evet arkadaşlar yaşım 21 işim gücüm yerinde durumum iyi kız arkadaşımla 1.5 senedir konuşuyoruz evlenmeye karar verdik geçen hafta istemeye gittik fakat kızı vermediler sebebide abisi var 28 yaşında o evlenmeden vermeyeceklermiş birdaha gelmeyin dediler kıza diyorum fakat bir şey yapamam beklememiz gerek diyor kaçalım diyorum onuda istemiyor zamana bırakalım bekleyelim diyor sadece sizce bu kız beni sevmiyormu? nasıl bi yol izlemeliyim? abilerimden ablalarımdan bi cevap bekliyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılailesini ikna etmeye çalışın her yolu deneyin ve abisi evlilik dusunmuyorsa bunu izah edin bizim önümüzü kapatıp engel oluyor diye açıklamaya çalışın en kötü biraz bekleyin yapicak bişey yok eğer gerçekten severseniz emin ol gerçek mutluluğu tadarsiniz zor da olsa
04 Yorumla- +1 yıl
suyundan gitmeye çalışın maalesef yapicak bişey yok
- +1 yıl
rica ederim ne demek gönlünüzce olsun her sey
En İyi Cevaplar
+1 yılEğer sevgilin Kürt ailenin kızıysa sakın kaçırmayasın. Seni yakalayamazlarsa ailenin başına çok kötü şeyler gelebilir. Abilerin baban amcaların büyük derde girebilir yok eğer türk insanıysa bir şey olmaz
Elinden tut kaç. Belli bir süre sonra her şey güzel olacak İnan
Güneydoğu insanı çok tehlikeli insanlardır
NAMUS deyince adamların yapmayacağı şey yok
Bulaşma01 Yorumla
Sevginin büyüsüne kapılıp lütfen sakın kaçmak gibi hatalar yapmayın. Yaşınız daha çok küçük. Kendinize onun ailesine biraz zaman verin. Tadını çıkarın sevgililinizin
05 Yorumla- +1 yıl
Anladım güzel bir iletişiminiz var öyleyse inşallah olur 🙏 ama zamana bırakın çok dert etmeyin kendinize. Kader öyle bişeydir li olacaksa inanın beklemediğinzde olur. Olmayacaksa ne kadar çaba sarfetseniz de boş. İnşallah gönlünüze göre olur. Ben sadece yaşınız küçük olduğu için evlilik için acele etmemenizi canı gönülden tavsiye ederim dualarım sizinle hayırlısı olacaksa kavuşursunuz inşallah en kısa sürede
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
7Cevap
Asla sevmiyor diye düşünme kız güzel bir şekilde uygun olmasını istediğini düşünüyorum ailesinin rızası olarak içi rahat bir şekilde seninle evlenmek istediğini düşünüyorum :) izleyeceğin yol ise kızla konuşup kizi ailesiyle konuşmaya ikna etmek bence. Önce abi önce ablalık bir durum değil kime nasipse o evlenir bu biraz eski kafalılık çoğu kişilerin ailesi böyle düşünüyor. Birbirinizi çok sevin ve sabırlı olun güzellikler sizin olsun :)
13 Yorumla- +1 yıl
öncelikle teşekkür ederim cevabınız için ben yeni atanan bi memurum kendi köyümde çalışıyorum buraya yeni taşındım dediğiniz gibi geri kafalılık bu düşünce köye yeni adapte oluyorum bu kafa yapısı burada böyle kız ailesini ikna edeceğini biraz zamana bırakmamı söylüyor birdaha şansımızı deneriz 4_5 ay sonra eğer olmassa o zaman düşünürüz kaçmayı diyor bense acele ediyorum istese halledebilir diyorum ama ailesi çok baskıcı kızınde elinden bişey gelmiyor şimdilik dediğiniz gibi biraz bekleyeceğim iyi geceler
Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. L*n dlyarak 21 yaşındasin acelen ne? Kızın ailesi bekle demiş, vermem dememiş. Senin gibi birisi kızımı kaçırsa önce tecavüz eder sonra mezara yollarım.
06 Yorumla- +1 yıl
Yine de kaçırma olmaz. Kız zaten seni seviyorsa başkasına gitmez. Sen kız babası olsan mutlu mu olurdun birinin gelip kızını kaçırsaydi?
Her işin usulü, adabı var. Sabredeceksin, bir daha deneyeceksin, sen onlara karşı saygıda kusur etmezsen illa ki zamanla onlar da yumuşar. Hem kız kaçarsa ailesiyle de ipleri kopabilir. Neden kızı o hale sokacaksın? Yarın, öbür gün boşanırsanız kızın rahatlıkla gideceği bir ailesi olmalı.
Yani dünya sadece senin çevrende dönmüyor. Herşeyi düşünüp ona göre davranmazsan evliliğin sağlam temele oturmaz, huzurlu olamazsınız.
+1 yılSeviyor ama Türk anne ve adetlerinde abi önce evlenir yani büyük çocuk evlenmeden küçüğü evlendirmezler büyüğün hakkı yenilir düşüncesiyle
02 Yorumla- +1 yıl
Denizkasi
+1 yılYaşın çok küçük daha biraz daha bekle her şey maddiyatla olmuyor bu yaşta neyinize güveniyorsunuz bu kadar anlamıyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Daha kendin çocuksun ne evliliği erken karar verme
02 Yorumla
+1 yılBir aile bir çocuğu istemiyorsa muhakkak bir sebep vardır. Geçmiş olsun
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 974 cevap paylaştı.
+1 yılO zaman önce abisinin başını bağlamak lazım tabi bahane değil ise.
02 Yorumla- +1 yıl
kaçır sende kızı, gönlü varsa kaçır
- Aile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle baskıcı bir aileden sana hayır gelmez sen başka birini bul
08 Yorumla- +1 yıl
Olan zamanına olur. Düşün 5 sene bekliyorsun ve yine vermiyorlar yazık. Seven kız sevdiği erkek için herşeyi yapar. Gerekirse kaçar da
- +1 yıl
Nereli bunlar kesin doğuludur. Maalesef doğulular böyle. Bende doğuluyum nefret ediyorum
- +1 yıl
Ona de ki gerçekten seven bir insan sevdiği için herşeyi yapar. Ben çok mu mutluyum senin aileni karşıma almaktan. Kendi ailemle papaz olmaktan. Ama sırf sevdiğim için yapıyorum. Sende seversen yaparsın. Al bunu kopyala yapıştır
- +1 yıl
Egeli neresi. Ve sandığım kadar memursun. Memuriyetin ne meslek yani
+1 yılBence bu bir bahane ve işi yokuşa sürmüşler gibi geldi bana.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbisinin durumu yoksa ve yıllar sürecek para birikimi yapıyorsa abisini mi bekleyeceksin evlenmek için
013 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAbisinin böyle olduğunu gören babanın derdi ne. İşin gücün yerindeymiş niye vermiyormuş kızı
Cevap sahibi+1 yılOğlu bir halt olmadıysa kız ömür boyu beklemek zorunda değil. Evde mi kalsın. Çakır bence cenelerini çekmemek içinde başka şehre taşının kız ne diyor
Cevap sahibi+1 yılKaçır*
Cevap sahibi+1 yılBence de 1 2 sefer istemeye git. Ama cok uzatma. Zamana bırakalım derse nereye kadar ya abisi hiç evlenmezse ömür boyu ne olacak. Ömrünü böyle inatçı kızını vermemeye yemin etmiş aileyle çekmezsin. Muhtemelen kızı evlenip oğlu evde kalmış olacak diye korkuyorlar. Ama kıza iyi bakacaksan kaçır. Rızaları bile olsa rahat durmazlar gibime geliyor çünkü. Ağırdan satıyorlar kendilerini
Cevap sahibi+1 yılÖnce evlenir rızaları olur veya olmaz ama tayinin çıkınca kaçın gidin bu kızın ailesi sizi rahat bırakmaz sürekli uğraşır
- +1 yıl
çok haklısın çok seviyorm ben bu kızı ailesinin durumu yok kız bu yaşta çalışmak zorunda ben kıza çok iyi bakacağımı ailesinden kat ve kat daha iyi durumda yaşatıcağmı düşünüyorum 2 sefer daha gideceğim 2_3 ay arayla eğer olmassa vede kızda kaçma işine hala daha bekleyelim derse uzatmamayı düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılHakkınızda hayırlısı olsun. Doğrusunu yapıyorsun. İlle de vermem diyorlarsa kendi düşen ağlamaz. Böyle durumda kızın kaçması gerekiyor. Yaşınıza yazık en güzel yaşlar boşu boşuna büyüklerin inadı yuzunden heba olmamalı.
Cevap sahibi+1 yılNe demek rica ederim iyi geceler. Yalnız eğer kızı son istemeden sonra da vermeyip kızda zamana bırakalım derse bence daha fazla uğraşma bence. Aşağıda ailesi ikna olana kadar bekleyin diyen kızlar olmuş kız için zor diyenler olmuş ama sende bir defa geliyorsun bu dünyaya. Ömür boyu beklemenin alemide yok kızda seni seviyorsa kacmali son aşamada her şey gönlünüzce olsun
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbisine birini bul 😀 abisinin başını bağlayın sizde evlenirsiniz?
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer topalın bi kör alıcısı vardır bi bilsen benim çevremde neler kimler evlendi :)
+1 yıl22 yaşında 3 yıllık ilişkiden sonra evlenen biri olarak diyebilirim ki evlilik mükemmel bişey aşk sevgi sadakat varsa ama yaşın küçük erkekelr daha olgun olmali bence en az 24 bekle
00 Yorumla
+1 yılBence şansını biraz daha zaman geçince dene gene olmazsa zamana bırak bazen insan çaresiz kalır sevip sevmemeyle bağdaştırma:)
02 Yorumla- +1 yıl
Nasip kısmet umarım hersey güzel olur
+1 yılÖncelikde kızın seni sevmeme fikrini aklından çıkar zaten svemeyrn insan seni beklemek istemez direk ailem izin vermiyor bahanesi ile bitirirdi normal olarak ailesiyle kötü olmak istemiyor.
00 YorumlaNeden böyle birşeyi sorun ederler ki ben abimden önce nişanlandım hiçte bir sıkıntı olmadı bence ailenizi istemiyorlar. Bahane gibi geldi
03 Yorumla- +1 yıl
Aileci baskıcı demişsin eğer öyleyse istiyorum diyemez kötü gözle bakarlar kıza muhtemelen sevili olduğunuzu bile bilmiyorlar. Abiside evlenmeyi düşünmüyor demişsin öyleyse işin zor sen yine ailesiyle konuşmaya çalış baktın olmuyor vazgeç. Kaçırmayı falan düşünme ailesi baskıcı oluğu için böyle olaylara girmemeye çalışır korkar
+1 yılSen de onu anla annesinin babasının rızası olmadan evlenmek istemiyor. Sen en iyisi abisine kız ayarla ilk onu evlendirin sonra siz evlenin 😹
06 Yorumla- +1 yıl
Öyle bi düşüncesi olsa bile öyle bı adamı almazlar ya. Senin de çekilecek çilen varmış bee sen yine kızın ailesinle arani iyi yap sanki o hanenin oğluymuşsun gibi hissettir sonra bu oğlan bizim ayyaştan daha akıllı biz kızı verelim derler zatenn
- +1 yıl
Kızdan vazgeçmek zorundasin o zaman gadaşım. Huylarina git biraz köprüyü geçene kadar ayıya dayı de ne var yaniii😹
- +1 yıl
Hadi kolay gelsinn 😹
+1 yılAllah yardımcın olsun kardeşim , hiçbir fikrim yok açıkçası 😢 umarım kavuşursunuz :(
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 417 cevap paylaştı. bunlar ne cahil insanlar ya
09 Yorumla- +1 yıl
ben hayatımı ona adamıştım ama o durumu iyi olmayan bu yaşta çalışmak zorunda olan bi kız ailesi köle olarak görüyor eve para getirdiği için vermek istemediğini düşünüyorum yaz geliyor tarlada kışın fabrikalarda çalışıyor onu bu hayattan kurtarmak istemiştim ben çok seviyorum ailem ilçede soyismi tanınan köklü varlıklı ailelerden birisi üstelik memurum bu yaşta yaşıtlarımın binemediği arabalara biniyorum ailem bile artık vazgeçmem gerektiğini söylüyor ben ne pahasına olursa olsun vazgeçmiceğmi söyledim tüm sülalemi karşıma aldım ama kız arkadaşım bunu yapamıyor galiba benim kaderimde kaderime boyun eğip razı gelmek
+1 yılAile en büyük sorun geçmiş olsun
01 YorumlaKimi ilişkiyi de aileler bitiriyor
04 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızlık bir sıkıntı yok kaçırma büyük hata olur
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZamana bırakın yapacak bişey yok kızıda suçlama
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılbiraz daha sabret
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kacır
02 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yaşım 21, durumum iyi. Sevgilimi ailesi vermiyor. Nasıl bir yol izleyeceğim
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne