1,5 yıllık ilişkim var onun anne babası biliyor benim annem biliyor tanıştılar ailesine söyledi yaza nişan yapalım diye tamam dediler ama annesi daha aramadı annem de tutturdu babana söyleyecem erkek arkadaşın olduğunu sizce söylemesi doğru mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılBence acele etmeyin evlenin babanda düğünde öğrensin 😀🤦♀️ şaka bi yana bu sizin ilişkinizin enerjisiyle alakalı bir durum her ilişkinin dinamiği farklıdır o yüzden bunun kararını en iyi siz biliyor olmalısınız çünkü ailenizi biz değil siz tanıyorsunuz.
Sevglinizle güzelce konuşup öyle söyleyin diyenlere hak veremiyorum çünkü sevgilinize e ne diyorsun babama söyleyeceğiz kararınız ney ne zaman tanışmaya geleceksiniz vs dersen zorla diretmiş gibi olacaksın ve karşı tarafta baskı altında hissedecek zoraki karar verme durumunda oldukları imajı çizdireceksiniz. Bence karşı tarafın evlilik düşüncesi yok veya kesin olarak düşünmüyorlar hazır değiller vs vs eğer düşünülseydi bunu zaten onlar size coktaaaan teklif etmiş olurlardı.05 Yorumla
Soran+1 yılUzun uzun yazdığınız için teşekkür ederimm bizde çok dalgasını geçtik ben isteme günü çağıracaktım babamı diye 😂 karşı taraf çok istiyor sadece biraz borçları var hepsini bitirmeyi beklemeyecez dedi yaza kadar borcu yarılayıp öyle aramayı istiyor dedi sonuçta sende genç kızsın ilk defa olacak hiçbir şey eksik olmasın olarak bakıyorlar hani içimde bir şey kalmasın parasızlıktan yapılmamis olmasın diye bence bana göre çok güzel bir düşünce ben de baya cesaretlendim en yakın zamanda söyleye diyeceğim babama 😂
Soran+1 yılVe evet biz konuşuyoruz açık açık ilerde şok olmayalım e bu böyle değildi diye ben söyledim söyleyecekmis annem diye mutlu oldu söylesin isterse gelip tanışırız babanla dedi bilmiyorum ben çok felaket tellalıyım hep en kötü senaryoları kuruyorum kafamda
- +1 yıl
Sana göre çok mantıklı olan bi düşünce bana göre çok gereksiz bir davranış yani şimdi söyle siz sadece ailelerinizi tam anlamıyla tanıştıracaksınız fikirleriniz uyuştuğunu ve ileriye yönelik evlilik niyetinizin olduğunu babanıza beyan edeceksiniz yani bunun için ne salon tutulacak ne de bi şey aksine karşı taraf gelirken bi tatlı getirir başka ne yapacaklarmısta borçlarının bitirilmesini bekliyorlarmış anlam veremedim siz onlardan Nişan veya söz yapmayı mı istediniz? Sadece gelecekler aileler tanışacaksa bence borçları bitirmek için beklenilen zaman boşuna sonuçta annesi gelirken abiye giyinmeyecek sevgliniz damatlık giyinmeyecek keza sizinkilerde oyle. Temiz uygun kıyafetlerinizden giyineceksiniz eee burada masraflık bir durum yok ki ayrıca size gelecekleri için siz ikramlık hazırlayacaksınız onlar yine bi şey yapmayacak yani bana anlamsız uzatmak gibi geldi eğer sadece tanışma olacaksa. Ama hem tanışıp hemde yüzük takılacaksa söyledikleri gibi olabilir diyeceğimde bi yüzük ne kadar olabilir ki yine hak veremiyorum kusura bakmayın 🤦♀️😀
Soran+1 yılHerşeyi onlar yapmak istiyor yüzük kıyafetler isteme nişan aynı gün yapılacak tanışma ayrı tabi kii ona bir şey demiyorlar orada para söz konusu değil olmaz da zaten ne ki yanii nişanlık, mekan, bu dağıtılan şeyler varya onlardan biz yapmak istiyoruz dediler bakalım hakkımızda hayırlısı olsun zaten çok para da gözü olan biri değilim yüzük gümüş bile olabilir dedim ilerde daha iyisini alır zorlamak istemem söyleyip tanıştırıp konuşmak gerek
- +1 yıl
Bende onu söylüyorum gelip tanışabilirler tanışınca yüzükte takmak zorunda değiller sadece niyetlerinin ciddi olduğunu babanıza ailenize söyleyip aile yapınızla ilgili sohbet edilecek ilişkinizi de babanız öğrenmiş olacak. O süre zarfında onlar borçlarını bitirince de Nisan vs yaparlar o bekleme kısmını da böyle değerlendirmiş olmak bence çok daha mantıklı. Yani şimdi yaza kadar hiç bi ilerleme olmadan bekleyeceksiniz bilmiyorum bana gereksiz geldi. Hayırlısı olsun.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Annesi aramadan senin annen babana söylemesi doğru değil, aramasını bekleyin veya erkek arkadaşınla konuş benim ailem tanışmak istiyor babam bilmesi gerekiyor vs vs güzelce konuş erkek arkadaşın ailesine söylesin. ya da sen babanla güzelce konuş onların ailesi arayacak vs deyin en azından bilgi olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğru tabi baya ilerlemişsiniz. Ben de 2 yıldan sonra tanıştırmaya getirdim babamla. Annem en başından beri biliyordu babama yetiştirmiş ilk günden bunu tanışma günü öğrendik haberi varmış zaten 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılAaa😂😂 benimkiler ayrı ya ama çok konuşmazlar konu ben değilsem
+1 yılAnneler ne diyorsa doğrudur ayrıca babanın da bilmeye hakkı var yani annesinin aramasına gerek yok vakti geldiğinde mutlaka arar yaza demişsiniz ayrıca kadın ne yapsın şimdi arayıp
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
42Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,7b cevap paylaştı.
u +1 yılSöyleyebilirsiniz evet
10 Yorumla Aileden aileye değişir. Soylemen gerektigini ya da gerekmedigini ancak sen anlayabilirsin. Bazen soylersin pisman ederler bazen de soylemezsen pisman ederler. Bir de her iki turlu de pisman eden aile tipleri var. Sen kendi yaşını da goz onunde bulundurarak bi krar vermelisin
30 YorumlaYani nişan yapmaya anneler kendi aralarında karar vermez ki.
Eğer sen de erkek arkadaşın da evlilik konusuna ortak şekilde sıcak bakıyorsanız mesele aileye açılır ve ilerisine bakılır.
Henüz ciddi adımlar atmak istemiyorsanız erken olduğunu düşünüyorsanız bir yıl beş yıl fark etmez aileye açmak gereksiz olur diye düşünüyorum. Ama aile yapınız buna müsaitse erkek arkadaşınızı tanıştırabilirsiniz bir sakınca yok bence 1.5 yıl iyi de bir süre.
10 YorumlaHerkes biliyor zaten bunu babandan saklamak ayip degilmi?
Simdi okadar yasanmislikdan sonra Baban bana söylenmedi diye Nisani kabul etmeyim vermiyorum derse hakki var mı ?
Birde Bf ile cok yasanmisligin varsa evlenmezsen, bu halde ortada kalirsin.
Babana söyleki, senin haklarini savunsun.10 Yorumla1,5 yıl kısa bir süre değil. Bu süre içinde bazı şeyleri aşmış olmalısınız bu yüzden söylemen taraftarıyım.
10 Yorumla
+1 yılBaban zaten günün birinde senin birine aşık olacagini biliyor evden gideceğini ayrılmanız gerekeceğini... Bir gün bu haberi alacağını bilerek hazırlıklı. Onun vereceği ilk tepki tepki değil uyarı niyetinde olur göz korkutmak amaçlı ne kadar sevdiğinizi görmek amaçlı olur. Yoksa o da hazır bunu duymaya. İliskiniz ciddi yaşlarınız da uygunsa tabiki soylemelisin bu yoldan donduremeyecek güce sahip olduğunu biliyordur
20 Yorumla
+1 yıleğer sevgilin tanıştırdiysa ve nişanı düşünmeye başladıysanız bilmesi doğru olur
20 Yorumla
+1 yılYorumlarda söyleme diyenler olacak sen o ger*ekalıları dinleme, git bizzat kendin babanada söyle... Evlilik kolay değildir önce kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren sonra evlenirsin
00 Yorumla
+1 yılE yani. Ki zaten bence babanin haberi vardir veya kendisi anlamistir diye dusunuyorum. 1,5 yil da iliski icin iyi bir sure. Ileriye yonelik planlariniz varsa artik paylasmalisin.
00 YorumlaSöylesin ciddiyseniz artık. En son babalar duyar olmuş bu. Babalar erkekleri iyi tanırlar. Bir erkek gözünden bakarlar. Onunla da bir tanışması gerekiyor
20 Yorumla
+1 yılOnca zaman boyunca oturup kalktığın insanı ailene söylesen ne olacak
Gayri meşru ilişkilerin gizli tutsan daha iyi olur00 YorumlaAilen ne düşünür ilişkin hakkında önce onu düşün Olumlu olumsuz bir fikrin vardır onların düşünceleri için mutlaka
00 YorumlaCiddi iseniz söyleyin ne bekliyorsunuz
Değilseniz zaten erkek arkadaşının ailesine söylemesi boş05 Yorumla
Soran+1 yılYok ciddiyiz ikimizde arkasındayız da işte hani bir kızlarda çekinme olur ya ben erken diye düşündüm
- +1 yıl
Eğer ciddi yola gireceksen ve ailen de bu konuda çok sert değilse söyle
Soran+1 yılYok çok sert değil zaten elimde şu an yüzük var gördü de bir şey demedi sadece erken mi değil mi emin olamadkm ama bir cesaret geldi
- +1 yıl
kaç yaşındasın?
- Aile & Toplum konusunda 942 cevap paylaştı.
+1 yılVay maşallah sizin gibiler yüzünden evlenip çocuk yapmıyorum işte. Hepiniz dolandırıcısınız valla
06 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var kardeşim şurda hayırlı bir şey soruyorum sana yanlış kişiler çıktıysa benim ne suçum var
- +1 yıl
Sende 1,5 sene arkadan iş çevirmişsin
Soran+1 yılArkadan falan değil elimde her zaman yüzük oldu babam zaten az çok tahmin ediyordur onun haricinde onun ve benim akrabalar falan biliyor.
- +1 yıl
Yaw var ya sorunla çelişiyorsu
Soran+1 yılHayır çelişmiyorum bana göre erken geliyor ama anneme erkek arkadaşıma akrabalara göre söylenmesi gerek bende sormak istedim genel insanlar ne der diye sordum niye uzattın abi sen
- +1 yıl
Sen uzttın ya 😂😂
Aile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. Bence senin kararına saygı duymalı ayrıca bir buçuk sene çok uzun bir süre değil yani söylememeli.
00 Yorumla
+1 yıl1.5 yıl olmuş halen babana söylememişin bence doğru bir şey değil yaptığın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç yaşındasın? Yaştan dolayı mı baban kızar diye düşünüyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yıl20 yaşındayım üniversiteyi bitirdim işim hazır başlayacağım
+1 yılİş tamamen ciddiye binmeden söylemeni tavsiye etmem. Ya bir ayrılık olursa baban da üzülecek boşuna da bilmiş olacak. Önce onun annesi senin anneni arasın sonra söyle.
10 Yorumla
+1 yılKafana göre takıl 1.5 yıl uzun süre nasıl hiç şüphelendirmedin? Erkek arkadaşın rahatsız değil mi bu konu hakkında?
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok dışarı çıkan gezen insanlar değiliz ayda bir iki kere çıkıyoruz evden işe işten eve bide o güveni verdiğim için aramazlar düşmezler üstüme hava kararmadan eve ben geliyorum koştur koştur diye ne olacak diye arada söylerler babam en geç 9 da evde ol der benim için hava karardı mi bitmiştir dışarı ondan şüphe etmemiştir
Gizli Üye(30-35)+1 yılYine bütün masraflar erkek tarafına yıkılmış vay keriz vay
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence söyle tanışın. ama anlaşa biliyor musunuz. Önemli olan o ailene söyle.
00 Yorumla
+1 yılEğer yaşın 20 altıysa ve ailen biraz dar görüşlüyse söyleme çünkü ayırmadan durmicaklar ama yaşın uygunsa partnerinden eminsen ailenin de olgunlukla karşılayacağına eminsen söyle...
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBabana söylemek için acele etme ilk çocuktan sonra söylersin
00 YorumlaNe münasebet baban düğün günü öğrenir
30 Yorumla
+1 yılsana güven veriyosan evlen senin kendi kararn kendi hayatn..
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten eminim çok güveniyorum sadece babamdan çekindim
- +1 yıl
orasını bilemicem dediğim gibi kendi hayatn kendi kararn..
Gizli Üye(30-35)+1 yılSöylemesi doğru artık
12 Yorumla
Soran+1 yılErken geliyor bana sizce de değil mi daha 6-7 ay var
Cevap sahibi+1 yılBaban kızmaz diye düşünüyorum
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yıl20 yıl sonra söylemen doğru olur
20 Yorumla Ailene söyleme sebebin ilişkinin süresi değilde ilişkinin boyutu önemlidir buna da tamamen sen kadar vermelisin. kalbinin sesini dinle bence..
00 YorumlaSöylerse işin baya zor olacak baban geç kalmanda nerdesin diye seni sorgular bence
02 Yorumla
Soran+1 yılYok aynı evde yaşamıyoruz ama illa arayacaktır nerdesin diye o bir sahiplenme duygusu var ya ondan çekiniyorum
+1 yılBence sevgiline söyle aylenin diyecegini ondan sonra aylenin söyle çünki çocuk arkandan durmasa sorun olur
00 YorumlaBence kesin söylemelisin en fazla ne olabilir ki yani
10 Yorumla
+1 yılYani anennel beraber söyleyin bende ciddiyse iş
10 Yorumlasoyle haberleri olsun gizli olmasın en azindan hediye alirsa bile saklamak zorunda kalmazsın
10 Yorumla
+1 yılAilenden bir şey saklama kötülüğüne bişey demezler sana
10 Yorumla
+1 yılBukadar uzun süren bi ilişkiyi niye saklıyosun ki zaten
10 Yorumla
+1 yılgeç bile kalmışsın askım, aileler hepsi bir tanışsaydı keşke
10 YorumlaSöylemen gerekiyor sonuçta elinde sonunda söyliceksin
10 Yorumla
+1 yılSöyleme bacım, benimkide 1 yıllık söyledim, bıraktı beni güzel kardeşim... Pişmanım✌️
02 Yorumla- +1 yıl
@SandaLL34 gerçekten istemedikleri için..
+1 yılbencede söyle derim ben 1,5 yıllık ilişkin varsa söyle
00 Yorumla
+1 yılSöyleme çünkü söyledikten sonra aranızda saçma bir şekilde anlaşmazlıklar oluyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yıl1.5 yılda anlamadılar mı😂
01 Yorumla
Soran+1 yılAyrı olduğumuz için babamla anlamadı bence ama yüzüğü gördü suratıma baktı hiçbir şey demedi detay için söylüyorum baget var elimde bayadır hediye olarak aldı gerçi ama canım değil ya sonuçta bekliyordur illa dememi de ben çok çekiniyordum ama burada bir cesaret geldi 😂😂
+1 yılEn fazla ne diyebilir ki
04 Yorumla
Soran+1 yılHiç bir şey sadece ben çekiniyorum erken mi daha diye yaza nişan olayı var çünkü ortada emin olamıyorum
- +1 yıl
Ailenin haberi olmadan daha nişan mı?
Soran+1 yılHayır hayır anneme söyledik hani düşünüyoruz yaza yapmayı yapalım mı o ailesi ile konuştu ailesi olur dedi kış bitince tanışalım konuşalım oturup nişan olayını anneme sormadan adım atmıyorum bu tarz ciddi şeylerde sadece babama söylemekte çekiniyorum
Soran+1 yılEn son babalar duyar diye bir terim var ya ordan ilerlemek benim düşüncem sizlere de sormak istedim
Aile & Toplum konusunda 455 cevap paylaştı. Seviştiğinizi söyleme ama
20 Yorumla
+1 yılSöyleyebilirsin bu kadar ciddi muhabbet dönüyorsa
00 YorumlaBence artık söyle geciktirme.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru ya da yanlış zamanı gelmiş işte
00 Yorumla
+1 yılCiddi bir ilişki ise gizlemek olmaz
00 Yorumla
+1 yılYani güveniyorsan söyle
00 Yorumla
+1 yılSöylesin zaten neyini bekliyonuz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı. ufaktan bi Anneye söylenmeli gibi hissettim
00 YorumlaEvlenme yaşına yaklaştıysan söyle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı. Söylesin tabi nişanda öğrenmesin adam
00 YorumlaSöylesin bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılTanıştır bile
12 Yorumla
Soran+1 yılO can atıyor zaten hemen gelirim tanışırız baban isterse diye ben biraz detaycı ve çekingen yaklaşıyorum hani ne der ne olur
- +1 yıl
Bisey olmaz
+1 yılEvet söyle
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok düğünde söylersin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 491 cevap paylaştı. soyle evet
10 Yorumlababan katı birimi?
12 Yorumla
Soran+1 yılHayır değil hatta annem ağlar bence dedi kızım ne ara büyüdü de birisi var ad konulacak diye
+1 yılSöyleme düğün zamanı davetiye gönder
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılSöyle gitsin 🤣
20 Yorumla - Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı