıyor randevu zaten bulunmuyor insanların maaşı ev kiralarından az bir çık gör dünyayı öyle konuş ezberden kitaptan okuduklarınla olmuyor öyle hayat
- +1 yıl
Rujumu gayet de güzel sürüyorum. Ama kafandaki küçük soğanı çalıştırmanı tavsiye ederim. Bıyıkların çıkmış lan bıyıkların! Hastaneler gayet iyi işliyor. Bu arada sizin gibi ampule oy basanlara bu hayat müstahak.
- +1 yıl
Bana zırlama sorumlusunun kapısının önünde zırla ama sen korkarsın şimdi.
- +1 yıl
Alnın çok geniş bu arada beluga whale gibi
- +1 yıl
Telefon numaranı ver aa ama veremezsin korkarsın bence. Versene orada yüksel lan!
Cevap sahibi+1 yılampul mü lise terk mi? soğan mı? gerçekten ne kadar cahil olduğunu bir kere daha kanıtladın hemşirelik mezunuyum bu bir o soğan dediğin şeyin bunlarla hiçbir alakası yok bunları bilmediğin gibi onu bilmeni de beklemezdim zaten kuduz köpek gibi her yere saldırabilirsin bu senin zekasız olduğun gerçeğini değiştirmiyor nerede okuyorsun üniyi bayburtta mı?
- +1 yıl
Hemşirelik mezunusun ama bilmediğin konularda konuşma dersini bile almamışsın ya. Bu konular bizimle alakalı. Bu arada fotoğrafın google aramalarda çıkıyor. Kendini koyamayacak kadar özgüvensizsin.
- +1 yıl
Bayburt senin memleketin olmasın ahahahaha
- +1 yıl
Bir hemşirenin konuşacağı konular değil bunlar! Soğancık
- +1 yıl
Telefon numaranı ver daha fazla buradan konuşmak istemiyorum. Hadi yazsana ahahahh yazamazsın korkaksın korkak. Realde olsan elimde kalırdın.
Cevap sahibi+1 yılfotoğrafın benim olduğunu söylemedim zaten mahalle karısından farkın yok seninle daha fazla tartışıp seviyemi düşüremem hadi
- +1 yıl
Bu arada bana zekasız dedin sana hakaret davası açacağım tüm paranı alacağım. Görürsün sen! Silme ve bekle ve gör
- +1 yıl
Görürsün savcılığa gidiyorum. Kızlarsoruyor türk menşeili bir yer. Bekle bekle. Eve kağıt gelince zırlama.
- +1 yıl
Bulunacaksın!
- +1 yıl
Ben en azından kendi fotoğrafımı koyuyorum ama sen?
Cevap sahibi+1 yılgit git boş durma insanın yapacak işi olmayınca böyle başkalarına sarıyor demek ki
- +1 yıl
Öyle bir saracağım ki göreceksin. Haddini bileceksin. 155lik sude seni!
- +1 yıl
Rujum senden pahalı bu arada
- +1 yıl
Numara sal allahın için
Cevap sahibi+1 yılözür dilerim hakaret ettiğim için ama aşırı derece kışkırtıcı konuşuyorsun lütfen sende cümlelerini özenli seç. bu emin ol korktuğumdan yaptığım bir şey değil insanlara hakaret etmeyi sevmem ama gerçekten sinirlendirdin beni her şeyi alaya alıp üstüne üstlük senin yaptığın hakaretler ne olacak peki. güzel güzel yaşayıp gidelim allah aşkına kedi köpek gibi birbirimize girdik herkesin fikirleri farklı olabilir ben sana kendi fikrimi söyledim sen gelip dalga geçtin resmen
Cevap sahibi+1 yılkast sistemi yaptığım bir benzetmeydi sadece regl öncesi dönemimde aşırı sinirli oluyorum ve maalesef tam o dönemdeyim sana telefon numaramı neden vereyim kavga etmek için mi? gerek var mı?
- +1 yıl
Tamam sorun değil.
Gizli Üye(18-24)+1 yılEşit değiliz hiçbir konuda! Fiziksel olarak eşit değiliz çünkü bilimsel olarak da 12 yaşındaki bir çocuğun gücü 20 yaşındaki bir kadınla eşdeğer. Hukuksal olarak zaten eşit değiliz! Geçenlerde gördüm, 85 - yanılmıyorsam - yaşındaki bir amca nafakayı ödemeyi unutmuş diye tutuklanmıştı. Kadınlar - sözde - her şeyi yaparız diyorlar, erkeklere ihtiyaç yok diyorlar ama nafaka erkekten, hesap erkekten, geçim erkekten, hediyeler erkekten bla bla... Bir kadın erkeğe tokat atar, kimse tepki vermez; bir erkek kadına sesini bile yükseltse, kadına şiddet diye adamı darp ederler. Kadın, metroda ayağını uzatır ses seda yok; erkek, metroda ayağını uzatır, Allah'ın kırosu diye saldırmaya başlarlar. Kadın, birisine sinirlenip - gıcık kapmak - bu beni taciz etti diyerek dövdürür herkese, erkek derdini bile anlatamaz...
Yani asla eşit değiliz, kendimizi kandırmayalım. Fiziksel olarak erkekler; hukuksal ve toplumsal olarak kadınlar daha üstün.119 Yorumla- +1 yıl
O zaman erkekler kadınlardan uzak duracak her konuda.
Cevap sahibi+1 yılNe alaka kardeşim? Bizim, sevip sevilmeye hakkımız yok mu? Bizim metroya binmeye hakkımız yok mu? Bizim, bir kadını reddetmeye hakkımız yok mu? Bunlar oldu diye neden hep suç bize kalıyor? Ülke bitmiş zaten, neden hala bütün yükü bize yüklüyorlar? Bence topluma eşitlikten, adaletten önce, saygının getirilmesi lazım. Saygı olunca, diğerlerine ihtiyacımız bile kalmaz. Ama böyle yozlaşmış bir toplumda saygı arar mı, meçhul!
- +1 yıl
Sen beni yanlış anladın. Haklarını kullan ama muhatap olmayacaksın. Kadınları reddetseydiniz keşke peşlerine sapık gibi takılmak yerine.
- +1 yıl
Kanka bırak daha çok yorma kendini baksana bir sürü gerçek söyledin ve verdiği cevap reddetseydin oldu ve senin anlattıklarında reddetmenin bir bağlantısı yok bu tür kadınlar erkekleri kötülemeye çalışıyor tatlısu feministi bunlar takılma
- +1 yıl
@AliBeyciğim kanka o yüzden erkekler tarih boyunca kadınları eve kapattı ve gereksizce kıskançlıklar yaptı. Ben bir erkeğin kölesi olmam. He bir de tüm savaşları kadınlar başlatmıştı değil mi (!) ? Biz sadece huzur istiyoruz ama nefreti kini saçan sizsiniz.
- +1 yıl
Hiç bir kadına nefret saçtığım yok bu dediğin kişiyle alakalı bir şey genelleme yaparsan o zaman bende yapayım genelleme her yer esc dolu bütün kadınkar esc o zaman buna herkes dahil istisna yok oldumu şimdi bu genelleme?
- +1 yıl
Allah beyin vermiş kullan demiş kullanalım lütfen
- +1 yıl
Her yer esc dolu değil. Konuştukça batıyorsun. Üslubunu düzeltmeni tavsiye ederim. Senin yaptığın tek şey gerçekleri kabul edememek ve istediğin şeylerden şikayet etmek!
- +1 yıl
Ee sen diyorsun ya nefret saçıyorsunuz diye buda bir genelleme ikiside aynı şey
- +1 yıl
Bak aşağılama yine. Beyinsiz diyebilirsin sıkıntı yok ama yasal yollara başvurursam sonra ağlama uzlaşalım diye. Bu konuda çizgilerim belirgin.
- +1 yıl
Nefret saçıyorsun baksana hemen bir şeyde aşağılama. Senle konuşulmuyor bile. Ben en iyisi yasal yollara başvuracağım bana hakaret ettiğin için.
- +1 yıl
Başvura bilirsin hiç problem değil hakaret değil bu bilgi verdim kullanalım dedim ikimizide kasteddim
- +1 yıl
Sen kral olmak istiyorsun hayat herkes için zor hepimizin sıkıntıları var ama asıl nefret kusan cinsiyetçilik yapan kişi sensin
- +1 yıl
Ben zaten kullanıyorum. Dediğin şeyi anladım. Hakaret amaçlı. Nefret saçıyorsun. Umarım iyi bir insan olursun.
- +1 yıl
Cinsiyetçiliğe girecek çünkü gördüğümüz şeyleri söylüyorum. Yani cinsiyetçilik gibi algılanabilir. O da erkekleri sütten çıkmış ak kaşık gibi savunmayacak.
- +1 yıl
Evet taciz olayları kötü tecavüz olayları berbat hatta bunları yapanları hadım etmek lazım diye düşünüyorum ama sen genel soru sorup tek cevap bekliyorsun
- +1 yıl
Tamam anlıyorum. Konuyu kapatalım. Kötülük yapanlar düşünsün kendimi nasıl düzelteceğim diye.
- +1 yıl
Kadın fiziksel olarak güçsüz erkekten evet ama duygusal olarak erkekler daha çok zorbalığa uğruyorlar kadınlardan bak bir sürü deney var bir kadın erkek gibi saçını kestiriyor erkeklerle beraber yaşıyor belli bir süre ve hepside erkeklerin hayatı daha zor diyor
- +1 yıl
kadınlar da sokak ortasında dovuluyor kımsenın laf ettıgı yok sahıt oldugum olaylar var kadın kımsesızse her erkek onda soz sahıbı olacagını dusunur hayat nafaka olaylarından ıbaret degıl
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kadın ve erkek yaradılışı gereği eşit değildir birbirini tamamlayan iki yarimdir fıtratı ve vücudu gereği birbirinden ayridirlar bazı feminist gruplar ve kişiler eşit olduğunu söyler ama alakası yoktur toplumsal eşitlik denilerek kadını arşa çıkardılar erkeği seviye olarak düşürdüler halbuki misal verirsek bir bütünün birbirini tamamlayan iki farklı parçasıdır
142 Yorumla- +1 yıl
Kanka ne zaman kadın arşa çıkarıldı bahseder misin?
- +1 yıl
Ondan mı kadın cinayetleri artışta?
- +1 yıl
Kimse haksız yere hapse girmiyor. Mahkeme somut delil istiyor daima.
- +1 yıl
O öyle değil işte. Uzaklaştırma da öyle o.
- +1 yıl
Kadının ifadesi esas diye bir şey yok.
- +1 yıl
Belki daha önceden etmiştir kadın o an sesini çıkaramamıştır. O gün yakalanması için uğraşıyordur.
- +1 yıl
Adam ondan tedbirli gelmiş kamera açmak falan.
- +1 yıl
Kanka o bir iddia. Bu arada her haber başlığı gerçeklik içermiyor. Clickbait denen bir şey var.
- +1 yıl
Ben erkekler öldürülsün demedim. Kimseye dokunmayın demek istedim.
- +1 yıl
Hayır konumuz erkek şiddeti
- +1 yıl
Kanka bu arada cinsellik tek taraflı olmuyor tek bir cinsiyete böyle bir ithamda bulunman da gülünç!
- +1 yıl
Her erkek aynı değil ama üstüne alındıysan demek ki bir şey var.
- +1 yıl
İftira değil siz iftira diyerek iftira atıyorsunuz?
- +1 yıl
Pardon erkeklerin aklı fikri cinsellik olurken popoyu kullanan ben miyim?
- +1 yıl
Gerçekler acıttı hemen hakarete başvurdun. Komiksin!
- +1 yıl
Hakaret etmedim sen carpittin konuları salliyon habire kendini haklı çıkarmak için her türlü tarafa çekiyorsun cahille muhabbet edilmez sen tüm erkekleri katil yerine koyuyorsun valla bisey diyimmi emin ol şeytan sizi görünce önünü ilikliyordur narsist kişilikler beyin yerine oje ve rujlariyla düşünen amip sürüsü diyorum boyle insanlara iyi günler dilerim
+1 yılErkek kadın eşit değildir. Çalışıp sürünmekten korkan erkek olur mu veya evini geçindirek kadın? Kadın çalışırsa cilvesinden geriye ne kalır. Herkes cinsiyeti gereği rollerini üstlensin zira tabiata uygun olan budur. Erkek dışarıda savaşını versin kadın yuvanın düzenini kursun.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence her alanda yok. Hem erkek için hem kadın için de. Bazı insanlar s*pıklar yüzünden her erkeğe aynı muameleyi yapıp ö*sün falan diyorlar sonra da ben feministim diyorlar. Bazı erkekler ben kadınlara saygı duyarım ama kapalı olanlarına/olmayanlarına der. Bazı iş yerlerinde kadınlara hassas gibi davranıp eziklerler. Bazı yerlerde erkeklere güçlü ol diye baskı yapıp içini dökmesine ağlayıp rahatlamasına bile izin vermezler.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılBana göre "Kadın ve "Erkek" hak hukuk bakımından tartışmaya kapalı bir şekilde eşittir ama fiziksel bakımdan erkeklerin daha güçlü olduğu belli bazı aşırı feminist insanlar bunu kabul etmese de bu gerçeği kabullenmek zor değil.
010 Yorumla- +1 yıl
Ama erkeklerin ömrü kadınlardan az ki?
- +1 yıl
Orasını bilemem sağlıklı yaşayan ve sürekli spor yapan biri bence erken ölmez örneğin dedem benim dedem sürekli spor yapar sağlığına dikkat eder ve ısırgan otunu bile kaynatıp içerdi ve yaş ortalaması Türkiye'nin yaş ortalamasını çoktan geçti.
- +1 yıl
*içer
- +1 yıl
Ya dünya kadınların hatrına dönüyor.
- +1 yıl
Dünya kadınların hatrına dönmüyor henüz kıyamet kopmadığı için dönüyor bir de sırf hemcinsin diye herkesi iyi sanma.
- +1 yıl
Ben hemcinslerimle daha çok kavga ederim iyi sandığımı kim söyledi?
- +1 yıl
"Ya dünya kadınların hatrına dönüyor" demenden ben bunu çıkardım yanlış anladıysam kusura bakma.
- +1 yıl
Yanlış anlamışsın.
- +1 yıl
Kusura bakma.
- +1 yıl
Sorun değil.
اَلرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَٓاءِ بِمَا فَضَّلَ اللّٰهُ بَعْضَهُمْ عَلٰى بَعْضٍ وَبِمَٓا اَنْفَقُوا مِنْ اَمْوَالِهِمْؕ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّٰهُؕ وَالّٰتٖي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّۚ فَاِنْ اَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبٖيلاًؕ اِنَّ اللّٰهَ كَانَ عَلِياًّ كَبٖيراً ﴿٣٤﴾
nisa süresi 34. ayet google den araştırabilirsiniz19 Yorumla- +1 yıl
Amin
- +1 yıl
Allah olsaydı bu halde yapamazdım ya da yasamazdik ki...
- +1 yıl
Daha önce İslamdi. Şimdi din ve Allah inancım yok benim. Olsaydı hakkımızı alırdım. Kanıt mi? Yaşamın kendisi. olsaydi bu saatte lise mezunu birisi ya da ilkokul birisi bir ise oncelikli alınırken ayni nitelikte üniversite mezunu insana ilkokul lise diploması istenir miydi? Allah olsaydı Müslüman kul Müslüman kula bu kadar zulüm eder miydi?
- +1 yıl
Siz bana göre Kendinizi boşa yürüyorsunuz. Allah vardı nerede emeklerim nerede göz yaşlarım. nerede dualar nerede sınav nerede Hani? Artık din ve Yaratıci yok hayatımda
- +1 yıl
@isg_eskisehirclassb Allah var ama sabırla yüce yaradandan istedinmi senmisin en acıları sıkıntıları çeken çok günahkar konuşuyorsun bu dünyayı yaratan herşeyi yaratan kim zulmu Allah Cc mu yapıyor istediğin olmamı olabilir belkide var bu işte bir hayır tövbe et yüce yaradan dan af dile yoksa çok kötü günah kazanıyorsun çarpılırsında isyan eiyorsun isyan etmem çok günahtır ve yeri yoktur incir ve tevrat dada Allah
- +1 yıl
Kalbi îmân ile mutmain olduğu hâlde (inkâra) zorlanan kimse müstesnâ, kim îmân ettikten sonra Allah'ı inkâr ederse (onun için şiddetli bir tehdid vardır), fakat kim de küfre gönlü (nü) açarsa, artık Allah'dan onların üzerine bir gazab ve onlar için (pek) büyük bir azab vardır. nalh süresi 106 ayet
+1 yılHayır bence asla eşit değiliz. Kadın zeka olarak erkekse fiziksel olarak üstündür. Önemli olan adaletli davranmak ve eşit haklar verilmesi bence. Günümüzde tartışılan konu da kadın ve erkeğin yaratılış olarak eşit olup olmaması değil bence yaşam standartlarının ve verilen haklarının eşit olup olmaması
10 YorumlaYaratılış bakımından eşit, hepimiz insan olarak yaratıldık. Ama fiziken ve bazı özelliklerden eşit değil. Kadının erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldığı ve daha kırılgan hassas olduğu Kuran'da belirtilmiş ve artı olarak kadın erkeğe emanet edilmiştir. Açar kitabı okursunuz gerekli bilgi verilmiş.
10 Yorumla
+1 yılHukiki statüde, bazı iş alanlarında, aldığı maaş konusunda, özel hayatında ve iki taraf da çalışıyosa ev işi sorumluluğunda eşittir. Ama her konuda eşit olamazlar çünkü fıtrat gereği biz kadınları erkeklerden erkekleri de kadınlardan ayıran yerler var. Kadınların erkeklerden iyi olduğu erkeklerin de kadınlardan iyi olduğu yerler var. Tabi buna istisnalar da dahil olabiliyo. Uzun lafın kısası hem evet hem hayır.
00 Yorumla
+1 yıl"Eşittir. Kadınlar erkeklerin yapabildiği herşeyi de yapabilir"
Hmmm.

01 Yorumla- +1 yıl
Hmmmmmmmmmm
+1 yılYaratılıştan kaynaklı olarak kadın ve erkeğin vücuduna göre yapacağı işler bakımından eşit değildir. Ama hak hukuk adalet cinsiyet ırk ayrımı olmaksızın kadın ve erkeğin eşit olması gerekmektedir. İlk cümlede söylediğim yanlış anlaşılmasın beden gücü ile yapılabilecek işler anlamında söyledim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHaklar olarak eşitmişiz gibi ama bence değiliz.
Ne çok femist ne çok bağnaz bir insanım, umrumdada değil açıkcası ben işten gece yarısı geliyorken tedirginsem eşit değilim demektir. Ve öylede erkekler güç yapı olarak kadınlardan güçlü ama benim çenemde onlardan güçlü çok değişik bir kavram eşitlik. Yerine göre değişir. Dısardan bakacak olsak yasama kosulları eşit ama güçleri asl değil.110 Yorumla- +1 yıl
Yani çoğu kişi feminizmi bilmediğinden dolayı feministim demiyor ama aslında düşüncelerin o doğrultu da ama kavram olarak kendini tanımlamıyorsun.
Cevap sahibi+1 yılErkek düşmanlığım yok her insan bana göre eşittir insandır. Feminizm biraz erkek düşmanlığına giriyor çokta iyi bir şey değil bence ama kadın cinayetleri vs o tarz erkeklere karşı savunmaları vs olsun desteklerim güzel savunuyorlar ama her insan eşittir bence sadece sapkın zihniyet vardır buda toplum ve milletle alakalı bir konu
- +1 yıl
Feminizmin erkek düşmanlığı gibi algılanmasının baş sebebi erkeklerin baskıcı kurallarını yıkmak.
Cevap sahibi+1 yılYa sorun şu ki kadınların hakları yeteri kadar var ama sapkın insan çok. Çevremde sırf evlenip ayrıldı eşiyle bişey bile yaşamadan nafaka ödeyen adam var evet kadının hakkı mehirdir altınlardır alıyorsun sözde bir kadının haklarını savunuyorsun ama adamı niye sömürüyorsun sonuçta bekar kadınsın çocuğun yok kendi ayakların üzerinde dur oturup evinde böyle para yiyende çok o yüzden feministliğe ağır basmıyorum. Kadın ol hür ol özgür ol ama kendi iraden varken kadın hakları deyip başka bir insanı sömüremezsin adamı sömürdüğünü sanıyor ama aslında kadınlığı objeleştiriyor. Çevrede okulda ailede sırf bu yüzden evlenmeyen kuzenim var arkadaşlarım var çünkü bir kadınla evlenip olası bir durumda ömür boyu hayatında olmayacak bir insanın kahrını çekmek istemiyorlar. Evet yeri geliyor bu haklar çok iyi şekilde haklı olarak yerini buluyor ama mağdur olan insanlarda fazla. Zaten bişey abartılıyorsa toplumda her iki cinste sapkınlasır. Şimdi kadınların büyük bir şekilde objeleşmesinide sağlayan bu tarz düşünceler oluyor. Bana göre herkes birbirine saygı duymalı karşısındaki obje olarak görmemeli cinsiyetinde önemi olmamalı varsa böyle bir görüş katılırım..
- +1 yıl
Anlıyorum ve saygı duyuyorum.
- +1 yıl
Gece çalışma o zaman. Gidip evlen kocan çalışsın.
Cevap sahibi+1 yılKoca parası yiyecek değilim hem hazırlık öğrencisiyim hemde bakmam gereken ailem vardı cicim senin gibi hazır yiyici değildim. Şuanda allaha şükür durumum iyi her anlamda kendimi geliştirmeden de bir erkek eline bakmam şovcu değilim senin gibi profiline bak obje seni😂
- +1 yıl
O troll zaten niye onu ciddiye alıp cevaplıyorsun ki?
Cevap sahibi+1 yılBelli de zaten Şu an fark ettim😅 detaylı bakınca yani🙂
- +1 yıl
Soruları cevapları. Sahte profil fotoğrafı falan.
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Eşit hak ve sorumluluklara sahibiz. Sen erkeksin ev araba al bana bak deme hakkı yok kadınların. Sen kadınsın yemek yap temizlik yap deme hakkı yok erkeklerin
23 Yorumla- +1 yıl
Evet.
- +1 yıl
Evet evet.
Gizli Üye(25-29)+1 yıldeğil erkekte en önemli şey güç kadındada güzellik ve fizik önemlidir kim ne derse desin ne güçsüz bir erkeğe ne de çirkin bir kadına hiçbir karşı cins saygı göstermez bu durumda o kişinin özsaygısını kaybesine sebep olur intihara ya da toplu cinayetlere kadar gider bu olay doğanın kanunu bu
00 Yorumla
+1 yılHer konuda esit olamazlar. Kadinlarin daha iyi oldugu konular var erkekler daha iyi oldugu konular var. Ama artik herkes ayni haklara sahip ve bu yuzden esit diyebiliriz. Tabi gelismis ulkeler icin gecerli bu.
03 Yorumla- +1 yıl
Evet.
- +1 yıl
"Gelismis ulkeler"
+1 yılHerhangi iki şeyin birbirine eşit olması asla mümkün değildir. Eşitlik yalnızca matematikte olabilir. Ayrıca bu eşit olamama durumu birini diğerinden üstün kılmaz. İnsanlarda da böyledir. Hiç kimse kimseye eşit değildir. Üstünlük ise takvadadadır.
10 YorumlaHak olarak evet eşittir hatta bazı durumlarda kadın daha önde bazı durumlarda erkek bu hayatın işleyişine bağlı.
Güç olarak kadın zeka erkek ise fiziksel güce hakim tabi bu da kadının kedinini geliştirme durumuba bağlı eğer kadın dövüş sporarı gibi alanlarda erkek ise zeka sürecinde bilim ve pratik zekaya odaklanırsa durum eşitlenir
Belirttiğim gibi her şey alan ve ilgiye odaklı yoksa zeki değilse bir insan kadın da erkek de olsa boş.12 Yorumla- +1 yıl
Yani kuvvetle alakalı o biraz fiziksel güç dediğin kuvvetli biriysen güçlüsün. Zeka konusunu bilmem ama kadınlar daha detaycı.
Dişi aslan ile erkek aslan nasıl eşit değilse , erkek kadın da öyle. Eşitliği ilk bozan fiziksel farklar ve şartlar zaten. Eşitlik diye bir şey yok zaten. Denge, adalet, uyum var. Cinsiyetten bağımsız insanlar dahi eşit değiller.
10 Yorumla
+1 yılKanun önünde eşit olmalıdır. Onun dışında bir eşitlikten söz etmek çok zor. Fizyolojik farklar, duygusal-ruhsal farklar çok fazla. Terazinin bazen kadın küfesi ağır basar, bazen de erkek küfesi. Konuya göre değişkenlik gösterir.
03 Yorumla- +1 yıl
Bu aradığım cevap. Peki duygusal-ruhsal olarak ne gibi farklar var?
- +1 yıl
Aklımdakileri sayayım,
Mesela;
Duygusal olarak kadınlar kendilerini daha açık ifade edebilirken erkekler daha az duygu ifade etme eğilimindedir.
Kadınlar daha yüksek empati yeteneklerine sahipken erkekler tam tersi.
Erkekler stresle daha kolay başa çıkabilirken kadınlar stresi kaldıramayabilir.
Kadınlar daha duygusal içerikli iletişim kurabilirken erkekler daha net ve kısa cümleler kurar.
Kadınlar sosyal olarak arkadaş bağlantılarını daha uzun sürdürme konusunda erkeklerden daha başarılılar bana göre. - +1 yıl
Anladım.
+1 yılBence erkekler daha üstün. Çünkü hem bize bakıyorlar hemde dünyayı geliştiriyorlar. Allah erkeklerin yardımcısı olsun. Eğer bizde onlar gibi zeki olsaydık Allah bayan peygamber gönderirdi
04 Yorumla- +1 yıl
Troll müsün?
- +1 yıl
Hayır? Allah sanada doğru yola gelmeyi nasip eder inşAllah
- +1 yıl
Sen bence erkeksin ben senin kadın olduğuna dahi inanmıyorum.
- +1 yıl
@hayatcokzoraglarim trol tabiki İslam gözden düşürmek için yorumlar yapıyor sadece profiline bak
+1 yılKadınalar üstündür tabikide.
Ezber yetenekleri çok iyi ben iki cümleyi üst üste koyun konuşamam ezberlediğim şeyi. kadılar makineli tüfek gibi.10 YorumlaKasin ve erkek esit haklara sahiptir. Ama tamamiyle esit degildir. Her iki cinsiyetinde sorumluluklari farklıdır. Mesela erkeklerin hem ailevi olsun sorumlulukladi daha fazla. Bu demek degildir ki ustunler. Ama fiziki olarak genelde erkekler daha iri guclu oluyor. Feministlik yapmaya gerek yok
10 Yorumla
+1 yılBana göre eşit değil adaletlidir çünkü şimdi deselerki kadınlarda askerliğe zorunlu gidecek ve erkeklerle eşit sürede yapacak erkeklerle aynı şartlar altında kalacak, cümle alem ayağa kalkar, he isteyen ve memnun olan kadınlar olurda geneli ayağa kalkar. ha adaletli derken demiyorumki kadının hakkı olmasın erkek üstündür buda değil, tabi bu adaletli kavramı dünyanın heryerinde geçerli değil o ayrıda
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayat şartları neticesiyle tabi ki de eşit değil fakat kanun önünde eşitlik olabilir diyeceğim de son zamanlarda artık kanun önünde eşitlikte kalmadı pozitif ayrımcılığa doğru gitti iş.
10 Yorumla
+1 yılErkek kadın aynı fakat ben toplumu insan olarak ayırmak istiyorum. İnsan çünkü anlaşılmalı. Bir kadın yüksek sesle kahkaha atabilir, asker olabilir, askere gidebilir. Bir erkek ağlayabilir, kırılgan olabilir ve bu onu gay yapmaz. Eğer burada kadınlar askere gitmiyorsa bizim kültürümüzle alakalıdır.
17 Yorumla- +1 yıl
Aferin Arda
- +1 yıl
@mustibequit10 ney Arda ben Arda mıyım Arda ben mıyım
- +1 yıl
@Denizzzz00 aynen
- +1 yıl
@mustibequit10 ben anlamiom._. neyse ben Arda oluyom xd
- +1 yıl
@Denizzzz00 boş ver deniz olarak kal sen anlamana da gerek yok
- +1 yıl
@mustibequit10 ne diyorsun?
- +1 yıl
boş ver
+1 yılEşit falan değildir. Ve erkek kadından her anlamda üstün olmalıdır. İncitmemelidir, koruyup kollamalıdır.
20 YorumlaKadın erkek eşit değildir fizyolojik toplumsal rol ve sorumluluk açısından eşit değildir ama anayasal haklar açısından eşit olduğu olması gereken noktalar var
00 YorumlaEşit olması imkansız. Yaratılışlarımız, ruhsal, fiziksel özelliklerimiz hepsi birbirinden çok farklı. Ne kadın erkek gibi olabilir ne de erkek kadın gibi. Sadece adalet önünde tüm insanlar eşit yargılanmalı. Onun dışında eşitlik aramak yerine yapbozun birer parçaları gibi birimiz olmadan eksik olduğumuzu düşünmeli ve beraber olduğumuzda bir bütün olduğumuzu düşünerek hareket etmeliyiz.
00 Yorumla
+1 yıliki erkek ve ya iki kadın bile eşit değil. Bir tarafı üstün olarak nitelendirdiğimden değil ama herhangi iki insanın eşit olması mümkün değil. Ütopik fikirler bunlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılÜçüncü kuşak feminizm dalgası ile birlikte kadının erkekden üstün konuma gelmesi sağlandı. şu an kadınlar daha üstün, erkekler daha aşşağı
10 Yorumla
+1 yılBence kadınlar ve erkekler eşittir ama hangisi mantığını zihniyetini kullanırsa o hep bir adım öndedir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı. Normalde eşit değiliz Allah böyle yaratmış ama kanunlarla eşitlemeye çalışıyoruz ama eşit olmalı yani hak yönüyle linclemeyin beni
10 YorumlaEşit degil erkekler bu dönemde haksizliga ugruyor her konuda
15 Yorumla- +1 yıl
Aynen çünkü erkekler tecavüze, tacize, şiddete uğruyor (!)
- +1 yıl
Kanka erkekler rahat dursaydı bunlar olmayacaktı.
- +1 yıl
Nefret saçıyorsunuz.
Değildir hatta insanlar eşit değildir aynı cins olsada
11 Yorumla- +1 yıl
Peki
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEşit değil. Fiziken erkekler daha kuvvetli ve daha iradeli kararlar verebiliyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin iradeli kararlar verebileceğini sanmıyorum.
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşit ve eşit olmadığı haller de var güç konusu olabilir ağır işler vs
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eşitiz, erkeklerin yaptığı herseyi kadinlar da yapabilir
20 Yorumla
+1 yılÜstünlük takvadadır 😊
Öyle kadın erkekmis alakası yok20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Yerine göre bence mesela kadın doğum yapıyor acılar cekiyo zorlanıyor erkekte böyle bı durum yok bu konuda pek eşitlik yok bence."
Seçilen en iyi cevaba bak Kıçımla gülüyorum
00 Yorumla
+1 yılBence kadın ve erkek temel haklar ve adalet karşısında eşittir. Ama bu iki cinsiyet fıtrat olarak eşit değildir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı. Kadınlara ve erkeklere eşit davranılmali ama tabiki erkeklerin fiziksel acidan daha güçlü varlıklar olduğu unutulmamalı
00 Yorumla
+1 yılBir elin beş parmağı bile farkli farklıyken insan eşitliginden söz etmek ancak hukuki olarak, eşit haklar konusunda olur..
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede eşit değildir. kafa ortada, hukukta bile kadınlar bin kat daha üstün. Bu kafayla erkek daha çok ezilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBeyaz Türkler havlamayın Reis sizin soy ağacınızı e-devlet'e çıkarttı herkes baksın atalarını Tanısın diye sizin Ata toprağınız Yunanistan ve İsrail size Yorum yazdığım parmaklarıma yazık
02 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka?
Cevap sahibi+1 yılYorumu yanlış yere yazdım senin sorunun içinde bir yerde tartışan havlayan bir grup var Onlara yazdım Artık buradan okusunlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşit olmaları imkansız kadın annedir yapıcıdır eşinin huzuru evladının annesi geleceğin nesillerini dünyaya gelmesine vesile olandır
Erkek evin babası eşinin koruyucusu aiesi için geleceği düşünen yoktan var etmeye çalışan kişidir00 Yorumla
+1 yılEn basit örneğini vereyim neden eşit değil. Mesela ilişkilerde hanımcılık diye bir şey var bizde o yok.
00 Yorumla
+1 yılHayatın farklı alanları için cevap EVET, diğer bazı alanları için cevap HAYIR.
Bu soruya her şart ve konu için aynı cevabı vermem.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yıl oldu 2023 hala ülkede aynı sorular Birincisi Atatürk iyi mi kötü mü ikincisi kadın erkek eşit mi
03 Yorumla- +1 yıl
Hayır ben düşünce merak ediyorum sadece
Anatomik olarak farklılıklarımız olsa bile hukuki ve toplumsal olarak eşit şartlara sahibiz
01 Yorumla- +1 yıl
Evet
Aile & Toplum konusunda 455 cevap paylaştı. Değildir. Sosyal ve toplumsal olarak da tüm yük erkeğin sırtındadır. Askerlik, amelelik, kanalizasyon temizliği ve bunun gibi bir sürü örnek.
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat