Artık sağlıklı karar veremez durumdayım. Uzun yazacağım ama yardımınıza ihtiyacım var?

Arkadaşlar nikahıma 1 hafta kala nişanlım ilişkiyi bitirdi. Ailem şehirdışından gelecekti biletlerini almışlar. O hiç arkasını düşünmeden ilişkiyi bitirdi. Ailesi çok üzüldüğünü söylese de asla ailemi kimse aramadı. Sadece beni arayıp üzüldüklerini söyleseler de bir çaba olmadı. Akrabalara ve aileme ben açıklama yapmak zorunda kaldım. Nişanlımı ailem aradı cevap vermedi. Mesaj attılar cevap vermedi. Barışmak için çok uğraştım ama asla dönüşü yok dedi. Bitirme sebebi de şu. Düğün olmayacaktı sade nikah. Ben de öyle seviyorum sorun yok. Altın sadce bir bileklik takabilirler ona da tamam. Gelinliğimi bir arkadaşımdan ödünç aldım. Masraf yaptırmamaya uğraştım. Ayakkabımı da bende olan bir beyaz ayakkabı olarak belirledim. Eşyaları nişanlımla beraber aldık eşit bölüştürdük. Sadece bir kına istedim. Onu da evde yapacaktım birkaç kadın akrabamla. Kınama birkaç gün kalmış davetlileri davet etmişim kimseden ses yok. Kıyafettir falan kimsenin sesi çıkmıyordu. Ben de dayanamadım nişanlıma söyleyince sinirlendi. İlişkiyi bitirdi. Senin derdin para diyerek beni suçladı. Halbuki mesele verilen değer, ilgisizlikti. Ben nişanlımın şehrinde yaşıyorum. Onunla mesafe sorunu çözülsün diye. Memleketim Ankara 'da olacaktı kına ama henüz bilet bile almamıştık. Hiçbir şey hazır değil. Ne yapılacaksa tek başıma bilmediğim şehirde koşuşturuyordum. Kimseden bir ilgili alaka bir yardım göremiyordum. Nişanlım arkasını düşünmeden ilişkiyi bitirdi. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi barışmak istiyor. Nikah günü alalım bir şahit alalım yanımıza evlenelim bitsin diyor. Ailesi de öyle hiçbir şey olmamış gibi barışın diyor. Ben koca şehirde tekim. Aile evime dönemiyorum. Kimsenin yüzüne bakamıyorum. Sizce ne yapmalıyım onlara karşı nasıl bir tavrım olmalı?

Artık sağlıklı karar veremez durumdayım. Uzun yazacağım ama yardımınıza ihtiyacım var?