Güncellemeler
+1 yıl
Cevap vermeyecekseniz en başında hiç yazmayın. İnsanı kötü hissettirmekten başka işe yaramıyorsunuz. Hepinizden nefret ediyorum insanlar neden bu kadar kötü ve bencil
Güncellemeler
+1 yıl
Artık ben de kimseye değer önem vermeyeceğim. Zaten hep hayal kırıklığına ugratıldım kime güvensem arkamdan vurdu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
aşağıda bana tecavüz ettiler demişsin. tecavüze uğrayarak nasıl kul hakkı yemiş oluyorsun hiç anlamadım. birileri aklını yalan yalnış şeylerle mi dolduruyor? hem yardım istiyorsun hem de derdin nedir yazmamışsın?
Ben de hatalı olduğum için anlatınca yargılıyorlar
tecavüz meselesinde "kurbanın hatası" diye bir şey söz konusu olamaz. bu tecavüzcü sapıkları aklamak, suçlarını hafifletmek için uydurulmuş bir bahanedir. bir erkek, ilişkinin ortasındayken bile, eğer kadın durmak isterse durmak zorundadır. bunun bahanesi yoktur. her daim kadının cayma hakkı vardır.
Başka yönden hatam olduğu için de üstüme geliyorlar. Yaşadıklarımı burdan anlatsam yorum yapar mısın?
elbette olabilir. ama şimdi işim olduğu için birazdan çıkacağım. akıllı telefonum yok, pc'den bağlanıyorum. onun için hemen anında cevap yazamam. ancak makinayı bir dahaki açışımda.. yani biraz mektuplaşma gibi yavaş olacak sana uyarsa :)
Sorun değil ne zaman istersen dönebilirsin.
Öncelikle bile isteye yapmadım bu hatamın farkına 2 yıl sonra vardım. Cinsel ilişki yaşadığım kişi tarafından arkadan tecavüze uğramıştım en son da onun zorlamasıyla psikolojik baskıyla ilişki yaşamıştım. Şahıs benden 5 yaş büyüktü. İlk başta rızamla bir sürü cinsel ilişki yaşadım bu kişiyle, zaten hatayı burada yaptım kendimi yanlış insanların kucağına attım. Esas konuya geleyim. Bu kişi bir gün tahrik olduğundan olsa gerek yataktayken bana arkadan tecavüz etti ağlamama rağmen de orgazm olana kadar devam etti. Benden zaten anal da istiyordu ama ben kabul etmiyordum yapmıyordum. Sonra tabi ben o kadar canım ve safmışım ki bilmiyorum 16 17 yaşındaki bir kız bu kadar saalak ve saf olabilir mi onu da bilmiyorum. Bu kişiyle hiçbi şey olmamış gibi görüşmeye devam ettim. Benden faydalanmasına izin verdim. En son da psikolojik baskıyla ilişki yaşadım ama afedersiniz ben pozisyona girdim domaldım yani bir nevi izin vermiş olmuşum istemeyerek de olsa! Tabi ilk domalmam değildi ondan önce defalarca o pislikle isteğimle ilişki yaşamıştım ama bu son ilişki de rızam dışındaydı ağladım hissettiğim sadece ruhsal acıydı ben ruhsal acı çektim o zevkini yaşadı. Buna neden izin verdim bilmiyorum ama tek bildiğim şey ezik ve saf olmamdı. Kimseye hayır diyemezdim milleti memnun etmeye çalışırdım gördüğüm zararları bile görmemezlikten gelirdim. Kendimi suçlamamın nedeni de şu; ben bu kişiyi 17 yaşıma bastıktan sonra bana zarar veren bir kaç kişiyle birlikte şikayet ettim. Tüm olanlar birini şikayet etmemle karakola intikal etti ama ifade verirken utanmıştım bu kişinin bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyememiştim. Son zorlayarak istemeden de olsa izin verdiğim pozisyona girdiğim normal yolla olan ilişkinin zorla olduğunu söyledim polis de ifademi alırken zorla organ sokmak suretiyle tecavüz yazmış.
Ben sonra kendimi suçladım o tam tecavüz gibi değil diye. Yıllar sonra bulunduğum şehirdeki mahkemeye gittim bu kişiyle olan mevzuyu olduğu gibi yazıp dilekçe verdim ama hiçbi yanıt gelmedi. Ben ne yapacağım? Elimden başka bişey gelmiyor 😓
Ben kendimi yıllardır suçluyorum. Bilinçli bir şekilde iftira atmadım ama üstü kapalı anlattığım zaman bazı insanlar iftira bu diyor. Kızın birine anlattım istemeden mistemeden sonuçta iftira atmışsın o tecavüz değil dedi. Ben bu ağırlıkla yaşayamıyorum. Herkes üstüme geldi şikayet ettiğim zaman. Yaşıtım olan kız kuzenim bu şahısla olan ilişkimi biliyordu onu savundu o yapmaz o yapmaz diyerek. Zaten o kuzenimin dedikodusuyla akrabalarım da duyacağı için herşeyi olduğu gibi anlatamadım bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyemedim. Ben o kadar kendimi üzdüm ama yıllar sonra öğrendim ki şahıs yırtmış. Mahkeme tüm ilişkilerin rızaya dayalı olduğuna karar vermiş ama ben hala istemeden iftira atmış mı oldum diyerek kendime yükleniyorum. Sabah azapla uyanıyorum. Biri paylaşımıma seni allah affetmez dedi zaten ondan sonra hepten psikolojim bozuldu. Ben günahlarımın bedelini bir bir ödedim. Kaza geçirdim burnum hasar gördü. Saçlarıma genç yaşta aklar düştü. Kilo aldım şiştim. Buna rağmen içimdeki azap dinmiyor. Hep o ifade ve pozisyona girmem gözümün önüne geliyor. Allah beni affetmeyecek diyorum. Kul hakkına girdim diyorum. Gözüm kararıyor dünyamın karardığı gibi artık gözüm de kararıyor. Her şey için çok pişmanım. Ben allaha layık bir kul aileme layık bir evlat olmayı beceremedim. Bu hatayı bile isteye yapmadım mecbur bıraktılar ben ister miydim bu hatayı yapmak? Nerden bileyim polis öyle yazacak? Sanaldan bir adam da çok ağır bir şekilde yargıladı sen millete iftira atmışsın milleti karalamışsın birbirinizden farkınız yok dedi. Ben bile isteye yapmadımki bunu. Niyetim bu değildi. 😓 Rıza dışı yaşadığım bir ilişki için de nasıl rızamla yaşadım diyebilirdim?
Anlayacağın rızam dışında yaşadığım bir durumun ifadesini verdim ama polisin böyle yazacağını hesap edemedim o tecrübesizlikle cahillikle. Kime güvensem zararlı çıktım. Bazı insanlar sonuçta sana tecavüz etmiş yine aynı yola gelmiş ifadede yazılan diyor ama ben kötü hissediyorum tekrar şikayetçi oldum arkadan tecavüz ettiğini söyleyip. O evlenmiş barklanmış çocuğu olmuş ben hala acı çekiyorum mutsuz ve yalnızım
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın ifade verirken başta rızamla bu kişiyle yaptığımı söyledim sadece rızam dışında yaşanan ilişkinin zorla olduğunu söyledim
hımm sırayla gitmeye çalışayım. 15-16 yaşında hem kadınlar hem de erkekler gayet akılsızca işler yapar. kişilik, sağduyu, analitik düşünme kabiliyeti vs. tam oturmamıştır. öyle ki yasalar bile bu yaşta suç işleyenleri ayrı bir mahkemede yargılar, zira cezai ehliyet tam oluşmamış kabul edilir. sen o yaştaki her insan gibi bu tarz bir saldırgan için kolay av durumundaydın. senin yerinde hangi talihsiz olsa aynı şeyleri yaşardı. zaten bu kolaylık yüzünden senin yaşındaki insanları hedef seçiyorlar.
daha önce yazdığım gibi şahsi kanaatimce, kadının bir ilişki sırasında istemedeği bir şey yapmaya zorlanamaz. ve ilişki sırasında bile cayma ve ilişkiyi sonlandırma hakkına sahiptir. bizimki gibi ilkel toplumlar, ne yazık ki rızaya dayalı ilişki sırasında bile durumun tecavüze dönüşebileceğini anlayamıyorlar, empati kurma yeteneğinden son derecede yoksunlar. bunlara sorsan bir kadın bir kere bir erkekle yatağa girdiğinde her şeye evet demek zorundadır.
yasaları yazan insanlar da bu hastalıklı toplumun mamülleri olduğu için ne yazık ki hukuken de tecavüzcüyü koruyan bir anlayışla karşı karşıyayız. bu konuda sayfalarca yazılır ama lafı uzatmak istemiyorum. bu konuda benim anlatımımdan çok daha iyi bir yetkinlikle yazılmış kitaplar olduğuna eminim bunları bulup okumanı tavsiye ederim.
neyse devam edeyim
ilişkiye devam ettiğin için kendini suçlu görüyorsun ama bu tamamen içinde bulunduğun kurban psikolojisinin bir sonucu. eğer manipule edilmek, kandırılmak istemediğimiz şeylere ikna edilmek tamamen bizim suçumuz olsaydı. dolandırıcıları neden hapse atıyoruz? ayrıca bunu ne kadar vurgulasam az. sen 15 yaşında bir çocuktun ve o herifin daha en başta sana el sürmemesi gerekiyordu. neden bu sığır millete çocuklara el sürmenin yanlış olduğu bir türlü anlatılamıyor. bu hala bu yaşımda bile delirtiyor beni.
işin adli tarafına gelirsem. sen tecavüzcüyü ihbar ederek en doğru şeyi yaptın. zira adaletin işlemesi ve çocuk tecavüzcüsünün eylemlerine son verilmesi gerekiyordu. sen bu ihbarı hangi motivasyonla yapmış olursan ol, bu yapılması gerekeni yaptığın gerçeğini değiştirmez. ne var ki bu noktada ne yazık ki iliklerine çürümüş ve yozlaşmış adalet sistemi yine işlemedi. bu ülkede bir mahkemeyi kaybetmiş olman haksız ve suçlu olduğun anlamına gelmez. aksine davanda ne kadar haklı olursan mahkemede kaybetme ihtimalin o kadar artar bu memlekette. hele söyle bakalım kim kul hakkı yedi. sen mi yoksa bir çocuk tecavüzcüsünü sokağa salan o hakim mi?
hep günah işlediğini söylüyorsun. sen bir çocuktun. Allah bile çocukları suçlu görmez. kim günahkar! çocuk tecavüzcüsü mü, kurban mı?
bir çocuğun rıza verebileceğine hükmeden hakime diploma veren hukuk fakültesine lanet olsun. o cübbeyi sırtına giydirenin elleri kırılsın. benim de saçlarım bu adaletsizliklere dertlenmekten her daim kurbanı suçlayan bu sığır sürüsüne sövmekten ağardı :)
en üzücüsü de sabaha kadar konuşsam da sırtına haksızca yüklenmiş bu ağırlığı azaltamayacağımı bilmem. senin daha önce de yazdığını hatırlıyorum o başlıklarda seni haklı bulan teselli etmeye çalışan insanlar olduğunu hatırlar gibiyim. eminim gerçek hayatında da arkadaşların arasında, akrabaların gibi ş*refsiz h*ysiyetsiz olmayan, senin haklı olduğunu bilen insanlar olmalı. ama sen olumlu telkinleri duymuyor gibisin. sanki sadece buradaki lağım farelerine odaklanmışsın. iyi sözleri unutuyorsun ama suçlayıcı ve haksız olanları hatırlıyorsun.
ama insanın doğası bu. düşmanlarımızın fikirlerine hiç hakketmedikleri bir önem atfederiz. dostlarımızın sevenlerimizin telkinleriyse bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar.
"aileme layık bir evlat olamadım" yazmışsın. doğru düzgün bir ana baba sadece çocuklarının mutlu olmasını ister. çocuğunun mutlu olduğunu görmek bir ebeveynin nirvanasıdır. eğer senden başka beklentileri ve çıkarları olan bir ailen varsa onlar da bir evlat sahibi olmaya layık değillerdir. iyi bir ebeveyin acı çekiyorsa bunun sebebi çocuğu yüzünden itibarını yitirdiğini düşünmesi değil evladının acı çekmesidir. en azından ihtiyar adamın teki olarak ben öyle düşünüyorum.
son bir söz ve son bir vurgu: olayın detaylarına boğulmuşsun. adeta kendini suçlamak için ince eleyip sık dokuyorsun. ortada kaya gibi ağır bir gerçek var... sen bir çocuktun ve çocuklarla cinsel ilişkiye girmek tecavüzdür... nokta... rızaydı, ters ilişkiydi, şuydu, buydu, bunların hiçbir önemi yok. sana cinsel niyetlerle dokunduğu anda bu suçu işlemeye başladı.
adalet arayışında seni sonuna kadar haklı buluyorum ama onu bu leş dünyada bulabilmen konusunda umutlu değilim. o adam hak ettiği cezayı hiç bulmayabilir ama umarım zorla senden çalınan ve sonuna kadar hakkın olan huzuru ve mutluluğu tekrar bulabilirsin. bu adaletin yerini bulması kadar iyi olmasa da yine de iyi olmaz mıydı?
en iyi dileklerimle...
Öncelikle teşekkür ederim önem verip okuduğunuz için. Bence her genç kız benim gibi böylesinin tuzağına da düşmezdi ben baya saaf saalak bişeydim. 😓 Sizce ben bu durumu nasıl hazmederim? Resmen kendi kendimi yiyip bitiriyorum suçluluk kafasından çıkamıyorum bir türlü. En son içimi açtığım şahıs feci yargıladı sen insanları karaladın öyle mi iftira attın öyle mi bu yaşadığın durum az bile, bi zahmet vicdan azabı çek bir zahmet psikolojin bozulsun yazmış. Ben de iftira attığımı nerden biliyorsun, bile isteye bişey yapmadım intihar edeceğim dayanamıyorum yazdım baktım hesabı kapatıp kaçmış bu sefer. Neden insanlar böyle acımasız
Bu arada 15 değil 16 17 yaşlarındaydım 15 olsam belki de bu denli kendimi suçlamazdım inanın çok acı çekiyorum ölecek gibiyim zaten bu dertle de ölür giderim kimsenin de umrunda değilim ne annemin ne de babamın
Sadece 6 ay yatıp çıkmış o da reşit olmayan kişiyle ilişki yaşadığı için. Tecavüz için ceza falan verilmemiş zaten delilim de yoktu aylar sonra şikayet etmiştim sadece şikayet ve alınan örnekler ile dava açılmıştı
Beraber büyüdüğüm kuzenim, annesi teyzem, öz annem bile beni tecavüz iftiracısı ilan ettiler. O zaman şikayetçi olmam için yanımda olan annem sonradan beni tecavüz iftiracısı ilan etti iftirayı benim yüreğim kaldırmaz ben iftira atacak biri değilim 😓
En son beni yargılayan kişi de kendini suçla sonra beraber olduğun kişileri ölç biç tart demiş. Hep beni suçluyorlar hoş zaten ben de kendimi suçluyorum. Sonunda istedikleri oldu bugün kendimi yiyip bitiriyorum
Evet bir çok kişiyle paylaştım bu siteden de. Büyük olasılıkla denk gelmişsinizdir daha önce. Aşamıyorum ne yapayım bu yüzden tekrar tekrar soruyor içimi döküyorum. Bir de dediğiniz gibi sadece olumsuz söylemlere takılıyorum yargılayanları dikkate alıyorum maalesef bu yüzden de bu bunalımdan çıkamıyorum sonum ne olacak Allah bilir. Gidişat epey kötü çünkü
Ben bu saatten sonra ne kadar şikayet edersem edeyim o kişinin hapis yatmayacağını biliyorum. Sadece mahkemede kendimi ifade etmek istiyorum belki içsel huzurumu bulurum diye ama o şansını da tanımıyorlar artık. Nerdeyse 1 yıldır cevap bekliyorum cimere yazdım ifadem alındı ama o kadar. Sonra dönüş yapmadılar. Biliyorsunuz ki toplum 16 17 yaşı küçük olarak görmüyor yetişkin gibi bakıyorlar ben de kendimi net ifade edemedim bu yüzden toplum gözünde iftiracıyım açıkçası mahkemede de suçlu olmaktan ve suçlu çıkarılmaktan korkuyorum. Bana tecavüz ettiğine dair bir delilim de yok malum. Anlayacağınız çıkmazdayım cehennemi derinden yaşıyorum çok pişmanım her şey için
Kuzenim sevgilisiyle birlik olup beni oyuna getirip sesimi kayda alıp sonra da mahkemeye vermişti. Onu da şikayet ettim beni iftiracı durumuna düşürmeye çalıştığı için. Yakın zamanda kuzenimi çağırıp ifadesini almışlar o pisliğin bana arkadan tecavüz ettiğini öğrenmiş. Annesine yani teyzeme söylemiş teyzem de telefonda beni tehdit etti onun sana ne yaptığını söyleyeyim mi diye. Ben de söyle dedim. Zaten bu insanlar yüzünden o zaman utandım kendimi ifade edemedim bu duruma düştüm utanmadan bir de beni tehdit ediyor sana onun arkadan tecavüz ettiğini millete anlatayım mı söyleyeyim mi diye
gizlice sesini kayda alıp üçüncü kişilere dinletmeleri de yasalara göre suçtur. hakim nasıl buna sessiz kalmış akıl alır gibi değil. mahkemede yaşananlar daha önce de söylediğim gibi tam bir rezillik. bu arada akrabaların akrepten betermiş.
yaş konusunda toplumun görüşü değil yasalar esastır. ayrıca 17 benim kanaatimce de gayet çocuktur. insan ömrü artık 70leri 80leri geçti. 17 ne ki. 17 yaşın erişkin kabul edildiği dönemde insanlar 40larını görmeden ölürlerdi. o devirler çok geride kaldı. ilkel zihniyetlerin güncellenmesi gerek. hatta bana sorsan 20lere kadar kişinin aklı başına pek uğramıyor derim.
tecavüze uğrayan kadınlara karşı en büyük kötülükler başka kadınlardan geliyor. oysa akıl mantık tam tersini bekler öyle değil mi? gücenme ama annenin sana karşı tutumunu en hafif tabirle canavarca buldum.
son olarak zaten masum olan bir insanın kendini bağışlamasını nasıl sağlarım bilemiyorum. ortada hiçbir suçun yok ki sana nasıl hafifletici mazaretler sunayım? ancak, bir şekilde para kazanıp ailem dediğin o yılan çukurundan uzaklaşmanı önerebilirim sana, ki bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. belki senin için pratikte imkansız bile olabilir. bir psikologla görüşmeyi denedin mi? ben hiç gitmedim onun için sigorta karşılıyor mu bilmiyorum. biraz araştır istersen. tecavüz travmaları konusunda uzmanlaşmış bir terapist. sana benden çok daha fazla yardımcı olabilir.
bu arada burası insan kalitesi açısından gerçekten çok berbat bir yer, ki kendimi de bu yargıdan hariç tutmuyorum. böyle bir yerde açılacak birlerini arıyorsun. aşağılayıcı ve saldırgan yorumlara maruz kalman kaçınılmaz. buradaki bir çok kişi imkan bulsalar sana fiziksel olarak bile zarar verirlerdi.
bu durum kaçınılmaz olarak şöyle düşünmeme neden oluyor:
acaba şiddetli suçluluk duygunun sende yaratmış olabileceği cezalandırma arzusu. en savunmasız halinde, kendini, buradaki empati duygusundan tamamen yoksun ve istekli hayvan sürüsünün önüne atmana neden oluyor olabilir mi? hakaret ve aşağılamalarla gelen cezanın vereceğini umduğun kefaret duygusunun peşinde, seni incitmeleri ve daha da çok incitmeleri için onlara geliyor olabilir misin?
ben bir terapist değilim. ne yaptığıma dair hiçbir fikrim ya da ehliyetim yok. bu sorularıma alabileceğim cevaplarla nereye varacağımı ya da bunun sana herhangi bir faydası olup olmayacağını hiç bilmiyorum. devam etmemi ister misin?
not. sistem "azg*n" kelimesini "istekli" diye değiştiriyor :)
Alınan ses kaydı için de şikayette bulundum zaten ifademi falan aldılar nasıl sonuçlanacak bilmiyorum bakalım. Dinleyip destek vermeye çalıştığınız için teşekkür ederim Allah sizden razı olsun. Sanırım dediğiniz gibi terapiste ya da psikiyatriste gitmekten başka çarem yok bu suçluluk psikolojisinden çıkamıyorum çünkü 😓
Burada gelen saldırgan yorumlardan sonra psikolojim daha fena bozuldu biliyor musunuz o dönem ilaçlarla sakinleştirici iğnelerle falan ayakta kalmaya çalışmıştım. Sonradan fark ettim ki sizin gibi duyarlı iyi niyetli insanlar da varmış. Terapist olmana gerek yok emin ol iyi niyetin yeter. Allah bahtını yolunu açık etsin güzel yüreğin gibi bir hayatın olsun
Kul hakkından kastın ne ne yaptın ki
Niye soruyorsun?
Yardımcı olmak en azından mutsuzluğunu bir nebze olsun geçirebilmek
Söylemeyeceğim artık. Yargılıyorsunuz suçluyorsunuz çünkü. Kimse benim uğradığım tecavüzü umursamıyor
Yargılayacak biri değilim emin ol. yardımcı olmak istemesem zaten yazmazdım
Bizim konuştuğumuz soru silinmiş bana yazar mısın?
Müsaitsen bana da yazabilir misin