Bence en güzel olanı hiç düğün yapmamak, ancak aileler istiyor, altın takı seviyor. Borcum var diyor.

#ƘıԼıCƘiƦAƝ
03 Ocak, 2024 Çarşamba 22.45
Bence en güzel olanı hiç düğün yapmamak, ancak aileler istiyor, altın takı seviyor. Borcum var diyor.

#ƘıԼıCƘiƦAƝ
03 Ocak, 2024 Çarşamba 22.45
Taraflar güçleri nispetinde harcama yapmalı
Düğünü şatafatlı yapınca kimse kiskanmiyo ağzıda açık kalmıyooo
Sadece siz yıllarca süren borç girdabına girip evin faturalarını öderken pazardan marketten alışveriş yaparken çarşıda bi yerde oturup yemek yerken her attığınız adımda hay bilmem aklıma tükürim şimdiki aklım olsa bu kadar birc yapmazdım diye borçların altında inim inim inleniyor
Bide eşlerin arasında kavgalar oluyor gerek sözlü ya da fiziki
Yok şu takımı niye aldık çok pahalı yok şu buzdolabinin 45 milyarlığını niye aldık vs vs vs
Sofraya konan yemeği bile etkiliyor borç durumu
Adam akıllı beslenmek dururken sofraya et koyamıyor insan-lar ?
Bunlara hiç gerek yok
Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı
Yoksa işin sonu kavga huzursuzluk yürümeyen evlilik ortada kalan temiz aşklar sevgiler ve ödenmemiş borç evrakları
Korkmayın satın aldığınız yerler sizden o taksitleri çatır çatır alırlar
Uygun yollu eşyalar alıp kendinizi zora sokmadan evliliğinizi daha huzurlu ve mutlu yaşanabilir hale getirmek nihayetinde ellerinizde
Herkese mutlu olabilicekleri huzurlu yuvalar diliyorum
🤗🐦😇🎊🌈🔥
Teşekkür ederim kardeşim
Bende o güzel kalbin için sana teşekkür ederim 🤲
"Onda var benim de olsun" gibi pembik gelin özentilerine girilmezse, insanlar 2 saat göbek atacak diye onca para düğün salonuna dökülmezse, kanaat ve sabrı harmanlayıp olduğu kadarıyla idare edilirse ancak kontrol altında tutulabilir.
Yoksa ucu bucağı yok bu masrafların.
Kesinlikle katılıyorum bazı insanlar bir defa evleniyorum diye tadını kaçırıyor.
Teşekkür ederim ✨
Rica ediyorum denk geldikçe her zaman
Cevap
7Cevap
İyi de düğünde takılan takılar , düğün masrafınızı karşılayacak mı peki? Ben yapılmaması taraftarıyım bilmiyorum. Sırf millet eğlenecek diye
Bu dedikleriniz çok doğru, aynı zamanda kendim de doğuştan serebral palsi bedensel yürüme engelliyim, yani bastonlarla destekli olarak yürüyorum Kendi işimi kendim yapabiliyorum ama yine de düğün istemezdim. Çünkü gereksiz geliyor oynama şansı zaten yok.
Ancak benim annem babam ve çevreden gördüğüm kadarıyla, ben falanca kişiye şu kadar altın taktım oda getirip taksın diye düğün yapılıyor.
Bence düğün güzel hayatında bir defa yaşıyorsun o anı ilk defa giyiyorsun o gelinliği - damatlığı güzel anlar yaşanıyor bence değer o masraflara
Belki de haklısın ancak benim oynamak gibi bir şansım yok o yüzden kendim için nikahı yeterli görüyorum.
Anladım
şu an kadın erkeğin düşüncesi sade nikah masrafları direk tatile dusunuyorlar
İşte aileler istiyor
Ailer istiyor ama evlenenler direk bu kafada şu an
Evet
Bence düğün gereksiz bir şey falan değil. Hayatında (boşanmayacaksan) bir kere evleniyorsun ve onun için de bi zahmet masrafa gir yani
Sizin şu insanların hayatı hakkında kesin bilgi sahibi gibi kişisel yorumlarınız çok güzel, ben zaten evlenmiyorum bu soruyu da eğlence için sordum.
Fakat evlilik yapacak olduğum zaman düğün istemem çünkü nedeni doğuştan serebral palsi bedensel engelliyim yani bastonlarla destekli olarak yürüyorum Kendi işimi kendim yapabiliyorum ama sonuç olarak oynayacak durumum yok o yüzden düğün benim için gerekli değildir.
Ben genel anlamda diyorum senin durumun farklı elbette.
Aynen bende hem genel hem kendi açımdan özel olarak yazdım 🙂
Düğün yapmadan nikahtan sonra yakın çevreyi yemeğe çıkararak salon masrafından kurtarılabilir
Düğünde takılanlar o masrafı karşılamaz bence ya.
Düğün seyler sizin için değil altınları geri almak için yapılır
Evet genel olarak öyle oluyor
Kısıtlama yaparak, ufak bir tören ve nikahla.
önceden plan yaparak
Katılıyorum
teşekkür ederim
Rica ediyorum
Düğün gereksiz bana güre sade nikah yeter
Bence de
Gerek yok benve
Düğünü bende sevmiyorum
Düğün yapmayarak yoksa bu devirde tutamazsın...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar