Her defasında ilk sen arıyorsan hallerini, hatırlarını ilk sen soruyorsan bence orada bir sorun var demektir diye düşünüyorum.

Her defasında ilk sen arıyorsan hallerini, hatırlarını ilk sen soruyorsan bence orada bir sorun var demektir diye düşünüyorum.

Bir süre sonra ben de hatırlarını sormaya bırakırdım.
Sürekli benim sormam ve onların hiç yazmaması ortada bir sorun olduğunu elbette gösterir.
Bu durumda konuşmayı bitirmek istediğimizi söylemek ya da zamanla konuşmayarak kendilindiğin bitmesini sağlamak en iyisi.
Benim bir tane çocukluk arkadaşım vardı. Çok şey yaşadık birlikte. İlk defa köyde yaşıyoruz tabii şehre gittik elele tutuşurduk karşıdan karşıya geçerken. Birbirimizi çok severdik.
Onun genellikle kontörü olmazdı. Hep ben arardım her seferinde. Tüm kalbimle. bir şey olsa ilk ben koşardım çok seviyordum ve çok sevince çok sevileceğime inanıyordum. Değer veriyordum.
Sonra bir süre sonra hep ben aradığımı fark ettim. Bir yerlere hep tek gider çünkü ben kendi başıma yapardım güçlüydüm kol kanat ben gererdim. Böyle büyüdüğüm için hep ben verince zoruma da gitmiyordu. Ama bu aramamalar arttı. Kıskançlık sezdim. İyi olduğum noktalarda beni kıskandığını fark ettim. Ona zaman tanıdım. Aramadı. O aramanın hiç gelmeyeceğini biliyordum. En azından beklemekten kurtulmak istedim. Arayıp bir daha beni arama dedim bundan 4 yıl önce.
Zaten aranmıyor, sorulmuyor, merak edilmiyordum en azından beklemeyi bırakırdım. Farkına vardım. O hayatımdan çıktıktan sonra daha da rahatladım. Bana yük olduğunu hayatımdan çıkardığımda anladım.
O günden beridir kendini açıklamak için bir kere bile aramadı. Gördü yolunu değiştirdi. Yoktu ben yok ettim. Yüklerle yaşamayı sevmedim. Yalnızım ve mükemmelim. Kendim varken yalnızım demek kendime haksızlık olur. Özür dilerim 👉😀
Anlam vermeye uğraşma bence. Bazı şeylerin anlamını biz çözemiyoruz ve sistem çok güzel bir şekilde işliyor😀 bazı taşlar biz kılımızı bile kıpırdatmadan yerine oturmak için vardır 😀
Önemli değil. Bende görünce yazıyorum zaten.😇
Bu duruma önceden çok kırılırdım, takardım. Ama sonradan anladım ki sorun bende değil onlar da. Çünkü her zaman yanında olduğum insanlar bana bir nasılsın demiyorsa ben neden peşlerine düşeyim ki..
Eskiden olsa evet derdim artık öyle değil umurumda değil kimse
☺️
Cevap
18Cevap
Hayır beni arayıp sormayan arkadaşımı bende aramam. yani tabi ki de nedeni de önemli.. işi vardır. meşguldur sorun etmem. ama işi düşünce yazıyorsa ya da hiç aramıyorsa sormuyorsa merak etmiyorsa zaten arkadaşım değildir.
Bu mevzu beni çok yordu artık. Sürekli benim çabalamamla olacak iş değildi. Hepsini bir anda aramayı bıraktım. "Sesin çıkmıyor, iyi misin, merak ettim" diye arayanları tuttum yanımda arkadaş olarak.
Diğerleri herkes oldu.
Gerçekten arkadaş diye kabul ettiğim kişi sayısı çok az, onlardan da böyle bir muamele görürsem, bir süre sonra onlara olan yakınlığımı da samimiyetimi de kaybederim zaten.. sağlıkla alakalı ve çok önemli bir konu yoksa da iletişime geçmem..
Minimum ayda iki defa görüştüğüm arkadaşım bir süre sonra arayıp sormamaya başladı. Bir kaç kez aradım normal konuştuk arayıp aramama konusunu açmadım ama. Gidişata baktım o aramıyor bende kestim aramayı. Umurunda olmadığını fark ettim. Sonra benimde umurumda olmadı. Herkes kendi bilir zorla kimsenin hayatında yer etmem, edemem...
Bu bir iki kere başıma geldiyse aynı kişi tarafından, o bir iki sefer için arar sorarım noldu diye. Sonrasında umrumda olacağını sanmıyorum ne halt ettiği. Asla aramam, yazmam, gitmem, görmem.
Arayanı da aramıyorum, her gün aramamı beklemiyor , bende beklemiyorum zaten alışığız, kırılmıyoruz çünki bir birimize. Ama reels atarım her gün 50 tane özletmem 🤓
Seni sormuyorsa aramıyorsa zaten kalplerinde bir nebze yer tutamamışsındır. maalesef hayatın acımasız üzücü bir altın kuralı vardır. Yerine başka insanlar koyacaksın. Bunu yapamıyorsan eğer kendine değer verip kendini mutlu edecek ödül vereceğin güzel şeylerle vakit geçir. Dipnot; aramaya sormaya devam edersen o kişileri kendine haksızlık ve hiçe saymazlık oluşur ileride aşalanma, komlexsini kabullenirsin.:) saygılar
Samimiyetime bağlı bir durum. Duygusal olarak bir bağ kurduğum bir arkadaşımsa merak ettiysem sorarım ama bu bağ yoksa hayır.
Hayır aramam. Bende değeri kıymeti kredisi varsa anca o zaman ararım
normaldede arayıp sormuyorum
onlar beni arayıp sormayı bırakırsa mutlu olurum
Öyle arkadaşlıklarım vardı, bitti. Yaşandı ve bitti saygısızca
Hayır pek böyle arayıp soran bir insanda değilim açıkçası
Genelde arayıp sormayan taraf ben olurum.. fazla takılmamak gerekir
Tek taraflı bir yere kadar. Arayıp sormayanı ben de arayıp sormayı bırakırım
İşim olmaz, işi olan arar zaten. Hayırlı cumalar mesajı gibi oldu
Valla ararım benimde oyle bi arkadasim var sevgisinden suphe duymuyorum ama cok takiliyodum bi ara bu duruma ama kizin cidden aklina gelmiyo yuz yuze gelince zaten en yakiniz
Bir süre sonra arayıp sormam. İletişim de kendiliğinden kopar gider.
Genelde ben arayıp sormam onlar peşime düşer. Seviyorsam sorun etmem böyle şeyleri.
Bu sorguyu yapacağım kadar uzun süren bir arkadaşlığım olmadı
İlk hal, hatır sormak için bir sorun olması gerekmiyor insanlık olsun yeter
Arayanı da aramıyorum huyum değildir, daha çok mesajla o da sevdiğim çok değer verdiğim bir insansa
Hayır ama hiç arayan soranım olmadı
Genelde onlar beni ararlar ya bilirler huyumu
Zerre umrumda olmazlar aramadıkça aramam
Canım istemediği sürece aramam ya
Umrumda bile değil 😂
Genelde aranan olduğum için ajssj
Hayır artık az insan çok huzur…
Bu yüzden gün içinde arayanım yok🥺
Umurumda olmaz
Hayır arayıp sormam.
O nasıl arkadaşlık
O kişi benim sanırım
Şoyayım ni olucak ben beya gibi biy şeyim
Bir yere kadar evet
Karşılıklı araşırız biz😌
1 kere ararım, dönüş yoksa ben de daha dönemem.
Net hayir onlar umursamiyorlarsa ben niye peşlerinden koşayım cok sacmaaa
Arayanı bile aramıyorum doğru dürüst.. 😄
kimseyi aramyorum onlarda beni aramaz
hayır, umurumda olmaz
Sorarım evet ben yine de özlerim
Hayır hiç işim olmaz
Hayır
Sormam
hiç işim olmz
İşim olmaz.
Yok ketumum ben
Hayır sormam