Bu konuyu çok araştırdım ama tatmin olmadım ayetlerle destekleyerek açıklayacak birisi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Nisa Suresi 3. ayet
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın.(2) Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yıl4 es bir limitdir o devirde ve hatta simdilerde bile 10-17 kizla evlenen insanlara karsilik olarak cikan bir ayetdir. Ve kuran genel olarak 1 esliligi savunmakta sadece olarak nüfus azligi olan toplumlarda ve ya zamanlarda boyle seyler olur ve kuran aslinda bunun karsisini bir nebze aliyor
017 Yorumla
Soran+1 yılYani kuran çok eşliliği yasaklamıyor aksine sınır mı getiriyor diyorsunuz? Mantıklı tarağı nedir birinde dört kadının gururunun kurulması diğerinde 17 kadının kırılması mı?
- +1 yıl
Senin 4 esliligi nasil algiladigini bilmiyorum ama son 30-40 yil once bu cok doğal bir fenomendi senin o devirde buyumedigin icin anlamaman dogal soyle aciklayayim erkekler bazi toplumlarda mesela mogololistan orada 1 erkege 6 kiz dusuyor boyle durumda ya cok esliligi destekleyeceksin ya da aile kavramini zedeleyen esk+ortlar ; aldatmalar gibi gibi sorunlarla karsi karsiya kalicaksin.
- +1 yıl
Özəlliklə kadinlarin çoğunluk oldugu bolgelerde kadinlara pek hakk / deger verilmedigini hesaba katarsak bunu cok normal kavrayabilirsin.
Soran+1 yılEvde dört anneyle büyümek kocanı başka kadınlarla paylaşmak mı aileyi güvence altına alıyor?
- +1 yıl
Sadece bir anne var.
Soran+1 yılManevi dört anne kusura bakmayın. Aile kurumu böyle olmamalı insanız duygularımıza ters siz paylaşır mısınız eşinizi
- +1 yıl
Hayır digerlere babamin esleri olarak gecer ve bunu tam olarak kavrayamamani anliyorum bu genel olarak nüfus kontrolu ve illegal cinsel iliskiye karsi olarak one suruluyor dedigim gibi bu bir limittir ve sadece 30-40 yil dir bu normal olarak gorulmemekte.
Soran+1 yılÇünkü normal değil. Sence 30-40 yıl önce kadının ne hissettiğinin önemi mi vardı?
- +1 yıl
Sence o devirde insanlar bunumu dert ediyordu?
Soran+1 yılO devirden bahsediyorsak kutsal kitap mı demeliyiz tarih kitabı mı
- +1 yıl
4 eslilik nüfus kontrolu icindir ve hayır daha çok mekanla alakalidir erkeklerin az oldugu toplumlarda hala var sadece olarak bu bazı bölgələrdə savas olduğu için hala aktif sekilde kullaniliyor (arap devletleri) ama cok esliligi savunmayan ve ya kulturlerinde olmayan ulkelerde mesela Ukrayna ve Rusia bu durum hayat kadinlarinin cogalmasina haliyle erkeklerin evlilikten uzaklasmasina ve devletin çokmesine sebeb olmaktadir.
- +1 yıl
Devir terimnini kullanma sebebim savaslarin eskiden daha çok erkekler olduruluyordu/ölüyordu ve buda cok esliligi her yerde aktif hale getiriyordu bu yüzden devir terimini kullandim.
Soran+1 yılAynı şeye denk geldi ayrıca tekrar söylüyorum savaş Kıstası yok
- +1 yıl
Sana baska bir dilde anlatayim
•Savas cikmak=erkekler ölmek
•Erkekler ölmek= kadinlar evlenememek
•Kadinlar evlenememek = cinsel ihtiyaç yaranmak
•Zina yapmak = Aldatmalara sebebiyet vermek
•Zinalardan çocuk dogmak= Babasiz buyumek
•Babasiz buyumek = Psikolojik sorun
Soran+1 yılSen tekrar tekrar konuştuklarımızı oku ama tekrar tekrar
- +1 yıl
Senide anliyorum ama durum bu hickimseyi kimsenin 4 cu esi olmak zorundasin degilmiyor.
Soran+1 yılYahu arkadaşım sen baştan okur musun lütfen beni anlayacak durum yok yani çevir kazı yanmasın. Sorduğum sorulara cevap yok savaştı mavaştı diyorsunama evlenmek için tek şart maddi yeterliliğe sahip olması savaştan bahsetmiyor kadının rızasından da bahsetmiyor ayeti oku gel lütfen inancınla savunduğun şey örtüşmüyor
+1 yılkuralları var işte savaş olmadan erkek nüfusu azalmadan , kadının izni olmadan, isteklerini yerine getirebilecek kadar mal varlığı olmadan alamaz bunu kabul edecek kadını da kolay kolay bulamaz zaten
031 Yorumla
Soran+1 yılRızasının alınmasına gerek yok diyor sadece azınlık fıkhiler nikah öncesi kadının şart koşmasıyla kabul edilebileceğini söylüyor. Yani rızasının olmaması islam hukukunda hukuki bir prensip değil medeni gurur meselesiymiş. Maddi açıdan yeterli olmalıymış. Erkek nüfüsü vs de demiyor herhangi varlıklı mümin bir erkeğin alabileceğini söylüyor
- +1 yıl
şart koşarsa boşanma sebebidir
Soran+1 yılHayır değildir ayetle göre,
- +1 yıl
hiçbi babada kızını 2. olarak vermez ailesinin onayı gerek evlenmesi için
- +1 yıl
öyle tam okumamışsın
- +1 yıl
her erkek 4 kız nasıl alacak alamaz diğer erkekler ne bkk yicek
Soran+1 yılNe demek tam okumamışsın aylardır okumadığım kitap kalmadı sen okuduysan savunduğun ayetleri çıkar göster bekliyorum
- +1 yıl
yav internete bile yazsan çıkar uydurma
Soran+1 yılTamam getir önüme lütfen
- +1 yıl
İslâm topluluklarında ikinci eşler, kendi serbest iradeleri ile ikinci eş olmayı istemektedirler, birinci eşler de ortak istememeleri halinde, evlenme akdini yaparken bunu şart olarak ortaya koyma hakkına sahiptirler.
Soran+1 yılBenim söylediklerimi anlatıyor siz okuduğunuzdan emin misiniz
Soran+1 yılYahu siz yazdığınızı da mı anlamıyorsunuz şaka gibi? İkinci eş o ya da bu sebeple evleniyor rızası okey ama ilk eşin rızası alınmıyor. Birinci işlerin rızası sadece nikahta söz verdirmek ve bu ayette geçmiyor kaynağınızı kontrol edin.
- +1 yıl
Savaş ve benzeri, erkeklerin toplu bir şekilde yok edildiği hallerde, bakıma muhtaç ve ortada kalmış kadınların şahısları ve toplum adına ne gibi zorluklar ve zararlarla karşılaşabileceği ortadadır. Geçimini bir şekilde temin etmesi gereken kadın hangi kapıya, ne yüzle müracaat edecek ve nelerle karşılaşabilecektir? Bunun tarihteki en güzel misali, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'da yaşanmıştır.
- +1 yıl
yav neyi kabul edersen et ya Allah Allah
Soran+1 yılHayatım aynı şeyi atıyorsun. Hepsini ben sana söyledim zaten tekrar oku bakalım ama anlayarak oku. Yani ehliyet var ben bugün işe tramvayla gitmek istiyorum diye araba bana yasak olmuyor anlayacağın dilden
- +1 yıl
zaten erkeğin üstün olduğu kabul ediliyor kuranda
Soran+1 yılBakıma muhtaçlara yardım etmek yerine düzğşmek hmmm?
- +1 yıl
istemiyorsa yapamaz
- +1 yıl
o zamanlar kadınlar çalışmıyordu bile
Soran+1 yılZamanına göre değerlendiriyorsak kuralları şimdiki devre uygulanamaz o zaman da tarih kitabı diyebilir miyiz? Ayrıca erkeklerin üstün olduğunu da belirtmişsin ilginç
- +1 yıl
bi tık üstünlüğü var diyor
Soran+1 yılBi tık üç tık be fark ediyor tam olarak?
- +1 yıl
sözde Hz Muhammed'in de cehennemden iğne deliği kadar yerden baktığı söyleniyor ve cehennemde en çok kadınlar olduğunu söylemiş ayrıca Allahtan başka birine daha tapınılsaydı kadınların kocalarına tapmasını istermiş şimdiki zamana bakıyorumda bunların tapılacak yanı mı var lan resmen kadınları aşağılamış
Soran+1 yılBen de çok araştırıyorum ama kadınların hiç yararına bir din değil Ortadoğu’daki durumu da özetliyor artık biraz
- +1 yıl
evde sözünü geçirmek için o üstünlük
- +1 yıl
ayn öyle
Soran+1 yılYahu arkadaşım sen niye böylesin😂
- +1 yıl
hz Muhammedde 50 küsur yaşında 17 yaşında kızla evlenmiş biri zaten arabın dininden ne olacak
- +1 yıl
niye
+1 yılAyette ki manası şöyle aralarında eşitliği sağlayabilecekleer için söyleniyor bu türk erkekleri dengeyi kuramayacagi için tek eşli olmaları daha doğru
02 Yorumla
Soran+1 yılEhliyeti veriyor olay Türk erkeği değil. 4 eş alabiliyorlar
- +1 yıl
Evet İslam dininde böyle
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
14Cevap
4 kadın diye bir sınır yok. Peygamberin 9 ya da 11 karısı olduğu tahmin ediliyor. Cariyeler bunun dışında. Ayrıca korumak için evlenme muhabbeti de garip çünkü evlendiği kadınlardan biri en yakın arkadaşı ve kendisinden sonraki halifenin 6 yaşındaki kızı yani korunmaya ihtiyacı yok. yine evlendiği kadınlardan bir tanesi evlatlığının karısı evlatlığından boşayıp evleniyor. yine kadının korunmaya ihtiyacı yok. Bir diğeri altın bile vermeden evlendiği kuzeni ve kadın kendisin beğendiği için altın vermiyor. Buradan kuzeninin hem korunmaya ihtiyacı olmadığı anlaşılıyor. Bir diğeri savaşta esir düşen bir yahudi ve sahabelerden biri savaş sırasında esir alıyor peygamber görüp beğeniyor. Kadın da kabilenin ileri geleninin kızı olduğu için sahabeden alıyor. Evlendiği kadınlardan biri cariyesi. Çocuk doğurduğu için evleniyor.
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. İslam dinine göre ve kuranda yazılan ayete göre maddi göçü yerinde olup kadini mağdur etmeyecek erkeklerin eşlerinin rızası ile yetim kadinlarla evlenmesi serbest. Yetimden kasıt kendine bakmakta güçlük çeken ailesini savaşta ya da başka şekilde kaybetmiş mağdur durumdaki kadinlarin korunmasını içeriyor. Günümüz 4 es muhabbeti sadece sapiklik üzerine hiç bir şekilde mağdur kimsesiz durumda olmayan genç kadinlarla evlenmeye çalışıyorlar:
16 Yorumla
Soran+1 yılYetim kadınlarla ilgili olan ayeti getirebilir misiniz? Maddi yönden refah yazıyor evet ama eşlerinin rızası aranmıyor hiçbir fıkıh kitabında ya da ayetlerde. Hukuki bir prensip olarak değil medeni bir gurur olarak görüyorlarmış bu durumu. Ayrıca sizce de mağdur bi insana maddi destek olmaktansa neden evlenmeye razı etmeye çalışılıyor bu da bir tür fakirlerin zengin erkeklerle sırf karnım doysun diye beraber olması durumuna benzer değil mi
- +1 yıl
Benim desteklediğim birsey değil zaten muslumanda değilim. Sadece bildiğimi paylaşıyorum. Günümüz mantığına göre kadinlara maddi manevi destek vererek onlar ve çocukları koruma altına alınabilir diye düşünüyoruz. Ancak bin yıl öncesinde güvenlik kameraları ve düzenin korunması konusunda hizmet veren polis bekçi gibi meslekler yoktu Buda insanların akşam vakti ya da boşluk durumunda birçok suçu işlemesine olanak sagliyordu. Belkide evlilik yolunun sebebi budur. Ayrıca kuranda devam olarak şunu söylüyor eğer eşler arasında adaletsizlik yapmaktan korkuyorsanız yalnızca 1 es alın çünkü büyük bir karşılığı olacaktır diye. Yani dolaylı yoldan sadece paranızın olması yetmiyor manevi olarakta adaletli olmak zorundasın yoksa cehenneme gideceksin diyor.
Eğer insanlar gerçek anlamda ahlaki değerlere saygı duyuyor ve bunun için çabalıyor olsaydı dinlere ihtiyaç olmazdı var olmaları bile bunun önüne geçmiyor zaten. Sorun insanoğlu.
Soran+1 yılAnladım yani dönemsel kitap gibi
- +1 yıl
Gibi gibi mesela şu an kades diye bir uygulama var ülkenizde hızlıca polisin gelmesini sağlıyor o bile ise yaramıyor zamanında yardım gelmiyor. Sistem ne kadar gelişirse gelişsin insanlar herzaman açığını bulacaktır. Toplumsal eğitim olmadığı sürece dinlerin varlığınızla yokluğu arasında bir fark yok zaten. Örnek vermek gerekirse Budizm de lüks yatakta yatmak bile haram ancak budist ülkelerde kast sistemi var toplum sınıflara ayrılmış ve en alttakiler hayvan muamelesi görüyor 😂
Soran+1 yılHatırlatın eigs seçeceğim
+1 yılMüslüman değilim de, eğer bir erkek dört kadınla ilgilenebilecek eşit ilgi verebilecek potansiyelde olsaydı zaten ademe bir havva verilmezdi, 4 kadın verilirdi.
https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nis%C3%A2-suresi/622/129-ayet-tefsiri
Bu ayet neden öncesinde gelmiyor, orası tartışılr tabii de genel olarak 4 lü evliliğe izin vermiyor. Hadislerle din kurmaya çalışyorlar, hadislere inanan müslümanda ne bileyim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDört eş muhabbetinin en güzel örneklerinden biri 1. Dünya savaşı sonrası Türkiye olabilir.
1927'de nüfus 13 milyondu ve Osmanlı birinci Dünya Savaşı'nda 1 milyondan fazla ERKEK kaybetti. Bu 1 milyon erkek gençlerden oluşuyordu.
Kalan erkekleri ve kadın evlendirmek için eşlediğinizde kadın sayısı fazla olduğundan dışarda kalan çok kadın oluyor.
Hayatta kalan erkeklerden bir kişiyle evlenip geri kalan herkesi evlilikten ve cinsellikten uzak tutmak adalet ise ben dinimi değiştiririm.010 Yorumla
Soran+1 yılSavaş durumu şart koyulmuyor ama
- +1 yıl
Ortada bir ehliyet var, rıza gözetilme şartı da var. Rızan yoksa zaten olmuyor üzerinde durulacak bir konu değil
Soran+1 yılRıza şartını gösteren ayeti atar mısınızv
- +1 yıl
Bunu mecburi kılan ayetin bulunmaması ve İslam dininde zorlama olmaması apaçık delil niteliğindedir.
Al-i İmran 7. Ayet:
Sana kitabı indiren O’dur. O kitabın bir kısmı muhkem âyetlerden meydana gelir ki bunlar, kitabın esası ve özüdür. Bir kısmı da müteşâbih âyetlerdir. Kalplerinde eğrilik bulunanlar, sırf fitne çıkarmak ve kendi arzularına göre onun yorumunu yapmak düşüncesiyle müteşâbih âyetlerin peşine düşerler. Halbuki bunların kesin anlamlarını Allah’tan başka kimse bilemez. İlimde derinleşmiş olanlar ise: “Biz bunlara inandık, hepsi de Rabbimizin katındandır” derler. Ancak gerçek akıl ve idrak sahipleri hakkıyla düşünüp öğüt alır. - +1 yıl
Ayrıca Nisa Suresi 3. Ayette;
- Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. Şeklinde konuya açıklık getirilir.
Kişiyi alakadar eden bir hususta kişinin rızasının gözetilmemesi haksızlığa ve kul hakkına girmektedir.
Soran+1 yılRıza gösteren ayeti atar mısınız dedim beyefendi yorumluyorsunuz
- +1 yıl
Son yazdığım zaten ayet
Soran+1 yılSonunu eklemişsiniz yalnız ayet değil o maşallah kadın da yetmiyor cariyelerdr var 😂😂
- +1 yıl
Açık bir şekilde haksızlığın gözetilmesinden bahsediyor ve inanmamak için ısrar ediyorsun, sen bilirsin.
İnanmayışın bana değil sana zarar verir. Bil ki 'Bekaret bacak arasında değildir' diyenler birden fazla kocaya sahiptir. Köpekler gibi çiftleşen bir toplumu eleştirmek yerine, ehliyet ile evlenen toplumları eleştiriyorsan vardır bir kuyruk acın.
Soran+1 yılİşinize gelmiyor bence. Ayet atın diyorum atıp altına yorum ekliyorsunuz inancınızla ahlaki değeriniz uyuşmuyor iki insanın rıza dahilinde beraber olması sizin için rahatsız edici ama garip bi şekilde cariye ve 4 eş sizin için gayet ahlaki. İşinize göre çeviriyorsunuz inanmanız zor geliyor bence
+1 yılAyetle destekleyecek bir sey yok ortada. 4 kadını da mutlu etmen lazım, yoksa yaşananlar zinaya girer o kadar
00 Yorumla
+1 yılİslam'da erkek 4 eş ve istediği kadar cariye alma hakkına sahip bu kadar net
00 Yorumla
+1 yılArap kültürünün ve ataerkil zihniyetin kadını ikincil plana atmasından başka birsey degil
01 Yorumla
Soran+1 yılArap kültürünü oluşturanda islam dört eşin kültürle ilgisi yok
- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılTam olarak neyi sormak istiyorsun
05 Yorumla- +1 yıl
İslam her erkeğe 4 tane kadın alacaksın diye bir emirde bulunmaz. Öyle olsaydı erkek nüfusunun kadın nufusunun 4 katı olması gerekirdi ki mümkün olsun.
İslam erkeğe 4e kadar evlenebilirsin diyor. Cahiliye döneminde 30 40 tane karısı olan adamlar vardı. İslam bunu 4 ile sınırladı. Neden peki? Çünkü kadınların doğası kendisini ve çocuğunu koruyabilecek güçlü erkek ister. Hatta imkanı olan en güçlü erkeği ister.
O dönemde de en güçlü erkekler 100 erkek içinde 5 6 tane filandı. 100 kadın olduğunu ve hepsinin bu 5 6 erkeğe dağıldığını düşün. Kadınlar güçsüz zayıf ve hayatta kalma yeteneği az olan erkeklere değil bu adamları tercih etmişler haklı olarak.
Çoğu kadın çürük adamın tek eşi olmaktansa sağlam adamın hareminde olmayı tercih eder kimse kusura bakmasın.
Devam edelim... İslam gelince 4e kadar sınırlama yapıldı ve ekonomik düzenlemeler de oldu ki zayıf erkekler de güçlensin onlar da eş sahibi olabilsin istendi.
Peki neden 4te kaldı tek eşe tamamen inmedi? Çünkü erkeklerin o zamanki durumu şimdiki gibi değil. Savaşlarda çoğu erkek öldüğü için erkek nüfusu hızla azalıyordu. 100 erkekten 60 70i ölünce geriye 60 70 tane dul kadın kalıyordu. Bu kadınlar da sahipsiz kalmasın diye savaşta sağ kalan erkeklere 2şer 3er 4er alın ve sahip çıkın dendi.
Olay kısaca bu...
Soran+1 yılO zaman kuran güncel değil dönem kitabı
- +1 yıl
Hayır her dönemde çözüm sunan bir kitap. Şuanda ülkede savaş yok bir şey yok erkeklerin poposu rahat. Ama ileride ne olacağını bilemeyiz. İkinci dünya savaşında erkekler azalınca Alman kadınlar hükümete çok evlilik yasal olsun diye isyan etmişler.
Soran+1 yılİyide bunun olması için savaşı şart koşmuyor ki?
- +1 yıl
Savaş sadece en önde gelen gerekçelerden biri. Savaş olmadığı durumlarda da bir erkek ikinci eş alabilir ama önemli olan erkeğin birden fazla kadın tarafından istenip istenmediğidir...
Sen sıradan adamın metres tutabildigini gördün mü? Genelde statü sahibi erkeklerde görülür bu.
Çok eşlilik de aynı sekilde sadece statü sahibi erkeklerin yapabileceği birşeydir. Kimse ortada erkek kıtlığı yokken gidip de bes parasız kuru g*tlu heriflerin ikinci üçüncü karısı olmaz. Bunlar ilk eşlerini bile zor bulan adamlar zaten.
Çok eşlilik olayı da birden fazla kadınla evlenebilmek icin imkanı olan erkekler için bir izindir sadece, genel bir hak ya da emir değil. Aradaki fark bu.
Tatmin olunca ne yapacaksın?
02 Yorumla
Soran+1 yılBilgiye erişme tatmini? Belki inanacağım belki inanmayacağım
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ortadoğu masalları umrum dışı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl4 eşe kadar alabilirsin diyor
00 Yorumla
+1 yılBoş ver biz bir eşle zor idare ediyoruz zaten
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Hayırdır dostum, 3 tane kuma mı geldi üstüne :D
00 Yorumla
+1 yılCariyeler de var 😋
00 Yorumla
+1 yılHurafe
Dini karalama
Başkada bisey degil00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!