Çok masraflı. Söz nişan kına organizasyonları, kıyafet, çekim, kuaför.. Düğün kına salon ücretleri.. Bohça. Altın. Ev eşyası. Ve daha birsürü masraf. Düğün için çekim mekanı bile 5-10 bin ₺ diyor. Cidden nasıl yapıyorsunuz düğün merak ediyorum.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evleneceğim kadınla tüm masrafları yarı yarıya ödemek istiyorum diğer şekilde evlenmem
Nedenmişş hem kızı alıyorsun hemde para mı
Nasıl kız almış oluyorum tam olarak anlatır mısın? Bende eşimde baba evinden ayrılıp birlikte yeni bir hayat kuracağız ben onu nasıl almış oluyorum bunun adı hayatı birleştirmek
Eskiden olduğu gibi kızı alıp baba evine götürmüyoruz eskidendi kız alma devri şimdi hayatlar birleşiyor kız alma diye bir şey yok
Ya evet haklısın hayatlar birleşiyor ama kızlar daha narin, ailesine daha bağlı. Düşünsene kızın olsa onu evlendirmek kolay olur mu? Birde erkek elini taşın altına koymalı böyle durumlarda. Her şeyin bir usulü var. Bence ortak olmamalı, erkek daha baskın olmalı maddi konuda. Tabikide kızda destek olacak alacak bir şeyler ama altındı mobilyaydı bunlar erkeğe ait ya da gelinlik filan
Ben eşitlik den yanayım pek bana göre değil tek başına taşın altına elimi sokmak zaten düğün istemiyorum istemediğim halde eşimin hatrı için yaparım ama bir zahmet oda yarısını ödesin. Altın ve mobilya da aynı şekilde yarı yarıya ödenmeli diğer şekilde olan erkeğe oluyor. Kızım olursa oğluma ne yaparsam kızıma da yaparım kız erkek ayrımcılığı yapmam
Anladım tabi saygı duyuyorum görüşünüzde size göre doğru. Çevre ve gelenek farkıda var. Bizde mesela kız altın almaz, erkek alır. Ama eşya mobilya konusunda katılıyorum. Mesela biz baktık nişanlım mobilyada zorlandı, günlül oturma grubunu babam aldı. Böyle destekler yapabilir kızda. Vede mutfak tüm çeyiz, ütü süpürge makinesi, beyaz eşya hep biz aldık. Altn ve diğer masraflar erkeğe ait oldu
Bizim burada düğün ve altın erkeğe ait mobilyalar ortak ama ben düğün ve altın da ortak oldun istiyorum sonunda bekar ölecem 😂
Bence bu düşüncen çok saçma 😂 kız niye altın alsın ki hangi kız ailesi altın alır. Kimse almaz. Erkek gücü yettiğince altın alır takar
Niye ki ben 5 bilezik takarsam babasıda 5 bilezik takmalı biricik kızı evleniyor damat kadar altın takamayacak mı 😂
Haha öyle bir kız ailesi bulursan hiç kaçırma 😂 ya bilezik altın kadına alınıyor ama bunu biliyorsun dimi 😂 altın kadına haktır. Dinimizde ve geleneğimizde erkeğe altın takılmaz ki hem zaten haram. Ama bizde babamlar düğünde bana altın takacak hediye olarak. Gerçi onu her kız Ailesi takıyo
Bana değil kızlarına altın taksınlar kız babası kızına ne kadar altın takarsa bende kıza o kadar altın takacağım babası benden ne kadar altın istiyorsa kızına o kadar altın takmalı.
Babası 2 bilezik takıp benden 10 bilezik isteyemez o kızına 10 bilezik taksın bende 10 bilezik takayım
Ahaha seninle evlenen kız yandı 😂 gerçi sende haklısın her şey ateş pahası. Paranın kıymeti kalmadı bir şey alınmıyo. Geçen gördüm adamın biri şahin arabasını 80 bine koymuş😂😂 80 bin şahin
Biz nişanlımdan 6 bilezik, bir kolye birden Trabzon set istedik. Sence çok mu? Ama altınları evlenince araba için vereceğim sanırım. Pek istemesemde
Ben 300 bin TL değerinde altın alırım tek istediğim kızın babası da kızına 300 bin TL değerinde altın taksın. Benim için çok değil param var takarım ama kızın babası da kızına takması lazım eşitlik bunu gerektirir
Vayy kızın ailesinin durumu yoksa peki
Mesela baban da takacak mı nişanlın dan istediğin kadar altını sana 6 bilezik ve Trabzon set takar mı baban düğünde sana
Kızın ailesinin durumu yoksa benden de altın istemesinler kendi kızlarına 10 bilezik takmayan adamın damadına ben alamıyorum hadi sen 10 bilezik alda kızım taksın demesi saçma
Her hafta değilde her ay evleniyorum sorun olmuyor😅
Derken
Nikah kıy geç ne uğraşıyorsun
Öyle olmuyor işte
Niye
İnsanın hevesleri oluyor birde çevre faktörü var
boş ver çevreyi filan paranı kocanla yersin düğüne filan vereceğine
Düğün salonuna 30 bin vereceğiz düşün artık
Ben gereksiz buluyorum ama tabi senin düğünün istediğini yap ama banada bi 30 bin kağıt atabilirsin
He bende de para kaynıyordu zaten