Açık derken sadece saç bu arada. Kapalı halimle fotoğraf bile çekilmek istemiyorum. Bilmiyorum saç çekicilik katıyor
örtü güzelliği örtüyor. Normalde kapalı olabilirim ama bu ben değilim yani ailem istediği için mecbur dışarda örtüyorum
Açık derken sadece saç bu arada. Kapalı halimle fotoğraf bile çekilmek istemiyorum. Bilmiyorum saç çekicilik katıyor
örtü güzelliği örtüyor. Normalde kapalı olabilirim ama bu ben değilim yani ailem istediği için mecbur dışarda örtüyorum
Eğer konuştuğun partnerin aklı selim biriyse zaten durumu saçma bulmaz bu ülkede kadınların çoğu aile ve toplum baskısı sebebi ile kapanıyor zaten bunu da anlamayacak kadar ya da açık fotoğraf atmanı yalnış anlayacak kadar ap*talsa da diyebileceğim bir şey yok
Kısaca saçma olmaz ailenin yanında baskıya karşı gelemediğin için öyle olabilirsin ama kendi oluşturduğun dünyadan da standartları sen belirle saçma olmaz
Saçma bulacağını sanmıyorum sadece ilk önce öyle tanıyıp -aradan çok zaman geçmese bile- baskı durumunu, mecburi olduğum şeyleri anlatsam ‘sonradan’ açıkladığım için, başta anlatmadığım için bi garip olur mu diye düşündüm. Kim olsa şaşırır çünkü
Ama ben tanıştığım kişiye beni ilk önce kendi benliğimle tanımasını sonrasında diğer konuları dahil etmeyi düşündüm. Açıktan kastım da zaten saç. Normalde açık olsaydım da giyimine dikkat eden biri olurdum muhtemelen.
Ama sadece saça rağmen o alışmışlık hissinden dolayı içimde kötü bir his olmuyor değil
Bir yandan da benim için ehemmiyeti olan bir konu olsaydı bunu zaten kendi isteğimle ve layıkıyla yapardım fakat öyle değil..
En başında anlatman karşı tarafın nezninde de yalnış anlaşılmaya sebebiyet verebilir zaten tanıdıkça söylemek yer yer anlatmak dahaa iyi daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
Açıktan kastının saç olduğunu belirtmiştiniz zaten ondan dolayı farklı bir açılma durumu düşüncem olmadı hocam
Alışılmışlık ilk başlarda tuhaf hissettirebilir fakat bu hisleri duyguları aşarsan özgür bir ruha sahip olursun
Elbette kişinin kendi isteği ile yapılan iş çok farklı fakat bizde çocuklar ve gençlerin toplum baskısından aile baskısından neredeyse hiçbir karar hakkı yok öyle bir hakka sahip olan çok az insan var.
O yüzden en başından anlatmak yerine benimle ilgili şeyleri zamanla anlatmak daha iyi diye düşündüm
Evet haklısın, fakat o duyguları aşsam bile özgür olma durumu çok geç yakalayacağım gibi görünüyor
Ne yazık ki öyle, kendi hayatımızla ilgili kararları aileye ve topluma göre şekillendiriyoruz...
Zaten bedenini namajreme göstermemek için kapatıyorsun. Gidip bedenini neden başkasına atacaksın. Gündüz kapalı gezip akşam hepsini yok saymak kendine saygısızlık önce. Ailen istediği içinse bile yinede giyimine ters. bir şey yapma
Soruyu düzgün okuduysanız eğer özellikle saç diye belirttim. Kapalıyken bedenimi nasıl örtüyorsam açıkken de öyleyim. Açık kelimesinden kastım sadece SAÇ.
Ayrıca ben onu kandırma amacıyla demiyorum. Sonucunda zaten durumu bilecek sadece ilk başta bu durumu ifade etme amacıyla diyorum. Kendime olan saygımı keşke özgürlüğümü elime alarak kazanabilseydim. Ben asıl o örtüyle saygısızlık yapıyorum kendime, kendi kararımı hiçe saymak durumunda kalıyorum.
Bak müslümansan eğer, ailen seni zorlasa bile doğru bir iş yapıyorsun. Aile her zaman yanlış şeyler için zorlamaz çocuklarını. Erkekleride çocuklukten beri zorla camilere, cumlara, namazlara götürürler. Alışkanlık edinmeleri için. Kendi kararınla kapanmadıysen bile şu an dinen bunun önemini araştır ve kendi kararınla kapanmaya devam et.
Doğru bir şey de olsa benim isteğimle olmadıktan sonra boş.
Bunu anlamıyorsunuz biliyoruz zaten doğrunun yanlışın ne olduğunu ama çocukluktan gelen bu baskı ters etki yaratıyor
Hayır sen sadece nefsinin istediğini yapmak için tüm bunları bahane ediyorsun. Bak tassavvuf ehli bile nefsine uyana eczanemizde ilaç yok demişler. Yani sen aslında içten içte nefsinin istediklerini yapmak, açılıp saçılmak istiyorsun, buna odaklanmış durumdasın. Biz ne nasihat versek sen dinlemeyeceksin. Eğer kendin gönlüne kapanmış olsaydın bile, bu çağda canın istediğini yapanlara özenip, fikrimi değiştirdim, özgürleştim bahaneleri ile gene açılmak isteyecektin. Sen nefsine uydukça sana evliya gelip nasihat etse tesir etmez. Bunu bil.
Cevap
16Cevap
Canım. zorla kapanmak. kotu biswy orada haklısın ama önüne gelende atma sakın hicbiswy geçmez eline kimseye o haddi verme
Evet haklısınız. Fakat ben sadece tanışma aşamasında olduğum birinin ilk önce beni olduğum gibi tanımasını sonradan mecburi durumlarımı öğrenmesini istedim
Yoksa tabi ki her tanışılan kişiye atmamalı
Kaç yaşindasin üniversiteye geçince açilirsinn benim arkadaş vardi o da öyle yapacak hatta başka çaresi yok çünki bunaliyor o da
22
Üniversitedeyim zaten aile evinde ama maalesef söz hakkım yok..
Anladimm bitirmeyi mi bekliceksin napmayi düşünüyorsun ekonomik özgürlüğünü alipta da açilabilirsin
Tam olarak o şekilde düşünüyorum yani başka yolu yok. Aslında o özgürlüğe sahip olsam bile ailemin bu konuya bakış açısını bildiğimden zıt gitmek çok zor. Onların açısından baktığımda çok kötü ve rezil bir durum ama bir yandan da benim kararlarım söz konusu..
cokk yazikk dusuncelerinnn.. bu zamanda kimsee kimseyii zorliyamaz!!! herkess istegile kapatiyor artik. tabi moda sanipta takann seyliklerde var..
keskeee o basindakine saygin olsa
Asıl empati yoksunu insanlara yazık. Küçüklükten gelen ailenin istediği bir şeyse bu durumda bir adım atmak basit olmuyor
Hayırdır inşallah derdin sıkıntın nedir anlat istersen neyse
Yazıyor sorudw
Kendini nasıl iyi hissediyorsan onu yapmalısın
Terc8h seci istek sneindr8 8stedigini yapmak secimindir
İllede göstermek mi istiyorsun, sanaldan biri ben olabilirim ☺️
Dm bak
Eşin istediği için de “bu ben değilim “ diyeceğin şeyleri yaparsın sen. Senin gibilerle ilgili düşüncem maalesef bu..
Eşim ailem umrumda değil. Benim ne istediğim önemli
Ben örtüyü zorla taşımak istemiyorum
Öyleyse taşıma 🤷🏼♀️
Öyle söylendiği kadar kolay olmuyor
Ben de isterdim özgür olmayı ama klasik Türk aile yapısında baskıyı rahatlıkla görebilirsiniz
Her kapalı kendi isteğiyle kapalı değil ne yazık ki
Nasıl rahat isen öyle takıl :) bence bu durumlara takılma
İstediğin gibi olmalısın. Baskılar sadece içinde biriktirmeye sebep olur.
Zaten sen istediğin sürece o başörtüsü sana sevap vermioki
Evet biliyorum…
saçma olur olmadık yerde karşına çıkar sonra başka sorunlar üretirsin
Soruda “durumu açıklayarak” dedim. Reelde karşı karşıya gelene kadar çözümlenecek bir konu
Sonucunda kapalı olduğumu bilecek zaten
iyide her şey senin kontrolünde olmayacak adam bu bilgi ve elindeki resimle seni tehdit edip kendi isteklerini yaptırmak istediğinde ne yapacaksın mesela?
yani kendi zayıf noktanı kendin altın tepside sunacaksın Bunu en iyi şartlarda ayrılırken bile kullanmayacağına garanti verirmisin?
Kaydetmeyeceğinden emin olarak atarım zaten
Ayrıca neden tehdit etsin sadece saç diyorum abi açık deyince ne anlıyorsunuz ya
Anlamadım yani saçlarınımı görmek istiyor..
Hayır. Ama Fotoğrafımı görmesi gerekecek illaki. Ben de ona saçımın açık olduğu halimi atsam, yani kendi benliğimle tanıtsam ve daha sonrasında da baskı dolayısıyla kapalı olduğumu açıklasam nasıl olur dedim
Aranızdaki ilişki ciddiyse sorun olmaz. İllaki girmek isteyecek cunku.
Ne alaka ya
*görmek orada klavye hatası olmus.. Ayrıca senın bahsettıgın sey sadece sacların ve yuzun degıl mı? Bunu görmek istemek normal.. İnsan merak eder...
Ben nude atılmasına karsıyım. Mesela az once bır soru cevapladım kızın teki bayagı sitemkar basına iş almıs, egrısını ortasını dısunmeden ıs yapmıs..
Ama senın durum farklı. Yanı yuzunu saclarını gorecek bunda ne var
Ya evet bahsettiğim sadece yüz ve saç da
Çocuk görmek istemiyor zaten
Hiç görmedi ve illaki fotoğrafımı görmek isteyecek konuşuyoruz sonuçta
Ben de ilk önce kendi istediğim halimi atıp sonrasında zamanla mecburen kapandığımı açıklasam saçma mı olur diye sormuştum kısaca
Ben evde bile giyime dikkat ederim onun dışında. Açık olmak istiyorsam açılsam değişecek ve açılacak tek bölge saç
Ailen için olsa bile neden kapandıki çok durum böyle aileleri anlamıyrm dinde zorlama olmazki
Aileme bunu anlatamadım ki bu bizim görevimiz dediler bunu yaptırmaları gerek gibi düşünüyorlar
Nefret ediyrm şöyle ailelerden ya sonra çocuklar açılmak istiyor siz açılmak isteseniz suçlu siz oluyorsunuz nediyimkş bilemedm istediğin gibi hayatını yaşa kimsenin karışmaya hakkı yok istediğin gibi biri ol
🥺🥺gerçekten öyle oluyor ve çok haklısın suçlu biz oluyoruz
Çok cesaretlendiğim zamanlar oldu ona rağmen konuşamadım babamla
Elimden bir şey gelmiyor
Gerçekten düşüncem söylediğin gibi ama uygulaması çok zor
Evet anlayabilirm seni çevremde sana benzer arkadaşlarım var ama bu şekildede kaderine boyun eğmek istemiyorsun bu birazda sana kalmş cesaretine öyle desende tamam diceklerinş sanmıyrm ele güne rezilmi edicen bizi tarzlarında konuşurlar off ben bile üzüldüm seni kendi yerime koyuyrm bende bişey yapamazdm herhalde
Evet aynen böyle dedi annem biliyor musun
Gerçekten bir şey yapamıyorum başka biri olsa senin hayatın falan derdim ama yaşamak gerçekten o durumu anlamak gerekiyor..
İcinde yatan baska bisey var 😈
Yok knk
Dertleşelim ama sonra sen de beni dinle
ondan asırı mı hoslanıyorsun
donmedın
kapalı olduğunu biliyorsa atma
Söylerim kapalı olduğumu
Kandırmak gibi olur diğer türlü
Buyur
Nasılsın ki st bakim
Sana kalmış tercih meselesi.
Açıl