Nereye gittin, nereden geldin?
Sizce karışması gerek mi?
Kimseyi ilgilendirmemeli bence
Nereye gittin, nereden geldin?
Sizce karışması gerek mi?
Kimseyi ilgilendirmemeli bence
Allaha çok şükür benim ailem bana karışmıyor. Bende onların yüzlerini yere eğdirecek en ufak bişey yapmadım.
Bu, biraz da ailenin evladını iyi tanımasıyla alakalı..
Eğer aile kızını iyi tanıyor ve güveniyorsa bu kadar kısmaz. (Bu normal ailelerde geçerli)
Kısılanlar, aileleri haddinden fazla baskıcı olanlardır ki onlara çözüm halen daha bulunamadı.
Özetle;
Boşanan kadın güvenilir biriyse kısıtlanmamalı. Yoksa yediği bir halt yüzünden boşanıp geldiyse evden bile çıkmaması lazım. Çünkü güveni yıkmış olarak gelir.
Geçen babamlarla bunu konuştuk, kadin boşanmış ailesi ona hesap soruyor nereye gittin geldin falan filan dedikodular almış başını gidiyor. Kadının torunu bile var kime ne dedim. Olmasa bile bu yaştan sonra hesap mı verecek dedim.
Ben esimden ayrılsam ailemle oturmam ve onlara hesap vermem kime ne ve aynen babama anneme de bunu söyledim.
Ne çok namus bekçisi var herkes kendine baksın.
Evet ilgilendirmemeli. Ama sizi ilgilendirmez diyebiliyor musunuz? Diyemiyorsunuz! Neden? Bunu diyeceğiniz kişiler sizi büyüten o yaşa getiren kişiler. Aileniz olarak geriye kalanlar. İncitmek istemiyorsunuz da ondan. Bunun yerine ne yapmanız gerekiyor? Onları rahatlatmak. Nasıl? Merak etme annecim-babacım ve ya merak etmeyin. Bla bla bla... diyerek konuyu belki binlerce kez anlatmak sureti ile...
Bir süre sonra (tabi kaç asır sürer bilinmez) o işini bilir merak etme dediklerinde bir birlerine. Konu kapanır.
Bu bizim toplumda karışmalı ya da karışmamalı diye sınırlandırılabilecek bişey değil maalesef. Boşanmışı boş ver evliliğin içine dalan aileler de var. Hatta belki de boşanmaya sebep olan aileler. Ben 18 yaşındaki kızıma bile karışmıyorum artık. Sorumluluğunu bildiği müddetçe sorun yok. Ama bir başka aile 35 yaşında da karışmak istiyor 50 yaşında da. Keşke onun hayatı onun kararı diyebilseler.
Cevap
29Cevap
Bence kimse karışamaz bir kadına.. yani ne ailesi ne de başka biri bir kadın istediği her şeyi yapabilmeli kendi hayatıdır sonuç olarak.. evli bile olsa kısıtlanmamalı ya da eşi ne derse yapmamalı karşılıklı saygı olmalı birbirlerinin hayatın karışmadan ya da kısıtlayıp kötü davranmadan..
Ya orası öyle de canım karışıyorlar maalesef çünkü boşanmış bir kadının adı çıkma dedikodusu yapılma ihtimali daha çok olduğu için ailen çevren herkes karışıyor özgür gibi duruyorsun ama aslında değilsin örnek ben temsili ,🙋
🙋💐🥰
Bence karismamali yasi 18 19 değilse eğer çünkü hata yapilabilir yaşlar 25 üstüne karisilmasin ama akil verilsin taraftariyim çünkü yagmurdan kacip doluya tutuluyolar duygularla hareket edip baska birini sevebilirim hemen diye düşünüyorlar sonrasi hüsran
Kadın kendi başına yaşıyorsa bağımsız şekilde pek karışmaması lazım ancak aile evinde yaşıyorsa sorarlar tabi nereye gittin niye geç geldin gibisinden normal.
Ailesiyle yaşamaya devam ediyorsa kendinin dikkat etmesi gereken kurallar var bu evlenmiş boşanmış olmakla alakalı değil bana göre
eğer ailen baskıcı birisiyse boşanmış bile olsan karışabilirler. boşanmış veya kaç yaşında olduğuna bakmazlar
Baba evinde yaşıyor orada oturuyorsa ister istemez karışırlar, kendi ayakları üzerinde duruyorsa kimse karışamaz.
Ailesi ile yaşıyorsa onlar kendinde karışma hakkı görür, tek başına yaşarsa zaten kimse görmez bilmez.
Belli bir yaşa gelmiş bireye statüsü, durumu ne olursa olsun Ailesi dahil kimse karışmamalı artık.
Hayır her yetişkin Kendi hayatında kendi kararları ile yaşamalı...
Bekarlara oranla boşanmış kadınlara çok daha baskıcı bir zihniyet var.
Ayrı evde yaşıyorsa tabiki karışamaz ama aynı evdeyse maalesef boyke durumlar olabiliyor
🙄Ailenden boşanamiyorsun evlat yine evlat ben elbette hesap sorarım
yani karışmak için evli olması da gerekmez aslında ama boşandıysa hiç olmamalı bence de
Onlarla yaşıyorsa sorurlar ama ayrıysa çocukları da onlara emanet etmemişse evinin işine bulaştırmamak en güzeli
ölenekdr namusu aılesınden sorulur kendın yaprsına cısını anene baban ceker
Bizim toplumda karışıyor
Eğer onların himayesi altına girersen karışırlar ama sende onlara zid gidersen eninde sonunda karismayi birakirlar
öneride bulunur eğer aile iaşe veiryorsa karışır
Benim ailem liberal olduğundan karışmaz böyle şeylere ama herkes öyle değil.
Karışabiliyorlar, belli bir noktaya kadar.
hayır karışamaz tabiki
Sevgilisi bile karışamaz.
Cumhurbaşkanı bile karışıyor
Bence çocukları karışabilir.
aynı evde yaşıyorlarsa muhtemelen karışır
Yaşını başını almıs ise öyle bir dünya yok.
Kimseye kimsenin karışma hakkı yoktur..
Karışsa ne olur yalan söylüyorsun
Neden ki ailesi sonuçta
Hersey karışılmaz ama yinede sorulabilir
Karışır
Karisamaz
Bencede
Karışamaz
Evet karışabillir.
Karışamaz
Genelde karışır
Kim o kadın